Szakértőnk

Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István

szülész-nőgyógyász

szulesz-nogyogyaszt.hu
RobertKlinika.hu

Orvosi diplomámat a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán szereztem. Szakvizsgámat "kiválóan megfelelt" minősítéssel tettem le. Tudásomat több európai intézetben eltöltött szakmai gyakorlat során bővítettem folyamatosan.

Fő érdeklődési területeim a meddőség kezelése, valamint a minimál-invazív nőgyógyászati beavatkozások.

A meddőség kezelésekor a kíméletes, ám hatékony eljárásokat részesítem előnyben, amilyenek az endoscopos műtéti eljárások is. Az endoscopos műtéti technikát pályafutásom kezdete óta gyakorlom, az endoscopia iránti elkötelezettségem azóta is töretlen.

A Róbert Károly Magánklinika szülész-nőgyógyász szakorvosa vagyok, ahol nagyon sok pár tisztelt meg bizalmával és fordult hozzám, aminek eredményeként a meddőség kezelését sikeres terhesség, majd szülés követte, s ezeket orvosként volt szerencsém végigkövetni.

A sikeres párok boldogságát tapasztalni nagy élmény számomra és erős szakmai motiváció, bízom benne, hogy Önnek is tudok segíteni.

 
 
Kérdezni szeretnél? Kérdés feltevéséhez regisztrálj, vagy ha már megtetted, lépj be!

Korábbi kérdések és válaszok


Tisztelt Doktor Úr!
35 éves vagyok, párom 40 és több mint egy éve szeretnénk babát.
Páromnál 2021.03. hónapban történt kontroll spermatogram, Eredmények: Spermium koncentráció:6,1 m/ml Teljes spermiumszám 9,76 millió Motilitás:Progresszív 20% Non Pogresszív 10% Immot. 50% elfolyósodási idő: norm. viszkozitás norm. térfogat 1,6 ml Morfológiáról nem kaptam infót.
Profertil kapszula szedését folytassa Ön szerint? Nálam minden rendben. Ginositolt vagy valamilyen terhesvitamint szedjek? Spontán terherbeesésre esélyünk semmiképp sem lehet ilyen eredményekkel? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm! Tisztelettel: F.Iza

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Azt szeretném még megkérdezni az előző kérdésem mellé, hogy a teljes spermiumszám a térfogat és a spermium koncentráció szorzata, és az előző leleten 4,2 térfogat s.konc.: 5,75 és a teljes spermaszámhoz 12 millió szerepel a leleten. Nem értem... Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor úr! A nevem Noémi, Marosvásárhelyen élek. Hat éve diagnosztizáltak nálam méhen belüli fibromat, ami négy év alatt nagyon nagyon kevesett nőtt. Hosszú bő vérzésekkel, 13-14 napos ciklussal, erős hasfajassal. Majdnem öt hónapja elkezdtem Avivazni, részt vettem vettem egy online tanfolyamon és online gyakorló órákon. A ciklusom lerövidult egy hétre, fele annyi vérzéssel, hasfájás nélkül. Nagyon jó közerzetem lett, közben vaspótlas történt és történik, mivel kisült, hogy veszélyesen vérszegény vagyok. Most már a hemoglobin szintem is majdnem normális. Nem kávézok hat hónapja, sokat gyalogolok, DE most visszamenve nőgyógyászati vizsgálatra, kiderült, hogy egy év és egy hónap alatt majdnem két centit nőtt, ami sosem fordult még elő és nagyon jó a vérellátottsága. A kérdésem az hogy emiatt az Aviva lenne a hibás? :-) valamint ön véleménye szerint mit tehetnék? Amúgy a doki azt mondta, azért javult minden mert hátra esett a miomám, eddig a hólyagom nyomta, most meg a súlya miatt, meg amiatt, hogy fiókák lettek rajta, emiatt hátra esett. Mit tehetnék? Annyi homeopátiás, gyógynövényes dolgot kipróbáltam, orvosi kanabiszt, stb... És nemhogy segített volna, rontott a helyzeten. Köszönöm előre is válaszát! P. S. 40 éves vagyok, van egy 15 éves fiam, természetes szülés. Tisztelettel, Noémi :-)

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr Úr ! 39 éves vagyok 2 éve nem sikerül teherbe esnem tudna nekem valami gyógyszert vagy vitamint ajánlani hogy megfelelő peteérésem legyen . Tojásfehérje szerű nyákom sincs de peteérésem van.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr úr! Férjemmel babát szeretnénk de nincs tojásfehérjés nyákom a peteéréskor. Ez mitől lehet ?

