Szakértőnk

Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István

szülész-nőgyógyász

szulesz-nogyogyaszt.hu
RobertKlinika.hu

Orvosi diplomámat a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán szereztem. Szakvizsgámat "kiválóan megfelelt" minősítéssel tettem le. Tudásomat több európai intézetben eltöltött szakmai gyakorlat során bővítettem folyamatosan.

Fő érdeklődési területeim a meddőség kezelése, valamint a minimál-invazív nőgyógyászati beavatkozások.


A Róbert Károly Magánklinika szülész-nőgyógyász szakorvosa vagyok, ahol nagyon sok pár tisztelt meg bizalmával és fordult hozzám, aminek eredményeként a meddőség kezelését sikeres terhesség, majd szülés követte, s ezeket orvosként volt szerencsém végigkövetni.

A sikeres párok boldogságát tapasztalni nagy élmény számomra és erős szakmai motiváció, bízom benne, hogy Önnek is tudok segíteni.

 
 

Korábbi kérdések és válaszok


Tisztelt Doktor úr!
Voltam nőgyógyásznál csütörtökön, ovulációs tesztek alapján elvileg kedden lehet ovulációm. Csütörtökön az orvosom azt írta a leletemre, hogy nincs a Douglasban folyadék, szerinte nem volt még peteérésem ebben a ciklusban, sőt, ő domináns tüszőt sem lát. Eddig még mikor az LH teszt pozitív volt, rá 14-15 napra meg is jött a menstruációm, így azt gondoltam, hogy mindig meg is történt a peteérés. Hőgörbe is igazolta. Így viszont most elbizonytalanodtam. Meddig látszódik tüszőrepedés után a folyadék az UH-on?? Lehet hogy már felszívódott, azért nem látta az orvosom, hogy megtörtént? És lehet ezért nem látott már domináns tüszőt sem? Vagy vannak egyértelmű jelek, amelyek arra utalnak, hogy nem volt még ovuláció a ciklusban?
Most teljesen tanácstalan vagyok.
Másik kérdésem, hogy Önnek mi a véleménye az Inofolicról? Valóban segíti a teherbeesést? Már egy éve próbálkozunk.
Előre is köszönöm szépen válaszait!
B.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
12 hetes terhes vagyok, július 3-án kenet mintát vettek hüvelyemből, melynek eredménye:
mintából kimutatott mikroba: e-coli, csíraszám 0
mikroszkópos vizsgálat eredménye: normál Döderlein flóra, sok fehérvérsejt, sarjadzó gomba negatív
Az orvosom azt mondta, hogy mivel nincs telepszám, ezért nem kell kezelni, azonban tegnap kissé elkezdett csípni, égni, és viszketni. Az orvosom nem rendelt a napokban, ezért ma felkerestem egy másik orvost, aki colpitist állapított meg, sárgás-fehéres folyással. Zinnat antibiotikumot írt fel. Az ügyeletes orvos bimanuálisan is megvizsgált. Nagyon aggódom a gyulladás miatt, hallottam, hogy ha nincs kezelve akkor felszálló fertőzés is lehet. Az orvos egyenlőre csak a hüvelyfalát látta gyulladtnak, beljebb (méhnyak stb.) nem. Ön mit tanácsol? Az antibiotikumtól tartok, a terhesség előtt is kaptam hasonló problémára, és azóta pár havonta újra visszajön a fertőzés. Illetve ami még nyugtalanít, hogy ebben a terhességi korban ártalmas-e a bimanuális vizsgálat? Az állandó orvosom ezt nem alkalmazta. Válaszát köszönöm szépen: Krisztina

A választ itt olvashatod.
 

Jó napot kívánok Doktor Úr!
Olyan problémával fordulok Önhöz,ami nagyon aggaszt. Már egy ideje próbálkozunk babával. Túl vagyunk 3 sikertelen inszemináción és egy sikertelen lombikos stimuláción. Most készülünk a következő stimuláciora viszont nagyon rosszak lettek az eredményeim. Ciszta miatt az előző hónapban fogamzásgátlót kellett szednem. Lyndinettet kellett szednem 30mgos volt. Egy hónapig. Ciszta elmúlt. Megbetegedtem és csináltatnom kellett friss hormonlabort. Menstruációm kb 2 napig tartott. És ciklus 4.napján tudtam menni vérvételre.
Fsh és a Tsh az egekben. Fsh 49.09,Tsh pedig 6.69.Ezek tavasszal Fsh 14, Tsh 1.02 volt. Kérdésem az lenne, hogy befolyásolhatta ezt a vérvételt a fogamzásgátló? Illetve Inofolicot Ön szerint szedjek hogy lejjebb menjen az Fsh? Pajzsmirigy gyógyszert most váltottam. Remélem lejjebb viszi az értéket.
Várom mielőbbi válaszát. Nagyon szépen köszönöm.
Üdv,:Andrea

A választ itt olvashatod.
 

Jó napot!
Kint élünk Angliában párommal, 36 hetes terhes vagyok és terhességi cukrot állapítottak meg nálam. Járunk ultrahangra kéthetente és a mérések alapján a baba pocakja jóval nagyobb méretű mint a feje vagy a combja, a becsült súlya is nagyobb mint kellene. Ha végighordanám, akkor a táblázatuk szerint valahogy 4.2 kg körül lenne születéskor és emiatt hamarabb be akarják indítani nálam a szülést. Nem igazán bízom az itteni orvosokban, minden alkalommal másik orvos foglalkozott velem, egyikkel sem alakult ki bizalmi viszony, és sok helyről hallottam hogy itt előszeretettel indítják be  szülést (minden negyediket vagy ötödiket) meg akkor is ha nincs rá nyomos okuk, szimplán kényelmi szempontból és egy kicsit aggódom hogy nálam is inkább ezért akarják a 38. hét végén beindítani a szülést. A párom családjában nem ritkák a nagy babák, o is 4.15 kg volt amikor megszületett, a húga 3.85 kg és az apjuk is 4 kg felett volt állítólag. Nem igazán szeretném ha beindítanak a szülést, kifejezetten stresszel a dolog és rengeteget hallani a különböző komplikációkról ami egy beindított szülésnél előfordulhat. Tudna esetleg valami véleményt adni a dologról? A cukrom lényegében rendben van, a felső határértékhez közelít de alatta van. Napi 2x500mg metformint szedek. A legutóbbi ultrahangon (35 hét + 6 nap)a baba feje 319 mm (35 hét 0 nap), a combcsont hossza 73 mm (39 hét 4 nap), és a hasa 356 mm (42 hét 0 nap) volt. Az akkor becsült súly 3419 g volt. A magzatvíz index 14 cm. Mit gondol, tényleg van okunk aggódni vagy csak megpróbálnak rábeszélni az indításra? Azért is aggódunk, mert a feje meg egy kicsit kisebbnek tűnik mint aminek lennie kéne. Vagy ez belefér a mérési pontatlansagna? Azt is olvastuk, hogy gyakran 10%-kal fölé is lőhetnek a méréseknél és ezert gondoljak hogy nagyobb a baba.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
11 hetes terhes vagyok, 40 éves, és a hüvelyemből vett kenet minta eredménye a következő:
tenyésztés:
mintában kimutatott mikroba: e-coli
csíraszám nincs feltüntetve
mikroszkópos vizsgálat eredménye:
normál Döderlein flóra
sarjadzó gomba negatív
sok fehérvérsejt
A terhesség előtti évben is gyakran előfordult nálam BV és gombás fertőzés, amit folyamatosan gyógyszerrel kezeltek, azóta a gombás fertőzés megszűnt, de a BV vissza-vissza tér, 3-4 havonta.
Félek a szövődményektől (vetélés, koraszülés, magzati károsodás stb.), ezért azt szeretném kérdezni, hogy az első trimeszterben szabad-e kezelni a BV-t, pl.Lactofeel géllel? vagy Ön szerint nem szükséges, ha nincs csíraszám? Válaszát nagyon szépen köszönöm! Üdvözlettel: Krisztina

