Szakértőnk

Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István

szülész-nőgyógyász

szulesz-nogyogyaszt.hu
RobertKlinika.hu

Orvosi diplomámat a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán szereztem. Szakvizsgámat "kiválóan megfelelt" minősítéssel tettem le. Tudásomat több európai intézetben eltöltött szakmai gyakorlat során bővítettem folyamatosan.

Fő érdeklődési területeim a meddőség kezelése, valamint a minimál-invazív nőgyógyászati beavatkozások.

A meddőség kezelésekor a kíméletes, ám hatékony eljárásokat részesítem előnyben, amilyenek az endoscopos műtéti eljárások is. Az endoscopos műtéti technikát pályafutásom kezdete óta gyakorlom, az endoscopia iránti elkötelezettségem azóta is töretlen.

A Róbert Károly Magánklinika szülész-nőgyógyász szakorvosa vagyok, ahol nagyon sok pár tisztelt meg bizalmával és fordult hozzám, aminek eredményeként a meddőség kezelését sikeres terhesség, majd szülés követte, s ezeket orvosként volt szerencsém végigkövetni.

A sikeres párok boldogságát tapasztalni nagy élmény számomra és erős szakmai motiváció, bízom benne, hogy Önnek is tudok segíteni.

 
 
Kérdezni szeretnél? Kérdés feltevéséhez regisztrálj, vagy ha már megtetted, lépj be!

Korábbi kérdések és válaszok


Tisztelt Doktor Úr!
37 éves nő vagyok (novemberbe töltöm be)
2016.05.12- én műtöttek alma nagyságú baloldali petefészek cisztával (csokoládé ciszta) a bal petefészkem 70%-ban károsodott. Endometriózist diagnosztizáltak.
Voltam hormonvizsgálaton a 3. napon:
FSH 23.47 mlU/ml
LH 8,16 mlU/ml
Estraidol 31,82 pmol/l
Prol:454,60 uLU/ml
AmH 0.10 ng/ml
Lombikot tervezünk a párommal, azt az információt kaptam, hogy ezekkel az értékekkel nem lehetséges a lombik.
A következő ciklusom 3. napján meg kell ismételni a vizsgálatot.
A kérdésem az lenne, hogy Ön szerint lehet javítani az eredményeken? Olvastam a Dhea készítményről, nem tudom, hogy endometriózis mellett lehet e alkalmazni?
Illetve ezek az eredmények Ön szerint is kizárják a sikeres Lombik kezelést?
Nagyon szeretnék Babát, és most nagyon megijedtem, ha Ön lát bármi esélyt kérem, írja meg, szívesen felkeresem Önt a szakrendelésén is.
Üdvözlettel,
Tünde

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Inzulinrezisztenciával kapcsolatosan az alábbi értékeim voltak 0, 60 és 120 percnél:
2015. oktober (ciklus 4. nap):
5,34 ; 4,30 ; 4,28 nmol/L
Inzulin: 12,80 ; 34,60 ; 29,70 mIU/l ; Homa IR: 1,70
2016. Február (ciklus 3. nap)
4,8 ; 8,0 ; 5,5 nmol/L
Inzulin: 4,0 ; 90,6 ; 19,3 mIU/l ; Homa IR:0,8
2016. Okt. (ciklus 24. nap) a 3 pontos terheléses teszt eredménye az alábbi:
4,9 ; 5,3 ; 4,6 nmol/L
Inzulin: 4,3 ; 42,9 ;15,0 mIU/l ; Homa IR: 0,9
Látható javulás az év elejéhez képest? Fennáll még inzulinrezisztencia? Endokrinológushoz csak pár hét múlva van időpontom.
Másik kérdésem, hogy mi okozhatja a prolaktinszint emelkedését? Az alacsony progeszteronszint arra utal, hogy nincs peteérésem? 2016. októberben a ciklus 15. napján volt UH, ahol a tüszők 12-14mm voltak, októberben a menzesz a ciklus 25. napján kezdődött.
(Pajzsmirigy alulműködésre letroxot szedek, a TSH augusztusra 1.6 lett, de októberben visszament 3.1-re)
2015. November (ciklus 20. nap)
prolaktin: 8,46 ng/ml (ref: 2.80-29.20)
progeszteron: 11,02 nmol/l (ref: 3,34-25,56)
2016. január (ciklus 3.nap)
prolaktin: 207,7 mIU/l (ref: 70.8-566,5)
2016. január (ciklus 21. nap)
prolaktin: 294,8 mIU/l (ref:70,8-566,5)
progeszteron: 20,0 nmol/L (ref: 16,4-59,02)
2016. Február (ciklus 3. nap)
prolaktin: 779,7 mIU/l (ref: 70,8-5665)
2016. Október (ciklus 24. nap)
prolaktin: 966,6 mIU/l (ref: 70,8-5665)
progeszteron: 13,3 nmol/l (ref:16,40-59,02)
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel:
Teréz (37 é)

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Ma voltam a 22. napi progeszteron vérvétel eredményemért. Az eredmény Progeszteron: 26.99 nmol/l
Ez az érték valóban alacsony a terhesség megtartásához? Ovulációm a 12. napon volt és én a 22. napon voltam vérvételen, befolyásoló tényező lehet ez? Válaszát előre is köszönöm! Tünde

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
1 éve mérem a hőmet és 2. alkalommal történt, hogy az 5. Dpo-n leesett a hőm 36.4-re. Lehetséges, hogy megrepedt még egy tüsző és a kiszabadult folyadék miatt esett vissza a hőm? Túl vagyok 1 db missed ab műtéten, januàr óta nem jön a baba. Màsik kérdésem, hogy ha 4 nap alatt megy fel a hőm 36.7-re, mire utal, sàrgatestelégtelenségre?

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm Dokor Úr!
Olyan kérdésem lenne, hogy szeretnénk babát, de eddig gyógyszer szedése nélkül nem jött össze, mint az első gyermekemnél sem, így ebben a hónapban 5 napig szednem kellett a clostilbegyt-et. Mellette, mivel pajzsmirigy alulműködesem van, napi 175ng L-Thyroxint szedek, emellett terhesvitamint és barátcserje viamint is. A kérdésem az volna, amennyiben a jövő hét végén a terhességi teszt pozitivat jelez, abba kell hagynom a barátcserje szedését? Ha igen, utána van más teendőm, mert egy-két helyen olvastam, hogy ilyenkor sokan valami kúpot használtak. Előre is köszönöm válaszát, további szép napot kívánok.
Tisztelettel:
Kilger Bernadett

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
(PCO + IR ) kezelését elkezdték nálam diétával, merkforminnal és vitaminokkal. Prolaktin szintem 22. ciklusnapra 843 lett, eddig nem volt ilyen " magas " 3 hónnappal ezelötti vizsgálaton 5. napi ciklusba (250) volt. Mennyire kórós a mostani mért eredmény? Nagy lehet a baj ? 10 kilót fogytam, rendeződött a ciklusom.

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm Dr. Úr!
A párommal tervezzük a babát,de 8 hónappal ezelött még védekeztem 1x 3 hónapig volt hatása. És 6 hónap után megjött, most vagyok túl a második menstruáciomon. Most lehetséges a teherbeesés? Vagy még várni kell míg a gyógyszer kiürül a szervezetemböl? Vagy már kitisztultam ennyi idő után?
Válaszát előre is köszönöm
Mónika

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Az lenne a kérdésem hogy hugomnak kb egy éve van, hogy szex közben legalább háromszor, négyszer ki kell mennie pisilni, miért lehet ez? Írtak fel neki gyógyszert, de nem hatott, mit kell tenni ez ügyben? Köszönöm.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Érdeklődni szeretnék, hogy a 9 napos luteális fázis az normálisnak mondható? A ciklusaim átlagosan 30 naposak.
Előfizettem a honlapon, és a hőmérsékleti adataim alapján ezt írta ki.
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel
Sándor Henrietta

