Szakértőnk

Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István

szülész-nőgyógyász

szulesz-nogyogyaszt.hu
RobertKlinika.hu

Orvosi diplomámat a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán szereztem. Szakvizsgámat "kiválóan megfelelt" minősítéssel tettem le. Tudásomat több európai intézetben eltöltött szakmai gyakorlat során bővítettem folyamatosan.

Fő érdeklődési területeim a meddőség kezelése, valamint a minimál-invazív nőgyógyászati beavatkozások.

A meddőség kezelésekor a kíméletes, ám hatékony eljárásokat részesítem előnyben, amilyenek az endoscopos műtéti eljárások is. Az endoscopos műtéti technikát pályafutásom kezdete óta gyakorlom, az endoscopia iránti elkötelezettségem azóta is töretlen.

A Róbert Károly Magánklinika szülész-nőgyógyász szakorvosa vagyok, ahol nagyon sok pár tisztelt meg bizalmával és fordult hozzám, aminek eredményeként a meddőség kezelését sikeres terhesség, majd szülés követte, s ezeket orvosként volt szerencsém végigkövetni.

A sikeres párok boldogságát tapasztalni nagy élmény számomra és erős szakmai motiváció, bízom benne, hogy Önnek is tudok segíteni.

 
 
Kérdezni szeretnél? Kérdés feltevéséhez regisztrálj, vagy ha már megtetted, lépj be!

Korábbi kérdések és válaszok


Tisztelt Doktor úr!
28 éves vagyok (egyébként ir-es, amire csak diétázom) férjemmel áprilisban szerettünk volna elkezdeni babával próbálkozni, azonban március közepén egy 3 napos antibiotikus kúra után (ami mellett természetesen pro-biotikumos készítményt is használtam) előjött egy égő, viszkető folyásom. Erre canesten combi uno-t használtam a koronavírus miatt. Nem múlt el, azóta gyno-pevaril kúppal kezelt egy nőgyógyász 3 hónapig, de sikertelenül. Ebben a hónapban elmentem egy mikroszkópos nőgyógyászati vizsgálatra, ahol élesztő gomba spóra elszaporodást állapítottak meg, illetve, hogy a lactobacillus kevés. Kaptam rá bórkősavas kikevert kúpot, amit 3 hónapig kell használnom (először 5 napig egy huzamban, aztán minden 5. nap, majd minden 7. nap). Emelett 1 hónapos omicral kúrát is kell csinálnom, 2 db-ot kell 12 óránként bevennem minden 7. nap. A doktor úr azt mondta, hogy egy hónap elteltével próbálkozhatunk, de miután kiváltottam az omicralt, a tájékoztatóban az állt, hogy az omicral abbahagyása után meg kell várni a következő menstruációt, mert még egy ideig benne marad a szervezetben a gyógyszer. Mivel ezt már csak azután olvastam, hogy eljöttem az orvostól, nem tudtam tőle megkérdezni, így most nem tudom kinek higgyek. Július 16-n hagyom abba az omicralt és várhatóan július 20-21.-én lesz majd ovulációm. Ön szerint várjuk meg a próbálkozással az augusztust vagy júliusban próbálkozhatunk?
Illetve még egy ettől független kérdés, progeszteront kenek 1 nyomással a ciklus 12. napjától a 26. napig. Hogyha majd elkezdünk próbálkozni, ugyanúgy a 26. napon hagyjam abba a progeszteron krémet? Vagy tovább kell kenegetnem majd?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Endometriózist állapított meg az orvosom a jobb petefészkemen. Mivel tervezünk még babát, 40 éves vagyok, azt javasolta, laborvizsgálattal nézzük meg az értékeimet. Ezek a ciklusom 2. napján a következőek lettek:
AMH 0.255,
FSH 18.0
LH 4.8
Ösztradiol 154.0.
Mivel sokára kaptam újabb időpontot az orvoshoz, meg szeretném kérni, értékelje ezeket!
Segítségét nagyon köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
10. Terhességi héten tartok. UH vizsgálaton minden rendben volt. A korábban felírt Progesterone szedését az orvos a 12. hétig javasolta, 3x1-et. Ami azt jelenti, hogy június 29-én hétfőn fogom betölteni a 12. hetet. Azt mondta, hogy fokozatosan hagyjam el a készítményt. Az Ön véleménye szerint megfelelő lesz úgy elhagynom a gyógyszert, hogy 29-előtt egy héttel már csak 2x1-et szedek, aztán 29-én 1x1 szemet? Így pont el fog fogyni az egész dobozzal. Illetve az Ön meglátása szerint nem kellene tovább szednem, amíg biztosan ki nem alakul a placenta?
Megtisztelő válaszát köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Problémám a következő. Régóta (1-2ev)van köztes vérzésem leginkább a ciklusom második felében. Decemberben volt egy egészségügyi kuretem miatta. 2honapja kB megint elkezdodtek a verezgetesek.Csinaltak hormon labort az rendben. Most lesz a pajzsmirigy vervetelem. Az orvos ma azt mondta az lehet a baj hogy nincs tuszorepedesem.Vastah a mehnyalkahartyam. Norculutot írt fel 2*1 (10 napig 3 honapban) . Vasárnap kezdem a szedeset de ma megint elkezdtem vérezni. Rendszeresen sportolok. Folytathatom így a sportot a norcolut mellett? elhetek szexuális életet? Nagyon el vagyok keseredve remélem a problémám megoldhato.Esetleg tudna valamit ajánlani pms tünetek enyhitesere?

