Szakértőnk

Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István

szülész-nőgyógyász

szulesz-nogyogyaszt.hu
RobertKlinika.hu

Orvosi diplomámat a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán szereztem. Szakvizsgámat "kiválóan megfelelt" minősítéssel tettem le. Tudásomat több európai intézetben eltöltött szakmai gyakorlat során bővítettem folyamatosan.

Fő érdeklődési területeim a meddőség kezelése, valamint a minimál-invazív nőgyógyászati beavatkozások.

A meddőség kezelésekor a kíméletes, ám hatékony eljárásokat részesítem előnyben, amilyenek az endoscopos műtéti eljárások is. Az endoscopos műtéti technikát pályafutásom kezdete óta gyakorlom, az endoscopia iránti elkötelezettségem azóta is töretlen.

A Róbert Károly Magánklinika szülész-nőgyógyász szakorvosa vagyok, ahol nagyon sok pár tisztelt meg bizalmával és fordult hozzám, aminek eredményeként a meddőség kezelését sikeres terhesség, majd szülés követte, s ezeket orvosként volt szerencsém végigkövetni.

A sikeres párok boldogságát tapasztalni nagy élmény számomra és erős szakmai motiváció, bízom benne, hogy Önnek is tudok segíteni.

 
 
Kérdezni szeretnél? Kérdés feltevéséhez regisztrálj, vagy ha már megtetted, lépj be!

Korábbi kérdések és válaszok


Jó napot kedves Dr úr! 18hetes kismama vagyok! Sajnos vissza vissza térő barnázásom van progeszteron szedése mellett a 9 hét óta 4-5 nap pihi ismét barnázás! Többször voltam e végett az orvosomnál! Mégszáj zárt, méhlepény hátsófali jóhelyen, hematóma nincs! Baba mindíg izeg mozog!! Vérzést sosem lát az orvosom! Meddig mehet ez így? Lehet egész terhességet elkísérő barnázás! Vagy akár vége is lehet a barnázásnak? Lehet buta kérdés de Dr úr találkozott már ilyen esettel a prakszisa során?Annyira örülnék neki ha legalább az okát tudnám hogy miért?Így nagyon félek! Sajnos van 2 veszteségem! Köszönöm a válaszát! Szép napot!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt dr.úr!
PCOS-Vagyok
2019 -es hormonvèrvétel eredménye: FSH-HORMON 8.1 U/L
LH: 20.0 U/L
PROGESTERON: 0.160 nmol/L
ÖSZTRADIOL: 175.3 pmol/L
PROLAKTIN : 177 mU/L
TESTOSTERON: 1.26 nmol/L
A mostani eredményem 2021.09.08. hormon vérvétel (menstruációm Július 27.-én volt) hormon vérvétel oka ritkán jelentkező menstruáció.
FSH: 1.3 U/L
LH: 8.2 U/L
PROGESTERON: 35.190 nmol/L
ÖSZTRADIOL: 821.4 pmol/L
PROLACTIN: 561 mU/L
TESTOSTERON: 0.95 nmol/L
VÉRCUKOR SZINTEM RENDBEN
Magas PROLACTIN szintem miatt BROMOCRIPTIN-RICHTER 2.5 MG TABLETTÁT írtak ki amit 2 hónapig szednem kell,majd úgyra kell mennem vérvételre.
A kérdésem az lenne hogy a 2019-es 2021-es eredményeimmel Összehasonlítva romlott vagy javult a vérképem?
Természetes úton lehet gyerekem ezekkel az eredményekkel?
Eredmények alapján valószínű vagy nem hogy van peteérésem?
Az baj hogy méhpempőt szedek?
Párom sajnos klinefelter szindrómás de ő is szedi a méhpempőt nála ez lehet probléma?
Válaszát is előre köszönöm.

