Szakértőnk

Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István

szülész-nőgyógyász

szulesz-nogyogyaszt.hu
RobertKlinika.hu

Orvosi diplomámat a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán szereztem. Szakvizsgámat "kiválóan megfelelt" minősítéssel tettem le. Tudásomat több európai intézetben eltöltött szakmai gyakorlat során bővítettem folyamatosan.

Fő érdeklődési területeim a meddőség kezelése, valamint a minimál-invazív nőgyógyászati beavatkozások.

A meddőség kezelésekor a kíméletes, ám hatékony eljárásokat részesítem előnyben, amilyenek az endoscopos műtéti eljárások is. Az endoscopos műtéti technikát pályafutásom kezdete óta gyakorlom, az endoscopia iránti elkötelezettségem azóta is töretlen.

A Róbert Károly Magánklinika szülész-nőgyógyász szakorvosa vagyok, ahol nagyon sok pár tisztelt meg bizalmával és fordult hozzám, aminek eredményeként a meddőség kezelését sikeres terhesség, majd szülés követte, s ezeket orvosként volt szerencsém végigkövetni.

A sikeres párok boldogságát tapasztalni nagy élmény számomra és erős szakmai motiváció, bízom benne, hogy Önnek is tudok segíteni.

 
 
Kérdezni szeretnél? Kérdés feltevéséhez regisztrálj, vagy ha már megtetted, lépj be!

Korábbi kérdések és válaszok


Missed ab volt műszeres befejezéssel! 53 napja még mindig nem jelentkezik a menstruációm. Azóta voltuk együtt a párommal, és kiszakadt az óvszer. Lehet újra terhes vagyok, és azért nem jelentkezik a menstruációm? Nincsenek terhességi tüneteim.
Baj lehet belőle újra? Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel k. Renata

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr. Tekse István Úr!
Szeretnék tanácsot kérni Öntől. A párommal szeretnénk babát, de sajnos a férjemnek nyaki porckorongsérvet állapítottak meg, és 3 féle gyógyszert szed rá (2 fájdalomcsillapítót és egy izomlazítót).
Ezek mellett havonta kap egy diprophos szteroid injekciót. A kérdésem az lenne, hogy ezek mellett lehet-e babát vállalni, vagy veszélynek tenném ki a magzatot. Már nagyon szeretnénk babát, de így nem tudom, hogy mikor vállalhatunk, ha a férjem sokáig fogja szedni a gyógyszereket.
Én már 32 éves vagyok a férjem pedig 35. Előre is köszönöm a választ.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Az én történetem elég hosszú. A férjemmel 7 éve vagyunk, ebből 5 éve próbálkozunk sikertelenül.
Rengeteg hormonvizsgálat,vérvételek, ultrahangok.stb
Kb 2.5 éve döntöttünk úgy, hogy segítséget kérünk, idáig reménytelenül. Ahány nőgyógyásznál jártam, mindenki azt mondja, hogy "minden rendben"...ami már elkeserít. Amikor felkerestük az első nőgyógyászt, ő az inszeminációt javasolta, ebből 2 sikertelen. Az inszeminációk előtt egy cisztát távolított el a petefészek körül. A 3.inszemináció hallatán elkeseredtem, és azt mondtam hogy többet nem! Az bosszantott a dologban hogy nem próbálja keresni az okát, hogy miért is nem sikerül...ezzel fel is hagytunk a Debrecenbe járással.
Majd pár hónap múlva hallottam egy orvosról Gyulán, aki pár ismerősömnek segített. Egy vizsgálat és mondta hogy PCOS vagyok, amit annyira nem is értettem, mert semmi baj a ciklusommal, mindig pontosan 29 napra jön meg, és a jeleket is érzem, amikor peteérésem van ...de akkor miért nem sikerül? Az orvos ezután javasolt egy műtétet, aminek a neve drilling laparoscopia. Tudtam hogy sikerülni fog fél éven belül, mert az orvos azt mondta. De nem így történt. A férjemnek is volt sperma vizsgálata, hála az égnek, hogy neki számban és mozgásban is tökéletes. Azóta nem tudjuk hogyan és merre tovább? Ön javasolja a lombik bébi programot? És 25, a férjem 36 éves, és nagyon szeretnénk, hogy sikerüljön.
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr Úr
Párommal már régóta szeretnénk babát, eddig 3 magzatelhalásom volt, amit műszeresen fejeztek be. Pajzsmirigy alulműködésem van, amire Letrox 100 szedek.
Az utolsó magzatelhalás június 29-én történt, ahol génvizsgálat kimutatta, hogy a babánk Edwars-szindróma miatt halt el 11 hétre.
Szeretném megtudni, mennyi az esélyem, hogy a következő magzat egészséges lesz.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
41 éves vagyok, és kisbabát szeretnénk a párommal. Mivel mindkét petefészkemet eltávolították, így csakis petesejt donáció jöhet szóba. Kérdésem az lenne, hogy genetikailag mit örököl a baba tőlem, ha a megtermékenyítés sikerrel jár és megszületik.
Válaszát előre is köszönöm.

