Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Hycosy

Ebben a beszélgetésben 47 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
plumeria14
2013-07-11 19:04:14
 
maximail,
a genetikai és immunológiai vizsgálatok pontosan miket takarnak? Ezt a meddőségiben csinálják?
maximail
2013-07-09 00:43:48
 
Köszi!
Én is drukkolok itt mindenkinek!
Majd csak októberben, több okból is. Ezt a beavatkozást a ciklus első felében végzik, és addig mindig pont úgy fog kijönni, hogy nem érek rá (munka, szabi, suli). Ráadásul a genetikai és immunológiai vizsgálatok eredménye is csak akkorra lesz. És így legalább adunk még pár hónapot a természetnek...

Köszönöm még egyszer!
timcsike0718
2013-07-08 23:00:16
 
Szerintem ne hallgass senkire, csak azt tedd amit jónak gondolsz. Ha téged ez nyugtat meg, ne is gondolkodj! Drukkolok!:) majd írd meg milyen volt! Mikor mész?
maximail
2013-07-08 21:49:13
 
Az a baj, hogy az endometriózis legenyhébb formája sajnos még MR-en, vagy CT-n sem látszik. Az UH már csak a durvábbat mutatja ki, de már a legenyhébb elváltozás is okozhat meddőséget. Eléggé beleástam már magam a témába. :-S De én sem nagyon akarom a műtétet... Csak már az időt sem szeretném túl sokáig húzni...
Ha még mondjuk csak 1 éve próbálkoznánk, akkor én is bevállalnám a HyCoSy-t, de így már úgy érzem, nem nyugtatna meg az eredménye. Akkor meg felesleges...
timcsike0718
2013-07-08 18:31:12
 
Persze, a lapar. a tuti ha valami baj van. Endometriózis jelei láthatóak amikor a hycosy előtt megvizsgált UH-n. Én direkt meg is kérdeztem. Én úgy voltam vele, hogy feleslegesen nem fekszem kórházba, altatás, műtét, betegállomány, 3 heg a hasamon, hiába pici de akkor is varrat is van benne, 1 hónap legalább az edzés tilos. Stb. Inkább a hycosy. Szerencsére nálam minden rendben volt. Ha gond lett volna természetesen vállaltam volna a műtétet.
maximail
2013-07-08 12:33:49
 
Sziasztok!

Az én orvosom engem lebeszélt a HyCoSy-ról. Azt mondta, szerinte elsősorban pénzlehúzás, mert egy csomó mindent nem mutat. :-S
Most már mi is ott tartunk, hogy nem nagyon húzhatom tovább az átjárhatósági vizsgálatot, mi már 17 hónapja próbálkozunk. Eddig ez történt: Férjemnél 2-szer nézték a spermamintát, és volt fizikális vizsgálat, minden rendben volt.
Nálam: 3. és 21. napi labor többször, TSH, T3, T4, Anti-TPO, AMH ellenőrzése, UH-os vizsgálat és cikluskövetés többször, IR-re vérkép. Ezeknek mindnek jó lett az eredménye. Most kaptunk beutalót immunológiai és genetikai kivizsgálásra.
A nőgyógyászom nekem a laparoscópiát javasolta, mivel akkor egy füst alatt nézne átjárhatóságot, keresne endometriózist, és minden más elváltozást alaposan megnézne, plusz, ha van átjárhatósági, vagy bármi más probléma, azt meg is oldaná.
Nem lelkesedek, mert ez mégiscsak egy műtét, de azt mondta, hogy a HyCoSy egy csomó mindenről nem ad képet, plusz ha van gond, akkor úgyis műteni kell, ha meg nincs, akkor is kell a laparoscópia, mert akkor még mindig nem fogjuk tudni, mi a baj. A HSG-ről meg azt mondta, hogy enyhe elzáródásokat ugyan lehet vele oldani, de súlyosabbat nem, plusz szerinte az nagyon fáj is. Szóval minden összevetve szerinte a laparoscópia a legjobb.
Ha még kevesebb ideje próbálkoznánk, akkor lehet hogy megcsináltatnám a HyCoSy-t a mihez tartás végett, de úgy érzem, így nincs értelme, a HSG-nél meg nem tűnik olyan sokkal rosszabbnak a laparoscópia. De mindent összevetve nagyon el vagyok kenődve. :-S
Bocs, ez jó hosszú lett...
timcsike0718
2013-07-08 07:19:56
 
Minden fent van a honlapon. Nyitó konzultáció 15.000, de abban már benne van egy csomó vizsgálat. Nem emlékszem pontosan, de nem vészes az tuti. Én örülök, hogy voltam, legalább tudom mi a helyzet.
plumeria14
2013-07-07 18:51:11
 
timcsike0718,
nálunk azóta sajnos nincs változás, nekem épp most jött meg :( A RK-ban mennyibe kerül a női és férfi termékenységi vizsgálat? Mennyi idő alatt csinálják meg ezeket? Mi még várunk vele, de azért jó ezekkel tisztában lenni.
timcsike0718
2013-07-07 17:49:35
 
Tekse doktorhoz járok a RK Meddőségibe. Maradok is itt, szeretnék majd itt szülni. Nagyon kedves, profi csapat. Ti hogy álltok? Nálunk semmi előrelépés, várjuk a csodát:)
plumeria14
2013-06-20 09:16:21
 
timcsike0718,
Timmermannhoz vagy meddőségibe jártok? Nagyon drukkolok neked, hogy sikerüljön...nekem olyan megérzésem vagy (vagy lehet, hogy csak szeretném), hogy ezen a nyáron már terhes leszek :) Én mindig is tavaszi babát szerettem volna, a párom és én is akkor születtünk...
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!