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Korábban kissé emelkedett prolaktin szint miatt napi fél Bromocriptint szedtem. Az idén 2x is nézettem prolaktin szintet, a vérvételek előtt 1 hónapig nem szedtem Bromocriptint, mert a beültetés napján abbahagytam (külföldön lombik). 184 és 388 lett a prolaktin szint. Azt szeretném kérdezni, hogy Ön szerint szedjem beültetés előtt, attól függetlenül, hogy jó az érték vagy nem szükséges, mert megfelelő a szint.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Idén március közepén volt egy spontán vetélésem, 8 hetes volt a terhesség. A vetélés előtt 4 nappal Utrogestan gyógyszert kaptam, de sajnos nem segített. PCOS-m, inzulinrezisztenciám van, és pajzsmirigy eltávolító műtétem is volt, amelyet Letrox 100mg-vel tartanak megfelelő szinten.
Most kiderült, hogy ismét terhes vagyok, és azt szeretném kérdezni, hogy mikor menjek el az ún. 0 vizsgálatra? Várjam meg a 6-7 hetet vagy hamarabb menjek el? Illetve az Utrogestan már elkezdjem-e szedni?
Válaszát nagyon szépen köszönöm!
Szabina

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Elnézést, előző levelemből kimaradt, hogy végül a beültetéstől számolva 12 napig szedtem az aspirin protectet.
Már elég fiatalon voltak hajszálerek a lábamon, a stimuláció előtt 1-2 hónappal néha éreztem a vádliban zsibbadást és nehéz láb érzést, de a beültetés napján (június 14) már jeleztem doktornőnek hogy láthatóvá is vált, azt nem mondanám hogy fájt, nem voltak vádli görcsök sem, de érzékeny volt, a nehéz láb érzés erősödött.MagneB6-ot 1 hónapig szedtem napi 3x.
Liotonnal kentem, fáslizni a sok utrogestanos fekvéstől nem tudtam és már kb.1-2 napja csak éppen van kis panaszom. A hormonkezelés hozhatta elő jobban?
A következő beavatkozás előtt hogyan tegyek ez ellen?
Detralex, Venotec használata mennyiben befolyásolja a lombik kimenetelét?
Türelmét és válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel:
Ági

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Most estünk át júniusban egy lombik programon, sajnos sikertelen lett. Nálunk férfi oldalról van probléma. Nálam elméletileg minden rendben, ami a lombikhoz szükséges vizsgálatok kellettek teljesen jók voltak. A belgyógyász az első vizsgálaton(EKG, altatáshoz szükséges vizsgálatok) már engedélyezte a lombik kezelést, de mégis szedetett velem többször konakiont.
Véralvadás: február érték ref.érték
-prothrombin 81% 85-120
-INR 1,13 0,80-1,20
-akt.par.
thromboplasztin
idő ráta számított 1,5 0.8-1,2
-akt.pa
thromboplasztin idő 39,0 23,4-36,2
-vérzési idő meghat. 4,23 1,00-3,00
Konakion után: április
-prothrombin: 83% 85-120
-INR: 1,12 0,80-1,20
Konakion után: májusi vérvételkor ua.mint április
Április ás május hónapban nem lett nézve a véralvadással kapcsolatban semmi több.
Majd júniusban a stimuláció megkezdése előtt még egy vérvétel:
-prothrombin 83% 85-120
-INR 1,13 0,80-1,20
-akt.par.
thromboplasztin
idő ráta számított 1,4 0.8-1,2
-akt.pa
thromboplasztin idő 36,2 23,4-36,2
-vérzési idő meghat. 1,25 1,00-3,00
A többi érték vérvételkor minden rendben volt, kivéve az MCH és MCHC éppen alsó ref.értéken.
Kérdésem az lenne, hogy a konakionra miért is volt szükség? a belgyógyász annyit mondott biztos ami biztos alapon, kicsit vérzékenyebb vagyok.
A lombikos orvosunk pedig attól félt nehogy vérzékeny legyek beültetésnél, de vérrögök se keletkezzenek. Az aspirin protect szedésének meghatározásánál éreztem bizonytalanságot.
Nekem ez az első ilyen beavatkozásom, inszeminációról is csak mástól hallottam és olvastam.
De kicsit aggódok, hogy nem e ez is közre játszhatott abban hogy a baba nem maradt meg.
Esetleg milyen vizsgálatra lehet még szükség részemről? Mert mint írtam is nálunk a férjemnél vannak gondok és igazából nálam csak a lombik felkészüléshez csináltak vizsgálatokat.
TSH,FT4,FT3 ref.értéken belül,
aTPO 74 ez 0-60 közötti ref.értéknél .
Állítólag ezzel sem kell foglalkoznom.
14.-én volt a beültetés, 28.-án teszt negatív, 29.-én vérvétel hcg 0,1, de ekkor már jelentkezett barnázás, most viszont a vérzés 3 napja tart ami elég élénk piros és híg, de tartalmaz sötétebb
alvadt vért is. Ez így rendben van?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel:
Ági

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Az alábbi kérdésben szeretném kérni a segítségét:
9 hetes várandós vagyok, inszeminációs beavatkozással sikerült teherbe esnem.
Kb. a 7.-ig hétig folyamatosan szedtem Duphaston tablettát, eleinte 2*2 szemet, majd folyamatosan csökkentve a napi adagot.
Az abbahagyása után pár nappal 2-3 napig minimális barnás folyás jelentkezett, kivizsgálás után rendben volt minden, progesteron exeltis 100mg készítményt kaptam, napi 1 szemet javasoltak.
Mellékhatásaként azonban szédülést tapasztalok.
A kérdésem az lenne, hogy ennek ellenére szedhetem-e a tablettát, nem ártok vele a babának, vagy inkább jobb lenne visszatérni a Duphaston tablettára?
Válaszát köszönöm ,
Üdvözlettel,
Zsuzsi

