Szakértőnk

Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István

szülész-nőgyógyász

szulesz-nogyogyaszt.hu
RobertKlinika.hu

Orvosi diplomámat a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán szereztem. Szakvizsgámat "kiválóan megfelelt" minősítéssel tettem le. Tudásomat több európai intézetben eltöltött szakmai gyakorlat során bővítettem folyamatosan.

Fő érdeklődési területeim a meddőség kezelése, valamint a minimál-invazív nőgyógyászati beavatkozások.

A meddőség kezelésekor a kíméletes, ám hatékony eljárásokat részesítem előnyben, amilyenek az endoscopos műtéti eljárások is. Az endoscopos műtéti technikát pályafutásom kezdete óta gyakorlom, az endoscopia iránti elkötelezettségem azóta is töretlen.

A Róbert Károly Magánklinika szülész-nőgyógyász szakorvosa vagyok, ahol nagyon sok pár tisztelt meg bizalmával és fordult hozzám, aminek eredményeként a meddőség kezelését sikeres terhesség, majd szülés követte, s ezeket orvosként volt szerencsém végigkövetni.

A sikeres párok boldogságát tapasztalni nagy élmény számomra és erős szakmai motiváció, bízom benne, hogy Önnek is tudok segíteni.

 
 
Kérdezni szeretnél? Kérdés feltevéséhez regisztrálj, vagy ha már megtetted, lépj be!

Korábbi kérdések és válaszok


Tisztelt Doktor úr!
Még csak 3 hónapja próbálkozunk a babával, de mielőtt elkezdtük, a biztonság kedvéért végeztettem előzetes vizsgálatokat, hogy ezzel is időt nyerjünk. Így derült ki, hogy az FSH értékem kissé magas (11, 14, 15 volt eddig a 3-5. napon). A többi értékem jó (LH, TSH, progeszteron). Igaz, az ösztradiol a 21. napon picit a felső határérték felett van de nem jelentősen. Illetve a magas FSH ellenére az AMH értékem nagyon jó, az ovulációmat figyelem teszttel és mindig van (a folliculometria is ezt mutatta), illetve a 21. napi progeszteron (44, 55 volt eddig) alapján tüszőrepedésem is van. A nőgyógyászom ezek alapján javasolta, hogy próbálkozzunk 6 hónapig és csak azután induljunk tovább. De engem továbbra is aggaszt az FSH, hiszen valami okának lennie kell. Ön szerint mi lehet az és aggódnom kellene-e, hogy esetleg akadályozza a teherbeesést vagy jelen értékek mellett nem kell vele foglalkozni? Köszönöm a segítségét!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Jelenleg 10 hetes terhes vagyok. Az első 7 hétben még nem tudtam róla, a ciklusom általában több mint 40 napos szokott lenni. Ekkor még súlyzós edzéseket csináltam, intenzív 20 perces gyakorlatsort, 6 kg-os kettlebellel. Ez idő alatt volt rá példa, hogy néhány percig kapkodtam a levegőt, ekkor megpihentem. A pozitív teszt után már nem használtam. Árthattam ezzel a babának?
Köszönöm szépen.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt dr úr ! Kérdésem az lenne hogy mitől fáj a mellem közvetlen ovu után

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm tegnapi nap jártam nőgyógyásznál, terhességi tünet miatt, tudni illik a menstruációm rendszertelen.(PCO+IR)amire gyógyszert szedek.
És láttam, hogy az Uterus 42x34 mm
Endometrium 9mm.
Ez mit jelent? :)
Lehet baba is?
Köszönöm válaszát

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt DoktorÚr!
Nagyon szeretnék még egy gyermeket,az első már 19 éves..,az én korom ez év nyarán meg már sajnos 45 lesz.. Menstruációim már nem túl rendszeresek,de részben a stresszre is tudom fogni az utóbbi időben.. És van egy betegségem : endometriózis,ami az utóbbi években teendőt nem igényelt,7 éve műtöttek csokoládécisztával. Van-e Ön szerint valamennyi esélyem a spontán teherbeesésre??
Üdvözlettel

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Dr úr!
27 éves vagyok és 16 éves koromtól 24 ig szedtem fogamzásgátlót mert egyszer csak eltűnt a menstruációm. A gyógyszert viszont abba kellett hagynom mert daganatot okozott a májamon. Mellette az egyik petefészkemben is lett egy dermoid ciszta amivel megműtöttek.
A gyógyszer elhagyása után egy évig nem volt menstruációm majd egy konditermes edzést és még aznap egy orgazmust követően megjött. Vagyis két éve menstruálok "rendesen" . Azóta 42 és 33 napra jön meg. Azt mondta a nőgyógyász hogy már ez is csoda mert progeszteron hiányom van vérkép alapján és nincs is tüszőrepedésem. Visszagondolva 16 évesen is fenállhatott ez a hormonprobléma mert akkor fél évig amíg meg nem kaptam a fogamzásgátlót nem volt ciklusom. A szám van mikor csökken de mikor azt gondolnám hogy beállt akkor a következő ciklus ismét később jelentkezik ami nem kis riadalmat okoz ugyanis nem tervezek gyereket egyáltalán.
Az elmúlt két ciklusom 33-34 napra érkezett "barnázássall" és PMS tünetekkel mint a legtöbb esetben, most viszont a 38 napon vagyok és semmi. Legutóbb hasonlóan jártam de akkor a 38. napon megjött. Sok kellemetlen tünetem van általában előtte: pattanások,puffadás, hangulatingadozás mellfájdalom, migrén. De most néha szúrkálást érzek a műtött petefészkemben és néha a mellemben. Igazából azt se tudom mikortól számítsam késésnek.mivel annyira rendszertelennek számít. Általában egy alkalmazást használok a ciklusom követésére.
Legutolsó menstruációm végét követően volt együttlétem az se mélyen (vaginizmussal küzdök és nem sikerült még teljes behatolás) a barátom nem bennem ment el és krémmel védekeztünk. Az is igaz hogy alapból stresszes vagyok és a 33. nap óta mikor.meg kellett volna jönnie annyira ideges vagyok hogy semmi másra nem.tudok gondolni hogy még enni sincs kedvem.
Nem tudom meddig várjak a menstruációra és mikortól cselekedjek főleg így vírus alatt... Próbáltam előidézni meleg ülőfürdővel, teával, tornával 3 napig. De kezdek nagyon elkeseredni.
Mikortól érdemes tesztet venni vagy orvoshoz fordulni?
Mennyire megbízhatóak ezek a tesztek?
Lehetséges hogy csak kimarad egy ciklus? Vagy valami miatt még később jelentkezik?
Normális egyáltalán hogy így menstruálok vagy ezek alapján terméketlen is lehetek?
Köszönöm válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
32éves vagyok és van már egy kislányom. Most szeretnénk kistestvért. December 3-án pozitívat teszteltem, de sajnos 7-én reggel vérezni kezdtem (szokásosnál picit enyhébb mértékben) orvosom szerint biokémiai terhesség volt, nincs ok várni az újabb próbálkozással. Így is álltunk hozzá. 7-én az ultrahangon 10mm-es tüsző volt látható. Az első dolog, amit nem értek, hogy ebben az időpontban, hogy lehetett 10mm-es tüsző? 4-én kezdődött volna normál esetben a szabályos 28napos ciklusom. Mikor lehetett a peteérésem? Mikor jöhet meg legközelebb a menzeszem? Össze vagyok kavarodva. Férjemmel kétnaponta éltünk házaséletet. Úgy gondolom, hogy már régen túl vagyok a peteérésen (nyák vizsgálata is ezt mutatta), viszont tegnap óta ismét bő, vizes, nyúlós nyákot és enyhe alhasi feszülést tapasztalok. Mi lehet ez? Lehetséges, hogy ismét teherbe estem?
Tudom, várjak és ha késik teszteljek, de most nem tudom, hogy mikor késik.
Segítségét előre is köszönöm.

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor úr!
27 évesek vagyunk a férjemmel, öt hónapja próbálkozunk a babával, sikertelenül.
Tavaly augusztusban kezdtem a fogyókúrát, 20 kilót sikerült leadnom, hetente többször mozgok, hat hónapja teljesen letettem a cigit is (a párom is), hét hónapja hagytam abba a fogamzásgátló szedését, 8 év után.
Azóta a menzeszem előtt 2 hétig szorulásom van.
Rendszeres, 29 napos ciklusaim vannak, voltam vérvételen, melynek tökéletes eredménye lett, más betegségem nincsen, voltam nőgyógyászati kivizsgáláson is, teljesen egészséges vagyok.
Ön szerint várjak még és próbálkozzunk vagy keressek fel orvost?
Válaszát előre is köszönöm

