A TervezettBaba.hu a WEBBeteg csoport tagja.

Szakértőnk

Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István

szülész-nőgyógyász

szulesz-nogyogyaszt.hu
RobertKlinika.hu

Orvosi diplomámat a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán szereztem. Szakvizsgámat "kiválóan megfelelt" minősítéssel tettem le. Tudásomat több európai intézetben eltöltött szakmai gyakorlat során bővítettem folyamatosan.

Fő érdeklődési területeim a meddőség kezelése, valamint a minimál-invazív nőgyógyászati beavatkozások.

A meddőség kezelésekor a kíméletes, ám hatékony eljárásokat részesítem előnyben, amilyenek az endoscopos műtéti eljárások is. Az endoscopos műtéti technikát pályafutásom kezdete óta gyakorlom, az endoscopia iránti elkötelezettségem azóta is töretlen.

A Róbert Károly Magánklinika szülész-nőgyógyász szakorvosa vagyok, ahol nagyon sok pár tisztelt meg bizalmával és fordult hozzám, aminek eredményeként a meddőség kezelését sikeres terhesség, majd szülés követte, s ezeket orvosként volt szerencsém végigkövetni.

A sikeres párok boldogságát tapasztalni nagy élmény számomra és erős szakmai motiváció, bízom benne, hogy Önnek is tudok segíteni.

 
 
Kérdezni szeretnél? Kérdés feltevéséhez regisztrálj, vagy ha már megtetted, lépj be!

Korábbi kérdések és válaszok


Kedves István!
Férjemmel babát szeretnénk, 33 éves leszek. Igazából 5 hónapja próbálkozunk, mert előtte candidám volt és amíg arra gyógyszert szedtem, nem mertünk belevágni.
Kb. 2 éve októberben volt egy loop conisatiom, rendellenes folyás miatt. A műtét után betartottuk az utasításokat, nem voltunk együtt, amíg mondta az orvos. Pontosan nem tudom, mióta (lehet, h. a műtét óta?), menses előtt kb. 1 héttel ha együtt vagyunk a párommal, egyszeri vérzés jelentkezik (mintha negsérülne valami bent), majd onnantól kezdve pecsételő vérzés, élénk piros vagy barnás színnel. És ez így megy a menses kezdetéig. Nem tudom, ennek mi lehet az oka, befolyásolja-e a megtapadást? Elmentem nőgyógyászhoz, ő belső UH-gal megnézte, nem látott semmit. Elküldött endokrinológushoz, ott pajzsmirigy alulműködést állapítottak meg, amire kaptam Letroxot (egy fél naponta-50-esből). A vétvétel alapján a TSH és a prolaktin volt magas. PRL 1000 körül (még a gyógyszer szedése előtt), TSH 4,40 előtte, egy hónap után 2,3 körüli. Régen tudtam, mikor van peteérésem, ovulációm, mert megjelent a fehéres nyák, de az utóbbi időben nincs ilyen. Azt szeretném kérdezni, hogy akkor nincs peteérésem? Vagy megváltozott a testem? Illetve ez a barnázás menstruáció előtt akadályozhatja a teherbe esést? Mitől lehet? Az alulműködéstől?
Előre is köszönöm válaszát!
Üdvözlettel:
Muki13

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Az előző kérdésemre hivatkozva sajnos a két magas érték nem terhességet jelentett. Óramű pontossággal jött meg. Ebben az esetben ugye nem betegséget jelez ez a két nagy érték? Esetleg a beágyazódással vannak gondok?
Választ előre is köszönöm
Üdvözlettel:Reni

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Nőgyógyászom a ciklusom 11. napján azt állapította meg, hogy nincs peteérésem és a hónapban már nem is várható, azonban a 19. napon a hőmérsékletem 36,7-re emelkedett - négy nappal korábban 36,1 volt - és azóta is magasan van, 3 napja 36,9. Párommal az együttléteinket természetesen - reményeink szerint - ennek megfelelően időzítettük.
Fontosnak tartom elmondani, hogy a ciklusom 35, estenként 40 napos és nőgyógyászom javaslatára fenti vizsgálati időponttól szedem az Inofolic nevű készítményt.
Kérdésem, hogy a leírtak alapján előfordulhatott e mégiscsak peteérés.
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel: Éva

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Tegnap kaptam meg a 21. napi vérvétel eredményemet. A női hormonok között kért érték feltűnően magas lett és jóval túllépte a referencia tartományt.
ösztradiol 999 nmol/L
progreszteron 109 nmol/L
Ez mit jelent? Esetleg jelenthet terhességet?
A válaszát előre is köszönöm.
reni86

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr.Úr!
A menstruációs ciklusom annyira ingadozó, hogy mondhatni 36-65 nap közötti, ami nagyon megnehezíti a teherbe esést. A nőgyógyászomhoz fordultam, aki azt mondta, hogy minden rendben van, nem szükséges rendszerezni (beállítani) a ciklusomat, mert úgyis babát szeretnénk! Ez igaz? Mert én nem hiszem. De mivel már másfél éve próbálkozunk, szeretném, ha valamennyivel több esélyem lenne! Ez lenne az első terhességem, sosem volt sem vetélésem, se terhességmegszakításom! Köszönöm segítségét!
Tisztelettel: Akinek minden vágya egy Baba!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Jelenleg 29 éves vagyok, és 10 éve szedek fogamzásgátló tablettát kihagyás és szünet nélkül. A gyógyszer neve Harmonet, nagyon kedvelem. Az utóbbi fél évben azt vettem észre, hogy a vérzésem kezd, csökkenni és rövidülni. A hét napos szünetben mikor nem szedem a fogamzásgátlót 5 napig szokott vérzésem lenni. Most már csak 4 napig van, más bajom nincs. A terhesség kizárva és egyéb nemi és szervi betegségem sincs. Ez annak a jele, hogy idősödöm? Mikor még nem szedtem fogamzásgátló tablettát a ciklusom is nagyon hosszú volt. 28-30 napig nem menstruáltam aztán 10 napig véreztem erősen. Ez ok arra, hogy fogamzásgátlót váltsak vagy ez a szervezetem normális működése? A vérzés csökkenésén kívül, ami lassan következett be más panaszom nincs. Mit kéne tennem? Aggódjak? Válaszát előre is köszönöm és további szép napot kívánok!
Tisztelettel: Anna

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
13. hetes kismama vagyok. Általában 2 hetenként hétvégente van egy kis barnázgatásom. Külföldön élünk, az orvos mindig megvizsgál, mindig minden rendbe talál, már nagyon szépen fejlődik a baba.:) Az lenne a kérdésem, hogy ez lehet valami vitaminhiánytól? Nekem előzőleg volt 2 nőgyógyászati műtétem, esetleg attól? Nem tudom, hogy normális, hogy sokat szurkál a hasam is, nem vészes, de aggódom érte. Első babánk, így aggódok egy kicsit. Köszönöm a válaszát!
Andrea

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Korábbi ciklusaim mindig rendes vérzéssel értek véget. Most azonban már 3 napja reggel és este pár csepp (barnás) vér távozik. Bár korainak gondoltam (25. napnál járok), mégis reggel teszteltem. Negatív lett... Semmilyen tünetem nincs.
Mivel eddig sosem volt ilyen, kérdezném, hogy kell e jelentőséget tulajdonítanom a pöttyöknek, vagy ez szokványos?
Köszönöm válaszát.
Üdv: Emma

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Én egy 39 éves nő vagyok. Meg soha nem próbálkoztam terhesseggel, mostani párommal viszont szeretnénk gyermeket. Nálam a nőgyógyász nem talált rendellenességet, nála viszont oligozoospermiát állapítottak meg. Nekem menstruációs ciklusaim 26-30 nap közé tehetők, viszont a ciklust megelőzően már min. 10 nappal előtte pecsételő vérzésem vagy barnás folyásom van. Erre válasznak egyik nőgyógyász egészségügyi kaparást javasol, a másik azt mondja, ez normális. A ciklus 2. felében többször együttlét után is vérezgetek. Doktor Úr, mit javasol? Baktériumos fertőzés is okozhatja a tüneteket? Azt is kimutattak nálam többször az utóbbi időben. Lehet, hogy a tünetek a sárgatest gyengeségére utalnak? Így 39 évesen mennyi esélyem van rá, hogy természetes úton teherbe esem, mindamellett, hogy párom spermakepe sem jó? Válaszát köszönöm előre is!

