Ovuláció idejének pontos meghatározása

Az ovuláció, azaz a tüszőrepedés vagy peteérés, a női ciklus azon időszaka, amikor a petesejt megérik. A petesejt csak 24 órán át életképes, a fogamzáshoz ezen rövid időszak alatt kell találkozni egy spermiummal. Ezért, ha babát szeretnél, az ovulációd (és ezzel a teherbeesésre alkalmas napok) idejének pontos és előzetes meghatározása rendkívül fontos, hogy a maximumra növelhesd a teherbeesés valószínűségét. A termékeny napokra időzített együttlétekkel a fogamzás esélye nagymértékben megnő.

Ovuláció A női ciklusban van néhány olyan jellemző (például a luteális fázis hossza), ami egyénenként állandó, de minden nő esetében más és más - tehát a cikluson belül nem mindenkinek ugyanakkor van az ovulációja. Ha a személyes ciklus-jellemzők pontosan megállapításra kerülnek, akkor az ovuláció időpontja nagy biztonsággal előrejelezhetővé válik. Az ovuláció időpontjának előzetes ismerete azért fontos, mert akkor van a legnagyobb esélyed megfoganni, ha a spermiumok az ovulációd időpontjában már a petevezetődben tartózkodnak. Ezen személyes ciklus-jellemzők kiszámítását és az ovulációd időpontjának pontos előrejelzését végzi el a TervezettBaba.hu rendszere.

A TervezettBaba.hu tudományos módszerrel segít az ovulációd várható napjának meghatározásában. Nincs orvosi vizsgálat, a szükséges méréseket Te magad is el tudod végezni az otthonodban. Neked csak egy pontos hőmérőre és egy kis odafigyelésre van szükséged - mi pedig minden ciklusodban előre jelezzük Neked az ovulációd időpontját.

PRÓBÁLD KI TE IS!


Dr. Fülöp István

"Ha egy gyermekre vágyó nő tisztában van ovulációja és termékeny napjai pontos idejével, nagyobb eséllyel esik természetes úton teherbe. A TervezettBaba.hu oldal ezt az információt nyújtja felhasználóinak."

Dr. Fülöp István
Meddőségi részlegvezető főorvos
Róbert Károly Klinika

Dr. Szakács Zoltán

"Ahhoz, hogy bekövetkezzen az a csoda, amit áldott állapotnak hívunk, hihetetlenül sok dolognak kell hibátlanul működnie. Sajnos, ezek a dolgok néha el is romolhatnak. Napjainkban nagyon sokan és kiválóan foglalkoznak az egyes részterületekkel, de az ember egészét csak ritkán látják. Ebben van nagy segítségünkre egy olyan, az egyes szakértőktől és intézetektől független portál, a TervezettBaba.hu, ami segít a sok információt egységes egésszé varázsolni, és így hatékonyan használni."

Dr. Szakács Zoltán
szülész-nőgyógyász főorvos, ambulancia vezetője
Kelen Magánkórház
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
hirdetések

Rólunk mondták:

"Két hónapja találtam meg ezt a honlapot. Párommal augusztusban jutottunk el arra az elhatározásra, hogy szeretnénk 7 év után egy második gyermeket. Eddig nem sikerült, de az oldal segítségével ez most összejött. Nagyon szépen köszönöm ezt a lehetőséget."

Éva

Ovuláció kalkulátor

Ovuláció
Lájkolj minket!