Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Meddőség kivizsgálása

Ebben a beszélgetésben 10 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
sangria
2013-10-29 14:41:07
 
"Az én férjem kijelentette hogy csak ha minden kötél szakad akkor megy orvoshoz"

Bocs, ez egy kicsit felhúzott, még szerencse, hogy mi nők annyira élvezzük azt, amikor kiterítve fekszünk a nőgyógyásznál.. :-S Nekik egyébként annyiből áll a „vizsgálat”, hogy mintát produkálnak (természetesen nem a doki előtt), és leadják azt, megnyugtathatod, hogy nem fogja őt senki végigtaperolni (hacsak nincs valami nagyobb gond, de azt meg jobb tudni), ennyit meg vállaljon már be a leendő gyerekéért.

Azért szokták azt javasolni, hogy a férfinál kezdjék a vizsgálatot, mert ez tényleg csak ennyiből áll (hacsak nincs valami nagyobb gond, de azt meg jobb tudni), és egy nap alatt megvan az eredmény. Ha van valami gond, például alacsony a spermaszám, rögtön lehet kezdeni a vitaminkúrát, aminek ugye kell jópár hónap, hogy hasson, vagy hogy meglássátok, hogy hat-e egyáltalán. Mi így pl. rengeteg időt elpazaroltunk, mert én futkostam orvosokhoz hónapokon keresztül, pedig nem is bennem volt a „hiba”.

A női vizsgálatok ezzel szemben elég sokrétűek, sokszor ciklusfüggőek, így elég sokat kell sakkozni a terminusokkal, több hónapig is eltart összeszedni az alap eredményeket, plusz van, amelyik tényleg fájdalmas.
Ennek ellenére mindenképpen fontos, hogy mindkét felet kiviszgálják, ha te végigmész a vizsgálatokon, és nálad találnak is valamit, az még nem jelenti azt, hogy a férjed hátradőlhet, hogy „megúszta” az orvost, hiszen ez még nem jelenti azt, hogy nála minden oké. De ez ugye fordítva is igaz.

Hogy valami konkrétat is javasoljak, érdemes egy meddőségi központba bejelentkezni, itt végigviszik a kivizsgálásokat, de szerintem akár egyénileg is nekiláthatsz: első körben férjnek spermavizsgálat, neked hormonsor, és nőgyógyászhoz is érdemes szerintem ovu előtti 1-2 napra bejelentkezni, hogy megnézze, rendben van-e a peteérés. Ha itt minden oké, jöhet a hycosy (átjárhatósági) és a pct (erről a másik fórumon beszéltek a lányok). Ezek sajnos mind ciklusfüggőek, még szerintem az inzulinrezisztencia vizsgálatot érdemes beiktatni közéjük, az nem az.

Még annyit tennék hozzá, nem vagyok orvos, de az én egyéni véleményem az, hogy ha rendben van a peteérés, ne hagyjátok magatokat closty-ra rábeszélni, sok nőgyógyász látatlanban ezt írja fel, ha valaki azzal megy hozzá, hogy nem jön a baba. Közben lehet, hogy férjnél vannak gondok, vagy a petevezeték van elzáródva, így csak felesleges megterhelés a szervezetnek.
Adry03
2013-10-23 19:09:48
 
Betty

Annyira nem vészes. Bár kicsit kellemetlen. Javaslom, hogy fájdalomcsillapító legyen nálad és otthon pihenj le utána.
Betty78
2013-10-23 14:48:56
 
Sziasztok!

Mi 2 éve próbálkozunk. Hormonlabor vizsgálatra küldött az orvosom és szerencsére semmit nem talált. A párom ebben társ. Tudta, hogy a következő lépés már komolyabb, így az első kérésemre úgy döntött, hogy elmegy és kivizsgáltatja magát. Nekünk nőknek, sokkal bonyolultabb illetve fájdalmasabbak a vizsgálatok, mint nekik. Az eredményei neki jók, így következhet az átjárhatósági vizsgálat.Tapasztalata valakinek van a vizsgálattal kapcsolatban?

