Szakértőnk

Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István

szülész-nőgyógyász

szulesz-nogyogyaszt.hu
RobertKlinika.hu

Orvosi diplomámat a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán szereztem. Szakvizsgámat "kiválóan megfelelt" minősítéssel tettem le. Tudásomat több európai intézetben eltöltött szakmai gyakorlat során bővítettem folyamatosan.

Fő érdeklődési területeim a meddőség kezelése, valamint a minimál-invazív nőgyógyászati beavatkozások.

A meddőség kezelésekor a kíméletes, ám hatékony eljárásokat részesítem előnyben, amilyenek az endoscopos műtéti eljárások is. Az endoscopos műtéti technikát pályafutásom kezdete óta gyakorlom, az endoscopia iránti elkötelezettségem azóta is töretlen.

A Róbert Károly Magánklinika szülész-nőgyógyász szakorvosa vagyok, ahol nagyon sok pár tisztelt meg bizalmával és fordult hozzám, aminek eredményeként a meddőség kezelését sikeres terhesség, majd szülés követte, s ezeket orvosként volt szerencsém végigkövetni.

A sikeres párok boldogságát tapasztalni nagy élmény számomra és erős szakmai motiváció, bízom benne, hogy Önnek is tudok segíteni.

 
 
Kérdezni szeretnél? Kérdés feltevéséhez regisztrálj, vagy ha már megtetted, lépj be!

Korábbi kérdések és válaszok


Tisztelt Doktor Úr!
31 éves vagyok!
Október 27-én loop conisatio-n estem át P3-as HPV citológia miatt,és azzal a kérdéssel fordulok Önhöz,hogy mikor várható újabb citológiai vizsgálat,illetve hogy mikor próbálkozhatunk tovább a babával leghamarabb.
Várom mielőbbi válaszát,melyet nagyon köszönök!
Üdvözlettel.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy voltam 3. napi vérvételen és az eredményeim a következők lettek:
Tsh: 0.61 mIU/l
T4: 15.28 pmol/l
T3: 5.37 pmol/l
Lutenziáló hormon: 9.46 IU/l
FSH: 8.30 IU/l
Prolaktin: 94 mIU/l
Ösztradiol: 231.2 pmol/l
Progeszteron: 3.56 nmol/l
DHEA-S: 6.73 umol/l
Szeretném megtudni,hogy ezek az eredmények jók vagy sem? Igaz hogy alacsony a tsh értékem? kisbabát szeretnénk a párommal.
Várom válaszát!
Köszönettel: Tünde

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Januárban telik le a félév az egyik petefészek eltávolításom óta. Ha minden rendben lesz, akkor nekiállhatunk próbálkozni ismét a babával. Endometriózisom van (ezért kellett eltávolítani az egyik petefészkemet), endokrinológus javaslatára a decemberi ciklusomban ciklusdiagnosztikát csinálunk. A kérdésem az lenne, hogy ciklusdiagnosztika alatt fogyaszthatok-e gyógyteákat, mint a málnalevél, és palástfű teák, vagy befolyásolnák az eredményt, és inkább utána kezdjem el inni ezeket?
Segítségét előre is köszönöm!
Üdvözlettel,
Klaudia