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm!
35 éves vagyok,16 éves korom óta PCOS. Párommal 15 éve vagyunk együtt, jelenleg babát szeretnénk. A vizsgálatok legelején járok.
Eddigi vizsgálataim eredményei:
Éhgyomri plazma glükóz megh.: 4,2mmol/L
Glükóz terhelés: 6,9mmol/L
Se összkoleszterin: 5,5 mmol/L
Se triglicerid: 2,58mmol/L
Se HDL koleszterin: 1,19mmol/L
Ciklus 3.napján:
THS: 1.218qIU/ml
FT3: 5.00pmol/l
FT4: 14.20pmol/l
ATPO: 31.2U/ml
LH: 1.87mU/ml
FSH: 6.93mU/ml
PROL: 126mU/ml
ESTR: 144pmol/L
170H._ng/mL
TEST.: 2.74nmol/L
SHBG: 34.6nmol/l
INZ: 43.3+qU/ml: 160._: 190._: 1120._
DHES: 6.13Qmol/L
TAS TVS: az uterus méretei: 73x31mm. Endometrim vastagsága: 5,1mm. Az uterus környezete: durva eltérés nélkül. Petefészkek nagysága szerkezete: j.o.ov.: 31x27mm, b.o.ov.: 24x22mm. Dom. tüsző egyik ov.-ban sem ábr. Douglas tér: neg.
A kérdésem a következő lenne(mivel sokára kell visszamennem a klinikára),hogy jelenleg inofolicot szedek, napi egy tasakot, és látom az inzulinom nem valami jó, a napi kettőt szedhetném e?,valamint, hogy pár évvel ezelőtt hüvelyi ultrahangon voltam, ahol a j.o.ov.-ban számos 5-6mm-es primer foll, és az ut.47x26x30mm-es, benne 3mm-es endom volt, de a mostani UH-on semmi ilyen nincs. Ezekkel mi történhetett, mert ha lennének, ugyanúgy fel lennének tüntetve. Vagy azért nincsenek, mert a ciklusom kb.6 éve 30 naposra beállt, mert azelőtt megtörtént, hogy egy évig sem jelentkezett.
Mit tanácsol? Válaszát előre is köszönöm.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
39 éves vagyok, jelenleg van 3 gyermekem.
Elváltam, 1 éve együtt vagyok a jelenlegi párommal. Fél éve sikerült rávennie, hogy szüljek neki gyermeket, de sehogy sem maradok áldott állapotban :( ! Gyógyszert nem szedek, a ciklusom 28 napos, ami 4 napig tart. De mostanában volt olyan, pl. jan. 1-jével elmúlt a menzeszem, utána február 17. 18. 19 megjött, és most március 17-ével jött meg újra. Az lenne a kérdésem hogy mi okozhatta ezt, és hogy van-e esély a babára? Szeretném boldoggá tenni, hisz neki még nincs gyermeke! Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Dr. Tekse István!
Talán elég speciális a kérdésem... talán nem. 31 éves vagyok, és majd körülbelül nyár végén szeretném abbahagyni a fogamzásgátló szedését, vagyis akkor akartam, ehhez kapcsolódik majd a kérdés is, csak elöljáróban szeretnék leírni pár információt. A nyár végi abbahagyás amiatt lenne, mert tisztulni szeretnék mielőtt babánk lehetne a párommal. Most Yadine-t szedek körülbelül egy éve.
Nemrég elkezdtünk a párommal komolyabban edzeni, testépítő szinten táplálkozunk, edzünk és persze a megfelelő kiegészítőkkel. Ami nálam például tesztoszteron fokozó is. Egy hónapja kezdtem el szedni. 2000 mg Tribulus Terrestris és "Receptor Signal Transduction Blend" 1100 mg a napi hatóanyaga.
KÉRDÉS: Felmerült bennem az a kérdés, hogy nem felesleges-e a fogamzásgátló szedése ebben az esetben. Legalább is arra az időre, amíg ez a tesztoszteron fokozó kúra le nem megy?
Tudom, hogy az orvosok csak nagyon szélsőséges esetben javasolják a fogamzásgátló elhagyását, és nem tudom, hogy ez ilyen eset-e?
Nagyon sokat segítene a válaszával, amit előre is köszönök!
Üdvözlettel: Margit

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor úr!
Azt olvastam, hogy ha történt ovuláció a ciklusban, akkor a menstruáció 2-3 napig tart, és nem piros színű, inkább sötétebb. Nekem kb. 6 napig tart a menstruációm, első 3 napban erősebb, és élénk piros színű. Ezek szerint nekem szinte sose volt peteérésem? Tényleg jelzi a vérzés idejének hossza és színe, hogy volt -e egyáltalán peteérés?

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Gyakran marad el a menstruációm, és megfigyeltem, hogy mikor nem menstruálok, mindentől felpuffad a hasam! Kaptam hormonokat (Clostilbegyt), volt peteérésem, de csak 1 hónapra hozott eredményt! Mi lehet az oka?
Válaszát előre is köszönöm.
Szabina

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
A 20. napon az ösztradiol 346, pmol/L, a progeszteron pedig 35,4 nmol/L. Hormontanácsadó szerint ösztrogéndominanciám van és Women's krémet ajánlott. Ön szerint sem jó a két hormon közötti arány, és szükség lehet a krémre (vagy bármi másra)? Ha elkezdem kenni, akkor az valóban módosítja a hormonképet majd? Véleményét előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Éva

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Tavaly nyár elején eldöntöttük a párommal, hogy babát szeretnénk, ami tudtam, hogy lehet nem lesz egyszerű a korom miatt (42), bár nem volt semmilyen problémám előtte (rendszeres 24-26 napos ciklusok), illetve egészen addig. Szeptemberben kezdődtek a bajok. Augusztus 25-én jött meg a menstruációm, normális 5 napig tartott. Szeptemberben hiába vártam. 3 negatív terhességteszt után október 2-án mentem orvoshoz, aki UH-gal is megvizsgált, de nem talált petezsákot, csak a jobb oldali petefészekben egy 22x20 mm-es cystát. Az endometrium vastagsága 7 mm. Kért egy hormon vérvételt, és ß HCG-t. A HCG 0,4IU/L lett, a hormonháztartásomat teljesen rendben találta, sőt pont akkor volt az eredményekből ítélve peteérésem, ami be is igazolódott, mert két hét múlva a 40. napon meg is jött mindenféle gyógyszeres kezelés nélkül. Következett 2 normális ciklus, aztán idén jan.6-án megint megjött rendesen 5 napig. Jan. 22-étől 24-ig újra, de csak véres vízszerű valami, az is csak nagyon kevés. Apró szurkálásokat éreztem a baloldalon. 26-án ismét jelentkezett akkor már kicsit sűrűbb, de akkor is csak annyi, hogy egy tisztasági betét is elég volt, szurkálást ekkor is éreztem, de egyáltalán nem görcsöltem, ami egyébként rám jellemző volt előtte. Ez 4 napig tartott. Ez volt az utolsó vérzésem. Azóta a 45. napnál tartok, hogy semmi. Két hete melleim meg vannak duzzadva, a hasam is feszül, valami nagyon nyomja a hólyagomat, mert nem győzök pisilni. A sok negatív teszt után a 43. napon lett egy nagyon halvány (árnyékszerű) pozitívom. Az nap este voltam orvosnál, aki vizsgálat után közölte, hogy valószínűleg korai terhességről van szó. Másnap reggel UH. A következő eredménnyel:"Átl.-tól kissé nagyobb uterus ábrázolódott. Az endometrium vastagsága 13 mm de benne petezsák nem látható. Jobb oldalon 32x21 mm-es ovarium, benne kissé szabálytalan alakú, kb. 18mm átlagátmérőjű, folyadék denzitású echoárnyék látható. Bal oldalon 30x19 mm-es normális szerkezetű ovarium látható. a kismedencében kóros resistentia, szabad hasűri folyadék jelenleg nem látható." Ez után ßHCG + hormon vérvétel. Sajnos a HCG eredmény 0,3 IU/L. A hormon eredmény még nem érkezett meg.
Most már nagyon el vagyok keseredve, nem tudom, mit gondoljak, mi lehet a baj. Változó kor?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel:
Marcsi

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt doktor úr,
5 éve szeretnénk kis babát, de valamiért nem sikerül. Nekem már van egy lányom, de a páromnak még nincs gyereke. Lehet, hogy nála lesz a probléma. Ciklusom most 21 napra rövidült, idáig 32 volt, ezt sem értem. Decemberben 43 napra jött meg. A hőm se akar nagyon felmenni ovulációkor. Lehet, hogy nincs peteérésem?
Köszönöm a válaszát

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt doktor úr,
1 év után végre sikerült pozitívat tesztelnem, nagyon boldogok vagyunk a párommal. Ami viszont aggaszt minket, hogy kb. két hét múlva van egy lefoglalt tengerparti nyaralásunk, de nem tudom, nem árt-e a magzatnak a repülőút (3 óra körülbelül), mivel nagyon korai terhességről van szó: az elutazáskor, ha minden rendben megy, még csak 6 hetes leszek az utolsó menstruációhoz képest.
Ön mit javasol, nyugodtan utazhatok vagy inkább mondjuk le?
Előre is köszönöm a válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm!
Több mint két éve szeretnénk babát. Férjem kivizsgálva (urológus), spermaszáma jó. Velem kapcsolatban nőgyógyászom tanácsára anti-Müller 2,1. szerintem kevés. Inofolic étrend kiegészítőt szedtem 3 hónapig; a menstruációm beállt :D. Utolsó menstruációm jan. 30. nem jött meg; a hasam feszül; fáradékony vagyok; illetve mintha valami fertőzésem lenne. elfelejtettem feb. 7-től 2 hétig Harkányban nyaraltunk; a gyógyvízben voltam sokat. Probiotikus tampont használtam. Lehetek terhes? Jövő héten veszek tesztet. Előre is köszönöm.
Márti.

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor úr! 18 éves vagyok 3 éve élek szexuális eletet védekezés nélkül, és meg nem estem teherbe. Milyen vizsgalatokat ajánl?

A választ itt olvashatod.
 

