Készen állunk a babára?

Honnan tudhatjuk, hogy készen állunk a családalapításra? Milyen kérdéseket kell átgondolnunk, mielőtt kisbabát szeretnénk? A válasz nem egyszerű, de az alábbi szempontok figyelembevételével könnyebb lesz dönteni arról, hogy mikor a legoptimálisabb a családbővítés.

Célok

Az egyikőtök még tanul, vagy épp tervezi, hogy ismét visszaül az iskolapadba? Hogyan fogja ez befolyásolni az anyagi életeteket, szabadidőtöket és a kapcsolatotokat? Egy baba milyen hatással lenne a tanulmányokra?

Karrier

Igen, mindannyian tudjuk, hogy a húszas életévek a legoptimálisabbak a gyermektervezésre (a termékenység 27 éves kortól csökken), de ezek a karrierépítés évei is! A jó hírünk, hogy manapság a karrier és a babavállalás nem zárják ki egymást. Egy felmérés szerint az anyukák fele a szülést követő egy éven belül visszamegy dolgozni.
Az egyetemet végzettek körében ez az arány ennél is magasabb, háromnegyedük választja a munkához való visszatérést. Emellett egyre többen döntenek úgy, hogy először a karrierre koncentrálnak, és a gyermekvállalást későbbre halasztják. az is megfigyelhető az utóbbi években, hogy megnövekedett a 40 éves koruk körül szülő nők száma.

Készen állunk a babára

Megtermékenyülés

Sajnos nem lehet előre megjósolni, mennyi időt fog igénybe venni a megtermékenyülés, és az is előfordulhat, hogy ez több hónapig vagy akár több évig is elhúzódik! Azonban semmi esetre se kezdjetek el próbálkozni azelőtt, hogy tökéletesen kész nem érzitek magatokat a nagy feladatra: hogy 9 hónap múlva szülővé váljatok! Ne feledjétek, hogy sokan az első próbálkozásra teherbe esnek.

Párkapcsolat

A házasság vagy együttélés nem egyszerű, a szülőség pedig még kevésbé! Könnyű beleesni a „ha majd babánk lesz, minden jobb lesz” csapdába, de ez őrületes hiba! Bármiféle problémátok is legyen, azt egy baba biztosan nem oldja meg! Előbb dolgozzatok a kapcsolatotokon, és csak aztán gondolkozzatok a gyermekvállaláson!

Hely

Gondoljátok végig, hogy a jelenlegi lakásotok, mely most kettőtök számára tökéletes, elegendő méretű lesz-e akkor is, ha már hárman fogtok benne lakni? Tervezzétek meg, hogy a kisbabátoknak hol tudnátok kialakítani megfelelő helyet.

Barátok

A baráti körben ti vagytok az első házasok és leendő szülők, vagy a régi barátok jó része már lemorzsolódott, mert szülővé váltak? Noha nem ez a legfontosabb átgondolandó szempont, mégis figyelembe kell venni! Egy kisbaba teljesen átalakítja az eddig megszokott szombat esti programot (meg a vasárnapit, hétfőit, keddit….), és a barátaitok akár készen állnak egy babára, akár nem, az új helyzetben sokkal kevesebb idő fog rájuk jutni!

thebump.com

 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
hirdetések

Rólunk mondták:

"A párom és én már egy ideje dolgozunk azon, hogy babánk legyen - eddig sajnos nem jártunk sikerrel. Most végre megtaláltam ezt az oldalt, amelyik profi módon tud nekünk segíteni."

S. Anna
Budapest

Ovuláció kalkulátor

Ovuláció
Lájkolj minket!