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
31 éves vagyok, 3 éve szeretnénk kisbabát a férjemmel. Túl vagyunk 2 inszemináción és 3 FET lombikon(26 db petesejtet tudtak leszívni,ebből 11 db lett az 5.napon lefagyasztva), melyből az első biokémiai terhesség lett, a többi beavatkozás sikertelen volt.
A lombikok alatt a TSH szintem végig 2,5-3 között volt, azt mondták a klinikán, hogy nem szükséges vele foglalkozni, mert az anti-TPO és anti-TG szintem normális volt.
A sikertelenségek után a 2,69 TSH értékemre kaptam 25ug Letrox tablettát, ekkor a szabadT4 13,16 pmol/L (referencia 11,50-22,70, szabad T3 4,68 pmol/L (referencia 3,50-6,50).
Az 1 hónapos kontroll vérvételen a 4.ciklusnapon a reggeli Letrox bevétele melletti értékek: TSH 2,61 ; szabadT4 20,30 ; szabadT3 4,50.
A 10.ciklusnapon ismételve a reggeli gyógyszert kihagyva az értékek: TSH 2,99; szabadT4 17,30; szabadT3 4,90.
A 25ug Letrox mellett Medrolt is kell szednem, kezdetben 32 mg-ot, amit 5 naponta kellett csökkentenem 4 mg-al, a mostani 8 mg-ig, mert a legutóbbi immunvizsgálaton az NK arány 15.5%, az NK funkció 109% és a TH1/TH2 citokin arány 108 ( kifejezett TH1 túlsúly).
Ezek mellett minden más értékünk, vizsgálatunk rendben van.
Kérdésem az lenne, hogy a lombikhoz szükséges TSH 1 értéknél magasabb eredményem , illetve az immunológiai eltérés lehet e a sikertelenségek okozója?
Ön szerint szükséges lenne e a pajzsmirigy gyógyszer adagját módosítani ahhoz, hogy a TSH 1-es célt elérjem?
Köszönöm a segítségét!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Tegnap voltam egy nőgyógyásznál, gyermekvállalás miatt , előző ciklusban szépen megjött mint szokott mindig nov 14 én 30-31 napra de most először miután elmúlt kis barnázás maradt azóta is..megmutattam az önszorgalomból készíttetett “gyermek vállalás előtti” vérképem, amit 2 hónapja csináltattam ciklus4. Napján éhgyomorra reggel 6 kor TSH :1,628, Lh 3,57 U/L 2,12-10,88. FSH :7,74 U/l 3,85-8,78. Prolaktin: 242 miU/L . Ösztradiol; 73,4 pmol/L 82,2-42. Progreszteron 1,8nmol/L 0,98-4,83
D vitamin folsav B12 tartományon belüliek inzulin 7,5 miU/L HCMa Ir 1,6 Glükóz 4,7 nmo|L annyit mondott rá még elfogadható.....! Majd megultrahangozott és a bal petefészkem nemis találta a méhem mögött volt valahol....es sokkal kisebb mint a másik.a jobbra pedig azt mondta “lukacsos” és a 13.ciklusnaphoz túl kicsik a tüszők és ez PCO. Szoval diagnosztizálta nállam ezt majd kaptam egy Pergoveris 150NE nevű inekciót és keddre vissza rendelt uhra .De semmit nem mondott el erről a betegségről nem kért több kivizsgálást és a vérképen meg az uhn kívül nem kérdezett semmit. Csatolom az uh képem. Segítene kèrem hogy ilyen esetben mit kell tenni diéta,mozgás,vitamin? Semmit nem mondott igazából erről illetve a barnázásra se

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
A laboreredményeim kiértékelésében szeretném kérni a segítségét! 31 éves vagyok, a ciklusaim 26 naposak. (Már van egy 3 éves kislányom).
Ciklus 5. napi vérvétel:
TSH: 1,856 mIU/l
Szabad T4: 15,26 pmol/l
Szabad T3: 5,38 pmol/l
Anti-TPO: 0.8 U/ml
LH: 6,31 U/l
FSH: 5,93 U/l
Prolaktin: 436,9 mIU/l
Ösztradiol: 204,0 pmol/l
Tesztoszteron: 1,1 nmol/l
Ciklus 19. napi vérvétel:
LH: 18,00 IU/L
FSH: 5,20 IU/L
Ösztradiol: 524,0 pmol/l
Progeszteron: 14,80 nmol/L
Amennyiben van eltérés, milyen problémára utal? Milyen további vizsgálatok szükségesek?
Köszönöm a segítséget!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
A betöltött 32. Hetet követően valóban köldökzsinór problémára utal, ha a magzat naponta több, mint 3 alkalommal csuklik a pocakban?
Én 34 hetes kismama vagyok. Előfordul, hogy a baba 4 alkalommal is csuklik egy nap. Sokszor hajnalban is felébredek rá!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr! 36 éves vagyok, kb. 1 éve próbálkozunk a babával. Nőgyógyászomnál pár napja voltam, rákszűrést csinált (ami negatív lett), valamint hüvelyi UH-t, amin minden rendben talált. Egyéb vizsgálatra nem küldött, Clostilbegytet írt fel, a ciklus 5. napján szedjem 5 napig 2x1-et. A kérdésem az, hogy elkezdhetem-e szedni bármilyen egyéb vizsgálat nélkül? Se egy labor, se semmi. Nemrég volt egy teljes laborom, miszerint a TSH szintem normális (1.41). Én kb. minden hónapban érzem, mikor van ovulációm a tünetekből és a nyák minőségéből. Ettől függetlenül kezdjem el szedni a Clostit? A férjem kivizsgálása megtörtént, tökéletesen egészséges, nemzőképes. Köszönöm válaszát.

A választ itt olvashatod.
 

kedves Doktor Úr!
Szeretnék segítséget kérni,hogy merre induljak el,mert a 2.lombikom se sikerült.
Nagyon szeretnék babát már!
Hogy tudna nekem segíteni?
Köszönöm szépen válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
A ciklus 5. napján történt az első hormonvizsgálat. (Ciklusom hossza 26 napos). Hanyadik napon kellene a következő vérvétel? A 20 és 21. nap hétvégére esik.
Köszönöm a segítséget!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
2019 augusztusban született meg az első kislányom (előtte egy vetélésem volt, nem derült ki miért)
Decembertől éreztem középidős jellegű fájdalmat rendszeresen 26-29 naponta, viszont a menstruációm idén májusban tért (nagyon gyenge vérzéssel 2-3 napig tartó) csak vissza. Azóta szeretnénk kistestvért, mindeddig sikertelenül.
Utoljára augusztusban voltam orvosnál ahol az UH szerint minden rendben volt, 8mm mehnyalkahartya ovulácuó után 2nappal.
Ma kaptam kézhez a 4.ciklusnapi hormonlabor eredményét, miszerint:
Albumin 41,4 g/L (35-52)
LH 3,02 U/I (2,12-10,89)
FSH 7,71 UI (3,85-8,78)
Prolaktin 75 ml U/I (70,8-566,5)
Osztradiol E2 330,2 pmol/l (82,2-422)
Tesztoszteron 0,9 nmol/I (0,4-2,6)
Szabad tesztoszteron FTI 1,1% (0,7-10,9)
Biologiailag aktív tesztoszteron 21,8% (15,3-45,7)
SHBG 81,95nmol/l (18,20-135,5)
TSH 1,936 mIU/l (0,4-4)
T4 10,33 pmol/l (7,75-15,21)
T3 4,52 pmol/l (3,9-6,9)
A fentiek alapján van bármi teendő, illetve ami indokolná az eddigi sikertelen próbálkozásokat?

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm. Pàrommal babát szeretnénk, mielőtt próbálkozni kezdtünk voltam vérvételen és nőgyógyásznàl is, a vérvételből kiderült, hogy enyhe pajzsmirigyalulműködésem amire kaptam is gyógyszert. A nőgyógyàsz megnézett ultrahanggal, mindent rendben talált tüszőket is làtott. Elmondtam neki, hogy babát szeretnénk, clostilbegytet írt fel "rásegítésként". Utánna olvastam és eddig még nem mertem bevenni..nem tudok ultrahangra menni a gyógyszer szedése közben, külföldön élek, itt nehéz volna elmagyaràzni a dokinak ezt az egészet. Azt szeretném kérdezni, hogy a napi 2*1 szemet esetleg felére csökkentve ha bevenném mire szàmíthatnék? Egyre türelmetlenebbül vàrom, hogy teherbe essek

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr,
a következő problémával fordulnék Önhöz:
A férjemmel előfordult, hogy lentebb engedtük a védekezést. A menzeszemhez számítva a 40. napon csináltam terhességi tesztet 1-2 napra rá még néhányat, de mindegyik negativ volt. Azt gondoltam biztosan elrontottam a teszteket, vagy nem tudom.
Kértem időpontot nőgyógyászhoz, de csak 3 hétre kaptam legközelebb, ez ezen a héten pénteken lenne aktuális. Viszont most hétfőn reggel elkezdtem vérezni, mikor az 53.napnál járnék. A szokásosnál jóval több, és folyamatos, élenk piros nem darabos vérzés, görcseim nincsenek, csak kissé ilyen húzódó érzés.
Most éjszakára sem akar enyhülni, és kezdek eléggé aggódni. Mert ha terhes vagyok (még nem tudtam elmenni orvoshoz, bár a tesztek negatívak lettek), akkor ez lehet a vetélés jele? Érdemesebb inkább elmenni az ambulanciára ( annak ellenére, hogy nem tudom biztosan, hogy terhes vagyok-e vagy sem), vagy várjam ki péntekig amikorra időpontom van az orvoshoz?
Köszönöm válaszát előre is!