Jó napot, Doktor Úr!
26 éves nő vagyok. A párommal pontosan fél éve szeretnénk babát, eddig sikertelenül, tudom, nem sok idő. A férjem kivizsgáltatta magát, volt spermavizsgálaton is, nem túl jó lett az eredménye, és ebből adódóan elküldték ultrahangra, ahol megállapították, hogy herevisszere van. Idén januárjában meg is műtötték. A műtéttel egy időben én is megnézettem magam, pont a peteérésre kértem az időpontot, minden rendben volt.
A ciklusom 28 napos, minden úgy van, ahogy a nagykönyvben meg van írva.
Pajzsmirigy-túlműködési problémáim is vannak, amihez komoly szívritmuszavar is párosul. Azt olvastam, hogy ez is hátráltatja a baba érkezését. Ez igaz? Valamint a magas alap (100-as) pulzusszám miatt lehet a terhességnél, vagy a szülésnél bármilyen komplikáció?
Ön szerint mikor menjek el újra az orvosomhoz és kérjem a további kivizsgálásokat, ha nem jön a baba? Vagy Ön szerint esetleg el lehetne kezdeni már most a kivizsgálásokat(pl. vérvétel)? Vagy adjunk időt, hogy a férjem spermaképe javuljon? Ami, ha jól tudom, minimum 3 hónap, tehát április környéke.
Válaszát előre is köszönöm!!
Tisztelettel:
Melinda

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Megpróbálom gyorsan leírni a történetem. 2011 márciusában hagytam abba a fogamzásgátlót, mert babát szerettünk volna. A gyógyszert azért kaptam 19 éves koromban, mert rendszertelen volt a menstruációm. Akkori hormonvizsgálatnál az LH hormon magasabb volt. gyógyszer abbahagyása után 56 naposak voltak a ciklusaim, de nem mentem vele sehova, úgy gondoltam 1 évig próbálkozunk és ha nem sikerül majd akkor. Első próbálkozásra terhes lettem, most 20 hónapos a kisfiam, semmi gond nem volt terhességnél, szülésnél. Szerettünk volna kistesót, aki szintén ilyen hamar összejött, de sajna 6-7 héten spontán elvetéltem. Ennél a terhességnél össze-vissza menstruáltam.
Most Vezetek hőgörbét, amiből látszik, hogy 24. napon van most ovulációm. Tehát 38 napos most a ciklusom. Ovu után szépen megjön a menstruáció 14-16 napra
Ezek az eredmények 2013 decemberében készültek, azóta változott a ciklusom. De nem szedtem semmit.
Lehet kellene egy új vérvétel is?
Hormon vérvétel eredményeim
TSH 2,6 mIU/l LH 15,14 IU/l FSH 7,82 IU/l
Prolaktin 196 mIU/l (102-496 ref tartomány)
tesztoszteron 1,460 nmol/l (0,278-1,73 ref tartomány)
ezeket a ciklus 8. napján mérték
Ciklustól függetlenül mért:
Éhgyomri glucose 4,4 mmol/l (3,8-6,0)
60 perces 6,2
120 perces 5,2
Inzulin 0 perces 4,7 mIU/L (2,6-24,9) 60 perces 41,0
120 perces 17,8
HOMA index 0,92
Progeszteron 1,87 nmol (0.6 - 4.7 nmol/l)
Ösztradiol 525,8 pmol/l ( 46 - 607 pmol/)
Ovuláció után mért
Progeszteron 40,00 nmol (luteális 5.3 - 86 nmol/l)
Ösztradiol 817,3 pmol/l (luteális 161 - 774 pmol/)
Ön szerint az inzulinértékeim jók?
Mindenhol mást olvasok, valahol ez az érték jó, valakinek viszont Merckformint adnak. Kérem segítsen, nem szeretnék a következő terhességnél megint rosszul járni, bár az sosem derül ki, mi okozza a vetélést.
Előre is köszönöm
Üdv
Zs

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
29 éves vagyok. Férjemmel kb. 7 hónapja próbálkozunk. Egy éve megállapították, hogy egyik petefészkem hozzá van nőve a méhemhez, és a méhnyak is hátrahajlik. Nem jön össze a baba. Próbáltuk már párnával a fenekem alatt is. Ezek a tények befolyásolják a teherbe esésem?
Válaszát előre is köszönöm.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Másfél éve hagytam abba a Meliane fogamzásgátló szedését, mert babát szeretnénk. 31 éves vagyok. A ciklusaim beálltak 26-27 naposokra, a vérzés normális. Elevitet, C-vitamint és E-vitamint szedek.(Férjem spermáit januárban nézték meg, minden rendben van)
A hőmérőzés alapján kb. 10-12 napon van peteérésem, illetve akkor jelentkezik a tojásfehérje állagú "folyás" is. Viszont szinte rendszerint 7 nappal a peteérés után 1-2 napig tartó pecsételő vérzésem van, pontosabban barnás színű folyás, nem tiszta vér (ezeken a napokon felugrik a hőmérsékletem 37-re, aztán ahogy elmúlik a pecsételés, vissza 36.7-re, ami nálam egy átlag hő a luteális fázisban). Van úgy, hogy a menzesz előtt is újra pecsételek.
Tavaly nyáron mért hormontesztjeim a következők voltak:
14. napon:
TSH: 2.240mlU/L
FSH: 8.7IU/L
LH: 11.4 IU/L
Ösztradiol: 305pmol/L
Tesztoszteron: 0.317nmol/L
21. napon:
FSH: 4.6 IU/L
LH: 9 IU/L
Prolaktin: 199.2 mlU/L
Progeszteron: 29.82 nmol/L
Ösztradiol: 568.1 pmol/L
(Annyi még érdekes, hogy ez volt az egyik olyan kivételes ciklus, amikor semmilyen pecsételés nem jelentkezett)
Magyarországi nőgyógyászom szerint mindenem egészségesnek tűnik belül, és a nyálkahártyám is kezd szépen felépülni, tavaly nyáron volt 9mm. Ez elég a teherbeeséshez?
Mivel Angliában élek, azóta sajnos nem voltak hormonok nézve, ennyi fért bele a 2 hetes szabadságba akkor, sajnos az itteni az orvos nem akar elküldeni még vérvizsgálatra.
Nagyon leterhelt vagyok a munkahelyemen, heti 60-70 órát dolgozom és stresszelek is, kiválthatja a pecsételést a stressz? Nyáron végleg visszaköltözünk Magyarországra, elképzelhető, hogy ha megszűnik ez a stressz, akkor nem fogok pecsételni? (Gondolok itt arra, hogy esetleg a prolaktinszint megnőtt, és ez befolyásolhatja-e egyáltalán a sárgatest képződést?
Milyen okai lehetnek nálam a pecsételésnek - ha azt a barnás színű folyást annak nevezhetjük?
Válaszát előre is köszönöm!
Hajnalka

A választ itt olvashatod.
 

Kedves doktor úr!
Jó pár hónapja próbálkozunk a 2. babával - ez a 9. ciklusom itt, de már lassan több mint 1 éve nem szedem a gyógyszert - nagyon jó lenne, ha ebben a ciklusban sikerülne. A görbém nagyon biztató, bár erre nem merek adni (nagyon sokszor nagyon biztató a görbém volt már)...
A doktor úrhoz a következő lenne a kérdésem: tegnap este vettem észre, hogy minimális tej jön a mellemből (tegnap este mindkettőből, ma reggel csak az egyikből, de egyértelműen az volt - bár minimális mennyiség). Mivel ma még csak a ciklusom 22. napján járok - ami a 9. dpo a ciklusban, nagyon meglepődtem, túl korainak tartom ahhoz, hogy előtej legyen. Ön szerint jelezhet ez terhességet, vagy nem egyértelmű az összefüggés? Akkor szeretnék csak teszteli, ha még legalább 1-2 napig magasan marad a hőm.
Előre is köszönöm válaszát.
Üdvözlettel,
Ildibaba81

A választ itt olvashatod.
 

Jó napot, doktor úr!
Párommal 1 éve próbálkozunk, de nem esem teherbe. Van 2 gyerekem már de most 40 éves vagyok. Azt vettem észre, hogy a peteérés után a 10. vagy a 11. napon újra kezdődik a periódusom. Általában 25 vagy 26 napos. De a peteérés után felfújódom, és nagyon égnek a melleim. Néha olyan érzés, mintha terhes lennék. Ez mitől van? Nagy gond, ha a második szakasz ilyen rövid? Mit tegyek? Köszönöm válaszát előre is.

A választ itt olvashatod.
 

