Szakértőnk

Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István

szülész-nőgyógyász

szulesz-nogyogyaszt.hu
RobertKlinika.hu

Orvosi diplomámat a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán szereztem. Szakvizsgámat "kiválóan megfelelt" minősítéssel tettem le. Tudásomat több európai intézetben eltöltött szakmai gyakorlat során bővítettem folyamatosan.

Fő érdeklődési területeim a meddőség kezelése, valamint a minimál-invazív nőgyógyászati beavatkozások.


A Róbert Károly Magánklinika szülész-nőgyógyász szakorvosa vagyok, ahol nagyon sok pár tisztelt meg bizalmával és fordult hozzám, aminek eredményeként a meddőség kezelését sikeres terhesség, majd szülés követte, s ezeket orvosként volt szerencsém végigkövetni.

A sikeres párok boldogságát tapasztalni nagy élmény számomra és erős szakmai motiváció, bízom benne, hogy Önnek is tudok segíteni.

 
 

Korábbi kérdések és válaszok


Tisztelt Doktor Úr!
Sajnos az első terhességemnek missed ab lett a vége.
Az 5-6. héttől barna pecsételő vérzésem volt, melyre kaptam gyógyszert, meg is szűnt a vérzés, de mégis a 8. héten egy 10 mm-es életjelenséget nem mutató embriót láttak az ultrahangon.
Előtte két héttel, 8 mm-es volt, és szívhangot is láttak már, így nagyon megviselt mikor kiderült, hogy már nem él.
A missed ab december végén történt.
Már azóta megjött egyszer a menstruációm, jövőhétre várom a másodikat.
A kérdésem az lenne, hogy ha elmúlik a 2. menstruáció akkor utána már újra próbálkozhatunk márciusban?
Javasolja a Doktor Úr a próbálkozástól kezdve a folsav, szelén, cink szedését?
Illetve javasolna még valamit, ami szükséges lehet?
Válaszát köszönöm!!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Érdeklődnék hogy az alábbi leheteimből mire lehet következtetni, mi lehet a probléma, ami a teherbeesést gátolja, csak a prolaktin szint?
3.napi
TSH 2,972 mIU/L 0,400 - 4,000
LH 3,83 U/L
FSH 8,65 U/L
Prolaktin 722,1 mIU/L
Ösztradiol 337,9 pmol/L
Progeszteron 2,8 nmol/L
Tesztoszteron 1,9 nmol/L 0,4 - 2,6
21.napi
TSH 2,228 mIU/L 0,400 - 4,000
LH 4,32 U/L
FSH 3,55 U/L
Prolaktin 1001,5 mIU/L
Ösztradiol 830,0 pmol/L
Progeszteron 55,4 nmol/L
Tesztoszteron 1,6 nmol/L 0,4 - 2,6
Prolaktinra Bromocritptint kaptam, amellett lehet méhpempőt szedni?
Illetve érdeklene van-e inzulinrezisztenciám ezek alapján:
Glükóz terhelés 0' 4,5 mmol/L 3,5 - 6,1
Glükóz terhelés 30' 5,3 mmol/L 3,1 - 8,5
Glükóz terhelés 60' 5,0 mmol/L 3,1 - 10,5
Glükóz terhelés 90' 4,1 mmol/L 3,1 - 9,0
Glükóz terhelés 120' 4,5 mmol/L 3,1 - 7,5
Inzulin 0 perces 3,7 mIU/L 1,9 - 23,0
Inzulin terhelés 30' 20,9 mIU/L
Inzulin terhelés 60' 24,5 mIU/L
Inzulin terhelés 90' 15,5 mIU/L
Inzulin terhelés 120' 20,9 mIU/L
HOMA-IR 0,7
Köszönöm szépen előre is a válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Segítségét szeretném kérni, 44 éves 1 gyermeket szült nő vagyok.
Nőgyógyászati vizsgálat során évekkel ezelőtt myomákat állapítottak meg, ekkor 3 havi Esmya kezelést kaptam.
A legfrissebb 2017 februári nőgyógyászati vizsgálat során az eredményem a következő:
Méh: férfiökölnyi többgöbü myomás uterus. endom: 8mm. Több 36-45 mm-ig terjedő subserosus és intramuralis myomagöbök. Megállapítás: myoma corp. uteri intramuralis et subserosa, myoma uteri multiplex et multiformis.
Ismét az Esmya 3 havi kúrát javasolták számomra. Viszont az évek alatt a melleimben ciszták alakultak ki. Ön mit tanácsol érdemes ismét az Esmya kezelés mellett döntenem? Melleimben újabb ciszták ettől a tablettától kialakulhatnak?
Válaszát előre köszönöm.
Üdvözlettel:
Ágnes

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
28 éves vagyok, a férjemmel szeretnénk nemsokára kisbabát, már próbálkozunk is, mert sajnos részemről van néhány hátráltató tényező. 2016. májusában endometriózis műtétem volt, amely során drillingre is sor került, mert az IR miatt sok cisztám is volt/van? A műtét óta életmódot váltottam, 160 grammos szénhidrát diétán vagyok (ezen belül úgy, hogy az endometriózis diétának is eleget tegyek), a merckformin xr500-at azonban közel 2 hónapos szedés után abbahagytam, mert nem akartam már többet fogyni ( a 174 cm-es magasságomhoz mindössze 54 kg társul) és rosszul is voltam tőle, de legfőképpen amiatt váltam meg tőle, mert a 3 hónapos kontrollon 5szörös inzulin eredményeket produkáltam a gyógyszerszedés előttiekhez képest. Heti 3x járok edzeni, az életmódváltás óta remekül érzem magam, főleg mióta a gyógyszertől is megváltam. (Inofolicot és D vitamint szedek csak) Egy valami fölött azonban átsiklottunk, ez pedig a 630 körüli prolactin szintem. A műtét és a konzultációk Budapesten voltak, de én nem a fővárosban lakom, így az egyéb vizsgálatokra egy másik nőgyógyászhoz járok, ő világított rá a problémára, felírta a Bromocriptint, előtte természetesen vett vért 570 volt akkor a prolactinom. 3 hónapig szedtem 1x fél szemet, majd abbahagytam, 1 hónap után mentem csak el a kontrol vérvételre, most 807-es értéket láttam a leletemen. Lehet hogy nem kellett volna abbahagynom? Az életmódváltás nem hozza rendbe a prolactin szintet? Előre is köszönöm, leírom a korábbi vizsgálatok eredményeit, hátha más is van itt még:
Prolactin:
2016. március: 542 mlU/l
2016. április: 629 mlU/l
Bromocriptin szedése előtti vérvétel (2016. október): 570 mlU/l
Gyógyszer abbahagyása után 1 hónappal (2017. február): 807 mlU/l
Terheléses (életmódváltás, gyógyszerszedés előtt):
Vércukor:
0': 4,9
60' 3,3
120' 3,4
Inzulin:
0' 9,9
60' 26
120' 11,6
Gyógyszerszedés, életmódváltás után:
Várcukor:
0' 4,6
60' 6,1
120' 3,3
Inzulin:
0' 12,4
60' 122,1
120' 54,2
3. napi hormonpanel (2016. április):
FSH: 4,6
LH: 4,4
Ösztradiol: 134,2
Progeszteron: 3,16
Prolactin: 629
ebből aktív: 324
TSH: 1,29
Tesztoszteron: 1,69
SHBG: 126,3

A választ itt olvashatod.
 

