Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65810 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Bogi12
2014-11-13 12:23:09
 
Drukkolok Neked, nálunk bejött ez az időzítés! :)
Ovu előtti este voltunk együtt, mert ovu napján már tényleg nem rángathattam haza megint Páromat (48 órázott) és így sikerült a babóca.
Érdekes volt, mert iszonyatosan görcsöltem ovulációkor (ráadásul este ovuláltam, pedig általában hajnalban "szokás"), nem is értettem igazán, de így utólag már tiszta. Szinte 100%, hogy akkor volt a megtermékenyülés, rögtön, ahogy kiszabadult a phetesejt, azt éreztem olyan intenzíven. :)
Jut eszembe, csak a gyógyszerekről írtam, a pózról nem is, pedig az se volt semmi. Figyelembe véve a fizika törvényeit... Inkább nem is folytatom, a fantáziákra bízom, de így utólag csak hahotázok rajta, hogy mikre nem voltam képes az ügy érdekében... :D
És hogy nem ment a fejembe a vér... na, az is egy csoda! :D
szevike88
2014-11-13 12:19:51
 
Itt a görbe, lemaradt az előbb
szevike88
2014-11-13 12:19:29
 
MOst nézem a görbémet, elpakolta a rendszer az ovumat egy nappal későbbre. Ez miért van?
szevike88
2014-11-13 12:04:14
 
:D Hát ez aranyos :)
Én is úgy vagyok vele, hogy ártani nem ártok vele, és nagyon szeretnénk már babát! Én is hajlamos vagyok görcsölni, de most valahogy elég nyugodtnak érzem magam, valahogy úgy vagyok vele, hogy attól hogy görcsölök, előbb nem fog jönni.
Én úgy érzem mindent megtettünk ebben a hónapban is eddig, és ovu előttig(mert pont ovu napján utazott el párom), a többi pedig jön magától! :)

Amúgy jó volt olvasni a kis történetedet! :)
Bogi12
2014-11-13 11:55:05
 
szevike88, igen, szedtem a terhesvitamint is előtte kb. 4 hónappal. Úgy voltam vele, hogy ártani nem árt. :)
Ne is mondd, minden reggel egy marék bogyót vettem be, de nem számított. Annyira szerettem volna már egy Kismanót, hogy bármit képes lettem volna érte megtenni.
Én is rágörcsöltem, mint sokan mások.
Páromat még az ügyeletéből is hazarángattam, ha éppen idő volt. :)
Aznap is így volt, amikor sikerült a baba, pedig akkor már egy picit mérges volt, mert hát ugye a munkahelyén nem mondhatta meg, miért is kell neki hazaugrania... :D
Katicabogár5
2014-11-13 11:46:37
 
Kiara gratulálok nagyon szép kislány és a neve is az.

Hasonló a történeted mint az enyém. Csak nekem egy 17 hetes baba ment el és utána nekem is mondták hogy PCOS vagyok.
Én is rágörcsöltem mindent megtettem hogy jöjjön a baba.
Én mértem abban a hónapban a hőmet de nem foglalkoztam a baba témával. Sőt úgy gondoltam hogy nem fog sikerülni mert a férjem beteg is volt meg kétszer elutazott egy hétre. Persze közbe megjött de nem mindig voltunk együtt. Mi is ki voltunk ettől az órához igazított együttléttől. Nem is ovum napján voltunk együtt hanem előtte két nappal. Úgy voltam vele hogy nem sikerült meg nem is érdekelt mert munkanélküli lettem így munkát kerestem és úgy voltam vele hogy most ne is jöjjön. Hát nem jött meg a mensi csak egy két csepp az nap amikor meg kellett volna jönnie. Így pár napra rá csináltam tesztet de én is úgy voltam hogy úgyse és biztos vmi bajom van. Erre egyből ott volt a második csík. El se akartuk hinni.
Most már a 18 h 4 naposak vagyunk és érzem is a kis rúgásait. :D

Én is írtam a lányoknak hogy nem szabad rágörcsölni és sajnos tudom milyen amikor nem jön a baba mert nekünk is 18 hónap volt mire össze jött.

