Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: 1. Terhesgörbe 2. Életkor, próbálkozós hónapok száma 3. Bármi, amit a görbe feltöltője el szeretne mondani. Hozzászólások kizárva. :)

Ebben a beszélgetésben 87 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Anitacool
2019-03-29 11:14:46
 
Sziasztok!
Hadd osszam meg a hugom terhesgörbéjét is veletek.
Március 12-13-án mindkét nap full + ovuteszt (erősebb, mint a kontroll, harmadnap már halványabb, tehát 14-én már negatîv)
Ovu fájdalom március 15-e.
Együttlétek a zöld napokon szinte semmi, 13-17-ig jelzi, de csak éppen átcsúszott 12-e éjjelről pár perccel 13-ra. Előtte 11-én is (elvileg 5napig is élhetnek a katonák).
Tojásfehérjés nyák 11-13-ig, 15-én már krémes.
Szerinte 15-én volt ténylegesen ovuja, de a rendszer egy nappal utána húzta be.
Érdekesség, hogy előtte minden hónapot esélyesebbnek tituláltak, mert a zöld napokon voltak az együttlétek, ebben a hónapban meg szinte csak akkor nem volt.
Pozitív terhességi tesztek, az első nagyon halvány 25-én, 27-én erős, 29-én digitálissal + (2-3hét).
Az adatokat a beleegyezésével osztom leg, mivel nem tag itt, de nagyon régóta tervezték a babát és szerintem nagyon érdekes az esetük. Akkor fogant meg, mikor az esélytelenek nyugalmával várták a ciklus végét.
Gyanújel 1: mellben érzett késszúrás szerű fájdalom a 7. dpo-tól. (Nem klasszik cici fájás)
Gyanújel 2: kb ezzel egyidőben méhében ugyanezek az érzések.
Ezek miatt tesztelt olyan hamar.
Anitacool
2019-03-12 08:45:30
 
Sziasztok!
30éves vagyok, van már egy tervezett babám :-)
18 hónap várakozás után úgy fest megfogant a következő kettő is :-)
Gyenge IR hátráltatta a projektünket, gyógyszer szedése után lett siker nem sokkal.
Pozitív ovuteszt 24. és 25.
Ovus fájdalom 26. és 29.
Együttlét a “zöld napok alatt” 24., 26., 28.
Első UH alapján ketten vannak!
szilvi026
2019-02-13 16:41:58
 
Sziasztok! Itt az én boldogságot hozó hőgörbém, szeretném Veletek megosztani :) Elsősorban azoknak szeretnék segíteni ezzel a példagörbével és a hozzászólásommal, akik hasonló hőmérsékleti görbét produkálnak peteérési időszakban, mint én. Én csak 2 hónapja mérem a hőmet, mert csak múlt hónap óta próbálkozunk a férjemmel, és szerencsére a második hónapban már sikerült is. De az előző hónapom is pontosan ugyanilyen volt mint ez, kivéve, hogy akkor a menstruációm előtt lejjebb ment a hőm és aztán meg is jött. Vagyis a lényeg: nekem az ovuláció előtt drasztikusan leesik a hőmérsékletem (ez nálam mindkét esetben 4 tized fokot jelentett), majd következik egymás után 2 alaphős nap, és a harmadiktól tapasztalható egyértelmű emelkedés, ami ismét csak fokozatos, nem hirtelen történik. Rengeteget kellett a neten böngésznem, mire összeraktam a képet, hogy mi is történik az én esetemben, és valószínűleg megtaláltam a választ. Hangsúlyozom: ezt soha nem beszéltem meg egyetlen orvossal sem és nem voltam ultrahangos peteérés-figyelésen, úgyhogy ez csak az én véleményem. Tudtommal az ilyen esetekben a tüsző megreped- az abból kiáramló folyadék pedig lehűti a hashártyát, ez okozza hirtelen hőmérsékletesést. DE! A petesejt az én esetemben nem szabadul ki a tüsző repedésével egyidőben, hanem még 1 vagy 2 napot vár, és aztán szabadul ki. Miután kiszabadult, azután a sárgatest által termelt progeszteron megemeli a hőmérsékletemet erre a 36,9 fokra, majd fokozatosan még tovább emeli. Abban egyáltalán nem vagyok biztos, hogy tényleg a második alaphős napomon volt az ovulációm, ahogy a rendszer belőtte, nekem inkább az az érzésem, hogy az első alaphős napomon volt. Ezt csak onnan gondolom, hogy aznap egy ideig nagyon rosszul voltam, hányingerem volt (ami egyáltalán nem jellemző rám) és görcsöltem is egy kicsit. De ez csak egy megérzés, hogy akkor lehetett. Mi a férjemmel a hőmérséklet csökkenésének napján és az utána következő első alaphős napon voltunk együtt abban az időszakban, és így jött össze a baba.
Egy dolgot tettem még az ügy érdekében: egy hónapig Femibion 0 babaváró vitamint szedtem. (Most elkezdhettem a Femibion 1-et :)) Nem állítom, hogy ez segített teherbe esni, de az biztos, hogy nem árthat és nekem nem okoz semmiféle mellékhatást.
Bocsánat ha kicsit túl hosszúra nyújtottam, de remélem azért akad olyan, akinek segíthettem ezzel a hozzászólással.
VeDi84
2017-06-22 14:52:54
 