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm!
A 12. ciklus napon hüvelyi ultrahangon azt mondta a nőgyógyászom nem lát semmit a petefészkekben, nincs peteérésem, endometrium 4mm, ebben a hónapban elmarad a peteéres, ha lekestuk volna akkor is sargatesnek a visszamaradását kellene látnia. A 21. napon azért elkuldott, hogy nezessem meg a progreszteron értéket, aminek az eredménye 113nmol/L lett. Nem szedtem stimuláló gyógyszert. Ciklusom 28-30 napos mindig. Baba biztos nincs, mert a hónap nem úgy alakult. Kérdesem lenne mi lehet az oka annak hogy ilyen magas lett mégis az érték úgy hogy elvileg nem volt peteérésem? Ha utólagosan volt ovulacio képes 1 hét alatt annyit nőni a tuszo, hogy megfelelő legyen? Mindig 85 nmol/L felett volt máskor is a progreszteron értékem amikor nézték, stimulalas nélkül, de akkor bizonyossaggal voltak tuszok, anovulacióróll nem tudok. Köszönöm válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Az elso lombik beultetesem sikeres lett es progeszteron potlassal kapcsolatban szeretnek kerdezni.
Jelenleg 7 hetes multam es a prog. ertekem 100nmol 2db cyclogest es 3 db utrogestan mellett.A corpus luteum merete bal oldalon 16mm.A kezeloorvosom szerint mar most le kell epitenem a deli utrogestanokat, mert tul magas a progeszteron szintem.Nem tul korai meg a hormon csokkentes?A korhazban mindig ng-ben adjak meg a progeszteron erteket de most nmol-ban vittem es utolag gondolkoztam hogy talan elneztek....Koszonom a segitseget!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Női hormonpanel vizsgálaton voltam a menstruációt megelőző elhúzódó barnázás miatt. Utóbbi pár hónapban az amúgy állandónak mondható kb 29 napos ciklusokban legújabban már a 24.nap körültől barnázást tapasztalok, egy 5-6 nappal legalább megelőzi a normális vérzést. Ez gondolom gátolhatja a fogamzást?
Elvégzett ovulációs teszt egyértelműen jelzi az ovulásiót is. Plusz az ebben a hónapban végzett hormon panelem tartományilag normálisnak tekintehető:
5.napi vérvétel:
AMH: 2,90 ng/ml ref. 0,60-7,40
Tesztoszteron: 1,64 nmol/l ref. 0,00-2,59
Ösztradiol 104,0 pmol/l ref. Folliculáris fázis: 82.2-422 pmol/l
Prolaktin: 12,48 ng/ml ref. 3,34-26,72
LH: 10,07 mIU/ml ref. Folliculáris fázis: 2.12-10.89 mIU/ml
FSH: 9,43 mIU/ml ref. Folliculáris fázis: 3.85-8.78 mIU/ml
21.napi vérvétel:
Progeszteron: 33,35 nmol/l ref. Luteális fázis: 16.4-59.0 nmol/l
Mégis ugyanebben a hónapban is már a 23-24. napon barnázás kezdődött és erős mell érzékenység. Ov- teszt 13. napon pozitív volt.
Inzulinrezisztencia vizsgálatom eredményei:
Glükóz 0'(glükóz terhelés elõtt) 4,5 mmol/l 3,7 - 6,0
Glükóz 60' (glükóz terhelés után) 5,4 mmol/l
Glükóz 120'(glükóz terhelés után) 4,5 mmol/l - 7,8
Inzulin 0'(glükóz terhelés elõtt) 4,4 mIU/l 1,9 - 23,0
Inzulin 60'(glükóz terhelés után) 26,0 mIU/l
Inzulin 120'(glükóz terhelés után) 30,2 mIU/l
HOMA-IR 0,9 - 4,4
Az emelkedő 120 perces inzulinérték gondot jelezhet?
Pajzsmirigy értékeim és ultrahang megfelelő.
Kérésem, mitől lehet a vérzéspanasz e hormon szintek és ovuláció mellett is? Miképp lehetne megszüntetni? Diéta, barátcserje kapszula, esetleg Costilbegyt javasolandó ilyen problémára?
Köszönettel!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt dr úr!
10 napja késik a mensesem,ezelőt sosem késett max 1 napot
36 naposak a ciklusaim.
A 7 dik napon csináltam egy tesztet ami negativ lett.
Felvagyok puffadva, erosen fejfájós lettem,alhasam feszit.
Ön szerint baba lehet a dologban?.
Válaszát előre is köszönöm.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Clostilbegyt-et szedtem a ciklus első felében, volt 3.napi vérvétel és 21.napi is. A 21.napon csak progreszteront néztek, és szerintem ez nagyon magas lett, erről szeretnék többet megtudni, vajon mit jelenthet?
3.napi eredményeim:
TSH: 0,943 mIU/L
Prolaktin: 166 mU/L
FSH: 6,2 U/L
Lh: 9,1 U/L
Tesztoszteron: 1,63 nmol/L
Shbg: 68,1 nmol/L
Kortizol: 746 nmol/L (ref: 172-497)
Dhea-so4: 7,45 umol/L
Lh/FSH: 1,46
Ösztradiol: 47,8 pg/ml
Szabad tesztosz. Index: 2,4%
A 21.napi pedig:
Progreszteron: 164,4 nmol/L
Előre is nagyon köszönöm válaszát.

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Dr. Úr!
Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz hogy 2020.08.27én kezdődött az utolsó menstruációm.
2020.10.09-én 2pozitív tesztem is lett. Ezt követően 2020.10.14-én megállapították a terhességet, 8mm petezsákkal benne szikhólyaggal.
Ma 2020.10.21-én a kontrollon, egy másik doktor ugyan azzal az UH géppel, egy 10mmes petezsákot szikhólyag nélkül látott.
Missed ab-t diagnosztizált. Annyit mondott, hogy időhöz képest (nem mondta hámy hetes) túl kicsi a zsák.
Jövőhétre rendelt vissza kontrollra, de előre aggódom hogy egy harmadik doktor lesz ott, pedig elvileg ugyan annak kellett volna lennie ma is.
Vérzésem, görcseim nincsenek.
Maga szerint van esély a babára? Vagy barátkozzak a gondolattal, hogy ez most nem az enyém még..

A választ itt olvashatod.
 

Tiszteletem doktor úr.
26 eves vagyok. 35 naposak a ciklusaim.5 nap verzessel.
3 eve volt egy terhesség megszakításom.
Most olyan problémám lenne,hogy 2 honapig szedtem a (Lyndinette) fogamzasgatlót. De abba hagytam augusztus elso napjaiba. Normalisan megjött a mensesem. 28 napra. Aztan nem kezdtem el.ujra szedni. Párommal babát szeretnénk.
Probalkoztunk is. Aug.22től 29ig mikor is termékeny voltam a naptáram szerint. Es elotte is eggyuttvoltunk.
Szeotember 12 en kellettvolna megjonnie.
10en elkezdtem barnazni (sose szoktam)
2 napig.. aztan 13 an rendesen megjott . 14 en szinten barna es 15 én is.
Elmult... alhasi gorcseim vannak nem veszes de erzem.
Folyamatos étvágy, mellem nem faj nem feszìt viszont a mellbimbom körül nagyon intenziven viszket.mind 2.. mar 3 hete..
Kovetkezo mensesem okt 16 lett volna.
12 en eros feher folyasom volt nagy mennyisegben.ami mai napig tart.
16 an jele se volt mensesnek. A mai nappal 5 napja kesik..
Vettem egy terhességi gyors tesztet amit mai nap délelőt elvégeztrm az eredmény negativ.
Ön szerint mi lehet a probléma ?.
Jovőhéten kérek időpontot nőgyogyászatra ha nem jönne addig meg.
Nem tudom mi lehet a baj.
Válaszát előre is köszönöm

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
A mai napon volt missed ab-m. A kórházból úgy távoztam, hogy nem volt vérzésem, az esti óráktól azonban a vérzés visszatért és rendkívül intenzív. Korábbi ilyen beavatkozásom során ilyet nem tapasztaltam.
Milyen mértékű vérzés megengedett a műtétet követő napokban, mikor érdemes orvoshoz fordulnom?

A választ itt olvashatod.
 

Szep estet.
Van mar ket kisfiam es szeretnenk egy kislanyt.
Olvastam a neten praktikákat.
Az lenne a kérdésem h van amivel sikerülhet a kislany?
Esetleg érdemes elmenni előtte orvoshoz?
Előre is köszönöm a választ

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
31 éves vagyok, van egy kislányom decemberben lesz 3 éves. Farfekvés miatt programozott császármetszéssel született, közben derült ki, hogy arcualt uterusom van. Ő az 5. "Próbálkozós" hónapban fogant, de ha ahhoz képest nézem, hogy ovulacios tesztet és hőmérozest együttesen alkalmaztam, akkor a 2. Szeretnénk még egy gyermeket, jelenleg a 2. sikertelen hónapnál tartunk. A 3,5 évvel ezelőtti hőgörbékhez képest eltérést tapasztalok. Akkor az alaphőm 36,4 körül mozgott es 36,8 közelébe is felment peteérés után. Most az alaphőm 36,1 körüli és 36,5-nél nem megy feljebb. A menstruációm általában 26 napos. 5 nap vérzés után van 1-2 nap barnázás. Az ovulacios tesztem mindig egyértelműen pozitív volt, illetve júniusban voltam rákszűrésen, ahol ultrahangos vizsgálat is történt. Azt mondta az orvosom egyértelműen látszik, hogy lesz petérésem. (Ebben a hónapban még nem probalkoztunk, mert a rakszures eredmenyt meg akartam várni). Legutobb tavaly augusztusban vervetelen es kontroll cukorterhelésen (GDM-es voltam). Eredmények: TSH: 2,295
Glükóz: 4,7 Glükóz 60' : 8 Glükóz 120': 5
Inzulin: 2,6 Inzulin 60': 61,3 Inzulin 120': 32,6
Homa-IR: 0,6
A kérdésem az lenne, hogy a fentiek alapján pajzsmirigy működési vagy hormonális, esetleg egyéb problémara utalhat-e, hogy megváltozott a hőgörbém?
Ha igen, milyen hormonokat szükséges nezetnem és elég-e a ciklus 21-23. napján vagy a 3-5. napon is kellene?
Köszönöm szépen a segítséget előre is.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr Úr! Kérdésem az lenne hogy diprophos inj ót kaptam és ebben a ciklusban nem volt peteérésem lehetséges hogy az injekciótól?