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
32 éves vagyok, négy éve próbálkozunk a babával, sajnos túl vagyunk 4 sikertelen inszemináción. Kiderült, hogy inzulin rezisztens vagyok , illetve a pajzsmirigyemre is kaptam gyógyszert. Fél éve tart a kezelés, 50 mg Letroxot szedtem, amelytől pajzsmirigy tűlmőködésem lett, Metfogamma gyógyszerből 500 mg volt felírva+mozgás+120 grammos diéta, de sajnos nem használt, így most orvosi utasításra elhagytam a Letroxot illetve a Metfogammat, és napi 1 tasak Inofolicot kell szedjek, majd 2 hónap múlva kontroll. (Hormonsor+VCT3+AMH) Mindemellett magas prolaktin szintre is szedek fél szem Bromocriptint, amely hatásosnak bizonyult. Amely a legjobban aggaszt, hogy a 3. napi vérvételen az FSH szintem nagyon magas lett, méghozzá 18,9 mIU/ml. Előtte rendben volt mindig az értékem. 2 havonként pedig visszanézve a leleteimet folyamatosan növekedett az értéke.
3. napi értékei:
TSH: 0.008 mIU/l
FT4: 27,32 pmol/l
FT3: 8.16 pmol/l
Anti TPO: 25 IU/ml
FSH: 18,9 mIU/l
LH: 5.5 mIU/l
Ösztradiol: 123,5 pmol/l
Prolaktin: 128,1 mIU/l
Progeszteron 2.66 nmol/l
SHBG: 70 nmol/l
Kortizol: 535 nmol/l
DHEA-S: 7,4 umol/l
D-vitamin: 129,10 nmol/l
Terheléses vizsgálat:
Vércukor 0: 4,9 mmol/l
Vércukor 60: 5,5 mmol/l
Vércukor 120: 5,5 mmol/l
Inzulin0: 5,1 uIU/ml
Inzulin 60: 70, 2 uIU/ml
Inzulin 120: 88,3 uIU/ml
Lehet az, hogy a pajzsmirigy túlműködés vagy esetleg az IR megemelte az FSH szintet? Mivel lehet ennek a hormonnak a szintjén javítani? Mitől lehet ennyire magas? Van okom aggodalomra? Milyen kezelés lehetne a leghatásosabb az IR-re? Érdemes lenne már lobbikkal próbálkozni?
Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!
Tisztelettel: Ancsi 86

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Kisbabát szeretnénk 1 hónapja próbálkozunk 2 hónapja nem menstruálok de nyálkás átlátszó puha váladékképződéssel jön a hüvelyemből, minden nap együtt vagyunk és szeretnénk kisbabát tudna segíteni hogyan érnénk el?

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
2017-ben, januárban és júniusban is volt rákszűrésem, melyek eredménye P2. Az orvosom szerint indokolt volt az ismétlés, mivel akkoriban kezeltek visszatérő gombás és bakteriális fertőzéssel.
Most 9 hetes+5 napos terhes vagyok, a kötelező szűrő vizsgálatokon túl vagyok (vérkép, vizelet, UH, kenet vizsgálat), viszont rákszűrés nem történt, amit az én kérésemre halasztottak el. Mivel 40 éves vagyok, és fél éve volt egy spontán vetélésem (ötödik héten), nagyon féltem ezt a terhességem, még nincs gyermekem. Ön szerint okozhat esetleg bajt a citológiai vizsgálat, vagy teljesen kockázatmentes beavatkozás? Illetve szükséges-e egyáltalán ebben az évben, vagy ráér jövőre is? A másik kérdésem az lenne, hogy a hüvelyi fertőzéseket lehet kezelni az első trimeszterben is, vagy csak utána javasolt? Válaszát nagyon szépen köszönöm!
Krisztina

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Kérdésem az lenne,hogy ilyen betegségekkel szülhetek babát?
Régi szívizomelhalás
Idült ischaemiás szívbetegség
Magasvérnyomás -betegség
Koszorúérbe vagy helyére beépített impantátum jelenléte
Angina pectoris egyéb formái
Voltam izotop vizsgálaton ,hála Istennek minden rendben volt.. a terhelés is !
Örökletes betegség az enyém édesapám és édesanyámtól örököltem, de élni kell vele !
Gyogyszereket szedem !
A Karbis 16 mg
Calvor 6,25 mg 2 alkalommal este ,reggel
ASA-Protact vérhígitót
Van gyermekem, ép egészséges.
De sajnos elváltam, és közös gyermeket is szeretnénk párommal.
Minden vágyunk ..... igaz 40 felé vagyok.
Ön szerint szülhetek még ilyen betegséggel?
Őszinte ember vagyok, nem érzem magam betegnek, aktívan dolgozom, erőlétem nagyon jó.
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel: Sára

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr. Tekse István!
Jelenleg 15. hetes várandós vagyok. 2016-ban volt egy spontán vetélésem, ezt követően nem sikerült teherbe esnem. Az orvosom Clostilbegyt szedését javasolta, ami a gyógyszer alkalmazásának második hónapjában eredményt is hozott, sikerült teherbe esnem. A 8.heti ultrahangon kiderült, hogy ikrekkel vagyok várandós. Az egyik petezsákban egy petéjű ikrek, míg a másik petezsákban 1 embrió volt látható. A 10.heti ultrahangon már csak a külön petezsákban fellelhető embriónál volt szívhang. Az egypetéjű ikrek közül feltehetőleg az egyik kb. a terhesség 6.hetében, míg a másik a 10. hetében távozott. Az elhalt magzatok miatt, azt az információt kaptam, hogy kombinált teszt elvégzésére esetemben nincs lehetőség. Semmilyen anyai vérből való vizsgálatot nem tudnak elvégezni, mivel az eredmény értékelhetetlen lesz az elhalások miatt, így csak ultrahang segítségével fognak szűrni. A 13. heti genetikai ultrahangon kiderült, hogy a meglévő magzattal minden rendben van, értékei megfelelőek. Önnek mi a véleménye, ténylegesen nincs lehetőség semmilyen anyai vérből való vizsgálatra? (akár később sem?). Azok a rendellenességek, amelyeket anyai vérből néznek, megállapíthatóak ultrahangon is?
Köszönöm megtisztelő válaszát!
Rita