Szép napot, Dr. Úr!
Nekem január 6-án volt utoljára menstruációm, és február 10-én csináltam terhességi tesztet, ami pozitív lett, de 11-én lázas lettem. 13-a reggelig folyamatosan lázas voltam, köhögtem, fulladtam, mert asztmás vagyok. Nagyon gyenge voltam, nemigen tudtam enni se, és 13-a délután bevéreztem. 14.-én elmentem a Szeghalmi nőgyógyászatra, ahol hasi ultrahangot csináltak, és azt mondták, nem látnak terhességet, de azért menjek el vérvételre. De szombaton, 15-én olyan volt, mintha magzat esett volna ki belőlem. Ezért 17.-én elmentem a háziorvoshoz, vérvétel helyett és megmutattam, hogy mi esett ki belőlem. Ő azt mondta, hogy nem magzat, de beküldött Gyulára, és ott ketten hasi ultrahangoztak, nem láttak semmit. Kaptam ergamm cseppet, hogy váltsam ki, de nem váltottam ki, mert másnap, 18-án már nem volt vérzésem. Így 19-én visszamentem a Szeghalmi nőgyógyászatra, ahol nem vizsgáltak meg, csak elküldtek ismét vérvételre. Az eredménye ma érkezett meg, és nem tudom, hogy most mi van, . terhes vagyok vagy nem. Ezt az eredményt kaptam: Total béta-hCG: Eredmény egység 20,3 U/L referenciai tartomány < 5,0
Szöszike

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr,
Szeretnék élni a lehetőséggel, és a véleményét kérni. Babát szeretnénk, és tavaly felkerestem egy nőgyógyászt, mert sajnos rendszertelen a menstruációm, kb. 32 - 40 - 42 napos, de volt 28 is, mondjuk az ritkán. Hallottam, hogy előfordulhat, hogy ilyenkor nincs peteérés, amit a doktor úr is alátámasztott, nézett egy hüvelyi ultrahangot (14. napon) és annyit mondott: nem látok peteérést - ami a rendszertelem ciklusomat figyelembe véve, a 14. napon, nem is biztos, hogy meglepő. Sajnos azt nem mondta, én meg elfelejtettem kérdezni, hogy lát-e esetleg tüszőt, ami megérhet, vagy teljesen reménytelennek látja... hormonvizsgálatra még nem küldött el, helyette ajánlotta az inofolicot. Ezt derekasan szedtem is, első hónapban 52 napos lett a ciklusom, akkor még nem annak tulajdonítottam. Most 55 nap körül járok és megint nem jön meg (terhesség kizárva), úgyhogy abbahagytam az étrend-kiegészítőt, sajnos úgy tűnik nekem, nem segített, sőt, rontott a helyzeten. Most már ott tartok, hogy magánlaborban végeztetek hormonvizsgálatot, csak ilyen ciklus mellett nem tudom, mikor kéne a "21. napi" vérvételt időzíteni? Az eredmények tükrében lehetne továbblépni, ön mit javasolna, nőgyógyászt, vagy endokrinológust keressek meg az eredménnyel? Illetve még egy kérdésem lenne, meddig várjak, hogy megjöjjön? Menjek el orvoshoz, vagy a felírt gyógyszer befolyásolná a hormonvizsgálat eredményét? Elnézést a sok kérdésért, de tanácstalan vagyok...

A választ itt olvashatod.
 

Jó napot! 3 hónapja késik a menzeszem, és csináltam terhességi tesztet, és negatív! Terhességről nincs szó ! És segítséget kérnék, hogy hogyan lehetne elősegíteni a menstruációt!
Üdvözlettel:
Álisá

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Uram!
24 éves nő vagyok. 2 héttel ezelőtt volt miss. ab-om. Első terhességem volt. 12 hetes ultrahangon diagnosztizálták, hogy elhalt a terhességem. 8 hetes ultrahangon minden rendben volt, és szívhangja is volt. Nem tudom, hogy miért következett be. Próbálom az okát felderíteni, hogy ilyen ne forduljon elő. Gondoltam hormon problémára. 12 éves koromban jött meg először. 17,5 éves koromig nem állt be 28 napra, hanem 24, 26 napra, de minden hónapban megvolt. Ekkor elkezdtem fogamzásgátlót szedni (Yasminelle), évente rákszűrésre mentem. 6,5 évig szedtem orvosi felügyelet mellett. 2013 májusában hagytam abba. Menstruációm minden hónapban megvolt, de átlagos ciklusom hossza 31 nap volt, vérzési időm 4-5 nap. Ezután vártunk 5 hónapot a terhességgel. Novemberben már kisbabát vártunk. Toxoplasma vizsgálatom rendben volt, vércsoport, ellenanyagszűrés is jó volt. 8-9 hetes terhes voltam, amikor alhasi szúrásokat éreztem egy két napig, de nem voltak intenzívek. Mégis elmentem a háziorvosomhoz és elküldött labor vizsgálatra. Vizelet vizsgálatomnál baktérium 86 volt. Vérvételnél EO 0.7. Többi eredmény jó volt. 9-10 hetes terhes voltam, amikor nagyon megijedtem, lelki felindulásom volt. Ez is lehet az oka? Sajnos nem tudták megmondani, hogy miért mehetett el a baba. Ön szerint el kell mennem hormon vagy bármilyen vizsgálatra? Esetleg meg tudná mondani a lehetséges okát? Sárgatest elégtelenségre is gondoltam. Kb. 10-11 héten mehetett el az orvos szerint. Férjemnek immundeficiencia betegsége volt gyermek korábban. Ez is közre játszhatott? Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel.: Diána

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Clostilbegyt szedése mellett január 10-én volt peteérésem. Eddig 28-29 napos ciklusaim voltak, most Metformint is szednem kell (2 hónapja), és az első hónap után a 32. napon jött meg a mensesem. Most a 32. napon járok, de nincs menstruációs tünetem. Két különböző tesztet már csináltam, mindkettő negatív. Mi lehet a baj? Clostilbegyttől nem középidős peteérésnek kellene lennie?
Válaszát nagyon szépen köszönöm.
Figaro

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Segítségét szeretném kérni. 31 éves vagyok, 7 év után, fél éve hagytam abba a Harmonet fogamzásgátló szedését. Az első hónapokban még rendben volt a ciklusom, azóta viszont különböző időpontokban 1-1 napig tartó közti vérzéseim vannak; menstruációm 10 napos, de ebből a 10 napból 2 nap, amikor ténylegesen vérzem, a többi nap csak maszatolás; a ciklusom közepén kb. 2 hétig folyamatos, erős szúrást érzek a bal oldalamon; a menstruáció előtti és utáni napokban szex után is vérzem kicsit; és már wc-n erőlködéskor is előfordult vérzés, ami a hüvelyből jött. Sajnos külföldön kell dolgozzam, itt voltam már két különböző orvosnál emiatt, de mindkét doktornő mindenféle vizsgálat nélkül azt mondta, hogy a problémát a gyógyszer elhagyása okozza. Májusban tudok hazamenni, akkor mindenképp kivizsgáltatom magam, de egyre jobban kétségbe vagyok esve és félek, hogy valami komolyabb dolog lehet. Ön szerint mi lehet a baj? Válaszát előre is köszönöm!
Éva

A választ itt olvashatod.
 

Jó napot! Azt szeretném megtudni, hogy teherbe eshetek-e úgy, hogy a bal petevezetékem teljesen el van záródva, és a jobb épp hogy átjárható, meg nagyon hátrahajlik a méhem. A menstruációm rendszertelen, legutoljára 2014. 01. 20-án jött meg, 41 napra. Nagyon szeretnénk kisbabát. Voltam a rendszertelen menstruáció miatt dokinál, hogy csináljon valamit, és ezt a választ kaptam, hogy várjunk még két hónapot, és ha akkor is késik, akkor menjek vissza, és kapok tüszőrepesztőt 3 hónapra.
Azt szeretném megtudni, hogy ez segít-e valamit a menstruáció beállításán is, meg hogy sikerüljön a baba.
Válaszát előre is köszönöm
Anikó

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr. Tekse István!
Segítségét szeretném kérni a problémám megoldásához. 4 éve babát szeretnék, de eddig még nem sikerült. A menstruációm rendszeresen megjön 30 napra, első két napba normális mennyiségű, viszont utána már csak alig van, és az is két hétig. Tavaly sokat fájt a hasam, sokszor voltak cisztáim, amik maguktól kirepedtek, ha együtt voltunk párommal, néha véreztem és fájdalom kísérte. Tavaly nov.-ben magánrendelésre mentem, mert a körzeti kórházban sosem csináltak semmit, csak azzal jöttek, hogy menjek meddőségi centrumba. De nagyrészt ott is ugyanazokat a vizsgálatokat csinálják, mint a körzeti kórházba megcsinálhattak volna, főleg, hogy abba a kórházba dolgozok. Tavaly nov.-ben megállapították, hogy gyulladásban van a méhem (ami valószínű már régóta fennállt), kaptam Zinnat tablettát. Tele volt mind a két petefészkem apró tüszőkkel/cisztákkal. Majd megcsináltatták velem a hormonvizsgálatot (a ciklus 2. napján csinálták, ahhoz képest egy kicsit magasabb volt az LH szintem az orvos szerint), inzulinterhelést (negatív). Decemberbe ismét hüvelyi UH volt, ahol a tüszők/ciszták kisebbek voltak már. Az egyik petefészkemben egy érett tüsző is volt, a másikban pedig már kezdett sárgatestté alakulni, tehát volt tüszőrepedésem. Felírt az orvos Norcolutot, hogy szedjem be még decemberben, hogy januárban rendesen megjöjjön. Meg is jött jan. 3.-án. 7. nap el kellett kezdenem a Clostilbegytet szednem, és várni a csodára. Nem hívott vissza kontroll UH-ra. Jan. 24.-től elkezdett fájni a hasam és barnás vérzésem lenni, felhívtam, azt mondta, hogy nem a gyógyszertől van, biztos megint gyulladás van, de el fog múlni, nyugodtan kezdjem el szedni febr.-ban is a következő adagot a Clostilbegytből, ha nem leszek terhes. Jan. 29.-re el is múlt a hasfájás. Febr. 2.-án el kezdtem megint vérezgetni, akkor már pirosos vérzés volt, de kevés. 4.-én délután megint elkezdett feszíteni a petefészkem, először az egyik, rá pár órára a másik alig bírtam megmozdulni is, de aztán éjjelre jobb lett (olyan érzésem volt, mint mikor cisztám volt és kirepedt). 5.-én reggelre elég sok vérzésem lett, de este óta megint alig van valami. Viszont a petefészkem megint nagyon feszít, először az egyik, most a másik. Nem tudom, mit csináljak. Nem merem már elkezdeni a következő adagot a Clostilbegytből, félek, hogy bajom lesz. És ráadásul azt sem tudom, melyik vérzésnapot vegyem elsőnek. Lehet, hogy ez is csak a ciszta kirepedésétől volt, nem? Nagyon szeretnék babát, de nem találok olyan orvost, aki rendesen kivizsgálna, kezelne. Szerintem azért a Clostilbegyt nem játék, illett volna ellenőrizni, mit reagál a szervezetem, lehet, hogy nem is azzal van bajom. Tudna nekem ebben segíteni?
Köszönettel,
Syl