Sziasztok!
Nagyon rég nem jártam erre. Lehet valaki még emlékszik rám...
Röviden a történetünk: 2012. júniusában hagytam abba a fogamzásgátló szedését, hogy jöhet a baba. Közel 2 év után mentünk el a férjemmel spermavizsgálatra, ahol kiderült, hogy az ő eredményei rosszak egy herevisszér miatt, csak lombikkal lehet baba. Nálam IR-t diagnosztizáltak. Mást nem találtak. Sokszor a "fogyjak le" dumától a falra másztam. Nem éreztem fairnek, mert számos ellenpéldám volt arra, hogy nálam jóval ducibbak is simán teherbe tudnak esni.
2015. márciusában kezdük a lombikot. Első nem sikerült, a második sem, a következő sem, és a negyedik sem. Ekkor már 2016. júniusát írtuk. Aztán szeptemberben a férjem elment műtétre, ahol a lábaival együt a herevisszerét is helyrehozták. Én megerőszakoltam magam, és fogytam 20 kg-ot (perszet, tudom, ügyes voltam, de még így is volt/van rajtam még vagy 25kg felesleg). Februárban orvost váltottunk a Kaáliban, és az új doki beírt minket júliusra az 5. lombikra.
Láss csadát, idén áprilisban a kontroll vizsgálaton (valószínűleg a műtétnek köszönhetően) a férjem tökéletes spermaképet produkált. Sorra készültek az ismétlő vizsgálatok a májusi konzultációra. Május 23-án újra találkoztunk az orvossal, aki fel is írta a stimuláló injekciókat és megkaptam az utasításokat: július elején, ha megjön, 3. naptól szúrjam magamat.
Június 8-ra vártam a mensimet. Nem jött meg. Késés után 3 nappal 10-es érzékenységű teszt negatív. Nem is reménykedtem.... Aztán eltelt újabb 3 nap, és kezemben tarthattam életem első pozitív tesztjét.
Spontán együtlét alatt, 5 év és 4 sikertelen lombik után elmondhatom, végre kisbabánk lesz! :-)
ebari
2017-06-12 08:38:10
 
Sziasztok! Mi még csak a második baba tervezésénél járunk, de már nekiláttam tájékozódni. Terhesvitaminokról mi a véleményetek? Én annak idején szedtem egy fajtát, de most valami egyszerűbbet, korszerűbbet keresek. Ezt az új Biovital Mom&Baby-t ajánlották, nem tudom ismeritek-e!? http://bit.ly/Mom_n_Baby
Andi198729
2017-05-31 14:37:17
 
Sziasztok, 30 éves vagyok, és a férjemmel az első babánkat várjuk. A történetem: 2016. májusában házasodtunk össze, és szeptemberben határoztuk el, hogy babát szeretnénk, elkezdtem mérni a hőmet, és teákat inni, cickafark, málnalevél, palástfű, és barátcserje kapszula. A hőgörbe alapján lehetséges ovukor voltunk együtt ( 08.30, 31) aztán szép magasan tartotta magát a hőm, biztosra vettem, hogy sikerült, menzesz sehol a várt időben. Aztán csalódtam, mert végül megjött, aztán rájöttem, hogy a rendszer rosszul húzta be az ovum, 09.02-án volt, és a menzesz nem késett, 09.16-án jött meg, csak az ovu késett. Szeptember végén újrapróbálkozás, a görbe újból tévesen húzta be az ovut, így lekéstünk róla. Októberben újból próbálkozás, 2 naponként együttlét ovu környékén, persze menzesz lett a vége. A novemberi ciklusom katasztrófa volt, cikk-cakk görbe, valószínű ovum sem volt, és pecsételéssel érkezett a menzesz. Ekkor letettem a teákat, mert valószínű ezek kavartak be. December elején ismét pecsételés, a novemberi rövid ciklus után ( 19 napos mindeösszesen) és persze ezen ciklusban korai peteérés. Aztán december közepén visszaállt a ciklusom a normális kerékvágásba, rendesen megjött, pecsételés nélkül. Hőmérőt leraktam, mert stresszelt, és nem adott valós értéket. Elkezdtem méhpempőt szedni, elengedtem a görcsösséget, és ovulációs tesztet használtam, 01.02-án reggel, és kora délután volt pozi, este negatív, és akkor voltunk együtt, és végre meg lett az eredménye, most 23 hetes terhes vagyok.
BTrixy
2017-05-19 17:13:03
 