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
43 éves leszek májusban. Januárban történt egy lombik petesejt leszívásom, ami nem termékenyült meg, így már visszaültetés sem volt. Most a két lombik között előírt 3 hónapot töltöm. Közbejött most az is, hogy az orvosom vastagnak találta a méhnyálkakártyámat (mensi 5. napján 16 mm). Most fogamzásgátlót írt fel erre a ciklusra, hátha ettől vékonyodik a méhnyálkahártyám. Ha igen akkor szuper, indulunk a következő lombikkal. Ha nem, akkor abrázió javasolt. Mensim 28 napra jön meg, vérvétel eredményeim tökéletesek egyébként.
Kérdésem pedig, hogy menet közben mit tehetnék azért, hogy a következő hónapban sikerüljön a megtermékenyítés, visszaültetés is? Omega3, QEnzim, Inofolic-ot tervezek szedni, viszont nem tudom, hogy valamelyik ezek közül befolyásolja a mh vastagságát. Tehát nem szeretnék úgy járni, hogy a fogigátlóval vékonyítom, közben pedig a vitaminok vastagítják. Remélem ért Doktor Úr :)
Válaszát köszönöm előre is.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Az lenne a kérdésem, hogy a follikularis fázis mitől változik( illetve az ovuláció időpontja)? Nekem minden hónapba eltérő az ovulációm ideje, nem kis eltéréssel egyik hónapban a 25.napon van a másikban a 14.napon van a harmadikban a 22.napon stb... lh tesztekkel nézem illetve utána progeszteron érték is van nézve( rá 7napra) ez alapján biztos, hogy van, ha csak más miatt is megtud emelkedni ez az érték...akkor nem biztos az ovuláció, de ha nem akkor biztosan van és akkor tájt amiket írtam.
Ahogy utána olvasta az FSH érték nek van köze nekem 7,5IU/L amúgy minden értékem ön szerint tökéletes volt illetve az Ultrahangon a kisebb miómán, kívül mindent rendben talált, amikor a rendelésén voltam önnél. A különböző ovulációk miatt a ciklusom is tolódik.
Érdekelne, hogy miért van ilyen nagy eltérés ciklusonként. Illetve ezt valamivel nem e lehetne, ha nem is teljesen állandóra de , hogy ne legyen mindig ennyire más hosszúságúak a ciklusaim, ovuláció mellett.
Jelenleg d vitamint 2500NE , e vitamint200mg, és infolicot 2x1 szedek.
Köszönöm a válaszát

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
" Ha károsodna a sperma nem esne teherbe. Olyan elváltozást nem fog okozni a gyógyszer amit örökítene a sperma, nyugodtan próbálkozzanak."
Múlt héten feltett kérdésünkre imuran szedésre azt tanácsolta hogy párom, hagyja abba a szedését.
Fenti korábbi válaszát idéztük.
Legyen szíves megválaszolni, hogy most mit tegyünk.
Köszönjük a válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Probléma van a menstruációmmal, mivel a kezdete előtt átlag 5 napig pecsételő vérzésem/barnázásom van. Ezt eleve zavarónak találom, és a babatervezésben sem segít azt hiszem. Emellett aknék is telepedtek az arcomra az elmúlt másfél évben, amióta nem szedek fogamzásgátló tablettát. 3. és 21. napi hormonvizsgálaton voltam, annak küldeném az eredményeit. Egyébként szabályos 28-29 napos ciklusaim vannak, Inzulin és glükóz egész jó a határértékeken bőven belül vannak, de a 120 perces glükóz pontosan a 0 perces értékére esik vissza, szóval az lehet problémás...súlyom a magasságomhoz képest normális 169 cm 62 kg, nem tudom mi lehet az oka a vérzés zavarnak.
Hálás lennék, ha ránézne az eredményeimre!
Köszönöm!
3-5 nap:
Amh: 3,78
FSH: 8,3 ref.: 2,5-10,2
LH: 6,9 ref.: 1,9-12,5
Prolaktin: 176 ref.: 59-619
Ösztradiol: 127,5 ref.: 71,6-529,2
Totál tesztoszteron: 0,69
Szabad tesztoszteron: 0,006
Szabad tesztoszteron %: 0,87 ref.: 0,70-2,19
Bioaktív tesztoszteron: 0,150 ref.: 0,059-0,756
Bioaktív tesztoszteron %: 21,7 ref.: 15,3-47,7
Shgb: 84 ref.: 27,8-146
22 napi értékek:
LH: 10,50 IU/L ref.: 0.5-16,9
FSH: 6.00 IU/L ref.: 1,5-9,1
Ösztradiol: 194,1 pmol/L ref.: 204,8-786,1
Progeszteron: 30,43 nmol/L ref.: 10,62-81,28

