Szakértőnk

Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István

szülész-nőgyógyász

szulesz-nogyogyaszt.hu
RobertKlinika.hu

Orvosi diplomámat a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán szereztem. Szakvizsgámat "kiválóan megfelelt" minősítéssel tettem le. Tudásomat több európai intézetben eltöltött szakmai gyakorlat során bővítettem folyamatosan.

Fő érdeklődési területeim a meddőség kezelése, valamint a minimál-invazív nőgyógyászati beavatkozások.

A meddőség kezelésekor a kíméletes, ám hatékony eljárásokat részesítem előnyben, amilyenek az endoscopos műtéti eljárások is. Az endoscopos műtéti technikát pályafutásom kezdete óta gyakorlom, az endoscopia iránti elkötelezettségem azóta is töretlen.

A Róbert Károly Magánklinika szülész-nőgyógyász szakorvosa vagyok, ahol nagyon sok pár tisztelt meg bizalmával és fordult hozzám, aminek eredményeként a meddőség kezelését sikeres terhesség, majd szülés követte, s ezeket orvosként volt szerencsém végigkövetni.

A sikeres párok boldogságát tapasztalni nagy élmény számomra és erős szakmai motiváció, bízom benne, hogy Önnek is tudok segíteni.

 
 
Kérdezni szeretnél? Kérdés feltevéséhez regisztrálj, vagy ha már megtetted, lépj be!

Korábbi kérdések és válaszok


Tisztelt Doktor Úr!
30 éves egygyermekes anyuka vagyok. Az első gyermekemet 26 évesen szültem (3. próbálkozós hónapban kerültem áldott állapotba). Tavaly áprilisban ismét terhes lettem – ekkor még intenzíven szoptattam-, szintén 3. hónapban sikerült. Sajnos a 18. héten elvetéltem (hematoma). A vetélés miatt elmentem vérvételre ahol a következő eredményeket kaptam:
3. napi eredmények:
TSH 3,330 mIU/l (azóta szedek 25mg Letroxot levitte 1,7-re)
D vitamin: 83,1 nmol/l
AMH:1,1 ng/ml
FSH: 11,1 IU/L _ magas érték miatt 3 ciklusban is megnézettem: 13,9; 14,0, 11,1 (nem ment 10 alá)
LH:7,3 IU/L
Prolaktin: 278 mIU/L
Ösztradiol: 136,1 pmol/l
Progeszteron: 2,3 nmol/l
Tesztoszteron: 0,51 nmol/l
DHEA-S: 5,02umol/l
Anti-TPO: <28 IU/ml
Éhgyomri glukóz:4,8mmol/L
60 perces glükóz: 5,1
120 perces glükóz:4,6
Éhgyomri inzulin: 10,9mIU/L
60 perces inzulin:70,6
120 perces inzulin:32,5
Amikor a kisfiammal terhes voltam, akkor is kevesebb lett a terheléses cukor értékem (175cm, 52 kg vagyok).
21. napi vérvétel eredmények (ovuláció utáni 7-8napi érték):
Progeszteron: 42 nmol/l
Ösztradiol: 241,4 pmol/l
A kisfiam születése óta menstruáció előtt kb. 4-5 nappal barnás folyásom van, az orvosok akkor a szoptatásnak tulajdonították, viszont most már nem szoptatok, és ennek ellenére barnázok a 42-45 nmol/l progeszteron érték mellett.
Jelenleg 8 hónapja próbálkozunk sikertelenül. A magas FSH-ra napi 200 mg q10-et, bio-melatonint, és napi 2x1 inofolicot szedek. A kérdésem az lenne, hogy a vetélés esetleg okozhatott-e petevezeték elzáródást? Vagy a sikertelenség oka a - koromnak nem megfelelő- magas FSH és alacsony AMH? Ilyen értékekkel csak lombikkal lenne esélyem vagy természetes úton is van esély? Mennyire magas az FSH-m, ez csökkenhet is? Ön szerint az értékeim mennyire elfogadhatóak (például 21 napi ösztrogén alacsony értéke)?
Előre is nagyon-nagyon szépen köszönöm a segítséget!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
A 18-19. héten a genetikai ultrahangon biztosan megtudják már mondani a baba nemét?
A 13. héten mikor voltam kisfiút mondtak, elég nagy százalékban.
Mennyire lehet ez biztos ezen a héten?
Persze teljesen mindegy, csak egészséges legyen!
Köszönöm a válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Jó napot kívánok!
4 éve próbálkozunk gyermekáldással, sajnos sikertelenül, aminek már tudjuk az okát is: páromnál azoospermiat diagnosztizáltak, továbbá mindkét heréje kisebb a normálisnál.
Az lenne a kérdésem: mitől függ, hogy inszemináció, vagy lombik lesz a kezelés vége, továbbá a debreceni Kaáli Intézetben nagyjából mennyibe kerülne nekünk, vagy milyen összegre számítsunk inszem vagy in vitro esetén? Jó lenne egy hozzáértőtől tudni egy viszonylagos összeget, mert az internetes fórumon sok butaságot olvasni. Válaszát köszönöm! Tisztelettel!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Jelenleg 18 hetes terhes vagyok.
Utoljára a 13. héten voltam genetikai ultrahangon ahol minden rendben volt szerencsére.
Legközelebb a jövő héten megyek ultrahangra.
A kérdésem az lenne, hogy pár hete vizes folyásom van (kisebb-nagyobb foltok a fehérneműn).
Aggódok, hogy ez normális-e ilyenkor, vagy esetleg bajt is jelenthet?
Magzatvízszivárgás lehet? Ilyen esetben mi a teendő? Más tünetem mellette (például égő érzés, viszketés nincs).
Mikor pár hete csináltattam vérvételt és vizeletvizsgálatot ott is rendben volt minden.
Válaszát előre is nagyon köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr. Tekse István!
30 éves vagyok, van már egy 10 éves nagy fiam. Most 1 év próbálkozás után sikerült végre teherbe esnem. Ma vagyok 7 hetes 1 napos várandós. A 6. heti ultrahangon már volt az embriónak szívcső pulzálása is. Mérete akkor 2,9 mm.
Mivel 1 év alatt sikerült teherbe esnem, nagyon félek, hogy esetleg elvetélek. (Soha nem volt vetélésem). Sajnos sokat olvasgatok a neten. Van egy kb. 10 Ft-os méretű méhszájsebem is, emiatt nem vetélhetek el?
A nőgyógyász azt mondta, hogyha gyermeket szeretnénk, nem kell megműteni (fagyasztás vagy lézer lett volna). A fiammal amikor terhes voltam nem volt semmi panaszom, spontán szültem. Most sincs igazából panaszom a folyáson kívül.
A folyásom mintha kicsit erősebb "illatú" lenne. Még mérem a reggeli hőmérsékletemet, csatolnék hőgörbét is. Mára egy tizedet esett a hőm. Elvileg a terhesség végéig fent kell maradni a hőnek?
Hormonsor vérvételeim is jók voltak. A férjem spermaeredményei is. Terhességi vitamint szedek (Trimeszter 1) és Magnéziumot (Magnesolv). Panaszom nincs, csak a félelem. Köszönöm a válaszát előre is!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr. Tekse István!
6 hónapos terhes vagyok C1 méhszáj állapottal.
Olyan kérdésem lenne szednem kell a magne b6 mellett az elevitet , és most kaptam progesteront.
Az orvos csak úgy felírta, de nem mondta, hogy miben segít vagy is használ a gyógyszer. Akinek az ellenanyag szűrése pozitív, annál biztos vagy lehetséges a vérátömlesztés? Az apasági tesztet már születés után meg lehet csináltatni?
Előre is köszönöm