Jó napot kivánok, Doktor Ùr!
Segítséget szeretnék kérni Öntől.Párommal babát szeretnénk. 2015-ben volt egy méhen kivüli terhességem, melynek következtében kivették a jobboldali petevezetéket. Azóta sajnos nem lettem terhes. Voltunk meddöségi klinikán, ahol lombikra irtak be minket.
Eredményeim:Amh:0.26
Tsh 3.15(p.mirigyre letroxot szedek mert 6éve strumám volt)
Lh:3.10
FSH:8.22
Prolaktin:350
Progeszteron:1.95
Tesztoszteron:0.780
Kérdésem az lenne, hogy mivel tudnék segiteni hogy egy kicsit amhm magasabb legyen? Inofolicot nem ajánlották Tapolcán.
Várom válaszát, köszönettel: Andrea

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Férjemmel babát szeretnénk, már egy éve próbálkozunk, sajnos eddig sikertelenül. Pajzsmirigy alulműködésem van és pár napja csökkent glükóztoleranciát állapítottak meg nálam. Euthyrox 25 mg-ot, Merckformin 500 mg-ot, valamint folsavat szedek. A ciklusom 28 napról 36-37 napa kitolodótt. Szeretném a véleményét kikérni, hogy ezek után mi az, amit javasolna? Merre kellene tovább indulnunk? Esetleg peteérést elősegítő gyógyszert kellene szednem vagy meddőségi vizsgálatra jelentkeznem?
Értékeim:
Glükóz fluoridos 4,5 mmol/L
TSH 1,701 mIU/L
Szabad T4 14,67 pmol/L
Szabad T3 5,73 pmol/L
Glükóz terhelés 60' 10,4 mmol/L
Glükóz terhelés 120' 8,4 mmol/L
Inzulin 6,2 mIU/L
Inzulin 60' 29,8 mIU/L
Inzulin 120' 35.3 mlU/L
HOMA-IR 1,2
Ciklus 2. napján:
LH 3,52 U/L
FSH 6,04 U/L
Prolaktin 374,5 mIU/L
Ösztradiol 90,3 pmol/L
Progeszteron 1,8 nmol/L
Tesztoszteron 1,4 nmol/L
FTI 7,7 %
SHBG 17,70 nmol/L
Ciklus 19. napján:
Prolaktin 401,1 mIU/L
Progeszteron 3,0 nmol/L
A hormonvizsgálat tavaly év májusi, a többi lelet pedig 2 hete készült.
Segítő válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
30 éves nő vagyok, és lassan 4 éve próbálkozunk a teherbeeséssel! Ez alatt az idő alatt találtak egy pajzsmirigy alulműködést, amit sikerült beállítani.Tegnap voltam orvosnál, ahol azt mondták, hogy szép vastag a méhnyák(9mm), de semmi többet! Ön szerint van rá esély,hogy baba lesz a dologban?
Köszönöm a válaszát

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
6mm pajzsmirigy göböt találtak, mellette székrekedésem van és állandó hüvelyfolyásom. Ez összefügghet a pajzsmirigy göbbel? A Tsh es t3 es t4 rendben van. Köszönöm.

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
44 éves, 3 gyermekes család vagyunk. Párommal szeretnénk még egy babát vállalni. Úgy döntöttünk belevágunk. Mivel mindketten hamarosan töltjük a 45-öt, tisztában vagyunk vele, hogy ez maga egy kockázati faktor, hiába gondoljuk magunkat egészségesnek, fiatalosnak, sportolunk rendszeresen és a terhességeimnél sem volt semmi probléma, természetes úton születtek meg a gyermekeink.
Szeretnénk ezt az utat a legnagyobb körültekintéssel és megfelelő előkészítéssel megalapozni. Kérdésem, hogy milyen vizsgálatokkal kell kezdenünk? Utolsó szülésem óta eltelt 9 év, így nem vagyok képben hová érdemes fordulni, ahol az elejétől a babavárás, szülés pillanatáig jó kezekben lehetünk.
Várnám megtisztelő válaszát,
üdvözlettel: C. Ilona

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
7 éve fennálló meddőségem miatt terheléses cukorvizsgálaton vettem részt. Van-e okom az aggodalomra a következő eredménnyel:
vércukor 0p: 4,13
vércukor 120p: 3,83
inzulin 0p: 3,54
inzulin 120p: 20,3
homa: 0,7.
Nagyon szépen köszönöm válaszát előre is!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Ma voltam ultrahang vizsgálaton a ciklus 22. napján és találtak egy 21 mm-es "cisztat". Lombikra készülünk, érdeklődnék hogy mennyi az esélye, hogy a menstruációval felszivódik, és hogy hogyan alakul ki, okozhat e bármi panaszt? A ciklus elején is voltam ultrahang vizsgálaton, de ott azt mondták minden rendben.
A ciklus elején kell majd mennem vérvételre. Vérvétellel tényleg kimutathatò,ha felszivódott? Köszönöm válaszát és segítségét.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
A chia magot lehet a próbálkozós hónapokban fogyasztani?
És terhesség alatt?
Úgy hallottam, hogy sok pozitív hatása van s vitaminokban gazdag.
De még nem vettem / próbáltam ki.
Hamarosan belekezdenénk párommal újra a baba projektbe. ( egy missed ab után), és szeretném tudni, hogy ehetném-e a chia magot, árthat-e vagy valóban hasznos?
Válaszát köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
40 éves nő vagyok, 3 gyermek édesanyja. A párommal szeretnénk még egy gyermeket, de hiába próbálkozunk nem sikerül.
Lassan két éve, hogy volt egy nőgyógyászati műtétem, endometriozis miatt a bal petefészkemben. Az orvos kimetszette és azt mondta, nincs akadálya a gyermekvállalásnak.
Több mint egy éve próbálkozunk a babával, de eredménytelenül.
Mérem a reggeli hőmet, ami nem mindig egyértelmű, de hónap közepe táján azért felmegy a hőm 36,9 körüli hőre és menszesz előtt visszaáll 36,5 körüli értékre.
A menszeszem 5 napig tart, de általában 2 napig nagyon erős vérzéssel, görcsök nélkül. A ciklusom 24-25 napos.
Hormon eredményeim: 3. napi: TSH 2,305 ( 0,55-4,780)
FSH 16,03 (1,50-9,10)
LH 4 ,76 (0,50-16,90)
Progeszteron 2,35(10,62-81,28)
ösztradiol 78 (82-940)
PProlaktin 8,9(2,8-29,2)
totál zesztoszteron 1,08(0,50-2,60)
21. napi: FSH9,30
LH 3,42
Progreszteron 13,96
Ösztradiol 572
Prolaktin 7,5
Totál Tesztoszteron 0,84
DHEA-s 8,64
AMH 0,29 ng/ml (0,01-3,27)
Most szedem az Inofolicot és Bio-Melatonint 1X1-et . Mellette különböző teákat iszom. Jelenleg is van egy ciszta a bal petefészkemben, de semmi panaszt nem okoz. Normál testalkatú vagyok, káros szenvedélyektől mentes!!!
Nagyon szeretnénk még egy babát és félünk, hogy nem fog összejönni.Mit tud tanácsolni? Lehet esetleg a peteérést még valamivel elősegíteni?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
31 éves nő vagyok. Babát szeretnénk a férjemmel (35) A legutóbbi menstruációm időpontja dec. 28. A termékeny héten próbálkoztunk. de a következő nap az arcomon lévő bőrproblémákra hormontartalmú injekció (3 db), majd ennek tabletta változatát (10 db, naponta 1) kaptam. A kezelést el is végeztem, de mivel a probléma még mindig fennáll, további 5 db injekció beszedését javasolta az orvos. A menstruációm most a 28 napos ciklushoz képest 1 napot késik. A kérdés az lenne, ha sikerült teherbe esni, ezek a hormonos injekciók és tabletták károsak lehetnek-e a magzatra?
Segítő válaszát előre is nagyon köszönöm.
Tisztelettel: Katus 85