Sziasztok! Most múltam 33 éves, a férjem 35. 2013. szeptemberében hagytam abba a fogamzásgátló tabletta szedését és december elején el is kezdtünk próbálkozni. Talán fél év telt el, amikor regisztráltam az oldalra, akkor találtam rá éppen erre a fórumbeszélgetésre, amelyet Moha13 indított. Elmondhatom, hogy nekem ezek a történetek erőt adtak a várakozás során. Először 2014. szeptemberében mentem orvoshoz, sajnos később kiderült elég szerencsétlenül választottam. Történt ugyanis, hogy a doktornő mindenféle vizsgálat nélkül (kivéve a kézzel való vizsgálat és a hüvelyi ultrahang) injekciókat írt fel nekem. A páromat megvizsgálták, nála rendben találtak mindent. Sokáig bíztatott, hogy majd legközelebb sikerül és megfogan a baba, hiszen van peteérés. Volt pár hónap, amit kihagytunk, akkor nem mentem hozzá, viszont a párom biztatott, hogy sikerülni fog, ne menjek más orvoshoz, mert akkor elölről kezdődik minden. Végül 2015. májusában mentem el egy fiatal nőgyógyászhoz. Jogosan, de elég durván cseszett le, ezt mondta: Minden beteg megérdemli a sorsát! Nyilván nem értett egyet a kolléganője módszereivel. Rögtön el is küldött hormonvizsgálatra – ahol ugye addig nem jártam. Viszont a doktor úr szimpatikus megjegyzése nem keltett bennem bizalmat, így továbbmentem. Akkoriban apósom egy nőgyógyásznál dolgozott, mint karbantartó, hát elmentem hozzá, amikor meglettek a hormonvizsgálat eredményei. Ezek is rendben voltak, majd három hónapig figyelték a peteérést. Mint a mesében, egyik hónapban egyik oldalon, másik hónapban másik oldalon történt meg. Ez is rendben volt. Ekkor már 2015. októbere volt. Mi meg csak vártunk és vártunk. Ennél embert próbálóbb dolog nincs is. Annyira szerettem volna babát és semmi. Bizonyára voltak időszakok, amikor feszültebb és kedvetlenebb is voltam tőle. Ott lebegett a háttérben a gondolat, hogy mi van, ha sose lehet saját babánk? Mi van, ha eljutunk a KAÁLI-ba és ott sem sikerül? Talán el kellene indítanunk az örökbefogadást… Az is évekig tart. Ezt viszont a férjem még nem akarta. Természetesen addigra már rengeteg dolgot kipróbáltam, teákat, hőmérőzést, figyeltem a páfrányokat stb. Aztán eljutottunk a KAÁLI-ig, de előtte el kellett mennem átjárhatósági vizsgálatra. Na, itt végre találtak valamit. Az egyik vezeték el volt, van záródva, de a másik nem. Tehát minden második hónap esélyes volt, ez 2016. januárjában derült ki. Közben apósom összeveszett a nőgyógyászommal és nyomatékosan megkért rá, hogy többet ne menjek hozzá… Röpködtem az örömtől, hogy nem bírta tartani a száját. Aztán a KAÁLI-ban márciusban voltunk először, ahol ismét elküldtek hormonvizsgálatokra, a páromat is vizsgálatra. Miután meglettek az eredmények következett a győri KAÁLI hívogatása, egy hónapig minden nap hívtam őket időpontért, majd a következő hónapban minden másnap. Besokalltam. Közöltem a párommal, hogy elkezdhet ő is telefonálgatni, mert elegem van abból, hogy semmi nem történik, csak idegeskedek miatta, hogy már június van, és nem jutunk be másodszor. Erre végre a férjem segítséget kért a KAÁLI-ban dolgozó ismerősétől. Két munkanap telt el és augusztusra lett időpontunk… Így hát visszamentünk az eredményekkel. A férjem spermái egy picit lassabbak voltak és nekem is kellett egy kis hormongyógyszert szednem, de azt mondta a doki, hogy igazából egyik sem kizáró ok a teherbe esésre, úgyhogy annyira nem tud velünk mit csinálni, hogy következő hónapban inszemináció lesz, aztán háromszor próbálkozunk vele, utána jön a lombik. Október 7-én elérkezett az első inszemináció időpontja. (Ja, gondosan figyeltem rá, hogy az átjárható oldalon legyen peteérés – még az injekciót is ott adtam be.) A következő feladatom október 23-án tesztet csinálni. Olyan erős két csík volt rajta, hogy sosem felejtem el. Sikerült!!! A terhesség elején persze aggódtam, hogy rendben legyen minden és a férjem is mondogatta, hogy ne éljem bele magam legalább a 12. hétig. Emlékszem rá az 5. héten megkérdezte, hogy akkor én most terhes vagyok? Akkor még nem voltam nőgyógyásznál a 7. hétre kaptam időpontot. Azt válaszoltam neki, hogy félig. Hülye kérdésre, hülye válasz.:) Így most vagyunk a 34. héten, kislányunk lesz, a 32. héten 2,5 kg volt körülbelül a súlya és minden a legnagyobb rendben. Jó nagy baba lesz, a férjem született 4,5 kg-mal. Úgyhogy most nagyon boldogok vagyunk, hiszen lassan itt lesz Szaffi is velünk. A terhességről pedig azt tudom mondani, hogy óriási hasam van, annak minden velejárójával, de hogy nem panaszkodom az teljesen biztos, hiszen a legcsodálatosabb dolog történik velem – babát várok!
Kriszo
2016-02-01 08:32:12
 