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Meddőségi kivizsgálás részeként immunológiai vérvétel is történt. A következő eltéréseket találták:
APTIM 44,2 sec, APTIN 33,0 sec
TTGM 9,03 U/ml
CCP 29,18 U/ml
ANA (ELISA) 32,5 U/ml, ref: 0-25
A nőgyógyász csak az utóbbi értékkel foglalkozott, és Medrol szedését javasolta.
A kérdésem az lenne, hogy mit jelentenek a fenti értékek, mi köze lehet ezeknek a meddőséghez, illetve Önnek mi a véleménye, valóban kellene Medrolt szednem?
Köszönettel: Kriszta

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Második vérvétel előtt állok, a prolaktinra lennénk kíváncsiak. Az első vérvétel febr. 5-én történt. Elvileg febr. 13-án megyek a másodikra. A két vérvétel között eltelt idő csak 8 nap, az nem kevés? Menstruációm febr. 16-án, vasárnap esedékes, előtte szeretnék túl lenni a vérvételen. Vagy a ciklus nem befolyásolná az eredményt? Kérjek inkább későbbre időpontot?
Köszönöm válaszát!
Anett

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Ha a peteérés a 19-20. ciklus napon van (31-32 napos ciklusok), abban az esetben is a hormonvizsgálatokat a 21. nap kel megismételni (pl. progeszteron) vagy ilyen esetben indokolt a 27. napon elvégezni a vizsgálatokat. Gondolok itt a progeszteron és az ösztrogén értékének változására a luteális és a folikuláris szakaszban.
Előre is köszönöm a válaszát.
Üdvözlettel:
Emese

A választ itt olvashatod.
 

Kedves doktor úr!
Sajnos nem esek teherbe, a férjemmel már lassan több mint három és fél éve próbálkozunk. Én betöltöttem a 38-at. Mind a ketten voltunk orvosnál, és állítólag minden rendbe van egészségileg. Próbáltuk már a hőmérőzést is, de sajnos nem sikerül, elutaztunk, mert volt, aki azt mondta, sokat stresszelünk, de így sem sikerült. Kezdek nagyon kétségbe esni. 16 évesen volt egy abortuszom, még fiatal voltam, nem érett a gyerekvállalásra. Ráadásul van egy elég komoly allergiám, tartósítószerekre, adalékanyagokra, színezékekre, úgyhogy még gyógyszert sem bírok szedni. Várom mielőbbi válaszát és tanácsát, amit előre is köszönök.
Barbi

A választ itt olvashatod.
 

Jó napot! Szeretném megkérdezni, hogy már régóta próbálkozunk a párommal, hogy babánk legyen de nem jön össze, ez mitől lehet? Meg néha megjön a menstruációm, néha pedig nem ettől is lehet, hogy nem esek teherbe? Előre is köszönöm, további szép napot!
Nyeska

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor úr!
35 éves vagyok, 2 gyermekem van, mindkettő rendben fogant, nem volt probléma, és császármetszéssel született. A 2.-nál teljes hegszétválásom volt, ami ott derült ki azzal együtt, hogy van 2 db hátsó külső fali miómám is. Egy ideig letettem róla hogy vállaljak újabb babót, de nem hagy nyugodni, hiszen mindig nagy családra vágytam. Igazából a miómáim nem változtak, 20 mm körül vannak, a mensesem hol 20 napra, hol 30.-ra jön meg, eltart kb. 4-5 napig rendesen, majd 2-3 nap apró pecsételések vannak. A vérzésem rendkívül bő....
Viszont kb. 6 hónapja nem védekezünk, mert úgy vagyok vele, hogy ha jönni akar, akkor jön, de azért az aggaszt, hogy ha össze is jön, akkor a miómám ugye megvan, és volt egy hegszétválásom, nehogy valami végzetes dolog történjen. Ön a fentiek tükrében mit javasolna nekem?
Boribr

A választ itt olvashatod.
 

Kedves István!
Jelenleg 35 éves vagyok. Férjemmel már 5 éve próbálkozunk. 2012-ben a tapolcai klinikán a vizsgálatok alapján az Anti-Müllerian hormonszint tizede volt a normális értéknek. Az orvos a lombikprogram elindítását javasolta. Menopur injekcióval kezeltek.2 sikertelen próbálkozás után a nőgyógyászom javaslatára a kaposvári Kaáli Intézethez fordultunk. Itt Merival-lal kezeltek, a vashiányomra Maltofert szedtem, továbbá D-vitamint, C-vitamint, Letrox-ot és Hipp-natal-t is szedtem. Itt is 2 sikertelen beültetés volt. Jelenleg Pro-Creation kapszulát szedek 3 hete, Women's Cream-t használom október közepe óta és ovulációs tesztekkel figyeljük a peteérést. Szeretném megkérdezni, hogy a tervezettbaba.hu oldal segítségével természetes úton sikerülhet-e a baba? Válaszát előre is köszönöm:
Bettyna

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor úr!
A kérdésem, hogy a progreszteron vérvétellel történő vizsgálatára a ciklusom hányadik napján menjek, ha a ciklusaim átlag 26 naposak?
Köszönöm válaszát.
Emma

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Kétségbe vagyok esve. December 10-én volt az utolsó menstruációm. Pontosan tudom, hogy december 30-án volt, hogy nem védekeztünk a párommal, januárban kimaradt a menstruációm. Csináltam terhességi tesztet, amely halványan igaz, de pozitív lett. Január 16-án felkerestem a nőgyógyászt, aki rögtön befektetett a kórházba méhen kívüli terhesség gyanújával. Hcg szintem ekkor vérből 179 volt. Ultrahangvizsgálat után barnás folyásom jelentkezett, ami azóta is tart. Erre Duphaston tablettát rendeltek el napi 3x1-ben. Pár nap elteltével a hcg szintem 179 lett. Folyamatos ultrahangvizsgálat közben állítólag kizárták a méhen kívüli terhességet, kialakuló petezsákot láttak, némi folyadékkal, ez január 23-i vizsgálat. A hcg szintem 179 után két nappal 367-re emelkedett. A barnás folyásom nem szűnt meg, a mai napig van (pecsételő). Visszamentem, miután kiengedtek a kórházból, mert egy csepp rózsaszínű folyás jelentkezett, ekkor az orvos semmilyen formában nem volt hajlandó velem foglalkozni. Felkerestem egy másik nőgyógyászt aki ultrahang vizsgálat alapján a méhemben nem talált terhességet, viszont a jobb petevezetékemben van valami, de nem tudja egyértelműen megállapítani, hogy méhen kívüli-e. Doktor Úr! A kérdésem az lenne, hogy most akkor mi van? Nem lehet, hogy túl korai még megállapítani a terhességet? Ha a pontos dátumot nézem, akkor most 28 nap telt el az együttlét óta, legyek türelmes, vagy sajnos ez elvesztett terhesség?

A választ itt olvashatod.
 

Mit tegyek, ha azt vettem észre az utóbbi 3 hónapban, hogy addig volt "változatos" hüvelyváladékom, most pedig nincs sem krémszerű, sem tojásfehérje szerű, csak simán nedves a hüvelyem a ciklus minden napján? Volt egy gyógyszerelhagyásom és egy gyógyszercserém is 3 hónapja.

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
33 éves nő vagyok. A párommal 1,5 éve szeretnénk gyereket. Mivel ezidáig nem sikerült, nőgyógyászhoz fordultam, aki policisztás ovárium szindrómát állapított meg. Kb. 2 havonta van menstruációm. Szedtem peteérést elősegítő gyógyszert egy alkalommal, és a petesejttel nem is volt probléma (voltam ultrahangon), de sajnos nem sikerült teherbe esnem. Ez jelentheti azt, hogy csak mesterséges megtermékenyítéssel tudok teherbe esni, vagy van rá gyógymód? Hogyan érhető el, hogy tüszőrepedésem legyen?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt doktor úr!
Férjemmel 20 éve vagyunk együtt, most 36 éves vagyok, és van egy 16 éves gyermekünk (soha nem védekeztünk). Azóta egyszer, 4 évvel ezelőtt estem teherbe, de sajnos nem tartottuk meg a babát. Azóta nagyon megbántuk a dolgot, és kb. 3 évi próbálkozás után azóta sem jön össze. Férjemnek volt varicokele műtétje 1,5 éve, azóta már javultak az értékei, vagyis nála rendben minden. Nekem 3 hónapja volt egy erős felfázásom, és str. agalactiae-t tenyésztettek ki. Kaptam rá gyógyszereket, majd rá két hónapra erős alhasi görcsökkel a sürgősségin kötöttem ki ( 2013. dec. 6-án). Se az ultrahang, se a sebész, ill. nőgyógyász nem talált semmit. (A 4 évvel ezelőtti terhességnél szintén erős alhasi görcsökkel kórházban voltam, akkor sem találtak semmit, és utána derült ki, hogy terhes vagyok) Azóta most volt az első menstruációm, ami nagyon rövid volt 2 napos, első nap barnázás, majd két nap nagyon kevés. Ez január 14-15-e volt. (Máskor normálisan, rendszeresen 4-6 nap). A melleim nagyon feszülnek, fájnak, de a január 27-én végzett teszt eredménye negatív. Február 3-ára kaptam időpontot orvoshoz. (Nőgyógyászatilag rendben vagyok, volt hormonlaborom, rákszűrésem, ultrahangok, inzulinrezisztencia vizsgálat, és teljesen rendben.) Ön szerint lehetséges, hogy nem mutatta ki a teszt a terhességet ennyi idő után?
Utolsó normál menstruáció 2013. december 14.
2 napos menstruáció 2014. január 14-15.
Átlagos ciklushossz: 29 nap
Köszönöm válaszát
Üdv. Éva

A választ itt olvashatod.
 

