Zika-vírustól való félelem terhesség esetén

Tisztelt doktor úr!
Szeretném megkérdezni,hogy a Zika vírussal kapcsolatban mi a véleménye? Milyen elővigyázatosság ajánlott? Olvastam,hogy a fertőzést követően több hét múlva is kimutatható maradt a vírus nyálban és vizeletben, ezek szerint a tünetek elmúltával még fertőzhet továbbra is? Ezek szerint nem lehet abban bízni,hogyha valaki átesik ezen a vírusos betegségen, utána immunis lesz rá, és nem jelent veszélyt azt követő terhességre? Ugye Magyarországon van tigrisszúnyog,ami sajnos gazda lehetne... Aggódunk, hogy mi lesz ha épp olyan időszakban jönne össze a baba, amikor ez a vírus Magyarországon is fertőzne...


Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István - szülész-nőgyógyász válasza:

Eddig nincs tapasztalatom a témában. Javasolnám másik szakértőt megkérdezni.
Esetleg infektológus segíthet a témában.
Üdvözlettel: Dr. Tekse István

 

Te is kérdeznél? Dr. Tekse István neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Ha egy gyermekre vágyó nő tisztában van ovulációja és termékeny napjai pontos idejével, nagyobb eséllyel esik természetes úton teherbe. A TervezettBaba.hu oldal ezt az információt nyújtja felhasználóinak."

Dr. Fülöp István
Meddőségkezelési részlegvezető főorvos
Róbert Károly Klinika

Lájkolj minket!