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm Doktor Úr!
6+5 hetes terhesen barnás folyással mentem el a sürgősségire. Hasi ultrahangon nézett az orvos annyit mondott hogy 32 mm petezsak. Szedjek progeszteront jó pár hétig.
Azt mondta szerinte nem lesz probléma. Interneten utána olvasgatva azonban aggaszt néhány dolog. 32mm petezsaknal már szoktak mondani hogy van embrió, ha nincs az gond. Nem mondta azt se hogy lát szikholyagot, de azt se hogy nem lát. Ön szerint van remény?
De miért irt fel gyógyszert ha egyértelmű hogy nem lesz már embrió?
Válaszát előre is köszönöm
Alexandra

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Az alábbi eredményeim alapján szükségét látja további vizsgálatoknak a gyermekvállaláshoz?
2 nappal a menstruáció előtti (ciklus 23. napja) értékeim:
Prolaktin 363,0
Progeszteron 10,73
ciklus 5. napi:
TSH 1,670
AMH plusz 2,410
FSH 11,1
LH 6,2
Prolaktin 329
Ösztradiol 220,5
Progeszteron 1,51
Tesztoszteron 0,880
Ezek márciusi értékek, áprilisban volt egy endometriózis műtétem (mindkét petefészekben, dió és tojás nagyságú), az esetleg befolyásolhatta a hormontermelést is?

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Egy éve történt vetélés miatt elvégeztettem több hormon vizsgálatot.Mindegyik rendben volt, utoljára jött a progeszteron szint mérés a ciklus 21. napján.
Eredmény: 15,98 nmol/L.Ez az érték megfelelő számomra? 33 éves babatervezés előtt álló nő vagyok.
Szeretném becsatolni a többi eredményt is a biztonság kedvéért: (ciklus 3. napja)
AMH: 4,67 ng/mL
FSH: 4,7 IU/L
LH: 2,7 IU/L
Prolaktin: 174 mlU/L
Ösztradiol: 210 Pmol/L
Totál tesztoszteron: 0.91 nmol/L
TSH,T3,T4 teljesen rendben van.
Megtisztelő válaszát köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Páromnak a Profertil szedését javasolták rossz spermakép miatt tavaly decemberben.
Azóta szedi a vitamint, naponta 2 szemet. Egyszer volt azóta újból nézetni az értékeit 3 hónappal a szedés megkezdése után, akkor változott az eredménye kicsit, de sajnos azóta sem fogant meg a várva várt baba.
Azt szeretném megkérdezni, hogy mennyi ideig lehet szedni folyamatosan a Profertil.t? És mi az az idő, amin túl Ön szerint már egyáltalán nem szabad, illetve mennyi szünetet kell hagyni vagy mi az az idő, aminek eltelte után egyáltalán felesleges?!
Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt doktor Úr!
Túl vagyok egy lombik be ültetésen, ET+8nap volt nyálkás fehéres folyásom. ET+7 nap negatív tesztem volt (10-es)
ET +9 nap reggel a teszt halvány pozitív lett, S a hcg vér vétel eredményem 15.
Esetleg van még remény babára? Vagy csak kémiai terhesség lehet.

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
33 éves vagyok, van már egy 2 éves kisfiam, akivel természetes úton sikerült teherbe esnem 6 hónap próbálkozás után. Ezután tavaly december elején volt egy spontán korai vetélésem, vérezgettem az elejétől és a progeszteron se segített. Nagyjából 4-5 hetes lehettem. Utána ez év januártól ismét elkezdtünk próbálkozni, eddig eredménytelenül. Miután csináltattam egy teljes hormonvizsgálatot, kiderült, hogy a progeszteron szintem egy kicsit alacsony. Ez a 2. ciklus, amikor az ovuláció utáni 1. naptól szedek 2x1 Duphastont. Itt lehet hagyatkozni az otthon végezhető ovulációs tesztekre? Emellett pedig a progeszteron ellenére a menstruáció előtt 4 nappal mindig elkezd nagyon kevés barnás folyásom lenni. Ez az ovuláció utáni 14. napon már erősebb barnás. Abba kellene hagynom ilyenkor a progeszteront már akkor, amikor a halvány barnás folyás jelentkezik vagy mindenképp végig kell szednem a 14 napi adagot? Lehetséges, hogy túl kevés a napi 2x1? Köszönöm előre is válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Ovuláció hiánya miatt clostilbegyt tablettát szedtem aug-ban, bár aztán 6 napig pozitív ovulációs tesztem volt, 20. ciklusnapon volt ovulációm (szerintem, a görbém és a tünetek alapján). Rá 9. és 10. napon pecsételő, majd közepesen erős sötétbarna nyúlós, tojásfehérjeszerű nyákos vérzés 2 napja (napi egy betét elég), ma is tart még. Halvány, elmosódott csík a terhességi teszten hétfőn. A menzesznek csak mától kellett volna megjönnie. Lehet a clostytól előrejött a 29.napra? Vagy ez lehet vetélés? Nőgyógyászhoz csak jövő hét péntekre kaptam időpontot. Csatolom a görbémet ( sajnos csak későn kezdtem el vezetni, de biztos segít):
http://www.ciklus.hu/images/diagramok/4aad99856897c429fe4ed372d6495ccc_210807_210908_1631059200_.png
Köszönöm a mielőbbi segítségét!
Andrea

