Szakértőnk

Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István

szülész-nőgyógyász

szulesz-nogyogyaszt.hu
RobertKlinika.hu

Orvosi diplomámat a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán szereztem. Szakvizsgámat "kiválóan megfelelt" minősítéssel tettem le. Tudásomat több európai intézetben eltöltött szakmai gyakorlat során bővítettem folyamatosan.

Fő érdeklődési területeim a meddőség kezelése, valamint a minimál-invazív nőgyógyászati beavatkozások.

A meddőség kezelésekor a kíméletes, ám hatékony eljárásokat részesítem előnyben, amilyenek az endoscopos műtéti eljárások is. Az endoscopos műtéti technikát pályafutásom kezdete óta gyakorlom, az endoscopia iránti elkötelezettségem azóta is töretlen.

A Róbert Károly Magánklinika szülész-nőgyógyász szakorvosa vagyok, ahol nagyon sok pár tisztelt meg bizalmával és fordult hozzám, aminek eredményeként a meddőség kezelését sikeres terhesség, majd szülés követte, s ezeket orvosként volt szerencsém végigkövetni.

A sikeres párok boldogságát tapasztalni nagy élmény számomra és erős szakmai motiváció, bízom benne, hogy Önnek is tudok segíteni.

 
 
Kérdezni szeretnél? Kérdés feltevéséhez regisztrálj, vagy ha már megtetted, lépj be!

Korábbi kérdések és válaszok


Tisztelt Doktor Úr,
1éves probálkozás után úgy döntöttem, hogy mielőtt bárhová is tovább mennénk a párommal, csináltatok 3. napi és 21. napi vérvételt.
3. napi vérvételen eredménye:
Albumin 41,0 g/L 35,0 - 52,0
FSH 4,4 IU/L
Follicularis fázis 2,5 - 10,2
Ovuláció 3,4 - 33,4
Luteális fázis 1,5 - 9,1
Postmenopausa 23,0 - 116,3
LH 2,5 IU/L
Follicularis fázis 1,9 - 12,5
Ovulációs fázis 8,7 - 76,3
Luteális fázis 0,5 -16,9
Postmenopausa 15,9 - 54,0
Prolaktin 242,0 mIU/l
Postmenopausa 38,0 - 430,0
Premenopausa 59,0 - 619,0
Ösztradiol 125,0 pmol/l
Follicularis fázis 71,6 - 529,2
Ovulációs fázis 234,5 -1309,1
Luteális fázis 204,8 - 786,1
Postmenopausa 0,0 -118,2
Pubertás előtt 0,0 - 100,0
Tesztoszteron 0,760 nmol/l
Postmenopausa 0,000 - 1,699
Premenopausa 0,420 - 2,060
Szabad tesztoszteron % 2,17 %
0,70 - 2,19
Szabad tesztoszteron konc. 0,017 nmol/l
0,003 - 0,033
Biológiailiag aktív tesztoszteron konc. 0,369 nmol/l
0,059 - 0,756
Biológiailag aktív tesztoszteron % 48,6 % +
15,3 - 47,7
SHBG 24,0 nmol/l -
27,8 -146,0
Postmenopausa 12,0 -166,0
Eredményeim alapján mi a véleménye?
Köszönöm előre is a válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
A hüvelyi UH leleten az állt,(4éve kutatják,11orvosnál voltam már),hogy a császáros hegnél az uterusban található egy 1cm-es folyadékgyülem,abból szivárog a vér,ami nekem lassan 6éve okozhatja a rendszertelen barnázásaim,vérezgetéseimet a menzeszen felül.Nem esem teherbe 4éve.Van egy kislányom aki természetes úton mindjárt megfogant(császárral született),és soha császárom előtt nem volt semmilyen problémám.Minden laborom(hormonok) rendben,cytó,laparoscópos feltárás,stb rendben.A mellemből viszont nyomásra még mindig ürül előtej(prolactin is jó) 6éve a szülés óta,Bromocriptin napi fél tbl.4hónap alatt nem szűntette meg.Mindenképpen műteni kell ezt a problémát ön szerint?Ergam cseppet írtak rá,de ez segít a bajomon?Vagy életem végéig vérezgetni fogok és nem esem teherbe?Kérem tanácsát ez ügyben!!!!!Köszönöm!!!!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
13 hetes várandós vagyok. Beszereztünk egy magzati szívhang figyelőt (Angelsound), amivel tegnap meg is találtuk a babát, kétszer nagyon rövid ideig, csak néhány másodpercig mertük hallgatni. Azt szeretném kérdezni, hogy ez bármilyen szinten lehet ártalmas a babára nézve? Milyen gyakran szabad vele meghallgatni? Illetve, ez jelent-e számukra nagyobb terhelést vagy ha elmegyek egy ultrahangra? Köszönöm szépen előre is a segítséget!
Sesam

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Korábban válaszolt a kérdésemre a Progeszteron szinttel kapcsolatban, nagyon köszönöm! A mai napon (FET (5 napos embrió)+ 24.nap) UHn CLR 3,26mm embrió látszott megfelelő helyen megtapadt petezsákkal. Ma kaptam sajnos már az UH után a laborleletet ahol a HCG szint szépen növekedett 45741 IU/L, de a progeszteron 34,32 nmol/l-t értéket mutat (6 nappal korábban a HCG 9850 volt, a progeszteron 40.68 ) . Jelenleg 4*1 Estrofemet és 4-2-4 Utrogestant használok, a korábbihoz képest délben is használok kettőt, mivel pecsételő vérzésem volt így a meddőségi klinika javaslatára emeltem a dózist.
Az a kérdésem lenne, hogy a Progeszteron szint megfelelő? Szükséges esetleg valamit módosítani a kezelésben?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Az átjárhatósági vizsgálaton kiderűlt, hogy némi folyadék van az egyik petevezetékemben. Októberben kezdenénk a lombikot és az orvos azt javasolta köttessem el azt az oldalt mivel néha a folyadék a méhüregbe szivároghat és kimoshatja az embriót. Ha viszont szeretnénk megcsinálják a lombikot a műtét nélkül is. Azt szeretnem kérdezni van-e értelme végigcsinálni a stimulációt, leszívást, megtermékenyítést, aztán lefagyasztani az összes embriót (igy azok "fiatalok" lesznek és ha valami rosszúl sül el a laparoszkopia során akkor már biztonságban tudhatjuk az embriókat), és utána sort keriteni az elkötésre, majd ezutan visszaültetni az embriót amikor felepültem a műtét után (amennyiben Ön szerint köttessem el a petevezetéket)?
Valamint Ön mennyi időt javasolna várni a laporoszkopia és az azt követő lombik között? Nem tudom mennyivel tolna el az egész folyamatot a műtét.
Köszönöm előre is a válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Egy valamit elfelejtettem megkérdezni. A meddőségi kivizsgálás során kiderült hogy MTHFR 677 heterozigóta vagyok.Eddig minden más rendben.Azt tudom hogy folátot kell szednem, de én saját elhatározásból elkezdtem szedni az Aspirin protectet is napi egy szemmel.Érdemes ezzel próbálkozni? Gondolom rosszat nem teszek vele mert nem vényköteles.Az orvosom a MTHFR-re nem mondott semmit.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Meddőségi kivizsgáláson vettem részt.
A hormon értékeim rendben vannak.( FSH és Lh arányos, Ösztrogen 300, Progi 21. napon 38nmol, Prolaktin 230, AMH 1,13, 34 éves vagyok)
A kérdésem az lenne, hogy normál TSH értéknél (1.4) is érdemes inzulin rezisztencia és terheléses cukor vizsgálatot csináltatni?Átjárhatósági, mell UH, vizelet és vér vizsgálatok jók lettek.A férjem eredményei is teljesen jók.Első inszemináción túl vagyok, ami sajnos nem sikerült.A második előtt még megcsináltatnám a terheléses cukrot, ha érdemes. Köszönöm a segítséget!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Július 25-én volt FET beültetésem petesejt érlelés nélkül. Jelenleg 4*1 Estrofemet és 2*4 Utrogestant használok. A FET+12 napi vérvétel eredménye 816,7 IU/L HCGt illetve 37,78 nmol/l Progeszteront mutat.
Az a kérdésem lenne, hogy a Progeszteron szint megfelelő vagy esetleg további pótlásra lenne szükségem? Egy kicsit aggódom hogy az alsó határhoz van közelebb.
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
2 hónapja szültem császárral.
Szülés után 7 hétte engedélyt kaptunk a párommal az együttlétre. Bárkit kérdeztem, senkinek nem volt rossz tapasztalata, de nekem olyan érzés mint akit bocsánat a kifejezésért,de mint akit felnyársalnak. Próbáltunk síkosítót használni, de nem lett jobb. A fő kérdésem a hüvelyi szárazság, egyáltalán nincs folyásom, ez nem tudom természetes e vagy forduljak orvoshoz?
Előre is köszönöm a választ!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Nagyon szépen köszönöm megnyugtató levelét. Én írtam az: Okozhat-e gondot a mióma és a ciszta kérdést.
Nőgyógyászom nyári szabadsága miatt pozitív terhes tesztemre javasolta, hogy a megyei kórház szakrendelésén nézessem meg magamat (5+3 naposan). Az UH-t diag. szakasszisztens végezte, ő mondta ki azt, hogy : nem mondták magának, hogy kétszarvú méhe van? Őszintén szólva nem, pedig járok rendszeresen nőgyógyászhoz, készül mindig hüvelyi UH, a leleten mindig az szerepel, hogy rendes nagy uterus afv-ben, szabad környezetben.
Átvittem az UH eredményt az épp rendelő szakorvosnak, aki a papír alapján annyit mondott: Önnek nyereg alakú méhe van. És eddig biztos azért nem látták, mert nem nézték....most nagyobb a méhe, jobban látszik...
Bízom benne, hogy ha van is elváltozás minimális, így is tartok a korom miatt a problémáktól.
Köszönöm szépen még egyszer!

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm!
A panaszom a következő lenne:fogantatás elmaradása és pecsételő vérzéssel felkerestünk egy magán intézményt a férjemmel. 37 éves vagyok és nekem már van 2 gyermekem,de a férjemmel szeretnénk közöset is. A vizsgálatok során a doktorom talált egy polipot melyet műtéttel eltávolított és abrasiot is végzett,megvastagodott mehnyálkahártya miatt. A rákszűrésem eredménye p2 a műtétet követően a szövettan eredménye:sejtes elváltozás nincs. A hormon vizsgálataim jók lettek.A férjem termékenységi vizsgálata a határértékek alatt van 10%-al. A kérdésem önhöz az lenne,hogy a pecsételő vérzés amiért tulajdonképpen felkerestem az intézményt a mai napig megmaradt. Erölködésnél néha ,de akkor csak 1-2 órára,házaséletet követő 1-2 nap múlva ,de nem minden alkalommal és a ciklus 12-14 napján elég gyakran jelentkezik ami 1-2 napig tart. Az orvosom azt mondta erre,hogy a ciklus támogatás során,stimulálás megoldja ezt a problémámat. Ön szerint is ez lehet a megoldás?

