Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Családtámogatási ellátások (GYES,GYED,T-GYÁS,stb...)

Ebben a beszélgetésben 5 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
kbettina
2013-08-02 14:04:47
 
na ez jó!én ezt nem tudtam hogy munkanélkülit ha kapsz akkor biztosított vagy.nem voltam még munkanélkülin.csak azt tudom ismerősök példájából h nem dolgozol és munkanélküli segélyt se kapsz akkor nincs jogosultságod a gyedre stb.re.gyest elírtam mert most 28500 ,ami egy vicc.:(
kbettina
2013-08-02 13:53:51
 
na ez jó!én ezt nem tudtam hogy munkanélkülit ha kapsz akkor biztosított vagy.nem voltam még munkanélkülin.csak azt tudom ismerősök példájából h nem dolgozol és munkanélküli segélyt se kapsz akkor nincs jogosultságod a gyedre stb.re.gyest elírtam mert most 28500 ,ami egy vicc.:(
Vivien1024
2013-08-02 13:42:11
 
Feltettem a gyakorikerdesek.hu-n egy erre vonatkozó kérdést és ezt a választ kaptam:

Kérdés:
A biztosítási jogviszony nem egyenlő a munkaviszonnyal, ugye? Ha munkanélkülin vagyok és kapom a segélyt, akkor a biztosítottság attól fenn áll, ugye?

BIZTOSÍTÁSI JOGVISZONYHOZ KÖTÖTT TÁMOGATÁSOK
Általános tudnivalók: az igénylést megelőző két éven belül 365 nap BIZTOSÍTÁS JOGVISZONY szükséges az igényléshez, és az igénylés napján biztosított jogviszonyban kell lenni.

Válasz:
Igen, ha kapsz munkanélküli segélyt, akkor biztosított vagy, és ha megvan a szülés előtt a 365 nap, igényelhetsz TGYÁS-t, ha a szülés pillanatában is jogosult vagy a segélyre. Ha lejár a TGYÁS, vissza kell menni legalább 1 napra munkanélkülire, és utána igényelni a GYED-et.
kbettina
2013-08-02 13:38:41
 
szia! Én úgy tudom ha munkanélküli vagy és terhes leszel,akkor szülésig semmit nem kapsz,utána megkapod az egyszeri anyasági támogatást és 3 éves koráig gyest kapsz.kb 26 ezer.na meg a családi pótlék,ami kb. 12ezert. A többi támogatásra csak akkor lennél jogosult ha munkahelyről mész babázni.de lehet nem pontosak amiket irok.én mikor terhes voltam munkahelyről mentem szülni.szülésig táppénz,utána fél évig egy kicsit nagyobb havi pénz,utána 2 éves korig gyed.Meg persze az egyszeri anyasági szülés után,és a családi pótlék.2évtől gyes.most én is babát szeretnék,tavaly óta sikertelenül.már lassan belebeteszem.
Vivien1024
2013-08-02 12:06:02
 
Sziasztok!

Minél jobban olvasok a dolgoknak utána, annál jobban belezavarodok. Szóval, amit végképp nem értek, vagy legalábbis nem egyértelmű, az az, hogy ha valaki a munkahelyéről elmegy munkanélkülire, kapja a segélyt ameddig lehet, akkor ez idő alatt biztosított? Mert van alanyi jogon járó támogatás és van biztosítási jogviszonyhoz kötött támogatás! Szóval milyen támogatás jár annak, aki mondjuk munkanélküliről megy el szülni, de előtte dolgozott?

Az én konkrét példám.
Aki bejáratos az oldalra, az biztos találkozott már a nevemmel. :) Több, mint 1,5 éve próbálkozunk a babával, de sajnos eddig még nem sikerült. Viszont most nagyon úgy néz ki, hogy legkésőbb okt. 1-gyel búcsút mondhatok a 3 éves munkaviszonyomnak, mert bezárják a bazárt. Ilyenkor mi van? Mi van, ha miközbe munkanélkülin vagyok, terhes leszek? Mi jár a támogatásokból?

Segítsetek légyszi, mert hatalmas a káosz a fejemben! :(
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!