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr! 3hónapja vezetem a tervezettbaba oldalan a hőgőrbémet. Ebben a hónapban, azaz novemberben 6-ára esett a peteérésem a rendszer szerint. Férjemmel együtt voltunk azon a napon előtte úgy 48 órával és utánna is egy nappal. 18-án kellene jelentkeznie a menstruácómnak, de már 2 napja mindkét petefészkemnél égő tompa fájdalmat érzek. VESEKŐVEL KEZELTEK MÚLT HÓNAPBAN, EZÉRT AZ LENNE a kérdésem, hogy az antibiotikum kúrának vagy magának a betegségnek vannak utóhatásai, vagy valami aggódnivalom lehet-e mivel ilyen tompa fájdalmakat eddig nem éreztem? A DEREKAM BAL OLDALON NÉHA FÁJDOGÁL, DE NEM SÚLYOS, SŰRŰ VIZELÉSI INGEREM NINCS, TESTHŐMÉRSÉKLETEM NORMALIS 37C. És a másik kérdésem az lenne, hogy tényleg pontosabb a reggeli hőmérőzést a nyelv alatt elvégezni vagy ez csak szóbeszéd? Válaszát köszönöm! Tisztelettel Beáta.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
11 hónapja kezdtünk bele párommal a baba projektbe.
Sajnos eddig eredménytelenül.
Májusban csináltattam egy 21. napi hormonsort ahol minden értékem jó lett, a TSH viszont 3,550 mIU/L
volt.
Aminek utánaolvastam, hogy a babavállaláshoz magas.
Elmentem endokrinológushoz, aki szerint jó ez az érték.
Így vártam és próbálkoztunk tovább.
A napokban csináltattam egy újabb vérképet ahol már a TSH értékem 1,680 mIU/L lett.
Az fT4 és fT3 értékekre csak az volt írva, hogy norm. TSH pmol/L
Rákszűrés eredményeim jók, hüvelyultrahang vizsgálat szerint a petefészkek rendben, tüszőérés felfedezhető volt.
A Doktor Úr véleményét, tanácsát szeretném kérni, hogy Ön szerint megfelelő-e már ez a TSH érték a terhességhez?
Illetve ha továbbra sem jön össze a kisbaba, akkor milyen vizsgálatokat javasolna még?
Válaszát előre is nagyon Köszönöm!!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
31 éves vagyok. 2009-ben PCOS-t állapítottak meg. Ez év februárig fogamzásgátlót szedtem, emiatt a menzeszem rendszeres volt. Mindig sportoltam, jelenleg is. Fizikai munkát végzek.
Mostmár szeretnénk gyermeket. Mióta abbahagytam a fogamzásgátlót rendszertelenek voltak ciklusaim, június vége óta nincs menstruációm. Egy hónapja elkezdtem az AVIVA tornát, valamint most dietetikus írt étrendet is.
10.25.-én tüszőérésre utaló nyúlós hüvelyváladékot tapasztaltam, amit a közelmúltban sosem. Majd 11.03-07-ig barnás folyást egy két pecsételő vérzéssel.
Ezek mire utalhatnak? Spontán teherbeesés mennyire jellemző PCOS esetében?
Előre is köszönöm válaszát!
Tisztelettel:
Judit

A választ itt olvashatod.
 

Jó estét kivánok! Bocsánat a zavarásért!
Meg szertném tudni, ha menstruálok rendesen lehetek terhes? Agusztus 21-én közösültem a párommal és nem védekeztünk, másnap bevettem egy utána való tablettát, rá 1 hétre menstruáltam és nem voltak ráutaló tünetek...szeptember 5-re vártam a normális menstruációt és megjött, voltak tünetek. Októberben is megjött normálisan. Csináltam 3 tesztet és mindhárom negatív lett. Lehetek terhes ebben az esetben?