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
33 éves vagyok, fogamzásgátlót nem szedek, a ciklusaim mindig 32-35 naposak, előtte 2 héttel mellfeszüléssel, hüvelyszárazsággal és barnázással. Az éves szűréseken sohasem találtak problémát. Ennek ellenére hónapok óta nem tudok teherbeesni, és az ovulációs tesztek nem mutattak tüszőérést. Az orvos a hónapban a 18.napon szintén csak sok kis tüszőt látott (10mm endometrium mellett), ezért PCOS-re gyanakszik. Azóta IR vizsgálaton már voltam (éhgyomri cukor:5, Inzulin0': 3,5, 60': 21 120': 11 2-23 refernciatartományban) illetve a ciklus elején elkezdtem nagydózisú B, C, D, E vitamint, vasat, Elevitet valamint barátcserjét szedni, a 2. felétől palástfűteát inni. A hüvelyszárazság elmúlt, ahogyan a mellfeszülés is, viszont jelenleg 40. napja nem jön meg. (egyedül a 30. napon volt egy apró rózsaszín folt) Hormontesztet kiírtak, de így nem tudom elkezdeni. Kérdéseim a következők: Mivel hozhatnám meg a vérzést? Ha esetleg hormontartalmú gyógyszerrel hozzák meg, akkor annak lesz hatása a hormontesztekre, nem lesz hamis eredmény miatta? Létezik, hogy a barátcserje a ludas? Abbahagyjam a pozitív hatásai ellenére? Mit javasolna következő lépésnek a hormontesztek mellett? Érdemes-e progeszteron krémmel vagy egyéb vitaminnal is támogatnom a peteérést?
Köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
41 éves vagyok, spontán sikerült teherbe esnem, ma vagyok 5+3 napon.
Örömömet azonban beárnyékolja az UH eredmény, amit ma kaptam meg:
Az uterusban egy szabályos petezsák található. Átlagos átmérője 9mm. Grav:5hét (+/-1 hét)
Uterus arcuatusra jellegzetes nyálkahártyakép.
Bal oldalon 4, 5 cm cisztikus képlet
Mellső falban 1,5 cm myomagóc. Graviditas a bal szarvban.
Okozhat -e gondot a mióma és a ciszta az elhelyezkedése miatt?
Rendszeresen járok nőgyógyászhoz, mindig készül UH, de most hallottam először, hogy kétszarvú a méhem.
Ez mit jelent a várandósság szempontjából?
Mire kell ügyelnem?
Sajnos nem mondtak semmit, 3 hét múlva kell kontrollra mennem....
Köszönöm a válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Ciklus 14. napján az 5.1mm-es endometrium jónak számít? A ciklusaim 33 naposak. Gondolom még vastagodhat, de be tud ágyazódni ilyen vékonyba a baba?
Köszönöm a válaszát

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr,
Egy éve probálkozunk párommal. Elmúlt évek során rendszertelen menstruációm kezd rendszeressé vállni. Idén felirtak számomra progeszteront pótlást. Érdekelne a véleménye. Ha alacsony a progeszteron szintem, akkor a ciklusom melyik napján kellene elkezdenem szedni?
Üdvözlettel,
Viki

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt DoktorÚr!
Férjemmel kb. 8 hónapja próbálkozunk, eddig sikertelenül. Férjemmel minden rendben, ovulációs tesztjeim csak az utóbbi 2 hónapban nem lettek pozitívak. Ismerős körben ajánlották az Inofolic-ot.
Ezt a terméket azok is szedhetik, akiknek rendben az inzulinszintje és szabályos a ciklusuk? Nem borítja fel? Ezen kívül az alacsony d-vitamin szintemre az Eskimo Omega3 Brainsharpot szedem d,e-vitamint, ligetszépeolajat és koemzim q10-et tartalmaz.
Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
33 naposak a ciklusaim, de sajnos csak a 14. napra kaptam időpontot HSG-re. Kedden meg is csinálták, remélem nem baj, hogy peteéréshez közeli időpontban csinálták. Azóta használnom kell tisztasági betétet, mert barnás-nyákos folyásom van, ez normális? Próbálkozni attól lehet?
Köszönöm válaszát.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Ma voltam Hsg petevezeték átjárhatóságin. Hálistennek átjárható,de nagyon fájt a vizsgálat. Pár óra elteltével enyhült a fájdalom. A kérdésem az lenne, hogy mikor lehet próbálkozni a babával? Írt fel Clostilbegytet, Bemfolát és Ovutrelle injekciót a következő ciklustól.(1 petefészkem van, méhen kívüli terhesség miatt)
Köszönöm válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Párommal 10 éve együtt vagyunk és mostmár szeretnénk kisbabát. A ciklusom 20. napján voltam vizsgálaton TVS: az uterus norm. nagyságú, endometrium: 4 mm a kismedence kóros eltérés nélkül. A doktor azt mondta, hogy minden rendben, de szeretném megkérdezni, hogy normális a 4 mm-es endometrium? Esetleg keressek fel egy másik orvost?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Ür!
34 éves második babára vágyó anyuka vagyok. 4. hónapja sikertelenül próbálkozunk. Tudom ez nem sok, de mivel nemsokára 35 leszek, így kértem egy vérvetelt. Eredmény szerint az AMH szintem 1.43. Ez elég alacsony. TSH 1.25, ha jól tudom ez normális. Az AMH szinttel lehet valamit kezdeni? További eredmények:
FSH: 13.4
17 Östradiol : 21
Prolaktin: 279
Testosteron: 0.15
Androgenindex: 2.0
SHBG 27
DHEA-S 1930
Köszönöm a válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr,
Nőgyógyászom a menstruációm beállítása miatt progeszteront írt fel. Elmúlt hónapok során nem is volt problémám vele, viszont elérkezett az az időszak, amikor babát szeretnénk. A progeszteront a ciklusom 12. napjától a ciklusom 24. napjáig kell szednem. A ciklusaimat tekintve 30-35 naposak. Érdeklődni szeretnék, hogy teherbeesésemet nem fogja befolyásolni, ha csak a 24. ciklusnapig szedem a progeszeront?
Üdvözlettel

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Május 31-én volt méhen kívüli terhességem, eltávolították a teljes jobb oldalam. Így 1 petefészkem maradt. A menstruációm megjött rendesen ahogy szokott, semmilyen panaszom nincs. A kérdésem az lenne, hogy mikor lehet újra próbálkozni a babával? Nem fáj semmim, úgy érzem helyre jöttem, szedem a méhpempőt és az E-vitamint.
Köszönöm.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Kismama vagyok, a héten a 15. hétbe lépünk.
Körul-belul egy hete felfázás tünetei jöttek elö, hüvelyi fájdalommal és enyhe fehéres-sárgás folyással. Tözegáfonya kapszulát és Multi-gyn Aktigelt használtam. Mindkettö enyhítette a tüneteket, de mivel nem múltak el felkerestem a szülésznőmet. Vizelettenyésztés és kenetvizsgálat folyamatban.
Korábban sajnos gyakran előfordúlt felfázás, amit a Monural 3g (2. tasak 48 óra elteltével) segített, valamint a huvelyi problémákra csak az Ecovag nevu, (Lactobacillus gasseri, Lactobacillus rhamnosus tartalmú) készítmény segített.
A Monural használható biztonságosan terhesség alatt? Az Ecovag készítmény leírásában az van, hogy "terhesség alatt nem ajánlott, szoptatás alatt használható". Ezek a pontos összetevöi: Lactobacillus gasseri, Lactobacillus rhamnosus, laktitolmonohydrat, kukoricakeményítö, zselatin, xantangummi, glukoz (vízmentes), magnesiumstearat och titandioxid (E 171). Ez egy 10 hüvelyi kapszulából álló termék. Rengeteg cikket, tanulmányt és irányadást elolvastam amiben azt írják, hogy "korlátozott adatok miatt nem ajánlják a tejsavbaktériumok hüvelyi használatát terhesség alatt, de valószínűleg nem jelent kockázatot a magzatra". Viszont volt olyan is, ami azt ajánlotta, hogy orvosi felügyelettel használható. Meg tudná mondani Doktor úr, hogy ez biztonsággal használható-e illetve milyen lehetséges problémát okozhat, ha okoz? Más tejsavbaktériumot tartalmazó készítményt nem szívesen probálnék ki, mert korábban már használtam sokfélét és minden más irritációt, további fájdalmat okozott.
Előre is köszönöm szíves válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
2 napja volt egy missed ab műtétem. 8 hetes voltam.
A kérdésem az lenne hogy amikor felhívtam az orvosomat 5 hetesen és barnáztam kicsit. Mondta menjek el hozzá. 6 hetesen tudtam menni. Írt fel ultrogestan tablettát amit folyamatosan szedtem és úgy éreztem mintha inkább több lett volna a barnázás.
Lehetséges hogy már késő volt mire neki álltam szedni?
Mikor még nem tudtam, hogy terhes vagyok voltam hormon vizsgálaton ahol a progeszteron szintem 2 volt.
Utána 1-2 hét múlva elmentem csináltattam egy vérvételt ahol 21.2 volt a progeszteron de akkor már terhes voltam csak én nem tudtam.
05.23-án volt a vérvétel. Utolsó menszeszem 05.03-án volt. Lehetséges hogy kevés volt ez a hormon és azért ment el a terhesség?
Köszönöm válaszát.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Önnek mi a véleménye a homeopátiás szerekről?
Alacsony a progeszteron szintem, (21. napon 4.95nmol/l), nem jön a baba, mást mindent rendben találtak, és a kérdésem az lenne, hogy a Folliculinumot vagy a Luteinumot javasolja? És hogyan kell ezeket szedni?
Jelenleg méhpempőt szedek.
Köszönöm válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Mit lehet tenni, hogy az endometrium vastagabb legyen?
(5.6mm)
Válaszát köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor ur.
Most találtam rá az oldalra.
31 eves vagyok, novemberben megyek endokrinologushoz mert nem jon a baba.
Februarban sajnos elveteltem, kb 4-5 hetes lehettem.
Most hetfon 06.24-en voltam hormon vérvételen,aminek ez lett az eredmenye.:
TSH 2.72 mIU/L
Prolaktin 196mIU/L
Tesztoszteron 0,85nmol/L
FSH 8,6 iu/l
LH 6,3 iu/l
Ösztradiol 206 pmol/L
Progeszteron 0,59 nmol/L
Van már 2 gyonyoru gyermekem.
Ön szerint ezek tenyleg rossz eredmenyek?
Köszönöm

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr,

Olyan panasszal fordulnék Önhöz, hogy diganosztizált petefészek cisztám van, viszont inzulimrezisztenciám nincsen (a metformint szedtem de semmi hatása nem volt, mégcsak mellékhatás sem), és olvastam ezen a weboldalon egy cikket a peteérést elősegítő gyógyszerekről (...,menopur,...), hogy az orvosom nem akarj felirni a metforminon kívül semmit, mondván, hogy nem szeretnék gyereket, viszont a PCOS miatt rengeteg problémám van (pl, hasi elhízás, depresszió, erős szőrösödés, mégerősebb menstruációs fájdalmak...stb) és szeretném kezeltetni a problémám mert bár Őszerinte rosszabb nem lehet (a leleteim rosszabbodtak illetve a tüneteim is), hogy a gyerek nem akarás végett nem lehet kezelni a cisztámat? Attól függetlenül, hogy panaszaim az fent említettek eléggé megkeserítik a mindennapjaimat! Illetve, ha van rá mód hol találok rá megoldást?
Köszönöm előre is válaszát.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr úr! Egy olyan kerdessel fordulok önhöz hogy hogyan tudnám el érni a rendszeres menszeszt illetve peteerest? Mar az 50dik napja nem menstrualok az orvos irt ki provera 5mg tablettát eddig semmi hatása, uhn minden rendben van. Labort nem csinált. Kértem hogy irja ki nekem a clostilbgyt gyógyszert mert azzal anno sikerült teherbe esni és végig hordani a babát és szeretnék meg egy picit de sajnos nem kaptam meg a receptet. Előre is köszönöm a választ!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
29éves vagyok,szeretnénk babát a férjemmel! 3hónapig szedtem a clpstybegytet 3naptól 2x1 szemet 5napig a 4.hónapban 2x2szedtem,mert alacsony maradt a progeszteron szintem.Mellette szedtem még ovesztint 8.naptól ,10 napon keresztül.
Jobb oldalon a petefészkem fájt az utolsó hónapban,voltam is vele a nőgyógyászaton, ott mondta a főorvos Úr,hogy van egy domináns tüsző ez volt a 17.napon.
23.napon voltam vérvéteéen a progeszteron szintem 102,45nmol/L lett.
Azt szeretném kérdezni hogy ez jó -e,nem túl magas?
Köszönöm válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Az érdekelne,hogy Ön mit gondol a méhszájsapkáról. Jó indulatú melldaganatom miatt nem szedhetek hormonális tablettát,de szeretnénk a párommal elhagyni az óvszert. Ön szerint mennyire megbízható?
Előre is köszönöm válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr,
Egy év sikertelen próbàlkozás után nem sikerült teherbe esnem. Hormon vérvétel eredményeim a következők:
3.napi
Tesztoszteron: 48,47 ng/dl
Progeszteron:2,11 ng/ml
Prolactin:267,00ng/ml
FSH:3,93U/l
LH:5,40 mU/mL
FSH/LH hányados:0,73
Estradiol:36,2 pg/ml
DHEA-S: 9,91umol/L
21.napi
TSH:1,436 uIU/ml
Progeszteron: 6,11 nmol/L
Tesztoszteron: 2,93 nmol/L
Prolactin: 295,00mIU/L
FSH: 7,34 IU/l
LH: 25,20 IU/l
FSH/LH hányados: 0,29
Estradiol: 371,0 pmol /L
Vitamin D :65,30 nmol/L