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Az alábbi eredményeim alapján szükségét látja további vizsgálatoknak? Gyermekvállalás a cél.
Ciklus 3. napján vérvétel eredményei:
Albumin: 45
TSH: 2,030
Szabad T4: 14,3
Szabad T3: 5,1
D vitamin(25OH): 46,5
AMH-plusz: 0,92
FSH: 8,7
LH: 3,3
Prolaktin: 177
Ösztradiol: 108,7
Totál tesztoszteron: 0,64
Szabad tesztoszteron: 0,0006
Szabad tesztosztreon%: 0,94
Bioaktív tesztoszteron: 0,15
Bioaktív tesztoszteron: 23,4%
SHBG: 89
DHEA szulfát: 4,75
aTPO: 28
Előre is köszöm a válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
A második gyermekvállalás előtt állunk. A férjemnél herevisszert diagnosztizáltak, a jól mozgó spermák 30% alatt vannak. Jelenleg vitamin kúrán van, de ha nem sikerül javítani az értékeken, akkor a műtét is szóba jöhet.
Nálam 20 FSH-t es 0,25 amh-t mértek a labor alapján. Van már egy 2 éves gyermekünk, spontán terhességből kb 1 év próbálkozás után. A második gyermekvállalási szándékunk több mint 1 éve tart. Ön szerint a saját ciklusos inszeminációval érdemes lehet próblkozni, a rosszul mozgó spermiumok miatt?
A lehető legveszélytelenebb és legtermészetesebb megoldást keressük, hormon mentesen. Előre is köszönöm.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
41 éves vagyok és a tavalyi évben volt két korai vetélésem.
Most pár nappal vagyok túl az inszemináción. A tegnapi nap kezdtem progreszteront használni az előírtak szerint: Utrogestan (3x2), Duphaston (2x2).
A mai nap azonban azt az információt kaptam egy külföldi orvostól, hogy a Duphastont NEM ajánlja a WHO várandósoknak, több országban betiltották, és van arról tanulmány, hogy a magzatnak nem tesz jót, valamint a hasznosulása is gyenge.
Az volna a kérdésem, hogy Ön szerint mindenképp szükséges-e mindkét készítmény alkalmazása, ténylegesen lehet/van-e ilyen kockázata a Duphaston-nak, illetve esetleg okoz-e bármi problémát a Duphaston elhagyása. Eléggé megijedtem az esetleges magzatkárosító kockázattól.
(A progreszteronon kívül immunológiai és egy enyhe véralvadás probléma miatt Prednisolont, illetve napi 1 Clexan 0,4-es injekciót is használok).
Esetlegesen mi a véleménye a természetes progreszteron-krém alkalmazásáról (Women’s Cream), használhatok-e azt a fentiek mellett?
Válaszát előre is köszönöm,
Üdvözlettel,
Anna

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
32 éves vagyok (még nem szültem) és a következő gondom van: már 5 hónapja csak 2 napig van rendes menstruációm, utána nagyon minimális szinte csak barnázás. Folyamatosan fáj a hasam bal oldalon a petefészeknél, cisztám is van ott. Közben csomókban hullik a hajam, zsíros a bőröm, pattanásos lettem ami rám soha nem volt jellemző. Egyfolytában ennék, ha pedig nem tudok, remegek és rosszul vagyok, szédülök. A kérdésem az lenne, hogy Ön szerint mi lehet a gond? Ezek a tünetek összefüggésben vannak egymással? Előre is köszönöm a válaszát .

