Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Vágyakozás a babára...

Ebben a beszélgetésben 46 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést A Te történeted témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Andi198729
2019-11-21 20:44:23
 
Sziasztok én csak annyit irnék hogy akik sajnos nem szerencsések a babatervezésben mert meddőségi problémával küzdenek ( esetemben inzulinrezisztencia) azok sajnos hiába kapcsolódnak ki. Voltunk mi is nyaralni a nyáron és mi is úgy voltunk hogy nem tervezgettünk nem volt számolgatás csak folyamatos együttlétek de sajna az a hónap is sikertelen volt. Meddőségi kivizsgáláson részt vettünk semmi problémánk nincs csak sajna az Ir bőven elegendő a sikertelenséghez. Én már ott tartok a babatervezést illetően hogy lemondtam róla. Be kellett látnom hogy erőlködés az egész és semmi értelme az állandó stressz és idegeskedés nem éri meg. Nekem más utam van másnak kell örülnöm, kinek mi adatik meg az élete során.
Vivukha
2019-11-20 21:33:41
 
Sziasztok!
Tudom, hogy ez nagy kozhely de az en tapasztalatom es tortenetem tudom megosztania teherbe esessel kapcsolatban. 1,5 evig probalkoztunk.Mi egesz vegig nagyon figyeltuk hogy ket naponta legyunk egyutt, ovukor stb.. aztan amikor megfogant a baba mar letettunk a dologrol hogy termeszetesen osszejon, epp naszuton voltunk Egyiptomba es minden egyes nap egyutt voltunk.
Elotte minden honapban egeszseges etkezes, mozgas, nem is ittam egy pohar bort se mar miota. Ez pedig az elso honap volt ahol kb szerintem nem is ettem egeszseges kajat egyatalan, az all inclusivba minden nap alkoholt ittam meg egy rakat energiaitalt es annyi kavet amennyit elbirtam. A kave es az egeszsegtelen kaja itthon is folytatodott.. :D borzaszto hosszu es kimerito utakat tettem meg, sivatagi buggy stb... a babavarast elokeszito vitamint egyatalan nem szedtem, vizipipaztam, es meg sorolhatnam.
Majd amikor mar a nyaralas ota eltelt masfel het, meg mindig egeszsegtelen kajakat meg sok koffeint tomok magamba meg kb alig iszok vizet mert ugyis lenyegtelen.. elmegyunk az elso idopontra a meddosegi klinikara ahol az orvos kozolte mikozben megvizsgalt hogy azert csinaljak egy tesztet ha holnapig nem jon meg. En aki elkepesztoen rosszul volt ezalatt az idoszak alatt ezektol a kozhelyektol nem akartam elhinni es meg mindig nem tudom elhinni..
Szerintem ezt nem is lehet elengedni szandekosan csak ugy alakul.
Persze hosszu meg az elottunk allo ut, es minden nap magamban imadkozok hogy minden rendben menjen.
Kivanom mindenkinek, hogy hamar ott legyen a ket csik! Tudom, hogy borzaszto kozheyes es ez az utolso amit hallani akar az ember ilyenkor de ha tehetitek menjetek el 1-2 hetre kikapcsolodni valami meleg helyre, ne merjetek hot csak elvezzetek a napot es a parotok tarsasagat.
OrbanAgotaKatalin
2019-08-23 10:30:35
 
