Szakértőnk

Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István

szülész-nőgyógyász

szulesz-nogyogyaszt.hu
RobertKlinika.hu

Orvosi diplomámat a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán szereztem. Szakvizsgámat "kiválóan megfelelt" minősítéssel tettem le. Tudásomat több európai intézetben eltöltött szakmai gyakorlat során bővítettem folyamatosan.

Fő érdeklődési területeim a meddőség kezelése, valamint a minimál-invazív nőgyógyászati beavatkozások.

A meddőség kezelésekor a kíméletes, ám hatékony eljárásokat részesítem előnyben, amilyenek az endoscopos műtéti eljárások is. Az endoscopos műtéti technikát pályafutásom kezdete óta gyakorlom, az endoscopia iránti elkötelezettségem azóta is töretlen.

A Róbert Károly Magánklinika szülész-nőgyógyász szakorvosa vagyok, ahol nagyon sok pár tisztelt meg bizalmával és fordult hozzám, aminek eredményeként a meddőség kezelését sikeres terhesség, majd szülés követte, s ezeket orvosként volt szerencsém végigkövetni.

A sikeres párok boldogságát tapasztalni nagy élmény számomra és erős szakmai motiváció, bízom benne, hogy Önnek is tudok segíteni.

 
 
Kérdezni szeretnél? Kérdés feltevéséhez regisztrálj, vagy ha már megtetted, lépj be!

Korábbi kérdések és válaszok


Tisztelt Doktor Úr!
Az Inofolic port és a Barátcserje kapszulát lehet együtt szedni? Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves István!
Kb. 1,5 éve próbálkozunk a párommal, eddig sajnos sikertelenül. Ez a 2. ciklus, amiben mérem a reggeli hőmet (mindig ugyanakkor, nyelv alatt, előző nap lerázott hőmérővel). Az előző hónapban a 11. napon volt ovum, ezt szépen mutatta is a görbém. 14 nappal később meg is jött a menszeszem. Most viszont a 14. napon járok, 36,6-36,7 között mozog a hőm. Hőesésnek semmi nyoma, viszont tegnap nagyon erős középidős fájdalmam volt. Ma is érzem még kicsit. A ma reggeli hőm is 36,7. A kérdésem az lenne, hogy mindezek ellenére lehetett ovulációm vagy sem?
Köszönettel: Viktória

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm!
Nemrég olvastam, hogy akik kisfiút szeretnének, azoknak peteérés napján érdemes együtt lenni, illetve hogy együttlét előtt a nőnek érdemes vízben szódabikarbónát elkeverni és azt a hüvelybe vezetni, pár percig benntartani. Mert ezzel lúgossá vàlik a terület, és ez kedvez a fiú spermiumoknak. Ebben mennyi igazság van?
Azt is olvastam utána, hogy ugye a hüvely savas kémhatású és azzal hogy lúgosítunk utána egy csomó fertőzést elkaphatunk a megváltozott kémhatás miatt.
Mit gondol erről a módszerről? Milyen hatással lehet a hüvelyre?
Köszönöm válaszát

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Párommal 9 hónapja próbálkozunk,ez idő alatt
több cystám is volt. Áprilisban csináltak egy laproscop műtétet.
Endometriozist találtak valamint a petevezetékeket mosták át,teljesen átjárhatók.
Utoljára május 17-én menstruáltam ami május 21-ig tartott.
Időközben voltam kétszer orvosnál ,nem láttak cystát. Utoljára szerdán voltam vizsgálaton ahol szinten nem volt cysta látható és a méhnyálkahártya 8mm.
A tesztjeim zömével inkább negatívnak látszanak. Nagy hunyorgások árán lehet a második halvány csíkot látni ,
de az is olyan ,mint valami árnyék.
Napok óta kimerültnek és álmosnak érzem magam,
óránként éhes vagyok valamint néha szédülök.
Mind ezek ellenére lehetséges ,hogy mégis terhes vagyok?
Válaszát előre köszönöm.
Tisztelettel: Gina

