Szakértőnk

Tóth Julianna Aviva-módszer oktató

Tóth Julianna

Aviva-módszer oktató

AvivaStudio.hu

Hidd el, hogy a tested maga a CSODA! És ha teszel érte valamit, bőségesen megajándékoz örömökkel és további reményekkel. Testmozgással sok baj orvosolható, illetve a rendszeres gyakorlással el tudjuk indítani testünk regenerálódását, gyógyulását. A módszer hatására fellépő fokozott vérbőség által a szövetek és sejtek oxigénfelvétele nő, a hormonháztartás szintjei javulnak, mivel a saját hormontermelésünket fokozza a torna. Így leszel nap mint nap egészségesebb, és kerülsz közelebb a gyermekáldáshoz vagy éppen önerőből léphetsz a gyógyulás útjára.

 
Kérdezni szeretnél? Kérdés feltevéséhez regisztrálj, vagy ha már megtetted, lépj be!

Korábbi kérdések és válaszok


Kedves Julianna!
Egy 11-cm nagyságú mioma van a méhem hátsó falában és nagyon szeretném a méretét természetes úton csökkenteni.
Nincs még gyeremekem de lassan szeretnék majd.
Akupunkturát, különbözõ természetes gyógymódokat alkalmaztam, alkalmazok de eddig nem indult be a kívánt változás.
A kérdésem az, hogy ekkora méretnél mik a tapasztalatok az Aviva torna hatékonyságával kapcsolatban?
Milyen gyakorisággal érdemes végezni a tornát? Van valami amire jobban oda kell figyelni az én esetemben?
Az alaptanfolyamon voltam, egy hete kezdtem el otthon tornázni.
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna!
Kistestvért szeretnénk az első gyermekünknek. Még szopizik, de megjött a menstruációm 5 hónapja. Viszont 36, 55 és 44 napokra. Peteérés van, mert vezetek hőgörbét, szépen megugrik a hő az utolsó 15 napra. A kérdésem az lenne, hogy van rá módszer az Avivával, hogy rövidebbek legyenek a follikuláris szakaszok? Kiakasztó ez a rendszertelenség, ráadásul így időzíteni is borzasztóan nehéz. Milyen feladatot végezzek?
Köszönöm előre is!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna!
A múlt héten szereztem be az Aviva oktató könyvet, melyből elkezdtem itthon magamnak végezni a gyakorlatokat, remélhetőleg sikeresen. :) Ma volt a második inszeminációnk, eddig a napig 2-3 naponta tornáztam, azonban most tanácstalan vagyok, hogy inszemináció után lehet-e tornázni vagy ez negatívan befolyásolja a beágyazódást? Most vasárnap lenne a városomban, ahol lakom egy 4 órás alaptanfolyam, nem tudom, hogy Ön szerint jó ötlet lenne-e inszemináció után 4 nappal elmenni erre az alaptanfolyamra vagy inkább hagyjam ki? Ovuláció megtörténte után (ami ugye bizonyítottan megtörtént az inszemináció előtti ultrahang alapján) ajánlott az Aviva torna?
Köszönöm, és várom válaszát!
Nóri

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna!
Engem a méhen kívüli terhesség és az Aviva torna kapcsolata érdekelne.
Sajnos már volt egy méhen kívülim, és utána lombikkal sikerült egy terhességem. A méhen kívüli után elzáródott a petevezetékem. Két hónapja tornázok rendszeresen, és a petevezetékeim átjárhatóak, megnyíltak. Az esély megvan egy újabb méhen kívülire, hiszen nem tudjuk, hogy a funkcióját mennyire tölti be a petevezeték. Mivel van egy 1,5 éves kislányom, nem hiányozna most a kórház.
Amennyiben létrejönne a terhesség, és mivel az 5.héten kimutatható, hogy hol ágyazódik be, és kiderül, hogy méhen kívül... Az Aviva torna segít abban, hogy ez a terhesség elhaljon, és nem kellene műteni?
Tudom, kissé furcsa, de azt írja a könyv, hogy nem kívánt terhesség esetén is segít. Én nagyon vágyom már egy kistesóra, de ha méhen kívül lenne, akkor inkább tornázok, mint itt hagyjam a picit napokra, plusz a műtét stb.
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Julianna!
30 éves nő vagyok (nem szültem még) és január óta P3-as a citológia leletem. Azóta voltam két szűrésen, ami szintén P3. A hpv szűrésen a HPV16 ÉS 18 negatív, de egyéb magas kockázatú HPV-t ír a lelet. Hüvelygyulladást és baktériumokat ír még a lelet. Január óta csak Betadine és egy másik fajta kúpot írtak/javasoltak, de ezek nem segítettek.
Kérdésem, hogy ebben az esetben mit javasol? Az Aviva torna is hatékony ezen problémára? Ha igen, miként és mely gyakorlatok?
Köszönettel:
D.

