Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Sikerült! :)

Ebben a beszélgetésben 8 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Terhes vagyok! témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
szilvi026
2019-02-13 16:37:13
 
Sziasztok! Itt az én boldogságot hozó hőgörbém, szeretném Veletek megosztani :) Elsősorban azoknak szeretnék segíteni ezzel a példagörbével és a hozzászólásommal, akik hasonló hőmérsékleti görbét produkálnak peteérési időszakban, mint én. Én csak 2 hónapja mérem a hőmet, mert csak múlt hónap óta próbálkozunk a férjemmel, és szerencsére a második hónapban már sikerült is. De az előző hónapom is pontosan ugyanilyen volt mint ez, kivéve, hogy akkor a menstruációm előtt lejjebb ment a hőm és aztán meg is jött. Vagyis a lényeg: nekem az ovuláció előtt drasztikusan leesik a hőmérsékletem (ez nálam mindkét esetben 4 tized fokot jelentett), majd következik egymás után 2 alaphős nap, és a harmadiktól tapasztalható egyértelmű emelkedés, ami ismét csak fokozatos, nem hirtelen történik. Rengeteget kellett a neten böngésznem, mire összeraktam a képet, hogy mi is történik az én esetemben, és valószínűleg megtaláltam a választ. Hangsúlyozom: ezt soha nem beszéltem meg egyetlen orvossal sem és nem voltam ultrahangos peteérés-figyelésen, úgyhogy ez csak az én véleményem. Tudtommal az ilyen esetekben a tüsző megreped- az abból kiáramló folyadék pedig lehűti a hashártyát, ez okozza hirtelen hőmérsékletesést. DE! A petesejt az én esetemben nem szabadul ki a tüsző repedésével egyidőben, hanem még 1 vagy 2 napot vár, és aztán szabadul ki. Miután kiszabadult, azután a sárgatest által termelt progeszteron megemeli a hőmérsékletemet erre a 36,9 fokra, majd fokozatosan még tovább emeli. Abban egyáltalán nem vagyok biztos, hogy tényleg a második alaphős napomon volt az ovulációm, ahogy a rendszer belőtte, nekem inkább az az érzésem, hogy az első alaphős napomon volt. Ezt csak onnan gondolom, hogy aznap egy ideig nagyon rosszul voltam, hányingerem volt (ami egyáltalán nem jellemző rám) és görcsöltem is egy kicsit. De ez csak egy megérzés, hogy akkor lehetett. Mi a férjemmel a hőmérséklet csökkenésének napján és az utána következő első alaphős napon voltunk együtt abban az időszakban, és így jött össze a baba.
Egy dolgot tettem még az ügy érdekében: egy hónapig Femibion 0 babaváró vitamint szedtem. (Most elkezdhettem a Femibion 1-et :)) Nem állítom, hogy ez segített teherbe esni, de az biztos, hogy nem árthat és nekem nem okoz semmiféle mellékhatást.
Bocsánat ha kicsit túl hosszúra nyújtottam, de remélem azért akad olyan, akinek segíthettem ezzel a hozzászólással.
TelekiKatalin
2019-01-15 15:31:25
 
Sziasztok. Annyira jó olvasni, hogy ennyi ember sikerrel járt és már nem csak tervezik a gyereket, hanem tényleg sikerült is összehozni. Igaz, én már túl vagyok ezen az időszakon, viszont mindenképpen szerettem volna gratulálni mindenkinek aki sikerrel járt! Csak további pozitív eredményeket kívánok nektek, illetve sok sikert mindenkinek a gyerkőcökhöz!
moszatka
2018-02-05 06:35:53
 
Kedves Tervezettbaba.hu!
Köszönöm Nektek az oldalt! Szépen vezettem a hőmet, és az általatok bejelölt termékeny időszak bejött :) Tegnap pozitívat teszteltem. Bár mèg nagyon halvány a csík, de látszik és a hőm sem esett le.
További sok sikert kívánok minden babavárónak!
Andi198729
2016-11-02 08:15:28
 
Kedves Andrea03!