Jó napot kívánok!
Pánikbeteg 38 éves nő vagyok, van egy 14 éves fiam (akkor nem szedtem gyógyszert mikor ő fogant és született, de előtte is 5 évig, majd 2002 óta ismét szedek), és most újra babát szeretnénk. 3 hónapja hagytam abba a Lamolep 100 mg napi 1 tabletta szedését és a Rivotrilt is lecsökkentettem, majd lecseréltük Seduxenre. Mostani gyógyszereim Asentra 50mg, Seduxen napi 2xfél szem, pszichiáter engedélyével ezek mellett lehetek terhes. Azt vettem észre, hogy amióta a gyógyszerelhagyás és -csere történt, nem érzem annyira a középidőmet (csak picit fájdogál), és a testápoló-szerű, valamint tojásfehérje-szerű váladék sem jelentkezik, csak simán nedves a hüvelyem, de váladék nincs. Pedig a szülés óta mindig éreztem a tüszőrepedést igen erősen (ultrahangon is látszott, hogy azt érzem), és a váladékok is mindig a kellő időben voltak jelen (peteérés közeledtével a testápoló-szerű, majd éréskor a tojásfehérje-szerű nyúlós). Mitől lehet ez így most? Lehet, felborult a ciklusom, vagy nincs peteérésem? Még csak 3 hónapja próbálkozunk, és tudom, 1 év sikertelenség után kell elmenni kivizsgálásra, de a korom miatt nem szeretném húzni az időt. Egyébként a ciklusom pontos maradt abban a tekintetben, hogy 26 napig tart, ez nem változott. Mit javasol?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel
Ildikó

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr. Úr!
Women's krémről/természetes progeszteron/ szeretném a véleményét kérni, sajnos a UH kiderült, hogy cavum felsőbb részén nyh 10-11mm tüszőrepedéskor, a többi részen vagy vékony vagy nincs is, a nőgyógyászom a méhpempőt javasolta, progeszteron 21 napon alacsony volt, gyógyszert nem kaptam. Szeretném megkérdezni, a Women's krém segíthet a problémán? Lehet a nyh vastagabb a használata során? Emelkedik tőle a progeszteron szint? Adagolást hogyan javasolná, mikor kezdjem el? PCO-s is fent áll sajnos, így a ciklus nem rendszeres, hol 30 hol 52 napos. Válaszát előre is köszönöm!
Judit

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
A véleményét szeretném kérni labor leletekkel kapcsolatban.
Már 1,5 éve úgy gondoltuk ,hogy ha akar jönni a baba, akkor jöhet, nem védekeztünk, 7 hónapja viszont már konkrétan próbáljuk, (ovulációs teszt), de semmi eredmény. A ciklus 27 napos.
A 23.napon levett eredmények a következők:
Follikulus stim.h. 2.32 mlU/ml
Luteinizáló h. 2.72 mlU/ml
Progeszteron 25.77 nmol/l
Ösztradiol 273 pmol/l
Prolaktin 13.9 ng/ml
Total tesztoszteron 0.31 nmol/l
A 15. napon levett értékek:
FSH 17,45 mlU/ml
Luteinizáló hormon 55,98 mlU/ml
Progeszteron 5,00 nmol/l
Ösztradiol 1279,7 pmol/l
Totál tesztoszteron 1,71 nmol/l
Segítségét és válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: Ani

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Több, mint 2 éve annak, hogy jártam egy lombikbébi-kezelésre. Azt az előző párommal kezdtük el, de annak a kapcsolatomnak már vége. Mostani párommal nagyon szeretnénk már kisbabát, de sajnos nem jön össze. Annyit tudok magamról mondani, hogy én termékeny vagyok, ezt a korábbi vizsgálataim már bebizonyították. Az egyik ismerősöm azt mondta nekem, hogy lehet, azért nem essek teherbe, mert el vagyok záródva a korábbi beavatkozás miatt, lehetséges ez?
Klaudia

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Én azt szeretném megkérdezni, hogy korábbi petefészek-gyulladás befolyásolhatja-e a teherbeesést? Csak egyoldali volt, és utána egy hónapra volt egy méhciszta. Válaszát előre is köszönöm.
Bernadett

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Három evvel ezelőtt volt egy 30mm*40mm cisztám, ami akkor 6 hónap alatt felszívódott (természetes módszereket alkalmaztam, mint talpmasszázs, természetgyógyászat, bár már a műtétet javasolták, mivel 3 hónap alatt nem tűnt el, de én nem adtam fel).
Jelenleg babát szeretnénk, július végén voltam nőgyógyásznál, aki mindent rendben talált akkor, most a januári rutinvizsgalat alatt (mivel 5 próbálkozás alatt nem jött a baba) kiderült, hogy a bal petefészken egy 50mm-es ciszta, a jobbon meg egy 60mm-es van. Jelenleg is a nőgyógyász két hónap fogamzásgátló tablettát írt elő, amit február 4-étől kell kezdenem, és ha nem változik a mérete, vagyis nem csökken vagy tűnik el, akkor műtétet, amitől én nagyon tartok.
Nagyon bizonytalan vagyok a fogamzásgátló szedése miatt is, inkább a természetes gyógymódokat tartom jónak (jelenleg járok talpmasszázsra, és elkezdtem dió és cickafark teát inni reggelente). A természetesség hívei azt mondják, ne szedjek, mivel felborítja a hormonháztartást, stb. Másik felől meg, ha elmentem az orvoshoz, az valószínű az én érdekemben cselekedett, és lehet az egy plusz tényező ami segíthet eltűnnie a cisztának. Vagy lehetséges esetleg mindkettő használata egyszerre? Teljesen össze vagyok zavarodva. Esetleg a babával próbálkozhatunk, ha úgy döntök, hogy nem szedek gyógyszert? És egy harmadik fontos kérdésem pedig: a pilátesz heti kétszeri alkalommal ajánlott-e? Mekkora az esélye, hogy megcsavarodik a tornától a ciszta?

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr. Tekse István!
A következő leletekkel kapcsolatban szeretném kérném véleményét.
Nekem (30) betegség nincs. Július 20-án hagytam abba a fogamzásgátló tabletta szedését, azóta nem menstruáltam. Ultrahangon ezt írták: zsúfolva tüszőkkel.
2013. október 20-án voltam inzulin terheléses vérvizsgálaton, amelynek az eredményei ezek lettek:
Az inzulin részhez ismételt vizsgálatot írtak.
Vércukor: 4,6 mmol/L
Vércukor 120' 5,7 mmol/L
Inzulin: 2,0 mU/L
Inzulin 120' 45,8 mU/L
Hormonok /Referenciaértékek/
TSH: 0,55 4,00 mIU/L
Prolaktin: 2,8 29,2 mIU/L
LH: 2,8 U/L
FSH: 6,4 U/L
Tesztoszteron: 14,0 76,0 ng/dL
Ösztradiol:
Follikuláris fázis: 19,50 144,20
Ciklus középi csúcs: 63,90 356,70
Luteális fázis: 55,80 214,20
Postmenopausa: 0,00 32,20
Endokrinológus tanácsára Inofolic-ot és
E-vitamint szedek 3 hónapja, diétát igyekszem tartani.
2013. december 16-án ismételten vérvizsgálatra küldött, melynek eredményei a következők lettek:
Vércukor: 4,1 mmol/L
Vércukor 120' 4,2 mmol/L
Inzulin: 2,8 mU/L
Inzulin 120' 12,0 mU/L
Hormonok /Referenciaértékek/
TSH: 1,94 mIU/L
Prolaktin: 7,0 mIU/L
LH: 2,7 U/L
FSH: 4,5 U/L
Tesztoszteron: 32,4 ng/dL
Ösztradiol: 52,93
Follikuláris fázis: 19,50 144,20 ciklus középi csúcs: 63,90 356,70
Luteális fázis: 55,80 214,20
Postmenopausa: 0,00 32,20
Véleményét, tanácsát előre is nagyon köszönöm. Várom válaszát!
Adrienn