A választ itt olvashatod.
 

Jó napot! 32 éves vagyok. 3 gyermekem van. 2014.február és 2016.szeptemberében történt vetélésem. 3 éve próbálkozunk babával. Meddőségi központban is jártunk, ott mindent rendben találtak. Immunologián voltam ott mthfr vizsgált mutáció heterozigótát találtak. Egyéb bajunk nincsen. Kérdésem az lenne így ezzel lehetséges-e egy teherbeesés, terhesség kihordás? Mit szedjek erre mutációra? Mit jelent ez? Köszönöm szépen

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Évek óta fenálló rendszertelen menstruáció, könnyed hízékonyság illetve a későbbi teherbe esésem okán csináltattam hormonvizsgálatot, aminek ma kaptam meg az eredményét.
Ezen vizsgálat a menstruációm 3. napján történt.
LH: 3,81
FSH: 5,10
Progeszteron: 3,4
Ösztradiol: 148,0
Totál tesztoszteron: 1,07
Prolactin: 169,00
TSH: 1,68
A ciklusaim hossza eltérő, általában 40-50 nap, van, hogy 60 napos.
Mivel külföldön élek és csak hetek múlva kaptam időpontot nőgyógyászhoz, szeretném segítségét kérni, hogy az eredmény mennyiben normális.
Üdvözlettel,
Patrícia

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Hormonvizsgálat céljából a 19. és 22. ciklusnapon progeszteront kell nézetnem. Sajnos borzasztó stresszként élem meg a vérvételt, ájulás, stb. Olvastam, hogy a nyálból is meghatározható a progeszteron és a kortizol szint. Ha ezt a módszert választom, annak az eredménye is informatív, vagy mindenképp a vérvizsgálat a jó?
Köszönettel,
Bea