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm Doktor úr! Olyan kérdésem volna, ha minden igaz, 5-hétbe járok. Eddig nem volt semmi gond,de ma délelőtt picit véreztem. Valami rosszra kell gondolnom? Köszönöm a választ.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
3x nézték (3 különböző évben) az uterus saginális átmérőjét ami 45 41 és most 34 mm volt. Endometrum vastagsága meg most 10,3 mm előtte meg 5-6 mm. 2016-án műtöttek aminek az eredménye hyperplasia endometrii amire egy darabig szedtem gyógyszert, de utána nem mentem vissza mert a doki azt mondta ha nem hat a gyógyszer, megint műteni kell. Továbbra is (műtét 2016 június 16-án volt) változó gyakoriságú(12-47 nap) és hosszúságú (2-16 nap). 2016 márciusában a jobb ováriumban 2 nagyobb tüsző volt és néhány kisebb most (TeGNAP) szintén a jobb oldaliba 2 kisebb. Mostani első laborom (3-5 napos) jó a 2. tegnap volt és hétfőn lesz eredmény (PROG,PROL). 36 leszek és nem szültem, nincs párom. Aggódom mert állandóan rosszul vagyok, menstruációkor izomfájdalom, erős hasi görcs, majdnem mindig erős és sok vérzés, nem tudok normális test helyzetben lenni amikor nagyon szenvedek, hányinger, hányás, fejfájás stb. Menstruációs problémáim 18-20 éves koromtól vannak. 12-13 éves koromba jött meg először kb.2016-ban cisztám is volt. Lehet kiújult vagy rosszabbodott a hyperplasia endometrii vagy ez más betegség lehet? 13-15 éves koromban a jobb mellemben volt jóindulatú ciszta és kb. 18 éves koromig jártam ellenőrzésre onkológiára vagy hova, aztán nem tudom, nem kellett vagy miért nem. Nem is nézik igaz a dokik nem tudják. Lehet a 2 között összefüggés? Városomban az orvosok nem foglalkoznak vele csak gyógyszereket írnak, nem fogamzásgátlót meg elvétve labor de nemigen van eltérés, így legyintenek és nem vizsgálnak tovább. Legutóbb azt mondta az orvos ha nem hatott a gyógyszer (Provera a hyperplasia endometriira kaptam) mit csináljon? Aztán megvizsgált P2 meg gyulladás lett a cytológia és elküldött laborokba meg UH-ra. Mire számítsak ha megyek kontrollra? Köszönöm előre is a válaszait!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Holnapután lesz 2 éve,hogy menstruációs rendellenességgel küretet végeztek és hyperplasia endometrii lett az eredmény. Egy darabig szedtem a Proverát aztán nem, mert nem javult és azt mondta az orvosom akkor megint műteni kell. Még mindig nem vagyok jól. Az első hormon laborom jó a másodikat ma végezték (21-23 napos), endometrium vastagság miatt voltam uh-on. Ez lett: Uterus sagitális átmérője 34 mm hossza 42 mm endometrium vastagsága 10,3 mm, jobb oldali ovariumban két apró tüsző. Bal oldali ovárium normál szerkezetű és nagyságú. Kismedencében kóros nem ábrázolódik. 2 éve volt petefészek cisztám jobb oldalt meg kisebb tüszők de rendbe jöttek. 35 éves vagyok, nem vagyok terhes és nem is voltam.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Újból Önhöz fordulok, legutóbbi kérdésemre is adott választ, még egyszer köszönet érte.
44 éves vagyok,férjem 40. Mindkettőnknek vannak megtermékenyítési gondjaink, nekem nincs már elég petesejtem, férjemnek alacsony a spermaszáma és a morfológia is csak 99%. Ezért orvosunk donor petesejtes lombikot javasolt tavaly, ami ez év februárjában meg is történt. sajnos, sikertelenül. Be sem ágyazódott az embrió.A HCG szint alacsonyabb volt,mint 5.
Ez volt az első beültetésünk, rengeteg stresszen vagyunk túl, de a lombikot végző orvos Prágában nem tudott választ adni a miértekre, hiszen volt 8 megtermékenyített petesejtünk, amiből egyet beültettek és kettőt lefagyasztottak.
Reproduktív endokrinológusok által írt könyvekben javasolt immunológiai teszteket végeztettem, tájékoztatva a prágai orvost is, pl ANA teszt, limfocita panel, kardiolipin antitestek száma, TPO, stb. 8 tesztből csak 1 lett negatív, a pajzsmirigy antitestek (TPO) száma nagyon magas, 203 IU/ml.Sajnos, a TSH-t külön nem mérettem,és a T3,T4-et sem.
A következő lombik előtt szeretnék megpróbálni megbizonyosodni, hogy az immunrendszerem rendben van, már amennyire egyedül el tudom dönteni, mit vizsgáltassak, mert a prágai klinika nem sokban segít nekem. Nem iszom, nem dohányzom, 40 éves koromig rendszeresen sportoltam, nem szoktam beteg lenni, csak a kávéról nem tudok lemondani:)
Szóval az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint is túl magas-e ez a szint, és ha igen, mit tehetek én, hogy alacsonyabb legyen? Szedjek valamit? Ha igen,mennyi ideig a következő lombik előtt? Vagy méressem meg a TSH-t,T3-at és a T4-t is, hogy jobban át lehessen látni a pajzsmirigy működést?
Előre is köszönettel:
Ritchie

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Van egy 20 hónapos kislányom, akinek szülése után anti D injekciót kaptam. 0- a vércsoportom, a férjemé pedig 0+.
Kb egy hónapja volt egy vetélésem, 5mm-es, 5 hetes petezsákot veszítettünk el, ami után nem kaptam szurit. A következő terhességnél jelenthet ez gondot, és ha igen milyet? Egy ekkora babának van már vére, ami keveredhetett az enyémmel?
Ellenanyagszűrést érdemes csináltatnom, vagy majd csak akkor ha megfogan a következő baba?
Válaszát előre is hálásan köszönöm!
Bea

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
40 éves vagyok, 7 hetes+1 napos terhes.
A pozitív teszt óta utrogestan kapszulát szedek, 2*1 kapszulát, szájon át, naponta. A első napokban volt "meg akar jönni érzésem", de ez fokozatosan elmúlt. Vérzésem nem volt. Tegnap voltam UH vizsgálaton, diagnózis következő: zárt méhszáj, nyakcsatorna, vérzés nincs, élő embrió CRL 13mm, szabályos szikhólyag, bal petefészekben 20mm cisztózus képlet (ez a terhesség előtt nem volt) Az orvos mindent rendben talált, további kíméletes életmódot javasolt. A vizsgálat során történt kenetvétel is, de nem citológiai. Amiatt aggódom, hogy ma napközben vizelet ürítést követően picit elszineződött wc-papírt láttam a törlést követően. Halvány folt volt rajta, vérnek abszolut nem mondanám. Azóta nem volt semmilyen folyás. Újra elkezdtem érezni a mindjárt megjön érzést, de szerencsére véres, vagy barnás folyást nem tapasztaltam. Januárban már volt egy korai vetélésem, a terhesség 4-5 hét között. Lehetséges, hogy a tegnapi vizsgálat miatt lehetett ez a váratlan pecsételés? Ön szerint mi a teendőm? Válaszát nagyon köszönöm! Krisztina

A választ itt olvashatod.
 