A választ itt olvashatod.
 

Szép napot!
Május 25.én volt meg a menzeszem. Május 29.én együtt voltunk a párommal nem védekeztünk mert babát szeretnék. Általában 34.38 naposak a ciklusaim de volt már 41. is. Tegnap a 17. ciklus napon tartottam.
Pár napja átlátszó folyást, tegnap délután pedig a folyás mellé vérzés is társult, este erősebb volt, voltak alhasi erős szúrkálások. Ma délután pedig barnás folyás volt. Ez mire utalhat lehet beágyazódás ?
Ez teljesen más nem volt még ilyen, mikor peteérésem van az teljesen más, mert olyankor annyira görcsölök, hogy ki egyenesedni sem tudok és a vizelés is fáj. Viszont ez most más.
Jövőhét pénteken megyek a nőgyógyászomhoz.
A választ előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Laboreredményem alapján nagyon magas az AMH értékem (12,35 ng/mol -->ref.tart.:0,07-7,35). Egyéb értékeim referencia tartományon belüliek (LH, FSH, tesztoszteron, prolaktin, ösztradiol). Azt olvastam a magas érték PCO-ban fordul elő, azonban nekem legjobb tudomásom szerint nincs PCO-m, a legutóbbi ciklusmonitorozáson (gyermeket szeretnénk) is látszott UH-n, hogy van peteérésem, cisztáim sincsenek. A ciklusaim hossza változik ugyan (28-33 nap között), de ezen kívül semmilyen PCO tünetem nincs. Mi okozhatja a magas értéket akkor? Olvastam, hogy bizonyos petefészek rákok esetében is magas, ettől nagyon megijedtem!
Ami még fontos lehet, hogy a pajzsmirigyem alulműködik, de a legutóbbi vérvételen az megfelelő volt (2,976 mIU/l --> ref.tart.: 0,400-4,000). Letroxot szedek, egyéb értékeim megfelelőek (anti-tpo sosem volt rossz). Illetve 2016-ban endometriózissal műtöttek. D-vitamint (napi 3000NE) és Femibiont szedek, 30 éves vagyok.
Lehet petefészek rákom? Milyen további kivizsgálásokat javasol?
Köszönöm válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
10 héttel ezelőtt, kb. az 5. hét vége felé volt egy spontán vetélésem. Azóta most vagyok túl a második menstruációmon. A vetélés előtt volt egy 33 napos ciklusom, a vetélés első napja után 35 napra jött meg ismét, és most 29 napra.
Ovulációs mikroszkópot használok, és most azt tapasztalom, hogy menstruáció alatt, illetve közvetlenül utána is pozitív képet adott a mikroszkóp. Mennyire fér ez bele egy normál ciklusba? Kell-e aggódnom? Ez önmagában indokolja-e egy komolyabb kivizsgálás elindítását?
A vetélés óta Czeizel vitamin mellett szelént, Q10 koenzimet, mio-inozitolt és alfa-liponsavat szedek a nőgyógyászom javaslatára.
Előre is köszönöm a válaszát!
Üdvözlettel.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