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
2016.05.08-án,volt egy Missebdel végződő terhességem akkor voltam 46-éves.Szerettem volna megszülni, de meghalt. Nekem szívkoszorúér betegségem van 2-eret már tágítottak. Kérdem én ,szülhetnék gyermeket ilyen betegséggel.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
27 éves vagyok, van egy másfél éves gyermekem. Szeretnénk a férjemmel még egy gyermeket. Mióta abba hagytam a fogamzásgátlót 26-29 naposak a ciklusaim. 2 hónapja próbálkozunk, de így pontosan nem tudom mikor van peteérésem. Első baba első hónapban összejött, (31 napos ciklus, fogamzásgátló után). Császárral szültem. Ovulációs tesztet múlt hónapban használtam, 2 napig erősödött, de nem volt annyira erős a csík, mint kellett volna aztán halványodott. Most másik fajtával próbálkozok majd.
A kérdésem:
1. Peteérés körül minden nap vagy inkább 2 naponta érdemesebb próbálkozni? Így, hogy nem rendszeres a menzeszem.
2. Femibion 0 vitamint szedek este, reggel pedig méhpempőt, ezt ma kezdtem el én is és a párom is. Sok egyszerre nekem a 2 vitamin? Ha igen ön mit javasol? Ha terhes leszek ezzel gondolom nem árthatok a babának? És terhesen szedhetem a femibion 0-t, amíg elfogy vagy a méhpempőt?
3. A párom ez mellet még cinket szed. Heti 2 fehérjét iszik és artho guard, izületvédőt szed. Ez okozhat gondot?

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
A kérdésem az lenne, hogy vesebetegséggel, és magas fehérjevizeléssel, császármetszéssel szültem 21 hónapja, a végén már 6000 volt a fehérje termelődésem, de mi a fiammal nem éreztünk semmi kellemetlenséget, semmi tünetet. A kérdésem a következő lenne, hogy vállalhatnék-e be egy második babát és mikor mennyi időnek kell eltelnie, aki császárral szült, mert volt olyan orvos aki azt mondta hogy ezt se kellene bevállalnom, mert meghalhatunk, és hogy még egyet ne tervezzek, mert nem lenne jó a vesémnek. Ha ezt a gyereket kibírta, akkor szerintem a következő se lehetne akadály, nem hinném hogy meghalnék a gyerekkel mert ha annyira nagy baj lenne akkor már előbb megműtenének. Ha szülnék egy második gyereket, akkor mennyi esély lenne arra, hogy a másodikkal is megműtsenek?Köszönöm hogy meghallgatott, várom válaszát.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
48 éves vagyok, 37 éves korom óta nem menstruálok, és azóta nagyfokú csontritkulásom van, mely a gyógyszeres kezelés ellenére is romlik. Az endokrinológusom azt javasolta, hogy kezdjek Trisequens tablettát szedni, mert az megállítja a csontritkulást. Az Ön egyik válaszában itt azt olvastam, hogy "A Trisequens nem fogja "beindítani" a petefészkét, ne szedje". Akkor ezek szerint a csontritkulásra sem lesz hatással?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
2016 júniusában állapítottak meg nálam IR és PCOS-t. Azóta diétázom, 3x500 mg Meforalt és D vitamint szedek. A kezelés hatására 2016 decemberében sikerült teherbe esnem 2,5 év sikertelen próbálkozás után. Sajnos a terhességem problémába ütközött, az egyik napon barnás váladékot és kis mennyiségű vért tapasztaltam. Az ügyeleten elláttak, Progesterone Exeltis-t kaptam, de a terhességet nem sikerült megtartani. A 8. héten Missed abortiont kellett végrehajtani. A türelmi időt kivárva újra szeretnénk próbálkozni. A kontroll vizsgálaton felfedeztek egy miómát, 15mm méretben, ami 2-3 hónap alatt fejlődhetett ki, azt mondták gondot nem okoz sem a terhesség létrejötténél sem a megtartásában. A rákszűrés alkalmával az eredmény P2 lett, ill, kóros flóra gyulladást állapítottak meg, amire Klion kúpot kaptam. A ciklusom rendszeres, 33-34 napos, ill. hőgörbét vezetek, ahol igazolható az ovuláció. Laborvizsgálatokat is végeztem, ahol minden értéket rendben találtak: 2017.04.24-én, a 23. napon történt vérvétel eredmények: TSH 1,8 mIU/L, Prolaktin 385,9 mIU/L, Ösztradiol: 379,9 pmol/L, Tesztoszteron 1,9 nmol/L, Progeszteron: 21,9 nmol/L.
Az utolsó 2 ciklusnál arra lettem figyelmes hogy a menstruáció előtt 2-3 napon keresztül barnás váladékot tapasztalok.Aztán a menstruáció szépen lezajlik. Köztes vérzésem egyéb panaszom nincs.
Kaptam Utrogestant arra az esetre, ha észlelem a terhességet azonnal kezdjem el szedni. (tekintettel az előéletre) Szeretném kérdezni, hogy Ön szerint mire utalhat a barnázás? Lehet e az valamilyen hormon hiány jele? Szükséges e valamilyen kezelés? Belevághatok e így egy újabb terhességbe?
Köszönöm megtisztelő válaszát!
Rita