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
A 12 hetes és a 20 hetes genetikai UH eddig mindig mindent rendben mutatott, a magzat minden értéke, mérete tökéletes. Néhány napja voltunk 5D babamozin genetikával egybekötve, mindez a 25. betöltött héten. A vizsgáló orvos azt mondta, hogy minden rendben van, de ilyet még nem látott magzatnál. Enyhe S alakot látott a gerincnél, amikor oldalról nézte, így most ráírta a papírra, hogy scoliosis. Javasolták, hogy későbbi időpontban ismételjük meg, hogy csak épp olyan pozícióban feküdt a magzat vagy valóban fenn áll a scoliosis. Nyitott hátgerinc nincs, csigolyák rendben van, ez egyértelműen látszik. Ön mit gondol? Létezhet ilyen? A vizsgáló orvos azt mondta, nem látott még ilyet magzatnál.

A választ itt olvashatod.
 

Jó estét!
Érdeklődni szeretnék,hogy normális-e a hőemelkedés 37.2-37.5 fok kb. 5 hetes terhes lehetek.Most fogok menni a nőgyógyászomhoz,több tesztem pozitív emellett hányinger is jelen van?!Ez mennyire normális?
Köszönöm a válaszát

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Az alábbi eredményeim alapján szükségét látja további vizsgálatoknak? (6 hónapja próbálkozunk sikertelenül babával)
Ciklus 4. napján vérvétel eredményei:
LH 5,00 IU/L
FSH 7,80 IU/L
Prolaktin 149,0 mIU/L
Ösztradiol 272,0 pmol/L
AMH plusz (Anti-müllerian hormon) 3,51 ng/mL
Tesztoszteron 0,910 nmol/L
Szabad tesztoszteron 0,01 nmol/L
Szabad tesztoszteron % 1,32 %
Biológiailag aktív tesztoszteron 0,310 nmol/L
Biológiailag aktív tesztoszteron % 34,1 %
SHBG 53,0 nmol/L
Ciklus 21. napján vérvétel eredményei:
TSH 2,150 mIU/L
Szabad T4 17,00 pmol/L
Szabad T3 5,00 pmol/L
Tireoglobulin 9,28 ng/mL
Anti-TPO <28
LH 5,90 IU/L
FSH 2,90 IU/L
Prolaktin 236,0 mIU/L
Ösztradiol 851,4 pmol/L
AMH plusz (Anti-müllerian hormon) 3,80 ng/mL
Tesztoszteron 0,890 nmol/L
SHBG 73,3 nmol/L
DHEA szulfát 6,01 umol/L
Előre is köszönöm a válaszát.