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm!
Szeretném tudni, hogy ha az egyik petefeszekben tojás nagyságú ciszta van, a másikban több kisebb van, lehet-e tornázni, és melyek azok a gyakorlatok, amiket feltétlenül végezni kell, hogy minél hamarabb kiürüljön? Esetleg egyéb jó tanácsot is szívesen vennék.Vitaminok stb.
Nagyon szépen köszönöm.
Tisztelettel

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna!
Azt szeretném kérdezni, hogy az Aviva tornában vannak-e olyan gyakorlatok, amelyek elősegítik a beágyazódást? Illetve olyanok, amik gátolják? Ha igen, melyek ezek? Természetesen a babáért tornászok. :-)
Köszönöm válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna!
1,5 hónapja Aviva tornázom a kisbabáért heti 2x.
Kérdésem az lenne, hogy emellett melyek azok a gyakorlatok, amelyek segítenék a beágyazódást és a progeszteron termelést. Az ovulációval nincsen gond, inkább a ciklus 2. fele rövid egy kicsit.

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna!37 eves vok,3 hónapja műtöttek 3-4stadiomu (orvos mondta)endimetriozissal,jelenleg 6 honapos Gnrh injekció kezelést kapok,amiben a 2.-ik szurinal tartok,tunetek nem kellemesen,es találtam a városomba egy Aviva tornát oktató hölgyet.Az lenne a kérdésem,hogy injekció kúra mellett is elkezdhetnem a torna tanulását?Nem artok vele?Igy is van haszna?A tanfolyam most kezdődne vasarnap,es utanna heti 1-2-szer járnék hozza.Varom mielőbb válaszát,4 nap van a kezdesig.Koszonettel:Julo.

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna!
30 éves vagyok, a férjemmel több, mint egy éve babát szeretnénk, de sajnos nem akart összejönni - így kivizsgálások útján IR-t állapítottak meg nálam (PCOS elvileg nem igazolt) tavaly decemberben, azóta tartom a diétát, 6 hónapja dietetikussal is egyeztetve a pontos CH mennyiséget. További panaszok: magas prolaktin, valamint pajzsmirigy alulműködés. A pajzsmirigy miatt L-Thyroxint (75 mg/nap) szedek (most a TSH 2 előtte 6 körüli volt az érték), az IR-re nem szedek gyógyszert, csak diéta és mozgás. Továbbá szedek INOFOLIC-ot (ezt cserélném a Myo-Inozitol készítményre hamarosan), szelént, E-vitamint, D-vitamint (ezeket több, mint fél éve) valamint eseti jelleggel magnéziumot. Nyár végén voltam kontrollon, az IR-em is sokat javult, de még mindig beesik az 120 perces vércukorszint az éhgyomri alá, illetve az inzulingörbém sem tökéletes még, de majdnem teljesen harangszerű (előtte az inzulinom 120 percnél is emelkedő volt). Az elmúlt egy évben minden hónapban volt LH teszttel igazolt peteérésem, illetve június óta a hőmet is mérem, ez is alátámasztotta ezt. Átlagosan 26-28 napos ciklusaim voltak, azzal, hogy csupán 11 nap körüli volt a lutális szakasz. Augusztus végén voltam egy AVIVA oktatáson, azóta rendszeresen tornázom, egyelőre még gyakorló órákra is mindig eljárok - hetente kétszer. Első hónapban sajnos a peteérés kitolódott a 19. nap környékére, illetve a luteális szakasz csak 9 nap lett (de LH teszt és hő igazolta a peteérést), most járok a második tornázós hónapban, volt egy peteérés "próbálkozás", de valószínűleg nem járt sikerrel, mert habár az LH teszt pozítiv volt, utána nem járt hőemelkedéssel, illetve a "klasszikus pms tüneteket" (mellfeszülés) sem produkálom (habár ezek minden hónapban az ovulációt követően elkezdődtek). Ezen változásokat a tornának tudom be, mivel több helyen azt hallottam, hogy 2-3 hónap kell, míg kifejti a pozítiv hatását (teherbeesésben bíztam, illetve, ha esetlegesen van letapadás, annak feloldásában -erre vonatkozólag még nem volt vizsgálat). Ezzel párhuzamosan a férjemnél csökkent mozgásúak spermiumok (mozgó 20%, progresszíven mozgó pedig csak 5%), így az endokrinológusom javaslatára bejelentkeztünk egy meddőségi centrumba, ahova október végére kaptunk időpontot. Első konzultációs alkalom lenne, így még nem kötelező friss hormonsort vinni, viszont én szerettem volna felkészülten érkezni (a legutóbbi teljes hormonsor tavaly decemberi). Mit javasolna, csináltassam meg a következő ciklus 3. napján a hormonvizsgálatot (így most el tudnám vinni az eredményeket), vagy várjak még 1 hónapot, hátha addig rendeződik a ciklusom a "szokásos"-ra? Illetve javasol-e esetleg a torna intenzitásában változtatást? (most a heti 2 alkalommal végzem a "babáért tornázóknak" való verzióját, azaz huppanások nélkül, illetve gyengébb lökésekkel). Előre is köszönöm! Zsuzsi