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr. Tekse István!
Érdekelne a véleménye az alábbi hormon kèpről, infolicot szedek 2x1 et 2hónapja. Múlthónapban 28napra jött meg és a progeszteronom 66nmol/l lett. A ciklus első felébe TSH 0,630miu/l volt T3,T4 stb mind jó értékkel prolaktin 165miu/L. Most csak a ciklus második felében nézettem hormonokat most 20.ciklus napon volt ovum vélhetőleg így 27. Napon nézték a progeszteront mely 47,67 nmol/l lett. A TSH-m 1,6 miu/l ösztradiol 363pmol/l a Prolaktinom 357miu/L lett. A kérdésem a prolaktinra irányulna, hogy önszerint ez magasnak számít, kellene rá gyógyszert szednem? Illetve furcsállom , ennyire változó. Illetve a ciklus második felében lévő hormonokat látván lehet ösztrogén dominenciám?
Köszönöm előre is a választát

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Legvégső elkeseredésében írok magának.
Kisbabát szeretnénk már a 8 sikertelen hónapon vagyunk túl.
Decemberig semmi baj nem volt a havi vérzés ennel azonban decemberben 7-től 30-ig pecsételő vérzések volt sajnos az orvosom COVID-os volt igy januárban tudott csak fogadni .
Alapos vizsgálat után annyit mondott hogy a nyálkahártyám meg van vastagodva ezert nincs peteérésem es norculut tabletát írt fel 3*1 szemet még el nem fogy.
Be is szedtem 11nap után meg is jött es 5napig megvolt.
Viszont eltelt egy hónap 29. Napra ismét pecsételő vérzésem van mostmár 9 napja.
Mit tegyek? Szedjek valami gyógyszert? Van erre megfelelő segítség?

A választ itt olvashatod.
 