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
32 éves nő vagyok, férjem 37 éves, babát szeretnénk. Egy évnyi próbálkozás után orvoshoz fordultunk. ( Rendszertelen ciklusaim voltak és nagyon hosszúak, 38-45 naposak. ) A nőgyógyász elküldött hormonvizsgálatra a ciklus 3. és 21. napján, ebből kiderült hogy nincsen peteérésem, így felírt 3 havi Clostibegyt tablettát, amit a menstruáció 3. napjától kellet szednem 2x1-et 5 napig.( A tablettától lerövidültek a ciklusaim 30 napra és a vérzéses napok száma is 5 napról 3 napra csökkent.) Orvosom ajánlotta az Inofolic port is, amit egy dobozzal beszedtem, napi 1 tasakonként. A megbeszéltek szerint két ciklus múlva mentem vissza a doktorhoz a ciklus 8. napján, mert sajnos nem estem teherbe. Ekkor hüvelyultrahang mutatta hogy vannak tüszők a petefészkekben és megfelelő vastagságú a méhnyálkahártya is. Petevezeték átjárhatósági vizsgálaton is voltam a ciklus 10. napján, ott minden rendben volt, átjárhatóak. Ezek után a nőgyógyász kiírt megint 3 havi Clostibegyt tablettát, hogy szedjem folyamatosan ugyanolyan adagolásban mint az előzőekben, valamint progeszteron és prolaktin szintet megnézni a 22. ciklusnapon, aminek az eredménye: Progeszteron- 35,3 nmol/L, Prolaktin- 233,5 mIU/L. (Férjem spermavizsgálatára még várunk, de az is folyamatban van.) Kérdésem az lenne, hogy szedhetem e a Clostibegyt tablettát folyamatosan 6 hónapon keresztül ahogy a nőgyógyász mondta, annak ellenére hogy a betegtájékoztatóban azt írják 3 havi tabletta után 3 hónap szünetet kell tartani? Kérdésem még, hogy a Progeszteron és Prolaktin értékeim mit mutatnak, rendben vannak e?
Várom mielőbbi válaszát!
Köszönettel,
Tímea

A választ itt olvashatod.
 

Jó napot, én azt szeretném kérdezni, hogy nekem pcom van és nagyon szeretnék spontán teherbe esni, már egyszer sikerült 7ével ezelőtt és ikreim vanak. Maga szerint mit tegyek, hogy ez a csoda mégegyszer megtörténhessen velem? Köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
32 éves nő vagyok, azzal a problémával fordulnék Önhoz, hogy már nagyon régóta a menstruációm előtt 2-3 nappal elég erős "barnázás"-t tapasztalok,illetve ritkán a 16. nap környékén is kb 3-5 napig. 1 éve nem szedek gyógyszert, szinte azóta nem is védekezünk és szeretnénk kisbabát.
Nemrég voltam 21. napi hormonvizsgálaton és minden ertékem megfelelő volt (progeszteron 50nmol), kivéve a D vitamin 67.
Nem tudom, hova tovább, mi okozhatja ezt? Gondolom, ez nem normális jelenség.
Ön szerint mi a következő lépés, teendő?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr! Augusztusban UH szerint a ciklusom 8. napján már 19mmes domináns tüsző volt az egyik petefészkemben, szeptemberben viszont a 14. napon volt 19 mm-es. Lehetséges, hogy minden hónapban máskor van peteérésem? Köszönöm szépen!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Már van 3 kislányom és szeretnék egy kisfiút. Mivel mind 3 gyermekem császáros baba, vélhetően ez az utolsó eséllyem egy kisfiúra. A tanácsára lenne szükségem. Vennék ovu mikroszkópot a peteérés pontos idejének meghatározására, mert azt írták sok helyen,ha a pé napján vagyunk együtt a párommal, nagyobb eséllyel kisfiú lesz. Az egyik kérdésem, hogy igaz-e ez az állítás? A másik kérdésem, hogy L thiroxint szedek pajzsmirigy alulműködésre, ez befolyásolja-e a mikroszkóp értékelését, adhat-e fals eredményt az ovuláció meghatározásában, mert azt írja, h a hormon tartalmú kezeléseknél befolyásolja! Mik a tapasztalatok ez ügyben? Tovább controloc 40mg-os gyógyszert szedek 2×1 et. Sok helyen azt írták, szedhető terhesség alatt, nincs magzatkárosító hatása, de az utasítása mást ír. Mik a tapasztalatok, szokták szedni kismamák?
Köszönettel.