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna!
Összetett problémával fordulnék Önhöz. 31 éves vagyok, 1 éve borult fel a hormon háztartásom, lett a kis eltérésekből sok nagy eltérés. IR, PCOS jellegű tünetek, ösztrogéndominancia, magas prolaktin, csökkent pajzsmirigy működés. Letroxot és meforalt kell szednem, emellet barátcserje, progeszteron krém, és önszorgalomból szedek szelént, folsavat, egyéb vitaminokat, immunerősítőket, néhány hete kezdtem ezeket szedni.
Ami a leginkább aggaszt, 2 havonta jön meg, akkor viszont hetekig vérzek....Emellett hpv okozta méhnyak gyulladásom van, következő kontroll dönti el, hogy műtenek e. Kérdésem, hogy hogyan, mikor alkalmazzam az avivát? A tanfolyam elvégzésnek napján jött meg a legutolsó vérzésem, két hónap szünet után, és az tart 3 hete....
Köszönettel: Zita

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna!
1 év alatt három spontán terhességem végződött spontán vetéléssel. Ebből az első 2 terhesség 5 hetesen, ezután kiderült, hogy heterozigóta Leiden mutációm van. A 3 terhesség kiderülése után naponta vérhígítót kaptam a Leiden miatt de a 7 héten így is spontán elvetéltem.
Az első 2 esetben a Leident gondoltuk most viszont az ultrahangon a 7 héten megfelelő embrió méret mellett volt keringés és emellett az uh előtt volt 1-2 csepp vérzésem ami elmúlt a vizsgálatra de este visszajött és rá 3 napra elvetéltem. Emellett igazolt progeszteron hiányom van amire max dózisú utrogestant szedek ovulációtól. Emellett 3 éve diagnosztizáltak nálam inzulinrezisztenciát, amit diétával és sporttal kezeltünk, fogytam 30 kilót. A súlyom most 113 kg és egy éve stagnál. A sport kiemelt szerepet kapott eddig az életemben. Az orvosom nagyon lelkiismeretes és amit tud megtesz. Szerinte nem az IR és nem Leiden okozza.
A kérdésem az lenne önhöz, hogy a helyzetemben érdemes lenne Aviva tornát végeznem,hogy ki tudjam hordani a terhességet? A ciklusom szabályos, fájdalommentes, soha nem volt vele baj. PCOS- m nem volt. Válaszát nagyon köszönöm! Timi