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Az alábbi kérdés foglalkoztat egy ideje : normális a terhesség alatti magasabb testhőmérséklet?
Jelenleg a 34.hètben vagyok. A koronavírus miatt, a vizsgálatok, vagy védőnői konzultáció előtt kötelező a testhőmérséklet mérés. A nyár óta többször mondták, hogy a testhőm 37 Celsius fok körüli, 36.9-37.1. Őszintén megmondva csodálkoztam, mert engem a legkisebb hőemelkedés és láz is nagyon megviselt várandósságom előtt. Viszont semmi más tünetem nincs, se nem köhögök, se nem folyik az orrom, a közérzetem is jó és a vèrvèteli eredményeim is, és mint említettem, ez az eset hónapok óta fennáll ( lehet régebb óta is, csak nem nèzegettem én sem) . Vettem itthonra egy hagyományos lázmèrőt is, az 10 perc benttartás után szintén ilyen eredményeket mutatott, ellenben a csipogós hőmèrőkkel, amik megállnak 36.5 előtt.
A kérdésem az lenne, hogy normális-e a testhőmérséklet megemelkedése ebben a terhességi korban ? Olvastam, hogy a terhesség elején szokott általában magasabb lenni, de így a vége felé nem találtam érdemi információt. Nem csak a koronavírus, de minden más vírus és egyéb betegség miatt is aggódom a babám miatt, de kétségtelen, hogy ebben a pandèmiás időszakban még érzékenyebben érint a téma.
Köszönöm előre is válaszát,
Egy aggódó kismama

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Dr.Úr,
Tudom nehéz vizsgálat nélkül véleményt adni,de már nagyon feszült vagyok a kérdésemet illetően.
2020.04hóban volt egy missed ab-on.Közben kaptam anti D-injekciót,kiderült h.Hashimoto zajlik.2hónapja kapok cycligest kúpot 1/1nap,inositolt,méhpempőt vitaminokat.Gluténmentesen étkezem.A múlt heti TSH-m 0.99 ( előtte 3hóval 0.3volt).Utolsó menstr.09.2-6ig,együttlét 9-10-11, Megjönnie 25 kellett volna.Kb.másfél hete szúrkál az alhasam,fájnak a melleim.Tegnap már olyan feszült voltam,h.sztem az idegtől barna folyásom volt/van.Kb.1hete negatívat tesztelek.Hozzateszem,h.az előző sikertelen terhessegemnél is a 24.napra volt pozi a teszt.
Már rémtörténeteket olvasok...ön szerint mi lehet az oka?
Köszönöm.
Ill.sedativ pc szedhető ilyen esetben?

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Címzett!
Érdeklődni szeretnék, csináltattam egy gyermek vállalás előtti nagy labor csomagot. Van okom aggodalomra ezekkel a leletekkel ? Aggódom az ösztrafiolE2 hormon eredménye miatt illetve a foldav bevitelt csökkentenem kellene ? Ciklusom 28-31ingadozik 26 éves vagyok a ciklus 4.napján történt a vérvétel.
Illetve ilyen ciklus mellett mikor érdemes a 21.napi hormon panelt csináltatni így a 23.napon kellene? Hüvelyi ultrahangon csak azt állapították meg , hogy a bal petefészkem a méhem mögött letapadt illetve kisebb kicsit a másiknál.
Aszpartát-aminotranszferáz (ASAT, GOT) Alanin-aminotranszferáz (ALAT, GPT) Gamma-glutamiltranszferáz (GGT) 22ul
Alkalikus foszfatáz (ALP) 85u/l. 30-120
Összes bilirubin. 15,1umol/l. 5,0-21,0
Konjugált (direkt) bilirubin 2,8umol\l. 0.0-3,4
Laktát dehidrogenáz (LDH) 364u/l 240-480
Amiláz 41 U/l 28-100
Karbamid/ 3,0mol/l 2,8-7,2
Kreatinin/Húgysav 55,0umol/l. 49,0-90
Glükóz (vércukor)4,7. 3,7-4,1
Nátrium (Na)/ 141. 136-146
Kálium (K)4,7. 3,5-5,1
/Klorid (Cl)/ 104 . 98-108
Kalcium (Ca)/ 2,38. 2,2-2,65
Foszfát. 1,20. 0,81-1,45
(P) Magnézium (Mg) 0,89. 0,77-1,03
Vas (Fe). 21,8. 10,7-32,2
Transzferrin 35% 15-45%
Ferritin 81,1 10.0-120,0
Összfehérje 78,1 66,0-83,0
Albumin 47,2 35,0-52,0
C reaktív protein (CRP) 2,53. 0,0-5,00
Koleszterin 4,10 2,6-5,2
HDL koleszterin 1.21 1,17-3,6
Triglicerid 0,99 0,70-2,25
Vérkép automatával (kvalitatív vérképpel)
Protrombin 0,94 0,91-1,1
Idő 8,22 sec 7,7-9,7
Aktivált parciális tromboplasztin idő (APTI) 27,8 sec. 26-40sec
Általános vizeletvizsgálat üledékkel: semmi kórus nem található
TSH (Tireoidea-Stimuláló Hormon). 1,628miu\l 0,400-4,000
FSH (Follikulus Stimuláló Hormon). 7,74u/l. Follikularis fazis 3,58-8-78u|l
LH (Luteinizáló Hormon) 3,57u/l.
Follikularis fazis2,12-10,89 u/l
Prolaktin242,9miu/l
Nem terhes esetben 70,8.....566,5
Ösztradiol 73,4 pmol/l
Follikularis 82,2-422 pmol/l
Posztmenapeuza <92mol/l
Progeszteron 1,8 nmol/l
Folikularis fazis 0,98-4,83
Posztmenapeuza <0,25-2,48
Inzulin 7,5 miu/l. 1,9-23,0
D-vitamin (Total 25-OH D-vitamin) 144
Megfelelo szint 75-250
Folsav <54,15nmo/l * 8,1-45,3
B12-vitamin. 292pmol/l 133-675

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr Úr!
Ma vagyok a 21 . ciklusnapon .clostylbegites hónapom volt .14 .ciklusnapon volt egy jobb oldalon 25 és bal oldalon egy 23 mm tüsző. Ma a 21 ciklusnapon bal oldalon 16 mm összeeső pete bal oldalon 27 és 20 mm es. Kérdésem az lenne hogy a 14 ciklusnapon lévők megrepedhettek egyáltalán ? A 16 mm megreped tüsző az nem kicsi? És hogy a 21 ciklusnapon lévő tüszők meg fognak még repedni? A ciklusom 29 és 30 nap szokott lenni köszönöm válaszát

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Dr. Úr.
25 éves vagyok. 4 hónapja volt császármetszésem. Azóta 2 x meg volt a menstruációm. Legutoljára 2 és fél hete ért véget. Azóta pár nap kihagyással minden nap barnázom mint menstuáció előtt és görcsölök mint akinek meg jön. Mikor fáj akkor barnázom. Baj lehet? Nem tudok egyenlőre vizsgálatra menni. Köszönöm a választ.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
33. hétben a fürdőkádból kilépve megcsúszott az egyik lábam. Majdhogynem spárgáztam egyet. De szerencsére sikerült megtartani magam. Már 28. héttől nyitva van a külső méhszáj. Az ön véleménye szerint ez a kis “malőr” tovább nyithatta a méhszájat? Azonnal vettem be magnesiumot, és rögtön felpolcoltam a lábam. De némi fájdalmat azért éreztem főleg jobb oldalon a combtövemnél!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
23. héten kórházba kerültem alhasi panaszok miatt. Ahol kiderült, hogy a méhszáj 2100. Mindig az éppen ügyeletes orvos vizsgált, kaptam rá magnéziumot, antibiotikumot infuzioba, hogy ne legyen felszálló fertőzés és progeszteront kell szednem szájon át. Azt javasolták feküdjek. Olyan kérdésem lenne, hogy mennyire szigorú a fekvés? Csak mosdóba és zuhanyozni kelhetek fel, vagy azért legalább az erkélyre kimehetek 10percre levegőzni? Illetve ilyen méhszáj értéknél még nem szoktak tüdő érlelőt vagy valami vissza tartót alkalmazni?
Én nem kérdőjelezem meg az orvosok tudását és tapasztalatát, csak rettenetesen aggódom a pici miatt és szeretnék mindent megtenni, amit csak lehet!
Köszönöm megtisztelő válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Bal petefészkem körül szúró fájdalmat érzek ovuláció nap előtt (vissza-visszatérő, nem folyamatos szúrás) illetve menstruáció előtti napon szintén, és hőhullámok törnek rám.
Elmúlt hónapban jelentkeztek először ezek a tünetek,eddig nem éreztem sohasem az ovulációs időt. Normális ez a szúró érzés? Köszönöm a válaszát!
Babát szeretnénk, ovuláció előtti nap illetve megelőző napon voltunk együtt. Ovuláció nap a legtermékenyebb nap a szexuális együttlétre? Érdemes ovuláció napján együtt lenni?
Ha ebben az időszakban egymás utáni napokon együtt vagyunk(4nap) Párommal, tud termelődni mindennap minőségi spermium?
Köszönöm türelmét és segítő válaszát!
Tisztelettel,
Marianna

A választ itt olvashatod.
 