Kedves DoktorÚr,
Kérdésem a következő lenne: "Jobb ováriumban 28x15mm endometriómára típusos hyperechogén képlet. Bal ovárium benne 13x10 mmes képlet sejthető - mely hyperechogén, endometrióma is lehet." Minden más rendben van. Hormonszintjeim korábbi vérvétel szerint jók..A ciszták 3 hónappal ezelőtti mérethez képest egyik kb stagnál, másik fele akkora lett.
Pont ezen vizsgálat napján pozitív ovulációs tesztem lett. Ám az ultrahang szerint mégsem látható érett tüsző az aznapi vizsgálaton? Mit gondol, lehet attól nincs rendes peteérésem, hogy van pozitív LH teszt minden hónapban?
Lehetséges a ciszták mellet terhesség, ill. rendes peteérés vagy eszerint segíteni kellene azt?
Szedek vitaminokat és Inofolicot is..
Köszönettel!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr
Páromnak(24 éves) Chron betegsége van, ám 2 éve tünetmentes. Folyamatosan szedi az Imuran 125 mg/ nap + Pentasa 2g / nap gyógyszereket, orvosa javaslatára, mivel ez olyan mennyiség amit ha elhagy lehet több kár keletkezhet belőle. Hozzáteszem folyamatosan sportol, szedjük a szükséges vitaminokat. Nagyon jó egészségnek örvend (ünk). Babát tervezünk, és a kérdésem az lenne,hogy van e bármilyen negatív hatással ez a gyógyszer ( Imuran) a magzatra?
Párom orvosa azt mondta lehetnek elváltozásai a magzatnak. Ám sem a betegtájékoztatón, sem az interneten nem találunk erről információt.
Válaszát előre is köszönjük.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
43 éves vagyok lombik programban vettünk részt a stimulalas során üres volt a tüsző. Nagyon lassan kezdtek el termelődni a tűszők. 8.napon emelték a hormon adagot utána kezdett el több is indulni.15. Napon volt a leszívás. A stimulalas előtt nagy mennyiségben kaptam a derékfályásomra nem szteroid típusú gyulladásgátlót. Háziorvos által. Olvastam hogy okozhat peteérési nehézségeket. Benne is van a betegtályékoztatóban. Okozhat ilyent egy gyógyszer vagy sajnos kimerültek a petefészkeim.Amh:0.45 ciklus 2.napi vervetel; tsh :1.770,
lh/fsh0. 73,
fsh7.7,
lh 5.6
.proaktin:284,
ösztradiol 156
,tesztoszteron 1.1
,dhea :5.9.
21.napi vérvétel 334,progeszteron :58.3
Köszönöm szépen a válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
40 éves vagyok, gyereket szeretnék. Hormonvizsgálaton voltam a ciklus 4. napján. Az adatok a következők:
TSH 3,420 mIU/L 0,550 - 4,780
LH 5,50 IU/L
Follikuláris fázis : 1.9 - 12.5 IU/L
Középidõ : 8.7 - 76.3 IU/L
Luteális fázis : 0.5 - 16.9 IU/L
Menopauza után : 7.9 - 53.8 IU/L
FSH 8,80 IU/L
Follikuláris fázis : 2.5 - 10.2 IU/L
Középidõ : 3.4 - 33.4 IU/L
Luteális fázis : 1.5 - 9.1 IU/L
Menopauza után : 23.0 - 116.3 IU/L
Prolaktin 275,0 mIU/L
Menopauza elõtt : 59 - 619 mIU/L
Menopauza után : 38 - 430 mIU/L
Ösztradiol 179,6 pmol/L
Follikuláris fázis : 71.6 - 529.2 pmol/L
Középidõ : 234.5 - 1309.1 pmol/L
Luteális fázis : 204.8 - 786.1 pmol/L
Menopauza után : < 118.2 pmol/L
Premenarche : < 100.0 pmol/L
AMH plusz (Anti-müllerian hormon) 0,57 ng/mL
0,15 - 7,49 Átszámítás: ng/ml*7,14=pmol/l
Amit én is látok, hogy az AMH nagyon alacsony sajnos.
Legyen szíves egy véleményt írni, milyen a helyzet. Van-e valami kezelési mód az eredmények javítására, vagy mit lehet tenni?
Előre is köszönöm a válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Az lenne a kérdèsem, hogy az Ovitrelle tüszőrepesztő injekció hány nap alatt ürül ki a szervezetből?
Köszönettel!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr Úr! Babát szeretnénk de sajnos nem jön össze. Hormon vizsgálaton voltam ahol az fsh érték 13.9 lh 4.5 actöbbi az mind határon belül volt. A 21.-dik napon a progeszteron 26.7 lett. Szeretném kérdezni hogy van esély még hogy babám legyen vagy már nincs. Az orvos akinél voltam azt mondta természetes uton nincs esély ilyen értékkel. Mivel tudnám javitani az értékeken? Köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
7 hónapja próbálkozunk teherbe eséssel.Eddig 3x sikerült teherbe esnem ,de a pozitív teszt után egy héttel mindig megjött a menstruációm. Orvosnál voltam, aki megerősítette vérvétellel, hogy van hcg a véremben. Azt mondta próbálkozzunk tovább, mert minden hormonom rendben van, biztos nem fejlődött rendesen. Tudom, hogy így nehéz válaszolni, de esetleg van ötlete mi lehet a gond?
Az orvosom szerint semmi és majd sikerül, de én nem tartom normálisnak, hogy 7 hónap alatt 3x ez történt.
Előre is köszönöm a válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Kb. 1 éve pajzsmirigy gyulladást diagnosztizáltak nálam. (Túlműködésből (0,02MU/L) fél év alatt 5,42 MU/L-ig ment fel a TSH, Anti Tpo: 380 IU/ml).
Azóta életmódváltásnak, vitaminszedésnek köszönhetően a jelenlegi laborértékeim: TSH: 4,03 mU/L (0,4-3,7); FT4: 14,75 pmol/l (9,14-23,810); FT3: 5,13 pmol/l (2,23-6,50); Anti Tpo: 119,5 IU/ml (0-30)
Jól érzem magamat, semmilyen tünetem nincs.
Ezen értékek mellett sikerülhet a teerbeesés? Milyen vitaminokat javasol?Milyen irányba induljak el?Szükséges gyógyszert szednem ezekre az értékekre?
Köszönöm szépen a válaszát.