Sziasztok! A mi történetünk 2013 novemberében kezdődött, orvostól orvosig jártunk. Túl vagyunk már sok-sok vizsgálaton, inszemináción, egy sikertelen lombikon. Lombik maradt, mert rá jöttek, hogy hiába a jó hormon, inzulin meg mindenféle vizsgálat eredménye nem maradok állapotos. A válasz aztán a tavaly lett meg, nincs ovulációm -LUF szindrómám van. Stimuláció után 7petesejtet tudtak leszívni, 6magától megtermékenyült, 1nem volt elég életképes. Egyből nem kaphattam vissza, várni kellett túlstimuláció miatt. Aztán egy mesterséges ciklusba kaptunk vissza 2kis embriócskát. Pozitív lett az eredmény, végre volt 2vonal a teszten, de sajnos megállt a terhesség, genetikai okok miatt-ezt állapították meg a dokik. Jött egy kis "pihenés", és jó döntésnek bizonyult eddig, mert jobbak az eredmények, mint a "mesterséges ciklusban". Ezért most újból vissza kaptunk 2kis embriót. Bízom a jó Istenbe, hogy az ő segítségével velünk maradnak. Hosszú ez a várakozási idő. Volt már így sikere valakinek, hogy lombikja volt és nem volt semmi stimulálás közbe, se szuri, csak vitamin???
bérapa
2019-06-29 14:20:59
 
Sziasztok!

Én viszonylag nem rég vagyok sikeres donor. Tavalyi évben egyik női ismerősöm felkért, hogy nem-e vállalnám be ezt a magas tisztet. Hosszas gondolkodás és sok beszélgetés után belementem. Általa sikerült átélnem milyen is ha egy pár sikertelenül próbálkozik a családalapítással.

Azok után, hogy tudtam rajtuk segíteni úgy döntöttem másokon is szeretnék, ezért bárkinek felajánlom a segítségem, hogy örömet hozzak az életükbe.

Magamról annyit, hogy 25 éves vagyok, legmagasabb végzettségem gépészmérnök. Bácskiskun megye és vonzáskörzetében vagyok a legagilisebb, de a távolság nem akadály. 178cm magas, barna szem, barna haj, testsúlyom 80kg, alkatom sportos.

Igény szerint orvosi igazolások és kivizsgálások is megoldhatók.

A kapcsolatot az alábbi emailcímen tudjátok felvenni velem: detrevagyok@gmail.com
Andi198729
2019-04-17 14:08:58
 
Láttam egy friss bejegyzést, gondoltam elolvasom ezt a fórumot.
Nekünk a történetünk: 2017-ben 5 hónap próbálkozás után teherbe estem, minden rendben volt, a baba szépen fejlődött, egészséges volt, aztán a 31. héten köldökzsinór csavarodásban meghalt, halva kellett megszülnöm :( A terhesség alatt a hormonoktól kialakult egy mióma, azt 2017. decemberében szedték le laparoszkóppal, fél év várakozás, 2018 májusától lehetett újra próbálkozni, persze semmi, aztán 2018 novemberében kiderült, hogy inzulinrezisztenciám alakult ki, amire merckformint szedek, -12 kg, diéta, sport. Teherbeesni azóta sem sikerül, pedig amúgy az IR-t leszámítva rendben vagyok, hormonsor rendben, UH alapján rendben, mensi rendben, van peteérésem, jól időzítünk, és mégse jön össze, Archangel írását olvasva teljesen magamra ismertem benne, mert én is ezt élem át amikor félidős terhes voltam, nővérem akkor esett teherbe, neki egészségben megszületett a kisfia, gondolhatjátok mit érezhettem, mikor ő nem is tervezte nem is akarta. És a mai napig a poklot járom meg lelkileg, mert állandóan akárhova megyek úton útfélen terhes nőket látok, akik büszkén pocakjukat mutogatva járnak kelnek, azt sugallják: ők szerencsések, mert nekik sikerült, bele sem gondolnak, mit éreznek azok, akik meg küzdenek a babáért, akiknek könnyen összejön, persze hogy bele sem tudnak gondolni ebbe. A közvetlen környezetemben mindenki sorra teherbeesik, mindenkinek sikerül, csak nekünk nem, és ez borzalmas érzés. Egyszerre érzek dühöt, fájdalmat, irigységet, persze tudom, hogy nem szabadna ezt éreznem, mert ez rossz érzés, de ez tudatalatti nem tudom kontrollálni, a pszichológus is azt mondta hogy ez egy teljesen természetes reakció. Még 1-2 hónapot várok, aztán belevágunk az inszembe vagy a lombikba. Archangel, remélem nektek sikerült azóta a baba, meg hát mindenkinek.
kardvirag
2019-04-14 20:03:11
 
Andi mi ujsag veled?
Andi1989
2015-02-23 09:20:16
 
Szia kardvirag!