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
9 hónapja kezdtünk bele a férjemmel a baba projektbe.
Sajnos eddig még eredménytelenül.
Én 29 éves vagyok (nemsokára már 30), párom pedig 34 éves.
Voltam hormon laboron pár hónapja, az akkori ciklusom 21. napján, de mint utólag kiderült, később is mehettem volna, mert abban a hónapban az ovulációm a 18. nap környékén volt.
Ezek lettek az eredményeim:
TSH: 3,550 mIU/L
FSH: 3,63 U/L
LH: 8.57 U/L
Progeszteron: 27,16 nmol/L
Oestradiol: 452, 50 pmol/L
Testosteron: 1, 13 nmol/L
Prolactin: 350, 60 umol/L
DHEA-szulfát: 5, 580 umol/L
Olvastam több helyen, hogy a TSH értékem a babavállaláshoz magas.
Ezért elmentem endokrinológushoz.
Aki viszont azt mondta, hogy jó az értékem, és hogy csak olyan esetben szokták csökkenteni, ha valaki mesterséges megtermékenyítés előtt áll.
Így most teljesen tanácstalan vagyok, a Doktor Úr segítségét/ véleményét kérném, hogy mit tanácsol?
Illetve, mi a véleménye nem csak a TSH hanem a többi értékemről is.
Válaszát előre is köszönöm!!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
A mai napon voltam 3. napi vérvételen. 1 hét múlva töltöm a 40. évemet. 4 hónappal ezelőtt missed ab miatt műszeres befejezésem volt. Azóta ez a 4. menstruációm. Gyakorlatilag óramű pontossággal 31 napra menstruálok! Kisbabát szeretnék. A mai vérvételem eredménye:
TSH: 1,496 mIU/L
LH: 10,29 U/L 

FSH: 11,43 U/L
Prolaktin: 232,6 mIU/L
Ösztradiol: <73 pmol/L
Tesztoszteron: 1,4 nmol/L
Kérdésem, hogy mi okozhatja ezt az alacsony ösztradiol szintet? Lehet befolyással még a 4 hónappal ezelőtti terhesség a jelenlegi ciklusra? Mit jelent ez az eredmény? Szükség lehet gyógyszeres segítségre?

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
28 napja szedek 25 mikrogram euthyroxot. A ciklusom 28 napos. Ma a 32. napnál tartok. Nem szedek fogamzásgátlót. Babát szeretnénk. A terhességi teszt negatív lett. Okozhatja az euthyrox a menses csúszását?
Köszönöm válaszát.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr. 27 éves vagyok. Három évvel ezelőtt volt egy méhen kívüli terhességem, ami úgy derült ki, hogy iszonyú alhasi görcsöm volt, és a menstruációm tovább tartott egy hétnél. Éjszaka kerültem be a kórházba és másnap meg is kellett műteni laparoszkópiásan. A petevezetékem nem vették ki, azt mondták egy felfázás okozhatta ezt és ezért nem működtek azok a "seprücskék" amik kellett volna működjenek. Azóta teltek az évek. A párommal nagyon vigyáztunk, hogy még véletlenül se történjen ez meg még egyszer. Akkor azt mondták ha próbálkozunk 70% hogy ismét ugyanott leragadhat, most már úgy gondoljuk eleget vártunk viszont félünk mindketten egy újabb traumátol. A kérdésem az lenne hogy mennyi esélyel eshetek teherbe ha figyelem a peteérésemet, illetve van-e olyan vitamin vagy gyógyszer ami segíthet hogy könnyebben teherbe esek. Gyerekünk nincs és már nagyon szeretnénk. Előre is köszönöm a válaszát.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
2007 óta Tegretol 200-as tablettát szedek migrénre. (adag napi 1). A kérdésem az lenne, hogy az említett gyógyszer lehet-e negatív hatással a fogamzásra illetve a későbbiekben a magzatra? A férjemmel októbertől szeretnénk próbálkozni.
Köszönöm segítségét előre is!
Tisztelettel:
L. Judit

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr.
36 éves 3 gyermekes anyuka vagyok. Férjemmel úgy döntöttünk idén áprilisban, hogy vállalunk még egy gyermeket. Eddig ezzel nem volt gond. Megterveztük és jött a babóca mindhárom esetben. Most sajnos nem így van. Megpróbálom röviden összefoglalni a helyzetet. Próbálkozunk április eleje óta. A peteeresemet vagyis azt a bizonyos középidős fájdalmat mindig megérzem 9-13 nap között. A ciklusaim rendszerint 29 naposak. Júniusban érdekes tüneteim voltak így sajnos még menzesz előtt teszteltem 2 nappal két különböző teszttel, melyek egyértelmű pozitívat mutattak. Sajnos nem kellett volna, mert normális időben a menzesz jelentkezett, elmentem orvoshoz ő csak annyit mondott, pozitív tesztet ő is tud produkálni (férfi nőgyógyász). Ez ennyibe is maradt, próbálkoztunk tovább, de eredménytelenül. Most szeptemberre jutottam el odáig, hogy kipróbálom az ovulációs tesztet. Szeptember 13-án jött meg rá 9 napra azaz 21-én elkezdődött ez a bizonyos fajdalom amit nagyon intenzíven érzek. Sajnos aznap meg nem érkezett meg az ovu teszt amit rendeltem így nem tudtam akkor kipróbálni. Másnap 22-re megérkezett csináltam is egyet es este meg egyet de mivel nem olyan színű a teszt csík, mint a kontrollcsík, így negatívnak minősül. 23-án ismét csináltam kettőt és azt vettem eszre hogy erősödik. Létezik hogy a korai középidős fájdalom után van csak napokkal a peteérés, amikor már nem fáj, vagy ön szerint más problémára utal. Köszönöm válaszát.

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor úr!
Kérdésem lenne, hogy petevezeték àtjàrhatósàgi vizsgálatot ki csinál?( HYCOSY, HSG) Meddőségi központba kell menni vagy bármelyik nőgyógyászati rendelőben elvégzik? Beutaló szükséges hozzá?
Köszönöm segítségét.

A választ itt olvashatod.
 

Jó napot!
A párommal szeretnénk kis tesót. Április óta próbálkozunk, de sajnos még nem jött össze. Januárban hagytam abba a fogamzásgátló szedést.
Tervezettbaba.hu-on újra regisztráltam és mértem az adatokat. Menzeszem kb. mindig jól jön meg. Ami fura, két menzesz között olyan, mintha megjönne megint, ugyanazt érzem. De aztán nem jön meg , és mikor kb. kell akkor jön meg. Csak olyan fura...lehet e esetleg valami probléma ? Aug. elején voltam dokinál,azt mondta minden rendben van.
Köszönöm szépen előre is.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
29 éves vagyok. Párom 34.
8 hónapja kezdtünk bele a baba projektbe, sajnos még eddig sikertelenül.
A kérdésem az lenne, hogy az E-vitamin, szelén, cink tabletta szedése, ha mindketten szedjük a párommal, segítheti-e a fogamzás sikerességét?
Vagy mit tanácsolna a doktor úr?
Ön szerint így 8 hónap után, van okunk aggódni?
Válaszát előre is Köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Babát szeretnénk, de nem jön össze lassan egy éve (35 éves vagyok), ezért csináltattam egy vérvizsgálatot. A ciklusom 3. napján készült vérvétel eredményei:
TSH 0,016 mIU/L
LH 3,71 U/L
FSH 7,44 U/L
Prolaktin 558,4 mIU/L
Ösztradion <73 pmol/L
Progeszteron 1,3 nmol/L
Kíváncsi lennék a véleményére! Milyen egyéb vizsgálat javasolt?
Előre is köszönöm: Sz. L.

A választ itt olvashatod.
 

Hypothireosossal is biztosan lehezlt teherbe esni?