7. Terhességi hetemen nagyon enyhe, pár csepp, egyszeri barnás folyásom volt. Progesterone exeltis nevű gyógyszert kell azóta szednem, napi 3x1. Ez az első terhességem és még vérképet sem néztek. Most a 9. héten elmúltak a terhességi tüneteim. 2 napja nagyon enyhe émelygés van, de már nem faj a derekam sem és a melleim sem. Bár azt hozzá kell tennem, hogy eddig sem nagyon fájtak, inkább enyhébben és összvissz 2 alkalommal hánytam csak.
Valami gond lehet? Lehetséges, hogy a gyógyszer miatt van?
Jövőhéten kell mennem ultrahangra, de most nagyon megijedtem!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktorúr!
Visanne 2mg tablettát szedtem 2 hónapig adenomiosyra.3 hete hagytam abba, és most megy a felkészítés brnoba lombikos beültetéshez.Tegnap óta megy a progeszteron pótlás,de pénteki napon elmentem egy vérvételre és 27,1 lett,ami meglepett,mert én úgy tudom 2 alatt kéne hogy legyen pótlás előtt a progeszteron színt!Esetleg mivel a visanne progeszteron származék attól ilyen magas az érték,és ebből nem lehet baj?Válaszát köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
2. terhességem (is) 9 hetes korában elhalt. A vetélés megindult 5 nappal a progeszteron abbahagyása után, de UH vizsgálat megállapította, hogy nem volt teljes, ezért 3 napja művileg fejeződött be (keddi napon). Aznap estétől folyamatos fejfájás kínoz (bár ez a frontoknak is betudható). A vérzés 1 nap után (szerda estére) megszűnt, de alhasi szúró fájdalmak "futkostak" át rajtam. A műtét utáni 2. nap (csütörtök) estéjén már folyamatosak voltak a szurkálások, éjjel pedig hőemelkedésem volt (37,7), rázott a hideg, vert a víz, a fejfájás pedig továbbra is folyamatos. Este Algoflexet, éjszaka Cataflamot vettem be, hogy aludni tudjak. 3. napon (péntek, vagyis ma) délelőtt ismét Algoflexet vettem be a fejfájás miatt, így a szurkálások is ritkultak, de délutánra megint megjelentek és erősödni kezdtek, valamint a testhőm ismét elkezdett emelkedni. A kérdésem az lenne, hogy Ön szerint ez belefér a "normális" kategóriába, vagy ha éjjel ismét magasabb lesz a hőm, menjünk be a kórházba? Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Szeretném megkérdezni, hogy 3.ciklus napi értékeim mennyire megfelelők a baba tervezéshez?
Még a 24. napon is megyek vérvételre.
Köszönöm válaszát előre is!
TSH 1,484 mIU/L
Szabad T4: 9,77 pmol/L
Szabad T3: 4,69 pmol/L
FSH: 4,7 IU/L
LH: 4,71 IU/l
Prolactin: 167,4 mIU/l
Ösztadiol: 99,1 pmol/l
Progreszteron: 0,64 nmol/l
Tesztoszteron: 1,71 nmol/l
Anti TPO antitest: 1,10 kU/L