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Segítségét szeretném kérni. 27 éves nő vagyok és az én problémám már lassan 6 éve fenn áll.
2011. márciusáig szabályos volt a menstruációm, majd a következő hónapban már nem jött meg. Egyik hónapról a másikra leállt. Ezt megelőző időszakom elég stresszes volt és sokat fogytam életmódváltásom miatt. ( Azóta már a súlyom rendeződött, normál tartományban van .) Fogamzásgátlót és semmilyen más hormontartalmú gyógyszert sosem szedtem. Már több nőgyógyászt felkerestem, illetve endokrinológus szakemberhez is fordultam.
Többször kaptam gyógyszeres stimulálást. 2011.06.16 estrofem + duphaston majd 2011.12.05 Norcolut + clostilbegyt. 2012.01.10 Norcolut. 2012.09.21 Norcolut + clostylbegyt -et . De a menstruációm így sem rendeződött.
2014. 05.06.-án vizsgálat során PCO petefészket állapítottak meg, valamint a méhem az évek alatt kisebb lett. Pco-ra Meforal 850mg készítményt kaptam.Enyhe szőrösödést is tapasztalok a köldököm alatti vonalban , valamint a melludvar környékén, illetve hízékonyságot érzek magamon. Idén januári vérvételem eredménye:
TSH 2,450 mIU/L
FSH 11,5 IU/L
LH 9,1 IU/L
Progesteron 0,68 nmol/L
Oestradiol 110 pmol/L
Testosteron <0,69 nmol/L
Prolactin 184 mIU/L
SHBG 68,10 nmol/L
Inzulin 2,77 mIU/L
Anti-müllerian hormon 63,32 pmol/L
Valamint a koleszterinem magas.
Trisequens tabletta formájában hormon pótlást javasoltak a számomra.
Ön szerint érdemes lenne elkezdenem a tabletta szedését? Valamint célszerű az esetemben a meforal 850mg szedése?
Esetleg mit tehetnék még az egészségem érdekében, hogy kiderüljön mitől rendeződhetnének a hormonjaim,hogy újra teljes értékű nő lehessek?

Válaszát nagyon szépen köszönöm.
Üdvözlettel:
Horváth Adina

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
38 éves nő vagyok, egy gyermekem van. Problémáim két és fél éve kezdődtek, menstruációm lerövidült ( aktív vérzés korábbi 5-6 napról 2-3 nap lett, majd ezt követően barna folyás-pecsételés kb. a 14. napig. Voltak extrém esetek is amikor két nap után megszűnt a menstruációs vérzésem majd a 10. naptól a 21. napig barnázás. Egy évvel ezelőtt prolaktin érték 500 volt, kaptam Bromocriptint, ennek hatására elmúltak a barnázási fázisok, rendbe jött a ciklusom. A gyógyszert három hónap után orvosi utasításra fokozatosan abbahagytam. Majd novemberben újra kezdődött a barnázás, jelenleg is tart. Ismét voltam vérvételen, prolaktin 266, tehát nem magas, Bromocriptint ennek ellenére szednem kell fél tablettát naponta, de most nincs hatása (vagyis nem ez lehet a problémám) illetve hormon-tükröt csináltattam:
Fsh: 7,8
Lh: 4,3
Ösztradiol: 166,2
tsh:3,3
tesztoszteron: 1,02
prolaktin: 155
Jelenleg 11. napos vagyok a menstruációm megjövetele óta, öt napig tartott a vérzés, hat napja "barnázok". Tavaly februárban volt utoljára rákszűrésem, P1-es, illetve februárban és decemberben (egy hónapja) hüvely uh, melyen mindent rendben találtak, kóros elváltozás nincs. A történethez hozzátartozik, hogy háromszor volt méhtestpolip-eltávolításom, utoljára hat éve, de ezt rendszeresen ellenőrzik uh-n, nem találtak azóta sem. Viszont ez a barnázás eléggé idegesít, szinte egybeérnek a menstruációim. Ön szerint mi lehet ez? Valóban hormonális probléma? Korai petefészekkimerülésnek lehet ez tünete? Már nagyon aggódom.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Sajnos kb. a 9. héten vették észre, hogy már nem él a babám, missed ab lett a vége.
Első terhesség volt, 3 hónap szünetet ajánlottak.
De ha mi 2 ciklus után kezdenénk el újra próbálkozni az bajt jelentene?
A terhesség első heteiben barna vérzésem volt, kaptam rá progeszteron tartalmú gyógyszert.
Ezt a gyógyszert, ha újra összejönne a terhesség, akkor a teszt kimutatása után, egyből kezdejm el szedni?
Az előzőnél 6 hetesen kaptam rá gyógyszert, és tartok tőle, hogy előbb kellett volna kapnom, ezért szeretném a következőnél inkább mielőbb elkezdeni.
Bajt okozhat az embriónak, ha vizsgálat nélkül szedem a progeszteront?
Elnézést a sok kérdésért, csak aggódok.
Köszönettel:
Hanna