Ön szerint ezek az értékek valamelyike befolyásolhatta a sikertelenséget?
Várom válaszát,
Köszönettel!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
2 napja volt váratlanul egy missed ab műtétem,már nem vérzek,görcsöm sincs. Sajnos saját orvosom lebetegedett a műtétre,így neki nem tudtam feltenni a kérdéseimet.
2 kérdésem lenne:
1.Lefoglalt tengerparti nyaralásunk van,oda 13 napos műtötten indulunk (lemondani már nem tudtuk.) A tengerben fürdés mikortól megengedett? (medencébe alapból nem megyek.) És a házasélet?
2. 3 hónap szünet tartása egy újabb lombik előtt mindenképp indokolt?
Köszönettel!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
1 spontán vetélés és 2 kémiai terhesség után pozitívat teszteltem a ciklus 24. napján. (3db pozitív teszt). A kérdésem az lenne, hogy a ciklusaim 33 naposak, hogyhogy ilyen hamar a 24. napon pozitívat mutat a teszt? 2 hete voltam hüvelyi uh-on, akkor a ciklus 10. napján voltam, ott még nem látott semmit. Alacsony a progeszteron szintem, szedem 3x1 naponta a Progesteron Exeltist. Remélem megmarad a baba, május 25-re kaptam időpontot nőgyógyászhoz.
Válaszát köszönöm.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
33 éves nő vagyok. Túl vagyok 2 sikertelen beültetésen, 3. sikeres beültetés kb 5 hetesen 6 mm-es petezsákot,embriómaszatot mutatott,rá másfél hétre petezsák 8,5 mm,üres. Elhalt terhességet diagnosztizáltak, a vetélés pár napra rá itthon meg is indult,tegnap be is fejeződött. A helyi kórházat felkeresve (mert a beültetés helyszínétől 150 km-re lakom) csináltak egy ultrahangot,elvileg 3 nap vérzés alatt(,ami nem volt több,mint egy közepes menstruáció) teljesen kitisztultam, műtétre nincs szükség.
Szeretnék mielőbb ismét beültetésre menni. Kérdésem az lenne,hogy Ön mennyi pihenőt szokott előírni ennyire korai terhesség spontán vetélése után?
Sajnos az ok már sosem fog kiderülni,de mivel rettegek,hogy ez újra bekövetkezik, így keresem az okot és szeretnék minden "kézzel fogható" tényt kizárni:
1. 12 év fogamzásgátló (többnyire Diane 35) annyira elvékonyította a nyálkahártyát,hogy 10 mm a maximum,amennyire beültetésre napi 3*2mg Estrofemmel nyálkahártyát tudunk vastagítani. Érdekes,hogy a menzesz még így is csak max 2 nap. Talán ezt a nem túl tökéletes nyálkahártyát tükrözheti,hogy míg másnál a vetélés vérfürdő görcsökkel,én 3 nap alatt normál vérzéssel elvetéltem,kitisztultam? Lehet,hogy nem volt túl jó minőségű a nyálkahártya,így a beágyazódás sem?
2. Inzulinrezisztenciával is küzdöttem,de diétával és Meforallal elfogadható eredményeim voltak még 3 hónapja az utolsó kontrollon.
3. TSH-m beültetés előtt közvetlenül 2,68 volt. Ez nem lehet oka vetélésnek?
4. Leiden mutációs heterozigóta vagyok, most kiderült mellé még az S-protein hiány is. Állítólag a két rizikó összeszorzódik,így legalább 30%-kal nagyobb a trombózishajlamom egy átlagemberhez képest. Szedtem Aspirin Protectet és Clexane injekciót napi 4000 egységest. Vajon ez nem kevés a lombikhoz a rengeteg hormon (Estrofem,Progesteron Exeltis) mellé?Nem ez okozhatta a vetélést?,
5. Genitális herpesz vírussal fertőződtem évekkel ezelőtt,ami bár akár 5-7-szer fellángolt évente régebben,ma már lényegesen szelídebb,sokszor csak a gyakori vizelési inger,kicsit bővebb,viszkető hüvelyváladék utal rá,hogy enyhe fellángolás van (nekem ezek a kezdetekkor is tipikus tünetek voltak),de már hólyagos bőrpír nem jellemző,hogy jelentkezik,pár nap alatt magától minden tünet elmúlik. Immunrendszeremet erősítem gyömbérrel,méhpempővel. Bár nem gondolnám,hogy a beültetéskor volt ilyen nem egyértelmű,enyhe tünetem, ami aztán katéterrel a méhbe juthatott volna,de azt hallottam,vírus is okozhatja az elhalást. Lehetséges,hogy a bennem élő herpesznek "köszönhetem" a vetélést? Mit lehet tenni akkor,hogy ne forduljon elő újra?
Immunológiai vérvétel,genetikai vérvétel negatív lett már korábban.
Elnézést,hogy ennyi kérdésem van,de mivel rengeteg jót hallottam Önről a meddőség területén,így kíváncsi vagyok esetemmel kapcsolatban az Ön véleményére,részben hogy mennyi pihenőidőt javasol,másrészt hogy a fentiek közül mi az,ami okozhatta ezt a szörnyűséget.
Nagyon koszonom a valaszait!

A választ itt olvashatod.
 

Szép Napot kívánok! 27 éves vagyok már 10 éve párkapcsolatban élek. Voltam nőgyógyàszati vizsgálaton azzal a panasszal hogy mi lehet a baj hogy nem esek teherbe és jó volt minden nálam. A párom 25 éves, sajnos ő meg nem volt semmilyen vizsgálaton. Sajnos cukor beteg a párom és tervezzük hogy elmegy egy sperma vizsgalatra. Az lenne a kérdésem ön felé, hogy mivel kellene kezdenünk a baba megvalosítását, hogy végre sikerüljön? és milyen terhesség elősegítő gyógyszert szedhetnék, ami vény nélkül kapható? Köszönöm a válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktorur! 25eves vagyok es januar 3an nőgyógyászati ultrahang soran policisztakat talalt az orvos a petefeszkeimben pcos gyanu miatt elvegeztem teljes hormon profil tesztet inzulin plusz pajzsmirigy progeszteron minden ertek normalis de a nyilatkozaton szerepel hogy uterus atn 29mm Endometrium vekony. A vizsgalat ovulacious napon tortent. A kerdesem az lenne hogy a policisztak befolyasoljak az Endometrium vastagsagat? Gyereket szeretnek parommal de a vekony endometrium nyugtalanit. A verzesem is ritkult 3 napos a korabbi 7 naposbol es 28naprol 31napra not. Ultrahangos vizsgalatot ciklus mely reszebe erdemes csinalni? Valamint vekony mehnyakhartya vastagsagara milyen kezelesek javasoltak? koszonettel.

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor úr!
Par hete irtam az inszeminacionkkal kapcsolatban amit kovetoen sajnos belazasodtam es erosen fajt az alhasam 2napon at. Azt szeretnem megkerdezni esetleg lehetseges, hogy a beavatkozas elott a ferjem mintaja nem lett hatekonyan lemosva es ez okozhatta az eros fajdalmat es lazat? Az egyik noverke tett erre valo utalast, de nem mondott semmi mast.
Koszonom szepen!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Több mint egy éve próbálkozunk a párommal. Eddig csak egy missed ab lett, elhalt terhesség miatt valamint 19 évesen sajnos egy abortusz mert az akkori párom...
Nőgyógyáztól kaptam most progesterone - t valamint ha nem jön meg clostilbegyt. Azt mondta nincs érett petém és reméljuk ezektől lesz. Labor vizsgálat jó lett. Kérdésem az lenne hogy maga szerint ezekkel mennyi az esélyem valamint hogy Barátcserjét szedhetek ezek mellé? Terhes vitaminnak a Trimesztert szedem. Köszönöm a választ.

A választ itt olvashatod.
 

Szép napot!
A menstruációs ciklusom általában 34-37 napos de volt már 40 napos is.
Most volt meg a menstruációm Április 12.-én és 16-án volt vége. 17.én és 19.én voltunk együtt a vőlegényemmel óvszerrel védekeztünk.
Most azonban 3 napja pecsételő vérzésem van, sose volt ilyen és időnként nagyon erősen belehasít a bal alhasamban. Tavaly márciusban voltam nőgyógyászaton ahol volt cítológia szűrés is. Az eredményből azt mondta az orvos, hogy magas az ösztrogén szintem a progeszteron pedig alacsony ezért 3 hónapig progeszteron tablettát kellett szednem. Fogamzásgátlót soha nem szedtem is tilos is azt mondta a nőgyógyász orvos.
A közeljövőben babát szeretnék a vőlegényemmel.
Az lenne a kérdésem mitől van most ez a pecsételő vérzés?
A választ előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
46 éves nő vagyok és olyan problémával fordultam Önhöz, hogy több mint tíz éve miómával diagnosztizáltak.
A legfrissebb eredményem a következő:
Az uterus mellső illetve bal oldalsó falában egy subserosus intramuralis, a hólyagalapot is beemelő 34mm átmérőjű myomagöb látható.
Az uterus hátsó falában egy 44X39mm-es és egy 31X34mm-es subserosus intramuralis myomagöb látható.
Az ovariumok erősen dislocaltak.
Korábban Esmya kezeést kaptam 3X3 hónapig 2014-2017 között.
Tüneteim: hasgörcs és nyomás érzet a hasban.
A kezelőorvosom a méheltávolítást javasolta per LSC Chroback-féle eljárás szerint a petefészkeket és a méhnyakat meghagyva.
Viszont nem szeretném a méheltávolítást.
Bármely más megoldás,kezelés érdekelne.
Kérdéseim a következőek lennének:
1,Van rá más mód, kezelés, hogy elkerüljem a méheltávolító műtétet?
2,Az esetemben lehetséges és biztonságos, hogy csak magát a myoma göböket távolítsák el?
3, A minipill alkalmazásának, vagy a csak progeszteront tartalmazó spirál használatának lehetnek érdemben pozitív hatásai?
Válaszát előre köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
A ciklusom 21. napján a progeszteronom 4.95
Az endokrinológus szerint is nagyon alacsony a babásodáshoz. 1 hónapja szedem a barátcserje kapszulát. A kérdésem az lenne, hogy lehet együtt szedni a Progesterone Exeltis nevű gyógyszerrel a barátcserje kapszulát?
Köszönettel!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
2018 január óta abbahagytam a Rezia fogamzásgátló szedését, mivel úgy döntöttünk férjemmel, hogy babát szeretnénk. Ezután hosszú ideig mèg rendszertelen volt a menstruációm, ezért az orvosom Norcolutot és Clostilbegyt-et írt fel. 2018 szeptemberében sikerült is teherbe esnem, azonban novemberben elvetéltem. Azóta a menstruációm helyreállt már január óta 28 naponként van. Ami viszont aggasztó, hogy már harmadik alkalommal van felfázásom és általában együttlétek után alakul ki. Walurinal Maxot és Urozint szedtem eddig. Felfázás mellett létrejöhet terhesség? Mit tehetnék a felfázás ellen? Válaszát előre is köszönöm.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
41 éves leszek májusban. Nincs gyermekem, szeretnénk babát.
2019. februári értékeim, ciklus 2. napja:
LH : 4,58 IU/L (2,40 -12,60)
FSH : 10,35 IU/L (3,50 -12,50)
Ösztradiol : 103,90 pmol/L (46,00 - 607,00)
Prolaktin : 277,3 mU/L (102,0 -496,0)
Progeszteron : 1,75 nmol/L (foll 0,18- 2,84)
Tesztoszteron : 0,63 nmol/L (0,22 2,90)
Kortizol délelőtt : 606,10 nmol/L + (172,00 497,00)
DHEA-szulfát : 4,970 µmol/l (1,650 -9,150)
ACTH : 6,08 pmo/l (1,60 -13,90)
TSH : 1,43 mU/L (0,27 -4,20)
FT3 : 4,53 pmol/l (3,10- 6,80)
FT4 : 14,50 pmol/l (12,00- 22,00)
Anti-TPO : 11,5 U/mL
2019. áprilisi eredmény, ciklus 2. napja:
Albumin 46,0 g/L (35,0 -52,0)
Anti-müllerian horm 0,53 ng/ml (0,01 -3,27)
FSH 9,4 IU/L (Follicularis fázis 2,5-10,2)
LH 3,3 IU/L -(Follicularis fázis 1,9 - 12,5)
Prolaktin 125,0 mIU/l --- (Postmenopausa 38,0 - 430,0
Premenopausa 59,0- 619,0)
Ösztradiol 106,8 pmol/l --- (Follicularis fázis 71,6 - 529,2)
Szabad és biol. aktív tesztoszteron
Tesztoszteron 0,580 nmol/l (Postmenopausa 0,000 1,699, Premenopausa 0,420 2,060)
Szabad tesztoszteron % 1,43 % 0,70 2,19
Szabad tesztoszteron konc. 0,008 nmol/l 0,003 0,033
Biológiailiag aktív tesztoszteron
konc.
0,208 nmol/l 0,059 0,756
Biológiailag aktív tesztoszteron % 35,9 % 15,3 47,7
SHBG 44,6 nmol/l (27,8 -146,0)
2019 márciusában az Lh teszt 16 és 17. napon mutatott pozitívat, 24. napon voltam progeszteron szint mérésen, akkor 44,25 nmol/L volt az eredményem.(lut. 5,82-75,90)
Bíztam, benne, hogy későbbi ovuláció volt, és legalább 30 napos lesz a ciklus (vagy még inkább meg sem jön), de 28. napra megjött rendesen, normál vérzés jelentkezett.
Ez most egy rövid lut. fázis volt, mi lehetett az oka?
Azt szeretném megkérdezni, hogy van-e esélyem spontán teherbe esni?
2019. február óta iszom az inofolicot. Előtte jellemzően 24, 25, 26 napos ciklusaim voltak, azóta 2x volt 27 napos.
Sajnos még így is van rajtam túlsúly (164/75, körte típusú), február óta igaz fogytam 5 kg-t, követem a 160-gr CH diétát, bár elvileg inzulinrezisztens nem vagyok.
Korábbi februári cukorterhelés eredményem:
Glucose éhomi : 5,2 mmol/l (3,5- 6,0)
Glucose terhelés után 60 perc : 4,6 mmol/l
Glucose terhelés után 120 perc : 4,1 mmol/l
Inzulin éhomi : 11,56 mU/l (2,60 -24,90)
Inzulin terhelés 60' : 36,98 mU/l
Inzulin terhelés 120' : 31,45 mU/l
Köszönöm szépen előre is megtisztelő válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Doktor Úr! A múlt héten fordultam Önhöz, mert aggódtam az inszeminációm sikeressėgėnek esėlye miatt. Ön megnyugtatott,hogy nem kell aggódjak,ės igaza volt, az inszemináció sikerült. Köszönöm a válaszát, ės a munkáját, tisztelettel!