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
12 db -os Macmiror Complex hüvelykúp kúra és 4 db Fluconazole-Q tabletta (150 mg) bevétele után, mennyit kell várni a teherbe eséssel, hogy biztos ne károsodjon a magzat?
Köszönöm előre is a választ!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Clostlibegyt tablettát szedtem ebben a ciklusban. (Első clostilbegytes hónap). A kérdésem az lenne, hogy használhatom e a Gynoflor hüvelytablettát mellette. Köszönettel: Timi

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr. Tekse István!
A párommal túl vagyunk egy meddőségi kivizsgáláson, kezelésen. Sajnos a kapott hormonok hatására egy érett tüszőm volt, mely felhasználható petesejtet nem tartalmazott. 42 éves vagyok, az AMH értékem 0,5. A doktor úr azt mondta, hogy valószínű, hogy korai petefészek kimerülésem van. Sajnos csak a petesejt donor jöhet szóba, ami elég nehéz, mert a családtagjaim, barátnőim közül senki se felel meg a feltételeknek. Azt szeretném megkérdezni, hogy a párom rokonai közül ki jöhet szóba? Unokahúga, testvérének házastársa?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Kléner Hajnalka

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr! A peteérésmkor és a mentsruációmkor és előtte pár nappal nagyon sok kiütés jön ki a testem több részén már több, mint négy éve, jelenleg 22 éves vagyok. A bőrgyógyásztól megtudtuk, hogy a progeszteron szintem ilyenkor nagyon megnő és az antihisztamin túltermelődése miatt jön ki rajtam a rengeteg kiütés, ami nagyon fájdalmas és kellemetlen tünetekkel jár. Érdeklődni szeretnék, hogy ennek a betegségnek milyen kezelési módja van, mert a bőrgyógyász csak egy külső kenőcsöt írt, ami nem használ. Terhességem még nem volt. Nagyon szépen köszönöm a választ, Noémi.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Az lenne a kérdésem hogy 11 hónapja szültem császármetszéssel,és mikortól végezhetek keményebb hasprés gyakorlatokat.Várom válaszát.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Az lenne a kérdésem hogy majdnem minden alkalommal meghajt a 3in 1ben kávé,mitől lehet ez?

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Február óta mérem az ébredési hőmet, és a legutóbbi hónapban, nem ment fel a hőm, 36.2-nél feljebb.
Általában 30-31 naposak a ciklusaim. Most már a 27. napnál tartok, de még mindig csak 36.2
Azonos időpontban mérem, digitális hőmérővel, csipogás után még 5 percig.
Ha ez az érték azt jelzi, hogy nincs peteérésem és ez esetleg több hónapon keresztül előfordulna, akkor mit tanácsol, mi a teendő?
Válaszát előre is Köszönöm!!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
22 éves vagyok, nem volt még terhességem, de a párommal nagyon szeretnénk fél éve próbálkozzunk, de még semmi! Pár évvel ezelőtt igen sokszor voltam felfázva és rendszertelen lett a menstruációm, ezért sokat jártam nőgyógyászatra, de nem találtak semmi komoly problémát. Lehet valami komoly problémám is a rendszertelen menstruáció miatt, és hogy ez áll a terhességem útjába? Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor úr!
A párommal, sajnos úgy néz ki, hogy csak lombik által lehet gyermekünk. Kérdésem lenne, hogy tényleg kell-e hozzá dokumentum, hogy együtt élünk (pl. házassági vagy élettársi) ?
Köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
38 éves nő vagyok, aki babát szeretne. Pajzsmirigy alulműködésem van, aminek a mai TSH értéke 1,5.
Viszont a prolaktin szintem 35,43 ug/L a ciklusom mai napja a 24 nap. A ciklusom 30 napos. 4 évig Nuvaring hüvelygyűrűt használtam, amit márciusban hagytam abba. Ezt követően voltam hüvelyi ultrahangon és rákszűrésen, ahol mindent rendben találtak. Az lenne a kérdésem, mit tehetnék, hogy teherbe essek, és a magas Prolaktin szinttel mit tudok csinálni? Válaszát köszönöm.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Ùr!
3 hònapja nem volt menstruàciòm, semmi elvàltozàst nem talàlt a doktor, aki megvizsgàlt, előtte szedtem fogamzàsgatlòt mercilont, ès muszáj volt àtvàltanom cilestre mert ahol èlek, nem kaphatò mercilon fogamzàsgàtlò. A gyògyszer szedèse abba hagyàsa utàn 3 hònapig normàlis volt a ciklusom, ezt követően kimaradt egy hònap, a következő hònapban ùjra volt ciklusom utàna ùjra nem, ès most van a 3. hònapja a kimaradàsnak. Hormon vizsgàlatom eredmènyei a következőek:
Progesterone: 0.19 ng/mL Up to 0.3 Follicular
1.2-15.9 Luteal
Up to 0.2 Menopause
Prolactin: 15.71ng/mL 5.18-26.53
Free T3: 2.6pg/mL 1.7-3.7
Free T4: 1.03 ng/dL 0.70-1.48
TSH: 2.79 ulU/mL 0.35-4.50
Előre is köszönöm a vàlaszàt!
Tisztelettel: Emi

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Az lenne a kérdésem, hogy az alhasi görcsök és a pecsételő vérzés tényleg létezik beágyazódásnál, vagy csak kitaláció? Azért kérdezem, mert a fórumokon folyton olvasok erről, de még egy ismerősöm sem tapasztalta azok közül, akiknek már vannak gyermekei, csak a menstruáció elmaradását. Milyen gyakori az, hogy ezt megtapasztalják azok, akik tényleg később terhesnek bizonyulnak? Mert én is 2 napja mensiszerű alhasi görcsöt érzek, a peteérésem pedig 11-12-en volt, ezek alatt volt szexuális együttlét! Lehetséges, hogy ilyen módon én is a beágyazódást érezhetem? Noha nekem pecsételő vérzésem nincs, mensimnek pedig 25-én kellene jelentkeznie.

A választ itt olvashatod.
 

Kedves doktor úr!
14 hónapos a kisfiunk. Kistestvért szeretnénk. Jelenleg a kisfiú még szopizik, menstruációm még nem jelentkezett. A héten voltam vérvételen. A prolaktin szint 696 mIU/l. Referencia tartomány: Post menopausa 38-430. Premenopausa 59-619.
Ez az érték gátolja a peteérést peteérést? Ezért nincs még menstruáció?
Köszönöm válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Harmadik babánkat tervezzük a párommal. Elöljáróban annyit elmesélnék, hogy anno az első terhességemmel elvetéltem a 8. héten, majd rá nem sokkal ismét terhes lettem, Utrogestant kaptam mert vérzés lépett fel a terhesség elején. Ebből a várandósságból született meg az első gyerkőc. Születése után fél évvel ismét teherbe estem, majd itt is elvetéltem a 8.héten. Aztán utána nagyon hosszúak lettek a ciklusaim, 40 napon felül mozogtak, amire az orvosom Clostilbegyt tablettát írt fel, három hónapra, amiből két hónapot beszedtem, majd a harmadik hónapban már nem, ekkor terhes lettem is, és itt szintén Utrogestant kaptam. Majd megszületett ebből a terhességből a második baba. Őt három hónapig szoptattam, de mivel hat hónapos korában sem jelentkezett a menstruációm így felkerestem a nőgyógyászomat, aki Provera tablettát írt fel. Ettől meg is jött a menzeszem, javaslatára ismét Clostilbegyt tablettát kell szednem, már két hónap eltelt, és mivel vezetek hőgörbét azt látom hogy a peteérés utáni szakasz elég rövid a következő menstruációig, alig 10 nap. Mi lehet a gond? Elég ez az idő hogy egy terhesség létrejöjjön?
A második gyerek előtt kezdtem el használni a hőmérsékleti görbe vezetést, ott is szépen látszottak a peteérések, de a luteális szakasz 12-13 nap volt akkor. Ehhez képest is keveslem a mostani 10 napot. Illetve a peteérésem is elég későn van, most legutóbb a 21.ciklusnapon volt a görbe szerint, így lett 31 napos a ciklusom. Viszont amikor másodjára sikerült a baba akkor is a 24. napon volt ovuláció. Ez probléma egyáltalán?
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel
K.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy július 28-án jött egy vérzésem, 1 nappal hamarabb, viszont a görcsök hiányoztak ès mennyiségre és időre is feleannyi volt, mint eddig és durván 3 napig tartott. Hétfőn volt egy enyhe vér, de szinte semmi. Három napja hányingerem, émelygésem van, szédülök zsibbad a karom, elég sűrűn járok pisilni, melleimet nehezebbnek èrzem, bimbóim érzékenyek, hasam a méhemnél szurkál, de csak ilyen enyhe görcs nélküli szúrások-fájdalmak vannak. Szédülök, szagokat erősebben érzem és kezem-lábam zsibbad.Tegnap is ma is egy-két csepp barna folyásom volt így délelőtt, utána semmi. Egy kis mozgástól elfáradok, a hőm 37-ről szép fokozatosan leesett 36,6-ra, napi 2 tized eséssel.
Létezhet, hogy terhes vagyok vagy valami más okozza ezeket?
Válaszát köszönöm!
Tisztelettel: Èva