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
3 hete volt missed ab. műtétem.
Első baba volt. Kb. a 8. héten voltam
Kb. mikor számíthatok az első menstruációra?
Hány hónap szünet után érdemes újra próbálkozni?
Válaszát Köszönöm!!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
29 éves vagyok. 2 éve nem sikerül teherbe esnem, ezért elkezdtük a kivizsgálásokat. A hormonértékeim a következők (ciklus 3. napi vérvétel)
LH/FSH hányados 1.9 (ref: 0.82-1.12)
Prolactin (ECLIA): 969 (ref: 102-496)
FSH (ECLIA): 6.7 (ref: 3.5-12.5)
LH (ECLIA) : 12.8 (ref: 2.4-12.6)
Kortizol szint 7-10h között : 653.9 (ref: 171.0-536.0)
A többi eredményem nem lett csillagos a leleten. A kérdésem az lenne, hogy mennyi esélyem van így kb a terhességre? A prolaktin szintet sejtettem hogy magas lesz, mivel nyomásra tejszerű váladék távozik a mellemből. PCO szindróma után is olvastam, de a kontrollvizsgálaton nem találtak cisztát. Lehetséges ciszta nélkül is ez a betegség? Van rá esetleg valami megoldás, gyógyszer? Sajnos csak a jövő héten tudok elmenni a nőgyógyászhoz, de addig szeretnék tisztába lenni az esélyeimmel.
Köszönöm a válaszát előre is!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Novemberben volt missed ab műtétem 14 hét után. A 12 hetes ultrahangon még minden rendben volt, aztán a 14. hét végére elment a szívhang. 29 éves vagyok. Van már egy egészseges 16 hónapos kislányom.
Ez az eset mennyire befolyásolja a következő terhességet?
Voltam nőgyógyászati kontrollon, vérvételen, házi orvosnál, s azt mondták, h minden rendben. A következő baba lehet egészséges?
Mikortól lehet ismét próbálkozni?

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
40 éves vagyok, 3 éves kisfiam mellé szeretnénk egy kistestvért. Tavaly áprilisában spontán teherbe is estem (első próbálkozás sikeres volt), viszont 11,5 hetesen spontán elvetéltem, amit műtétileg fejeztek be. A műtét után 3-szor menstruáltam, az utolsó menstruációm október 8-án volt. Majd 2 hónapig kimaradt és 10 napos Norcolut szedés után december 26-án ismét menstruáltam. Mivel soha nem voltak nőgyógyászati gondjaim, kértem hormonvizsgálatot.
A 3. napi eredményeim a következők:
TSH: 2,15 (ez december 1-i érték, mivel akkor vérvételt kértem, így most azt nem tudták nézni)
Free T3: 3,64 pg/mL
Free T4: 1,08 ug/dL
FSH: 18,7 ulU/mL
LH: 5,5 ulU/mL
Prolactin: 4,12 ug/mL
Progesteron: 0,45 ug/mL
Ösztradiol: 20,00 pg/mL
Tesztoszteron: 32,8 ug/dL
DHEA-szulfát: 205,4 ug/dL
Inzulin: 8,38 ulU/mL
Ma voltam a 10-12 napi ultrahangon (11. ciklusnapon). A bal oldali petefészekben 15 mm-es tüsző, a jobb oldaliban 19 mm-es tüsző.
Kérdésem az lenne, hogy a Norcolut szedése befolyásolhatja-e a FSH szintet? Ezekből az eredményekből látható-e, hogy esetleg mi okozza az emelkedett FSH-t? Elképzelhető, hogy a koromból kifolyólag ilyen magas az érték? Esetleg klimax kezdetét mutathatja?
AMH értéket csak kérésre néznek?
Aggódnom kellene, hogy ilyen értékek mellett nem eshetek újra teherbe?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Kovács Adrienn

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Férjemmel babát szeretnénk es most 4 napja késik a menstruáciom. 3 tesztet is csináltam és mindegyik negatív. Egyet a nemvárt előtt 3 nappal, a többit pedig a kimaradt mensi 2.-ik es 4.-ik napján. Semmilyen tünetet nem tapasztalok eddig. Mi lehet az oka ennek? Mindig pontosan 30 naposak szoktak lenni a ciklusaim, eddig nem fordult elő, hogy késett. Lehet hogy nem vagyok terhes?
Előre is köszönöm a válaszát!
Brigitta

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
39 éves vagyok, 2015 decemberében volt egy missd.ab. 5-6 hetesen. Természetes úton történt. Egy évig nem sikerült újra teherbe esnem. 2016. augusztusában elkezdtem fogyasztani tiszta méhpempőt - sokan ajánlották a teherbeesés elősegítésére és orvosi oldalakon is pozitív véleményeket olvastam róla. Rengeteg pozitív tapasztalatom van a használata kapcsán. Pl megszűntek az erőteljes PMS tüneteim, az ovulációs és menstruációs görcsök, helyreált a koleszterinszintem, és minden laborerdményem jó. Hormonok, inzulin is. 2016. decemberben a menszeszem helyett egy kis barnás folyás volt, másnap reggel pedig egy pozitív HCG teszt. A nőgyógyász utrogestan hüvelykapszulát írt, napi 1x2 -t, és mivel fájdogál a hasam pihenést javasolt. Az lenne a kérdésem, hogy folytathatom e a méhpempő fogyasztását az utrogestan mellett?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
30 éves vagyok.
Első babánk sajnos nem maradt meg.
Missed ab műtét volt kb. a 8-9. héten.
Tünetei nem voltak, de a terhesség elejétől volt barnás vérzésem, amire Progesterone Exeltist írtak fel.
2x1-et szedtem. (200 mg)
Elvileg áprilistól újra próbálkozhatunk.
A kérdésem az lenne, hogy ezt a progeszteron gyógyszert, elkezdjem újra szedni a próbálkozós hónapok alatt is, vagy elég csak akkor, ha újra sikerül a terhesség?
A szedés előtt szükséges vérvétel?
Nekem a gyógyszer felírás előtt sem nézték meg a progeszteron szintet.
A következő terhességemnél veszélyeztetett terhesnek fogok számítani?
Válaszát előre is köszönöm szépen!!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
3 IVF kezelésen vagyunk túl. 9-13 petesejtet sikerült nyerni a stimulációkkal (a kezelések során azt mondták nem túl magas hormonkezeléssel), és 5-6 embrió lesz, melyek sajnos nem maradnak meg.
Legutóbbi hormoneredményeim:
AMH: 2,4
TSH: 0,98
FSH: 8
LH: 4,72
Prolaktin: 494
Ösztradiol: 390,3
Anti TPO: 580
Mi a véleménye az eredményekről? (Letroxot szedek)
43 éves vagyok. A labor a ciklus 5. napján készült.
Köszönöm szépen a válaszát.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
December 23-án volt missed ab-om, elhalt az embrió, kb. 8 hetes lehettem. Már 5 nap eltel és még mindig vérzek. Néha enyhe görcsölés is van, lázam szerencsére nincs. Mennyi ideig természetes a műtét után a vérezgetés? Házaséletet mikortól lehet élni? 3 hónap szünet után bele lehet kezdeni újra a baba projektbe?
Köszönöm előre is a válaszait!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Október végén sajnos missed ab lett a vége terhességemnek
Rá 29 napra meg is jött. Majd a második menstruàció 21. Nap elkezdődött..mértem a hőmet ovuláció nem volt.
Ráadásul nem "normális" menstruációm volt csak ilyen szinte barna folyás 6-7 napig.
Ez így normális?
Várom megtisztelő válaszát.
Murvai Irén