Jó napot Doktor úr!
Nagyon fontos kérdésem lenne: mit tegyek hogy lehessen kisbabám, 26 éves vagyok, 1 gyerekem van 6 éves kisfiú. Nagyon szeretnénk a férjemmel egy kis babát 6 éve nem szedek semmilyen fogamzásgátlót, nem is védekezünk.
Semmilyen gyógyszert nem szedek, nincs betegségem, se nekem, sem a páromnak.
Szeretném a tanácsát kérni, hogy mit tegyünk, hogy teherbe essek.
Köszönöm. Tisztelettel

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr! Petevezeték átfújás után mennyivel később élhetünk nemi életet a párommal?

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
6 hónapja kezel endokrinológus, IR+PCOS-sel. Tartom a diétát, Merckformint szedek 750mgost, és Normoxilt, D-vitamint, pajzsmirigyem rendben van. Babát szeretnénk a férjemmel, már közel 2 éve. Cisztám egy-egy volt vmelyik petefészekben. Az endokrinológus 21. napi hormonpanalekkel követte a változásokat. Az utolsó két ciklusom 28 és 29 napos volt végre, előtte több hónapig 26-27 napos, rendszeresen menstruálok, egyszer maradt ki egy ciklus amikor 2 cisztám volt. A legutóbbi 28 napos ciklus 21. napi hormonpaneljére azt mondta az endokrinológus, hogy nincs akadálya a spontán teherbeesésnek és javasolta, hogy vegyek részt rákszűrésen és egy nőgyógyászati vizsgálaton. Emiatt önszorgalomból elmentem most egy 3. napi hormonpanelre, hogy friss leletet tudjak a nőgyógyásznak vinni. Ennek eredménye FSH 7,12 U/L, LH 3,86 U/L, Tesztoszteron 0,4 nmol/L, viszont nagyon alacsony 73 alatti pmol/L ösztraidolt mértek a 3. napon, ez ijesztő számomra, mitől lehet. 32 éves vagyok végre az LH nem több, mint az FSH és az AMH 3,57, ami úgy tudom szintén rendben van. Mitől lehet ez az alacsony ösztradiol? Tudok valamit tenni? Köszönöm előre is válaszát! Boróka

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor úr!
Március 12.-én a Citológia eredményem P2 lett.
Reservsejtes hyperplasiat és hypermenorrhoeat diagnosztizáltak.
Kaptam Progesteron Exelts tablettát, amit 3 hónapig kell szednem.
Az lenne a kérdésem, hogy ez mitől van illetve hatással van a fogantatásra?
21 éves vagyok és a párommal nagyon szeretnék kis babát a közeljövőben és szeretném tudni, hogy lehet-e?
A választ előre is köszönöm!
Tisztelettel: Judit

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
33 éves vagyok, 2 vetélésem volt. Az egyiket tavaly májusban vesztettem el 6 hetesen. Azután nem csináltak semmit. Azt mondták ez előfordul az első terhességnél. Bár engem ez nem vigasztalt.
Hat hónapra rá estem teherbe újra, azt hittem most minden rendben lesz, de kb.10 hetesen elkezdetem vérezni ez volt januárban akkor az ultrahang kimutatta hogy a magzat 7 hetesen elhalt megint. Ismét nem csináltak semmit, megint csak ez van nem volt szerencsélye stb.
Most megint terhes vagyok és szeretném ha segítene nekem. Hallottam hogy magzatmegtartó gyógyszerrel lehetséges a magzat újbóli elvesztésének elkerülése.
Előre is köszönöm a válaszát és a segítséget.
Köszönettel:Szabina

A választ itt olvashatod.
 

Jó napot kívánok. Érdeklődni szeretnék biztosan volt ebben a hónapban peteérésem viszont a menstruációm előtt 4 napig barnázásom és csak utána jött meg. Lehetséges hogy ez lehet az oka, hogy nem esek teherbe?

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Az én történetem jó pár évvel ezelőtt kezdődött.
Már 16 éves elmúltam, de még mindig nem jött meg meg a menstruációm. Anyukámmal felkerestünk egy nőgyógyászt, ő azt javasolta várjunk még. Eltelt újabb két év, semmi sem változott. Ekkor fogamzásgátlót írtak fel nekem, ami megvonásos ciklust eredményezett.
Babát szeretnénk, egy éve abbahagytam a fogamzásgátló szedését, és azóta sem volt menstruációm, mint ahogy előtte sem..
Nőgyógyászati, és ultrahang vizsgálat szerint minden rendben.
Hormonlabor után kiderült, hogy a progeszteron szintem 0,64 , prolaktinom 717, TSH 5,1
A volt nőgyógyászom szerint PCO-s vagyok, diétázzak, szedjem a folsavat, próbálkozzunk.
Diétáztam, mellette vitaminok, folsav, barátcserje, C,D,E vitamin, gyógyteák.. Megfogantam, mivel továbbra sem volt ciklusom, nem tudtam hány hetes lehet.
Az ultrahangon sajnos csak üres petezsákot láttak, egy hét múlva spontán elvetéltem. MIvel az újabb UH-n látszott, hogy nem távozott minden oxitocin injekciót kaptam.
Antibiotikum, ergam cseppek..lassan megszűnt a vérzés.
Egy másik nőgyógyász szerint nem vagyok PCO-s csak a hormonokkal van gond.
Most már lassan 1,5 hónapja egyszer van barna folyásom, egyszer nincs, rendszertelen időközönként egyszeri vérzésekkel, szövetdarabokkal.
Következő időpontot csak egy hónap múlvára kaptam vizsgálatra.
Mit javasol? Mit kellene tennem?
Köszönettel:
Gabriella