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr,
4 éve próbálok teherbe esni sajnos sikertelenül. Nehezen tud orvosom stimulálni, mert kevés (1-2) petesejtem érik a sok injekció ellenére. Az utolsó AMH eredményem 1,1 volt.
3 inszemen 4 lombikon vagyok túl. Az első két lombiknál nem került sor visszaültetésre, a 3. és 4. lombiknál 1-1 megtermékenyített petesejtet kaptam vissza, de sajnos nem tudott megtapadni.
Orvosom döntés elé állított. Azt javasolta a következő lombik előtti 3 hónapban próbáljuk ki a Clostybegil kúrát, tehát, hogy sima ciklusban is szedjem. Az Ön véleményét szeretném kikérni ezzel kapcsolatosan. Ismerve az AMH eredményemet és azt hogy korai petefészek kimerülés "fenyeget", vajon nem felelőtlenség több tüszőt érlelni sima, beavatkozás nélküli ciklusban? Vagy ez a gyakorlat bevállt és az én esetemben is nyugodtan alkalmazható, mert ezzel akár jobban elérhető siker?
Nagyon várom válaszát, melyet előre is köszönök.
Üdv. Emma

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Kíváncsi lennék a véleményére.
Eredményeim: TSH: 2.45
T3: 4.4
T4 : 9.58
Több mint egy éve próbálkozunk, de eddig nem estem teherbe. Ciklusaim hibátlanok, a peteérésemben nem vagyok biztos, de minden hónapban tapasztalom a tojásfehérjés nyákot. Petevezeték átjárhatósági és teljes hormon vizsgálaton is túl vagyok már. Páromat is kivizsgálták. Minden a legnagyobb rendben. Mindketten 30 évesek vagyunk, egészségesen élünk, nincsenek káros szenvedélyeink....mégsem jön a baba. Tudna valamit ajánlani? Köszönöm válaszát.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
2005-ben volt egy rosszindulatú petefészek carcinomám, melynek következtében a bal oldali petefészkemet eltávolították. Azóta tünet- és panaszmentes vagyok. A menstruációm rendben van, a ciklusaim 28 naposak. Fél éve próbálkozunk babával, sajnos eddig sikertelenül. Jelenleg 34 éves vagyok. Tudom, hogy a fél éves próbálkozás nem számít hosszú időnek. Esetemben mikor érdemes esetleg egy meddőségi kivizsgáláson részt vennem?
Válaszát előre is köszönöm!
Tünde

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Egy hete voltam terhesség megszakításon,15 hetes várandós voltam. Ez a második lombikom volt, az első, mióma és méhsövény miatt meg sem tapadt. Decemberben ezeket megműtötték, és a második lombik sikeres is lett. Egészen a 15. hétig semmi probléma nem volt. Pénteken voltam manuális vizsgálaton, ahol megállapították, hogy minden rendben mehetünk nyaralni, és még fürödhetek is a tengerben.Másnap este el folyt a magzatvíz, és pár nap múlva megszakították a terhességet.
Rengeteg antibiotikumot kaptam, mert nagyon magas lett a CRP. Konkrét okot nem mondanak, de a lehetőségek a következők:
- anyai életkor(43év)
-IVF
-fertőzés
-genetikai rendellenesség.
Kérdésem:
-ha fertőzés, akkor nő létemre, nem vettem volna észre? Ez nem mindig jár folyással?
-ha genetikai rendellenesség, az a 15. hétben is okozhat vetélést? A baba élt, normális szívverése volt a megszakítás előtt.
És a műtét közben az is kiderült, hogy megint van miómám, de arra azt mondták, hogy nem olyan helyen van, ami bizonyított, hogy amiatt történt volna a burokrepedés.
Bocsánat a sok kérdésért!
Egyébként van orvosom, de semmire nem kaptam tőle választ, csak lehet vagy talánt.
Kérdéses, hogy próbálkozzunk-e tovább?
Meg műttessem a miómámat, vagy keressek valami immunológiai eltérést?
Teljesen tanácstalan és elkeseredett vagyok. A 12. hét után már mindenki fellélegzett és azt gondoltuk nem lehet baj.
Előre is köszönöm válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr! volt 1 missed ab műszeres befejezéssel 70 napja még mindég nem menstruálok, voltam orvosnál és norculut tablettát kaptam adagolás 2x1! Papíromon ez áll: norn nagys uterus szabad körny. De viszont nem is zárta ki a terhességet, a kérdésem a következő nem árt az embriónak a tabletta ha terhes vagyok? Szedtem már régen norculut tablettát de a terhességet mindég kizártuk. Válaszát előre is köszönöm tisztelettel k.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr Ur!23 eves vagyok,ciklusaim igen szabalytalanok es szinte egesz ciklusom alatt feher valadekot,tejszeru folyast tapasztalok urites utan!nogyogyaszom szerint minden rendben!gyermeket tervezunk,meg eddig sikertelenul!on szerint mi okozza a folyast,ha az orvos nem talalt problemat!mar lassan fel eve probalkozunk,duphastont es polygynax huvelykuppot hasznaltam,pajzsmirigy vizsgalatom eredmenye jo!nem tudom kiszamolni a termekeny napjaimat mert a ciklusom hol 27,hol 28 vagy epp 30 napos,igy nem tudom meg viszonylagosan sem kiszamolni,mikor lehet peteeresem!on szeint mit tegyek,hogy a ciklusom helyrealljon,es a feher folyas elmuljon?on szerint lehet koze a folyasnak ahhoz,hogy eddig minden kiserlet eredmenytelen?az uh vizsgalaton azt mondtak minden rendben,megis aggodom!valaszat koszonom!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr. Tekse István!
Az első babánkat tervezzük a párommal és voltam terhesség előtti kivizsgáláson, hogy megbizonyosodjak arról, hogy minden rendben van-e az egészségemmel. A nőgyógyász a femibion terhesvitamin szedését ajánlotta, amit elkezdtem szedni kb 1 hete. Ezzel párhuzamosan csalánkiütés/szúnyogcsípés szerű viszkető piros foltok jöttek ki a lábamon kb 15 db.
Érdeklődni szeretnék, hogy lehet-e összefüggésben ez a vitamin szedésével.
Állandó gyógyszerként letrox50 szedek pajzsmirigy alulműködés miatt és a kazeinre van kimutatott allergiám.
Előre is köszönöm a válaszát!
Üdvözlettel,
Alexandra

A választ itt olvashatod.
 

Hogy lehet peteérést elérni természetes úton PCOS esetén? Milyen vitamin vagy gyógytea vagy egyéb gyógymód szükséges hozzá?

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt dr. Tekse István!
Tanácsot szeretnék kérni, a citológiai vizsgálatom eredménye P3 lett, voltam ezzel kapcsolatban konzultáción, de igazából nem kaptam pontos választ erre, csak megnyugtatott az orvos, hogy enyhe elváltozás, kezdődő rák semmiféleképpen. Ezt nem gyulladás szokta kiváltani? A papíron ugyan rajta szerepel, hogy enyhe displasia, és azon kívül még az hogy Low - Grade Squamos Intraepitheal (SIL) amelynek utánaolvastam az interneten, és ez gyulladást jelent. Szeptemberben kontroll, addig is írt föl kúpot, és hüvelykrémet. Számíthatok arra, hogy a kúp és a krém segítenek? Az a baj, hogy amíg nem lesz a kontrollon jobb eredmény, nem ajánlja a babatervezést, pedig most szerettünk volna próbálkozni a férjemmel. Melyek a tapasztalatok ezzel kapcsolatban, akinek ilyen eredmény szerepel a papírján? Van-e okom aggodalomra? Nagyon bízom benne, hogy semmiféle műtétre nem kerül sor, mert nagyon szeretnék mihamarabb kisbabát. Előre is köszönöm válaszát.
Tisztelettel: Andrea

