Szakértőnk

Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István

szülész-nőgyógyász

szulesz-nogyogyaszt.hu
RobertKlinika.hu

Orvosi diplomámat a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán szereztem. Szakvizsgámat "kiválóan megfelelt" minősítéssel tettem le. Tudásomat több európai intézetben eltöltött szakmai gyakorlat során bővítettem folyamatosan.

Fő érdeklődési területeim a meddőség kezelése, valamint a minimál-invazív nőgyógyászati beavatkozások.

A meddőség kezelésekor a kíméletes, ám hatékony eljárásokat részesítem előnyben, amilyenek az endoscopos műtéti eljárások is. Az endoscopos műtéti technikát pályafutásom kezdete óta gyakorlom, az endoscopia iránti elkötelezettségem azóta is töretlen.

A Róbert Károly Magánklinika szülész-nőgyógyász szakorvosa vagyok, ahol nagyon sok pár tisztelt meg bizalmával és fordult hozzám, aminek eredményeként a meddőség kezelését sikeres terhesség, majd szülés követte, s ezeket orvosként volt szerencsém végigkövetni.

A sikeres párok boldogságát tapasztalni nagy élmény számomra és erős szakmai motiváció, bízom benne, hogy Önnek is tudok segíteni.

 
 
Kérdezni szeretnél? Kérdés feltevéséhez regisztrálj, vagy ha már megtetted, lépj be!

Korábbi kérdések és válaszok


Tisztelt Doktor úr!
Van egy másfél éves kislányunk, és nagyon szeretnénk neki kistesót már több, mint fél éve, de eddig nem sikerült.
Az első babánkra is elég sokat vártunk, 9 hónap után fogant meg. Mérem a hőmérsékletem minden reggel ugyanabban az időben, és minden hónapban kimutatja, hogy volt ovulációm, de a peteérést követő időszakban sosem marad fent a hőm, hanem egy kissé cikkcakkos, már az ovulációt követő néhány napban leesik, aztán felmegy, és ismét leesik. A menstruációt megelőző 3-4 napban mindig pecsetelő vérzésem van.
A kérdésem az lenne, hogy mi lehet az oka annak, hogy többször is leesik peteérést követően a hőm, miért nem marad fenn, valamint miért pecsételek több napig menstruáció előtt minden hónapban?
Köszönöm válaszát! 31 éves anyuka