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr. Tekse István!
Köszönöm korábbi válaszát! Azóta elvégeztettem újabb vizsgálatokat, amelyek eredményei a következők lettek.
Pajzsmirigy hormon értékeim:
TSH: 2,77 mIU/L (0,27-4,2)
FT4: 14,16 pmol/L (referencia érték: 12,00 - 22,00)
FT3: 5,77 pmol/L (referencia érték: 3,10 - 6,80)
ANTI-TPO: 273 IU/ml (referencia érték: 0,00 - 34,00)
Koleszterin szintem: 4,24 mmol/L
Az inzulinrezisztencia vizsgálat eredménye:
éhgyomri glükóz: 5,3 mmol/L (referencia: 3,6 - 6,0)
60 perces glükóz: 5,1
120 perces glükóz: 4,7 (referencia: 4,1 - 7,8)
éhgyomri inzulin: 4,9 (referencia: 2,6 - 24,9)
60 perces inzulin: 29,3
120 perces inzulin: 26,2
A ciklusaim 26 naposak, a hormon profil eddigi értékei a következők (zárójelben a labor referencia tartománya):
3. napon:
- TSH: 2,77 mIU/L (0,27-4,2)
- LHL: 8,4 IU/L (2,4-12,6)
- FSHL: 5,6 IU/L (3,5-12,5)
- Prolaktin: 238,0 mIUL/L (102-496)
- Tesztoszteron: 0,707 nmol/L (0,278-1,73)
Párom spermaképe:
- térfogat: 3 ml
- vegyhatás: 7,6
- spermium koncentráció: 70 millió/ml
- Motilitás: élén 60%, közepes 20%, lassú 10%, mozdulatlan 10%
- A sejtek 80%-a eltérés nélküli
Leleteimmel kapcsolatban kérem a segítségét, mert már több mint 1 éve sikertelenül próbálkozunk a babával (első baba lenne). Mivel én már 37 éves vagyok, a párom 42, ezért számomra nagyon-nagyon fontos lenne, hogy ne vesztegessek el több időt.
16 hónapja vezetek hőgörbét és használok LH tesztet, amelyek egyértelműen mutatják az ovulációt és az alaphőm szépen fent is marad 14-16 napig. Múlt hónapban ultrahanggal is követtük, és kb. 22 mm-esen repedt meg. Méhnyaknyákom is egyértelműen jelzi a termékeny napokat és az endometrium az ovu környékén 7-8 mm, ami szintén megfelelő a beágyazódáshoz. Általában a 11. napon van az ovulációm és az átlagosnál egy kicsit hosszabb, általában 16 napos a luteális fázisom. Néha előfordul, hogy a menzesz előtt 2-3 napig barnázok, de ez nem minden hónapban jellemző.
A segítségét szeretném kérni abban, hogy valójában mennyire rosszak az eredményeim, mert már lelkileg nem tudom elviselni minden hónap kudarcát!
Válaszát előre is köszönöm!
Nóra

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Én nem tudom megadni a ciklusaim időszakát, mert nincs!
Jól hallotta, nincs.
És az orvos meg nem foglalkozik velem, hisz' vidék helyett Budapesten élek és itt nem foglalkoznak velem, de odahaza is csak sürgősségit vállalnak jobban. És félek, hogy meddő vagyok, pedig csak 21 éves vagyok. 8 hónapja nincs menstruációm, amióta abbahagytam a gyógyszer szedését, előtte 4 évig szedtem. Ilyenkor mit tegyek? Kérem, adjon tanácsot! Hol tudom megcsináltatni ezt a tesztet?
Vagy mit tegyek, de gyorsan, mert próbálok utánajárni a dolognak, de nem megy, s lassan idegroncs leszek. És félek, hogy ez a tétlenség az 5 éves kapcsolatomra fog menni.
2014. 01. 15-én voltam vérvételen itt Pesten s ezeket az eredményeket kaptam:
TERHESSÉGI PRÓBA NEGATÍV
CENTRUM TSH 3,33mIU/L 0,4-0,4
CENTRUM FSH 8,18 U/L
CENTRUM LH 13,82 U/L
CENTRUM PROLACTIN 194,0mIU/L 70,8-566,5
CENTRUM PROGESTERON 1,2 nm/L
CENTRUM TESZTOSZTERON nmol/L A mérés folyamatban..
CENTRUM ÖSZTRADIOL93,3pmol/L
Várom válaszát. Tisztelettel: kaultgirl

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Március óta próbálkozunk a férjemmel (én 28, ő 39), sajnos eddig sikertelenül.
Ma lettek meg a 3. napi hormoneredményeim, és a segítségét kérném a TSH értékemmel kapcsolatban.
Úgy tűnik, minden normális, és határértéken belül van, de én úgy olvastam már több helyen is, hogy a TSH-nak 2 alatt kell lennie ahhoz, hogy összejöjjön a baba. Ön mit gondol erről?
Az eredményeim:
TSH - 2,956mIU/l (0.55-4,78),
FT4 - 13,77 pmol/l (11,5-22,7)
FT3 - 5,16 pmol/l (3,5-6,5)
Tesztoszteron - 0,4 nmol/l (0,5-2,6)
Prolaktin - 290,0 mIU6l (40-530)
Progeszteron - 1,48 nmol/l
Ösztradiol - 134 pmol/l
Kortizol - 519 nmol/l (138-690)
DHEA-S - 2,9 qmol/l (0,95-11,7)
FSH - 8,9 mIU/ml
LH - 8,7 mIU/l
Mennyire fontos az, hogy 2 alatt legyen, ha ez igaz, és lehetséges-e, hogy eddig emiatt nem sikerült?
Azt is szeretném megkérdezni, hogy a hormonértékek mennyire változóak? Lehet, hogy ebben a hónapban épp ennyi, de a következőben már csak a fele vagy a duplája esetleg? Nem kéne-e legalább két ciklus eredményeit megvizsgálni ahhoz, hogy lássuk, mi a helyzet?
A párom eredményei is megvannak:
Ondó színe: opálos
Viszkozitás: cseppenthető
Mennyiség: 3,5 ml
Spermiumszám: 20millió/ml
Motilitás: 70% mozog,
50% - élénken,
10% - mérsékelten
10% - helyben
30% - nem mozog
Dg.: Normozoospermia
Azt tanácsolták, hogy mivel a mennyiség határérték, ismételjük meg a vizsgálatot 2-3 hónap múlva.
Nagyon várom a válaszát, és köszönöm!
Üdvözlettel, M

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Szeptemberben voltam nőgyógyásznál csináltatni egy nagy vizsgálatot. Vérvétel, rákszűrés, ultrahang, minden rendben volt hála, azért írt föl a doktor úr Norcolutot, amit be is szedtem, és Clostilbegytet, amit a menses 3. napjától szedtem 5 napig. A menses többnyire rendszeres, 27-28 napra jön meg, igaz, 2-3 nap max. és nem sok. Október hónapban nem szedtem semmit. Novemberben ismét beszedtem 5 napig a Clostilbegytet, decemberben is megjött 27 napra a menses. 1 napig tartott, egész pontosan dec. 15-éig. Most január 16-a van, és nem jött meg a menses. és jele sincs, ami máskor a szokásos fejfájás és egy pár nappal előtte gyenge mellfeszülés. Csináltam tesztet, ami sajnos azt mutatta, hogy nem vagyok terhes, viszont a mellem borzasztóan fáj, feszül és duzzadt. 13 éve volt egy terhességem, ami sajnos művi vetéléssel végződött, onnan gondoltam, hogy most esetleg terhes vagyok, hogy a mellfájdalom annak idején pont ilyen volt. Ma is csináltam tesztet, de semmi. Jelenleg külföldön élek, és kb. 1 hónap múlva tudok hazamenni. Érdeklődnék, hogy esetleg ezekből az információkból tudna-e nekem valamit mondani! Nagyon várom válaszát, amit előre is nagyon szépen köszönök! És ami még fontos lehet: 34 éves vagyok és még nincs családom, de nagyon szeretnék már!
Leszter

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Dr. Tekse István!
A segítségét szeretném kérni hormon értékeimmel kapcsolatban. 36 éves vagyok, a párom 42 és már 1 éve próbálkozunk a babával, de sajnos eddig sikertelenül.
A ciklusaim 26 naposak és szinte óramű pontossággal jön meg. 1 éve csináltattam egy hormonsort, amelynek értékei a következők (zárójelben a labor referencia tartománya):
6. napon:
- TSH: 1,86 mIU/L (0,4-4,0)
- LH: 3,31 U/L (2,12-10,89)
- FSH: 5,36 U/L (3,85-8,78)
- Prolaktin: 208,0 mIUL/L (70,8-566,5)
- Tesztoszteron: 1,1 nmol/L (0,4-2,6)
20. napon:
- Ösztradiol: 606,3 pmol/L (179,9-1068,3)
- Progeszteron: 48,8 nmol/L (16,4-59,02)
1 éve vezetek hőgörbét és használok LH tesztet, amelyek egyértelműen mutatják az ovulációt. Múlt hónapban ultrahanggal is követtük, és kb. 22 mm-esen repedt meg. Méhnyaknyákom is egyértelműen jelzi a termékeny napokat és az endometrium az ovu környékén 7-8 mm, ami szintén megfelelő a beágyazódáshoz. Általában a 11. napon van az ovulációm és az átlagosnál egy kicsit hosszabb, általában 16 napos a luteális fázisom.
Femibiont, D-vitamin és 200 mg E-vitamint is szedek, illetve a ciklus második felében napi 1 csésze palástfű teát iszom. Voltam már átjárhatósági vizsgálaton, ahol mindent rendben találtak. Párom spermaképe is kiváló. Eddig minden lelet negatív, ezért nem értem, hogy miért nem tudok teherbe esni. Hébe-hóba előfordul, hogy a menzesz előtt 2-3 napig barnázok, de ez nem minden hónapban jellemző.
A segítségét szeretném kérni abban, hogy hormon értékeim megfelelőek-e és hogy milyen egyéb vizsgálatokat javasolna!
Válaszát előre is köszönöm,
Nóra

A választ itt olvashatod.
 