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Tegnap voltam genetikai ultrahangon kb. 13 hetes 1 napos vagyok, de hivatalosan utolsó menstruációhoz számítva 13 hetes 3 napos.
Az értékeim ezek lettek:
Mellső fali placenta helyzet.
Magzatvíz mennyisége átlagos.
CRL:72,8 mm
BDP: 22,7 mm
NB: látható (orrcsont)
HC: 80,8 mm
FL:9,0 mm
NT: 2,1 mm (nyakiredő)
FHR:157/perc
Szívműködés szabályos.
Ezek mellett azt is mondta az orvos, hogy 95% hogy kisfiú, de majd a 18. heti ultrahangon tudjuk meg 100%-ra.
Mi a véleménye a Doktor Úrnak az értékekről, illetve előfordulhat, hogy más lesz a baba neme?
Persze az egészség a legfontosabb!
Kíváncsiságból kérdezem, hogy ha megyek a következő ultrahangra előfordulhat-e hogy mégis mást látnak.
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Úr!
2 év sikertelen próbálkozás után nem jött össze a baba. Nálam és a páromnál sem találtak semmit. A havi menstruációm viszont 24-31 nap között húzódik. Most hallottam a barátcserje kapszuláról.
Ön szerint ez a kapszula hatásos?
Köszönöm

A választ itt olvashatod.
 

Jó napot!
Nekem egy olyan problémám lenne mi a párommal 4 éve próbáljuk összehozni a babát, de nem sikerül nekem van egy 7 éves kisfiam az előző páromtól, tehát nekem nincs semmi bajom és párommal is voltunk orvosnál neki sincs baja. Mit lehet ilyenkor tenni? Válaszát előre is köszönöm

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Kisbabát szeretnénk férjemmel, sajnos ez idáig sikertelenül. 1 év próbálkozás után, készülök hogy kivizsgáltassuk magunkat. 29 éves vagyok, férjem 31.
Abban az időben, amikor először próbálkoztunk nagyon sok stressz ért, és akkor 3-4 hónapon keresztül köztes vérzésem volt, amitől megijedtem.
Jelenleg ez már nincs, de az utóbbi 1 másfél évben egyre nő a ciklusom hossza. Utoljára most 37. napra jött meg a menstruációm, amely reggelén volt egy halvány pozitív tesztem. Előtte napokban végig negatív. Átlagban régebben is 32 naposak voltak a ciklusaim, jelenleg azonban már 34-37 hosszúságúak valamint a menstruáció előtti napokban pár nap barnázásom van.
Szeretném megkérdezni, hogy ez a barnázás mitől lehet és lehet-e vagy kell-e ellene tenni?
A szabálytalan és hosszabb ciklus, a menstruáció előtti barnázás is lehet felelős azért, hogy ez idáig nem sikerült teherbe esnem? Mit tehetek ellene? Azon kívül, hogy pár héten belül készülök nőgyógyászhoz, de olyan régóta olvasom itt a válaszait, hogy szeretném Önnek is kikérni a tanácsát, véleményét.
Az utolsó kérdésem pedig az lenne, hogy a halvány pozitív teszt mitől lehetett? Lehet hogy csak ennyi próbálkozás után, már túl gondolom a dolgokat, de ma van a menstruációm 3. napja és úgy érzem, hogy sokkal "fájdalmasabb ez mint egyébként szokott.
Köszönöm a segítségét!
Anett

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Decemberben volt egy missed ab műtétem.
A terhesség alatt volt barna pecsételésem.
Jelenleg ismét terhes vagyok, most léptem a 12. hétbe.
A pozitív teszt óta szedem a progeszteront. de így gyógyszer mellett is körülbelül az 5. hét végétől kezdődött megint a barna pecsételés, ami a 9. hét környékén megszűnt, a progeszteront továbbra is szedem.
Eddig minden rendben van a babával, a 9. héten voltunk utoljára ultrahangon.
Jövő héten mikor a 13. hetet kezdem, akkor megyek genetikai ultrahangra+vérvétel (kombinált teszt).
A kérdésem az lenne, hogy az együttlét a párommal mikortól megengedett?
Mi a korábbi missed ab és a barnázás miatt nem kockáztattunk és nem voltunk együtt eddig.
Ha genetikai ultrahangon minden rendben lesz, akkor már megengedett az együttlét, vagy mit javasolna a doktor úr meddig érdemes várni vele?
Válaszát előre is Köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Hormonális fogamzásgátlót használtam körülbelül 16 éven keresztül (legutóbb kb. 4-5 éven át Nuvaring-et), 4,5 hónapja hagytam abba. Életkor 32 év. Azóta a ciklusok hossza: 28 nap, 30 nap, 29 nap, 22 nap, 22 nap (minden ciklusban a menstruáció 5 nap). A legutóbbi menstruáció alkalmával nagyon kevés (alig észrevehető) vérzést tapasztaltam, az előzőekben normális volt.
7. napon végzett labor eredményei 22 napos ciklusban:
LH 12,52 U/L
FSH 9,19 U/L
Prolaktin 347,1 mIU/L
Ösztradiol 293pmol/L
17-OH-progeszteron 1,1 ng/ml
Tesztoszteron 1,8 nmol/L
FTI 2,6%
SHBG 70,1nmol/L
Androsztendion 11,1nmol/L
Normálisnak tekinthetők-e a hormonális értékek? Utalhatnak-e valamilyen hormonális problémára? Ajánlott-e endokrinologushoz fordulni?
UH alkalmával 3db 4-7 mm-es cystikus képlet az egyik ováriumban, uterus és a másik ovárium normál szerkezetű. (PCO nincs, inzulin rezisztencia nincs)
Köszönöm a válaszát.