A választ itt olvashatod.
 

Tiszteletem!
Várandosan 34.hétben vagyunk. Még a legelején, -mivel voltak panaszaim- a nögyógyászom csináltatott tenyésztést, ahol streptococcus b-re jött pozitiv eredmény. Mivel szerinte a magzat már bent is fertözödhet, kaptam Augmentin Duo-t, majd ujabb tenyésztés, nem mult el, ekkor Zinnat 250. Bár mondta, hogy, ha negatív, akkor is lehet, hogy hetek múlva újra pozitív lesz, hisz végleg nem irtható ki. Több kérdésem is lenne ezzel kapcsolatban (ugyanis a nögyógyászom bizonytalan volt e témákban).
Azzal, hogy szedtem ezeket az antibiotikumokat, ha fertözödött bent a kicsi, ez hozzá is átjutott, vagyis meggyógyíthatta?
Ha még az utolsó hetekben szedek újra szájon át antibiotikumot, az védi öt szülés közben?
A kórház, ahol szülni fogok, hiába volt már pozitív, csak akkor ad vénásan szülés közben, ha a 36. heti is pozitív. Emiatt két félelmem van, az egyik, hogy állitolag sok esetben álnegatív, a másik, hogy az elso fiam kevesebb, mint 3 óra alatt jött a világra, s mivel min. 4 órával elötte kéne beadni, félek, hogy erröl lecsuszok.
Ha elötte lévö egy-két hétben kapnék vénásan antibiotikumot, az a kicsit védené szülés közben? Vagy elég lenne ehhez szájon át?
Ebben az esetben, ha szülés közben nem kapom meg a vénásat, mi a legbiztosabb módja, hogy védve legyen a kicsi???
A kórházban a protokolljuk szerint, se nem tenyésztik a babát, se nem kezelik és két nap múlva haza is eresztenek. ügy tudom, hogy vagy az elsö 3 napban jelentkezik tünet vagy kb a 3 hét után, de ha tünet van, már sok esetben végzetes vagy sulyos következményekkel jár. Egyébként, ha születésénél néznék a tenyésztést az a késöbbi (3.hét körüli) jelentkezésëröl is ad képet, vagy az ilyen korán nem mutathato ki?
Kérem adjon tanácsot, hogy tudnék megnyugodni, illetve biztositani a gyermekem számára, hogy megússza ezt?
Köszönettel

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
35 éves vagyok, párom 40 és több mint egy éve szeretnénk babát.
Páromnál 2020.12. hónapban történt spermatogram, illetve fizikai vizsgálat is. UH-al a herék echoszerkezete homogén, bal oldalon kifejezett varicocele látható, a vénák 3-4 mm tágasságúak. Véleményhez: sikertelen fogantatás esetén varicocelectomia. Bár a műtét után sem számolnak be túl sokan javulásról. Eredmények nem a legjobbak lettek: Spermium koncentráció:5,57 m/ml Teljes spermiumszám 12 millió Motilitás:Progresszív 10% Non Pogresszív 40% Immot. 60% elfolyósodási idő: megnyúlt viszkozitás:hyper térfogat 4,2 ml Morfológiáról nem kaptam infót.
Profertil kapszula szedését javasolták 3 hónap múlva spermekép kontroll. Nálam minden rendben. Ginositolt vagy valamilyen terhesvitamint szedjek? Spontán terherbeesésre illetve Inszeminációra nincs is esélyünk ilyen eredményekkel? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm! Tisztelettel: F.Iza