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Mi két babát veszítettünk el. Az első 6 hetes korában spontán vetéléssel,a második 15 hetesen. Ekkor nem indult meg a vetélés kontrollon vették észre,hogy már nincs szívhang. Az elsővel simán terhes lettem, de utána nem volt peteérés, és inzulinrezisztencia lépett fel. Ezután merckformint szedtem, és clostyval segítettük elő a peteérést. 2 év telt el az első vetélés óta. Ezután az orvosom azt mondta, hogy csináljunk egy petevezeték átjárhatóságit. Megcsináltattuk a szükséges vizsgálatokat, de már nem volt rá szükség, terhes lettem. Viszont májusban elveszítettük a babát. Ekkor az orvosom azt tanácsolta, hogy álljak vissza a merckforminra, illetve maradjon a magnézium, mert az jót tett. Most újra megjött, és a 13. napon megyek uh-ra, hogy beindult-e a szervezetem. Ha nem, elvileg folytatjuk a clostyt.
Kérdésem az, hogy ön szerint az átjárhatóságit mégis csináljuk meg, vagy majd folytassuk a clostyt?
Még azt is szeretném megkérdezni, hogy a terhesség alatt a 13. hétig utrogestan hüvelykapszulát használtam, de több helyen is olvastam, hogy ezzel a kapszulával megtarthatjuk a beteg babát, és az elhagyásával elhalhat a magzat, önnek mi a véleménye erről?
Köszönöm megtisztelő válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Jó estét!
Nem hagy nyugodni, amit az ultrahang után az orvos írt a papíromra!
Uterus corpusa 26x41mm, cavum az endometrium kép alapján lepke szárny alakú vast. 11 mm. A látott kép alapján az ut. aquatus felmerül! Ez mit jelent, nagy baj van?
Vagy terhes nem lehetek, mert azt mondta, hogy a képen lát két pontot, és ott van valami sövény Akkor ez így most mit jelent?

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Nőgyógyászati egészségügyi küret műtétem volt csütörtökön. Már szinte semmi bajom. Az orvosom azt mondta, hogy nem lesz következménye a műtétnek, lehetek terhes és újból kezdődik a menstruáció, azaz mintha soha nem lett volna. Szövetminta eredménye 30-án lesz meg. A kérdésem, hogy most itt meg, ahol nyilvántartom elektronikusan a menstruációs dolgaim, töröljem ki? Számít valamit, hogy a normálisokhoz képest mikor szülhetek (akkor vagy később)?

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor úr!
Hormonvizsgálaton derült ki a magas prolaktin szintem. 3. napin 1177 lett. 21. napin normàl, határértéken belüli.
Elmentem nőgyógyászati vizsgálatra és kiderült, hogy vannak kis tüszőcisztàim. Kaptam napi 1 szem bromocriptint. Még abban a hónapban babàs lettem.
A kórházban az orvos azt mondta, hogy nem kell a gyógyszert tovább ennem. Csökkentsem fél szemre 5 napig és hagyjam abba. Lecsökkentettem, de félek teljesen abbahagyni, nehogy visszaugorjon a prolaktinom és baja legyen a magzatnak.
7 hetes vagyok most. Utrogestànt is használok. Volt màr 5 vetélésem a vérem miatt. Most szurizom is magam. Doktor úr szerint meddig kellene ennem a bromot? És az utrot?
A menzeszem minden hónapban napra pontosan megjött! Soha nem volt vele problémàm. Ir- t is nézték és jó lett.
Köszönöm előre is a vàlaszàt!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
30 éves nő vagyok, május 27-én vették észre, hogy nincs a babának szívhangja. 9 hetes terhes voltam, de a magzat már csak 7 hetesmek felelt meg, missed ab volt, minden rendben ment.
Szeretnék nagyon babát. 6 hét nemi élet tilalmat mondtak a fertőzések miatt, a kérdésem a következő lenne: 6 hét után, ha terhes leszek, a méhem képes lesz a kihordásra vagy nagyobb esélye lesz újra a vetélésre?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: Rencsi

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Segítségét szeretném kérni.
3-4 hónapja próbálkozunk párommal, babát szeretnénk.
A menstruációs ciklusom 27-29 napos szokott lenni, de már a múlt hónapban is két nappal hosszabbodott a ciklus, a mostaniban pedig 06.08-án kellett volna megjönnie ehelyett 06.10.-től 06.14-ig barnás, folyásom volt és ma 06.15-én pedig megjött...
Általában a vérzés előtt két nap barnázás szokott lenni általában is, de a mostani teljesen másfajta volt.
(39 éves vagyok, van egy 9 éves kislányom)
Tanácsát szeretném kérni.
Segítségét előre is köszönöm.
Üdvözlettel: M.I.