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Dr. Úr!
8 hetes terhességemnek május 9-én missed ab lett a vége. A kérdésem, hogy mennyi időt kell kihagyni, míg újra próbálkozhatunk?
Köszönöm válaszát!
Zsófi

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
10 hetes 4 napos terhes vagyok.
A 6. héttől szinte mindennap volt hányingerem, és hányás.
De most a 10. héttől úgy veszem észre mintha múlnának, enyhülnének a tünetek, nem igazán van már se hányinger se hányás.
Múlthéten voltam orvosnál ultrahangon, szerencsére minden rendben volt a babával.
Volt már sajnos 5 hónapja egy missed ab-om, 8 hetes korban és ezért jobban aggódok, a tünetek elmúlása miatt.
Bajt jelenthet, ha elmúlnak a tünetek 10 hetes korban, vagy természetes?
Válaszát nagyon Köszönöm!!!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Policisztás petefészkeim, inzulin rezisztenciám van, és a jobb oldali petevezetékem el van záródva. Babát szeretnénk, voltam hormon vérvételen a menstruációm 3. és 30. napján (azért a 30. napon, mert általában a ciklusaim 35 naposak).
A 3. napi vérvétel eredményei:
Ösztradiol: 702 pmol/l
Progeszteron: 0,1 nmol/l
FSH: 3,4 U/l
LH: 2,7 U/l
Prolaktin: 571 mU/l
TSH: 1,64
A 30. napon pedig:
Ösztradiol: 165,2 pmol/l
Progeszteron: 2,4 nmol/l
Prolaktin: 598 mU/l
FSH: 4,9 U/l
LH: 5,9 U/l
A mensturáció előtt 1,5 héttől kezdve a menstruáció végéig igen erős alhasi fájdalmaim vannak, sokszor van hányingerem és gyakran vagyok nagyon kimerült. Merckformin XR 750 mg-ot szedek naponta egyszer. A kérdésem az lenne, hogy az említett hormon értékek alapján (amellett, hogy a fent említett betegségek is jelen vannak) van-e esélye a közel jövőben a teherbe esésnek, Ön szerint van-e ovulációm, és ha nincs, akkor mit lehetne tenni annak érdekében?
Nagyon köszönöm. Üdvözlettel: Regi

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Azt szeretném kérdezni hogy a babaprojekt kezdeti szakaszában lehet e egyszerre szedni a femibion1 és az inofolic port, mert mindkettőben van folsav. A femibion 1-ből már ez a második doboz, az infolicot még nem szedtem. Febr 22-én volt egy miss ab 8 hetesen és most próbálkoznánk a párommal egy bébivel, méhpempőt is eszem reggel éhgyomorra 2 grammot. Vérképet és hormonvizsgálatot csinált az orvosom, és ezek az eredményeim jók.
Nagyon köszönöm a válaszát előre is.
Üdvözlettel
Horváth Mónika

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor úr!
Voltam Hormonpanel vizsgálaton, a következők lettek az eredmények :
3. napi:
Tsh 1,26
T3. 3,00
T4. 0,94
prolactin 21,69
Luteinizalo hormon 4,6
Follik.stim.hormon 7,3
Progeszteron, 0,7
Estradiol 31,0
Tesztoszteron 1,05
Serum Insulin 5,9
19.napi vérvétel :
Prolactin 13,89
Luteinizalo hormon 3,8
Follik.stim.hormon 4,0
Progeszteron 24,4
Estradiol 84,0
tesztoszteron 1,12
serum insulin 10,1
Ezek Ön szerint jó eredmények? Megállapitható ebből hogy volt e peteérés?
Köszönöm válaszát. Timi