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm olyan problémám lenne hogy szabályos 28/29; napos ciklusaim vannak és volt már több vetélésem is most el kezdtem a progesteront szedni mert hormon hiány van ön szerint várható lesz az hogy meg marad a baba?

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Szeretném megkérdezni,hogy 51 nmol D vitamin szintet milyen D vitamin napi adagolással lehet megemelni.Ugy tudom hogy min. 100 nmol kellene a babához.Meddőségi központba járunk kivizsgalasra, de csak 1 hónap múlva kell visszamenni.Addig is szeretném elkezdeni a pótlást.Illetve tabletta vagy inkabb csepp formában érdemes szedni?
Kell e valamit mellé vennem ami segítheti a felszívódást?
Köszönöm a segítséget!

A választ itt olvashatod.
 

Fagyasztott embrió beültetésre készülök az intézetben ahol a lombikot végezték.
A kezelőlapomon az áll, hogy amennyiben kérem visszahelyezni a kioprezervált embirókat a beavatkozást megelőző ciklus 18-19. napján progeszteron, prolaktin, sTSH szintet néznek, és értéktől függően a következő ciklus 9-10. napján E2 és LH vérvétel, valamint UH lesz.
Ha jó a 18-19. napi progeszteron, az orvos ajánlása szerint a következő hónapban krióET.
Amennyiben a 18-19. napi progeszteron érték nem megfelelő HRT (hormonpótlás) ciklusban végzik el a kriótranszfert. Ami még egy későbbi időpontra esik, és csak megy az időm.
Még nem mertem visszamenni, mert szeretném, ha jó lenne a progeszteronom, ezért saját szakállra levetettem magamnak a hormonokat.
ciklus 19. napján:
Prolaktin: 304,0 mIU/l (1/2 Bromocriptin 2,5 mg / nap mellett)
Postmenopausa: 38,0-430,0
Premanopausa: 59,0-619,0
Progeszteron: 41,51 nmol/l
follikuláris fázis 0-4,45
luteális fázis 10,62-81,28
Postmenopausa 0-2,32
midluteális fázis 14,12-89,14
TSH: 1,35 mIU/l
0,55-4,78
Illetve a következő ciklusban a 18 ciklusnapon:
Prolaktin: 313,0 mIU/l (1/2 Bromocriptin 2,5 mg / nap mellett)
Postmenopausa: 38,0-430,0
Premanopausa: 59,0-619,0
Progeszteron: 48,57 nmol/l
follikuláris fázis 0-4,45
luteális fázis 10,62-81,28
Postmenopausa 0-2,32
midluteális fázis 14,12-89,14
TSH: 1,050 mIU/l
0,55-4,78
Tudom, hogy a beültetéskor majd kapok progeszteron pótlást!
Tudom, hogy lehet eltérés a ciklusokban mért eredmények között.
A kérdésem az lenne, hogy amennyiben élesben ment volna a fenti vérvétel, az orvos által meghatározottak alapján, a protokoll szempontjából kielégítőek-e a ciklus 18-19. napi értékeim annak érdekében, hogy ne kelljen HRT ciklust végezni, hanem a következő hónapban megtörténhessen a beültetés?
Köszönöm az idejét és türelmét!
Előre is megköszönöm válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Leiden mutációm nincsen, Hashimoto pm. gyulladás néhány éve lett diagnosztizálva. Ön szerint érdemes elvégeztetnem antifoszforlipid szindrómára vonatkozó laborvizsgálatot? Az elmúlt időszakban sajnos két vetélésem is volt, 6-7. héten. Egy egészséges gyermekem van.
Köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor úr !
Kérdésem az lenne hogy mennyi esélyem lehet így tehetném esni:
---------------------------------------------------------------------------------------------
LH
FSH
follikuláris fázis : 2,12 - 10,89 U/l
ovulációs fázis
luteális fázis
posztmenopauza
: 19,18 - 103,03U/l
: 1,20 - 12,86 U/l
: 10,87 - 58,64 U/l
follikuláris fázis : 3,85-8,78 U/L
ovulációs fázis
luteális fázis
posztmenopauza
: 4,54 - 22,51 U/L
: 1,79 - 5,12 U/L
: 16,74 - 113,59 U/L
Prolaktin/CLIA (DXI 800)
Referencia nem terhes esetben: 70,8..566,5
Ösztradiol
follikuláris fázis : 82,2 - 422 pmol/l
ovulációs fázis
luteális fázis
posztmenopauza
Tesztoszteron
Anti-Müllerian Hormon
Kortizol
---------------------------------------------------------------------------------------------
2019.03.26. 20:48:47 Validálta: Szabó Tamás
A leletet a SYNLAB Hungary Kft. Centrum-Lab Divíziója készítette a DiaWare Kft. Thetis
laboratóriumi információs rendszerében.
Aláírás és pecsét nélkül is hiteles.
: 117,8 - 1898 pmol/l
: 134 - 903 pmol/l
: <92 pmol/l
245,2 nmol/l
6 éves kor felett délelõtt 185-624 nmol/L délután <276 nmol/L
Eredmény Egység
14,04 U/l
32,92 U/l
102,7 mIU/l
64,9 pmol/l
0,9 nmol/l
0,19 ng/ml
F Referencia
0,4 - 2,6
0,01 - 3,27
Köszönöm a válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
32 éves nő vagyok, 3 éve nem esek teherbe,páromnál minden rendben.Túl vagyunk 3 inszemináción, 2 sikertelen lombikon (második már fagyasztott) és készülnénk a 3.-ra, de hezitálunk,mikor is vágjunk abba bele, amikor is talán már minden akadályozó tényezőt kizárhatunk talán egy újabb lelki és anyagi megpróbáltatást kiküszöbölve.
Inzulinrezisztenciás vagyok,erre Meforalt szedek, utolsó eredményemet már elküldtem Önnek korábban és az már rendben volt. Emellett Leiden mutációs heterozigóta vagyok,erre Clexane-t kapok,ezen kívül Aspirin protectet szedek. 12 év fogamzásgátló szedése után a nyálkahártyával is küzdök,orvosom napi 3-szor 2 mg Estrofem-mel tudott nálam 10 mm-es értéket elérni a fagyasztott beültetésre. Tehát a 2. ET 11.ciklusnaptól napi 3*1 2mg-os Estrofem-mmel, beültetés előtt már néhány nappal 2*4 db Utrogestan-nal zajlott,utána pedig jött hozzá napi 3*1 Progesterone Exeltis 200 mg. Ovitrelle az ET napján.Mikor kiderült az újabb sikertelenség, a gyógyszereket természetesen abbahagytam.Utrogestan elhagyása után 3 nappal jelentkezett is a menstruáció. Mivel a lombikokhoz a hormonlabor eredményeim most épp 1 évesek,és épp általános laborba is mentem,gondoltam,csináltatok egy frisset ,egy 3. napit, legyen egy frissebb eredményem is. A vérvétel így a gyógyszerek abbahagyása után kb a 6. napon,3.ciklusnapon történt, így gondolom,több értéket is befolyásolt még a gyógyszerek utóhatása. Ami viszont nagyon meglepett, hogy a pajzsmirigy értékem 2,64 lett...Úgy tudom,ennek a terhességhez 2 alatt kéne lennie. Sosem volt ilyen magas...És készülnénk a 3.lombikra...Tanácstalan vagyok,hogy ezt most az Estrofem vagy bármi más gyógyszer befolyásolta-e vagy foglalkozni kell vele?Ha a hormonszedés miatt van,akkor ez ugyanúgy rossz érték,mintha a szervezetem magától produkálná?
Így néz ki ez a friss,(6 napja gyógyszermentes) eredményem a 3. ciklusnapon:
TSH 2,64
LH 4,7 mIU/mL
FSH 10,3 mIU/mL
Prolaktin 13,5 ng/mL
Progeszteron 0,91 ng/mL
Tesztoszteron 26,40 ng/dL
Ösztradiol 50,51 pg/mL
DHEA-s 140
A régi, 1 éves,gyógyszermentes 2. napi hormoneredményem,amivel az első lombikba belevágtunk:
TSH 1,68
LH 4,5 mIU/mL
FSH 3,3 mIU/mL
Prolaktin 6,2 ng/mL
Progeszteron 0,68 ng/mL
Tesztoszteron 25,62 ng/dL
Ösztradiol 33,69 pg/mL
DHEA-s 199
Ön szerint problémás a friss TSH értékem vagy csak a hormonok (Estrofem,Progesterone Exeltis,Utrogestan,Ovitrelle) utóhatása? A friss eredményem alapján eséllyel bele lehet kezdeni a 3 .lombikba?
Elnézést,hogy levelem hosszúra sikerült,de szerettem volna globális képet adni az állapotomról.
Előre is köszönöm válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Istvan!
Nagyon szepen megkoszonom a segitseget elore is, penteken volt az elso inszeminaciom, szoval igen tapasztalatlan vagyok,
A ferjem mozgekonysaga 29% volt, gyorsan mozgo 19% (ossz 3.5ml, 70millio/ml), vitalitas 34% es normal alak 8%. Emiatt ajanlottak az inszemet.
Minden rendben is ment, kaptam Clostyt es nott egy 24mm es tuszom (remeltem, hogy tobb fog), hartya pedig 12mm. Csutortokon 3kor repeszto, penteken 4kor inszem.
A beavatkozas utan olyan erosen feszult a mehem, hogy nem tudtam kiegyenesedni es elsotetedett a vilag amikor felalltam. A fajdalom nem csillapodott szombat estig, amikor pedig belazasodtam (38.5C). Ezzel egyidoben elkezdtem adagolni az Utrogestant (napi 3x2), a 21.napi progeszteronom 39 nmol/l volt. A laz egeszen hetfo reggelig tartott, azota rendben vagyok.
Az lenne a kerdesem, hogy esetleg megosztana velem a gondolatait a tortentekrol? Nem tudom mi allhat ennek a hattereben es aggodom amiatt, hogy sikerrel jartunk-e vajon ezek alapjan.
Koszonom!

A választ itt olvashatod.
 