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna,
Nemrég írtam Önnek, hogy elkezdtem az Aviva tornát két hónapja. Rendszeresen csinálom itthon, hetente kétszer. A babáért tornázok, sajnos 4 éve küzdünk érte, túl vagyunk több beültetésen is. A sikertelenség(ünk) oka ismeretlen. Az Aviva tornát az utolsó lombikunk óta csinálom, és bár nincs semmi problémám, se szervileg, se "hormonilag", mégis úgy gondoltam, hogy megpróbálom, ártani nem ártok vele alapon.
Azt vettem észre, hogy amióta tornázom, rövidebbek a ciklusaim. Először 26, most pedig 24 napra jött meg az amúgy mindig rendszeres, 28-29 napos menstruációm. Valamint sokszor érzek a ciklusom során (főként a második fázisban) enyhe nyomást a hasamban. Lehetséges, hogy valamit rosszul csinálok a gyakorlatok során? Esetleg túl erősen szorítok rá a dolgozó zónára? Arra is gondoltam, hogy mivel eddig teljesen elhanyagoltam a mozgást, és most elkezdtem rendszeresen tornázni, ez zavarhat be? Vagy a sok hormoninjekció hatására kezd már "romlani" a petefészkem? Az utolsó lombik előtti FSH-m 4, 5 volt, AMH értékem is jó volt. Olyan már volt, hogy beültetés után csúszott a havim, de hogy napokkal előbb jönne meg, ráadásul két egymást követő ciklusban, még sosem fordult elő. Teljesen tanácstalan vagyok.
Merjem folytatni azért a tornát (amit egyébként szeretek és szívesen végzek)?

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna,
Ma akadtam a honlapjára olvasgatás közben. A történetem a következő: megszakításos módszerrel volt szexuális kapcsolatom a barátommal (ami tudom felelőtlen dolog...), hiába szeretnék majd egyszer babát, most sem anyagilag, sem lelkileg nem vagyunk rá felkészültek. Az utóbbi 2-3 évben nem is késett nagyon a menstruációm, az utóbbi egy évben pontos volt mindig. Szerdán kellene megjönnie, de picit aggódom. Elkezdtem csinálni a könyvben lévő gyakorlatokat menstruáció meghozására. Az lenne a kérdés, ha szerdán se jönne meg esetleg, akkor a pánikgyakorlatot (ami a könyvben található) végezzem el? Van e még más gyakorlat is, ami segítene? Mikor, hányszor, mennyi ideig érdemes elvégezni? Biztosan meghozza a menstruációt?
Köszönettel előre is!
Üdvözlettel
Veronika

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna!
Érdeklődni szeretnék, az Aviva torna elegendő-e önmagában sárgatest elégtelenség esetén (40 éves kor felett), vagy érdemes-e mellette természetes progeszteron krémet is használni?
Köszönöm szépen válaszát:
Szilvia

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna!
Korábban csináltam 2 hónapig az Avivát, még 2011-ben, de mikor 2 hónap múlva terhes lettem, akkor abbahagytam. Tavaly október óta hormonos spirálom van, aminek feltételét követően a 2. havi UH-on még nem látszott, a 6. havin igen, az egyik petefészekben egy dermoid ciszta. Bár a melléhatások leírásában csak a folyadékos cisztákra való hajlamot írja és az orvos szerint sincs összefüggés, külföldi oldalakon találtam nem egy ilyen vonatkozású anyagot, -és a női megérzésem is ezt súgja-úgyhogy úgy döntöttem eltávolíttatom.
Kérdésem, hogy vajon a dermoid cisztára tudok-e hatni a tornával, ha igen, melyik gyakorlatokkal, hogy elkerüljem az esetleges műtétet, amit kilátásba helyeztek?
Köszönöm szépen a választ!
Anna