Üdv.B.
Andi1989
2013-10-22 09:46:00
 
Sziasztok Csajok!

nagyon szépen köszönöm Mindenkinek a hozzászólást.:) Én is remélem, hogy nincs nagy baj, és össze fog jönni, csak ennyi idő után már elgondolkodok, nincs-e valami gond... És nehéz szembesülni a ténnyel, mikor megbetegedek...

Az én orvosom, mikor említettem neki, hogy nem jön össze, rögön átjárhatósági vizsgálatra és eü-kaparásra invitált... De szerintem ezek erősek kezdésnek.

Gondolkodok rajta, hogy veszek én is Lh-tesztet, és ismét el kezdem vezetni a hőgörbét. Mert nyáron abba hagytam...

És mik azok a vizsgálatok, amiket áll a Tb és nem kell magánorvossal pénzért csináltatni?
Nem sajnálnám erre a pénzt, csak korlátozottak az erőforrásaink.:)
kbettina
2013-10-21 20:56:46
 
Köszönöm! Most tervezek elmenni dokihoz, és remélem hogy az átjárhatóságiig nem jutunk el.
maximail
2013-10-21 20:51:06
 
szia!

Kezdhetik a nővel is, de a vérvételen túli vizsgálatokba nem érdemes belefogni addig, míg a féri eredményei nincsenek meg. mert az átjárhatósi vizsgálat azért nem éppen kellemes. Ezért szokták mondani, hogy azért előbb a férfit is megnézik, mielőtt ennek kitennéd magad. Egy kalappal!
kbettina
2013-10-21 20:32:55
 
sziasztok! De ugye kezdhetik a nővel is a vizsgálatot?? Az én férjem kijelentette hogy csak ha minden kötél szakad akkor megy orvoshoz.ha nálam mindent okésnak találnak csak akkor.irtózik attól hogy ilyesmivel orvoshoz menjen.Nekünk is van már gyerekünk.
arachnoidea
2013-10-21 19:41:26
 
Szia Andi!

Nekem 28 naposak a ciklusaim és a 25. naptól barnázok. 6 hónapja regisztráltam az oldalon és két hónapja vezetem a hőmet Lh tesztet is használok. Ebben a hónapban nálunk is megkezdődtek a kivizsgálások, párom eredénye ma érkezett meg én pénteken megyek 10.25-vérvételre az lesz a ciklus 21. napja. Kaptam duphastont a barnázásra mert az az alacsony progeszteron szint miatt van. Vetélést okozhat ha alacsony és Kértem clostilbegyt hogy a ciklus elejét is támosassuk meg annak ellenére hogy a 14. napi UH vizsgálaton a bal oldali petefészekben 5 tüsző volt igaz, kicsik. Van egy 12 éves kislányom, én 38 éves vagyok.
KatkaManó
2013-10-21 14:06:41
 
Először a párod spermavizsgálatának fogjatok neki. Aztán neked úgyis egy hormonsorral kezdik. A ciklus 3. és 21. napján csinálják.
De olyan nagy baj nem lehet ha egyszer már sikerült. Úgy hogy fel a fejjel :)
Andi1989
2013-10-21 13:02:26
 
Sziasztok Csajok, Kismamák, Anyukák! :)

Tapasztalatokra, segítségre lenne szükségem.
Párommal már évek óta próbálkozunk a babával, de eddig még semmi... Most kezdünk elgondolkodni, hogy elmegyünk kivizsgáltatni magunkat. Korábban volt egy terhességem, de műtét nélküli missed ab lett a vége...:(
Lehet ez az oka, hogy nem sikerül? Vezettem hőgörbét, a dokim szerint a görbe alapján van pete érésem. A menstruációm mostanában rendetlenkedik. Eddig 31-32 napos ciklusaim voltak, pecsételő vérzés nélkül. 3-4 hónapja beállt 28 naposra, de a 25. naptól pecsételek...

Kérdésem lenne, hogy Nálatok mivel kezdték a kivizsgálásokat ? Miért kell fizetni és mit áll a Tb? Milyen tapasztalataitok voltak? Mennyi idő múlva sikerült a baba?

Nagyon szépen köszönöm a segítséget előre is!!!

Szép napot!
Andi
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!