Tisztel Doktor Úr,
A következő problémám van: több, mint egy éve próbálkozunk a babával. 2012. decemberben raktam le a gyógyszert. 2013. augusztusban teszteltem egy pozitívat, de korai spontán vetélésem volt. Azóta teljesen felborult a ciklusom. A vetélés után novemberben jött meg először a menstruációm, utána pedig 2014. jan. 5-én EGY napra (jó volt a mennyiség, alhasi görcs is megvolt, ahogy szokott), másnapra elmúlt.
A háziorvosom kiírt egy nagylabort:
tsh hormon: 3,870,
fehérvérsejt: 13,9 Giga/L
limfocita: 5,80 Giga/L
monocita: 0,90 Giga/L
ezek amik a határértéket súrolják vagy csillagosak
(a terheléses cukor 4,6).
Novemberi UH-n mindkét petefészkemben sok kis tüszőt láttak. Odaírták, hogy pco gyanú. a baba csak nem jön. Mit tud javasolni, merre hova tovább? Babatervezésnél valóban 2 körülinek kéne lenni a tsh-nak? Endokrinológust javasol, vagy továbbra is nőgyógyász tud nekem segíteni a problémámban?
köszönettel
BB

A választ itt olvashatod.
 

Jó napot kívánok!
Menstruáció előtt 8-10 nappal viszketést tapasztaltam, ami nagyon kellemetlen, és általában 2-3 napig tart. Arra lennék kíváncsi, hogy mitől lehet ez nekem. Lehet, hogy peteérés lenne, vagy az ovuláció, vagy mi lehet? Nagyon szépen köszönöm önnek!
Arabella

A választ itt olvashatod.
 

Kedves István!
Férjemmel gyermeket szeretnénk. Késői házasság a miénk, én elmúltam 39 éves. Néhány hónapja próbálkozunk. Férjem ma kapta meg az ondóvizsgálat eredményét: E. coli csira 10,5; Klebsiella pneumoniae csíra 10,5; Pseudomonas Aeruginosa csíra 10,4. Ciprinol antibiotikumot és helyi kezelésre Voltaren kúpot írtak fel neki. Kérdezném, hogy a kezelés ideje alatt kell-e védekezni, vagy folytathatjuk a próbálkozást, valamint ha nekem nincs panaszom (se folyás, se viszketés) elkaphattam-e?
Köszönettel: mheni

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözletem, István!
34 éves vagyok, és 1 hete csipkelődős és szurkáló érzést érzek a hasam aljában. A hőm is 37-fok fölött van.
Lehet ez terhesség jele?

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Szeretnék tanácsot kérni Öntől. 10 hetes terhes vagyok (inszemináció), és a hetedik héten derült ki, hogy van egy nagy haematóma az embrió körül. Háromszor volt vérzés is, mindháromszor 2 napig tartott. Egyszer elég erős vérzés volt, de az ultrahangon a baba élt. Azt mondta az orvos, hogy a haematóma okozta a vérzést. Aggódom nagyon, mert egy hónapja, hogy folyamatosan barna folyásom van, és mindig találok a hüvelyben barnás véres nyálkás hártyadarabot. Szedek Utrogestant, C-vitamint, Femibiont, 500mg magnéziumot és Nospát, de mindezek ellenére is nagyon nagy alhasi fájdalmam van. Doktor Úr szerint a haematóma okozhat-e ekkora alhasi fájdalmat? Válaszát előre is köszönöm.
Üdv, Gabriella

A választ itt olvashatod.
 

Jó napot! A párommal 3 éve szeretnénk gyereket, 2 éve járok orvosokhoz, ahol először policisztás ovárium szindrómát állapítottak meg, ekkor elküldtek endokrin szakrendelésre, ahol ezek az eredmények jöttek ki:
d-vitamin 21,3, cortisol 307, DHEA szulfát 11,11, prolaktin 26.75, fhs 7,40, lh 11.35, estradiol 30,4, SHBG 36.2, testosterin 0,45, TSH 1,182, anti-Thyreoidea peroxidáz 5,00, insulin 3,66, insulin 120 perc 38,98
Erre az eredményre bromocriptin 2.5mg-os és vigantol cseppet írt fel a doktor úr, amit szedtem is, és teherbe is estem, úgy, hogy még a gyógyszert szedtem.
Viszont a petezsákom üres volt a méhemben. 42*13mm-es petezsákot láttak, az orvos erre eredménynek ezt írta missed ab... blighted ovum.
Február 20-án volt egy egészségügyi kaparásom, ahol kiderült, méhszájsebem is van, amit gyógyszeres kezeléssel sikerült megszüntetni, erre cikatridina kúpot kaptam. Viszont amit elküldtek szövettanra, abból az derült ki, hogy 1.5 ml összefüggő boholyszerű szürkésbarna kaparék, ami partialis mola hydatidosának felel meg. Ekkor három hetente küldtek vérvételre, aminek az eredménye elsőre terhességi teszt negatív, összpontszám 226 (179 pont vizsgált+47 pont mintakezelés), második vérvételnél béta hcg 0.09mU/ml, összpontszám 941 (894+47 mintakezelés). A harmadik vérvételnél 0.01mU/ml. Féléves terhességi tesztem is negatív lett, a rákszűrésem rendben volt. Legutóbb 2013. 09. 19-én voltam nőgyógyásznál, itt normál nagyságú és helyzetű Uh szerkezetű méh ábrázolódik, az endometrium vastagsága 5.5 mm. A petefészek normális szerkezetű, bennük több apró tüsző látható. Erre javasolta nekem terhességi vitamin szedését és Clostylbegit kezelést, amit le is telt a 2 hónapi adag viszont decemberben a havi vérzésem nem a normális volt, mert 2 napig megvolt de nem erősen véreztem utána 2 nap barba folyás és utána semmi, nekem 6 napig szokott tartani normális esetben. ezt okozhat a gyógyszer? Vagy cisztám lehet megint? Előre is köszönöm válaszát:
Üdv: Tifani

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha dec. 9.-én volt az utolsó mensesem, és jan. 29, 30, 31-én peteérésem (Clostilbegyt tablettától), akkor mikor kellene, hogy megjöjjön a mensesem. A Clostilbegyt mellett egyik hónapban 28, a másikban 32 napra jött meg a mensesem, és a peteérés mindkét esetben a 14. napon történt. Most viszont a 20.napra lett peteérésem.
Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Figaro

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözletem, István!
Vajdaságban élő 42 éves hölgy vagyok. Sajnos még nincs babám. Örülnék ha megmondaná, mennyi az esélye, hogy egészséges babát szüljek. Továbbá az is probléma, hogy évek óta nincs partnerem, és így nagyon félek, hogy kifutok az időből. Jó lenne, ha megmondaná, Magyarországon hol végeznek donorral mesterséges megtermékenyítést, mivel ugye nincs partnerem. Előre is köszönöm, és várom válaszát.
Tisztelettel Tímea

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Már másfél éve próbálkozunk, de nem sikerült még teherbe esni. Egy év után felkerestünk egy szakorvost, és elkezdtünk végigmenni a különböző vizsgálatokon. Szerencsére minden eredményünk jó volt, de az inzulinrezisztencia-vizsgálatnál sajnos akadt eltérés bőven.
TSH 0,80 mU/l
FT4 10,7 pmol/l
FT3 4,3 pmol/l
Anti-TG < 0,9 U/ml
Anti-TPO < 0,25 U/ml
Éhgyomri Insulin 7,2 mU/l
Éhgyomri vércukor 5,3 mmol/l
Inzulinrezisztencia Index 13,3
60 perces Inzulin 45,6 mU/l
60 perces Vércukor 7,9 mmol/l
Inzulinrezisztencia Index 3,1
120 perces Insulin 42,5 mU/l
120 perces Vércukor 7,3 mmol/l
Inzulinrezisztencia Index 3,1
Az orvosom felírt napi 2x1 Merckformint és1x1 L-tiroxint. Két hete szedem, de azóta nagyon sokszor szédülök, főleg reggelente és esténként. Volt, hogy nem is tudtam elindulni a munkába.
Ez normális?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Veronika

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Legyen szíves segíteni! 3 babát veszítettem el. kismedence összenövést választottak szét, gondolom, endometriózist találtak. 6 hónapra írt fel a nőgyógyászom fogamzásgátlót, egy fél évig nem estem teherbe. Szeptemberben szedtem a Clostilbegyt nevezetű gyógyszert, amitől teherbe estem. Most vagyok 2 hónapos terhes, de csak a szikhólyag fejlődött ki, valami okból nem fejlődik ki. A mostani nagy tudású dokim azt mondja, hogy kromoszóma hibája lehet a férjemnek, vagy mindig a babának. Kérésem lenne, hogy milyen irányba forduljunk, és hogy a lombikkal kéne-e próbálkozni. És hova tudok fordulni lombik-ügyben? Legyen szíves segíteni!
Köszönettel: Márta

A választ itt olvashatod.
 

Régebbi kérdések és válaszok

Tudományos módszerekkel segítünk természetesen úton teherbe esned.
 


Rólunk mondták:

"Négy ciklus vezetése után tegnap reggel halvány pozitív a tesztem. Igazából még fel sem fogtam, hogy sikerült. Nagyon boldog vagyok! Köszönöm szépen az oldalnak, hogy megkönnyíti a jövendőbeli anyukák életét! Lányok kívánok nektek kitartást, bízzatok benne, hogy összejön!"

Volpe

Lájkolj minket!