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
36 éves vagyok, a férjemmel kisbabát szeretnénk. Az előző házasságomból van már egy 9 éves kisfiam spontán terhességből. Decemberben volt egy 6. heti vetélésem. Abban kérném a segítségét, hogy az eredményeim alapján mit javasol, inszem, lombik, vagy még várhatunk ezzel és sikerülhet természetes úton is? Mit tanácsol?
AMHP: 3-szor nézettem (május, július, augusztus): 1,07; 1,29; 1,15;
21. napi vérvétel (május):
TSH: 1,47
FT3 II: 4,74
FT4 3: 16,34
Anti-TG: 12,86
Anti-TPO: 9,79
Prog III: 63,98
3. napi vérvétel (június):
FSH: 11,0
LH: 6,06
Szerum prolaktin: 326,1
Total testosteron: 0,389
Szérum estradiol: 41,3
DHEA-S: 2,22
21. napi vérvétel (augusztus):
Progeszteron: 42,21
3. napi (augusztus):
LH: 8,9
FSH:14,1
Köszönöm szépen!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dokotr Úr!
A férjemmel kb 1,5 éve próbálkozunk sajnos sikertelenül, 33 éves vagyok. Van már egy gyerekünk, akik 1 évre született spontán. Páromnál vannak nehezítő tényezők sajnos, amit jelenleg kezelnek.
Hormon vizsgálatom eredménye 5. nap
TSH 1,118 uIU/ml
AMH 0,26 ng/ml
Tesztoszteron 0,35 nmol/l
Progeszteron 0,79 nmol/l
Ösztradiol 98,0 pmol/l
Prolaktin 7,20 ng/ml
LH 8,49 mIU/ml
FSH 21,59 mIU/ml
21. napi eredményeim:
TSH 1,636 uIU/ml
Progeszteron 38,59 nmol/l
Érdeklődni szeretnék, hogy ezek az értékek rendben vannak -e ? Szükségem lehet-e gyógyszeres kezelésre? Válaszát és segítségét előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves doktor úr! Július 2.-án műtöttek méhenkívüli terhesség miatt kivették a jobb oldali petevezetékemet laparoscopiás eljárással, a műtét után volt némi vérezgetés pár napon keresztül, de viszont azóta nem jelentkezett a menstruációm. Azt szeretném kérdezni, hogy ez lehet a műtét végett? Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm ! 6hónapja 17 naposak a ciklusaim. De babát is tervezünk esetleg így is lehetséges vagy itt gond van? A nőgyógyászom meg ultrahangozott annyit mondod tiszta a méhem és kész. Én kicsit aggódóm hogy azért ez a 17 nap nem elég egy baba megfoganásához. Ön mit gondol? Köszönöm a válaszát.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Lombik programunk augusztus közepén indul, két sikertelen inszemináció után.
A tsh értékem ciklus 2.napján 1640 mIU/L
A prolaktin pedig 184 mIU/L viszont a ciklus 17. ik napján már 354 mIU/L
Engem ez aggaszt kicsit, mert ugyan normál tartományban mutatják a leleteken, de mégis sok helyről hallom, és olvasom hogy 1 körüli tsh , és alacsonyabb prolaktin szint jó a sikeres lombikhoz. Van okom aggódni, vagy ezekkel az értékekkel is lehet sikeres a lombikunk? “Apa” problémákkal kerültünk meddőségi intézménybe, sajnos a férjemnek alacsony a spermaszám, és legutóbb 99% fejeltérés volt. Illetve a morfológia sem túl jó. Ezáltal PICSI eljárás lesz.
Válaszát előre is nagyon köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Labor eredményeim alapján szeretném kérni segítségét.
Korelőzményem: 10 év után hagytam abba a novinette nevű fogamzásgátló gyógyszert. Márciustól nincs, csak norcolut gyógyszerrel menstruációm. Decemberi nőgyógyászati vizsgálatomon minden rendben volt, míg a márciusikor már 7 cm-es cisztát és PCOS-t diagnosztizáltak. Családalapítás a cél.
Laboreredményeim:
Ciklus 4. nap:
Ultra szenzitív hTSH: 1,20 uIU/ml
Szabad T4 meghatározása: 1,15 ng/dl
Szabad T3 meghatározása: 3,43 pg/ml
Fol.stim. hormon: 6,8 mIU/ml
Luteinizáló hormon: 11,3 mIU/ml
Prolactin meghatározása: 15,67 ng/mL
Progeszteron meghat: 1,18 nmol/l
Oestradiol meghat.: 160,30 pmol/l
Tesztoszteron meghat.: 0,82 nmol/l
Ciklus 14. nap:
Glukóz meghat.hexok.: 5,10 mmol/l
Vércukor profil II. (60 perc): 5,51 mmol/l
Vércukor profil III. (120 perc): 6,54 mmol/l Insulin meghat.: 7,63 uIU/ml
23310 Insulin-2 (60 perc): 27,37 uIU/ml
23310 Inzulin-3 (120 perc): 43,99 uIU/ml
Ciklus 21. nap:
Prolactin meghatározása: 11,13 ng/mL
24350 Progeszteron meghat.: 1,04 nmol/l
Egyik vélemény alapján: clostilbegyt kúra javasolt, majd folyamatos kontroll alatt megkísérelni a megtermékenyülést. Másik vélemény szerint az IR-t kellene kezelni Merckformint xr 500 3 hónapos kúrával.
Hálásan köszönöm szakmai válaszát és a rám fordított idejét!