Köszönöm a választ! :) Közben beszéltem egy másik orvossal, hogy erősítse vagy cáfolja meg az eredményt. Azt mondták, teljesen jól járt el az orvos, amikor ezt a gyógyszert írta fel. Az "elégtelen secretio" eredmény a küret során nyert szövetből állapították meg, vagyis nem elég vastag a méhnyálkahártyám. Erre kaptam a gyógyszert.
Úgyhogy márciusban kezdem a kúrát, remélem jó eredménnyel.:)

Már kezdem unni, hogy mindenki, akivel találkozok, a baba témát feszegeti... És mindig ugyanaz a válasz , persze mosolyogva: " Majd talán idén, nem vagyunk elkésve semmivel..." Pedig ha tudnák, milyen kínokon kell keresztül mennünk hónapról hónapra...:(

Szép napot Nektek!
A.
kardvirag
2015-02-22 16:40:58
 
Andi egyik ismerősöm szedett Duphastont, kb.2 hónapig, mert nem jött meg rendesen a menstruációja, vagyis kimaradt 1-2 hónapban. A Duphaston ezt az állapotot helyrehozta, talán premenopauza jelentkezett nala valami miatt. Én nem szedtem még.
Vaditimi
2015-02-19 05:49:07
 
Jó reggelt lányok! Hogy vagytok ma? Dalma, mi újság veled?
Andi1989
2015-02-18 11:18:15
 
Sziasztok! :)

Már régóta tagja vagyok az oldalnak, de egy ideje csak passzív figyelőként. Viszont most visszatérek, segítséget szeretnék kérni...
Röviden a történetünk... Idestova több, mint 3 éve várunk a babára.:( (Régebben volt egy vetélésem, de nem a mostani páromtól.)
Tavaly volt az esküvőnk, és eldöntöttük, ha addig sem történik semmi, akkor utána neki vágunk a miértek felkutatásának.
A férjem volt andrológiai kivizsgáláson, egy kis bacilust leszámítva rendben volt.
Nekem most januárban volt petevezeték átfújásom, méhtükrözésem, és egy küretem is egyben. Szerencsére a vezetők átjárhatóak, szervi elváltozás nincs. Viszont a szövettan eredménye szerint a ciklus második felében van probléma. Vagy nem tud kilökődni a petesejt, vagy kevés a sárgatest, hogy meg tudjon tapadni. (Hála istennek, hogy legalább ez kiderült..)
A dokim Duphastont írt fel. 15. naptól napi 2 szem, 3 hónapon keresztül.
Viszont az én ciklusaim 30-31 naposak, tehát ( a hőgörbe és az ovuteszt szerint is )a 18. nap körül van peteérésem.
Na most.. Ha én már a 15. naptól szedni kezdem a Duphastont, akkor lesz peteérésem, vagy ez nem befolyásolja? Vagy most nem értem...

Nem tudom, hogy be merjem-e szedni, nem csak még nagyobb kárt okozok-e vele...

A fura, hogy hormonsort nem csináltatott a doki. (vettek vért a 22. napon, műtét előtt, de nem tudom, hogy mit néztek belőle, mert nem kaptam meg az eredményt.)

Szerintetek csináltassak inkább egy teljes hormonsort, mielőtt beszedem?

Nektek mi a véleményetek róla? Szedett valaki közületek Duphastont ilyen céllal?

Teljesen tanácstalan vagyok.:(

Köszönöm szépen előre is mindenkinek, aki válaszol!

Szép napot Nektek!

A.
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!