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
9 hetes terhes vagyok, és kérdésem az lenne, hogy bajt jelezhet a vizes jellegű folyás?
Pár napja fedeztem fel a fehérneműmön kisebb foltokat.
Égő, viszkető érzés nincs.
Ez természetes folyás, vagy bajt jelenthet a babára nézve?
Barnázásra porgeszteron tartalmú gyógyszert szedek, (de szerencsére már ez elmúlt, helyett ez a folyás kezdődött most)
Köszönöm a válaszát!!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr,
32 éves vagyok, menstruacios ciklusom rendszeres, nem észleltem problémát. Egyévi sikertelen próbálkozás után kiderült, hogy inzulin rezisztens vagyok (az adataim nagyon rosszak lettek: 8.4 , 185 és 69 az inzulin), amire felirtak merckmortfint. Egy hét múlva vettek 3. napi ciklus vért, ami szamomra ijesztő eredményt adott, mert az fsh szintem 110 lett. Ezen kivűl a többi érték: tsh 1.64, prolaktin 11.58, luteinizalo hormon 6.33, progreszteron 0.49, oestradiol 53.5, testosteron 0.3.
Időpontot már csak januárra kaptam, de addig is megnyugtatásképpen szeretném kérdezni, hogy ilyen fsh szinttel van-e esély a terhességre egyáltalán, lehet-e ezt hormon gyógyszerekkel kezelni?
Köszönöm szépen a választ előre is!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
2014 októberében egy rákszűrés alkalmával HPV gyanú merült fel nálam. Ezt követően a tipizálás meg is erősítette, hogy 1 magas és 1 közepes kockázatú vírus okoz valamekkora eltérést a hámsejtjeimben. 3 hónap elteltével egy kontrol rákszűrés továbbra is eltérést mutatott, így az orvosom azt javasolta, hogy csináljunk konizációt. Ez 2015 április végén megtörtént.
És ezt követően előjött egy olyan probléma, hogy pecsételő vérzésem jelentkezik a vérzés előtt kb. 1 héttel. A műtét után nem tulajdonítottam nagyobb jelentőséget neki hiszen a beavatkozás átmenetileg felboríthatja a vérzést. Viszont augusztusban teherbe estem, aminek sajnos misd.ab. lett a vége októberben.
Ezután a műtét után is eléggé rendszertelen volt a ciklusom, de az orvosom azt mondta, hogy próbálkozhatunk a babával így 2016 januárjában újra teherbe estem. Ez alkalommal automatikusan kaptam a Duphaston-t, mivel jeleztem a problémát a vérzéssel. Sajnos 17 hetesen a babáról kiderült, hogy Ivemark szindrómás és nagyon súlyos szívfejlődési rendellenessége van, májusban megszakították a terhességet.
Nos, azóta sajnos továbbra is rendszertelen a ciklusom. A férjemmel fél év letelte után próbálkozhatunk, ezért a Duphastont a ciklusom 2. felétől szedem az orvos javaslatára, hogy a pecsételés miatt, de a pecsételés továbbra is fennáll és a baba nem jön össze (a másik kettő rögtön jött). Elképzelhető, hogy nem is a progeszteron hiány áll a pecsételés hátterében, hanem a konizáció? Előtte 13 éves korom óta napra pontos és rendszeres ciklusaim voltak, akár szedtem fogamzásgátlót, akár nem...
Az elmúlt egy évben végig a progeszteronhiányra gondoltam én is, de most, hogy felírtam az eseményeket egy táblázatba, egyértelműen látható, hogy az első műtétem óta van a pecsételő vérzés...
Önnek mi a véleménye?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Én fél évente járok rákszűrésre, HPV miatt.(2012-ben derült ki)
(31-45-ös magas kockázatú)
Ebből már az egyik szerencsére elmúlt .
És az utóbbi 4 rákszűrésem is negatív lett.
A legutolsó rákszűrésem október 7-én volt.
Rá pár hétre derült ki, hogy terhes vagyok, jelenleg kb. 8 hetes.
Szükséges még a terhességem alatt rákszűrést végeztetni, vagy elég már majd a szülés után?
Köszönöm a válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
8 hetes terhes vagyok.
A kérdésem az lenne, hogy hajat festeni lehet-e a 12. hét után?
Persze inkább valamilyen ammóniamentes hajfestéket, illetve színezőt választanék.
Amióta tudom, hogy terhes vagyok nem festem, de ha letelik a 3 hónap után festhetem-e pl. másfél-2 havonta?
Köszönöm a válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Pár napja írtam egy kérdést, hogy kb. 7 hetes terhes vagyok. És
barnázás miatt Progesterine Exeltist írt fel az orvos, és kérdeztem, hogy mennyi ideig érdemes szedni, de kihagytam a másik kérdésem, hogy amennyiben már elmúlt a barnázás, akkor nemi életet lehet-e élni?
Mert a vizsgáló orvos semmi ilyesmit nem mondott gyógyszerfelíráskor sem, de amíg a barnázás tartott, addig a biztonság kedvéért nem voltunk együtt a párommal.
Viszont már pár napja elmúlt, a gyógyszert persze szedem legalább a 12. hétig, ahogy a Doktor Úr is javasolta.
Válaszát Köszönöm!!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Párommal. Babát tervezunk viszont áprilisban Mexicoba pontosan Tulumba megyünk 3 hétre. Olvastam a Zica virusrol, mit gondol várjunk a babanemzéssel, amíg visszajovunk? Sajnos annyi mindent olvastam, hogy már teljesen osszezavarodtam.
Köszönöm válaszát!
Üdv. Kata

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Kb. 7 hetes terhes vagyok.
Másfél hete barnázás miatt Progesterone Exeltist írt fel az orvos.
Az utóbbi 2 napban már nem jön, úgy néz ki elmúlt.
A kérdésem az lenne, hogy kb mennyi ideig kell ezt a gyógyszert szedni?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr,

