Hogyan tegyük egészségesebbé a spermát természetes módon?

Babát szeretnél, de nem sikerül? Nem vagy egyedül. A terméketlenség sok párt érint, és százalékos arányuk egyre inkább növekszik. Az esetek kb. 40%-ában a terméketlenség oka a nem megfelelő minőségű spermiumokkal magyarázható. Azonban jó hír, hogy a sperma egészségét drasztikusan lehet növelni egyszerűen étrend- és életstílusbeli változtatásokkal.

Mit lehet (t)enni?

A sperma mozgékonyságát sok minden befolyásolhatja, ilyen a meleg, a mérgező anyagok, a stressz, az alvási szokások és a testsúly. Még a telefonálási és TV nézési szokások is hatással lehetnek rá.

A legnehezebben kikerülhető a méreganyagoknak való kitettség, mivel rejtetten mindenhol jelen lehetnek, a rovarirtó szerektől, az ételben megtalálható nehéz fémekig, vagy a mindennapokban használt műanyagokban, gyógyszerekben. Az összes káros anyag kiszűrése szinte nem is lehetséges, így annyit tehetünk, hogy jobban figyelünk a körülöttünk lévő dolgokra, amit csak lehet, egészségesebbre cserélünk. Egyél organikus ételeket a permetszerek kerülése érdekében, és növeld a gyümölcsök, zöldségek és magvak fogyasztását. A tenger gyümölcsei közül próbálj alacsony higanytartalmú ételeket előtérbe helyezni, ilyen a rák vagy a lazac.

Ne feledd, hogy a méreganyagok kerüléséhez hozzátartoznak azok a dolgok is, amiket saját választásból fogyasztasz, mint az alkohol vagy a dohány. A tesztoszteront, a spermatermelésért felelős hormont megzavarhatja, ha túl sok a szervezetben az ösztrogén. A hormonok a húsban, tejtermékekben, ivóvízben, műanyagokban, de még a szója tartalmú ételekben is megtalálhatóak, így ezek rendszeres használatával könnyen átlépheti az ideális ösztrogénszintet a szervezeted. Ennek elkerülésére használj vízszűrőt, BPA mentes tárolóedényeket és vizes üvegeket, valamint válassz a boltban nem hormonkezelt, vagy bio húst, ha teheted.

Hogyan tegyük egészségesebbé a spermát természetes módon?

A fentebb leírtak betartásán kívül még azzal is segíthetsz a spermáid egészségén, ha:

  • relaxációs- és légzési technikákat alkalmazol a mindennapi stressz ellen
  • naponta legalább hét-nyolc órát alszol, teljes sötétségben
  • csökkented a mobiltelefon használatot, és a készüléket a testedtől távol tartod (pl. alvás közben minél messzebb helyezd magadtól, ne hordd a zsebedben)
  • rendszeresen mozogsz, és egészséges testsúlyt tartasz fenn
  • kerülöd a magas hőmérsékletet a herék tájékán (pl. forró fürdők, biciklizés, szűk nadrágok)

A megfelelő táplálkozás nagyon fontos az egészséges spermatermeléshez! Fogyassz minél több olyan ételt, ami gazdag A-, C- és E-vitaminokban, valamint szelénben és cinkben. Ha hagysz a testednek egy 6-12 hónapos időtartamot, hogy kiürítse a benne található méreganyagokat, és feltöltse készleteit, sokkal jobb eséllyel kezdhettek neki a babatervezésnek. Természetesen ehhez nem kell eget rengető változásokon átmenni, mert odafigyeléssel és a fentiekben leírt lépések betartásával hamarosan apai örömök elé nézhetsz.

mindbodygreen.com

 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
hirdetések

Rólunk mondták:

"Majdnem négy évi várakozás után fogant meg a kisbabánk. A tervezettbaba.hu-n 7 hónapig kísértem figyelemmel a ciklusomat és az ovulációs idők meghatározása is biztosan sokat segített, hogy most már én is anyuka lehetek. Jelenleg 15 hetes vagyok. Mindenkinek kívánom, hogy sikerüljön!"

Galagonya

Ovuláció kalkulátor

Ovuláció
Lájkolj minket!