Jó napot!26 ėves vagyok,párommal kisbabát szerettünk volna,ezėrt meddősėgi kivizsgálásra mentünk.Páromrol kiderült,hogy azoospermiás,ezėrt donorral ciklusom 15 napján inszemináción vettünk rėszt.Biológiailag teljesen egėszsėgesnek nyílvánítottak engem,azonban aggodom valamiėrt:az orvos megnėzett ultrahanggal inszem elött 3 órával,ės azt mondta gyönyörűek szėp nagyok a tüszők,pont a legjobb időben vagyunk a klinikán,3 órával kėsőbb amikor már az inszem.zajlott azt mondta,idėzem:,,lenn a vizsgálóban sokkal nagyobbnak tüntek!"-mire az aszisztense rákėrdezett:,,ės most nem azok?".Csak a fejėvel intette,hogy nem!Ez mit jelenthet ön szerint???Szėgyelltem rákėrdezni,ės nagyon bánom!arra gondolok,hogy addig húzták az időt,amíg lekėstėk az egėszet??mert reggel 10-kor lettem megvizsgálva ės az inszemre majdnem 3 órával kėsöbb került sor,mivel a sperma kifagyasztásához idő kellett,plusz az embriotranszfereket csinálták elöbb.Válaszát köszönöm tisztelettel!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Ötödik éve szedem az Altforalle nevű fogamzásgátló tablettát.
A férjem szeretne gyermeket én viszont még nem.
Azonban a fehér tablettákat összegyűjtötte befestette és kicserélte a rózsaszínűekkel.
Ebből 20db-ot sikeresen be is szedtem.... :(
Rettentően görcsöltem de az előző levél utolsó rózsaszín tablettájának kihagyása miatt ennek nem tulajdonítottam nagy jelentőséget.
A kérdésem az lenne hogy a fehér tabletták nem tartalmaznak e a szervezetemre káros anyagot?
Mivel ilyen mennyiségben folyamatosan szedtem ezért egy kicsit tartok tőle.
Volt amikor a fehér tablettákat kihagytam de a történet előtti levélből mind a hét fehér tablettát beszedtem így 27 db-ot vettem be összesen.
Várom válaszát és előre is köszönöm!!!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Segítségét és szakmai véleményét szeretném kikérni, 28 éves vagyok és nincs saját menstruációm már évek óta, illetve Pco szerkezetűek a petefészkeim.
Ciklusbeállítás szempontjából a Qlaira fogamzásgátlót szedem, de többször előfordult,hogy köztes vérzés jelentkezett és így 2* volt megvonásos vérzésem az adott hónapokban. Előtte Tri-regolt szedtem, de csak 2hónapig bírtam szedni. A nőgyógyászom szerint ez nem abnormális, hosszabb távon nem befolyásolja negatívan az egészségemet. Kérdéseim:
1: Ön szerint így is nyugodtan alkalmazhatom a Qlaira-t?
2: Mi oka lehet annak, hogy a legutóbbi rákszűrésemen nem volt ultrahang vizsgálat ez miatt aggódhatok?
3:Milyen időközönként érdemes ultrahang vizsgálatra menni?
A válaszát előre köszönöm.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
A 2. lombik beültetésen vagyok túl, ezúttal fagyasztott embriókkal. A beültetés utáni 14. napon a vérteszt eredménye pozitív lett, igaz akkor még elég alacsony Hcg 42. A két nappal késöbb megismétel vérvételen az érték már több, mint duplájára 100-ra nött. Az elsö ultrahagon csupán egy kis pötty volt látható, a menstruáció szerinti 5+2 hetesen ( a beültetés a normális peteéréshez képest 3 nappal késöbb történt). A 2. ultrahangon 7+1 viszont már 2 petezsák volt látható, 14 és 16 mm-esek, de sajnos mindkettö üres. Az orvosom nem túl pozitív, 2 hét múlva rendelt vissza újabb kontrollra, mondván, hogy addigra minden eldöl. A kérdésem az lenne, hogy reménykedhetem- e még az embriók kifejlödésében? Illetve lehetséges-e hogy a lombik ellenére mégis valamiért késöbb ágyazódtak be, és ezért késöbb indult be a fejlödés?
Előre is köszönöm a válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
30 éves vagyok, már van egy gyermekem.
Inzulinrezisztenciám van, diétázom, illetve igyekszek mozogni is.
A ciklusaim 26-27. naposak, általában az ovulációt is 3ezem a 11-12. napon (szurkálás, enyhe fájdalom).
Február 13. napján voltam rákszűrésen, előtte január 31. napján jött meg. Január hónapban a ciklusom 13-14. napján elkezdtem pecsételni, a 18. napon hüvelyi uh-n eltérést nem látott az orvos. Norcolutot kaptam, kb 21. napon elmúlt a pecsételés. A 29. napra jött meg a menzeszem.
A rákszűrés eredményemre ez lett írva: Parakeratosis, 6 hónap műlva kontroll.
Leletkiadáskor azt mondták, hogy nincs baj, majd nyár végén menjek. De valahogy nem vagyok nyugodt, illetve szeretnénk még egy gyereket, januárban kezdtünk próbálkozni.
Ez a tényező mennyire befolyásolja az esélyeinket?
Válaszát előre is köszönöm!!!

A választ itt olvashatod.
 

Szép napot! Hétfőn veseultrahangon voltam és ezt is rá írták a leletemre: A douglasban minimális mennyiségű szabad hasűri folyadék figyelhető meg. Az orvos adott a Szülészeti ügyeleti ambulanciára és az Általános sebészeti ügyeleti ambulanciára is beutalót. Holnap fogok menni mind a kettőre. Az alhasam jobb oldalon nagyon fájt mikor az urológus orvosom nyomkodta.
Mitől lehet ez?

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Korai petefészek kimerüléssel diagnosztizáltak magas FSH alacsony AMH, alacsony tesztoszteron, InhibinB stb. stb. vizsgálatokat követően, illetve ciklusmonitorozás kapcsán nem vastagodott a méhnyálkahártya, homogén volt a petefészek, nem volt bennük tüsző. Mióta ez a diagnózis megszületett azért voltak "normális" ciklusaim...32 éves vagyok
Jelenleg egy Shanghai protokoll után 5 embrióm van a fagyasztóban a győri Kaáliban. Indulnék a krioprezervált embrió visszaültetésre.
Levetettem a ciklus 3. napi vérvételt a 2. ciklusnapon, ami nem túl fényes:
FSH 28,1 IU/l (volt már 68 is!)
referencia érték:
follicularis fázis: 2,5-10,2
ovulásicó: 3,4-33,4
luteális fázis: 1,5-9,
postmenopausa: 123-116,3
LH 10,9IU/l
follicularis fázis: 1,9-12,5
ovulásicó: 8,7-76,3
luteális fázis: 0,5-16,9
postmenopausa: 15,9-54
ösztradiol 88,1 pmol/l
follicularis fázis: 71,6-529,2
ovulásicó: 234,5-1309,1
luteális fázis: 204,8-786,1
postmenopausa:0-118,2
tesztoszteron 0,39 nmol/l
postmenopausa 0-1699
premenopausa: 0,42-2,06
SHBG: 61 nmol/l
27,8-146
postmenopausa 12-166
a beavatkozás előtti ciklusban le kell vetetnem a 18-19. napi progeszteron, prolaktin, és STSH értékeket. Kíváncsiságból levettetem a fenti ciklus 19. napján:
Prolaktin: 304,0 mIU/l (1/2 Bromocriptin 2,5 mg / nap mellett)
Postmenopausa: 38,0-430,0
Premanopausa: 59,0-619,0
Progeszteron: 41,51 nmol/l
follikuláris fázis 0-4,45
luteális fázis 10,62-81,28
Postmenopausa 0-2,32
midluteális fázis 14,12-89,14
TSH: 1,35 mIU/l
0,55-4,78

A ciklusom 9. napján voltam ultrahangon Dr. Rucz Árpádnál, és nem írta le, hogy lett volna tüsző a petefészekben:
uterus nagysága: 34x42x75 mm
Endom.: 7 mm
jobb ovarium: 20x17 mm
bal ovarium 22x20mm
MKo norm. nagys. és szerk, ovariumok.
Douglasban szabad hasúri folyadék nem látható.
A kérdésem:
Egy ilyen induló ciklus érték után, hogy lehet kielégítő a progeszteronom, amikor azt a sárgatest termeli, ami tüszőrepedés után marad? Vagy a ciklus 19. napi értékek nem kielégítőek a krioprezervált embriók visszakéréséhez?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Parommal 2 es fel eve probalkozunk sikertelenul.
Pajzsmirigy alulmukodessel kezelnek 2016 ota.
Jelenlegi eredmenyeim:
19.napi ciklusvervetel (24.napra jott meg)
TSH 1,790 0,4-4
FT4 1,190 0,89-1,76
progesteron 7,950
follikularis 0-12,8
lutealis 0-25,3
postmenopauza 0-11
Ciklusaim 24-29 nap kozott szoktak megjonni, sosem napra pontosan. Vannak nehezebb ciklusaim amikor a fajdalomtol elegge nehezen mozgok.
2018ban elvegeztek az atjarhatosagit amivel nem volt semmilyen problema.
2016ban hagytam abba a fogamzasgatlo szedeset melyet elotte 5 evig szedtem.
Most az endokrinologusom clostylbegyt szedeset javasolta 3 honapig. Kerdesem az lenne, hogy ezt a gyogyszert orvosi felugyelet alatt lehet csak szedni vagy eleg a 3 honapos kura utan?
Parom spermatesztjere azt mondtak, hogy nem zarja ki hogy ne tudjon teherbe ejteni, csak kicsit lustabbak a spermai.
Volumen; 2,2 ml 1,5-5 ml
viszkozitas; normal normal
megjelenes; sarga,enyhen opalos sargasfeher opalos
cseppfolyositas: <60min <40min
koncentracio: 42millio ml 15-200 millio ml
ph 7,2 >7,2
mozgekonysag %
A gyors progressziv 15 A + B > 40%
B lassu progressziv 22 A > 15
C neprogressziv 20
sperma morfologiaja %
normal 12
fejhibak 38 >4% normal formai
hibak a kozbenso darabon 28
farokhibak 22
csirasejtek 1%
leukocitak SUB 1 millio ml <1 millio ml
agglutinacio jelen tavollet
kovetkeztetes: normal sperma
Erdemes lenne valamilyen terhes vitamint elkezdeni szedni ill a paromnak is kellene szednie valamit?
Ezekkel az eredmenyekkel milyen eselyunk van hogy osszehozzuk a babat?
Letrox szedese gatolja valamiben a teherbeesest?
Mennyi ideig erdemes peteeres serkentot szedni?
Azt nem emlitette az orvos az eredmneyek alapjan hogy PCOS vagy inzulinrezisztenciam van e.
Ezeket honnan lehet tudni?
Cukorterheleses vizsgalaton 2018ban voltam.
Glukoz 5,2 3,5-6,1
30 perces 9,4 3,1-8,5
60 perces 9,5 3,1-10,5
120 perces 7,5 3,1-7,5
inzulin 2,6 1,9-23
30 perces 28,0
60 perces 31,6
120 perces 23,7
HOMA IR 0,6 -4,4
Anti TPO 0,4 0,0-9,0
2018ban voltam tobb huvelyi ultrahangon is.
6.ciklusnap jo 6-9 mm foll
bo kis foll
endom vekony
11.ciklusnap jo 14 mm foll
bo kis foll
endom 6 mm
13.ciklusnap jo 16 mm foll
bo kis foll
endom 6,2 mm
15. ciklusnap jo ovulacio utani allapot
bo kis foll
endom 8,5 mm
Masik ciklusnal pedig amikor az atjarhatosagihoz ellenoriztuk mikor lehet csinalni
8. nap mko 6-8 mm foll
endom 3 mm
Az endomnak milyen vastagsagunak kell lennie hogy a megtermekenyitett petesejt be tudjon agyazodni.
Illetve a sejteknek milyen nagysagunak kell lennie ahhoz hogy meg lehessen termekenyiteni oket?
Koszonom a segitseget!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor úr! Párommal a megszakításos módszerrel éltem, az ovulációt megelőző napokban. Biztosan időben történt az aktus megszakítása. Azonban nagyon sok, szélsőséges információt olvastam az előváladékról. Érdeklődnék, hogy a doktor úr szerint, ha ez az egy aktus történt, (második nem volt) mennyire kell aggódnom kell a terhesség létrejötte miatt? Nagyon köszönöm szíves válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr! Olyan problémával fordulok önhöz hogy babát szeretnénk. Tavaly augusztusban volt egy vetélésem 9hetesen, december óta probálkozunk a babával igaz redszertelenül voltunk egyutt nem mindig ovulációs napon de vagy elotte vagy utána probálkoztunk,de eddig sikertelenül. Eddig a ciklusaim hossza 26 naposak voktam most jan24.en volt az utolso menstruaciom ami ma feb25.en jott meg ujra azaz 33napos lett ebben a hónapban. Ezt mi okozhatta? Koszonom előre is a választ.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
36hetes kismama vagyok.
Egy e.ü.-ben dolgozó ismerősöm azzal rémített meg a hétvégén, hogy túl sok kalciumot viszek be a szervezetembe és ezzel ártottam és ártok a magzatomnak, mivel a sok kalcium elvileg a koponyavarratok korai elcsontosodását okozza.
Plusz ha az én véremben felhalmazódik a kalcium, akkor annak is nagyon komoly magzatkárosító hatásai vannak.
24.héttől 250mg Béres kalcium tablettát szedek naponta, amit a védőnő nem ellenzett viszont ő nem tudja, hogy mellé elég sok tejet és narancsot fogyasztok. Én nem is gondoltam, hogy ezzel árthatok és nem számoltam ezidáig utána az általam fogyasztott élelmiszerek kalcium mg tartalmának.
Ha lehet adni a tényleges kalcium tartalmára a tejnek,narancsnak,ásványvíznek akkor én a pluszban szedett kalciummal együtt bőven túllépem a napi 1200mg-ot, ami elvileg terhesség alatt megengedett.
Tényleg árthattam ezzel a magzatomnak vagy nem kell emiatt aggodalmaskodnom? A felesleg nem tudott valamilyen formában távozni esetleg a szervezetemből? 
Válaszát előre is nagyon köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr. Tekse István!
Segítségét szeretném kérni az alábbi lelet értelmezésében:
UH: 60X40mm uterus. Endometrium vastagsága: 2X5,4mm bal oldalon 44X51mm vegyes echoszerk képlet látható, jobb oldalon 39X25mm echoszegény cystosus képlet látható. A kismedencében norm. áramlási viszonyok. Douglasban folyadék nincs.
Sajnos több mint 2 éve nem esek teherbe, az orvosom különböző hormon és egyéb eredményeket kért be, azután beszélünk a továbbiakról. Viszont engem addig is nagyon érdekelne, hogy a leletben leírtak mit is jelentenek. Ebben kérném szíves segítségét!
Előre is hálásan köszönöm!
Egy bizakodó 30 éves anyuka jelölt

