Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Léptékváltoztatgatás...

Ebben a beszélgetésben 3 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Hibajelzés témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Moha13
2013-08-08 17:08:51
 
Kedves Adminisztrátor!

Az, hogy üres hely lenne alul vagy felül, egyáltalán nem lenne zavaró, hiszen ez lenne a természetes. Ez így sokkal zavaróbb, hogy állandóan önmagától változtatja és az egyes ciklusok is eltérnek, mert az előzőmben pl. megmaradt az egytizedes felosztás, a mostaninál pedig dupláz.
Mindenesetre köszönöm a választ.

Üdv, Moha13
Adminisztrátor
2013-08-08 12:08:58
 
Kedves Moha13!

A grafikon automatikus léptékváltoztatása arra szolgál, hogy a grafikonod mindig a teljes rendelkezésre álló helyet kitöltse - azaz a legnagyobb méretben lásd. Tehát a ciklus során bevitt legalacsonyabb érték lesz a grafikon alján, a legmagasabb meg a tetején. A két érték közötti különbséget aztán a rendszer automatikusan felosztja.

Ha nem így lenne, akkor a görbéd alatt/felett felesleges üres részek lennének vagy pedig a teteje/alja kilógna a grafikon területről - mindkettő zavaró lenne.
Moha13
2013-08-07 16:39:25
 
Kedves Admin!

Szeretném megkérdezni, van-e arra lehetőség, hogy a grafikonomban ne változzon állandóan a lépték a ciklus során?
Nagyon zavaró, hogy az elején még 25 századokkal mér, aztán áttér fél tizedfokosra, aztán tizedfokra, majd amikor megint úgy gondolja, akkor már két tizedfokonként mutatja a görbét.
Ahhoz képest, mennyire zavaró ez, nem értem, mi értelme van, mi célt szolgál?
Az elején pl. a tizedfokos ugrás is hatalmasnak tűnik, mert annyira felosztja, a végén meg eltűnik a szép görbealak, mert ellaposítja a két tizedfokos ugrásokkal.
Köszönöm!

Üdv, Moha13
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!