Készen állunk a babára?

Honnan tudhatjuk, hogy készen állunk a családalapításra? Milyen kérdéseket kell átgondolnunk, mielőtt kisbabát szeretnénk? A válasz nem egyszerű, de az alábbi szempontok figyelembevételével könnyebb lesz dönteni arról, hogy mikor a legoptimálisabb a családbővítés.

Célok

Az egyikőtök még tanul, vagy épp tervezi, hogy ismét visszaül az iskolapadba? Hogyan fogja ez befolyásolni az anyagi életeteket, szabadidőtöket és a kapcsolatotokat? Egy baba milyen hatással lenne a tanulmányokra?

Karrier

Igen, mindannyian tudjuk, hogy a húszas életévek a legoptimálisabbak a gyermektervezésre (a termékenység 27 éves kortól csökken), de ezek a karrierépítés évei is! A jó hírünk, hogy manapság a karrier és a babavállalás nem zárják ki egymást. Egy felmérés szerint az anyukák fele a szülést követő egy éven belül visszamegy dolgozni.
Az egyetemet végzettek körében ez az arány ennél is magasabb, háromnegyedük választja a munkához való visszatérést. Emellett egyre többen döntenek úgy, hogy először a karrierre koncentrálnak, és a gyermekvállalást későbbre halasztják. az is megfigyelhető az utóbbi években, hogy megnövekedett a 40 éves koruk körül szülő nők száma.

Készen állunk a babára

Megtermékenyülés

Sajnos nem lehet előre megjósolni, mennyi időt fog igénybe venni a megtermékenyülés, és az is előfordulhat, hogy ez több hónapig vagy akár több évig is elhúzódik! Azonban semmi esetre se kezdjetek el próbálkozni azelőtt, hogy tökéletesen kész nem érzitek magatokat a nagy feladatra: hogy 9 hónap múlva szülővé váljatok! Ne feledjétek, hogy sokan az első próbálkozásra teherbe esnek.

Párkapcsolat

A házasság vagy együttélés nem egyszerű, a szülőség pedig még kevésbé! Könnyű beleesni a „ha majd babánk lesz, minden jobb lesz” csapdába, de ez őrületes hiba! Bármiféle problémátok is legyen, azt egy baba biztosan nem oldja meg! Előbb dolgozzatok a kapcsolatotokon, és csak aztán gondolkozzatok a gyermekvállaláson!

Hely

Gondoljátok végig, hogy a jelenlegi lakásotok, mely most kettőtök számára tökéletes, elegendő méretű lesz-e akkor is, ha már hárman fogtok benne lakni? Tervezzétek meg, hogy a kisbabátoknak hol tudnátok kialakítani megfelelő helyet.

Barátok

A baráti körben ti vagytok az első házasok és leendő szülők, vagy a régi barátok jó része már lemorzsolódott, mert szülővé váltak? Noha nem ez a legfontosabb átgondolandó szempont, mégis figyelembe kell venni! Egy kisbaba teljesen átalakítja az eddig megszokott szombat esti programot (meg a vasárnapit, hétfőit, keddit….), és a barátaitok akár készen állnak egy babára, akár nem, az új helyzetben sokkal kevesebb idő fog rájuk jutni!

thebump.com

 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
hirdetések

Rólunk mondták:

"Majdnem négy évi várakozás után fogant meg a kisbabánk. A tervezettbaba.hu-n 7 hónapig kísértem figyelemmel a ciklusomat és az ovulációs idők meghatározása is biztosan sokat segített, hogy most már én is anyuka lehetek. Jelenleg 15 hetes vagyok. Mindenkinek kívánom, hogy sikerüljön!"

Galagonya

Ovuláció kalkulátor

Ovuláció
Lájkolj minket!