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Ur!
A nogyogyasz azt mondta nekem Szeptemberben hogy "PCOS " van de 1 honapja csinaltak vervizsgalatott (ahol a noihormonokat neztek jobban hogy tenyleg van.e) de azon csak a D vitaminom volt alacsony minden mas ertek jo volt . Kicsit ossze zavarottam hogy most van.e PCOS vagy nincs.Van ossze fugges kozottuk? Mit gondol errol? Milyen vizsgalatra menjek el hogy tudjam biztosan mi zajlik velem? Elore is koszonom

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
AMH növelésével kapcsolatban olvastam, hogy többek között Melatonin szedését is javasolják. Ezzel kapcsolatban szeretném kérni a tanácsát, két kérdésem is felmerült.
Ön szerint a teljes ciklusban szedhető a Melatonin, vagy esetleg csak a ciklus egyik felében? (Azt olvastam, hogy stimuláció esetén javasolt mindkét felében, de spontán próbálkozásnál csak a második felében, mert az első felében csökkentheti a spontán ovuláció esélyét.)
Másik kérdésem, hogy autoimmun betegség (Hashimoto) esetén is javasolható a szedése?
Köszönöm válaszát!
Köszönöm szépen a válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
2 hónapja voltunk az első inszemináción. Korábban két alkalommal nem kerülhetett rá sor túlstimuláció miatt. Most egy új helyen történt az inszemináció és ez alkalommal nem kaptam Estrofem-et (előző két esetben igen), a méhnyálkahártya növelésére. A stimuláció Clostilbegyt-tel történt. Kérdésem, hogy igaz az, hogy a petefészkek stimulálását ugyan a Cl. segíti, de csökkenti a méhnyálkahártya vastagságát? Kellett volna Estrofemet kapnom, vagy pedig ezt csak a biztonság kedvéért szokták adni? (A méhnyálkahártya vastagságot mérték ugyan az inszem előtt, megjegyezték, h "nem túl vastag", de aztán ennyiben hagyták a dolgot.
Másik kérdésem pedig az lenne, hogy ha nagyméretű tüszőt mértek az inszem. előtt és beadásra került a tüszőrepesztő, lehetséges-e, hogy szinte azonnal megrepedt? Ezt azért kérdezem, mert az inszeminációra csak ezt követően 36 órával került sor. Lehet, hogy ez már késő volt? Ilyen esetben lehet-e kérni a szokásos protokoll módosítását (pl. 24 órára)?
Számos esetben tapasztaltam már, hogy én sokszor nem úgy működöm, mint a "nagy átlag".
Köszönöm szépen a válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Jo Napot,
Szeretnek segitseget kerni , eloszor megprobalom tomoren elmeselni a tortenetemet.171 cm es 25 eves vagyok. A parommal Irorszagban elunk 5 eve mar, egy par evvel szeretnek csaladot alapitani de sajnos eddig nem tul nagy sikerrel. 4 evvel ezelott kiderult hogy magas rizikofakturu HPV.em van kesobb kiderult hogy a rakszuresem eltert a normalisnal.De tavaly elott volt egy kisebb beavatkozasom (hideg vagas). Legutobbi vizsgalaton ugy lattak minden rendben van. Ezutan kb fel evre varatlanul teherbe is estem (nagy volt az orom) mig 7 hetesen le nem estem egy lepcson es el nem vetteltem.A vettelesnel a gyogyszeres segitseget valasztottam hogy minel hamarabb tul tudjak lepni ..A veteles utan 3 honapig nem volt menstruaciom, megvaltozott a testem nagyon eros lett a szorzettem, nagyon izadekony es az arcom is csunya lett ezert ujra elmentem nogyogyaszhoz ahol kiderult hogy PCOS van es tobb kis cysztam is van, az orvos azt mondta hogy nagyon nehezen fogok tudni teherbe esni ha egyaltalan sikerulni fog , es hogy dietaval tudok segiteni rajta.A mentruaciom gyogyszer segitsegevel megjott. Eltelt 2 honap es mar kezdet a menstruaciom helyre allni ,de nem hagyott nyugodni hogy mit csinaljak hogy sikeruljon.Nem volt ovulaciom ezert elmentem egy masik nogyogyaszhoz aki azt mondta nem kell felnem teherbe tudok esni csak ido kell a szervezettemnek hogy ujra felkeszuljon ra es felirt vitaminokat en ezek kozul az ovarint valasztottam ( a doktorno lengyel) de o is alatamasztotta hogy PCOS van. A hazi orvosomnak elmondtam o elkuldod egy teljes verkepre a menstruaciom 3 napjan ahol egyedul a D vitaminom alacsony. Most mar a masodik honapban a menstruaciom elott pecsetelo verzesem volt,Februar 4-6 ig pecseteloverzes majd Februar 7-10 semmi (arra gondoltam hogy sikerult voltak tunetek hanyinger mellfeszules...) de a teszt negativ volt es Februar 11-13 ig mensturaltam es Februar 14-15 ig pecseteloverzesm volt. Nem rendszeres a menstruaciom legutobbi 37 napos (de elotte kezdett beallni 30 napra.) Az ovulaciom Januar 26 volt.Lehet hogy nincs jelentosege de eletmodot valtottam 2 honapja elhagytam a feher lisztett es cukrot es csak vizet iszok.Nincs semilyen karos szenvedelyem es sosem volt( se cigi, se alkohol, se kave, se drog) ,naponta 1 orat setalok, szedek vitamint ( D vitamint , Vitabiotics Pregnacare , Ovarin) Apriliban megyek ujabb vizsgalatra rakszuresre es Hpv vizsgalatra(ellenorzes) a jelenlegi testsulyom 66.5 kg.Bal oldalt az alhasamnal neha tompa nyomo fajast ereztem es nagyon izadok meg mindig , viszont az arcom rendbe jott . Az eletmodvaltas elott 70kg volt . A kerdesem az lenne , hogy mitol lehet ez a pecseteloverzesem ? Fogyastol talan?Mivel tudnek segiteni meg hogy sikeruljon teherbe esni ? Vagy milyen vizsgalatokra van meg szuksegem?Esetleg probaljak ki uj vitaminokat ? Mit gondol a forever termekekrol? Mitol lehet az alhasi tompa fajas? A legutolso menstruaciom utalhatott-e spontan vetelesre vagy aggodnom kell hogy mas problemam van ?
Probaltam minel reszletesebben le irni elnezest hogy kicsit hosszura sikerult
Koszonom a lehetoseget,
Udvozlettel

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor úr
December 6-án esemény utáni tablettát kellet egy barátnőmnek be vennie.. Minden rendben zajlott nála. Viszont azóta a januárban és februárban időben jött meg a menstruációja alhasi görcsöljek elég rendszertelen havija volt. Ez a gyógyszer miatt lenne? Vagy esetleg hogy a régi rossz kapcsolatból ki szállt és új kapcsolata van ahol már szexuális együttlét is van. Válaszát köszönöm

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Már nem először írok Önnek. 33 éves vagyok, havonta 28-29 naponta van menstruációm, soha nem volt hosszabb kimaradásom a vérzések között. Januárban lett volna az első lombikunk, de sajnos a magas FSH hormon érték miatt el kellett halasztani, így február végén megyünk úja, hátha egy megfelelő tartományt sikerül elkapnunk. Ebben az évben november elején és most január végén mértük 26 miU/ml FSH értéket, a legtöbb hónapban 10-15 között ingadozott. AMH érték is alacsony ,0,5 ng/ml.
Amiket szedek: Inofolic (Ezt nemrég abba kellett hagynom, mert az inzulinomnak nem tett jót), Bio-Melatonin, C –vitamin, D-vitamin, Q10, Omega3, Ovant nőknek, Jutavit kismamavitamin. Pajzsmirigyre fél szem Letrox és a prolaktinra fél szem Bromocriptin, az inzulinomra nem kaptam most egyelőre semmit, csak sport és diéta van előírva, mivel a gyógyszer sem hatott.
Reméltem, hogy a vitaminok hatására javulnak az értékeim, de sajnos nem hozott változást.
Az orvos azt mondta, hogy kevés az antrális tüsző száma (4 db), és az értékeimből is látszik, hogy sajnos korai petefészek kimerülésem van.
Ön szerint ezen hogyan lehetne javítani, és az FSH hormont mivel tudnám valamelyest helyrebillenteni? Milyen esélyekkel indulunk a lombik sikerességét nézve, van még remény?
Köszönöm megtisztelő válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Szeretném megkérdezni, hogy mikor beszélhetünk ösztrogén dominanciáról? Annyit sikerült megtudnom, hogy megállapításához nem pusztán az ösztrogén (ösztradiol) szint számít, hanem a progeszteronhoz mért aránya. Tudom, van amikor a lelet üvölt, hogy kórósan magas az ösztradiol, de több helyen cikkeznek arról, hogy nem minden esetben ilyen egyértelmű. Ellenben sehol nem írták le, hogy konkrétan milyen arány az ideális, és miért pont azaz az arány. Tehát a kérdésem, hogy mi ez az arány (luteális fázisban)? Legfőképpen teherbe eséshez mi számít ideális ösztradiol értéknek? Mikortól kell, hogy gyanús legyen az ösztradiol érték?
Illetve egy másik kérdés! Valahol azt olvastam, hogy 200 (pmol/ L, bár mértékegységet nem írtak, és azt sem, hogy a ciklus első vagy második felében) az ideális teherbe eséshez. Ez helyes információ? Vagy inkább úgy kérdezem, hogy mekkora prolaktin szint az ideális teherbe eséshez és mikor(tól) beszélhetünk magas prolaktinról?

Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Jó napot kívánok Doktor úr!kérdezni szeretnék depo proverával kapcsolatban...történet röviden a szülést követő 1 évre /2017 dec/ ben a nögyógyászom beadott egy adag injekciót ami szuper is volt semmi tünet korlátlan nemi élet és semmi vérzés...majd utána ugy gondoltuk hogy akkor legyen testvér...azóta próbálkozunk de semmi....megnézettük magunk és minden jó...ön szerint sikerülhet? Még májusig próbàlkozunk...mi lehet a probléma?

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Mit javasol méhnyálkahártya vastagításra?
Köszönöm a válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Párommal babát szeretnénk. A kérdésem az lenne, hogy befolyásolhatja-e a teherbeesést, illetőleg a magzat fejlődését az, hogy a párom szinte minden nap fogyaszt alkoholt? Naponta kb. 2 rövidet vagy egy fel liter bort iszik meg.
Köszönöm válaszát

A választ itt olvashatod.
 