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Volt egy laparoscópos CSD műtétem,volt kisebb összenövés is a beleknél(korábbi laparos vakbél műtét),amit helyrehoztak.Ennek 4hónapja már,kontrollra nem tudtam menni a járvány-helyzet miatt.Úgy érzem jól sikerült,azóta megszűnt az állandó barnázásom is.Ön szerint mikor lehet próbálkozni gyermek vállalással?Kell még várni vele?Ha igen,mennyit?4éve meddő voltam emiatt,most leszek 37 éves,testvért szerettünk volna.Ha netán bekövetk.terhesség járna kockázattal vagy veszéllyel?A másik kérdésem h.7éve lassan hogy megszületett a kislányom,de a sárga előtej nyomásra még mindig jön mindkét mellemből.Prolactin rendbe mindig,emlő Uh-ok is évente.Ez normális?Akadályozhatja ez a fogamzást?Volt h.2hónapig Bromocriptint is szedtem esténként felet,meg 2havi fog.gátlót,Barátcserjét,mégse szűnt meg.Várom válaszát!Köszönettel!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Dr. Tekse István,
Körülbelül 2 hónapja nem pozitív az lh tesztem, több időpontban is teszteltem, de sikertelenül. Figyeltem arra, hogy előtte 1-2 órával ne igyak és ne menjek el mosdóba, de így is sikertelen volt. Tudna ebben segíteni, hogy ennek mi lehet az oka? Ön tapasztalata szerint melyik napszakban érdemes tesztelni délután vagy este?
Köszönettel!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Ur!
Evek ota visszatero holyaghurutom van ami az egyuttletek utan jon elo. Tobbszori kivizsgalasok utan sem talaltak meg a megoldast, igy megelozeskent a nitrofruantoint kaptam.
Kisbabat tervezunk es a kerdesem az lenne hogy okozhat-e barmilyen problemat ez a gyogyszer a terhesseg tervezesenel vagy a terhesseg ideje alatt?
Valaszat elore is koszonom!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr,
Szeretném megkérdezni, hogy 21.ciklus napi értékeim mennyire jók a spontán babaváráshoz?
Avagy ezek okozhatták-e a korábbi vetélésemet illetve utána a meg nem tapadást?
Köszönöm válaszát előre is!
TSH: 3,81 mIU/l
FT3: 4,9 pmol/l
FT4: 14,7 pmol/l
Progeszteron: 39,44 mmol/l
Prolaktin:379 mIU/l

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Ur! Masodik gyermekunket tervezzuk kb. 5. honapja de meg nem estem teherbe. Vervetel es lh teszt szerint van ovulaciom viszont az akkor jellegzetes nyakot egyaltalan nem velem felfedezni. Ennek mi lehet az oka? Es lehet ez problema?
Valaszat elore is koszonom!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Progeszteron szinttel kapcsolatban kérdezném. 4 hetes + 4 napos terhességnél a progeszteron értékem 11,80 ng/ml. Ehhez Ausztriában a határ így van meghatározva: 13-44 ng/ml az elsö trimeszterben. Ehhez indokolt lenne progeszteron pótlása, hogy megmaradjon a baba?
Hófehér folyásom van a ciklus 27.napja óta, elötte enyhén barnáztam 3 napig. A mai nap a hcg-m 601 mU/ml
Elöre is köszönöm válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr! Párommal babát szeretnénk, ezért február végén abba hagytam a fogamzásgátló tabletta szedését! Ezt követő 2 menstruációval nem volt problémám! A harmadiknál egy hétig csak barnás folyásom volt, utánna kezdődött a vérzés, ami már 9. napja tart! Ez ilyenkor normális vagy ennek mi lehet az oka? Köszönöm válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Szakértő
Március végén program császárral született meg a 4.gyermekem. A fogadott orvosom sterilizalt. A műtőasztalon, kb 5 perc alatt kellett döntenem erről. Az aranyóra végén az őrzőben, hanyattfekve lett lepapirozva. Nem akartam a sterilizációt. Ott, erzestelenitve, a kisfiamért aggódva nem tudtam felelős döntést hozni. Az lenne a kérdésem, hogy egy refertilizacios műtét kb.mennyibe kerül, hová lehet ilyen kéréssel fordulni, ill.mik a feltételei? 44 éves leszek és nagyon szeretném. Szeretném visszakapni a döntés lehetőségét, én szeretnék rendelkezni a saját testem felett. Köszönöm előre is a segítséget

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
December közepén volt kacskonizációm, P3, magas rizikójú HPV miatt. Azóta már volt egy rákszűrésem az p2 lett. Teherbe estem, 5hetes vagyok. Lehet probléma a korábbi műtétből a várandósság alatt? (Mehszáj nyitottsága, stb)
Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Jó napot Doktor Úr!
Kérdésem a követlekö lenne.
25 hetes- kiemelten veszélyeztettet terhes vagyok, a jelenlegi ovosom nem ad rendes tájékozatás
a baba fejlődéséröl, jóformán semmit sem gudok róla!
Sok panaszom van: Folytonos alhasi szúró-nyilaló görcsok, a gyomrom szinte szétfeszül úgy hogy már levegőt sem bírok venni, és szúr, nem igazán érzem 1 napja jól a baba mozgást, minden napos migrénes fejáfásom van, szédülés, hányinger, nem is bírok enni semmit, hőemelkedés, izom fájdalom, tüdö-hörgö fájdalom, száraz vagy fel-fel szakadó köhögés, torok fájás, orrdugulás, a jobb jábam iszonyuan fáj.
Tegnapi nap voltam ált. vérvételen és terheléses vércukor mérésen is.
az ált vérvételen magal lett: fehérvertestszám, neutoli (abszolut), monocyta, trombocitám
viszont alacsony: vörösvértest szám, hemoglobin, hemotokrin, karbamid, nitrogén.
Nemtudom mit tegyek, kérem ha tud tanácsot adni íjon.
Mivel saját orvosom nem érem el sehogy sem, és öszintét megvalva nem is érdekli.
Köszönöm