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Meddőségi kivizsgálásra járok. A következő laborleletek érkeztek. Szeretném kikérni az Ön véleményét, hogy ezek alapján mit javasolna kezelés céljából? Segítségét előre is köszönöm.
Protrombin-INR 0,92
Normál tartomány : 0,9..1,1
Terápiás tartomány: 2,0..4,5
Protrombin idõ 7,94 s 7,70 - 9,70
APC rezisztencia 6,99 Negatív 1,800 -
Glükóz (fluoridos csõ) 5,2 mmol/L 3,5 - 6,1
TSH 5,267 mIU/L * 0,400 - 4,000
Szabad T4 10,07 pmol/L 7,75 - 15,21
Szabad T3 6,18 pmol/L * 3,80 - 6,00
Anti-TPO 0,4 U/mL 0,0 - 9,0
Prolaktin/CLIA (DXI 800) 506,3 mIU/L
Referencia nem terhes esetben: 70,8..566,5
Progeszteron 78,5 nmol/L
follikuláris fázis : 0,98 - 4,83 nmol/l
luteális fázis : 16,40 - 59,02 nmol/l
posztmenopauza : <0,25 - 2,48 nmol/l
I. trimeszter : 15,04 - 161,35 nmol/l
II. trimeszter : 61,72 - 144,05 nmol/l
Total 25-OH D-Vitamin (CLIA/LIAISON) 63,7 nmol/L
D-vitamin hiány (< 25 nmol/L)
Elégtelen mennyiség ( 25 - 75 nmol/L)
Megfelelõ szint ( 75 - 250 nmol/L)
Túlzott bevitel ( > 250 nmol/L)
Glükóz 30' (glükóz terhelés után) 9,4 mmol/L * 3,1 - 8,5
Glükóz 60' (glükóz terhelés után) 9,5 mmol/L 3,1 - 10,5
Glükóz 120'(glükóz terhelés után) 7,5 mmol/L * 3,1 - 7,5
Inzulin 2,6 mIU/L 1,9 - 23,0
Inzulin 30'(glükóz terhelés után) 28,0 mIU/L
Inzulin 60'(glükóz terhelés után) 31,6 mIU/L
Inzulin 120'(glükóz terhelés után) 23,7 mIU/L
HOMA-IR 0,6 - 4,4
LH 6,00 U/L
follikuláris fázis : 2,12 - 10,89 U/l
ovulációs fázis : 19,18 - 103,03U/l
luteális fázis : 1,20 - 12,86 U/l
posztmenopauza : 10,87 - 58,64 U/l
FSH 8,42 U/L
follikuláris fázis : 3,85-8,78 U/L
ovulációs fázis : 4,54 - 22,51 U/L
luteális fázis : 1,79 - 5,12 U/L
posztmenopauza : 16,74 - 113,59 U/L
Ösztradiol 138,9 pmol/L
follikuláris fázis : 99,1 - 447,9 pmol/l
ovuláció fázis : 348,7 - 1589,5 pmol/l
luteális fázis : 179,9 - 1068,3 pmol/l
posztmenopauza : <73,42 pmol/l
Tesztoszteron 2,1 nmol/L 0,4 - 2,6
Anti-Müllerian Hormon 2,37 ng/ml 0,17 - 7,37
HBsAg kimutatása/ECLIA (Cobas) 0,478 COI
Negatív (nem reaktív, COI < 0,9). HBV szeronegativitás.
Interpretáció Hepatitis B vírus vizsgálathoz
Életkora alapján - az általános iskola 7. osztályában hepatitis B ellen vakcinálták.
A védettség tényleges létrejöttének ellenõrzése anti HBs vizsgálattal történik.
anti-HCV kimutatása/CLIA (DXI 800) 0,060 COI
Negatív, nem reaktív COI < 0,9). HCV ellenes antitest a mintában nem mutatható ki,
szeronegativitás.
HIV Ag/AT meghatározása/ECLIA (Cobas) 0,313 COI
Negatív (nem reaktív, COI < 0,9) HIV-1 antigén és HIV-1/2 specifikus antitest a
mintában nem mutatható ki, szeronegativitás.
Megjegyzés
Aktuális HCV, HIV fertõzés kizárása 2 idõpontban levett vérmintából, un. savópár
vzsgálattal történik. Ablakperiódusok: 3 hónap, ill. 2-3 hét.
--------------------------------------------------------------------

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
30 éves vagyok, 1 éve próbálkozunk a férjemmel.
A ciklus 3. napján mért eredményeim:
Albumin 42,9 g/L
LH 6,60 U/L
follikuláris fázis : 2,12 - 10,89 U/l
ovulációs fázis : 19,18 - 103,03U/l
luteális fázis : 1,20 - 12,86 U/l
posztmenopauza : 10,87 - 58,64 U/l
FSH 14,41 U/L
follikuláris fázis : 3,85-8,78 U/L
ovulációs fázis : 4,54 - 22,51 U/L
luteális fázis : 1,79 - 5,12 U/L
posztmenopauza : 16,74 - 113,59 U/L
Prolaktin 502,6 mIU/L
Referencia nem terhes esetben: 70,8..566,5
Ösztradiol 363,9 pmol/L
follikuláris fázis : 99,1 - 447,9 pmol/l
ovuláció fázis : 348,7 - 1589,5 pmol/l
luteális fázis : 179,9 - 1068,3 pmol/l
posztmenopauza : <73,42 pmol/l
Tesztoszteron 1,4 nmol/L 0,4 - 2,6
Anti-Müllerian Hormon 0,78 ng/ml 0,07 - 7,35
Free tesztoszteron index (FTI) 1,7 % 0,7 - 10,9
Biológiailag aktív tesztoszteron 22,0 % 15,3 - 45,7
SHBG 84,10 nmol/L 18,20 - 135,50
A kérdésem az lenne, hogy a magasabb FSH és az alacsony AMH értékek Ön szerint felvetik a korai petefészek kimerülés lehetőségét?
Köszönöm a válaszát előre is.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Már jó néhány hónapja nem védekezünk a férjemmel, mert babát szeretnénk.
Tavaly nyáron, a kezdeti próbálkozások előtt a nőgyógyászom hormonvérvételre és 3 pontos inzulinrezisztencia mérésre küldött, mert a petefészkeim pcora utaltak.
Ezek alapján megerősödött a gyanú: enyhe pco-t, illetve enyhe inzulinrezisztenciát diagnosztizált.
Gyógyszert még nem akart nekem felírni, mert diétával, mozgással és d vitamin pótlással úgy tűnik, hogy kezdenek helyrejönni a petefészkeim. Ebben a hónapban a folliculometriai vizsgálaton (ciklus 17.napján) látott is egy érett tüszőt, ami nagy boldogsággal töltött el. Ma voltam progeszteron szint mérésen (35-37 napos ciklusaim miatt a 29.napon) amelyen a következő eredményt kaptam: progeszteron: 57,2 nmol/L.
Kicsit meglepődtem és nem tudom, hogy ennek most örüljek, vagy ne, vagy egyszerűen ne foglalkozzak vele, hanem majd az orvosom kielemzi a konzultáció alkalmával.
Olvastam olyasmit, hogy a magas progeszteron szint ebben a fázisban utalhat terhességre is, de petefészek daganatot is jelenthet a megemelkedett érték. Gyanítom, hogy 29 évesen talán nincs az utóbbiról szó, de kiváncsi volnék, hogy Ön szerint mint orvos szerint reménykedhetek-e, vagy ez igazából semmit sem jelent?
Még a 33.napon is el kell mennem egy progeszteron mérésre, ott milyen eredményre számítsak Ön szerint ez után?
Ha egyébként van olyan hónap, mint ez a mostani, amikor úgy tűnik, hogy minden rendben működik, de mégsem jön létre a terhesség, akkor más irányban kell gondolkozni? Teszem azt érdemes petevezeték elzáródásra gondolni? Vagy a páromat megvizsgáltatni?
Előre is köszönöm a választ!
Üdvözlettel, Eszter