Kedves doktor úr
41 éves vagyok, a 3 napos hormonsorom rendben van, a hőgörbém alapján minden hónapban van ovuláció.
Ami aggodalmat kelt bennem, hogy az amh szintem 3.01 pmol lett. Van esélyem természetesen teherbe esni? Vagy az amh szintet emelni? 400mg e vitamint, 100mg q10, d vitamint szedek és napi egy inofolicot. Mit lehetne még tennem?
Válaszát előre is köszönöm

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr Úr! Ma vagyok a 14 ciklusnapon .Clostyl tablettát szedtem az 5 naptól. Ma az ultrahangon jobb o. 25 mm bal o. 23 mm tüsző latszott. ha mostanában van ovulációm akkor nekem mért nincs tijásfehérje szerű nyákom vagy ebből nem lesz semmi?

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor ur! Gyermekvallalas elott allunk, viszont az Fsh 7,41, az LH 2,77 lett, az AMH 0,981 a 3. Napon. Progeszteron 48 lett a 21. Napon. Ugy tudom, fontos az elso ket hormon aranya.On szerint ezek milyen ertekek?szukseges javitanunk rajtuk?Koszonom

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr,
4 hónapja született egy babánk természetes úton, és jelenleg a Babántúl vitamint szedem.
Tervezzük a kistesót, a menzeszem még nem jelentkezett és egy olyan kérdésem lenne, hogy az Inofolicot ihatom e egyátalán, a vitamin mellé vagy nélküle...
Válaszát előre is köszönöm :)

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Kb. 5hetes terhes vagyok, jövőhéten megyek az első vizsgálatra. Tegnap párommal együtt voltunk és az aktus után barnás, később halvány véres ragacsos folyás jött elő, estére elmúlt, ma reggelre újra előjött, most halvány véres. Az lenne a kérdésem, hogy baj lehet a babával?
Köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr úr!
Első gyermekét váró aggódó kispapa vagyok!Rh összeférhetetlenség ügyben kérdezném önt!A párom 25. Hetes terhes!Az eddigi eredményei tökéletesek,mind az ultrahang,mind a párom közérzete és a baba is megfelelő ütemben fejlődik,mozog...stb!Előzményképpen annyit,hogy a párom 35 éves.Már volt neki 2 terhessége.Az elsőből van egy 8 éves teljesen egészséges kislánya az első férjétől!Nekünk másfél éve indult egy újabb terhesség,ami üres petezsák miatt missed ab. lett a vége!Most pedig hála Istennek tökéletesen alakult minden! Eddid!Ugyanis a párom rh negatív,az első férje pedig pozitív volt,mint én is!A meglévő kislány is pozitív,tehát az első terhesség után anti-d injekciót kapott,mintahogyan a missed ab. után is!Most a vérvételen kiderült,hogy megint rh összeférhetetlenség áll fent!A vérvételes papíron a következő áll:coombs teszt:negatív,vörös vérsejt ellenes antitestek:anti d,anti c,Anti d titer 1:4. Azóta voltunk orvosnál,aki az ultrahang alapján mindent rendben talált!Fokozott figyelmet rendelt elő.2 hetente uh és vérvétel!A kérdésem az lenne,hogy mire lehet számítani enyhe esetben és mondjuk komplikáltabb,komolyabb bajok esetén!?Nagyon szépen köszönöm a válaszát!Üdv!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
3ik lombik programban vagyok...8napja kaptam vissza két 3napos embrió a mai nap halvány pozitív teszt de este észre vettem barnázást a fehérneműn majd papíron erős barna nyák formában is érdeklődnék lehet ebből meg baba?
Köszönöm a válaszát.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Páromnál beazonosítatlan típusú HPV nemi szemölcs jelent meg, egy darab, ami le lett kezelve ecseteléssel kb. 8 hónapja. Két hónapja volt szűrővizsgálaton és még mindig kimutatható a HPV fertőzöttség. Korábban is volt HPV fertőzöttsége, akkor több szemölcs jelent meg több helyen a nemi szerven és környékén, és két év után gyógyult meg. Nemi életet emiatt egyáltalán nem élünk, minden téren vigyázunk, hogy át ne adódjon a fertőződés. Szeretnénk családot alapítani, amit már nem szeretnénk tovább halasztani. Mit tehetnénk, hogy mielőbb nekiállhassunk? Vannak hátrányai a babára nézve?
Válaszát előre is köszönöm szépen!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt dr. Tekse István!
Párommal 1 éve próbálkozunk a babával, sajnos sikertelenül. A férjem 32, én 26 éves vagyok, Aggaszt, hogy az elmúlt évben 4x volt húgyúti fertőzésem (azelőtt soha nem volt ilyen jellegű problémám). A legutóbb sajnos 1 hete, ezt monurallal kezeltem és megszűntek a panaszaim. A felfázás alatt erősen szurkált a jobb petefészkemnél, ami már szintén megszűnt (ovuláció ekkor elvileg már nem volt). Állhat összefüggésben ez azzal, hogy nem sikerült még a baba? Érdemes esetleg felkeresnem urológust? Nőgyógyásznál utoljára októberben voltam akkor rendben volt a cytológia és az ultrahang is. 12 sikertelen hónap után már érdemes ezzel nőgyógyászhoz is fordulni?
Válaszát előre is nagyon köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves István!
PCOS-t diagnosztizáltak nálam pár évvel ezelött. Normális testsúlyom van és rensszeres 33 napos ciklusom. Az endomentriumom 3 mm. Vérvizsgálatnál eltérést mutatott az Anti Müllerian hormon. 17, 45 ng/ML -es értékkel. A 120 perces glüköz 9.2. Éhgyomri 4.7.Milyen gyógymóddal lehetne ezt a hormont csökkenteni?
Köszönöm Válaszát

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr Úr ! 4 babát szeretnénk Pajzsmirigy problémád inzulinrezisztenciát állapítottak meg nálam. 3 éve nem esek teherbe. Mezeszem 24 és 34 nap között ingadozik . Utolsó vérvételi eredményem
Tsh: 2,451qIU/ml (0.380 - 5,330)
Ft4 1,12 ng/dl (0,61-1,12)
Ft3 3,35 pg/ml (2,50-390)
D vit. 113 nmol/l (75-250)
Glükóz 6,5 mmol/l
23 napi vérvétel
Prolaktin 374mIU /l
Anti tg antitest <20.0 IU/ml (0-40)
Anti tpo antitest <10.0IU/ml (0-35)
LH 5.0
Fsh 3.7
Prolaktin 347 mIU /l
Ösztradiol 415
Progeszteron 18.9 UI/ml
SHBG 26 nmol/l ( 18-144)
Testosteron <0.69 nmol/l
Dheas 6.81Umol/l (0.95-11.67)
Acth 16.40 pmol/l ( 1.12-10.75)
Insulin 4.54 mIU/l (0.00-29.10)
Ön szerint milyenek az eredményeim ?
Köszönöm a válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
3 hete megfáztam. Bár lázam nincs, sajnos természetes praktikák nem segítettek. Zöld színű köpet miatt a házi orvos Pyassan antibiotikumot írt fel. Doktor úr véleménye szerint szedhetem ezt a készítményt 17 hetes terhesen? Mennyire ártok vele a babának?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor úr!
Elég kényes kérdéssel fordulnék Önhöz. Kisfiam 37 hét 3napra született. Tervezett baba volt így nem is merült bennem fel a kétely, hogy esetleg a terhesség alatt mégsem stimmelt volna a terhességi idő. Az igazság az, hogy a baba tervezés előtt volt fél év szünet a most már férjemmel. És közben nekem volt egy másik párom. Eddig eszembe se jutott, hogy esetleg a kisfiam nem a férjemtől van, míg meg nem láttam a volt páromról készült baba, gyermekkori képeket és félelmetes a hasonlóság. A kérdésem az lenne, hogy létezhet az, hogy 5hetet elnéztek volna az ultrahangon? Mert akkor a kisfiam pontosan 43 hét +3napra született volna. Már 7 hetesen készült ultrahang, ezért nem gondolnám hogy nem a férjem az apja, de ha nem tudtam volna hogy kiről készült a kép azt hittem volna hogy a fiamat látom.
Gondolkodom a DNS vizsgálaton de megmondom őszintén, ha egy szakértő is azt mondja lehetetlen ekkorát tévedni akkor nem költenék" feleslegesen " ilyenre.
Válaszát előre is hálásan köszönöm

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr Úr ! 4 babát szeretnénk kissebbik gyermekem 2006 ban született. Pajzsmirigy problémád inzulinrezisztenciát állapítottak meg nálam. 3 éve nem esek teherbe. Mezeszem 24 és 34 nap között ingadozik . Utolsó vérvételi eredményem
Tsh: 2,451qIU/ml (0.380 - 5,330)
Ft4 1,12 ng/dl (0,61-1,12)
Ft3 3,35 pg/ml (2,50-390)
D vit. 113 nmol/l (75-250)
Glükóz 6,5 mmol/l
23 napi vérvétel
Prolaktin 374mIU /l
Anti tg antitest <20.0 IU/ml (0-40)
Anti tpo antitest <10.0IU/ml (0-35)
LH 5.0
Fsh 3.7
Prolaktin 347 mIU /l
Ösztrad
415
Ön szerint milyenek az eredményeim ?
Köszönöm a válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Nem vagyok veszélyeztetett terhes, de volt ezelőtt 7 hónappal egy rutin méhszáj műtétem. 17 hetes vagyok, eddig minden vizsgálaton minden rendben volt hála Istennek!
Viszont 1 hete megfáztam köhögök, már kezd javulni, de félek, hogy mi van ha ettől kinyílik a méhszáj. (több helyen olvastam). Fogom én az érezni? Vagy elegendő az, hogy 3 hetente nézi az orvos ultrahanggal?
Illetve olyan kérdésem is lenne, hogy a munkahelyen sokat kell lépcsőznöm. Ettől esetleg nem nyílhat ki? :(

A választ itt olvashatod.
 