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor úr!
Júniusban voltam orvosnál, aki azt mondta, van egy cisztám. Panaszaim a következők voltak, erős alhasi görcs, feszülés.. stb.. Nem csak menstruációkor .. Azóta volt 2 ciklusom, a másodikban most vagyok, de ami nem hagy nyugodni, az a kevés vérzés, de erős alhasi fajdalom..
Hogy mitől van ez a minimális menstruáció?
Az orvosom visszahívott kontrollra, de csak majd szeptemberben.
Amit elfelejtettem hozzátenni, hogy ezek a görcsök már elmúltak, semmi fajdalom, ami előtte volt, mikor megállapították a cisztát..
Most csak menstruációnál van a görcs.
Köszönöm válaszát!
Renáta

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
A szakmai véleményét szeretném kérni a velem történtekkel kapcsolatosan!
2 missed ab-on vagyok túl! Az egyik 9 évvel ezelőtt az akkori párommal történt, elsőre megfogant a baba. Kb. a 9 héten vették észre az uh-on, hogy nincs embrió, csak üres petezsák, akkor már úgy kerültem be a kórházba, hogy elkezdtem enyhén vérezni. Okot nem mondtak az orvosok, és én sem kerestem különösebben.
Eltelt 9 év. Azóta lett egy másik kapcsolatom, akivel tervezett volt a terhesség. Első hónapban meg is fogant a baba. A 7. héten üres petezsák volt, embriónak nyoma sem. Nem volt előjele, sem görcs, sem vérzés. A mostani terhességemnél voltak terhességi tünetek is: hányinger, émelygés, mellfeszülés, gyakori vizelési inger, a korábbi terhességemnél semmi nem volt.
Amikor felfedezték az üres petezsákot, az orvos annyit mondott, hogy ez egy tökéletes terhesség, csak baba nincs. Látta a sárgatestet a petefészekben, minden a helyén volt elmondása szerint.
Egy másik nőgyógyász genetikai vizsgálatot javasolt. Párommal kromoszóma vizsgálaton voltunk, amelynek az eredménye folyamatban van, illetve 3 hét múlva immunológiai vizsgálaton is részt veszünk Zalaegerszegen.
Kissé türelmetlen és kétségbeesett vagyok, ezért is fordultam Önhöz. Láttam interneten, hogy rengetegen fordultak már a problémáikkal Önhöz, ezért bátorkodtam én is ezt tenni.
Valószínűleg szeptemberben az eredmények birtokában már okosabb leszek ezzel kapcsolatban, mindezek ellenére, a véleményét szeretném kérni!
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel:
Pereznyák Dóra

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm!
Azt szeretném még kérdezni, hogy meddig mutatja az ovulációs teszt a pozitív jelet? Mert ugye egy ilyen dobozban 5db volt és mind az 5 pozitív lett (hétfő, kedd, szerda, péntek, szombat) ezeken a napokon végeztem el őket és mindegyik pozitív lett. Miért van ez?
Köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor úr!
Nekem ebben a hónapban nem volt peteérésem, folyamatosan teszteltem az ovulációs teszttel. Már több mint egy hete fáj a bal alsó bölcsességfogam, most töri ki magát. Ez normális, hogy egy hónapban esetleg ennek hatására elmarad a peteérés? Vagy vannak ilyen hónapok egy nő életében? Köszönöm előre is!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Lassan 3 éve, hogy próbálkozom a párommal, hogy legyen kisbabánk, sajnos eddig semmi sem történt. Voltam már sok nőgyógyásznál és sok vizsgálaton, ahol megnézték, hogy minden rendben van és semmilyen hormon ill. méh problémám nincsen.
Szeretném megkérdezni, hogy mit tudok még az érdekében tenni, hogy összejöjjön a kisbabánk?
Köszönöm szépen előre is a válaszát. Üdv.B.Vivien

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Több helyen olvastam, hogy Hashimoto-thyreoiditisben szenvedőknél, magas Anti-TPO szint mellett érdemes lehet NK sejtarány/funkció ellenőrzése. Nálam is Hashimoto-thyreoiditist állapítottak meg, azonban az Anti-TPO szintem teljesen normális, emelkedést az Anti-Tg mutat. Az lenne a kérdésem, hogy ebben az esetben szükséges lehet az NK sejtek vizsgálata?
Lombik program előtt állunk, szeretnénk minden lehetséges problémát kizárni.
Előre is köszönöm.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
A kérdésem a következő lenne
Mi nemrég kezdtük el a lombikot és remélhetőleg 6 év sikertelen próbálkozás után végre nekünk is sikerül...
1 hét múlva megyünk vissza a konzultációra és az eredményeim miatt rettegek,hogy elküldenek.....Annyi ilyet hallani....
Ezekkel az értékekkel van esélyünk a sikeres lombikra? Tudok-e valamivel javítani az értékeket?
/Luterális fázis 21.nap/
TSH 3,04 mlU/l /ezt már kezeljük,megemelték a letroxomat/
FSH 1,74 IU/l Ref.: 1,2 - 9
Tesztoszteron 0,665 nmol/l Ref.: 2,21 - 4,16
Ösztradiol 389 pmol/l Ref.: 99,2 - 903
LH 1,97 IU/l Ref.: 0 - 14,7
Prolactin 126 mlU/l Ref.: 103,9 - 848
Progeszteron 12,6 nmol/l Ref.: 3 - 66,8,67
DHEA-szulfát 1,6 umol/l Ref.: 0,95 - 11,67
És ami a legaggasztóbb az a
Anti Müllerian hormon 0,2 Ref.: 1,0 - 12,6
Illetve aug.1-én lesz HSG,LSC és még valami, de most nem jut eszembe. Egy ilyen komplett beavatkozás után, mi az a leghamarabbi időpont amikor a beültetés megtörténik?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Missed ab volt műszeres befejezéssel! 53 napja még mindig nem jelentkezik a menstruációm. Azóta voltuk együtt a párommal, és kiszakadt az óvszer. Lehet újra terhes vagyok, és azért nem jelentkezik a menstruációm? Nincsenek terhességi tüneteim.
Baj lehet belőle újra? Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel k. Renata

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
18 hetes várandós vagyok.
A kérdésem a következő: milyen mennyiségű A-vitamin megengedett terhesség alatt.
Amikor még nem tudtam, hogy állapotos vagyok, akkor olyan táplálékkiegészítőt szedtem, aminek a napi A-vitamin adagja 825 qg. Majd a várandósságom kb. 4-5 hetében több nap egymás után csirkemájat fogyasztottam. A táplálékkiegészítőt abba hagytam, és az első 12 hétben a Femibion 800 tablettát szedtem. Mivel azt olvastam, hogy a magas A-vitamin magzatkárosító lehet, ezért aggódom.
Kérem legyen kedves megírni, hogy ez az én esetemben milyen rizikóval jár.
Válaszát előre is köszönöm
Éva