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm!
Párommal kisbabát szeretnénk. Két alkalommal is használtunk síkosítót. Utána olvastam el, hogy nem spermicid, de lassíthatja a spermákat. Ha mégis sikerült volna így teherbe esnem, ez károsíthatja az így megfogant magzatot?
Köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Párommal januárban úgy döntöttünk, hogy 5 éves kislányunk mellé kistestvért szeretnénk. Minden hónapban kiszámoltam a termékeny napokat és önvizsgálatot is végzek, mégis minden hónap egy újabb csalódás.
Kislányommal az első hónapban sikerült teherbe esnem. Másfél év múlva volt egy nem kívánt terhességem, majd rá egy évre újból teherbe estem, amit szerettünk volna. Őt viszont mégis muszáj volt elvetetni, mert a baba nem fejlődött.
Előfordulhat, hogy velem van valami probléma, vagy csak esetleg most szimplán nem sikerül olyan hamar teherbe esni?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Nikoletta

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr !
46 évesen IVF kezelésen vettem részt. Az előző ciklusban a stimuláció hatására 8 tüsző és 6 érett petesejt volt, melyből 4 megtermékenyült. A következő programban az orvos emelte a hormonadagot, mely által 4 érett tüszőm lett, de petesejtet nem sikerült nyerni. Kérdésemre azt a választ kaptam, hogy a hormon eredményeim jók voltak, nem lehet tudni, mi az ok. Elképzelhető, hogy a magasabb hormonadag miatt nem volt levált petesejt és ismételt alacsonyabb adagra jobban reagálok, esetleg már nem is érdemes próbálkozni ?
Köszönöm válaszát !

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt doktor úr!
37 éves vagyok, 57kg, 170cm; 3 hónapja euthyrox-ot szedek, azóta a menstruációs napok száma lecsökkent 2 enyhe napra + 1-2 nap pecsételő vérzésre.
Ön szerint ilyen gyenge intenzitású vérzés azt jelenti, hogy vékony a méhnyálkahártya?
Melyik az a vérzés intenzitás, amely azt jelzi, hogy megfelelő vastagságú a méhnyálkahártya ahhoz, hogy egy megtermékenyített petesejt meg tudjon ott tapadni, egyáltalán van-e a megtapadásnak köze a méhnyálkahártya vastagságához?
Saját orvosomhoz csak pár hét múlva van időpontom, addig szeretném megkérdezni Önt, hogy mit gondol erről az alábbi 3. ciklusnapi vérvétel eredményéről, mit jelentenek ezek az értékek?
Utal-e bármi közeledő változókorra?
Koromnak mennyire megfelelőek az értékek?
A magasabb FHS érték miatt lehetséges természetes úton teherbe esni?
A magasabb prolaktin érték miatt lehetséges természetes úton teherbe esni?
Az alábbi értékből lehet arra következtetni, hogy van/lesz peteérés?
Az alábbi értékből lehet a petesejtek minőségére következtetni?
LH 11,53 U/L (ref: 2,12-10,89)
FSH 9,68 U/L (ref: 3,85-8,78)
Prolaktin 641,8 mIU/L (ref: 70,8-566,5)
Ösztradiol 203,9 pmol/L (ref: 99,1-447,9 pmol/l)
Progeszteron 5,3 nmol/L (ref: 0,98-4,83)
Tesztoszteron 1,0 nmol/L (0,4-2,6)
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel:
T.

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm Doktor úr!
Olyan kérdéssel fordulok Önhoz hogy június 2-án megjött a menstruációm, ami szinte nagyon kevés volt, 4-én el is múlt. Ekkor együtt voltunk a párommal. Nem volt semmi probléma..
Viszont rá másnap, június 5-től elkezdtem barnázni, és feszülő érzés van a hasam alján.. a mai napig tart, ma van 7-e ...
Az lenne a kérdésem, hogy mitől lehet ez? Meg kellene ijednem? Két hét múlva tudom felkeresni a nőgyógyászom.
Ui: elkezdtem szedni egy bizonyos Trimeszter nevű terhes vitamint, teherbeesés előtt is ajánlják..
Próbálkozós időszakban vagyunk, eddig sikertelenül..
A vitaminnal kapcsolatban, ön szerint köze lehet a tüneteimhez?
Köszönettel: Renáta.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Az elmúlt 3 évben 4 missed ab-n vagyok túl. Ultrahangos peteérés vizsgálatnál kiderült, hogy az érő peték 18 mm-esen megrepednek. Ön szerint jelenthet ez problémát?
Elképzelhető, hogy ez okozta az elhalásokat,hogy még nem voltak kellően érettek a peték amikor kiszabadultak? Vagy ha megreped akkor az azt jelenti, hogy kellően érett? Van erre megoldás?
Köszönöm!
Üdv.: Pásztor Veronika