44 éves nő vagyok, AMH értékem 2,9. 3. napi FSH értékeim folyamatosan 10-13 között voltak. Minden egyéb értékem rendben van. Októberben volt egy stimulációs antagonista protokollom, melynek során 1 petesejtet nyertek ki, amely nem termékenyült meg. Mivel nem történt beültetés, ezért novemberben ismételten volt egy antagonista protokollom, kb 10-szeres mennyiségű hormonnal, aminek az eredménye 3 leszívott petesejt lett, amelyek szintén nem termékenyültek meg. A spermiumot ICSI módszerrel fecskendezték a petesejtjeimbe. Hozzá kell tennem, hogy a párom rossz spermaeredményei miatt kényszerültünk lombikra. Kérem, írja meg, hogy mi lehet ennek az oka, hogy soha nem történik megtermékenyülés? Milyen irányban folytassuk? A korom és a magas FSH szintem kivételével soha semmilyen nőgyógyászati problémám nem volt. Feladni nem szeretném, mert nálam jóval idősebb korban is szültek már nők gyereket. Mivel lehetne esetleg az FSH szintemet csökkenteni, illetve a tűszők számát növelni vagy a petesejtek minőségét javítani? Érdemes lenne DHEA kapszulát szedni?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Terhes vagyok, 7 hetes.
Még szoktam mérni az ébredési hőmet, (bár már gondolom felesleges) és megijedtem, mert az eddigi 36,8-36,7 helyett ma reggel csak 36,5 volt.
Bár ez még kicsi ingadozás, de jelenthet esetleg bajt?
Tegnap sokat hajolgattam (kisgyerekhez).
Válaszát Köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
22. napon voltam vérvételen, és a progeszteron értékem 28 nmol/l. Kisbabát szeretnénk, és úgy olvastam, ez az érték alacsony a teherbeeséshez. Valóban így van? Kell erre szednem esetleg valamilyen gyógyszert? Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Tünde

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Szeretném megkérdezni, hogy normális az, hogy missed ab-nál nem alkalmaztak előzetesen tágítást?
Lehetnek ennek következményei negatív irányban?
Azóta nem sikerült teherbe esnem.
A hycosy vizsgálattal jól értékelhető a méh állapota?
Válaszát előre is megköszönöm!
Domokos Ágnes

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Kiterjedt endometriózis műtét után vagyok(bélen, hólyagalapon, méhtartó szalagon, méhben subseptum), és ha minden jól megy, januártól lombik programot kezdünk. Az endometriózis mellett PCO-m és enyhe IR-em is van, ezek miatt jelenleg az alábbi vitaminokat illetve gyógyszereket szedem:
-napi 2000 NE D- vitamint
- 2x1 Inofolic
- heti 2x 100mg E vitamin
- 3x1 Magnosolv
- napi 1x1 Merckformin XR 500
A legutóbbbi (2016 okt. 19.) labor leleteim alapján a TSH értékem 2,67mIU/l volt.
A kérdésem az lenne, hogy a lombik program megkezdése előtt érdemes-e már szedni valamilyen terhes vitamint, és ha igen, akkor a fenti vitaminok elhagyásával, vagy ezek mellett érdemes-e szedni, valamint van-e olyan, ami esetleg kifejezetten ajánlott hasonló esetekben.
Ezen kívűl arra lennék kíváncsi, hogy a pajzsmirigy értékem megfelelő-e, kellene e egyéb vizsgálat még, vagy bármi teendő van- e vele?
Válaszát előre is nagyon köszönöm! Üdvözlettel: Zoé

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
41 éves vagyok, második gyermekünket tervezzük, négy hónapja próbálkozunk. A ciklusaim 23-25 naposak. Vezetek hőgörbét, a 9-10. napon leesik a hőm, majd felmegy 4-5 tized fokot, és magasan marad a következő menstruációig. A hüvelyi UH leletemen ez áll: Uterus fala inhomogén szerkezetű. Mindkét oldalon PCOS-re jellemző nagyságú és szerkezetű ováriumok, bennük számos 8-12 mm átmérőjű cystikus képlet látható.
Voltam vérvételen a ciklusom 6. napján. Az eredményeim:
FSH: 3.28 U/L
LH: 1.86 U/L
Progesteron: 1.5 nm/L
Ösztraidol: 510.0p mol/L
TSH: 0.99 mIU/L
Tesztoszteron: 1.8 nmol/L
Prolactin: 168.1 mIU/L
Ezek az eredmények megerősítik, hogy PCOS-m van? Sikerülhet így teherbe esnem?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Kb. 2 hete már, hogy nem jött meg a menstruációm, és 3 tesztet is csináltam ami mind pozitív lett!
Ennek nagyon örülünk, tervezett baba! :)
Nekem változó hosszúságúak voltak a ciklusaim, volt 28-32-39 napos is.
Október 7-én volt az utolsó menstruációm első napja, de viszont szerintem most is hosszabb ciklus lehetett, mert vezetem az ébredési hőmet (1-2 nap maradt csak ki a hónapban) és a rendszer ezek alapján a 24. nap környékére jelölte be az ovulációmat, tehát így a kb. 38. ciklusnapon kellett volna megjönnie.
Jelenleg az 51. napon tartok, de így, hogy kitolódott a peteérésem, a kérdésem az lenne a Doktor Úrhoz, hogy kb. akkor így hanyadik héten tarthatok?
5-6.?
A másik kérdésem amiért eléggé aggódok, hogy tegnap észrevettem a wc papíron egy halvány barna pöttyöt, és eléggé megijedtem, és onnantól folyamatosan figyeltem.
De csak akkor az 1 alkalommal fordult elő, egy kicsi pötty, semmi más. Illetve ma is csak 1szer. A vizeletben nem látható, ha a papírra akkor nem nézek rá, észre sem veszem.
A kérdésem az lenne, hogy ez rosszat jelenthet-e a babára nézve, van okom aggódni? Mitől lehet ez?
Alhasi fájásaim is vannak, de nem mindig és tompák, nem tudom ez természetes-e.
Orvoshoz úgy terveztem, hogy kb. a 7-8. hét környékén mennék, amikor már szívhangja is van
Érdemes a panaszok miatt előbb mennem?
Válaszát előre is Köszönöm!!!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
45 éves nő vagyok, három gyermekem van. Terveznénk egy negyediket, de 11 hónap próbálkozás után sem estem teherbe. Az alábbi eredmények tükrében lehetséges-e a teherbeesés?
20. napi vérvételen: Progeszteron 6,31
Ösztradiol 141,3
AMH 0,14

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Érdeklődnék, páromnak a menstruációja 21-23 napos.
Esetleg lehetséges az, hogy azért nem jön a baba, mert nincs peteérése? Voltunk lombikon, mivel velem volt a probléma, de már 1 éve rendben vagyok!
Feleségemnek az alap hormon értékei rendben vannak.
Milyen vizsgálatokat javasolna még?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
7 év után úgy tűnik sikerült összehoznunk a kis csodánkat, de még nem nyugodhatunk meg, mert múlt nyáron volt egy 6. héten elhalt picink.:( Ekkor a TSH értékem volt rossz 4,8 ami mára már 1,3 :)
Az esedékes nemvárt napján szép pozitív tesztem lett, illetve már 4 napja halványkák voltak. Ezt vérvétel is igazolta a nem várt napon, melynek eredménye:
HCG: 124,0 U/L
Progesztereon 41,7 nmol/L
Ilyen eredménnyel reménykedhetünk? Alacsonynak találom a Progeszteron szintet. Ha ma kapok rá progeszteron pótlást nagyobb eséllyel maradhat velünk? Szerencsére nem pecsételek és semmi ilyesmi.
Előre is köszönöm válaszát,
Ildikó