Jó napot Dr. Úr
Nekem az lenne a kérdésem hogy junius 21én volt meg utána nem védeketrünk a férjemmel juli 15én kellett volna megjönnie de 2 napot késett mindig pontosan jön meg 18án megjött de azota is fájnak a melleim és szemmel láthatoan nő a kérdésem az hogy lehetek ettöl fügetlenül terhes.
Köszönöm előre is a válaszát

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
26 hetes terhes vagyok és az utolsó ultrahangon 53mm-es FL-t mértek többszöri mérés után. Ez mennyire normális? Mitől lehet ilyen hosszú a combcsont? Illetve az egyik combcsont picit görbe az orvos azt mondja, hogy az majd kiegyenesedik még. Ön találkozott már ilyennel? Nagyon aggódom. A többi magzati méret ill placenta, magzatvíz rendben van.
Köszönettel: Lulu

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Férjemmel lombik programban vettünk részt. Két 3 napos embriót kaptam vissza, akik sajnos nem ágyazódtak be, igy sikertelen lett a terhesség. Szúrtam a clexane vérhigitó injekciót csütörtökig, (péntek már ugye elfogyott)és szombaton éreztem hogy leesett a testhőm és nincsennek meg az addigi tüneteim.
Szeretném megkérdezni Önt ,hogy immunológiai eltérésnél (véralvadási ?) kellett volna e tovább vérhigitót adnom?
Kardiopilin G/A/M 46,3. U/ml (Ref érték 0-10)
Kardiolipin I/gg 10,8. U/ml. (Ref érték 0-10)
Kardiolipin Igm. 42,3 U/ml. (Ref érték 0-7 )
B2-GPI IgG/IgA/IgM. 16,4 U/ml ( Ref érték 0-10)
Leiden mutáció negativ , és heterozigóta MTHFR C677T
vagyok.Viszont a fenti laboreredmények aggasztanak kissé, hematológust kellene felkeresnem?
Köszönöm szépen figyelmét, és válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Július 9-én (18. napon) voltam nőgyógyászomnál, ahol a hüvelyi UH vizsgálaton látta, h a méhnyálkahártya 8 mm vastag és a bal oldalon tüszőrepedést látott. Aznap és előtte 2 naponta együtt voltunk a párommal, az LH teszt is pozitív volt a vizsgálat napján. A labor értékeim mind rendben vannak, AMH értéken 6,110 (33 éves leszek). Ma az ovuláció után 14. nap vagyok, elmúlt 1 hétben a reggeli hőmérsékletem 37 fok volt, ma reggel 36,6, de napközben 37-re visszament. A reggeli 10-es érzékenységű teszt negatív volt. Hétfőn volt az alhasam jobb oldalán (dpo 11. nap) kb 10 mp-ig tartó belenyillalás, még nem éreztem ilyet, aztán el is múlt. Lehetséges, h összejött a baba, csak még alacsony a hcg szint? Ma mintha láttam volna vmi nagyon halvány rózsaszín nyákot, de menstruációra utaló tünetem semmi. Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
15 hetes kismami vagyok. Ma reggel a munkahelyemre (Ami két emelet lépcsőzést jelent) kb 5kg csomagot kellett felcipelnem. Kicsit később érezni kezdtem a mindjárt megjön érzést. Ez a cipekedés miatt lehet?
Decemberben volt konizációm, de az orvosom nem mondta, hogy veszélyeztetett terhes lennék.
Most megittam egy Magnosolvot, remelem jobb lesz tőle.
Doktor úr szerint, ha nincs barnázás és vérzés menjek be az ügyeletre?
Megtisztelő válaszát köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Áprilisban hagytam abba a fogamzásgátló szedését. Az első hónapban 30 napra, a második hónapban 32 napra rendesen meg is jött a menstruáció.
A 3. hónapban viszont teljesen "felborultam". A hónapban végig mértem hőt is, az is mutatta, hogy valami nem stimmel, végig lent volt. A 34. napon tartok, és még mindig semmi......
Mit javasol doktor úr? Türelmesen várjak, helyre fog jönni, vagy esetleg lehetne valamit kezdeni ezzel?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
5 hetes terhes vagyok és Inofilicot szedet folsav gyanánt.
Szeretném megkérdezni,hogy elegendő-e az ebben lévő folsav vagy szedjek mellé plusz folsavat?

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Sajnos régóta próbálkozunk már babával, de eddig csak sikertelen terhességeim voltak, az utolsó 2020. januárjában. (vagy üres volt a petezsák, vagy a 9. héten nem volt szívhang, v. elvetéltem, stb....)
Megfordultunk már pár évvel ezelőtt meddőségi centrumban is, de az akkori eredményeink alapján "csak" programozott együttléttel támogatták a teherbeesést.
Most csináltattam egy AMH laborvizsgálatot.
Az értéke: 0,184 ng/ml
D vitamin szint: 72,7 nmol/l
Véleményem szerint elég alacsonyak az értékek.
44 éves múltam.
Ön szerint ezzel az értékkel érdemes lenne még lombikba belevágni? vagy semmi esélyünk..........
Előre is köszönöm válaszát.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktorúr!
Kérdésem az lenne mikor történhetett a fogantatás? Mennyire lehet biztosan kiszámolni?
Az utolsó mentruáciom első napja május 9. volt. A nőgyógyászom 6 hét +1naposra becsülte a terhességem 06.29-én.
Az uterus sag átm. 50,4mm. Petezsák 17mm. CRL 5,1mm. Szikhólyag 4,4mm. Gr.s 6+1. B_Hcg 10.000 mlU/ml
Mellékelten küldöm a múltheti ultrahangfelvételt is. Mennyi a valószínűsége hogy május 31-én történt a fogantatás? Esetleg lehet e előbbi, mert 24-én és 26-án voltam megszakitásos módszerrel a volt párommal, aki mellett nagyon sokat szenvedtem, mert sajnos drogfüggő lett és akkoriban már pár hete szteroidot is elkezdett használni, amiről úgy tudom, csökkenti termékenységét. Ez egy hosszú és nagyon bonyodalmas dolog volt. Közben lett egy új udvarlóm, a kapcsolatunk vége felé aki sok erőt adott Nekem hogy ki tudjak ebből lépni, 31-én pedig vele voltam együtt magszakitásos módszerrel! És ő azt mondta, hogy bevállalhatjuk ha már így alakult! Viszont ha egy kicsi esély is van a volt páromtól, hogy gyerekem legyen nem szeretném, eleve a függősége miatt sem, mert nem tudom milyen hatással lenne a picire, a másik ok nyilván, hogy a jelenlegi párommal nem szeretném, hogy más gyerekét nevelje fel, és időközben kiderüljön, esetlegesen nem az Övé! Ezért kérem az Önök véleményét, mert nagyon el vagyok bizonytalanodva! Nem szeretnék terhesség megszakítást! Önnek mi a véleménye? Vagy ezt nem lehet pontosan kiszámolni..?
Előre is köszönöm a válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
28 éves vagyok (egyébként ir-es, amire csak diétázom) férjemmel áprilisban szerettünk volna elkezdeni babával próbálkozni, azonban március közepén egy 3 napos antibiotikus kúra után (ami mellett természetesen pro-biotikumos készítményt is használtam) előjött egy égő, viszkető folyásom. Erre canesten combi uno-t használtam a koronavírus miatt. Nem múlt el, azóta gyno-pevaril kúppal kezelt egy nőgyógyász 3 hónapig, de sikertelenül. Ebben a hónapban elmentem egy mikroszkópos nőgyógyászati vizsgálatra, ahol élesztő gomba spóra elszaporodást állapítottak meg, illetve, hogy a lactobacillus kevés. Kaptam rá bórkősavas kikevert kúpot, amit 3 hónapig kell használnom (először 5 napig egy huzamban, aztán minden 5. nap, majd minden 7. nap). Emelett 1 hónapos omicral kúrát is kell csinálnom, 2 db-ot kell 12 óránként bevennem minden 7. nap. A doktor úr azt mondta, hogy egy hónap elteltével próbálkozhatunk, de miután kiváltottam az omicralt, a tájékoztatóban az állt, hogy az omicral abbahagyása után meg kell várni a következő menstruációt, mert még egy ideig benne marad a szervezetben a gyógyszer. Mivel ezt már csak azután olvastam, hogy eljöttem az orvostól, nem tudtam tőle megkérdezni, így most nem tudom kinek higgyek. Július 16-n hagyom abba az omicralt és várhatóan július 20-21.-én lesz majd ovulációm. Ön szerint várjuk meg a próbálkozással az augusztust vagy júliusban próbálkozhatunk?
Illetve még egy ettől független kérdés, progeszteront kenek 1 nyomással a ciklus 12. napjától a 26. napig. Hogyha majd elkezdünk próbálkozni, ugyanúgy a 26. napon hagyjam abba a progeszteron krémet? Vagy tovább kell kenegetnem majd?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Endometriózist állapított meg az orvosom a jobb petefészkemen. Mivel tervezünk még babát, 40 éves vagyok, azt javasolta, laborvizsgálattal nézzük meg az értékeimet. Ezek a ciklusom 2. napján a következőek lettek:
AMH 0.255,
FSH 18.0
LH 4.8
Ösztradiol 154.0.
Mivel sokára kaptam újabb időpontot az orvoshoz, meg szeretném kérni, értékelje ezeket!
Segítségét nagyon köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
10. Terhességi héten tartok. UH vizsgálaton minden rendben volt. A korábban felírt Progesterone szedését az orvos a 12. hétig javasolta, 3x1-et. Ami azt jelenti, hogy június 29-én hétfőn fogom betölteni a 12. hetet. Azt mondta, hogy fokozatosan hagyjam el a készítményt. Az Ön véleménye szerint megfelelő lesz úgy elhagynom a gyógyszert, hogy 29-előtt egy héttel már csak 2x1-et szedek, aztán 29-én 1x1 szemet? Így pont el fog fogyni az egész dobozzal. Illetve az Ön meglátása szerint nem kellene tovább szednem, amíg biztosan ki nem alakul a placenta?
Megtisztelő válaszát köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Problémám a következő. Régóta (1-2ev)van köztes vérzésem leginkább a ciklusom második felében. Decemberben volt egy egészségügyi kuretem miatta. 2honapja kB megint elkezdodtek a verezgetesek.Csinaltak hormon labort az rendben. Most lesz a pajzsmirigy vervetelem. Az orvos ma azt mondta az lehet a baj hogy nincs tuszorepedesem.Vastah a mehnyalkahartyam. Norculutot írt fel 2*1 (10 napig 3 honapban) . Vasárnap kezdem a szedeset de ma megint elkezdtem vérezni. Rendszeresen sportolok. Folytathatom így a sportot a norcolut mellett? elhetek szexuális életet? Nagyon el vagyok keseredve remélem a problémám megoldhato.Esetleg tudna valamit ajánlani pms tünetek enyhitesere?