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Elkeseredésembe fordulok önhöz, mert már nem tudom,mit is tehetnék. 2015-2016-ban 8 hónap alatt 3 missed ab.m volt, kb.8 hetesen leáll a szíve! mindenféle vizsgálatom volt, genetikai,immunológia,stb. minden eredményem jó lett. Azóta másfél éve nem estem teherbe! Most végre sikerült, de aggódtam, hogy semmi tünetem nem volt! Természetesen elmentem UH vizsgálatra és félelmem beigazolódott. Üres petezsák.. se szikhólyag, semmi... így pár nap múlva ismét műtétem lesz..
Szeretnék öntől tanácsot kérni és megkérdezni, hogy van e esély még arra, hogy babám legyen?!
Köszönöm válaszát.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Párommal már lassan két éve próbálkozunk a babaprojekttel. Ő 48, én 28 éves vagyok. Elkezdtük a meddőségi kivizsgálást, a 3. napi hormonvérvétel eredményeim még nincsenek meg, nem sikerült megcsinálni.
21. napi vérvétel eredmények
Protrombin-INR 0,92
Normál tartomány : 0,9..1,1
Terápiás tartomány: 2,0..4,5
Protrombin idõ 7,94 s 7,70 - 9,70
APC rezisztencia Folyamatban
Glükóz (fluoridos csõ) 5,2 mmol/L 3,5 - 6,1
TSH 5,267 mIU/L * 0,400 - 4,000
Szabad T4 10,07 pmol/L 7,75 - 15,21
Szabad T3 6,18 pmol/L * 3,80 - 6,00
Anti-TPO 0,4 U/mL 0,0 - 9,0
Prolaktin/CLIA (DXI 800) 506,3 mIU/L
Referencia nem terhes esetben: 70,8..566,5
Progeszteron 78,5 nmol/L
follikuláris fázis : 0,98 - 4,83 nmol/l
luteális fázis : 16,40 - 59,02 nmol/l
posztmenopauza : <0,25 - 2,48 nmol/l
I. trimeszter : 15,04 - 161,35 nmol/l
II. trimeszter : 61,72 - 144,05 nmol/l
Total 25-OH D-Vitamin (CLIA/LIAISON) 63,7 nmol/L
D-vitamin hiány (< 25 nmol/L)
Elégtelen mennyiség ( 25 - 75 nmol/L)
Megfelelõ szint ( 75 - 250 nmol/L)
Túlzott bevitel ( > 250 nmol/L)
Glükóz 30' (glükóz terhelés után) 9,4 mmol/L * 3,1 - 8,5
Glükóz 60' (glükóz terhelés után) 9,5 mmol/L 3,1 - 10,5
Glükóz 120'(glükóz terhelés után) 7,5 mmol/L * 3,1 - 7,5
Inzulin 2,6 mIU/L 1,9 - 23,0
Inzulin 30'(glükóz terhelés után) 28,0 mIU/L
Inzulin 60'(glükóz terhelés után) 31,6 mIU/L
Inzulin 120'(glükóz terhelés után) 23,7 mIU/L
HOMA-IR 0,6 - 4,4
Vírus szerológia vérvétel eredmények
HBsAg kimutatása/ECLIA (Cobas) 0,478 COI
Negatív (nem reaktív, COI < 0,9). HBV szeronegativitás.
Interpretáció Hepatitis B vírus vizsgálathoz
Életkora alapján - az általános iskola 7. osztályában hepatitis B ellen vakcinálták.
A védettség tényleges létrejöttének ellenõrzése anti HBs vizsgálattal történik.
anti-HCV kimutatása/CLIA (DXI 800) 0,060 COI
Negatív, nem reaktív COI < 0,9). HCV ellenes antitest a mintában nem mutatható ki, szeronegativitás.
HIV Ag/AT meghatározása/ECLIA (Cobas) 0,313 COI
Negatív (nem reaktív, COI < 0,9) HIV-1 antigén és HIV-1/2 specifikus antitest a mintában nem mutatható ki, szeronegativitás.
Megjegyzés
Aktuális HCV, HIV fertõzés kizárása 2 idõpontban levett vérmintából, un. savópár vizsgálattal történik. Ablakperiódusok: 3 hónap, ill. 2-3 hét.
Júniusban lesz két éve hogy pajzsmirigy alulműködést állapítottak meg nálam. Először letrox 50el kezdtük, rengeteget sikerült lefogynom, közel 40 kg-ot. Áprilisban 1 éve tértünk rá a letrox 75-re és sajnos a mostani vérvétel azt mutatta ki, hogy nemhogy javult a tsh eredményem, hanem rosszabb lett.
Kérem segítsen elemezni az eddigi eredményeimet.
Ezek mennyiben befolyásolják a teherbeesés lehetőségét?
Önnek milyen javaslata lenne, ha kezelésre szorulnék ezen eredmények alapján?
Köszönöm a segítségét !

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Inszemináció miatt petefészek stimulációm volt.
Ultrahangra a ciklusom 13-dik napján kellett mennem, akkor az endometrium 22mm - es volt. Ez az érték nem sok vagy a stimuláció miatt ez normális? Ilyen vastag mèhnyálkahártya nem gond beágyazódáskor?
Válaszát előre is köszönöm.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Segítségét és véleményét szeretném kérni. 28 éves nő vagyok, 7éve nincs saját menstruációm, csak gyógyszer mellett van megvonásos vérzésem. 4 éve pedig PCO-t diagnosztizáltak. Tüneteim bizonyos helyeken szőrnövekedés és kisebb pattanásosságra való hajlam,annak ellenére,hogy a bőröm nem zsíros típusba tartozik. 3.hónapja szedek 3fázisú fogamzásgátlót ,(párom nincs) de előtte sose szedtem semmilyen fogamzásgátlót.
A tabletta hormon tartalma: I.fázis: 30 mikrogramm etinilösztradiol és 50 mikrogramm levonorgesztrel.
II.fázis: 40 mikrogramm etinilösztradiol és 75 mikrogramm levonorgesztrel.
III.fázis: 30 mikrogramm etinilösztradiol és 125 mikrogramm levonorgesztrel.
A legutolsó vérvételem eredménye a következő amit megvonásos vérzés 3.és 21.napján történt:
3.napi vérvétel:
TSH: 2,640 mIU/L Ref.: 0,400-4,000
ft4: 13,0 pmol/L Ref: 11,5-22,7
ft3: 5,2 pmol/L Ref: 2,8-6,5
FSH: 1,6 IU/L Foll.fázis:2,8-11,3, Ovuláció: 5,8-21, Luteális fázis: 1,2-9, Postmenopausa: 21,7-153
LH: 0,9 IU/L Foll.fázis:1,2-11,6, Ovuláció: 17-77, Luteális fázis: 0-14,7, Postmenopausa: 11-3-39,8
Oestradiol: 117 pmol/L Foll.fázis: 0-587, Ovuláció:124-1468, Luteális fázis: 101-905, Postmenopausa: 0-110
Testosteron: <0,69 nmol/L Ref: <2,77
Prolactin: 131mIU/L Ref:40-530
SHBG:36,10 nmol/L Ref: 18,00-114,00
DHEA_sulfat: 3,39 umol/L Ref: 0,95-11,67
Inzulin:4,26 mIU/L Ref: 2,00-29,10
Aldoszteron: 19,9 ng/dl Ref:3,5-30,0
21.napi vérvétel:
Progesteron 0,64 nmol/L Foll fázis: 0-3,6, Ovuláció: 1,5-5,5 Luteális fázis: 3-68, Postmenopausa: 0-3,2
2 évig szedtem a meforal 850mg tablettát amitől az arcom szebb volt,viszont reggelente nagyon gyengülten ébredtem. Ön szerint érdemes lenne újra elkezdenem a szedését?
Az eredményemet látva Ön is jónak találja ezt a hatóanyagú tablettával történő ciklus beállítást és a tünetek enyhítését, annak ellenére,hogy még mindig panaszom van, feszül a mellem a gyógyszertől, vagy esetleg Ön mit javasolna milyen készítményt?
Azt olvastam, hogy androgén hatású ez a fogamzásgátló a levonorgesztrel hatóanyag miatt, valóban fokozódhat a meglévő szőrnövekedés?
Inzulinrezisztencia vizsgálatra érdemes lenne elmennem?
Válaszát nagyon köszönöm!
Üdvözlettel:
Adina