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna!
Most ismerkedem én még csak az aviva tornával. Nemrég voltam alaptanfolyamon is. Sajnos eddig teljesen mellőztem a mozgást az életemből. Ügyetlennek is éreztem magam a tornán, sokat kellett segítenie az oktatónak, de ennek ellenére úgy gondolom, hogy a Dolgozó zónára "ráéreztem".
Sajnos a 4 óra alatt nem tudtam teljesen elsajátítani a gyakorlatokat, ezért itthon is még csak úgy megy a torna, hogy folyamatosan nézem a könyvet, és nem is végzek vele fél óra alatt, hanem dupla annyi idő kell nekem még. Ez a kezdetekben nem baj, ugye?
Igyekszem a gyakorlatokat helyesen csinálni, de mégis aggaszt, hogy mi történik akkor, ha valamit (testtartás, lábtartás) eltévesztek?
Egyáltalán tudom a gyakorlatokat olyan rosszul csinálni, hogy inkább ártok vele? Babáért tornászok egyébként, 32 éves vagyok.
Válaszát köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm,
Elég rendszertelen volt idáig a menstruációm.
Azt szeretném kérdezni, hogy az avia tornának mi a menete, és hogy vérzés zavarra segítséget tud-e nyújtani.
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Juli!
Korábban voltam alap tanfolyamon, de ott az oktatóval abban egyeztünk meg, hogy ő nem mer mióma témában nyilatkozni, viszont vannak aviva gyakorlatok, amik nem ajánlottak, és azt sem tudta megmondani, hogy melyik. Ezért aztán hanyagoltam a témát.
Ehhez képest az alap tanfolyamot ajánlja ön is.
Az a kérdésem, hogy akkor az alap gyakorlatok biztonságosak? Vagy mindenképpen keressek olyan oktatót, akinek van tapasztalata miómával is?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Juli!
Második terhességem során (is) elhalt a magzatom sajnos 6-7. hét környékén. Megszűnt a szívhang. Nem volt szükség műszeres befejésre. Mikor kezdhetem újra az Avivát? És milyen rendszerességgel érdemes? Teherbeesés előtt heti 2X3-szor csináltam, 1x pedig az ovulációs gyakorlatokat. 43 éves leszek. Köszönöm szépen a válaszod!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna,
36 éves vagyok, kettőzött- hüvely és méh rendellenességet állapítottak meg nálam. fél éve próbálkozunk sikertelenül. Menstruációm 27-28 napra jön meg rendszeresen, 3-4 napig tart.
Egy hónapja csinálom a 18 alapgyakorlatot hetente 2x, 3x, ill. a láblendítő gyakorlatokat naponta 10 percig.
Ezen a problémán segíthet a torna, illetve érdemes az ovulációs tornát is végeznem vagy csak 3 hónap után?
a gyakorlatokat erős beszorításokkal végezzem, hogy tisztuljon a szervezetem, vagy épp ellenkezőleg, hogy segítse a teherbeesést? (Ezt is azt is hallottam.)
(átjárhatósági vizsgálat még nem volt, illetve a Tsh-m : 5,4 amire gyógyszert szedek)
Köszönöm, előre is.
Andrea

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna!
Érdeklődni szeretnék, hogy Székesfehérváron hol és mikor lesz Aviva torna tanfolyam vagy ilyen foglalkozás?
Köszönöm szépen
Horváth Mónika

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna!
Az AVIVA torna tud-e segíteni alacsony (0,9) AMH szint esetén? A diagnózisom az, hogy a petesejtjeim nem jó minőségűek. Az egyéb hormonok rendben vannak, a ciklusom mindig 28 nap, van ovuláció is. Pár hete vagyunk túl az első lombik kezelésen. Magasra emelték a bevitt hormonmennyiséget, és így is csak négy kinyerhető petesejt lett. Ebből csak egy volt megtermékenyíthető, de sajnos az sem osztódott. Elvégeztem már az AVIVA tanfolyamot, csak kíváncsi lennék, hogy valamelyik gyakorlatok esetleg speciálisan az én problémámra valóak-e.
Válaszát köszönöm!
Ágnes

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Julianna!
Férjemmel 2 éve próbálkozunk, hogy végre mi is szülők lehessünk! 1 éve inzulinrezisztenciát, pajzsmirigy alulműködést és PCO-t diagnosztizáltak nálam! Azóta
gyógyszeres kezelés alatt állok (Merckformin, L-thyroxin)
Kérdésem az lenne, hogy gyógyszeres kezelés mellett is érdemes végezni-e a tornát? Vagy a kettő ellentmond egymásnak és csak ártok vele? Van rá esélyem hogy a gyógyszer mellett a tornával könnyebben teherbe essek?
Segítséget előre is köszönöm
Üdvözlettel,
Erika

A választ itt olvashatod.
 

Régebbi kérdések és válaszok

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Én is szeretném megköszönni az oldalnak, hogy figyelemmel tudtam kísérni a ciklusom a hőmérséklet vezetésével. 2 hete teszteltem pozitívat, és ma voltam orvosnál, a 7. hét elején járok. Most már elhiszem, hogy tényleg terhes vagyok. Köszönöm!"

kicsiila

Lájkolj minket!