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr! Uh-os vizsgálatok alapján az elmúlt hónapokban minden rendben van velem. Egyszer egy 14, másik két alkalommal 19 mm-es domináns petét látott az UH. A PG53 sosem mutat pozitív képet, ahogy más termékenységi tesztek sem, és fél éve nem esek teherbe. Férjemmel minden rendben. Mi lehet az oka, mit kellene vizsgálni nálam? Köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr,
Azt szeretném kérdezni, hogy az immunológiai eredetű meddőséget ( vagyis a magzatra, mint idegen testre adott immunválaszt) hány hetes terhesség esetén kezdik el vizsgálni?
Azért kérdezem, mert lombikos lévén már minden vizsgálaton túlestem, ezt az egyet kivéve. Többször sikerült is 14. napon pozitívat tesztelnem, de pár nappal később mindig csökkent a progeszteron szintem (3×2 utrogestan mellett is) és megjött a vérzésem.
Tudom, hogy a beágyazodást sok-sok dolog befolyásolja, de Ön szerint az én esetemben is felmerülhet ez az immunológiai összeférhetetlenség, vagy csak több hetes terhesség elvesztése esetén?
Köszönöm

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Enyhe inzulinrezisztenciát állapított meg az endokrinológusom, emellett PCO gyanús is vagyok, mindkét petefészkemben ciszták vannak.
Párommal babát tervezünk a hormonjaim, a pajzsmirigyem rendben van. A ciklusaim 29 naposak.
Inofolic port javasolt az orvosom.
Az eredményeimet elküldöm, kérem nézze meg: (luteal fázisban voltam)
TSH 1,022 mlU/ml
LH 4,77 IU/L
FSH 1,83 IU/L
Prolaktin: 23,42 nq/mL
Ösztradiol: 223,1 nq/mL
ATPO: 5,67 U/mL
Inzulin:
0' 4,95 uU/mL
120' 94,6 uU/mL
Ön mit javasol, mit tegyek/tegyünk még, hogy összejöjjön a baba? Előtte egy évig nem védekeztünk és nem sikerült, már tudjuk hogy a PCO és az IR miatt.
Előre is köszönöm a válaszát.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr,
41 éves, 2 gyermekes nő vagyok. Nagyon szeretnénk egy harmadik babát. 1 vetélésem volt 1 lombik nem járt sikerrel. Ir-em volt 28 kg-ot fogytam az inzulin eredményeim nagyon sokat javultak.
4. napos vérvételem eredményei:
TSH 1,24
T4 11,41
T3 5,59
Lh 3,16
Fsh 10,20
Ösztradiol 73
D vitamin 88.5
Mit tanácsol? Lehet még valamit tenni az ügy érdekében? Válaszát előre is köszönöm: Emese

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Én azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy megtudjam, hogy kihez forduljak a gondommal. Ugyanis kb.2 hete elkezdett váladákozni a mellem. A bal sokkal jobban, mint a jobb. A jobb mellemből színtelen, csak erős nyomásra jön váladék.A balból viszont hol színtelen, hol pedig szinte sárgás-fehér. És éppen csak, hogy hozzáérek, már jön. Menstruáció előtt a PMS-em része a mellfájdalom. És amikor késik, (és ha sokat késik) akkor annyira fáj és feszül, hogy magától is csorog.Volt, hogy azt hitték, hogy szoptatós anya vagyok, mert átázott a felsőm.
A kérdésem az lenne, hogy endokrinológushoz menjek vele vagy nőgyógyászhoz?
Válaszát előre is köszönöm szépen.
Üdv.: Norina

A választ itt olvashatod.
 

Régebbi kérdések és válaszok

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Két hónapja találtam meg ezt a honlapot. Párommal augusztusban jutottunk el arra az elhatározásra, hogy szeretnénk 7 év után egy második gyermeket. Eddig nem sikerült, de az oldal segítségével ez most összejött. Nagyon szépen köszönöm ezt a lehetőséget."

Éva

Lájkolj minket!