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
40 éves vagyok, ez év január végén volt egy vetélésem, a terhesség 5. hetében. Ma ismét pozitív lett a tesztem, milyen gyógyszert, vitamint javasolna, ami támogatná a baba "megtartását"? Azt hallottam, hogy az Utrogestan kapszula ajánlott ilyenkor.
Válaszát köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
22 éves vagyok, párommal legtöbbször óvszerrel védekezünk, ritkán fordul elő, hogy megszakítással. Már hat napja késik a menstruációm, ma reggeli teszt eredménye negatív lett. Mióta menstruálok nagyon ritkán fordult elő, hogy késett volna, akkor is maximum 1-2 napot. Menstruáció előtt egy héttel a mellem feszülni szokott, derekamban szoktam érezni fájdalmat. Most ebben a hónapban ezek a tünetek elmaradtak. Lehetséges, hogy a negatív teszt ellenére terhes vagyok?
Válaszát köszönöm

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Magánorvoshoz járok meddőségi kivizsgálás miatt. Több mint egy éve próbálkozunk párommal. Ha a tüszőrepedés máj.10-én volt akkor pontosan rá 1 héttel kell levenni a vért a hormonvizsgálathoz (progeszteron, prolaktin, tsh, t3,t4, anti tpo)?
Pajzsmirigy alulműködéssel kezelnek majdnem 2 éve. Letrox 50el kezdtem, tavaly áprilisban váltottunk letrox 75re.
Tavaly decemberi leleteredményeim:
TSH 4,567 mmol/L. Szabad T4 12,68 pmol/L. Ezek mennyiben befolyásolják a teherbeesés lehetőségét? Válaszát előre is köszönöm

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
43 éves vagyok, 4.gyermekkel próbálkozunk 6 hónapja sikertelenül. 26 napos ciklusaim vannak, óramű pontossággal. Terhességeim és szüléseim rendben voltak, legkisebb gyerekem 4 éves. A 3. napi értékek rendben, enyhe IR igazolódott (homa 2,6),az előző ciklusban a peteérés is rendben volt (21.napi prog. 44,33). Ebben a hónapban 11.napon peteérés UH-on mindkét oldalon 11mm tüsző. Nyákom a 12. és 13. napon volt. Az orvosom szerint ebben a hónapban nem lesz ovuláció, mert a 26napos ciklus miatt ez lehetetlen. Azt is mondta,hogy ebben a korban a petesejt minőség annyira rossz,hogy meg sem termékenyül, hiába van ovum. De akkor miért javasol Clostilbegytet? Az nem segít a minőségen! Vagy tévedek? És létezik olyan,hogy van nyák de ovuláció nincs?
Elkezdtem az inofolic-ot,első hónapban napi 2x, utána 1x.
Nagyon félek a stimulációtól,mert soha életemben semmilyen nőgyógyászati problémám nem volt,gomba is csak 2x, terhességeim alatt.
Ön szerint mik az esélyeink?
Köszönöm megtisztelő válaszát!
Zsófi

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Párommal bő 3 éve tervezetten babát szeretnénk, az első 2 év 5 különböző orvosnál telt el, semmi konkrétum nélkül, stresszes életmód címszóval. Magánklinikán végül cisztát találtak a bal petefészkemben, 2017 decemberében sor került laparoszkópiás műtétre, eltávolították a cisztát és ellenőrizték a petevezetők átjárhatóságat. 3 hónapos gyógyulást követően ismét próbálkozunk,de még nem jártunk sikerrel. Peteérést mikroszkóppal figyelem és ebben a ciklusban a 13. valamint a 18. ciklusnapon is peteérést jelzett. Mitől lehet ez? Lehetséges hogy nincs tüszőrepedés?
Válaszát előre is köszönöm

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Korábbi válaszait is köszönöm, a jelenlegi kérdésem az lenne, hogy beágyazódás idején ártalmas-e a nőgyógyászati vizsgálat? Tenyésztést kellene ismételni, és tanácstalan vagyok ebben a kérdésben.
Válaszát köszönöm! Krisztina

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor úr!
Tinédzser korom óta colitis ulcerosaban szenvedek hol jobb időszakkal hol rosszabb. A lányom születése után 4 évig azathioprint szedtem ennek kezelésére viszont azóta tünet mentes vagyok így az orvosom ajánlotta annak elhagyását család bővítés céljából. 4 éve várok erre a pillanatra viszont az utóbbi időben nem olyan a menzeszem mint szokott. Április 9. Volt az utolsó menzeszem ( 3-4 nap késéssel előtte 7 nap késéssel) április 20.-n közti vérzésem volt pár napig. Orvosom megvizsgált mindent rendben talált. Május 3. Enyhe hüvely gombát diagnosztizált krémmel képzeltem egy két nap alatt helyre jött. Május 7.-n volt várható a következő cikluson. De Maus 6-n délután enyhe rózsaszínes váladék távozott és ez azóta is fenn áll, kevés rózsaszínes vagy enyhe barnás váladék viszont a rám jellemző ciklus hiányzik első nap elénk piros két három napig bővebb vérzés. Lehet ez mellékhatás a gyógyszer elhagyásnak, vagy hormonális problémára utal? Félek hogy a várakozásom ellenére esetleg a várt terhesség nem jöhet össze.
Válaszát köszönöm

A választ itt olvashatod.
 

Régebbi kérdések és válaszok

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy elmondjam, én is babát várok! 3 hónapig vezettem a grafikont, és nagy nagy köszönettel tartozom a tervezettbaba.hu oldalnak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy megismerhessem a szervezetem működését, az ovulációm pontos időpontját. Továbbá köszönöm, hogy a szinte végtelennek tűnő kíváncsiságomat és érdeklődésemet gyors, szakszerű válaszokkal igyekeztek kielégíteni. Még egyszer köszönöm, és mindenkinek ajánlom, aki babát szeretne! "

Erika

Lájkolj minket!