Kívánom mindenkinek hogy mielőbb átélje és ott legyen a pociban a kis csodájuk.
szevike88
2014-11-13 11:40:58
 
Bogi12! Terhesvitamint is szedtél tervezés időszakában? Nem semmi mennyi mindent szedtél :) Én meg itt gondolkodok a magam 3 különböző bogyójával, hogy nem sok-e :D
Én szedek Gravidát, B12 vitamint(folsavval), barátcserjét, Aloe Berryt iszok :)
Bogi12
2014-11-13 11:28:40
 
Ígérem, többet már nem írok :) , de azt elfelejtettem kiemelni, hogy a B1 vitamin nagyon fontos! Kevés szó esik róla általában, pedig igen nagy szerepe van a peteérésben és az ovulációban is! Mégsem olyan drasztikus, mint a Closty...
Bogi12
2014-11-13 11:25:13
 
Jaj, a folsavat kihagytam a hosszú listáról. Azt is szedtem, még a tervezési időszakban is... :)
Bogi12
2014-11-13 11:14:33
 
Lányok!

Olvasom a hozzászólásokat, a csalódásokat és maximálisan átérzem.
Mi tavaly próbálkoztunk a babócával, és igaz, hogy túl sokat nem kellett várnunk, mert a 3. hónapban sikerült, ennek ellenére az első kettő rémálom volt. Tudni kell, hogy matematikus vénával rendelkezem, ezért aztán "nagy tudományosan" közelítettem meg a dolgot, és logikusan próbáltam levezetni mindent. Tudtam ugyan, hogy ez ebben a témában nem így működik, de a bőrömből nem tudtam kibújni. :) Már a tervezett időpont előtt 6 hónappal elkezdtem hőmérőzni, hogy lássam, hogy alakulnak a ciklusaim. Keltem minden nap pontban 3/4 6-kor, hétvégén és munkaszüneti napokon is, csak azért, hogy tényleg mindig ugyanakkor mérjek. Párommal szedtünk mindenféle vitamint, termékenységfokozót, stb. Ultrahanggal vizsgáltattam, hogy adott hónapban van-e peteérés stb.
Mindezek ellenére 2x nem sikerült, és egyszerűen fel nem foghattam, hogy miért nem, amikor elméletileg minden adott volt. Kezdtem kétségbeesni, hogy talán sosem lehet gyerekem, mert Párom se fiatal és én sem vagyok egy mai csibe. Tudom, ez most nagyon hülyén hangzik, főleg azoknak, akik már sokadik hónapja próbálkoznak, de tényleg így éltem meg anno. A 3. próbálkozós hónapban elkezdtem szedni újabb dolgokat. Nem tudom, hogy azoktól sikerült-e végül, vagy amúgy is teherbe estem volna, de gondoltam, leírom Nektek, hogy miket szedtem, hátha másnak is sikerül.
Tehát, menstruáció első napjától kezdve szedtem napi 3x1 Swanson B1 vitamint (csak azután csökkentettem napi 1-re, hogy pozitívat teszteltem). Ittam naponta 3x Málnalevél teát ovulációig és elkezdtem barátcserje kapszulát szedni. Ovulációtól kezdve málnalevél tea helyett palástfű teát ittam és elkezdtem naponta 3x5 Bryophyllum-ot szedni. A 13. dpo-n pozitívat teszteltem. A barátcserjét ekkor abbahagytam, a Bryophyllumot nem. Mivel időközben köztes vérzésem lett (10. dpo-tól) és nem akart elállni, sőt, erősödött, a 17. dpo-tól Utrogestant szedtem először 3x1-ben, majd később 4x1-ben egészen a 16. hét végéig. (Persze, előtte már folyamatosan csökkentettem az adagot a 14. héttől). A Bryophyllumot elhagytam, Utrogestan mellett nem szükséges. Hozzáteszem, hogy mindezek mellett szedtem terhesvitamint (Gravidát), pluszban pedig a következőket:
magnézium+B6, kalcium, vas, szelén, C-vitamin, D-vitamin, E-vitamin, jód, biotin, niacin (ezzel óvatosan, mert nagyobb dózis esetén erőteljes átmeneti pirosodást (értágulást) válthat ki, mint egy allergiás reakció, de NEM az).
Ezeket a vitaminokat az egész terhességem alatt szedtem, annak ellenére, hogy az orvosom a 20. héten még a terhesvitaminról is le akart állítani mondván, nagy lesz a gyerek. 39+3-ra született a kislányom 55 cm-rel és 3280 g-mal. Ennyit arról, hogy a vitaminoktól ekkora meg akkora lesz a baba...
Amit még fontosnak tartok: a Párom "gyógyszerei".
Pro-Creation, Maca Vibe, szelén, E-vitamin, D-vitamin, C-vitamin, jód, niacin. És mielőtt valaki még ájuldozni kezdene, Párom orvos, tehát, ha hülyeségnek tartotta volna a dolgokat, nem szedte volna be. :)

Kívánom Nektek, hogy minél előbb babásodjatok!
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!