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
40éves vagyok,van egy 20éves lányom,16 éve nem védekezem és nem sikerült 5éve a lombik programunk sem. Most viszont augusztus 24-én volt utóljára menzeszem. 25-27 napos ciklusaim vannak pár éve,sosem szedtem fogamzásgátlót. Az utolsó menzesz naptár szerint szeptember 17-én lett volna esedékes,első nap volt 1-2 csepp talán vérzés,de még annak sem mondanám.Azóta viszont jele sincs a menzesznek. A mellem nem feszül,viszont állandó olyan érzésem van,hogy most biztos,hogy megjött,de semmi lassan 4hete így megy,néha érzem a hasam,nem úgy mint menzesz alatt kicsit gyengébben és inkább reggel és este.2-3 hete nagyon fáradékony vagyok és egész nap aludnék.Szeptember 29.-én egy tesztet csináltam ami negatív lett. Hőmérsékletemet hiába mérném,mert sosem figyeltem,igazából az évek múlásával már feladtam a reményt. De így még nem jártam. Október 11.-én lett volna a következő ciklus első napja,de szintén egyszeri barnázás volt,azóta semmi. Ön szerint előfordulhat,hogy gyermeket várok vagy valami más probléma lehet. Párom szeptember elején kemoterápiás kezelést kapott,ezért is aggódunk!Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Áprilisban volt egy terhességem amire az orvos duphastont írt fel terhessèg megőrzése végett. ( szerinte kevés a sárgatest hormonom)Sajnos nem kellett szednem mert elvetéltem. A ciklusom rendszeres 28 napos, peteérésem is van.
olvastam, hogy a duphaston segít a teherbe eséshez is (van 2 dobozzal otthon) kérdésem az lenne, hogy kezdjem e el szedni vagy nem javasolja? Ha igen akkor mikortól és hogyan kell szednem?
várom válaszát. Köszönettel!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
3 üres petezsákos terhesség után(mindegyik elsőre, spontán sikerült) kiderült, hogy a férjem DNS fragmentációs értéke 31%.
A nőgyógyász azt javasolta, hogy a férjem szedjen antioxidánsokat és próbálkozzunk újra.
A kérdésem az lenne, hogy ilyen magas dns fragmentáció mellet (ha nem sikerül csökkenteni) van esély egészséges terhességre?
Válaszát köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
A Róbert Károly magánkórházban jártam meddőségi kezelésre, ahol az endokrinológiai vizsgálatokat Ön készítette és értékelte. A leleteim alapján enyhe IR-t diagnosztizált, amire gyógyszert nem, de napi 2 Inofolicot írt fel. A kérdésem az lenne, hogy sikeres teherbeesés esetén az Inofolicot meddig érdemes szedni? Jelenleg Femibion 1-et is szedek.
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
15. hónapnyi sikertelen próbálkozás után történt meg a kivizsgálás.
Ciklus 3. napján:
Prolaktin 969 µIU/ml (tartomány: 102-496)
FSH 5,20 mIU/ml (tartomány: 3,5-12,50)
LH 15,76 mIU/ml ((tartomány: 2,4-12,60)
TSH 3,40 µIU/ml ((tartomány: 0,30-4,00)
1x1 Letrox-ot kaptam a pajzsmirigyre, 2x1 Bromocriptint a magas prolaktin szintre. Mellette szedem a Premens, barátcserje készítményt is.
Az lenne a kérdésem, hogy miért ilyen kevés az FSH és magas az LH? Ez az FSH érték kevés ahhoz, hogy megérjen a tüsző? Tud ajánlani erre a problémára valamit?
(Eddig ha minden igaz akkor mindig volt peteérésem, mert havonta követtük ultrahanggal, illetve lassan fél éve mérem a hőmet.)
Sajnos 21. napi vérvétel nem volt, progeszteron pótlás ajánlott ilyen magas prolaktin szintnél, illetve pajzsmirigy alulműködésnél?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Ismeretlen eredetű meddőség miatt egy inszemináción túl vagyok, ez sajnos sikertelen volt.
Később egy terheléses cukor vizsgálat után inzulinrezisztenciát állapítottak meg nálam.
Értékeim: 0 cukor: 4,9; 60 cukor.7,9; 120 cukor 7,2
0 inzulin. 12; 60 inzulin: 100; 120 inzulin 134.
Merckformin 1000 XR tablettát szedek napi egyet, tartom a 160 ch diétát.

Hormonjaim teljesen rendben vannak, van ovulációm is minden hónapban.Pozitív terhességi tesztem már volt spontán hónapban.
Érdemes visszamennem a 2. inszemináció indítására vagy van esélyem spontán terhességre?
Mennyit érdemes várni?

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
2 év sikertelen próbálkozás után inszeminációra készülünk. Először lombikra küldtek minket, de megpróbáljuk az inszeminációt.
A párom eredményei megfelelőek arra, hogy ezt megcsinálják.
Nekem viszont >1300-as Anti TPO eredményem lett. A többi pajzsmirigy értékem: TSH 1,430, T3 4,39, T4 12,17, tehát referencia értéken belül van.
Minimális IR-em van (120' 39, 60' 24, 30' 57, glükoz éhgyomri 4,8, 30' 7,7, 60' 4,2, 120' 5,6), ez volt aug közepén (előtte volt 2 héttel szintén egy terhelésem, de akkor csak a 120'-t nézték meg), azóta diétázok..
A kérdésem az, hogy a fenti értékeket csökkenteni kell, mielőtt megcsináltatjuk az inszeminációt?
Köszönöm szépen!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
július 2 àn volt egy terhessèg megszakitàsom 27 jött meg először a menszesz 31 én kaptam deponevezetü injekciót azóta mèg a mai napig is meg van a menstruáció mit tegyek?
Válaszát köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr Úr!
29 éves nő vagyok.
A héten kaptam meg a pajzsmirigy labor eredményét:
TSH: 3,120mIU/L
T3: 5,08pmol/L
T4: 12,25pmol/L
Antitpo: 319,0 IU/mL
Férjemmel babát szeretnénk és érdeklődni szeretnék, hogy az emelkedett antitpo szint milyen hatással lenne rá? Hallottam olyat is, hogy csak akkor kell ezzel foglalkozni, ha elviszi a TSH-t. Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr! 5 hetes terhességem (csak petezsák látszott az ultrahangon) spontán megszakadt és 2 nap alatt vérzéssel magától teljesen kitisztult. 3.napon már negatív volt a hcg teszt, és nem volt szükség semmilyen beavatkozásra, nem is vérzek, az orvos mindent rendben talált. (első vetélés, előtte egy problémamentes terhességem volt)
Az lenne a kérdésem, hogy mivel teljesen jól érzem magam, és orvosilag is rendbe jöttem néhány nap alatt, ebben a hónapban lehet-e már próbálkozni a babával, vagy várjunk a következő menstruációig?
Köszönöm segítségét előre is!