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr. Tekse István Úr!
Szeretnék tanácsot kérni Öntől. A párommal szeretnénk babát, de sajnos a férjemnek nyaki porckorongsérvet állapítottak meg, és 3 féle gyógyszert szed rá (2 fájdalomcsillapítót és egy izomlazítót).
Ezek mellett havonta kap egy diprophos szteroid injekciót. A kérdésem az lenne, hogy ezek mellett lehet-e babát vállalni, vagy veszélynek tenném ki a magzatot. Már nagyon szeretnénk babát, de így nem tudom, hogy mikor vállalhatunk, ha a férjem sokáig fogja szedni a gyógyszereket.
Én már 32 éves vagyok a férjem pedig 35. Előre is köszönöm a választ.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Az én történetem elég hosszú. A férjemmel 7 éve vagyunk, ebből 5 éve próbálkozunk sikertelenül.
Rengeteg hormonvizsgálat,vérvételek, ultrahangok.stb
Kb 2.5 éve döntöttünk úgy, hogy segítséget kérünk, idáig reménytelenül. Ahány nőgyógyásznál jártam, mindenki azt mondja, hogy "minden rendben"...ami már elkeserít. Amikor felkerestük az első nőgyógyászt, ő az inszeminációt javasolta, ebből 2 sikertelen. Az inszeminációk előtt egy cisztát távolított el a petefészek körül. A 3.inszemináció hallatán elkeseredtem, és azt mondtam hogy többet nem! Az bosszantott a dologban hogy nem próbálja keresni az okát, hogy miért is nem sikerül...ezzel fel is hagytunk a Debrecenbe járással.
Majd pár hónap múlva hallottam egy orvosról Gyulán, aki pár ismerősömnek segített. Egy vizsgálat és mondta hogy PCOS vagyok, amit annyira nem is értettem, mert semmi baj a ciklusommal, mindig pontosan 29 napra jön meg, és a jeleket is érzem, amikor peteérésem van ...de akkor miért nem sikerül? Az orvos ezután javasolt egy műtétet, aminek a neve drilling laparoscopia. Tudtam hogy sikerülni fog fél éven belül, mert az orvos azt mondta. De nem így történt. A férjemnek is volt sperma vizsgálata, hála az égnek, hogy neki számban és mozgásban is tökéletes. Azóta nem tudjuk hogyan és merre tovább? Ön javasolja a lombik bébi programot? És 25, a férjem 36 éves, és nagyon szeretnénk, hogy sikerüljön.
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr Úr
Párommal már régóta szeretnénk babát, eddig 3 magzatelhalásom volt, amit műszeresen fejeztek be. Pajzsmirigy alulműködésem van, amire Letrox 100 szedek.
Az utolsó magzatelhalás június 29-én történt, ahol génvizsgálat kimutatta, hogy a babánk Edwars-szindróma miatt halt el 11 hétre.
Szeretném megtudni, mennyi az esélyem, hogy a következő magzat egészséges lesz.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
41 éves vagyok, és kisbabát szeretnénk a párommal. Mivel mindkét petefészkemet eltávolították, így csakis petesejt donáció jöhet szóba. Kérdésem az lenne, hogy genetikailag mit örököl a baba tőlem, ha a megtermékenyítés sikerrel jár és megszületik.
Válaszát előre is köszönöm.

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Idén tavasszal műtöttek endometriózis miatt. Már van egy gyermekem, aki egy korábbi endo műtét után természetes úton fogant, de szülés után kiújult a betegség. Jelenleg úgy tűnik, a legutóbbi műtét óta nem tért vissza az endometriózis. Lombik programon veszünk részt. A 3. napi hormoneredményeim a következők voltak:
LH: 3,21 IU/l
FSH: 8,13 IU/l
Prolaktin: 174 mIU/l
ösztradiol: 124.4 pmol/l
total tesztoszteron: <0,35
DHEA-S: 5,82
23. napi (előbb volt ez a vizsgálat, majd a következő ciklus 3. napján készült a fenti)
AMH: 1,51 ng/ml
TSH: 3,56 mIU/l
TF3: 5,62 pmol/l
FT4: 16 pmol/l
prog1: 6,99 ng/ml
prog1: 22,22 nmol/l
Ezen kívül volt még egy nagylaborom is a ciklus 7. napján, ahol TSH: 1,72 mIu/l.
A férjemnél mindent rendben találtak. Nálam az elzáródott petevezetékek miatt szükséges a lombik. Kérdésem az lenne, milyen esélyekkel indulunk a lombik programnak, megfelelőek-e ezek az eredmények, valamint normális-e, hogy a TSH a ciklus 23. napján 3,56, majd a következő ciklus 7. napján 1,72? Embrió transzfer előtt nem kellene egy TSH mérés ilyen ingadozás esetén? Petefészek stimulálás folyamán nem szükséges hormonvizsgálatot is végezni az ultrahang vizsgálat mellett?
Köszönöm válaszát!
Anna

A választ itt olvashatod.
 

Üdv!
Azt szeretném tudni, hogy vettem ovulácios tesztet, és az első erős pozitív lett, aztán csináltam màsikat másnap is, akkor halvány pozitív lett, és azután nap is csináltam mert ilyen átlátszó nyálkás vér folyt ki, és akkor is csak halvány pozitív. Ez most mi lehet, megzavarhatja, hogy elkezdtem kb egy hete szedni a trimesztert (baba-mama vitamint)?

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
7 hónapja próbálkozunk a férjemmel kisbaba ügyben.
30 naposak a ciklusaim.
Kb. 2 hónapja voltam vérvételen ahol megnézték a hormonokat. Elküldtem Önnek is az eredményt amire Ön azt a választ, véleményt írta, hogy a TSH értékem magas : 3,550 mIU/L.
Ezért elmentem endokrinológus szakorvoshoz.
Aki viszont azt mondta, hogy a leleteim jók, és, hogy nem szükséges a gyógyszer, mert ezt az értéket csak abban az esetben javasolt csökkenteni, ha mesterséges megtermékenyítés előtt állok.
És, hogy nyugodtan próbálkozzunk tovább.
Ilyen esetben mit javasol a Doktor Úr?
Aggódom, hogy mi van akkor ha ez miatt nem jön nálunk össze a baba?
Vagy pedig lehet tényleg csak még idő kell?
Elkezdtem inni az Inofolic port.
Remélem segít.
Válaszát előre is Köszönöm!!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
A kérdésem a következő lenne.
A menstruációm eddig egy-két nap késéssel mindig pontosan megjött. Most több mint 10 napja késik.
Csináltam több terhességi tesztet is, mind negatív volt. Úgy a menzeszem után 2 héttel észleltem egy csepp halvány vérfoltot, azóta semmi.
Elkezdtem terhesvitamint is szedni.
Mi lehet az oka annak, hogy késik a menstruációm?
Előre is köszönöm válaszát.

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Múltkor kértem a tanácsát.
Menstruációm késett majd 5 nap barnázás után jött meg.
Elmentem nőgyógyászhoz, (a ciklusom 14. napján) aki vizsgálat után elmondta, minden rendben, nagy valószínűséggel nem tapadt meg jól, és ezért jött meg a végén. Illetve, hogy nagyon kicsik éretlenek a peték a ciklusidőmhöz képest.
Ovulációs tesztet csináltam ami a 16.17. nap viszont pozitív lett. (a Dr. Úr azt tanácsolta ezt a hónapot már hanyagoljam...)
Létezik, hogy bekavarodott a múltkori barnázás miatt??
A Dr. Úr felírt peteérést elősegítő gyógyszert (2.-6. napig szedjem a menstr. megjövetele után) illetve vissza kell mennem a 12.nap környékén hogy beadjon egy szurit ami a tüszőrepedést előidézi..
Ön szerint, ez a gyógyszeres kezelés nem korai? És hogy vajon most hány napra fog megjönni? 23. napon tartok, de semmi előjele nincs..
Köszönettel: M.I.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Fél éve kezdtünk bele párommal a baba projektbe.
Én 29 éves vagyok, párom 34.
Általában 30 naposak a ciklusaim.
Voltam hormon laboron ahol jók lettek az eredményeim.
A múlt hónaptól elkezdtem inni az Inofolicot.
de csak napi 1-et.
Páromnak pedig a Maca vibe kapszulát vettük meg.
Ezek mennyire segíthetik a teherbeesést?
Válaszát előre is Köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr,
A kérdésem a következő: 2015 júniusában méhtükrözésem volt, eltávolitottak 2 pici polipot a méh faláról, augusztusban kontroll méhtükrözésen mindent rendben találtak. A méhtükrözésre 3 sikertelen beültetés (férfi meddősség okán) után került sor, a nőgyógyászom javaslatára, a lombikkozponttól függetlenül.
Szerettünk volna még lombik kezeléssel próbálkozni a méhtükrözés után, de munkahelyi problémák miatt nem volt alkalmas. Kérdésem, hogy jelentkezhetek-e lombik kezelésre közel 10 hónappal az emlitett méhtükrözés után, vagy pedig túl sok idő telt el azóta és indokolt lenne lombik előtt még egyszer elvégeztetni a beavatkozást? Válaszát előre is köszönöm.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy párommal babát szeretnénk, van egy majdnem 3éves fiam aki az első hónapban meg is fogant. 3hónapja próbálkozunk (tudom, nem sok idő) de ez idő alatt folyamatosan figyeltem a szervezetem, használok ovulációs teszteket is, és a 3hónapban egyszer sem lett pozitív, 1alkalommal volt, hogy erős volt a csík, de nem annyira, hogy pozitívnak mondjam. Fél éve hagytam el a fogamzásgátló gyógyszert azóta napra pontosan 33napra jön meg a menzeszem. Szülés óta érzem mikor nyílik a méhszáj, amit eddig meg is éreztem, bár elég eltérő időben.(11.nap 26.napon, 14.napon, ebben a hónapban pedig még nem volt 18.napon vagyok). 2napja volt, hogy mintha, de mégsem.
Elég hosszú lett a levelem a kérdés igazából, ha a teszt nem mutatja attól még lehetett peteérés? Valamint a méhszáj csak a termékeny napon nyílik, vagy akkor is ha nem történt peteérés? Köszönöm szépen ha időt szakít a válaszra. Bevallom őszintén dokihoz azért nem mentem, mert valószínű mivel ilyen rövid ideje próbálkozunk nem foglalkozna velem.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Az lenne a kérdésem, hogy mi a véleménye a ferulantrol? Tényleg segíthet, hogy összejöjjön a baba?