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Február 25-én volt az utolsó menstruációm első napja.
A ciklusaim változóak, de általában 30-32 naposak.
Jelenleg babát várok.
Kétszer voltam már ultrahangon, először 6 hetes 3 naposan amikor 6,2 mm-es volt az embrió.
Másodszor pedig 9 hetes 3 naposan ahol már 25 mm-es volt.
Megfelelőek Ön szerint ezek a mértek?
Legközelebb a 12. heti genetikai ultrahangra kell majd mennem.
Már volt egy missed ab-om decemberben akkor kb. 8 hetesen elhalt a baba, és ezekért az előzmények miatt még jobban aggódom.
Válaszát előre is Köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Meg szeretném kérdezni, hogy valóban igaz-e, hogy az antihisztamin nem csak a légúti váladékot csökkenti, hanem a méh nyálkatermelését is?
Ezt olvastam a tervezettbaba.hu oldalon:
"az antihisztaminok a váladékképződést magakadályozzák, amely a méhnyálkára is hatással van, ezért ha lehet, kerüljük használatukat. A C-vitamin is antihisztamin, ezért kerüljük túlzott fogyasztását. A szteroidok gátolják az ovulációhoz szükséges hormonkiválasztást"
Jelenleg allergodilt és cetirizint használok...de most megijedtem...szeretnék teherbeesni.
Válaszát nagyon várom, köszönöm.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
28 éves vagyok, a férjem 33.
kb. 10 hónapja nem védekezünk, fogamzásgátlót előtte sem szedtem. 6 hónapja szedem a Femibiont, voltam rákszűrésen, vérvételen, minden rendben.
A ciklusom szabályos, 28 napos.
Április 19-én kellett volna menstruálnom, viszont nem jött meg.
Gyanús volt, mert mindig szabályos, illetve kb már egy héttel előtte enyhe görcseim voltak.
19-én délután csináltam egy terhességi tesztet negatív lett.
04.20-án reggel újból csináltam egy tesztet, pozitív lett.
Majd 21-én reggel elkezdtem vérezni. 22-én reggel már negatív volt a teszt.
Nem tudom mi történhetett, létrejött a terhesség csak nem maradt meg?
Nagyon szeretnénk már kisbabát, bízom benne, ha már „eddig” eljutottunk nem lehetetlen a dolog.
Gondolom, valamivel rá lehet segíteni, hogy meg is maradjon a baba?
Jövő héten megyek orvoshoz, addig is gondoltam tanácsot kérek?!

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm!
Párommal hamarosan babát szeretnénk ezért kipróbáltam az ovulációs tesztet.Még szedem a fogamzásgátlót ezért mindig 28-29 napra jön meg a menstruációm.Ezért ehhez igazítottam az ovulációs tesztet is,de mindig negatív eredményt mutatott?Lehetséges,hogy teljesen más időben van peteérésem?
Elsőként kisfiút szeretnénk és olvastam Czeizel Endrétől hogy a peteérés napján ajánlott együtt lenni illetve az együttlét előtt szódabikarbonátos vízzel érdemes a hüvelyt öblíteni?Ön mit gondol erről?Lehet probléma nélkül alkalmazni?
Előre is köszönöm a választ!

A választ itt olvashatod.
 

Párommal babát szeretnénk, pár hónapja próbálkozunk. Október végén hagytam abba a fogamzásgátló szedését 5 év után. A ciklusaim a gyógyszer előtt se napra pontosan jöttek meg. Gyógyszer után az alábbi ciklusaim voltak - november 29 napos ciklus, december 27 napos, január 26 napos, február 29 napos, március 24 napos. Márciusban 8-14-ig volt meg a havim, majd együtt voltunk 18, 20-án. A következő havim március 31-től április 6-ig volt meg, majd április 13-17-ig barnás folyásom volt. Azóta meg mindig nem jött meg a menzeszem, és ma május 1-én a 32. napnál tartok, ma csináltam egy tesztet, de az negatív lett. Lehet, hogy esetleg korán teszteltem? Együtt voltunk azóta április 23, 25,26-án. Néha érzek kis szurkálást, és egyszer éreztem mintha feszülne kicsit a hasam. Esetleg befolyásolhatja a teherbe esést a pajzsmirigy probléma? Alulműködésem van. Április 22-től kellett átállnom a letrox 75-re, mivel az endokrinológus növelte az adagomat. Mivel növelhetnem az esélyét, hogy a bébi ne várasson sokáig magára?

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
36 éves vagyok. Elég régóta, 12 éve szeretnénk babát, eddig 2009-ben volt egy sikertelen terhességem. A 3. napi vérvétel során az FSH értékem 9,4 lett. Az orvosom szerint ez korai petefészek elégtelenség jele lehet. Szeretném kérdezni az Ön szakvéleményét, illetve azt, hogy milyen lehetőségeim vannak, ha a diagnózis beigazolódik.
Előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Andrea vagyok 36 éves uterus didelphys-t állapítottak meg ezzel milyen esélyem van természetes úton teherbeesni? Vizsgálatok még nem voltak.
Illetve segítségét kérném az alábbi labor értékek eredményében:
3. Nap
Lh 2
Fsh 5, 49
Prolaktin 205
Ösztrogén 220
Tesztoszteron 1,6
Kortizol 279
Dhea 5,68
21. Nap
Progeszteron 24,7
Prolaktin 447
Köszönöm

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Hormonvizsgálatnál nagy eltérés van akkor, ha a ciklus 1. napján csináltattam a labort? Mert a 3.nap hétvégére esett volna meg ünnepre? Ezek a laborértékeim: FSH: 10,63 LH:5,58, Progeszteron:1,52, Ösztradiol:203, Prolaktin:5,0,Tesztoszteron totál: 0,77
Mi a véleménye az értékekről? Van probléma? Várom mielőbbi válaszát! Köszönettel: Polly33