A választ itt olvashatod.
 

Szép napot!
Május 25.én volt meg a menzeszem. Május 29.én együtt voltunk a párommal nem védekeztünk mert babát szeretnék. Általában 34.38 naposak a ciklusaim de volt már 41. is. Tegnap a 17. ciklus napon tartottam.
Pár napja átlátszó folyást, tegnap délután pedig a folyás mellé vérzés is társult, este erősebb volt, voltak alhasi erős szúrkálások. Ma délután pedig barnás folyás volt. Ez mire utalhat lehet beágyazódás ?
Ez teljesen más nem volt még ilyen, mikor peteérésem van az teljesen más, mert olyankor annyira görcsölök, hogy ki egyenesedni sem tudok és a vizelés is fáj. Viszont ez most más.
Jövőhét pénteken megyek a nőgyógyászomhoz.
A választ előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Laboreredményem alapján nagyon magas az AMH értékem (12,35 ng/mol -->ref.tart.:0,07-7,35). Egyéb értékeim referencia tartományon belüliek (LH, FSH, tesztoszteron, prolaktin, ösztradiol). Azt olvastam a magas érték PCO-ban fordul elő, azonban nekem legjobb tudomásom szerint nincs PCO-m, a legutóbbi ciklusmonitorozáson (gyermeket szeretnénk) is látszott UH-n, hogy van peteérésem, cisztáim sincsenek. A ciklusaim hossza változik ugyan (28-33 nap között), de ezen kívül semmilyen PCO tünetem nincs. Mi okozhatja a magas értéket akkor? Olvastam, hogy bizonyos petefészek rákok esetében is magas, ettől nagyon megijedtem!
Ami még fontos lehet, hogy a pajzsmirigyem alulműködik, de a legutóbbi vérvételen az megfelelő volt (2,976 mIU/l --> ref.tart.: 0,400-4,000). Letroxot szedek, egyéb értékeim megfelelőek (anti-tpo sosem volt rossz). Illetve 2016-ban endometriózissal műtöttek. D-vitamint (napi 3000NE) és Femibiont szedek, 30 éves vagyok.
Lehet petefészek rákom? Milyen további kivizsgálásokat javasol?
Köszönöm válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
10 héttel ezelőtt, kb. az 5. hét vége felé volt egy spontán vetélésem. Azóta most vagyok túl a második menstruációmon. A vetélés előtt volt egy 33 napos ciklusom, a vetélés első napja után 35 napra jött meg ismét, és most 29 napra.
Ovulációs mikroszkópot használok, és most azt tapasztalom, hogy menstruáció alatt, illetve közvetlenül utána is pozitív képet adott a mikroszkóp. Mennyire fér ez bele egy normál ciklusba? Kell-e aggódnom? Ez önmagában indokolja-e egy komolyabb kivizsgálás elindítását?
A vetélés óta Czeizel vitamin mellett szelént, Q10 koenzimet, mio-inozitolt és alfa-liponsavat szedek a nőgyógyászom javaslatára.
Előre is köszönöm a válaszát!
Üdvözlettel.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
7. Terhességi hetemen nagyon enyhe, pár csepp, egyszeri barnás folyásom volt. Progesterone exeltis nevű gyógyszert kell azóta szednem, napi 3x1. Ez az első terhességem és még vérképet sem néztek. Most a 9. héten elmúltak a terhességi tüneteim. 2 napja nagyon enyhe émelygés van, de már nem faj a derekam sem és a melleim sem. Bár azt hozzá kell tennem, hogy eddig sem nagyon fájtak, inkább enyhébben és összvissz 2 alkalommal hánytam csak.
Valami gond lehet? Lehetséges, hogy a gyógyszer miatt van?
Jövőhéten kell mennem ultrahangra, de most nagyon megijedtem!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktorúr!
Visanne 2mg tablettát szedtem 2 hónapig adenomiosyra.3 hete hagytam abba, és most megy a felkészítés brnoba lombikos beültetéshez.Tegnap óta megy a progeszteron pótlás,de pénteki napon elmentem egy vérvételre és 27,1 lett,ami meglepett,mert én úgy tudom 2 alatt kéne hogy legyen pótlás előtt a progeszteron színt!Esetleg mivel a visanne progeszteron származék attól ilyen magas az érték,és ebből nem lehet baj?Válaszát köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
2. terhességem (is) 9 hetes korában elhalt. A vetélés megindult 5 nappal a progeszteron abbahagyása után, de UH vizsgálat megállapította, hogy nem volt teljes, ezért 3 napja művileg fejeződött be (keddi napon). Aznap estétől folyamatos fejfájás kínoz (bár ez a frontoknak is betudható). A vérzés 1 nap után (szerda estére) megszűnt, de alhasi szúró fájdalmak "futkostak" át rajtam. A műtét utáni 2. nap (csütörtök) estéjén már folyamatosak voltak a szurkálások, éjjel pedig hőemelkedésem volt (37,7), rázott a hideg, vert a víz, a fejfájás pedig továbbra is folyamatos. Este Algoflexet, éjszaka Cataflamot vettem be, hogy aludni tudjak. 3. napon (péntek, vagyis ma) délelőtt ismét Algoflexet vettem be a fejfájás miatt, így a szurkálások is ritkultak, de délutánra megint megjelentek és erősödni kezdtek, valamint a testhőm ismét elkezdett emelkedni. A kérdésem az lenne, hogy Ön szerint ez belefér a "normális" kategóriába, vagy ha éjjel ismét magasabb lesz a hőm, menjünk be a kórházba? Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Szeretném megkérdezni, hogy 3.ciklus napi értékeim mennyire megfelelők a baba tervezéshez?
Még a 24. napon is megyek vérvételre.
Köszönöm válaszát előre is!
TSH 1,484 mIU/L
Szabad T4: 9,77 pmol/L
Szabad T3: 4,69 pmol/L
FSH: 4,7 IU/L
LH: 4,71 IU/l
Prolactin: 167,4 mIU/l
Ösztadiol: 99,1 pmol/l
Progreszteron: 0,64 nmol/l
Tesztoszteron: 1,71 nmol/l
Anti TPO antitest: 1,10 kU/L

