Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 63654 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Agria
2013-05-24 17:47:34
 
Maximail!

Átküldöm ma persze a diétához ami kell, de miért gondolod, hogy ez inzulinrezisztencia? Nem magasak az értékeid, a lényeg, hogy a 120 perces 25 körül vagy alatta legyen és ne haladja meg a kiindulási 0 perces 10-szeresét, és a 0 perces 10 alatt legyen. Tehát neked nagyon szép lett szerintem az eredményed! :)A 30 perces 36,9 picit magas, de még az sem számít olyan magasnak. De nyugodtan csinálhatod a diétát, ártani nem árt, sőt!! :) ez lenne az egészséges táplálkozás, teljes kiörlésű dolgok, cukor hanyagolása, sok zöldség stb :)
Amennyire értek hozzá a pajzsmirigy is oké, furi, hogy az Lh-d ilyen alacsony. A 3. ciklusnapon voltál? Mert akkor
1-1 arányban kéne lennie, de az Fsh teljesen jó! :) A pcos-oknak általában magasabb az Lh, nekem sajna 3-szorosa:(
A prolaktin érték határait fejből nem tudom, de szerintem 200-300-tól számít magasnak.
plumeria14
2013-05-24 17:39:29
 
Betty78,
ovutesztet nem használsz, mert a grafikon szerint nem volt ovud és nem is sötétítette be a termékeny napokat :(
Betty78
2013-05-24 17:22:08
 
Sziasztok! Ma feljebb ment a hőm,de úgy érzem,hogy megfog jönni
plumeria14
2013-05-24 16:59:11
 
Katicabogár5
hány naposak szoktak lenni a ciklusaid? Hogyhogy nem teszteltél még? Nagyon biztató a görbéd :)
maximail
2013-05-24 16:05:24
 
Agria!

Igen, szerintem Rád gondoltam.
Csak laborban voltam, nincs dokim, ezért a diagnózis is csak fapados. Nem vészesek az értékek, inkább csak látszik, hogy valami egy kicsit nem stimmel. Innen tőlünk nagyon nehézkes eljutni egy jó orvoshoz, ezért szeretném mindenképpen kipróbálni az életmódváltást, és meglátni, hogy mi lesz.

Én is szeretnék elmenni egy UH-os átjárhatósági vizsgálatra. Ha Neked fájt, akkor lehet, hogy volt egy pici letapadás azért, és ezek után lehet, hogy hamarosan megjön a baba. :-)

Ezek lettek az értékeim:

Glükóz fluoridos 4,9 mmol/L 3,5 - 6,1
Glükóz terhelés 30' 5,3 mmol/L 3,1 - 8,5
Glükóz terhelés 60' 3,6 mmol/L 3,1 - 10,5
Glükóz terhelés 90' 3,7 mmol/L 3,1 - 9,0
Glükóz terhelés 120' 4,0 mmol/L 3,1 - 7,5

Inzulin 5,8 mIU/L 1,9 - 23,0
Inzulin terhelés 30' 36,9mIU/L
Inzulin terhelés 60' 11,5mIU/L
Inzulin terhelés 90' 21,3mIU/L
Inzulin terhelés 120' 15,0mIU/L

HOMA-IR 1,2

TSH 1,010 mIU/L 0,400 - 4,000
Szabad T4 9,64 pmol/L 7,75 - 15,21
Szabad T3 5,08 pmol/L 3,80 - 6,00
Anti-TPO 2,6 U/mL 0,0 - 9,0

A 3. napi labor:
TSH 1.60 mU/L

LH/FSH 0,5

FSH 6,9 U/L
LH 3,5 U/L

Prolaktin 126 mU/L
Ösztradiol 175 pmol/L
Tesztoszteron 0,6 nmol/L

Hétfőn kell mennünk leletegyeztetésre a meddőségibe, de én tartok tőle, hogy az ottani orvos nem nagyon fog ezzel foglalkozni, és egyből inszemet ajánl. Én viszont előbb ki szeretném próbálni az IR diétát, és rendezni ezt a dolgot. Ezért vagyok most gondban... Kérdeztem ma a saját nőgyógyászomat, hogy hogyan állnak a meddőségiben az IR-hez, amire azt mondta, amire számítottam: Nem nagyon érdekes, mert gyógyszerekkel úgyis kiváltják a természetes hormonműködést. Pfff...
De ez az én itthon dokim véleménye volt a meddőségiről. Kíváncsi leszek azért, hogy hétfőn mit mondanak.

Ha küldesz leírásokat, recepteket, azt nagyon megköszönöm!
nyiro.krisztina@vipmail.hu

Elnézést, hogy ilyen hosszú lett!!!

És még egyszer köszönöm! :-)

Mirmite
2013-05-24 16:02:16
 
katicabogar5

Biztató a görbéd nagyon!
Mikorra nem vártad?
Megy a drukk!
VeresSzilvia
2013-05-24 15:42:12
 
Kaicabogár5 sztm igen! :-) Szorítok. remélem két hét múlva nekem is hasonló lesz!
Katicabogár5
2013-05-24 15:34:55
 
sziasztok lányok!

Tanácsot kérnék. Mit szóltok a görbémhez? Babát szeretnénk mert az elsőt betegség miatt elveszítettük. Reménykedhetem? Várom válaszotokat
Agria
2013-05-24 14:35:05
 
Maximail!

Nem tudom, hogy rám gondolsz-e, de én pcos és IR-em is van. Mire vagy kíváncsi? Kaptál a diétához táblázatokat, leírásokat? Tudok küldeni, ha szeretnél. Nekem valamennyit segített, jobbak lettek az eredményeim, meg egyik barátbőmnek is sokkal jobb lett az inzulin terhelése :)

Már nem igazán vezetem a görbémet, most pár hónap pihit tartok, de azért néha olvasgatlak titeket :)
Voltam petevezeték átjárhatósági vizsgálaton, ott rendben találta mind a két petevezetőmet a doki, de nekem úgy látszik nagyon érzékeny, mert nagyon fájt, az ultrahangos fajta volt. Szóval nem ezért késik a gólya :)
VeresSzilvia
2013-05-24 14:16:26
 
Köszi!!! Valaki 1985 nagyon szép görbe! :-)
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!