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy én 9 hónapja szültem császárral és kb 2-3 hónapja hogy kétszer jön meg a menstruációm.Most az első: elseje,a második 27-ike.Mitől lehet?soha nem volt ilyen.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Az Inofolic port és a Barátcserje kapszulát lehet együtt szedni? Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves István!
Kb. 1,5 éve próbálkozunk a párommal, eddig sajnos sikertelenül. Ez a 2. ciklus, amiben mérem a reggeli hőmet (mindig ugyanakkor, nyelv alatt, előző nap lerázott hőmérővel). Az előző hónapban a 11. napon volt ovum, ezt szépen mutatta is a görbém. 14 nappal később meg is jött a menszeszem. Most viszont a 14. napon járok, 36,6-36,7 között mozog a hőm. Hőesésnek semmi nyoma, viszont tegnap nagyon erős középidős fájdalmam volt. Ma is érzem még kicsit. A ma reggeli hőm is 36,7. A kérdésem az lenne, hogy mindezek ellenére lehetett ovulációm vagy sem?
Köszönettel: Viktória

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm!
Nemrég olvastam, hogy akik kisfiút szeretnének, azoknak peteérés napján érdemes együtt lenni, illetve hogy együttlét előtt a nőnek érdemes vízben szódabikarbónát elkeverni és azt a hüvelybe vezetni, pár percig benntartani. Mert ezzel lúgossá vàlik a terület, és ez kedvez a fiú spermiumoknak. Ebben mennyi igazság van?
Azt is olvastam utána, hogy ugye a hüvely savas kémhatású és azzal hogy lúgosítunk utána egy csomó fertőzést elkaphatunk a megváltozott kémhatás miatt.
Mit gondol erről a módszerről? Milyen hatással lehet a hüvelyre?
Köszönöm válaszát

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Párommal 9 hónapja próbálkozunk,ez idő alatt
több cystám is volt. Áprilisban csináltak egy laproscop műtétet.
Endometriozist találtak valamint a petevezetékeket mosták át,teljesen átjárhatók.
Utoljára május 17-én menstruáltam ami május 21-ig tartott.
Időközben voltam kétszer orvosnál ,nem láttak cystát. Utoljára szerdán voltam vizsgálaton ahol szinten nem volt cysta látható és a méhnyálkahártya 8mm.
A tesztjeim zömével inkább negatívnak látszanak. Nagy hunyorgások árán lehet a második halvány csíkot látni ,
de az is olyan ,mint valami árnyék.
Napok óta kimerültnek és álmosnak érzem magam,
óránként éhes vagyok valamint néha szédülök.
Mind ezek ellenére lehetséges ,hogy mégis terhes vagyok?
Válaszát előre köszönöm.
Tisztelettel: Gina

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Mi két babát veszítettünk el. Az első 6 hetes korában spontán vetéléssel,a második 15 hetesen. Ekkor nem indult meg a vetélés kontrollon vették észre,hogy már nincs szívhang. Az elsővel simán terhes lettem, de utána nem volt peteérés, és inzulinrezisztencia lépett fel. Ezután merckformint szedtem, és clostyval segítettük elő a peteérést. 2 év telt el az első vetélés óta. Ezután az orvosom azt mondta, hogy csináljunk egy petevezeték átjárhatóságit. Megcsináltattuk a szükséges vizsgálatokat, de már nem volt rá szükség, terhes lettem. Viszont májusban elveszítettük a babát. Ekkor az orvosom azt tanácsolta, hogy álljak vissza a merckforminra, illetve maradjon a magnézium, mert az jót tett. Most újra megjött, és a 13. napon megyek uh-ra, hogy beindult-e a szervezetem. Ha nem, elvileg folytatjuk a clostyt.
Kérdésem az, hogy ön szerint az átjárhatóságit mégis csináljuk meg, vagy majd folytassuk a clostyt?
Még azt is szeretném megkérdezni, hogy a terhesség alatt a 13. hétig utrogestan hüvelykapszulát használtam, de több helyen is olvastam, hogy ezzel a kapszulával megtarthatjuk a beteg babát, és az elhagyásával elhalhat a magzat, önnek mi a véleménye erről?
Köszönöm megtisztelő válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Jó estét!
Nem hagy nyugodni, amit az ultrahang után az orvos írt a papíromra!
Uterus corpusa 26x41mm, cavum az endometrium kép alapján lepke szárny alakú vast. 11 mm. A látott kép alapján az ut. aquatus felmerül! Ez mit jelent, nagy baj van?
Vagy terhes nem lehetek, mert azt mondta, hogy a képen lát két pontot, és ott van valami sövény Akkor ez így most mit jelent?

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Nőgyógyászati egészségügyi küret műtétem volt csütörtökön. Már szinte semmi bajom. Az orvosom azt mondta, hogy nem lesz következménye a műtétnek, lehetek terhes és újból kezdődik a menstruáció, azaz mintha soha nem lett volna. Szövetminta eredménye 30-án lesz meg. A kérdésem, hogy most itt meg, ahol nyilvántartom elektronikusan a menstruációs dolgaim, töröljem ki? Számít valamit, hogy a normálisokhoz képest mikor szülhetek (akkor vagy később)?

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor úr!
Hormonvizsgálaton derült ki a magas prolaktin szintem. 3. napin 1177 lett. 21. napin normàl, határértéken belüli.
Elmentem nőgyógyászati vizsgálatra és kiderült, hogy vannak kis tüszőcisztàim. Kaptam napi 1 szem bromocriptint. Még abban a hónapban babàs lettem.
A kórházban az orvos azt mondta, hogy nem kell a gyógyszert tovább ennem. Csökkentsem fél szemre 5 napig és hagyjam abba. Lecsökkentettem, de félek teljesen abbahagyni, nehogy visszaugorjon a prolaktinom és baja legyen a magzatnak.
7 hetes vagyok most. Utrogestànt is használok. Volt màr 5 vetélésem a vérem miatt. Most szurizom is magam. Doktor úr szerint meddig kellene ennem a bromot? És az utrot?
A menzeszem minden hónapban napra pontosan megjött! Soha nem volt vele problémàm. Ir- t is nézték és jó lett.
Köszönöm előre is a vàlaszàt!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
30 éves nő vagyok, május 27-én vették észre, hogy nincs a babának szívhangja. 9 hetes terhes voltam, de a magzat már csak 7 hetesmek felelt meg, missed ab volt, minden rendben ment.
Szeretnék nagyon babát. 6 hét nemi élet tilalmat mondtak a fertőzések miatt, a kérdésem a következő lenne: 6 hét után, ha terhes leszek, a méhem képes lesz a kihordásra vagy nagyobb esélye lesz újra a vetélésre?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: Rencsi

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Segítségét szeretném kérni.
3-4 hónapja próbálkozunk párommal, babát szeretnénk.
A menstruációs ciklusom 27-29 napos szokott lenni, de már a múlt hónapban is két nappal hosszabbodott a ciklus, a mostaniban pedig 06.08-án kellett volna megjönnie ehelyett 06.10.-től 06.14-ig barnás, folyásom volt és ma 06.15-én pedig megjött...
Általában a vérzés előtt két nap barnázás szokott lenni általában is, de a mostani teljesen másfajta volt.
(39 éves vagyok, van egy 9 éves kislányom)
Tanácsát szeretném kérni.
Segítségét előre is köszönöm.
Üdvözlettel: M.I.