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Idén tavasszal műtöttek endometriózis miatt. Már van egy gyermekem, aki egy korábbi endo műtét után természetes úton fogant, de szülés után kiújult a betegség. Jelenleg úgy tűnik, a legutóbbi műtét óta nem tért vissza az endometriózis. Lombik programon veszünk részt. A 3. napi hormoneredményeim a következők voltak:
LH: 3,21 IU/l
FSH: 8,13 IU/l
Prolaktin: 174 mIU/l
ösztradiol: 124.4 pmol/l
total tesztoszteron: <0,35
DHEA-S: 5,82
23. napi (előbb volt ez a vizsgálat, majd a következő ciklus 3. napján készült a fenti)
AMH: 1,51 ng/ml
TSH: 3,56 mIU/l
TF3: 5,62 pmol/l
FT4: 16 pmol/l
prog1: 6,99 ng/ml
prog1: 22,22 nmol/l
Ezen kívül volt még egy nagylaborom is a ciklus 7. napján, ahol TSH: 1,72 mIu/l.
A férjemnél mindent rendben találtak. Nálam az elzáródott petevezetékek miatt szükséges a lombik. Kérdésem az lenne, milyen esélyekkel indulunk a lombik programnak, megfelelőek-e ezek az eredmények, valamint normális-e, hogy a TSH a ciklus 23. napján 3,56, majd a következő ciklus 7. napján 1,72? Embrió transzfer előtt nem kellene egy TSH mérés ilyen ingadozás esetén? Petefészek stimulálás folyamán nem szükséges hormonvizsgálatot is végezni az ultrahang vizsgálat mellett?
Köszönöm válaszát!
Anna

A választ itt olvashatod.
 

Üdv!
Azt szeretném tudni, hogy vettem ovulácios tesztet, és az első erős pozitív lett, aztán csináltam màsikat másnap is, akkor halvány pozitív lett, és azután nap is csináltam mert ilyen átlátszó nyálkás vér folyt ki, és akkor is csak halvány pozitív. Ez most mi lehet, megzavarhatja, hogy elkezdtem kb egy hete szedni a trimesztert (baba-mama vitamint)?

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
7 hónapja próbálkozunk a férjemmel kisbaba ügyben.
30 naposak a ciklusaim.
Kb. 2 hónapja voltam vérvételen ahol megnézték a hormonokat. Elküldtem Önnek is az eredményt amire Ön azt a választ, véleményt írta, hogy a TSH értékem magas : 3,550 mIU/L.
Ezért elmentem endokrinológus szakorvoshoz.
Aki viszont azt mondta, hogy a leleteim jók, és, hogy nem szükséges a gyógyszer, mert ezt az értéket csak abban az esetben javasolt csökkenteni, ha mesterséges megtermékenyítés előtt állok.
És, hogy nyugodtan próbálkozzunk tovább.
Ilyen esetben mit javasol a Doktor Úr?
Aggódom, hogy mi van akkor ha ez miatt nem jön nálunk össze a baba?
Vagy pedig lehet tényleg csak még idő kell?
Elkezdtem inni az Inofolic port.
Remélem segít.
Válaszát előre is Köszönöm!!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
A kérdésem a következő lenne.
A menstruációm eddig egy-két nap késéssel mindig pontosan megjött. Most több mint 10 napja késik.
Csináltam több terhességi tesztet is, mind negatív volt. Úgy a menzeszem után 2 héttel észleltem egy csepp halvány vérfoltot, azóta semmi.
Elkezdtem terhesvitamint is szedni.
Mi lehet az oka annak, hogy késik a menstruációm?
Előre is köszönöm válaszát.

