Aviva tornával beállítható a ciklus

Kedves Julianna,
37 éves nő vagyok, van egy 2 éves kislányom, 2011 decemberében született. Sokáig és nagyon intenzíven szoptattam, és a ciklusom is kb. másfél évvel a szülés után tért vissza. A szülés előtt sem volt 28 napos, de mindig tudtam, mikor jön meg, mert voltak jelei. Szülés óta azonban minden a feje tetejére állt. Nincsenek előjelek, totál össze-vissza jön meg. Az első az alig volt menstruáció, utána 52 napra jött meg, majd 33, 36 utána 24 napra egy 3 napos valami, majd 24 napra normálisan, de a 36 napos ciklusban középidőben volt 1 hét barnázás. Elmentem orvoshoz, aki azt mondta, nem lát semmit, és valószínűleg ez már korai menopauza, mire mondtam, hogy még szoptatok. Erre azt válaszolta jaaa, miért nem mondta, abba kéne hagyni lassan. Ezt én is éreztem, így el is kezdtem a leszoktatást, és elkezdtem szedni az ezerjófű női cseppeket. A barnázás nem jött vissza a 2 hónapos kúra alatt. Gondoltam, teszek még valamit magamért, ezért december elején elmentem egy Aviva-tanfolyamra. Pont azon a napon kellett volna megjönnie, de aznap semmi. Viszont 3 napra rá megjött, nagyon boldog voltam. A tanfolyam után gyakorolni sajnos nem volt lehetőségem, utazás, karácsony... stb. A januári menstruációm késett, csináltam is két tesztet, de negatívak lettek, így gondoltam, gyorsan tornázok, hátha most is segít. És igen, segített, 37 napra, de megjött. Így elhatároztam, hogy na, mostantól rendszeresen tornázni fogok, és így is tettem. Nagy meglepetésemre 26 napra megjött :( de gondoltam OK. A mostani ciklusomban nem tudtam a ciklus elejétől tornázni, mert a kislányom beteg lett, és egész nap Vele voltam, együtt keltünk-feküdtünk, és sokat aggódtam érte, és elég fáradt is voltam. Már jól van szerencsére. A 14. napon volt egy kis vérzésem. Soha az előtt nem tapasztaltam ilyet de pár óra múlva elmúlt, és aznap a hasam is fáj/görcsölt (jobb volt ülni), de csak pár órát tartott. Nagyon megijedtem, és iszonyatosan feszült lettem onnantól. Gondoltam, el kell kezdeni a tornát, nincs mese. A feszültséget oldotta, az nagyon jó volt. És a cseppeket is elkezdtem újra, mert lejárt a kúraközi szünet amúgy is. Mire 23! napra megjött. És most már nem értek semmit. Azon a napon tornáztam és torna után 1 órával megjött. És most el vagyok bizonytalanodva. Mit tegyek? Tornázzak? Vagy ne? Vagy ne minden másnap? Vagy félidő után már ne? A gyakorlatokat amúgy közepesen erősen csináltam. Mit rontottam el?
Ja igen, nem tudom, a szoptatásnak van-e ehhez köze. Kb. január elején abbahagytuk a szopizást, de a februári betegség miatt 2-3 alkalommal még volt szopizás, gondoltam, ezzel is gyógyul a drágám.
Nagyon megköszönném a tanácsaidat.
szép napot kívánok
Évi


Tóth Julianna Az Aviva Netzwerk Austria hivatalos oktatója

Tóth Julianna - Az Aviva Netzwerk Austria hivatalos oktatója válasza:

Kedves Évi, nem rontott el semmit és nem tett semmi rosszat! :) A ciklust könnyen be lehetett volna állítani a tornával ha rendszeresen végzi. A körülményei ezt nem tették lehetővé, így a torna akkor segített és annyira, amennyire tudott. Ha ciklus meghozására tornázik, akkor a közepes erősség megfelelő hetente kétszer, maximum háromszor. Ha pedig majd babára tornázik, akkor szorításokat ne végezzen a Dolgozó Zónára. Nyugodtam tornázzon tovább rendszeres hetente kétszer minimum és meglesz az eredménye. A barnázás utal progeszteron-hiányra, ezért a torna ebben is tud segíteni. És persze oldja a feszültséget, segíti az alvást és a kedélyállapotot is javítja. Így majd jobban is érzi magát a nehézségek közepette is. Örömteli tornát kívánok!

Üdvözlettel,
Tóth Julianna
AvivaStudio.hu

 

Te is kérdeznél? Julianna neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Köszönöm a tervezettbaba.hu-nak! 3 vetélés után találtam az oldalra, azt hittem már a teherbe esés sem fog menni ennyi műtét után. Már a 2. hónap után sikerült! Köszönöm az oldalnak, hogy ilyen érthetően leírják mi miért van és hogy melyik hormon mit okoz. Igazából egy érdekes kísérletnek indult részemről de már a 13. hétben vagyok! Köszönöm még egyszer. :) Sok sikert kívánok a többi "babavárónak" is!"

BMZS77

Lájkolj minket!