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Dr. Úr!
Tegnap voltam nőgyógyásznál és nézett ultrahangot és azt mondta, hogy az endometrium 6,8 mm és BDF 18 mm.
Kisbabát szeretnénk, de elfelejtettem rendelés közben megkérdezni, hogy ilyenkor mikor érdemes összebújni a férjemmel, hogy esély legyen a babára?
köszönöm a válaszát

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr! Ureaplazma fertőzés derült ki nálam, ami lehet hogy nagyon régóta kezeletlen, és lombik programra készülünk. A kérdésem csak az lenne hogy az Ön véleménye szerint mindenképpen meg kell e várni az eltűnését vagy ez nem befolyásolja a sikerességi rátánkat? Illetve az is kérdésem lenne, hogy hogy az ureaplazma befolyásolja e a petesejtjeim minőségét ha nem kezeljük?

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Tanácsot szeretnék kérni.
44 éves vagyok, van egy 13 éves és egy 3 éves kislányom.
Pár napja pozitív lett a terhességi tesztem.
01.17-én volt a legutolsó menstruációm.
Az orvosom 03.11-én tud fogadni.
Gravidát elkezdtem szedni.
A koromra való tekintettel Ön javasolna e valamit addig is.
Köszönöm szépen a segítségét!
Üdvözlettel

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr !
26 éves vagyok Átlagosan 30-33 napra jön meg. Múlthónapban a 22. Napi vérvételem progeszteron szintje 2,55nmol|L lett el is keseredtem mert a follikuláris fázisnak felelt meg. Ebben a ciklusba ittam napi 2x1 infolicot LH teszt 13.napon volt pozitív a 22. napon a progeszteron szintem. 67,9 nmol/L. A ref tartomány 3,816-50,56 nmol/L Ez azt jelenti , hogy volt pete érésem? Illetve , hogy meg is repedt a tüsző? Az baj hogy a referencia tartományon felül van az eredmény ? Minden más hormon és labor eredményem tökéletes.
Ebből az értékből, úgy tudom lehet következtetni nagyjából mikor volt az ovuláció ez megfelel egy 14. Napi ovulációnak?
Köszönöm szépen előre is a választ és köszönöm ha válaszol nagyjából a kérdéseimre.

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Február 1-jén volt az első inszeminációm, utána 14 napig reggel-este használtam a Cyclogest kúpot. A 14. és 15.napon teszteltem, ami negatív lett viszont 3.napja késik a menstruációm. Picit aggódom, hogy valami baj lehet, itt gondolok méhen kívüli terhességre vagy cisztákra stb.
A havi vérzésem mindig pontos szokott lenni, 24-25 napos a ciklusom. Semmilyen egyéb tünetem nincs és nem is volt, se hányinger, se hasi fájdalom, semmi. Nem tudom, hogy most menjek-e el ultrahangra, vagy várjak pár napot és teszteljek újra? Mit tegyek?
Tanácsát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt dr Úr! Kérdésem az lenne hogy hogyan növelhető az AMH szint? Köszönöm a válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr. Tekse István doktor Úr!
39 éves vagyok, pajzsmirigy alul működéssel, friss TSH-m 10,18. Beállítása folyamatban van, azonban időközben lett egy pozitív terhességi tesztem, aminek nagyon nagyon örülök, viszont mérhetetlenül aggódok is. Utolsó menstruációm első napja 2021. január 10-e volt. Panaszom nincs, némi hányingert leszámítva, hivatalos terhességmegállapítási vizsgálat még nem volt, korainak tartották. Hogyan tovább? Megmarad a terhesség ilyen magas érték mellett?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor!
Babat tervezunk.
Ciklus 3. Napi eredményem:
Glükóz: 5.4
Tsh: 0.650
Szabad t4: 19.90
LH: 3,30
Fsh: 7.40
Prolaktin: 78
Osztradiol: 172.2
Progeszteron: 1.63
Tesztoszteron: 8,20
D vitamin: 83.6
SHBG: 105,6
Inzulin: 8,9
DHEAS: 4,90
Tudom, hogy nem minden hónapba történhet ovulacio PCOS esetén.
Múlt hónapba a 21. Napján 65os progeszteron szintem volt (gondolom ez azt jelenti, hogy volt peteeresem).
A jelenlegi ertekeim alapján ezek az eredmények jonak mondhatóak a mostani cikkusomban? Ha megérik a pete, megfoganhat most a baba?
Köszönettel!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor úr!
41 éves vagyok egy éve próbálkozunk a férjemmel. Eddig minden leletünk jó lett, hormonsor, rákszűrés, spermakép. Van peteérésem, vezetem a hőgörbét, Sajnos egy hónapja, pozitív lett a pct teszt. Kíváncsi lennék rá, hogy ez változhat? Hallottam olyat hogy valaki ennek ellenére terhes lett. Mennyire lehet rá alapozni. MI ilyenkor a teendő? Az inszemináción kívül más lehetőség nincs?
Köszönöm szépen a válaszát