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Múltkor kértem a tanácsát.
Menstruációm késett majd 5 nap barnázás után jött meg.
Elmentem nőgyógyászhoz, (a ciklusom 14. napján) aki vizsgálat után elmondta, minden rendben, nagy valószínűséggel nem tapadt meg jól, és ezért jött meg a végén. Illetve, hogy nagyon kicsik éretlenek a peték a ciklusidőmhöz képest.
Ovulációs tesztet csináltam ami a 16.17. nap viszont pozitív lett. (a Dr. Úr azt tanácsolta ezt a hónapot már hanyagoljam...)
Létezik, hogy bekavarodott a múltkori barnázás miatt??
A Dr. Úr felírt peteérést elősegítő gyógyszert (2.-6. napig szedjem a menstr. megjövetele után) illetve vissza kell mennem a 12.nap környékén hogy beadjon egy szurit ami a tüszőrepedést előidézi..
Ön szerint, ez a gyógyszeres kezelés nem korai? És hogy vajon most hány napra fog megjönni? 23. napon tartok, de semmi előjele nincs..
Köszönettel: M.I.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Fél éve kezdtünk bele párommal a baba projektbe.
Én 29 éves vagyok, párom 34.
Általában 30 naposak a ciklusaim.
Voltam hormon laboron ahol jók lettek az eredményeim.
A múlt hónaptól elkezdtem inni az Inofolicot.
de csak napi 1-et.
Páromnak pedig a Maca vibe kapszulát vettük meg.
Ezek mennyire segíthetik a teherbeesést?
Válaszát előre is Köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr,
A kérdésem a következő: 2015 júniusában méhtükrözésem volt, eltávolitottak 2 pici polipot a méh faláról, augusztusban kontroll méhtükrözésen mindent rendben találtak. A méhtükrözésre 3 sikertelen beültetés (férfi meddősség okán) után került sor, a nőgyógyászom javaslatára, a lombikkozponttól függetlenül.
Szerettünk volna még lombik kezeléssel próbálkozni a méhtükrözés után, de munkahelyi problémák miatt nem volt alkalmas. Kérdésem, hogy jelentkezhetek-e lombik kezelésre közel 10 hónappal az emlitett méhtükrözés után, vagy pedig túl sok idő telt el azóta és indokolt lenne lombik előtt még egyszer elvégeztetni a beavatkozást? Válaszát előre is köszönöm.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy párommal babát szeretnénk, van egy majdnem 3éves fiam aki az első hónapban meg is fogant. 3hónapja próbálkozunk (tudom, nem sok idő) de ez idő alatt folyamatosan figyeltem a szervezetem, használok ovulációs teszteket is, és a 3hónapban egyszer sem lett pozitív, 1alkalommal volt, hogy erős volt a csík, de nem annyira, hogy pozitívnak mondjam. Fél éve hagytam el a fogamzásgátló gyógyszert azóta napra pontosan 33napra jön meg a menzeszem. Szülés óta érzem mikor nyílik a méhszáj, amit eddig meg is éreztem, bár elég eltérő időben.(11.nap 26.napon, 14.napon, ebben a hónapban pedig még nem volt 18.napon vagyok). 2napja volt, hogy mintha, de mégsem.
Elég hosszú lett a levelem a kérdés igazából, ha a teszt nem mutatja attól még lehetett peteérés? Valamint a méhszáj csak a termékeny napon nyílik, vagy akkor is ha nem történt peteérés? Köszönöm szépen ha időt szakít a válaszra. Bevallom őszintén dokihoz azért nem mentem, mert valószínű mivel ilyen rövid ideje próbálkozunk nem foglalkozna velem.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Az lenne a kérdésem, hogy mi a véleménye a ferulantrol? Tényleg segíthet, hogy összejöjjön a baba?