A választ itt olvashatod.
 

Szép napot!
PCOS-t állapítottak meg nálam, Tegnap voltam hormonvizsgálaton ezek az eredmények vannak jövőhéten viszem vissza az orvosomhoz a leletet de szeretném tudni mire számítsak.
Szérum cukor meghat. (éhgy) 5,0 mmol/l
C reaktív fehérje (CRP) kvantitatív meghatározása 0,14 mg/l
Thyreotrop hormon meghatározása 4, 136 uIU/ml
anti TPO 42 IU/ml
Vitamin D3 meghatározás 75, 730 nmol/l
Inzulin meghatározása 7,50 uU/ml
FSH 5,0 mU/ml
Luteinizáló hormon meghatározása 5,6 mU/ml
Prolaktin meghatározása 10,8 ng/ml
Ösztradiol meghatározása szérumban 76,58 pg/ml
Progeszteron 2,83 ng/ml
DHEA-sulfát 5,29 umol/l
Tesztoszteron meghatározása 1,20 nmol/l
SHBG 85,93 nmol/l
Kortizol meghatározása (Reggeli) 12,7 ug/dl
CA 125 12,17 U/ml
A választ előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr,
39 éves vagyok, enyhe inzulinrezisztenciám van, és egy éve próbálkozunk eredménytelenül a párommal (a spermaminősége rendben van).
(a hormonvizsgálatok, ECHO-HSG szerint én is rendben vagyok, AMH 4,4)
Májusban megpróbálkoztunk egy, végül sikertelen inszeminációval (Clostybegyt mellett egy tüsző volt), ahol az orvos végül csak UH gép segítségével tudott bejutni a fecskendővel. Azt mondta, hogy a 20 éves praxisa alatt nem küzdött meg ennyire inszeminációval, mert nagyon szűk, és térben szabálytalan irányú volt a méhemhez vezető út...
Októberben mennénk az első lombikra. A kérdésem, hogy ha a korábbi ECHO-HSG vizsgálaton ezt a problémát nem jelezték, érdemes 3D-s ultrahangra elmennem előtte, vagy bármilyen más vizsgálatra?
Nagyon szépen köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Július 29-én volt meg utoljára a menstruációm. Tegnap előtt pozitívat teszteltem. Digitális tesztet használtam (clearblue) , ami ki írja, hogy valószínűleg mikor történt a fogantatás. Nekem 1-2 hetet írt ki, a teszt betegtájékoztatóján ez elméletileg 3-4 hetes terhességet jelent.
A kérdésem az lenne, hogy mennyi időt várjak az első vizsgálattal?
Illetve eddig Inofolic-ot ittam a baba tervezés előtt is, (1 tasak: mio-izonit 2000mg - folsav 200 µg 100%) ihatom továbbra is? Szedjek még valamilyen más vitamint is?
Segítő válaszát várva,
Tisztelettel és üdvözlettel

A választ itt olvashatod.
 

Jó napot kívánok Doktor. Úr! Azt szeretném kérdezni hogy július 27-én volt menstruációm 31-ig és agusztusban 16-18igy volt beágyazódás a kalkulátor által és 19-en volt 2 napig enyhe rózsaszínes mikor pisiltem és utána 3 napig enyhe élénk piros de csak akkor mikor pisiltem és 23 - án elmúlt és utána elkezdtem rosszul lenni szédültem szurkált a hasam alja meg a melleim érzékenyek voltak és este olyan fura érzés volt este mikor lefeküdtem este pihenni olyan csípéses szúrás volt. mikor menstruációm van akkor 1 teljes betét szokott el fogyni és most meg 2 db kellet és az is alig véres! Párommal együtt voltunk és fehér valami jött ki belőlem és nemtudom mi lehetett. Vettem terhességi tesztet tegnap délután meg csináltam és negatív lett és szomorú is lettem. Kérem segítsen mi nagyon szeretnénk közös babát. Lehet korai volt a teszt? Néha most is beszurkál a hasam alja és oldalt a melleim feszülnek. Köszönöm előre a válaszát! Szép napot kívánok!