Szép napot!
Ma járok a 40.ik ciklus napon a menstruációm még nem jött meg.
A ciklusaim általában 31-34 napra szoktak megjönni.
Vőlegényemmel óvszerrel védekezünk, tudom hogy ez sem jelent 100%-os védelmet.
Rendszeresen járok évente Nőgyógyászatra. Tavaly Februárban a nőgyógyászom Progeszteron gyógyszert írt fel 3 hónapra mert a Cytológiai eredményből azt mondta magas az ösztrogén szintem a progeszteron pedig alacsony. Azt mondta olyan mintha fogamzásgátló tablettát szednék. Soha nem szedtem és szigorúan tilos is azt mondta! 10 éve Gluténérzékeny vagyok, 168cm, 54kg.vagyok. 22 éves leszek áprilisban.
Ön szerint ez lehet hormonprobléma miatt? Ez éven év vége fele szeretnék a vőlegényemmel babát. Õn szerint érdemes felkeresnem egy jó Endokrinológus szakembert? (Miskolc van hozzám a legközelebb 60km)
Terhességi tesztet még nem csináltam.
Reggelente erős szúrásokat érzek a hasam aljában kb 5 perc után magától megszűnik.
A választ előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr. Úr!
Lassan három éve próbálkozunk, hogy a baba összejöjjön.
Jobb oldali petefészkemen az ultrahangos átjárhatósági vizsgálat elzáródást mutatott. Azon az oldalon petefészek ciszta szokott lenne, de hallottam már azt a diagnózos is, hogy azt az oldalt ki is kell venni mert folyadék van a vezeték végén, legutóbbi vizsgálaton pedig azt mondták, hogy egy meg nem repedt tüsző, így mehet az inszemináció Clostylbegites stimulálással.
Két közeli ismerősömnek elhalasztották az inszeminációt a ciszta miatt. Mindenhol azt olvasom, hogy ha van ciszta, nem jó még pluszban stimulálni. Kicsit elbizonytalanodtam, pont a háromféle diagnózis miatt.Legyen kedves abban segíteni, hogy a már meglévő ciszta vagy meg nem repedt tüsző (3X3cm) mellett szedheteő-e a stimuláló gyógyszer az inszeminációhoz? A másik kérdésem az lenne, hogy az inofolic növelheti-e a ciszta méretét?
Az Inofolictól az e havi peteérésem alatt, a jobb oldal nagyon szurkált, nem tudtam, hogy a peteérés miatt van, vagy pedig a cisztával lett valami.
Elnézését kérem, hogy ilyen hosszúra sikerült levelem.
Köszönöm előre is a válaszát.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr.
Január 10-15ig menstruáltam. A naptáram szerintem január 20-26ig tartott a peteérés minden nap együtt voltunk a párommal. Tegnap voltam hüvely UH-n
Az anteflectált uterus átmérője 42mm
Nyálkahártya vastagság 5.7mm
Jo ov 30x22mm
Bo ov 32x19mm
Azt olvastam ilyen nyálkhahártya vastagságnál ki zárt hogy kis babám legyen... Kicsit el is vagyok keseredve
A másik kérdésem az lenne, hogy a Trimeszter 1 vitamint ajánlja a Doktor úr? Válaszát nagyon szépen köszönöm

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
33 éves vagyok,férjemmel babát szeretnénk.Túl vagyunk 2 sikertelen inszemináción. Átjárhatóság,bakteológia rendben van,páromnál a spermakép is.
Leiden-mutációs heterozigóta vagyok.
2 éve IR-t állapítottak meg,erre Inofolic-ot és Meforalt (reggel,délben 500,este 850) szedek azóta,ciklusom szerencsére ezektől kialakult,27-29 napos.
Akkori terheléses eredményem:
éhgyomri glükóz 5,8
60p glükóz 11,7
120p glükóz 8,6
inzulin 11,7
60p inzulin 81,7
120p inzulin 135,6
HOMA index:3,02
Jelenlegi terheléses eredmények (Meforal+Inofolic):
éhgyomri glükóz 5,0
60p glükóz 7,1
120p glükóz 6,4
inzulin 7,0
60p inzulin 32,3
120p inzulin 58,0
HOMA index:1,56
Hormonok:
FT4 13,73 pmol/I
FT3 4,44 pmol/L
Anti-müllerian 2,78 ng/ml
2.napi hormonok:
TSH 1,68
LH 4,5 mIU/ml
FSH 3,3 mIU/mL
Prolaktin 6,2 ng/mL
Progeszteron 0.68 ng/mL
Tesztoszteron 25,62 ng/dL
Ösztradiol 33,69 pg/mL
DHEA-S 199
21.napi:
LH 2,6 mIU/mL
FSH 2,8 mIU/mL
Progeszteron 21,88 ng/mL
Ösztradiol 137/92 pg/mL
Érdeklődni szeretnék,Önnek mi a véleménye a terheléses jelenlegi cukor és inzulin eredményeiről illetve a hormonszintjeimről?
Szeretnénk lombik programba belekezdeni.Ön szerint az eredményeim alapján ebbe már bele lehet fogni?
Előre is nagyon köszönöm válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Jó napot Dr.úr.
Tudom h buta kérdés, de, nekem kétszer volt beadatva a Depo Provena injekció, decemberben nem adattam be, esetleg véd még vagy teherbe eshetek. Várom válaszát. Köszönöm

A választ itt olvashatod.
 

Tiszelt dr.Tekse István!
Január 19-én műtöttek méhen kívüli terhesség miatt, eltávolították a bal oldali petevezetőmet. Ez már a második terhességem volt, az első is méhen kívüli volt sajnos, ugyanebben a petevezetőben, csak akkor nem kellett kivenni. Műtét előtt megkérdezte az egyik orvos, hogy van-e bármi kérésem, én pedig annyit kérdtem, hogy nézzék meg a jobb oldali petevezetőmet, hogy átjárható-e hiszen fontos lenne tudni, hogy lehetek még egyáltalán természetes úton terhes. Akkor azt mondta az orvos, hogy semmi akadálya. A műtét után a beavatkozást végző orvos azt mondta a férjemnek, hogy ránézésre ép a jobb oldali petevezetőm, most nem tudták megcsinálni az átjárhatóságit, de ha szeretném, 6 hét múlva elvégezzük. Nekem már 3-4 hónapot mondott. Semmilyen útmutatót nem kaptam, hogy mikor lehet újra próbálkozni, mikor lehet egyátalán házas életet élni a műtét után. Nagyon szeretnénk már szülők lenni, nagyon boldogok voltunk, amikor végre pozitív lett a terhességi teszt és akkor derült ki, hogy mégsem lesz baba, amikor elmentünk az első ultrahangra meghallgatni a kisbabánk szívverését. Ez hatalas trauma volt nekünk. Olvastam az interneten olyat is, hogy mivel 6 hét a felépülési idő a műtét után, ezért elég 6 hetet várni a próbálkozással, de 3 hónapot és fél évet is olvastam. Ön szerint érdemes megcsináltatni az átjárhatósági vizsgálatot vagy ha ránézésre ép, akkor az biztos átjárható? Mikor lehet elvégezni a vizsgálatot ha mégis ajánlja? Mennyi ideig kell pihennem, mikor kezdhetek el pl dolgozni vagy sportolni? Mikor élhetünk házaséletet a férjemmel (jövő héten megyünk nászútra, az orvos engedélyével) És a legfontosabb, mikor kezdhetjük el újból a babaprojektet?
Ha tudna ajánlani egy megbízható, kedves nőgyógyászt Budapesten, azt is nagyon megköszönném.
Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszát!
Üdvözlettel

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Dr Úr!
4.havi Clostilbegyt kúrát kezdtem meg. Első ill. második hónapban 1x1, majd harmadik hónapban 2x1 tbl kellett bevennem. Peteérésemet az orvosom figyelte, rendben volt, megrepedt. Jelenleg minimális pirosas barnás vérzésem van, a mai napon kellett elkezdenem 1x1 ben. Terhességi teszt negatív lett, viszont idegesít, hogy a vérzésem más mint szokott lenni. Szedhetem tovább a gyógyszert? 4 nappal ezelőtti Uh on azt mondta az orvosom, olyan vékony a nyh, nem hinné hogy terhesség előfordulhat. Clostilbegyt mellett előfordulhat a minimális vérzés? Előfordulhat mégis tehesség?
Válaszát előre is köszönöm! Annybaby

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Röviden leírnám a "történetet",24 éves vagyok 8.hónapja próbálkozunk a férjemmel (34 éves), de sajnos sikertelenül. 2016 december végén volt egy abortuszom, az előtt mindig rendszer 28 napos ciklusaim voltak,majd fogamzásgátlót szedtem 2017 februárjáig, amióta abba hagytam sosem rendszeres a ciklusom mint azelőtt 30-42 nap között ingadozik, szeptemberben 8nap késés után magán nőgyógyászhoz fordultam, kisebb gyulladásom volt elszedtem a felírt gyógyszereket, de azóta is volt 42 napos ciklusom, most kezdtem el cickafark teát inni, majd pozitív ovulációs teszt után a palástfűteát.
Reménykedve a sikerben de ezek sem segítettek a ciklusom visszaállításában, mi lehet a gond, ami miatt ilyen ingadozó és hosszú a ciklusom? Így sikertelen lesz mindig próbálkozós hónap? Köszönöm válaszát előre is!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Babatervezésben vagyunk 2éve. Volt egy vétélésem és egy méhen kívüli terhességem.
Ezek a friss vérvizsgálat eredményein, mennyire befolyásolhatják az értéket a sikertelenségét?
4.napi vérvétel:
TSH: 3.301 (tartomány 0,27 - 4,2)
Ft3: 5,48 (tartomány 3,8 - 6)
Ft4: 11,13 (tartomány 7,86 - 14,41)
AntiTPO: 28 (tartomány 0 - 60)
FSH: 10,60
LH: 10,50
AMH: 5,44

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Annyi orvost bejártam már hátha ön többet tud segíteni. Egy éve volt egy felfázásom kiderült ecoli baktérium kaptam antibiotikumag norcolutot amit 3 hónapig szedtem egy ideig helyre ks jött a barnázásom egy hétről lecsökkent menszesz elötti 2 napra viszont nem tartom ezt normálisnak mert nekem eddig nem volt ilyen . Hormon vizsgálatokat készítettek egyet menszesz 3. Napján ahol a progeszteronom 1.9nmol lett a 21. Napon pedig 37,8 a TSH 0.936 az FSH 2.0 . Igaz határértékeken belül van viszon hogy a baba megfoganjon azt hallotam ahoz kevés a TSH-m. És amíg barnázok addig nem fog megtapadni a baba.
Előre is köszönöm válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Párommal lassan 2 éve próbálkozunk, ugyan nem minden áron, de ha lehet Babát szeretnénk.
Sajnos én már bőven benne vagyok a korban, 48 múltam pár napja, párom 44 éves. Nekem van már két felnőtt gyermekem, a férjemnek nincs. Ön szerint van esélyünk még a Babára, vagy adjuk fel?
Előre is köszönöm válaszát!
Üdvözlettel Klára