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy én 9 hónapja szültem császárral és kb 2-3 hónapja hogy kétszer jön meg a menstruációm.Most az első: elseje,a második 27-ike.Mitől lehet?soha nem volt ilyen.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Az Inofolic port és a Barátcserje kapszulát lehet együtt szedni? Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves István!
Kb. 1,5 éve próbálkozunk a párommal, eddig sajnos sikertelenül. Ez a 2. ciklus, amiben mérem a reggeli hőmet (mindig ugyanakkor, nyelv alatt, előző nap lerázott hőmérővel). Az előző hónapban a 11. napon volt ovum, ezt szépen mutatta is a görbém. 14 nappal később meg is jött a menszeszem. Most viszont a 14. napon járok, 36,6-36,7 között mozog a hőm. Hőesésnek semmi nyoma, viszont tegnap nagyon erős középidős fájdalmam volt. Ma is érzem még kicsit. A ma reggeli hőm is 36,7. A kérdésem az lenne, hogy mindezek ellenére lehetett ovulációm vagy sem?
Köszönettel: Viktória

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm!
Nemrég olvastam, hogy akik kisfiút szeretnének, azoknak peteérés napján érdemes együtt lenni, illetve hogy együttlét előtt a nőnek érdemes vízben szódabikarbónát elkeverni és azt a hüvelybe vezetni, pár percig benntartani. Mert ezzel lúgossá vàlik a terület, és ez kedvez a fiú spermiumoknak. Ebben mennyi igazság van?
Azt is olvastam utána, hogy ugye a hüvely savas kémhatású és azzal hogy lúgosítunk utána egy csomó fertőzést elkaphatunk a megváltozott kémhatás miatt.
Mit gondol erről a módszerről? Milyen hatással lehet a hüvelyre?
Köszönöm válaszát

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Párommal 9 hónapja próbálkozunk,ez idő alatt
több cystám is volt. Áprilisban csináltak egy laproscop műtétet.
Endometriozist találtak valamint a petevezetékeket mosták át,teljesen átjárhatók.
Utoljára május 17-én menstruáltam ami május 21-ig tartott.
Időközben voltam kétszer orvosnál ,nem láttak cystát. Utoljára szerdán voltam vizsgálaton ahol szinten nem volt cysta látható és a méhnyálkahártya 8mm.
A tesztjeim zömével inkább negatívnak látszanak. Nagy hunyorgások árán lehet a második halvány csíkot látni ,
de az is olyan ,mint valami árnyék.
Napok óta kimerültnek és álmosnak érzem magam,
óránként éhes vagyok valamint néha szédülök.
Mind ezek ellenére lehetséges ,hogy mégis terhes vagyok?
Válaszát előre köszönöm.
Tisztelettel: Gina

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Mi két babát veszítettünk el. Az első 6 hetes korában spontán vetéléssel,a második 15 hetesen. Ekkor nem indult meg a vetélés kontrollon vették észre,hogy már nincs szívhang. Az elsővel simán terhes lettem, de utána nem volt peteérés, és inzulinrezisztencia lépett fel. Ezután merckformint szedtem, és clostyval segítettük elő a peteérést. 2 év telt el az első vetélés óta. Ezután az orvosom azt mondta, hogy csináljunk egy petevezeték átjárhatóságit. Megcsináltattuk a szükséges vizsgálatokat, de már nem volt rá szükség, terhes lettem. Viszont májusban elveszítettük a babát. Ekkor az orvosom azt tanácsolta, hogy álljak vissza a merckforminra, illetve maradjon a magnézium, mert az jót tett. Most újra megjött, és a 13. napon megyek uh-ra, hogy beindult-e a szervezetem. Ha nem, elvileg folytatjuk a clostyt.
Kérdésem az, hogy ön szerint az átjárhatóságit mégis csináljuk meg, vagy majd folytassuk a clostyt?
Még azt is szeretném megkérdezni, hogy a terhesség alatt a 13. hétig utrogestan hüvelykapszulát használtam, de több helyen is olvastam, hogy ezzel a kapszulával megtarthatjuk a beteg babát, és az elhagyásával elhalhat a magzat, önnek mi a véleménye erről?
Köszönöm megtisztelő válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Jó estét!
Nem hagy nyugodni, amit az ultrahang után az orvos írt a papíromra!
Uterus corpusa 26x41mm, cavum az endometrium kép alapján lepke szárny alakú vast. 11 mm. A látott kép alapján az ut. aquatus felmerül! Ez mit jelent, nagy baj van?
Vagy terhes nem lehetek, mert azt mondta, hogy a képen lát két pontot, és ott van valami sövény Akkor ez így most mit jelent?