A választ itt olvashatod.
 

Szép napot Doktor Úr! Olyan kérdésem lenne, aug 24-én kellett volna megjönnie a havimnak. Előtte már erős derékfájásaim voltak ami a mai napig tart. Majd 26-án pár csepp rózsaszínes folyásom volt és el is múlt. Másnap reggel csináltam egy tesztet halványan megjelent a második csík is de délutánra már kisebb barnás folyásom volt, ami estére már el is múlt. Tegnap csináltam reggelről megint egy tesztet ami már negatív volt, majd erős vérzésem lett, az átlagostól teljesen más. Ma is tart a vérzés de nem olyan intenzitással. A hasam nem fáj csak szurkáló érzést érzek, reggeli szédüléseim vannak. Az orvos azt mondta hogy csak akkor tud megvizsgálni ha elmúlik a vérzés. Lehet ez terhesség vagy a vérzés már a vetélésre utalt?
Köszönöm szépen a választ!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Dr Úr!
29 éves nő vagyok.
Férjemmel lassan 1 éve próbálkozunk, hogy összejöjjön a baba. Férjem eredményei rendben vannak. Folyamatosan járok rákszűrésre semmilyen szervi elváltozásom nincs. Ciklusaim rendszeresek, előző hónapban 24 mm-es tüszőt mértek.
Pajzsmirigyem kicsit alulműködik: 5,442mIU/l
t4, t3 rendben van.
Letrox50 mg-t szedek felezve + Normaxolt + D- vitamint mivel utóbbi értékem is alacsonyabb.
AMH: 4,32ng/ml
Ön szerint érdemes egy átjárhatósági vizsgálatot csináltatni?
Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr,
Együtt voltunk a párommal az ovulációm előtt 3 nappal. Az ovulációm augusztus 12-én volt. Az utána következő együtt létek alkalmakor intim zuhanyt alkalmaztam. A mai nap kellett volna hogy megjöjjön a menstruációm, augusztus 26-án, de nem jelentkezett.
Helyette enyhe hüvelybe nyilaló szúrkálásokat véltem felfedezni a mai napon.
A mai naptól egy héttel ezelőtt a mellem érintésre érzékeny volt, ez a mai napig tart.
Ön szerint ezek a panaszok mire utalhatnak, valamint úgyis bekővetkezhetett fogamzás hogy intim zuhanyt alkalmaztam?
Köszönöm szíves válaszát.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt. Doktor úr!
Um júni 13. Ciklusaim hosszúak min 34napos, néha 38. Júli 16 terhességi teszt negatív, Júli 24 pozitív. Július 26 uh megvastagodott méhnyálkahártya, júl 30 5mm petezsák. Aug 9 petezsák 11mm. Aug 16 2 mm embrió. Aug 21 petezsák 15mm embrió 3mm crl pulsatio sejthető. Jövőhéten kontroll, aggódok.
Kérdésem az lenne hogy elfogadható ez a növekedési ütem? Van aggodalomra okom? A táblázatokhoz képest szörnyen kicsinek tűnik és nagyon nem nő napi 1 mm-t...
Köszönöm válaszát.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr,
1éves probálkozás után úgy döntöttem, hogy mielőtt bárhová is tovább mennénk a párommal, csináltatok 3. napi és 21. napi vérvételt.
3. napi vérvételen eredménye:
Albumin 41,0 g/L 35,0 - 52,0
FSH 4,4 IU/L
Follicularis fázis 2,5 - 10,2
Ovuláció 3,4 - 33,4
Luteális fázis 1,5 - 9,1
Postmenopausa 23,0 - 116,3
LH 2,5 IU/L
Follicularis fázis 1,9 - 12,5
Ovulációs fázis 8,7 - 76,3
Luteális fázis 0,5 -16,9
Postmenopausa 15,9 - 54,0
Prolaktin 242,0 mIU/l
Postmenopausa 38,0 - 430,0
Premenopausa 59,0 - 619,0
Ösztradiol 125,0 pmol/l
Follicularis fázis 71,6 - 529,2
Ovulációs fázis 234,5 -1309,1
Luteális fázis 204,8 - 786,1
Postmenopausa 0,0 -118,2
Pubertás előtt 0,0 - 100,0
Tesztoszteron 0,760 nmol/l
Postmenopausa 0,000 - 1,699
Premenopausa 0,420 - 2,060
Szabad tesztoszteron % 2,17 %
0,70 - 2,19
Szabad tesztoszteron konc. 0,017 nmol/l
0,003 - 0,033
Biológiailiag aktív tesztoszteron konc. 0,369 nmol/l
0,059 - 0,756
Biológiailag aktív tesztoszteron % 48,6 % +
15,3 - 47,7
SHBG 24,0 nmol/l -
27,8 -146,0
Postmenopausa 12,0 -166,0
Eredményeim alapján mi a véleménye?
Köszönöm előre is a válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
A hüvelyi UH leleten az állt,(4éve kutatják,11orvosnál voltam már),hogy a császáros hegnél az uterusban található egy 1cm-es folyadékgyülem,abból szivárog a vér,ami nekem lassan 6éve okozhatja a rendszertelen barnázásaim,vérezgetéseimet a menzeszen felül.Nem esem teherbe 4éve.Van egy kislányom aki természetes úton mindjárt megfogant(császárral született),és soha császárom előtt nem volt semmilyen problémám.Minden laborom(hormonok) rendben,cytó,laparoscópos feltárás,stb rendben.A mellemből viszont nyomásra még mindig ürül előtej(prolactin is jó) 6éve a szülés óta,Bromocriptin napi fél tbl.4hónap alatt nem szűntette meg.Mindenképpen műteni kell ezt a problémát ön szerint?Ergam cseppet írtak rá,de ez segít a bajomon?Vagy életem végéig vérezgetni fogok és nem esem teherbe?Kérem tanácsát ez ügyben!!!!!Köszönöm!!!!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
13 hetes várandós vagyok. Beszereztünk egy magzati szívhang figyelőt (Angelsound), amivel tegnap meg is találtuk a babát, kétszer nagyon rövid ideig, csak néhány másodpercig mertük hallgatni. Azt szeretném kérdezni, hogy ez bármilyen szinten lehet ártalmas a babára nézve? Milyen gyakran szabad vele meghallgatni? Illetve, ez jelent-e számukra nagyobb terhelést vagy ha elmegyek egy ultrahangra? Köszönöm szépen előre is a segítséget!
Sesam