Sziasztok!

25 éves vagyok és az első babát várjuk. A fogamzásgátlót a baba projekt előtt 9 hónappal hagytam abba (9 év szedés után). Az első két éles hónapban nem mértem a hőmet reggelente. Viszont a peteérés jelei nem voltak számomra egyértelműek és mivel biztosra szerettem volna menni és a görbe többnyire pontos jelzést ad, így belevágtam. Közben ittam málnalevél teát a ciklus első felében és palástfű teát a másodikban. A harmadik, immáron méréses hónapom 3 napos barnázással zárult, amit olvastam, hogy nem jelent jót. Úgy voltam vele, ha a következő hónapban is hasonlót produkálok, indulok az orvoshoz. A negyedik hónapban elhagytam a teákat. Nem a teákra fogtam a barnázást, de előtte nem volt jellemző vagy csak 1 napig a menstruáció előtt vagy után. A negyedik hónap végén, a nem várt előtt 2-3 nappal már nagyon szurkált a hasam. Nem görcs, hanem apró nyilalások. A nem várt után egy nappal pozitívat teszteltem, majd 3 nappal később újabb 2 csík erősített meg. Jövő héten megyek a nőgyógyászomhoz, reméljük ő is mindent rendben talál! Boldogság! :) Remélem a görbém a segítségetekre lesz majd!
Krisz27
2015-12-03 14:29:56
 
Sziasztok!

Kriszti vagyok, 30 éves múltam. Második gyermekemet várom, most vagyok a 7. hétben. A 4. próbálkozós hónapban sikerült teherbe esni (mind két esetben). A sikeres hónapban kezdtem el ovuláció után inni a palástfű teát (szintén mind két esetben), úgy látszik nálam ez bejött :)

Kívánom hogy minél több boldog kismama ossza meg a tapasztalatát ezen a fórumon :)!
Íme a görbém:
llindsay007
2015-11-25 11:57:52
 
Kedves Mindenki!

10-06.-án írtam erre a fórumra és úgy néz ki, hogy babát várunk. :) Egy júniusi vetélésen vagyok túl (10. héten vették ki a babát - missed ab), melyet egy 40 napos vérzés követett és az egész egy kemény candida fertőzéssel zárult. A Candida még nem múlt el teljesen, viszont az étrendváltás naon sokat segített és a 11-05.-ei nőgyógyászati vizsgálatomon a doktornőm észre vette, hogy pont ovuláció előtt vagyok így "haza zavart" babát gyártani. Hát meg lett az eredménye 2 pozitív teszt. Első ultrahang 12.22-én 8 hetesen lesz. Boldogok vagyunk és el sem hisszük, hogy elsőre sikerült. Ráadásul a vérvizsgálat eredményei is mind jók, progeszteron rendben és trombózis gyanús sem vagyok, tehát a vetélés oka ismeretlen (azt mondják, hogy ez a természet szelekciója volt). De már nem bánkódunk. Grafikont csatolni nem tudok, mert most nem vezettem, hiszen sem időm nem volt rá (házfelújítás), sem nem akartunk naon vele foglalkozni, hiszen most akármikor jöhet a baba.
Annyira áldottnak érezzük magunkat, és remélem, hogy ezt a babát ki tudom majd hordani. Nagyon sok áldást és babát kívánok mindenkinek! :) Egy boldog kismama. :D
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!