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
8 hetes terhes vagyok.
Az 5-6. héttől barnás pecsételésem van, amire kaptam progeszteron tartalmú gyógyszert.
6 hetesen minden rendben volt, szívhang is volt. Legközelebb 9 hetesen kell mennem ultrahangra.
A barnázás azóta csökkent, valamikor napokig semmi, utána megint előjön.
Egyik nap nem pötty, hanem barna nyúlós nyálkás váladék jött ki, amitől eléggé megijedtem.
A Doktor Úr szerint van okom aggódni?
Volt már egy missed ab-om, nem szeretném újra átélni!
Köszönöm szépen a választ!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Tavaly aug.-ban 35 évesen először voltam terhes. A menstruáció utáni első 5 napban estem teherbe. Előtte 8 hónappal hagytam abba a fog.gátlót és a köztes időben eléggé rendszertelenül jött meg (3 hét, 1.5 hónap). Párom külföldi, eléggé ritkán találkozunk, de ez remélhetőleg hamarosan megváltozik.
Nov.4-én a 11.héten missed ab műtétem volt, a babának már nem volt szívhangja és elmaradt a 7.hetes méretnél. Dec.végén és febr. elején hormon teszteket csináltattam, 2 különböző orvossal, mert az elsőnél 3 hétig menstruáltam a műtét után és egy újabb teszt helyett fog.gátlót kellett volna szednem a ciklusom helyreállítására, én meg ezt nem szerettem volna... Ezek az eredmények jöttek ki:
3. nap:
TSH: 1.83 uIU/ml
LH: 14.20 U/I
FSH: 17.50 U/I
Progeszteron: 3.80 ng/ml
Tesztoszteron: 19.09 ng/dl
Ösztradiol: 59 pg/ml
Prolaktin: 15.3 ng/ml
21. nap:
LH: 25.4
FSH: 24.6
Progeszteron: 0.8
Tesztoszteron: 24.41
Ösztradiol: 86
Prolaktion: 16.8
1 hónappal később megismételve az eredmények ezek lettek:
3. nap:
TSH: 2.685 mIU/L
LH: 7.86 U/L
FSH: 25.7 U/L
Prolaktin: 257.9 mIU/L
Tesztoszteron: 0.5 nmol/L
21.nap:
Ösztradiol: 395.1 pg/mL
Se progeszteron: 16.14 ng/ml
AMH: 0.6
MTHFR-re mindkét típusnál heterozigóta jött ki.
Jan. vége óta mindig van vérzésem, átlag 4-5 napig tart és 26-28 naposak a ciklusaim. Febr.-ban 19 napra jött meg, de ezt a stresszre fogtam. Azóta ismét megjött rendesen.
Jelenleg Inofemet fogok elkezdeni 2x1 adagolással, Metafolint fogok szedni, Femibion baba vitamint, 3000NE D-vitamint és Calciumot az alacsony Ca-szintem miatt és Selenorgot.
Az orvosom felkészített, hogy ne nagyon reménykedjek, hogy teherbe tudok esni ilyen értékekkel és gondolkozzunk el a donor petesejten és örökbefogadáson.
Kérdésem az lenne, hogy valóban ennyire gyászos a helyzetem? Merre menjek tovább: endokrinológushoz vagy meddőségi központba? Vagy próbálkozzunk, hátha mégis terhes lehetek? Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel:
B.Beatrix