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
26 éves nő vagyok. Férjemmel tavaly augusztusban úgy döntöttünk, hogy babát szeretnénk, ezért abbahagytam a fogamzásgátló tabletta szedését. (Melinae-t szedtem 5 évig)
Van már egy 5 éves kislányunk. Januárban kiderült, hogy nincsen peteérésem, ezért nem sikerült teherbe esnem. A ciklusaim elég hosszúak voltak, 32-40-45 naposak. És igazából alig véreztem.. (egy mini tampon alig telt meg félig 3 óra alatt a "legrosszabb" napomon, szövetdarabok, stb semmi csak tiszta vér)
Kaptam Duphastont, amit miután beszedtem, rá egy hétre jött meg a vérzésem, ekkor az 5. napon elkezdtem szedni a Clostilbegyt tablettát a 10.napig napi 1 szemet. Ez volt most májusban, tehát május 3-május7-ig. Május 10-11-12-13-án csináltam LH tesztet, melynek eredménye halvány-halvány-erős-semmi. Tehát 12-én volt peteérésem, a nyák is ezt igazolta ujjal széthúzva,illetve törpe mikroszkóppal is. Volt előtte enyhe menstruáció jellegű görcsöm is. Múlt csütörtökön csináltam egy terhességi tesztet,ami negatív lett.(sajnos későn tudtunk együtt lenni, így nagyon nem is reméltem,hogy baba lesz..) Pénteken;május 27-én együtt voltunk, s utána tisztálkodás közben véres (élénkpiros) nyák távozott belőlem. Tettem éjszakára egy tisztasági betétet, mert azt hittem újra kezdődik egy ciklusom. Viszont egész hétvégén semmi nem volt, csak szombaton délelőtt egy enyhe görcs,ami kb fél óráig tartott. És tegnap, azaz május 23 hétfő reggelre megjött. Rendes menstruáció (enyhe görccsel hétfőn),szövetdarabkák,normál méretű tampon cseréje kb 3,5 óránként. A kérdésem kb annyi lenne, hogy a Clostlibegyt tablettát továbbra is használnom kell,hogy legyen peteérésem? Ha igen,nem kell valami méhfal erősítő tablettát szednem? (sok helyen írják,hogy closti mellé kell) Vagy van rá esély,hogy ez után a kúra után "beindul" rendesen? Illetve mi lehetett a pénteki vérzésem oka? (Sajnos az orvosom szabin van, nem tudom Vele megbeszélni ezeket a dolgokat..)
Előre is köszönöm válaszait, tanácsait. Szép napot!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt doktor úr!
Egy olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy a legutóbbi nőgyógyászati vizsgálatom során közölte a Doktornő, hogy nagyon vékony a méhnyálkahártyám és emiatt nagyon nehezen fogok teherbe esni és gondolkodjak el, hogy mikor is szeretnék szülni.
Sajnos a menstruációm nem rendszeres, össze-vissza jön meg.
Hormonszintvizsgálaton már voltam, nem találtak semmi eltérőt.
Valóban lehet probléma a teherbe eséssel?
Nagyon aggaszt ez a dolog, mert már szeretnénk kis babát a párommal.
Válaszát előre is köszönöm!
További szép napot!

A választ itt olvashatod.
 

Régebbi kérdések és válaszok

Tudományos módszerekkel segítünk természetesen úton teherbe esned.
 

Rólunk mondták:

"Én is elmonhatom a nagy hírt, hogy 7 hónapi próbálkozás után, sikerült teherbe esnem. A weboldalatok segítségével, a pontos hőmérőzéssel és lejegyzésével meg tudtam határozni, mikor történik az ovuláció, ami az én esetemben kiderült, nem a középidőben van, hanem utána...DE segítségetekkel már az első hónapban megfogant a Kisbabánk! Most már "csak" vigyáznunk kell rá, hogy minden a legnagyobb rendben legyen a következő még 8 hónapban! Köszönöm!"

Menor

Lájkolj minket!