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Volt egy laparoscópos CSD műtétem,volt kisebb összenövés is a beleknél(korábbi laparos vakbél műtét),amit helyrehoztak.Ennek 4hónapja már,kontrollra nem tudtam menni a járvány-helyzet miatt.Úgy érzem jól sikerült,azóta megszűnt az állandó barnázásom is.Ön szerint mikor lehet próbálkozni gyermek vállalással?Kell még várni vele?Ha igen,mennyit?4éve meddő voltam emiatt,most leszek 37 éves,testvért szerettünk volna.Ha netán bekövetk.terhesség járna kockázattal vagy veszéllyel?A másik kérdésem h.7éve lassan hogy megszületett a kislányom,de a sárga előtej nyomásra még mindig jön mindkét mellemből.Prolactin rendbe mindig,emlő Uh-ok is évente.Ez normális?Akadályozhatja ez a fogamzást?Volt h.2hónapig Bromocriptint is szedtem esténként felet,meg 2havi fog.gátlót,Barátcserjét,mégse szűnt meg.Várom válaszát!Köszönettel!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Dr. Tekse István,
Körülbelül 2 hónapja nem pozitív az lh tesztem, több időpontban is teszteltem, de sikertelenül. Figyeltem arra, hogy előtte 1-2 órával ne igyak és ne menjek el mosdóba, de így is sikertelen volt. Tudna ebben segíteni, hogy ennek mi lehet az oka? Ön tapasztalata szerint melyik napszakban érdemes tesztelni délután vagy este?
Köszönettel!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Ur!
Evek ota visszatero holyaghurutom van ami az egyuttletek utan jon elo. Tobbszori kivizsgalasok utan sem talaltak meg a megoldast, igy megelozeskent a nitrofruantoint kaptam.
Kisbabat tervezunk es a kerdesem az lenne hogy okozhat-e barmilyen problemat ez a gyogyszer a terhesseg tervezesenel vagy a terhesseg ideje alatt?
Valaszat elore is koszonom!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr,
Szeretném megkérdezni, hogy 21.ciklus napi értékeim mennyire jók a spontán babaváráshoz?
Avagy ezek okozhatták-e a korábbi vetélésemet illetve utána a meg nem tapadást?
Köszönöm válaszát előre is!
TSH: 3,81 mIU/l
FT3: 4,9 pmol/l
FT4: 14,7 pmol/l
Progeszteron: 39,44 mmol/l
Prolaktin:379 mIU/l

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Ur! Masodik gyermekunket tervezzuk kb. 5. honapja de meg nem estem teherbe. Vervetel es lh teszt szerint van ovulaciom viszont az akkor jellegzetes nyakot egyaltalan nem velem felfedezni. Ennek mi lehet az oka? Es lehet ez problema?
Valaszat elore is koszonom!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Progeszteron szinttel kapcsolatban kérdezném. 4 hetes + 4 napos terhességnél a progeszteron értékem 11,80 ng/ml. Ehhez Ausztriában a határ így van meghatározva: 13-44 ng/ml az elsö trimeszterben. Ehhez indokolt lenne progeszteron pótlása, hogy megmaradjon a baba?
Hófehér folyásom van a ciklus 27.napja óta, elötte enyhén barnáztam 3 napig. A mai nap a hcg-m 601 mU/ml
Elöre is köszönöm válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr! Párommal babát szeretnénk, ezért február végén abba hagytam a fogamzásgátló tabletta szedését! Ezt követő 2 menstruációval nem volt problémám! A harmadiknál egy hétig csak barnás folyásom volt, utánna kezdődött a vérzés, ami már 9. napja tart! Ez ilyenkor normális vagy ennek mi lehet az oka? Köszönöm válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Szakértő
Március végén program császárral született meg a 4.gyermekem. A fogadott orvosom sterilizalt. A műtőasztalon, kb 5 perc alatt kellett döntenem erről. Az aranyóra végén az őrzőben, hanyattfekve lett lepapirozva. Nem akartam a sterilizációt. Ott, erzestelenitve, a kisfiamért aggódva nem tudtam felelős döntést hozni. Az lenne a kérdésem, hogy egy refertilizacios műtét kb.mennyibe kerül, hová lehet ilyen kéréssel fordulni, ill.mik a feltételei? 44 éves leszek és nagyon szeretném. Szeretném visszakapni a döntés lehetőségét, én szeretnék rendelkezni a saját testem felett. Köszönöm előre is a segítséget

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
December közepén volt kacskonizációm, P3, magas rizikójú HPV miatt. Azóta már volt egy rákszűrésem az p2 lett. Teherbe estem, 5hetes vagyok. Lehet probléma a korábbi műtétből a várandósság alatt? (Mehszáj nyitottsága, stb)
Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Jó napot Doktor Úr!
Kérdésem a követlekö lenne.
25 hetes- kiemelten veszélyeztettet terhes vagyok, a jelenlegi ovosom nem ad rendes tájékozatás
a baba fejlődéséröl, jóformán semmit sem gudok róla!
Sok panaszom van: Folytonos alhasi szúró-nyilaló görcsok, a gyomrom szinte szétfeszül úgy hogy már levegőt sem bírok venni, és szúr, nem igazán érzem 1 napja jól a baba mozgást, minden napos migrénes fejáfásom van, szédülés, hányinger, nem is bírok enni semmit, hőemelkedés, izom fájdalom, tüdö-hörgö fájdalom, száraz vagy fel-fel szakadó köhögés, torok fájás, orrdugulás, a jobb jábam iszonyuan fáj.
Tegnapi nap voltam ált. vérvételen és terheléses vércukor mérésen is.
az ált vérvételen magal lett: fehérvertestszám, neutoli (abszolut), monocyta, trombocitám
viszont alacsony: vörösvértest szám, hemoglobin, hemotokrin, karbamid, nitrogén.
Nemtudom mit tegyek, kérem ha tud tanácsot adni íjon.
Mivel saját orvosom nem érem el sehogy sem, és öszintét megvalva nem is érdekli.
Köszönöm

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
18 hetes terhes vagyok. Sajnos nemi herpesszel küzdök már 4 éve ami elég gyakran kiújul. Külföldön élek és az orvosom szerint a kiújulások nem jelentenek veszelyt a magzatra. Aciklovir gyógyszert írt fel ha esetleg kijönne de nem szeretném állandóan szedni hiszen mint mondtam szinte minden hónapban kijön. Használhatok aciklovir krémet? Nem fog ártani a babának? A 36. héttől természetesen szednem kell a gyógyszert annak érdekében hogy természetes úton szülhessek. Köszönöm a választ.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
A clexane és a DHA (femibion2) alkalmazható együttesen? Olvastam, hogy heparin mellett nem ajánlottak az omega zsírsavak. Köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Mennyi az esélyem 50 évesen természetes úton teherbe esni?
Öt gyermekem van, 21-34 éves korom között szültem, probléma mentes terhességekből spontán szülés.
Jelenleg sincs semmi egészségügyi problémám, gyógyszert semmit sem szedek.
Párom 46 éves előző házasságban 3 gyermeke van.
Szeretnénk még közös gyermeket ha van rá lehetőség.
Válaszát köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
A javaslatat, velemenyet szeretnem kerni, elnezest, picit hosszu lesz.
2018-ban egeszseges terhessegem volt, mely csaszarmetszessel vegzodott. A kislanyunk azonnal megfogant, amint elkezdtuk tervezni.
Jelenleg a kisteso projekt van porondon, aki szinten azonnal megfogant, mikor elhataroztuk. Azonban az 5. heten verzes lepett fel es a verteszt csak 13 HCG-et mutatott. Az orvosom elkuldott, mondvan ez elofordul, mar volt egy egeszseges terhessegem, nincs mit vizsgalni. A verzestol szamitva 4 het mulva volt ovulaciom, amikor ujra megfogant egy baba, akit szinten az 5. heten elvesztettem. Az elozmenyeket tekintve sajat megnyugtatasomra kertem HCG es progeszteron szintet az ovulaciot koveto 14. napon, ennek eredmenyei:
Progeszteron 42,3 nmol/l
HCG 127 U/L
Mivel elozo terhessegemnel is picit magasabb volt a TSH ertekem, ezert azt is ellenoriztettem es elkuldtem az akkori endokrinologusomnak, aki 25mikrogram euthiroxot javasolt szednem, ugyanugy, mint az egeszseges terhessegem idejen. Mivel meg volt ebbol a gyogyszerbol, ezt azonnal elkezdtem szedni. A pajzsmirigy ertekeim a kovetkezok voltak:
TSH 2,372 mIU/l
FT4 9,51 pmol/l
FT3 4,84 pmol/l
Anti-tpo <0,25 U/ml
Az ovulaciot koveto 18. napon ujra nezettem HCG-et es progeszteron szintet, ami sajnos teljesen lecsokkent, estere meg is indult a verzes:
Progeszteron 2,7 nmol/l
HCG: 15,7 U/L
Szeretnem megkerdezni, hogy ketto ilyen eset egymas utan mennyire tekintendo normalisnak? Ugy tunik, a teherbeeses sikerul, de valami nagyon elakad. Hol kellene kezdeni a kutakodast? Varjunk-e a tovabbi probalkozassal?
Elore is nagyon koszonom!

A választ itt olvashatod.
 

Régebbi kérdések és válaszok

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Köszönöm a tervezettbaba.hu-nak! 3 vetélés után találtam az oldalra, azt hittem már a teherbe esés sem fog menni ennyi műtét után. Már a 2. hónap után sikerült! Köszönöm az oldalnak, hogy ilyen érthetően leírják mi miért van és hogy melyik hormon mit okoz. Igazából egy érdekes kísérletnek indult részemről de már a 13. hétben vagyok! Köszönöm még egyszer. :) Sok sikert kívánok a többi "babavárónak" is!"

BMZS77

Lájkolj minket!