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm!
Párommal kisbabát szeretnénk. Két alkalommal is használtunk síkosítót. Utána olvastam el, hogy nem spermicid, de lassíthatja a spermákat. Ha mégis sikerült volna így teherbe esnem, ez károsíthatja az így megfogant magzatot?
Köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Párommal januárban úgy döntöttünk, hogy 5 éves kislányunk mellé kistestvért szeretnénk. Minden hónapban kiszámoltam a termékeny napokat és önvizsgálatot is végzek, mégis minden hónap egy újabb csalódás.
Kislányommal az első hónapban sikerült teherbe esnem. Másfél év múlva volt egy nem kívánt terhességem, majd rá egy évre újból teherbe estem, amit szerettünk volna. Őt viszont mégis muszáj volt elvetetni, mert a baba nem fejlődött.
Előfordulhat, hogy velem van valami probléma, vagy csak esetleg most szimplán nem sikerül olyan hamar teherbe esni?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Nikoletta

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr !
46 évesen IVF kezelésen vettem részt. Az előző ciklusban a stimuláció hatására 8 tüsző és 6 érett petesejt volt, melyből 4 megtermékenyült. A következő programban az orvos emelte a hormonadagot, mely által 4 érett tüszőm lett, de petesejtet nem sikerült nyerni. Kérdésemre azt a választ kaptam, hogy a hormon eredményeim jók voltak, nem lehet tudni, mi az ok. Elképzelhető, hogy a magasabb hormonadag miatt nem volt levált petesejt és ismételt alacsonyabb adagra jobban reagálok, esetleg már nem is érdemes próbálkozni ?
Köszönöm válaszát !

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt doktor úr!
37 éves vagyok, 57kg, 170cm; 3 hónapja euthyrox-ot szedek, azóta a menstruációs napok száma lecsökkent 2 enyhe napra + 1-2 nap pecsételő vérzésre.
Ön szerint ilyen gyenge intenzitású vérzés azt jelenti, hogy vékony a méhnyálkahártya?
Melyik az a vérzés intenzitás, amely azt jelzi, hogy megfelelő vastagságú a méhnyálkahártya ahhoz, hogy egy megtermékenyített petesejt meg tudjon ott tapadni, egyáltalán van-e a megtapadásnak köze a méhnyálkahártya vastagságához?
Saját orvosomhoz csak pár hét múlva van időpontom, addig szeretném megkérdezni Önt, hogy mit gondol erről az alábbi 3. ciklusnapi vérvétel eredményéről, mit jelentenek ezek az értékek?
Utal-e bármi közeledő változókorra?
Koromnak mennyire megfelelőek az értékek?
A magasabb FHS érték miatt lehetséges természetes úton teherbe esni?
A magasabb prolaktin érték miatt lehetséges természetes úton teherbe esni?
Az alábbi értékből lehet arra következtetni, hogy van/lesz peteérés?
Az alábbi értékből lehet a petesejtek minőségére következtetni?
LH 11,53 U/L (ref: 2,12-10,89)
FSH 9,68 U/L (ref: 3,85-8,78)
Prolaktin 641,8 mIU/L (ref: 70,8-566,5)
Ösztradiol 203,9 pmol/L (ref: 99,1-447,9 pmol/l)
Progeszteron 5,3 nmol/L (ref: 0,98-4,83)
Tesztoszteron 1,0 nmol/L (0,4-2,6)
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel:
T.

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm Doktor úr!
Olyan kérdéssel fordulok Önhoz hogy június 2-án megjött a menstruációm, ami szinte nagyon kevés volt, 4-én el is múlt. Ekkor együtt voltunk a párommal. Nem volt semmi probléma..
Viszont rá másnap, június 5-től elkezdtem barnázni, és feszülő érzés van a hasam alján.. a mai napig tart, ma van 7-e ...
Az lenne a kérdésem, hogy mitől lehet ez? Meg kellene ijednem? Két hét múlva tudom felkeresni a nőgyógyászom.
Ui: elkezdtem szedni egy bizonyos Trimeszter nevű terhes vitamint, teherbeesés előtt is ajánlják..
Próbálkozós időszakban vagyunk, eddig sikertelenül..
A vitaminnal kapcsolatban, ön szerint köze lehet a tüneteimhez?
Köszönettel: Renáta.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Az elmúlt 3 évben 4 missed ab-n vagyok túl. Ultrahangos peteérés vizsgálatnál kiderült, hogy az érő peték 18 mm-esen megrepednek. Ön szerint jelenthet ez problémát?
Elképzelhető, hogy ez okozta az elhalásokat,hogy még nem voltak kellően érettek a peték amikor kiszabadultak? Vagy ha megreped akkor az azt jelenti, hogy kellően érett? Van erre megoldás?
Köszönöm!
Üdv.: Pásztor Veronika

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
26 éves nő vagyok. Férjemmel tavaly augusztusban úgy döntöttünk, hogy babát szeretnénk, ezért abbahagytam a fogamzásgátló tabletta szedését. (Melinae-t szedtem 5 évig)
Van már egy 5 éves kislányunk. Januárban kiderült, hogy nincsen peteérésem, ezért nem sikerült teherbe esnem. A ciklusaim elég hosszúak voltak, 32-40-45 naposak. És igazából alig véreztem.. (egy mini tampon alig telt meg félig 3 óra alatt a "legrosszabb" napomon, szövetdarabok, stb semmi csak tiszta vér)
Kaptam Duphastont, amit miután beszedtem, rá egy hétre jött meg a vérzésem, ekkor az 5. napon elkezdtem szedni a Clostilbegyt tablettát a 10.napig napi 1 szemet. Ez volt most májusban, tehát május 3-május7-ig. Május 10-11-12-13-án csináltam LH tesztet, melynek eredménye halvány-halvány-erős-semmi. Tehát 12-én volt peteérésem, a nyák is ezt igazolta ujjal széthúzva,illetve törpe mikroszkóppal is. Volt előtte enyhe menstruáció jellegű görcsöm is. Múlt csütörtökön csináltam egy terhességi tesztet,ami negatív lett.(sajnos későn tudtunk együtt lenni, így nagyon nem is reméltem,hogy baba lesz..) Pénteken;május 27-én együtt voltunk, s utána tisztálkodás közben véres (élénkpiros) nyák távozott belőlem. Tettem éjszakára egy tisztasági betétet, mert azt hittem újra kezdődik egy ciklusom. Viszont egész hétvégén semmi nem volt, csak szombaton délelőtt egy enyhe görcs,ami kb fél óráig tartott. És tegnap, azaz május 23 hétfő reggelre megjött. Rendes menstruáció (enyhe görccsel hétfőn),szövetdarabkák,normál méretű tampon cseréje kb 3,5 óránként. A kérdésem kb annyi lenne, hogy a Clostlibegyt tablettát továbbra is használnom kell,hogy legyen peteérésem? Ha igen,nem kell valami méhfal erősítő tablettát szednem? (sok helyen írják,hogy closti mellé kell) Vagy van rá esély,hogy ez után a kúra után "beindul" rendesen? Illetve mi lehetett a pénteki vérzésem oka? (Sajnos az orvosom szabin van, nem tudom Vele megbeszélni ezeket a dolgokat..)
Előre is köszönöm válaszait, tanácsait. Szép napot!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt doktor úr!
Egy olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy a legutóbbi nőgyógyászati vizsgálatom során közölte a Doktornő, hogy nagyon vékony a méhnyálkahártyám és emiatt nagyon nehezen fogok teherbe esni és gondolkodjak el, hogy mikor is szeretnék szülni.
Sajnos a menstruációm nem rendszeres, össze-vissza jön meg.
Hormonszintvizsgálaton már voltam, nem találtak semmi eltérőt.
Valóban lehet probléma a teherbe eséssel?
Nagyon aggaszt ez a dolog, mert már szeretnénk kis babát a párommal.
Válaszát előre is köszönöm!
További szép napot!

A választ itt olvashatod.
 

Régebbi kérdések és válaszok

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Sokan nem hisznek az interneten talált oldalakban, azt mondják, hogy egy számítógép nem tudja kiszámolni az ovulációt, hogy ez csak egy általános program. Én mindenkinek, aki babát szeretne, csak ajánlani tudom a TervezettBaba.hu honlapot, mert nekünk ennek az oldalnak a segítségével sikerült babát fogantatnunk. Köszönöm nektek!"

Ibike

Lájkolj minket!