A választ itt olvashatod.
 

Kedves DoktorÚr!
Mindkét petefészkemben 25 mm-es valószínűleg endometriózisos ciszta található. Ön mit javasol, műtétet? Vagy esetleg fogamzásgátló mellett felszívódnának a ciszták? Babát szeretnénk, de ha esetleg fogamzasgátló mellett vagy egyéb más kezelés mellett elkerülhető a műtét az a megoldás is érdekelne..Mit ajánlana? Köszönettel!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr
38 éves vagyok, babát szeretnénk.
Amh:0.23
Fsh:16
Lh:6.5
Tesztoszteron:0.37
Dhea:1.97
Jelenleg 100 mg q10-et
3 mg melatonint, 2*1 inofolicot szedek.
Javithat az értéken ha dhea kapszulát szedek?
A Q10 emelhető, van értelme? Előre is köszönöm a segítséget

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktot Úr!
A Covid oltással kapcsolatban szeretném kikérni a véleményét, bár úgy tudom nem ajánlják a várandósok mellett azoknak sem, akik gyermekvállalást terveznek; ugye?! Párommal több mint egy éve próbálkozunk eddig sajnos sikertelenül.
Gynositol pornál milyen adagolást javasolna és maximum mennyi ideig való szedését? Köszönettel!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Jelenleg a 13. hétben járok. Több helyen olvastam, hogy a meleg vizes kádfürdő nem javasolt terhesség alatt. Mennyire igaz ez, javasolt inkább zuhanyzást választani? Eddig mindig a fürdést választottam, nem mértem hőmérsékletet de több alkalommal biztosan jóval melegebb volt a javasolt 37 foknál. Okozhattam ezzel kárt a babának? Nem szoktam teljesen elmerülni a vízben és túl sok ideig sem szoktam bent tartózkodni.
Köszönöm szépen.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Még csak 3 hónapja próbálkozunk a babával, de mielőtt elkezdtük, a biztonság kedvéért végeztettem előzetes vizsgálatokat, hogy ezzel is időt nyerjünk. Így derült ki, hogy az FSH értékem kissé magas (11, 14, 15 volt eddig a 3-5. napon). A többi értékem jó (LH, TSH, progeszteron). Igaz, az ösztradiol a 21. napon picit a felső határérték felett van de nem jelentősen. Illetve a magas FSH ellenére az AMH értékem nagyon jó, az ovulációmat figyelem teszttel és mindig van (a folliculometria is ezt mutatta), illetve a 21. napi progeszteron (44, 55 volt eddig) alapján tüszőrepedésem is van. A nőgyógyászom ezek alapján javasolta, hogy próbálkozzunk 6 hónapig és csak azután induljunk tovább. De engem továbbra is aggaszt az FSH, hiszen valami okának lennie kell. Ön szerint mi lehet az és aggódnom kellene-e, hogy esetleg akadályozza a teherbeesést vagy jelen értékek mellett nem kell vele foglalkozni? Köszönöm a segítségét!

A választ itt olvashatod.
 

Régebbi kérdések és válaszok

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Köszönöm a tervezettbaba.hu-nak! 3 vetélés után találtam az oldalra, azt hittem már a teherbe esés sem fog menni ennyi műtét után. Már a 2. hónap után sikerült! Köszönöm az oldalnak, hogy ilyen érthetően leírják mi miért van és hogy melyik hormon mit okoz. Igazából egy érdekes kísérletnek indult részemről de már a 13. hétben vagyok! Köszönöm még egyszer. :) Sok sikert kívánok a többi "babavárónak" is!"

BMZS77

Lájkolj minket!