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
18 hetes terhes vagyok. Sajnos nemi herpesszel küzdök már 4 éve ami elég gyakran kiújul. Külföldön élek és az orvosom szerint a kiújulások nem jelentenek veszelyt a magzatra. Aciklovir gyógyszert írt fel ha esetleg kijönne de nem szeretném állandóan szedni hiszen mint mondtam szinte minden hónapban kijön. Használhatok aciklovir krémet? Nem fog ártani a babának? A 36. héttől természetesen szednem kell a gyógyszert annak érdekében hogy természetes úton szülhessek. Köszönöm a választ.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
A clexane és a DHA (femibion2) alkalmazható együttesen? Olvastam, hogy heparin mellett nem ajánlottak az omega zsírsavak. Köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Mennyi az esélyem 50 évesen természetes úton teherbe esni?
Öt gyermekem van, 21-34 éves korom között szültem, probléma mentes terhességekből spontán szülés.
Jelenleg sincs semmi egészségügyi problémám, gyógyszert semmit sem szedek.
Párom 46 éves előző házasságban 3 gyermeke van.
Szeretnénk még közös gyermeket ha van rá lehetőség.
Válaszát köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
A javaslatat, velemenyet szeretnem kerni, elnezest, picit hosszu lesz.
2018-ban egeszseges terhessegem volt, mely csaszarmetszessel vegzodott. A kislanyunk azonnal megfogant, amint elkezdtuk tervezni.
Jelenleg a kisteso projekt van porondon, aki szinten azonnal megfogant, mikor elhataroztuk. Azonban az 5. heten verzes lepett fel es a verteszt csak 13 HCG-et mutatott. Az orvosom elkuldott, mondvan ez elofordul, mar volt egy egeszseges terhessegem, nincs mit vizsgalni. A verzestol szamitva 4 het mulva volt ovulaciom, amikor ujra megfogant egy baba, akit szinten az 5. heten elvesztettem. Az elozmenyeket tekintve sajat megnyugtatasomra kertem HCG es progeszteron szintet az ovulaciot koveto 14. napon, ennek eredmenyei:
Progeszteron 42,3 nmol/l
HCG 127 U/L
Mivel elozo terhessegemnel is picit magasabb volt a TSH ertekem, ezert azt is ellenoriztettem es elkuldtem az akkori endokrinologusomnak, aki 25mikrogram euthiroxot javasolt szednem, ugyanugy, mint az egeszseges terhessegem idejen. Mivel meg volt ebbol a gyogyszerbol, ezt azonnal elkezdtem szedni. A pajzsmirigy ertekeim a kovetkezok voltak:
TSH 2,372 mIU/l
FT4 9,51 pmol/l
FT3 4,84 pmol/l
Anti-tpo <0,25 U/ml
Az ovulaciot koveto 18. napon ujra nezettem HCG-et es progeszteron szintet, ami sajnos teljesen lecsokkent, estere meg is indult a verzes:
Progeszteron 2,7 nmol/l
HCG: 15,7 U/L
Szeretnem megkerdezni, hogy ketto ilyen eset egymas utan mennyire tekintendo normalisnak? Ugy tunik, a teherbeeses sikerul, de valami nagyon elakad. Hol kellene kezdeni a kutakodast? Varjunk-e a tovabbi probalkozassal?
Elore is nagyon koszonom!

A választ itt olvashatod.
 

Régebbi kérdések és válaszok

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"4 hónap próbálkozás után ma reggelre halvány pozitívat teszteltem, nagyon köszönöm az oldalnak a segítséget és persze sok sikert kívánok mindenkinek :)"

vercsi27

Lájkolj minket!