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Nőgyógyászati egészségügyi küret műtétem volt csütörtökön. Már szinte semmi bajom. Az orvosom azt mondta, hogy nem lesz következménye a műtétnek, lehetek terhes és újból kezdődik a menstruáció, azaz mintha soha nem lett volna. Szövetminta eredménye 30-án lesz meg. A kérdésem, hogy most itt meg, ahol nyilvántartom elektronikusan a menstruációs dolgaim, töröljem ki? Számít valamit, hogy a normálisokhoz képest mikor szülhetek (akkor vagy később)?

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor úr!
Hormonvizsgálaton derült ki a magas prolaktin szintem. 3. napin 1177 lett. 21. napin normàl, határértéken belüli.
Elmentem nőgyógyászati vizsgálatra és kiderült, hogy vannak kis tüszőcisztàim. Kaptam napi 1 szem bromocriptint. Még abban a hónapban babàs lettem.
A kórházban az orvos azt mondta, hogy nem kell a gyógyszert tovább ennem. Csökkentsem fél szemre 5 napig és hagyjam abba. Lecsökkentettem, de félek teljesen abbahagyni, nehogy visszaugorjon a prolaktinom és baja legyen a magzatnak.
7 hetes vagyok most. Utrogestànt is használok. Volt màr 5 vetélésem a vérem miatt. Most szurizom is magam. Doktor úr szerint meddig kellene ennem a bromot? És az utrot?
A menzeszem minden hónapban napra pontosan megjött! Soha nem volt vele problémàm. Ir- t is nézték és jó lett.
Köszönöm előre is a vàlaszàt!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
30 éves nő vagyok, május 27-én vették észre, hogy nincs a babának szívhangja. 9 hetes terhes voltam, de a magzat már csak 7 hetesmek felelt meg, missed ab volt, minden rendben ment.
Szeretnék nagyon babát. 6 hét nemi élet tilalmat mondtak a fertőzések miatt, a kérdésem a következő lenne: 6 hét után, ha terhes leszek, a méhem képes lesz a kihordásra vagy nagyobb esélye lesz újra a vetélésre?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: Rencsi

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Segítségét szeretném kérni.
3-4 hónapja próbálkozunk párommal, babát szeretnénk.
A menstruációs ciklusom 27-29 napos szokott lenni, de már a múlt hónapban is két nappal hosszabbodott a ciklus, a mostaniban pedig 06.08-án kellett volna megjönnie ehelyett 06.10.-től 06.14-ig barnás, folyásom volt és ma 06.15-én pedig megjött...
Általában a vérzés előtt két nap barnázás szokott lenni általában is, de a mostani teljesen másfajta volt.
(39 éves vagyok, van egy 9 éves kislányom)
Tanácsát szeretném kérni.
Segítségét előre is köszönöm.
Üdvözlettel: M.I.