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr! Sajnos volt kettő abortuszom, ami nem betegség miatt volt hanem saját döntésemtől . Az első abortuszom 34 évesen volt. A második abortuszom egy évvel ez előtt 41 évesen. Ezt az utóbbit nagyon megbántam .2016 évi abortuszom után minden kontroll vizsgálatra elmentem (magánorvos) vizsgálaton kiderült, hogy cisztám van ami felszívódott.2017 év . 1 éves vizsgálaton kiderült hogy ismét cisztám van 4db 6,3 cm volt a legnagyobb a többi kisebb. Erős antibiotikumot szedtem és elmúlt. Ismét szeretnénk babát, de a terhesség nem jön össze. Az orvosom inofolic szedését ajánlotta. A menstruációm normális. Tanácsát szeretném kérni, hogy milyen kúrát ajánlana számomra mielőbbi siker érdekében. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr,
5 hetes terhes vagyok, voltam UH-n, 10 mm-es petezsák volt látható. Az ösztradiol értéke 649 pmol/l lett. Ez jelentheti azt, hogy elhalt a magzat? Pár napja megszűnt egyik napról a másikra a hányinger, émelygés, szagérzékenység, fáradékonyság. A HCG-m 14513 Ul/l lett, a progeszteronom 51,5 nmol/l. 1 hete a HCG 1213 UI/l lett és a progeszteron magasabb volt, 56,6 nmol/l. Ezekből mire lehet következtetni a terhességről? Ha művi befejezésre lesz szükség, az mit jelent? Altatásban végzik? Benn kell éjszakázni, meddig kell pihenni? Köszönöm válaszát.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Második babánkat várom, jelenleg 8hetes vagyok. Első gyermekünk előtt volt egy missed ab-om.
Nagyon aggódom, mert már a kimaradt menzeszem előtt éreztem, hogy gyulladásom van. Emiatt felkerestem a nőgyógyászom,s nem volt alaptalan a gyanúm ,a cytológiai eredményem:P2,vegyes baktériumot találtak. Orvosom javaslatára elhasználtam egy Canesten Combit, de nem érzek javulást,inkább rosszabbnak érzem .Sokszor ég, viszket,pisiléskor és utána kellemetlen érzésem van,sárgás krémszerű(néha túrós jellegű) a folyásom.
Orvosom azt mondta, hogy a 12.hét előtt nem ajánlott kezelni. A kérdésem az lenne,h Ön mit tetszik javasolni,létezik e valami megoldás erre a problémára?Nagyon aggódom a babánkért. A kezeletlen baktériumtól történhet fejlődési rendellenesség is,vagy ilyen esetben inkább a vetélés áll fenn? Megmaradhat a terhességem,s születhet ettől függetlenül egészséges babánk?
Volt vizelet vizsgálatom is,melyen minden negatív lett,a víz.ph:5,0 ,víz.fajsúly:1030,kristályok:zsúf,ám.uráttal,egyéb:bact.
Egy korábbi probléma miatt férjem volt urológusnál(sperma és vizelet vizsgálaton),s urogenitalis gyulladást találtak nála,amire 3doboz Avatac 500mg filmtablettát kapott-jelenleg is szedi.
Kérem Önt,hogy a fentiek ismeretében legyen szíves leírni véleményét/javaslatát valamint valóban nagyobb a kezelés kockázata mint a baktériumé?
Várom mielőbbi válaszát, melyet előre is köszönök!
Üdvözlettel:V

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
37 éves nő vagyok. 8 éve szeretnénk kisbabát a párommal, 4 éve
volt egy missed ab-om :(.
2 hónapja nőgyógyászati kivizsgáláson 3 cm endometriózisos
cisztát találtak a jobb petefészekben, a balban sima cisztát. CA
125 értéke 92, Roma Score 14. Az orvosom egyenlőre nem akar
műtétet a ciszta eltávolítására, azt mondja, próbáljuk meg
előbb a teherbeesést.
3. napi hormonvizsgálat eredménye:
FSH 4,88 mU/ml
LH 1,66 mU/ml
Estradiol 49,60 pg/ml
Prolact 8,2 ng/ml
Progesteron 0,70 ng/ml
Testosteron 26, 30 ng/dl
AMH 0.98 ng/ml
Ön szerint ezzel a cisztával és hormoneredményekkel lehet
esélyem, illetve milyen veszélyeket okozhat, ha az a ciszta nem
kerül eltávolításra? Lehetséges, hogy csak az utóbbi években
alakulhatott ki az endometriózis? Talán lehet valami más is?
Visszagondolva fiatalabb koromban soha nem volt erős és fájdalmas
menstruációm,, az utóbbi 2 évben is csak 2, 3 alkalommal
tapasztaltam erős fájdalmat.
A barátcserje kapszula (4oo mg) Ön szerint segíthetne, illetve ha
igen, akkor egész ciklus alatt kell szedni?
A glutén és tejmentes diétáról is olvastam, hogy használhat,
viszont a súlyomnak nem tenne jót (158 cm magas, 48 kg), ezért is
tanácstalan vagyok.
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Csináltam 3 terhességi tesztet mind pozitív volt! Most pár napja elkezdtem vérezni! Voltam az ügyeleten, de ott nem nagyon mondtak semmit! Igaz megvizsgáltak, de nem láttak még semmit csak annyit, hogy meg van vastagodva a nyálkahártya, ami jó jel! Mi okozhatja a vérzést? Max 2-napig tart utána semmi utána megint 2-nap! 2 hét múlva kell időpontot kérnem a nőgyógyászatra, de az még sok idő! És nem tudom mi lehet! Köszönöm a segítséget!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Az bajt jelent ha egyik napról a másikra elmúlnak a tünetek? 1 hete folyamatos gyomorégés, hányinger, hányás tüneteim voltak.
Ultrahangon voltam, minden rendben volt 6 hetes 3 napos. 6,2 mm-es, szívhang is volt.
Ma viszont hirtelen elmúltak a rosszulléteim.
Ez természetes, hogy 1 hét után így váltakozik,vagy van okom aggódni?
Köszönöm a válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Régebbi kérdések és válaszok

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Köszönöm a TervezettBaba oldalnak, 5 hónap próbálkozás után pozitívat teszteltem, orvosom is megállapította az 5 hetes terhességet. Csodás babavárást mindenkinek!"

Mesike

Lájkolj minket!