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
November elején derült ki, hogy van egy eléggé nagy 6,5 centis miómám, december elején laparoszkópiás úton eltávolították, a műtét rendben lezajlott, a kontrollon is mindent rendben találtak. Ha jól tudom a mióma kialakulása visszavezethető az ösztrogén túlsúlyára a szervezetben, ezért úgy gondoltam, hogy mindenképpen szeretnék további kivizsgálásokon részt venni, ezért első lépésként elmentem egy ciklus végi (22. nap) vérvételre, ahol a következő eredményeket kaptam:
TSH - 1,390 mIU/l (referencia értékek: 0,550 - 4,780)
Anti-TPO < 28 IU/mL (referencia értékek: 0,0 - 60,0)
FT4 - 13,21 pmol/l (referencia értékek: 11,50 -
22,70)
FT3 - 5,09 pmol/L (referencia értékek: 3,50 - 6,50)
FSH - 2,7 IU/L
Referencia értékek:
Follicularis fázis 2,5 - 10,2
Ovuláció 3,4 - 33,4
Luteális fázis 1,5 - 9,1
Postmenopausa 23,0 - 116,3
LH - 1,4 IU/L
Referencia értékek:
Follicularis fázis 1,9 - 12,5
Ovulációs fázis 8,7 - 76,3
Luteális fázis 0,5 - 16,9
Postmenopausa 15,9 - 54,0
Prolaktin - 126,0 mIU/l
Referencia értékek:
Postmenopausa 38,0 - 430,0
Premenopausa 59,0 - 619,0
Ösztradiol - 305,2 pmol/l
Referencia értékek:
Follicularis fázis 71,6 - 529,2
Ovulációs fázis 234,5 - 1309,1
Luteális fázis 204,8 - 786,1
Postmenopausa 0,0 - 118,2
Pubertás előtt 0,0 - 100,0
Progeszteron 25,43 nmol/l
Referencia értékek:
Follicularis fázis 0,00 - 4,45
Luteális fázis 10,62 - 81,28
Postmenopausa 0,00 - 2,32
Midluteális fázis 14,12 - 89,14
I. trimeszter 35,68 - 286,20
Doktor Úr szerint ezek az értékek első ránézésre rendben vannak? Esetleg az ösztrogén-progeszteron egymáshoz viszonyított aránya problémás?
Köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
45 éves nő vagyok, 17 éves korom óta mentstruálok és soha ne volt gondom sem a fájdalmakkal, sem a mennyiséggel, kivéve a megelőző napokat: érzékeny vagyok, ideges, feszült, sírós. Keresztényként nőttem fel, ezért a házasságkötésemig nem éltem szexuális életet a korom ellenére sem - nem tudom ez ciki vagy nem, de az igazat szeretném írni. 2018 november 17-én házasodtam össze a férjemmel, aki 18 évvel fiatalabb nálam (28 éves lesz az idén). Szeretnénk kisbabát, hiszen egyikünknek sincs. 2013-ban találtak egy instramurális myomát a méh hátsó falában, ami 3-4 cm volt, de az Esmya hatására 2 cm-re zsugorodott. Igazság szerint észre sem vetem volna, csak hasi UH kapcsán derült ki, hiszen nem okoz semmi gondot soha. Jelenleg sem. A házasságkötés (november) után kezdtem nemi éséletet élni, és decemberben már 34. napra jött meg a mensim, de normális mennyiségű volt és kb 4-5 napig tartott. Januárban már 35. napra jött meg, de úgy, hogy ne folyamatos a vérzés, hanem mindennap jön egy kevés mennyiség egy adott időpontban (jan. 11-től -15ig). Előfordul, hogy délután hányingerem van, feszül a mellem, fáradt vagyok. Végeztem egy terhességi tesztet jan. 14-én, ami negatív lett. Nem tudom, hogy ennek ellenére lehetek-e terhes, vagy más oka van ennek. Jelenleg L-Thyroxint szedek, mert augusztusban volt egy pajzsmirigy műtétem, a bal lebenyt eltávolították, de az eredményeim jók lettek. Kérdésem: állhat e terhesség a háttérben? Illetve ha még mindig 2 cm az itramurális myoma göb a méh hátsó falában, az befolyásolja e a teherbe esét? köszönöm válaszát.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr! Van 2 petefészek cisztám, az egyik 2 cm, a másik 8 cm. Hullik a hajam, menzeszem nem rendszeres, peteérésem van de össze vissza. Nehezíti vagy gátolja ez a nagy ciszta a teherbeesést? köszönöm a válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Jó estét kívánok! Érdeklődni szeretnék hogy nekem December 24-én jött meg és azóta van meg. Voltam orvosnál s be is fektettek a korházba hétvégére s azt mondták nekem hogy lehet hogy terhes vagyok de még ők se tudják biztosan. 16 napja van meg rajtam de már múlik. Lehetséges-e az hogy terhes lehetek? Köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
December 28-án egy 7 cm átmérőjű dermoid ciszta eltávolítása miatt műtöttek meg. Ezen műtét során kiderült az érintett, jobb oldali petevezetékem meg van csavarodva és emiatt a jobb oldali petefészkem teljesen elhalt. Így a cisztán felül a jobb oldali petefészkemet is el kellett távolítani. Jelenleg a lábadozási időszakban vagyok.
A férjemmel tavaly nyáron volt az esküvőnk, éppen a baba tervezés, családalapítás időszakában vagyunk. A kórházban azt javasolták most 3-4 hónapot várjunk a teherbe esési próbálkozással, amíg az egy petefészkemmel beáll a menstruációm.
Én 36 éves vagyok, a férjem 43, vagyis igencsak sürget az idő a családalapítással.
Doktor Úr felé az volna a kérdésem, hogy a türelmi idő lejárta után egyáltalán próbálkozzunk a természetes megtermékenyüléssel vagy menjünk inkább valamely Klinikára, ahol segítséget tudnak nyújtani a biztosabb megtermékenyüléshez?
Valamint milyen gyakorisággal célszerű szűrővizsgálatot tartani az egy petefészkemmel? Sajnos ezt a dermoid cisztát 2 hónapja még nem vették észre és félek nehogy a megmaradt petefészkemmel is probléma legyen.
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel

A választ itt olvashatod.
 

Doktor Úr!
Elmúltam 37 éves, magas prolaktin szintre lassan egy éve szedem a bromocriptint 2x1 -t,tavaly megvolt az első lombikunk, ami sikerült is, de sajnos 8 héten megállt a fejlődése, nem volt szívhangja a picinek! Mütéttel befejezték a terhességet dec15-én...azóta a 2 és 3 héten van egy egy nap barnás vérzés. minimális mennyiséggel! Mintha meg akarna jönni, de másnapra már nyoma sincs! Félek,hogy a petesejtéréssel van gond! Jövő7en megyek vissza a 4hetes kontrollra! Érdemes kérnem hormon vérvételt?

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr! Tanácstalan vagyok ezért fordulok önhöz! 27 éves vagyok másfél éve próbálkozunk a férjemmel hogy babánk szülessen de eddig sikertelen! Eleinte a labor hormon vizsgálataim rosszak voltak,rendszertelen volt a menszeszem de ezt szerencsére beállítottak így most már van peteéresem is! 5 inszeminácion vagyok túl! Mindegyik sikertelen sajnos! Eleinte clostyl begided szedtem és a gonal f 450 injekciót! Tüszőrepesztőnek pedig az ovitrrelt! 3 hónapja lecsereltük a clostylt, letrozolra ezt követően több tüszőm lett! Novemberben megműtöttek laparoszkopiával átvizsgáltak miért nem maradok várandós! A jobb oldali petevezetőm el van záródva és azt mondtak hogy nem is dugitják ki majd ha terhes leszek magától helyre jön! A bal oldali is elvolt dugulva de az nagy nyomásra most már átjárható! Én áprilisban voltam a magánrendelőben és kontraszt anyaggal megnézték az átjarhatóságit és azt mondák minden a 2 oké, műtét után már mást mondtak! Rákérdeztem az orvosra és azt válaszolta hogy egyik hónapról a másikra elzáródhat....létezik ilyen? Műtét után ismét stimulálás történt ultrahangon követtek a tüszőket es koncentráltak inszemkor a bal oldalra mivel az átjárható! Ismét sikertelen volt! Menszesz 5 napjan csinált ultrahangot ismét mert újabb inszemet javasolt de most ebben a hónapban nem tudta elkezdeni a stimulálást mivel talált mindkét oldalt 2 cisztát azt mondta ez a múlthónapi tüsző ami későn ért be! Kérdés ez.elmúlik magától? És mikor távozik? Azt mondta ilyenkor nagyobb a természetes úton való teherbe esés! Ez igaz? Egy utolsó inszemet javasol ha ebben a hónapban nem fogan meg a baba es utána lomnikra akar küldeni... a laborom mindig jó nekem is és páromnak is! Mit tanácsolna kedves doktor úr? Annyit még tudni kell 4 éve pánik beteg vagyok és sertralin sandoz 100mg gyógyszert szedek reggelente....de úgymond teljesen tünet mentes vagyok...azt mondják.ez nem.befojásolja a fogantatást mi a vélemenye? Várom mielőbbi tanácsát! Inofolicot iszom napi 2x es merckformin.xrt 1000est napi 1x a nodoki tanácsolta!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
A véleményét szeretném kérni, illetve egy kis útmutatást. Kb 1 éve próbálkozunk a párommal, sajnos sikertelenül. Volt egy hónap, mikor lettek pozitív tesztek, azonban mégis megjött. Alapból 32 naposak szoktak lenni a ciklusok, de van, hogy kitolódik 37,41 napra. Ovulációs teszteket is használok, ezek a 16, 21, 23. napokon szoktak pozitívak lenni. A luteális fázis mindig 16 napos, de van olyan, mikor ez is tolódik. Félidőben erős fájdalmaim szoktak lenni, sokszor le kell feküdnöm, gyógyszert bevennem és ezek napokon át tartanak, egyszer emiatt kórházban is voltam, ott az ultrahangon azt mondták, hogy nem tudnak repedni a tüszők és cisztává alakulnak, jobb ov 19*29 mm-es bal ov 23*29 mm-es, cisztikus szerkezetű, ez szerepel a papíromon. Voltam hormonvérvételen, abból azt lehet kiolvasni, hogy tolódik a peteérés, lassan érik, valamint az amh hormon értéke 7,89. Menstruáció előtt mindig erős tüneteim vannak, szinte minden amiről csak olvasni lehet a szakirodalomban. Próbáltam nem hosszú lenni és jól megfogalmazni. Ön szerint mi tévő legyek? Mekkora lehet a gond és van-e természetes megoldás? Ha nincs, akkor merre induljak? Sajnos a településen ahol élek nem igazán foglalkoznak a dolgokkal. Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
November 26-án a negyedik missed ab műtétemen estem át. A terhesség kezdetétől kaptam progeszteront és Rutascorbint az előző missed abok, illetve barnázás, vérzés miatt. Két hétig szedtem kórházban tartózkodás mellett, de sajnos a baba nem fejlődött, a már észlelt szívhang megszünt, ezért műtéttel fejezték be a terhességet. A problémám innen kezdődik, ami már eléggé aggaszt. A műtét napján véreztem, az azt követő 4 napban szinte alig, majd ezután kb. egy hétig kicsit intenzívebben, de csökkenő mennyiségben. Aztán egy alkalommal kb. a műtét után 12 nappal ismét erősebb lett, és mintha alvadt vér/szövetdarab? távozott volna. Ekkor megijedtem, és elmentem kontroll vizsgálatra, ahol hüvelyi UH-gal vizsgáltak, a méhet tisztának, kiürültnek látták. A vérzés elmulasztása érdekeben Norcolut tablettát és Ergam cseppet, valamint Mesulid és Zinnat antibiotikumot kaptam. Már 5 napja szedem, de a vérzés nem múlt el teljesen, nagyon minimális színes folyás még mindig jelen van. A jobb petefészeknél egy 5 cm-es ciszta van, de azt mondták ezzel egyenlőre nincs teendő, hátha a következő menstruációval távozik.
Kérdésem az lenne, hogy mi okozhatja a még mindig tartó vérezgetést? Vissza kell mennem újabb vizsgálatra? Az orvos azt mondta, hogy a menstruáció után kellene mennem. Ha esetleg műtéti szövődmény lenne, annak lennének más jelei is?
Elnézést a hosszú levélért, de próbáltam minél részletesebben írni, hátha ezzel segíthetem a válaszadást.
Segítő válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr,
A megértését szeretném kérni egy kérdésben.
Párommal babát szeretnénk, de mivel csak lombik programmal lehet (mivel nincsenek petevezetékeim).
Na most. Minden vizsgálati eredmény tökéletes. Mind nekem, mind páromnak.
A stimuláció megvolt, a leszívás is. 13 db petesejtet szívtak le. Az első napra 4, a harmadik napra 7, a negyedik napra 8 petesejt termékenyült meg.
Elvileg tegnap lett volna a beültetés, aztán áttették mára.
Ma reggel pedig azt mondta a doki, hogy nem lesz beültetés, mert gyakorlatilag mind a 8 megtermékenyült petesejt a 3. napon megállt az osztódásban.
Azt mondta, hogy nem tudja miért lehetett.
Szeretném kikérni a véleményét és megérteni, hogy ezt a jelenséget mi okozhatja???
Mert, hogy 1-2 megáll, az rendben. De mind a 8???
Valami nagyon nem stimmel és addig nem nyugodhatok, amíg nem tudom, hogy mi lehet a baj, mert addig nem tudok rajta változtatni.
Előre is köszönöm válaszát!
Üdvözlettel:

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Sok-sok év sikertelen próbálkozás után IVF-fel fogant várandósságom 24. hetében járok. Az eddigi ultrahang vizsgálatok alkalmával minden rendben volt, de a papírjaimat visszanézve most vettem észre, hogy a méhlepény érettségét a 21. héttől 1. fokban érettnek detektálták. Az orvosom nem említette, hogy ez gondot jelentene, és a magzat méretei is szinte napra megfelelnek a terhességi kornak, engem mégis egy kicsit aggaszt a dolog. Nem túl korai ez még? Az orvosom jelenleg szabadságon van, és csak két hét múlva tudom megkérdezni erről, ezért szerettem volna az Ön szakmai véleményét kérni.
Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel,

A választ itt olvashatod.
 

Régebbi kérdések és válaszok

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Két hónapja találtam meg ezt a honlapot. Párommal augusztusban jutottunk el arra az elhatározásra, hogy szeretnénk 7 év után egy második gyermeket. Eddig nem sikerült, de az oldal segítségével ez most összejött. Nagyon szépen köszönöm ezt a lehetőséget."

Éva

Lájkolj minket!