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm!
Párommal kisbabát szeretnénk. Két alkalommal is használtunk síkosítót. Utána olvastam el, hogy nem spermicid, de lassíthatja a spermákat. Ha mégis sikerült volna így teherbe esnem, ez károsíthatja az így megfogant magzatot?
Köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Párommal januárban úgy döntöttünk, hogy 5 éves kislányunk mellé kistestvért szeretnénk. Minden hónapban kiszámoltam a termékeny napokat és önvizsgálatot is végzek, mégis minden hónap egy újabb csalódás.
Kislányommal az első hónapban sikerült teherbe esnem. Másfél év múlva volt egy nem kívánt terhességem, majd rá egy évre újból teherbe estem, amit szerettünk volna. Őt viszont mégis muszáj volt elvetetni, mert a baba nem fejlődött.
Előfordulhat, hogy velem van valami probléma, vagy csak esetleg most szimplán nem sikerül olyan hamar teherbe esni?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Nikoletta

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr !
46 évesen IVF kezelésen vettem részt. Az előző ciklusban a stimuláció hatására 8 tüsző és 6 érett petesejt volt, melyből 4 megtermékenyült. A következő programban az orvos emelte a hormonadagot, mely által 4 érett tüszőm lett, de petesejtet nem sikerült nyerni. Kérdésemre azt a választ kaptam, hogy a hormon eredményeim jók voltak, nem lehet tudni, mi az ok. Elképzelhető, hogy a magasabb hormonadag miatt nem volt levált petesejt és ismételt alacsonyabb adagra jobban reagálok, esetleg már nem is érdemes próbálkozni ?
Köszönöm válaszát !

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt doktor úr!
37 éves vagyok, 57kg, 170cm; 3 hónapja euthyrox-ot szedek, azóta a menstruációs napok száma lecsökkent 2 enyhe napra + 1-2 nap pecsételő vérzésre.
Ön szerint ilyen gyenge intenzitású vérzés azt jelenti, hogy vékony a méhnyálkahártya?
Melyik az a vérzés intenzitás, amely azt jelzi, hogy megfelelő vastagságú a méhnyálkahártya ahhoz, hogy egy megtermékenyített petesejt meg tudjon ott tapadni, egyáltalán van-e a megtapadásnak köze a méhnyálkahártya vastagságához?
Saját orvosomhoz csak pár hét múlva van időpontom, addig szeretném megkérdezni Önt, hogy mit gondol erről az alábbi 3. ciklusnapi vérvétel eredményéről, mit jelentenek ezek az értékek?
Utal-e bármi közeledő változókorra?
Koromnak mennyire megfelelőek az értékek?
A magasabb FHS érték miatt lehetséges természetes úton teherbe esni?
A magasabb prolaktin érték miatt lehetséges természetes úton teherbe esni?
Az alábbi értékből lehet arra következtetni, hogy van/lesz peteérés?
Az alábbi értékből lehet a petesejtek minőségére következtetni?
LH 11,53 U/L (ref: 2,12-10,89)
FSH 9,68 U/L (ref: 3,85-8,78)
Prolaktin 641,8 mIU/L (ref: 70,8-566,5)
Ösztradiol 203,9 pmol/L (ref: 99,1-447,9 pmol/l)
Progeszteron 5,3 nmol/L (ref: 0,98-4,83)
Tesztoszteron 1,0 nmol/L (0,4-2,6)
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel:
T.

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm Doktor úr!
Olyan kérdéssel fordulok Önhoz hogy június 2-án megjött a menstruációm, ami szinte nagyon kevés volt, 4-én el is múlt. Ekkor együtt voltunk a párommal. Nem volt semmi probléma..
Viszont rá másnap, június 5-től elkezdtem barnázni, és feszülő érzés van a hasam alján.. a mai napig tart, ma van 7-e ...
Az lenne a kérdésem, hogy mitől lehet ez? Meg kellene ijednem? Két hét múlva tudom felkeresni a nőgyógyászom.
Ui: elkezdtem szedni egy bizonyos Trimeszter nevű terhes vitamint, teherbeesés előtt is ajánlják..
Próbálkozós időszakban vagyunk, eddig sikertelenül..
A vitaminnal kapcsolatban, ön szerint köze lehet a tüneteimhez?
Köszönettel: Renáta.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Az elmúlt 3 évben 4 missed ab-n vagyok túl. Ultrahangos peteérés vizsgálatnál kiderült, hogy az érő peték 18 mm-esen megrepednek. Ön szerint jelenthet ez problémát?
Elképzelhető, hogy ez okozta az elhalásokat,hogy még nem voltak kellően érettek a peték amikor kiszabadultak? Vagy ha megreped akkor az azt jelenti, hogy kellően érett? Van erre megoldás?
Köszönöm!
Üdv.: Pásztor Veronika