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
31 éves vagyok!
Október 27-én loop conisatio-n estem át P3-as HPV citológia miatt,és azzal a kérdéssel fordulok Önhöz,hogy mikor várható újabb citológiai vizsgálat,illetve hogy mikor próbálkozhatunk tovább a babával leghamarabb.
Várom mielőbbi válaszát,melyet nagyon köszönök!
Üdvözlettel.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy voltam 3. napi vérvételen és az eredményeim a következők lettek:
Tsh: 0.61 mIU/l
T4: 15.28 pmol/l
T3: 5.37 pmol/l
Lutenziáló hormon: 9.46 IU/l
FSH: 8.30 IU/l
Prolaktin: 94 mIU/l
Ösztradiol: 231.2 pmol/l
Progeszteron: 3.56 nmol/l
DHEA-S: 6.73 umol/l
Szeretném megtudni,hogy ezek az eredmények jók vagy sem? Igaz hogy alacsony a tsh értékem? kisbabát szeretnénk a párommal.
Várom válaszát!
Köszönettel: Tünde

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Januárban telik le a félév az egyik petefészek eltávolításom óta. Ha minden rendben lesz, akkor nekiállhatunk próbálkozni ismét a babával. Endometriózisom van (ezért kellett eltávolítani az egyik petefészkemet), endokrinológus javaslatára a decemberi ciklusomban ciklusdiagnosztikát csinálunk. A kérdésem az lenne, hogy ciklusdiagnosztika alatt fogyaszthatok-e gyógyteákat, mint a málnalevél, és palástfű teák, vagy befolyásolnák az eredményt, és inkább utána kezdjem el inni ezeket?
Segítségét előre is köszönöm!
Üdvözlettel,
Klaudia

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr! 3hónapja vezetem a tervezettbaba oldalan a hőgőrbémet. Ebben a hónapban, azaz novemberben 6-ára esett a peteérésem a rendszer szerint. Férjemmel együtt voltunk azon a napon előtte úgy 48 órával és utánna is egy nappal. 18-án kellene jelentkeznie a menstruácómnak, de már 2 napja mindkét petefészkemnél égő tompa fájdalmat érzek. VESEKŐVEL KEZELTEK MÚLT HÓNAPBAN, EZÉRT AZ LENNE a kérdésem, hogy az antibiotikum kúrának vagy magának a betegségnek vannak utóhatásai, vagy valami aggódnivalom lehet-e mivel ilyen tompa fájdalmakat eddig nem éreztem? A DEREKAM BAL OLDALON NÉHA FÁJDOGÁL, DE NEM SÚLYOS, SŰRŰ VIZELÉSI INGEREM NINCS, TESTHŐMÉRSÉKLETEM NORMALIS 37C. És a másik kérdésem az lenne, hogy tényleg pontosabb a reggeli hőmérőzést a nyelv alatt elvégezni vagy ez csak szóbeszéd? Válaszát köszönöm! Tisztelettel Beáta.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
11 hónapja kezdtünk bele párommal a baba projektbe.
Sajnos eddig eredménytelenül.
Májusban csináltattam egy 21. napi hormonsort ahol minden értékem jó lett, a TSH viszont 3,550 mIU/L
volt.
Aminek utánaolvastam, hogy a babavállaláshoz magas.
Elmentem endokrinológushoz, aki szerint jó ez az érték.
Így vártam és próbálkoztunk tovább.
A napokban csináltattam egy újabb vérképet ahol már a TSH értékem 1,680 mIU/L lett.
Az fT4 és fT3 értékekre csak az volt írva, hogy norm. TSH pmol/L
Rákszűrés eredményeim jók, hüvelyultrahang vizsgálat szerint a petefészkek rendben, tüszőérés felfedezhető volt.
A Doktor Úr véleményét, tanácsát szeretném kérni, hogy Ön szerint megfelelő-e már ez a TSH érték a terhességhez?
Illetve ha továbbra sem jön össze a kisbaba, akkor milyen vizsgálatokat javasolna még?
Válaszát előre is nagyon Köszönöm!!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
31 éves vagyok. 2009-ben PCOS-t állapítottak meg. Ez év februárig fogamzásgátlót szedtem, emiatt a menzeszem rendszeres volt. Mindig sportoltam, jelenleg is. Fizikai munkát végzek.
Mostmár szeretnénk gyermeket. Mióta abbahagytam a fogamzásgátlót rendszertelenek voltak ciklusaim, június vége óta nincs menstruációm. Egy hónapja elkezdtem az AVIVA tornát, valamint most dietetikus írt étrendet is.
10.25.-én tüszőérésre utaló nyúlós hüvelyváladékot tapasztaltam, amit a közelmúltban sosem. Majd 11.03-07-ig barnás folyást egy két pecsételő vérzéssel.
Ezek mire utalhatnak? Spontán teherbeesés mennyire jellemző PCOS esetében?
Előre is köszönöm válaszát!
Tisztelettel:
Judit

A választ itt olvashatod.
 

Jó estét kivánok! Bocsánat a zavarásért!
Meg szertném tudni, ha menstruálok rendesen lehetek terhes? Agusztus 21-én közösültem a párommal és nem védekeztünk, másnap bevettem egy utána való tablettát, rá 1 hétre menstruáltam és nem voltak ráutaló tünetek...szeptember 5-re vártam a normális menstruációt és megjött, voltak tünetek. Októberben is megjött normálisan. Csináltam 3 tesztet és mindhárom negatív lett. Lehetek terhes ebben az esetben?

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
32 éves nő vagyok, férjem 37 éves, babát szeretnénk. Egy évnyi próbálkozás után orvoshoz fordultunk. ( Rendszertelen ciklusaim voltak és nagyon hosszúak, 38-45 naposak. ) A nőgyógyász elküldött hormonvizsgálatra a ciklus 3. és 21. napján, ebből kiderült hogy nincsen peteérésem, így felírt 3 havi Clostibegyt tablettát, amit a menstruáció 3. napjától kellet szednem 2x1-et 5 napig.( A tablettától lerövidültek a ciklusaim 30 napra és a vérzéses napok száma is 5 napról 3 napra csökkent.) Orvosom ajánlotta az Inofolic port is, amit egy dobozzal beszedtem, napi 1 tasakonként. A megbeszéltek szerint két ciklus múlva mentem vissza a doktorhoz a ciklus 8. napján, mert sajnos nem estem teherbe. Ekkor hüvelyultrahang mutatta hogy vannak tüszők a petefészkekben és megfelelő vastagságú a méhnyálkahártya is. Petevezeték átjárhatósági vizsgálaton is voltam a ciklus 10. napján, ott minden rendben volt, átjárhatóak. Ezek után a nőgyógyász kiírt megint 3 havi Clostibegyt tablettát, hogy szedjem folyamatosan ugyanolyan adagolásban mint az előzőekben, valamint progeszteron és prolaktin szintet megnézni a 22. ciklusnapon, aminek az eredménye: Progeszteron- 35,3 nmol/L, Prolaktin- 233,5 mIU/L. (Férjem spermavizsgálatára még várunk, de az is folyamatban van.) Kérdésem az lenne, hogy szedhetem e a Clostibegyt tablettát folyamatosan 6 hónapon keresztül ahogy a nőgyógyász mondta, annak ellenére hogy a betegtájékoztatóban azt írják 3 havi tabletta után 3 hónap szünetet kell tartani? Kérdésem még, hogy a Progeszteron és Prolaktin értékeim mit mutatnak, rendben vannak e?
Várom mielőbbi válaszát!
Köszönettel,
Tímea

A választ itt olvashatod.
 