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Korábban válaszolt a kérdésemre a Progeszteron szinttel kapcsolatban, nagyon köszönöm! A mai napon (FET (5 napos embrió)+ 24.nap) UHn CLR 3,26mm embrió látszott megfelelő helyen megtapadt petezsákkal. Ma kaptam sajnos már az UH után a laborleletet ahol a HCG szint szépen növekedett 45741 IU/L, de a progeszteron 34,32 nmol/l-t értéket mutat (6 nappal korábban a HCG 9850 volt, a progeszteron 40.68 ) . Jelenleg 4*1 Estrofemet és 4-2-4 Utrogestant használok, a korábbihoz képest délben is használok kettőt, mivel pecsételő vérzésem volt így a meddőségi klinika javaslatára emeltem a dózist.
Az a kérdésem lenne, hogy a Progeszteron szint megfelelő? Szükséges esetleg valamit módosítani a kezelésben?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Régebbi kérdések és válaszok

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy elmondjam, én is babát várok! 3 hónapig vezettem a grafikont, és nagy nagy köszönettel tartozom a tervezettbaba.hu oldalnak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy megismerhessem a szervezetem működését, az ovulációm pontos időpontját. Továbbá köszönöm, hogy a szinte végtelennek tűnő kíváncsiságomat és érdeklődésemet gyors, szakszerű válaszokkal igyekeztek kielégíteni. Még egyszer köszönöm, és mindenkinek ajánlom, aki babát szeretne! "

Erika

Lájkolj minket!