Tudom, régi a bejegyzés, de most olvastam a sikeres grafikont, és a siker kulcsát, arra lennék kíváncsi, hogy mikorra időzítettétek az együttléteket, a hőmérséklet alapján, mivel mi is kisfiút szeretnénk elsőre, így jó lenne időzíteni az együttléteket, hogy sikerüljön. Nekem az ovulációs teszt nem jött be, mindig negatívot mutatott, sosem volt pozitív, pedig van ovulációm. Tehát arra lennék kíváncsi, hő alapján mikor került sor az együttlétekre, a leesett hős napon, utána szünet, majd megint együtt, tehát melyik napokon volt az a 2 pozitív ovu teszt? A választ előre is köszönöm. Így talán a hő alapján sikerülne összehozni.
Beaaa
2015-12-03 19:33:15
 
Sziasztok!
26 éves vagyok.Pont egy éve próbálkoztunk,5 hónapja csináltam a grafikont.
Kb.26 naposak szoktak lenni a ciklusaim.Ma van a 28. nap és a tesztem pozitív lett.December 19-én lesz az esküvőnk és 7 éve vagyunk együtt.
Ma reggel volt először hányingerem,de 3 napja olyan mindjárt megjön érzésem van és elképesztően fáj a fejem.Ennek ellenére nagyon boldogok vagyunk.
Köszönöm a tervezettbaba.hu-nak a segítséget!
Andrea03
2015-11-18 11:56:17
 
Sziasztok,

Azon szerencsés anyukák közé tartozom akiknek már van 1 gyermeke. A kislányomra 1,5 évet vártunk akkor rátaláltam erre az oldalra és az első grafikon alapján sikerült is! :)
Amikor a lányom elmúlt 1 éves úgy éreztük jöhet a kistesó akkor is első grafikon alapján sikerült! :)
Sajnos azonban még az első 12 hétben műtéti úton be kellett fejezni azt a várandóságot. Nagyon borzasztó érzés volt soha nem gondoltam volna hogy egészségesen, túl egy álomszép várandósságon, egészséges kislányomat természetes úton megszülve velem ilyen előfordulhat. :(
Természetesen nem adtuk fel és amint lehetett újra nekifutottunk és immár harmadjára is sikerült a grafikon adatai alapján jól időzíteni és elsőre várandósá válni!
December 13.-ára várjuk a kisfiúnkat! :) Nagy-nagy örömben és boldogságban!
A fentiek alapján úgy gondolom esetünkben a siker kulcsa az időzítésben rejlett! Segítség képp csatolom a grafikonom! Ami mindhárom grafikonomban egyforma az az hogy 2db pozitív ovulációs teszt volt mindhárom ciklusban. Az együtlétek pedig mindíg a 2. pozitív teszt napra időzítettük, előtte 1-2 napot kihagyva. Reményeim sokaknak segít amit leírtam! Kitartást és sok sikert mindenkinek!
Köszönet a véletlennek ami alapján megtaláltam ezt az oldalt és mindenkinek aki ezt az oldalt létrehozta és üzemelteti!
Adminisztrátor
2012-10-14 16:02:51
 
Gratulálunk Andi!

Sok-sok boldogságot Nektek!

Szabó Petra
ügyfélszolgálat 
Andrea01
2012-10-14 12:15:56
 
Sziasztok!

1,5 év próbálkozás után az első tervezettbaba.hu oldalon vezett grafikon segítségével a héten pozitívat teszteltem! :) Nagyon örülök hogy véletlenül bár de rátaláltam az interneten erre az oldalra! Köszönet! Kitartást mindenkinek!!!!!!!! Szerintem a négy legfontosabb dolog a sikerhez: egészség, pontos időzítés :) (nem könnyű) , csak pozitív gondolatok legyenek a témában és kitartás!
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!