Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Lombikosok, lombikra készülők

Ebben a beszélgetésben 284 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Tsibe
2016-06-14 12:29:11
 
Fantasyc, sajnálom :(Türelem, kitartás :) Én mindenféle hülyességgel próbálom lekötni magam, hogy ne azon járjon az agyam, hogy csak vánszorog az idő. Nagytakarítok, varrok, folyamatosan programot szervezek :D muszáj!

Veronika, szurkolok nagyon, hogy ő legyen az igazi :)
A végén megmondják majd nektek, hogy a kontrollcsoportba kerültetek vagy valóban az új eljárást alkalmazták? (Bocsi, nem tudom, hogy szokták ezeket a kísérleti eljárásokat csinálni.)
BVeronika
2016-06-14 08:05:21
 
Sziasztok Lányok! Fantasyc, sajnálom..., hihetetlen, hogy ilyen megtörténhet... De fel fejjel, már közel a cél.
Nálunk pénteken volt a petesejtleszívás, végül 9 sejtet tudtak leszívni. Másnap reggelre megternékenyült 5. Nagyon örültünk, hogy legalább így tudunk majd fagyasztatni is. Tegnap reggel volt a beültetés. Előtte tudtuk meg, hogy az 5-ből csak 1 osztódott szabályosan, de ő nagyon szép és erős 8 sejtes. Így hát visszakaptuk. Azt hittem, hogy majd a beülti után jön csak az igazi stressz, kivárni a két hetet... De ehelyett valami kellemes nyugalom szállt rám, mintha mostantól kezdve minden rendben lenne. Nagyon bizakodóak vagyunk. Őszintén kívánom nektek is ezt az érzést!
Fantasyc
2016-06-13 21:04:31
 
BVeronika, nagyon szorítok Nektek!!!! Örülök, hogy jól reagáltál, ezek a legizgalmasabb és legidegörlőbb napok. :-)

Nekünk sajnos megint csúszik minden. Telefonáltak a kórházból, ahol a genetikai vizsgálatot csinálják, hogy sajnos valami miatt tönkre ment a gép, amiben tenyésztik a mintát és újra kellett mintát adni. :-( Ezzel "csak" az a baj, hogy már a héten jött volna meg az eredmény és időpontunk volt a Sote-ba, így át kellett mindent szervezni. A legkorábbra augusztus 22-re kaptunk új időpontot, ami már elég későn van, jó sok idő kiesik. Szerencsére nem kell kifizetni újra a 25 ezret, mert nem a mi hibánk, de akkor is bosszantó. Belegondolok, hogy abba a gépbe, vagy mibe hány minta lehetett még a miénken kívül....Na de el kell fogadnom. Szóval van energiám legalább értetek szorítani. :-)
Tsibe
2016-06-08 15:32:50
 
Nahát Veronika, épp most gondoltam rád, hogy hol tarthattok :) Szurkolunk mindenképp :)
BVeronika
2016-06-08 15:23:20
 
Sziasztok Lányok!
Szépen haladunk, az ultrahang szerint egészen jól reagáltam a stimulációra, 16 tüszőm lett. Pénteken lesz a leszívás, hétfőn pedig az embriótranszfer. Kicsit izgulok, kérlek drukkoljatok és küldjétek majd az energiát. :-)
Tsibe, Fantasyc, nálunk is apagond van. Nem kellett biopszia. A dokink azt mondta, hogy elég akár annyi életképes katona is, ahány petesejtet sikerül leszívni. Genetikai vizsgálat nálunk is volt, kb. 6 hét alatt lett eredmény.
Tsibe
2016-06-06 11:45:20
 
Sajnálom én is, hugery!
Olyan szomorú, hogy ennek a folyamatnak természetesnek kellene lennie,néhányunkkal mégis ennyire kitolt a sors :(
Nektek mi lesz most a következő lépés?
hugery
2016-06-02 21:47:48
 
Tsibe sajnálom!
Szombaton kezdtem a szurikat, kedden mentem uh ra, sajna bal 2/jobb oldalon 15 apró, nem folytattam a szurikat, eredménytelen lett.
Tsibe
2016-06-02 19:34:09
 
Szia Fantasyc! Kérdezz nyugodtan, amire tudok válaszolok :)
Arra nem emlékszem pontosan, hogy a genetikára mennyit vártunk. Vagy 3 vagy 6 hetet. Ez volt a standard a legtöbb andrológiai vizsgálatnál. A biopszia dolgot mi sem értettük, mivel első alkalommal azt mondta a kaális doki, hogy megoldjuk, nem lesz gond, és egyébként is, egy alkalommal volt értékelhetetlen a minta, szóval várhatott volna ezzel még... Mi novemberben kezdtünk el időpontért telefonálni, végül dec. elején kaptunk, akkor februárra. De ez már a tuti diagnózis után volt.
Lombiknál nem számít az elzáródás, azért csináltattam meg a HSG-t, mert az egyik korábbi urológus még hitegetett az inszem. lehetőségével, és nem akartam húzni az időt.
Azt, hogy magához a beültetéshez mennyi a minimum elvárt "létszám" nem tudom. DNS fragmentációhoz kellett volna 100-150 mozgó látóterenként, és ez most nem volt meg nekünk sajna.
A fagyasztás a Kaáliban 25e Ft (az előző minta elég jó volt, elraktuk későbbre - újra felmerül, hogy minek a biopszia...), itt Debrecenben, a klinikán azt hiszem 15e Ft lesz/minta.
Fantasyc
2016-06-02 18:41:15
 
Szia Tsibe!
Azt meg tudod mondani, hogy a genetikai vizsgálat nektek hány hét alatt lett meg? Nem értem, ugyanazzal a problémával küzdünk, de nekünk nem mondtak biopsziát, azon a ponton meg is nyugodtunk. Kíváncsi leszek, hogy milyen vizsgálatok lesznek, de már nagyon várom, hogy mehessünk. Ezek szerint Te párhuzamosan a vizsgálatokkal kértél időpontot lombikra? Vagy onnan indították és úgy mentetek előjegyzésre? Az, hogy al van az egyik oldalad záródva, az lombiknál mindegy, hisz úgyis beültetik, vagy rosszul tudom? Mennyi az az elegendő kisfickó, amennyire azt mondják, hogy elég? A fagyasztásért mennyit kell fizetni? Vagy ilyeneket ne kérdezzek? Bizonytalan vagyok az orvosokkal és a kórházakkal. Mi a Sote-re járunk, de mostanában azt hallottam, hogy az egyik rész nincs kapcsolatban a másikkal, ezért mindent önállóan kell intéznünk. Valaki tud erről esetleg valamit? Félek, ha nem kérek időpontot, akkor már idén kicsúszok és ez az év is elvész. Ha Te is novemberre kaptál időpontot, akkor én...? ez a várakozás engem is kikészít. :-(
Tsibe
2016-06-01 20:56:17
 
Jó hosszú lettem, de a konklúzió csak lemaradt :)
Szóval nálunk addig mentek a vizsgálatok, amíg valami nem lett rossz. Utána már csak azokat a vizsgálatokat csináltattuk meg, amit kértek az első konzultációra (HBA volt plusz a férjemnél - nem lett jó.)
A Kaáliban már csak "minőségellenőrzés" volt vitaminkúra után. HBA javult. DNS fragmentáció elsőre 24% volt, második alkalommal nem volt elég katona, hogy megnézzék, úgyhogy ez még várat magára.
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!