Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 60635 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Moha13
2015-08-18 09:45:05
 
Andi1989
Szerintem is le kéne vinni a TSH-t.
Nekem ahhoz, hogy kapjak gyógyszert magánrendelésre kellett mennem...
1 nőgyógyász és 3 endokrinológus látta az eredményeimet (TSH 2,956, majd 2,5, majd 2,840) és ebből az első nőgyógyász-endokirnológus volt, azt mondta a 2,956-ra, hogy nincs vele gond, mert reftartományon belül van. A nőgyógyászom nyilván nem túlzottan ért ehhez, mert szerinte is rendben van.
A másik kettő belgyógyász endokiron volt, és magán. Ebből az egyik nagyjából kinevetett, mert nincs itt semmi gond a 2,840-nel, mire írjon nekem gyógyszert.
Az, aki felírta meg úgy volt vele, hogy mivel 75 mikrogrammig semmiféle káros hatása nem lehet akkor sem, ha nem ez a gond, így miért ne próbálhatnánk ki...így szedek most 25 mikrogramm L-thyroxint...2 hét múlva lesz 6 hete, hogy szedem, akkor megnézetem az értékeket.

Nyitottam egy új topikot,"segítség hormonelemzéshez".
A PDF-et ajánlom figyelmedbe, abban ugyanis kétféle mértékegységben is meg vannak adva az értékek és határok, talán ott meg tudod nézni a sajátjaidat.
poisonivy
2015-08-18 09:34:07
 
Andi1989!

Én nem minden eredményedhez tudok hozzászólni, de azt tudom, hogy a TSH-d kicsit magas a babához. Nekem 2,5-volt és kaptam rá gyógyszert endokrinológustól, Letroxot 25ug-ot. 2 hónap alatt lement 0,9-re (az orvosom szerint a babához 1 körül kell lennie, így nem is vacakolt a gyógyszer felírásával). Az A-TPO és A-TG értékek arra utalnak, hogy autoimmun folyamat zajlik-e nálad, ha ezek referencián belül vannak, akkor csak "simán" alulműködik a pajzsmirigyed. Szerintem a prolaktinod is jó, nekem az is magas volt, arra is szedek gyógyszert. A többit talán a többiek tudják.
Én a saját példám ismeretében elmennék a helyedben endokrinológushoz, a TSH miatt. Nekem semmilyen mellékhatást nem okozott, sőt, még az állandó fáradtságérzetem is javult.
Ne keseredj el, legalább tudod, hogy mi a helyzet a hormonjaiddal, és ezt hamar helyre lehet hozni!
Andi1989
2015-08-18 09:12:43
 
Rákerestem az eredményekre a neten, de más mértékegységek vannak megadva, mint amiben az eredményeim vannak, így nem tudom értelmezni :-(
Andi1989
2015-08-18 08:40:43
 
Atgb 19 UI / mL (0-115)
Anti Müllerian hormon 3,07 ng /mL (0,2-14,6)

Ki tudja, mit jelentenek ezek?

:-)
Andi1989
2015-08-18 08:38:44
 
Sziasztok csajok :-)
Még van néhány eredményem...
TSH 2,77
Prolactin 306,10 mIU/l (102-496)
Totál tesztoszteron 1,100 nmol/l (0,278-1,73)
DHEAS 8,22 umol /l (2,68-9,23)
ATpo 9 IU /mL
Dettikécske
2015-08-17 08:57:14
 
Jol teszed Corinna,;))))) Egesz mas a hogorbem az elmult honapokhoz kepest,,,,szerintem egyre jobb,,,most varakozok,,,a dokimra h,vissza jon n a szabadsagrol,,,es vegre haladjunk,,,,,
Corinna
2015-08-15 12:31:05
 
Na csajok, akkor ezt az összeállítást én is kipróbálom...:)))
Dettikécske
2015-08-15 12:03:20
 
Megtaláltam közben mindent,nem is drága elég gazdaságos,még ha ketten szedjük is,,,nagyon szépen köszönöm,,:)))
Gyöngyvirág88
2015-08-15 11:55:01
 
De, mindent innen.

http://shop.vitaltrend.hu/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=483&Itemid=280

http://shop.vitaltrend.hu/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=134&Itemid=170

http://shop.vitaltrend.hu/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=561&Itemid=296

A D vitamin 2000 NE, mindenből napi egyet.
Dettikécske
2015-08-15 11:54:04
 
Megtaláltam közben,azt még leirnád miből mennyit szedtél,mert van amiből kettőt ir,,,kösziiiiii:)))))
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!