Jó napot, én azt szeretném kérdezni, hogy nekem pcom van és nagyon szeretnék spontán teherbe esni, már egyszer sikerült 7ével ezelőtt és ikreim vanak. Maga szerint mit tegyek, hogy ez a csoda mégegyszer megtörténhessen velem? Köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
32 éves nő vagyok, azzal a problémával fordulnék Önhoz, hogy már nagyon régóta a menstruációm előtt 2-3 nappal elég erős "barnázás"-t tapasztalok,illetve ritkán a 16. nap környékén is kb 3-5 napig. 1 éve nem szedek gyógyszert, szinte azóta nem is védekezünk és szeretnénk kisbabát.
Nemrég voltam 21. napi hormonvizsgálaton és minden ertékem megfelelő volt (progeszteron 50nmol), kivéve a D vitamin 67.
Nem tudom, hova tovább, mi okozhatja ezt? Gondolom, ez nem normális jelenség.
Ön szerint mi a következő lépés, teendő?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr! Augusztusban UH szerint a ciklusom 8. napján már 19mmes domináns tüsző volt az egyik petefészkemben, szeptemberben viszont a 14. napon volt 19 mm-es. Lehetséges, hogy minden hónapban máskor van peteérésem? Köszönöm szépen!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Már van 3 kislányom és szeretnék egy kisfiút. Mivel mind 3 gyermekem császáros baba, vélhetően ez az utolsó eséllyem egy kisfiúra. A tanácsára lenne szükségem. Vennék ovu mikroszkópot a peteérés pontos idejének meghatározására, mert azt írták sok helyen,ha a pé napján vagyunk együtt a párommal, nagyobb eséllyel kisfiú lesz. Az egyik kérdésem, hogy igaz-e ez az állítás? A másik kérdésem, hogy L thiroxint szedek pajzsmirigy alulműködésre, ez befolyásolja-e a mikroszkóp értékelését, adhat-e fals eredményt az ovuláció meghatározásában, mert azt írja, h a hormon tartalmú kezeléseknél befolyásolja! Mik a tapasztalatok ez ügyben? Tovább controloc 40mg-os gyógyszert szedek 2×1 et. Sok helyen azt írták, szedhető terhesség alatt, nincs magzatkárosító hatása, de az utasítása mást ír. Mik a tapasztalatok, szokták szedni kismamák?
Köszönettel.

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr! Uh-os vizsgálatok alapján az elmúlt hónapokban minden rendben van velem. Egyszer egy 14, másik két alkalommal 19 mm-es domináns petét látott az UH. A PG53 sosem mutat pozitív képet, ahogy más termékenységi tesztek sem, és fél éve nem esek teherbe. Férjemmel minden rendben. Mi lehet az oka, mit kellene vizsgálni nálam? Köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr,
Azt szeretném kérdezni, hogy az immunológiai eredetű meddőséget ( vagyis a magzatra, mint idegen testre adott immunválaszt) hány hetes terhesség esetén kezdik el vizsgálni?
Azért kérdezem, mert lombikos lévén már minden vizsgálaton túlestem, ezt az egyet kivéve. Többször sikerült is 14. napon pozitívat tesztelnem, de pár nappal később mindig csökkent a progeszteron szintem (3×2 utrogestan mellett is) és megjött a vérzésem.
Tudom, hogy a beágyazodást sok-sok dolog befolyásolja, de Ön szerint az én esetemben is felmerülhet ez az immunológiai összeférhetetlenség, vagy csak több hetes terhesség elvesztése esetén?
Köszönöm

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Enyhe inzulinrezisztenciát állapított meg az endokrinológusom, emellett PCO gyanús is vagyok, mindkét petefészkemben ciszták vannak.
Párommal babát tervezünk a hormonjaim, a pajzsmirigyem rendben van. A ciklusaim 29 naposak.
Inofolic port javasolt az orvosom.
Az eredményeimet elküldöm, kérem nézze meg: (luteal fázisban voltam)
TSH 1,022 mlU/ml
LH 4,77 IU/L
FSH 1,83 IU/L
Prolaktin: 23,42 nq/mL
Ösztradiol: 223,1 nq/mL
ATPO: 5,67 U/mL
Inzulin:
0' 4,95 uU/mL
120' 94,6 uU/mL
Ön mit javasol, mit tegyek/tegyünk még, hogy összejöjjön a baba? Előtte egy évig nem védekeztünk és nem sikerült, már tudjuk hogy a PCO és az IR miatt.
Előre is köszönöm a válaszát.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr,
41 éves, 2 gyermekes nő vagyok. Nagyon szeretnénk egy harmadik babát. 1 vetélésem volt 1 lombik nem járt sikerrel. Ir-em volt 28 kg-ot fogytam az inzulin eredményeim nagyon sokat javultak.
4. napos vérvételem eredményei:
TSH 1,24
T4 11,41
T3 5,59
Lh 3,16
Fsh 10,20
Ösztradiol 73
D vitamin 88.5
Mit tanácsol? Lehet még valamit tenni az ügy érdekében? Válaszát előre is köszönöm: Emese

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Én azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy megtudjam, hogy kihez forduljak a gondommal. Ugyanis kb.2 hete elkezdett váladákozni a mellem. A bal sokkal jobban, mint a jobb. A jobb mellemből színtelen, csak erős nyomásra jön váladék.A balból viszont hol színtelen, hol pedig szinte sárgás-fehér. És éppen csak, hogy hozzáérek, már jön. Menstruáció előtt a PMS-em része a mellfájdalom. És amikor késik, (és ha sokat késik) akkor annyira fáj és feszül, hogy magától is csorog.Volt, hogy azt hitték, hogy szoptatós anya vagyok, mert átázott a felsőm.
A kérdésem az lenne, hogy endokrinológushoz menjek vele vagy nőgyógyászhoz?
Válaszát előre is köszönöm szépen.
Üdv.: Norina

A választ itt olvashatod.
 

Régebbi kérdések és válaszok

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Elmúltam 40 éves, sajnos volt egy spontán vetélésem... De most kisbabát várok. A Tervezettbaba.hu segítségével 5 hónap után teherbe estem. Itt szeretném még egyszer megköszönni Nektek, akik ezen az oldalon dolgoztok."

Ági
Budapest

Lájkolj minket!