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
26 éves nő vagyok. Férjemmel tavaly augusztusban úgy döntöttünk, hogy babát szeretnénk, ezért abbahagytam a fogamzásgátló tabletta szedését. (Melinae-t szedtem 5 évig)
Van már egy 5 éves kislányunk. Januárban kiderült, hogy nincsen peteérésem, ezért nem sikerült teherbe esnem. A ciklusaim elég hosszúak voltak, 32-40-45 naposak. És igazából alig véreztem.. (egy mini tampon alig telt meg félig 3 óra alatt a "legrosszabb" napomon, szövetdarabok, stb semmi csak tiszta vér)
Kaptam Duphastont, amit miután beszedtem, rá egy hétre jött meg a vérzésem, ekkor az 5. napon elkezdtem szedni a Clostilbegyt tablettát a 10.napig napi 1 szemet. Ez volt most májusban, tehát május 3-május7-ig. Május 10-11-12-13-án csináltam LH tesztet, melynek eredménye halvány-halvány-erős-semmi. Tehát 12-én volt peteérésem, a nyák is ezt igazolta ujjal széthúzva,illetve törpe mikroszkóppal is. Volt előtte enyhe menstruáció jellegű görcsöm is. Múlt csütörtökön csináltam egy terhességi tesztet,ami negatív lett.(sajnos későn tudtunk együtt lenni, így nagyon nem is reméltem,hogy baba lesz..) Pénteken;május 27-én együtt voltunk, s utána tisztálkodás közben véres (élénkpiros) nyák távozott belőlem. Tettem éjszakára egy tisztasági betétet, mert azt hittem újra kezdődik egy ciklusom. Viszont egész hétvégén semmi nem volt, csak szombaton délelőtt egy enyhe görcs,ami kb fél óráig tartott. És tegnap, azaz május 23 hétfő reggelre megjött. Rendes menstruáció (enyhe görccsel hétfőn),szövetdarabkák,normál méretű tampon cseréje kb 3,5 óránként. A kérdésem kb annyi lenne, hogy a Clostlibegyt tablettát továbbra is használnom kell,hogy legyen peteérésem? Ha igen,nem kell valami méhfal erősítő tablettát szednem? (sok helyen írják,hogy closti mellé kell) Vagy van rá esély,hogy ez után a kúra után "beindul" rendesen? Illetve mi lehetett a pénteki vérzésem oka? (Sajnos az orvosom szabin van, nem tudom Vele megbeszélni ezeket a dolgokat..)
Előre is köszönöm válaszait, tanácsait. Szép napot!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt doktor úr!
Egy olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy a legutóbbi nőgyógyászati vizsgálatom során közölte a Doktornő, hogy nagyon vékony a méhnyálkahártyám és emiatt nagyon nehezen fogok teherbe esni és gondolkodjak el, hogy mikor is szeretnék szülni.
Sajnos a menstruációm nem rendszeres, össze-vissza jön meg.
Hormonszintvizsgálaton már voltam, nem találtak semmi eltérőt.
Valóban lehet probléma a teherbe eséssel?
Nagyon aggaszt ez a dolog, mert már szeretnénk kis babát a párommal.
Válaszát előre is köszönöm!
További szép napot!

A választ itt olvashatod.
 

Régebbi kérdések és válaszok

Tudományos módszerekkel segítünk természetesen úton teherbe esned.
 

Rólunk mondták:

"Másfél év próbálkozás után, végre az én tesztem is két csíkos lett. Köszönet a Tervezettbaba-nak, itt derült ki, nem akkor van peteérésem amikor azt én gondoltam, hanem előbb!"

timcsike0718

Lájkolj minket!