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm! A fő kérdésem az lenne, hogy mi rosszabb korai terhességnél a magas TSH érték (4,7), vagy a jód megvonása? Valóban annyira esszenciális a magzati fejlődéshez a jód? Nem autoimmun eredetű pajzsmirigy alulműködésemet április óta beállítottuk 1,2 TSH környékére, ebben egyébként a jódozott só elhagyása segített nekem, hiába írják neten mindenhol, hogy csak autoimmun eredetű pajzsmirigy elégtelenségnél okoz a jód gondot. Júliusi első lombikunk úgy néz ki sikeres lett, viszont 2 hete olvastam, hogy milyen fontos a jód a magzatnak, így elkezdtem a jódot tartalmazó babavárót szedni, viszont így a tökéletes tsh értékem felment 4,7-re. Jódhiánynál és pajzsmirigy alulműködésnél is veszélyfaktor lehet a babánál alacsonyabb IQ szint, kretenizmus kialakulása. Nem tudom mit tegyek, előnyösebb lenne-e inkább az alulműködést újra rendbe tenni a jód elhagyásával, így elkerülve a vetélés kockázatát? Endokrinológus szakorvoshoz legkorábbi szabad időpontok szeptemberre vannak, addigra lassan az első trimeszter végére érnék. Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
A 20 hetes genetikai UH vizsgálaton az AC értékre 131 mm-t mérték. Az összes többi érték és méret tökéletes.
Két héttel ezelőtt, a 18. héten a szülész-nőgyógyászom is 131 mm AC értéket mért. Mi lehet az oka, hogy minden méret nagyobb lett, csak az AC nem? Ezt leszámítva minden rendben van, minden érték tökéletes. Kell aggódni emiatt? Lehetséges, hogy mivel két különböző géppel történt a vizsgálat, emiatt is lehet más-más érték?
Köszönöm válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm!

Június folyamán túlestünk az első lombik programunkon. 22.-én két megtermékenyített petesejtet kaptunk vissza. Nagyon szerencsések vagyunk, hiszen elsőre sikerült megtapadnia egynek.
6 hét 0 napján voltam az első ultrahangon az intézetbe, egy 6,4 mm petezsákot látták. A doktornő azt mondta, a terhesség korának megfelelő, amit lát. Egy hétre rá, a saját nőgyógyászom is megvizsgált. 11×6mm petezsák, benne 2x2mm szikholyag. Embrió még nem látható. 6+6 héten, hogy hogy nem látható még? Nőgyógyaszom nem mondott semmi rosszat, 3 hét múlva kell újra mennem hozzá. De mire haza értem, elkezdtem aggódni, hogy valami baj van...ezeket az értékeket az 5. héten kellett volna látnunk. Miért van így lemaradva a fejlődésben? Behozhatja még?

A választ itt olvashatod.
 

Jó napot Dr úr!
Ma vagyok 6+3 hetes kismama! Tegnapi nap folyamán voltam magánlaborba ahol levetettem többek között a progeszteron értékemet mivel jövőhéteb megyek endokrinológushoz!( pm alúlműködés,IR,és hipofízis micr adenoma áll fent ezek mind kezelve vannak)
A progeszteron értékem napi 2×1 progeszteron exeltis mellett 46,60 nmol/L lett! Ez normál értéknek számír ennyi idős terhességnél! Kicsit stesszelek mivel volt már egy spont vetélésem és egy 13heti terhesség megszakításom fejlődési rendellenesség végett! És őt már nagyon de nagyon szeretném egészségesen kihordani! Megtiszelő válaszát előrre is nagyon köszönöm!
További szép napot!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Ugyan "még csak" három hónapja próbálkozunk férjemmel, szeretném tudni, hogy minden rendben van velem, így kivizsgáltattam magam tekintettel arra is, hogy sokáig fogamzásgátlót szedtem és a három hónapból egyszer volt egy kémiai terhességem. A pajzsmirigyem alulműködik (4,5 volt a TSH értékem), szerencsére ATPO negatív lett, így 50-es letroxot szedek 3 hete. A harmadik napi hormoneredményeim teljesen rendben vannak, viszont a 21. napival gondok vannak. Előző hónapokat alapul véve a 25. napon mentem a vizsgálatra, mert elég hosszúak (33 naposak átlagosan) a ciklusaim, így később is ovulálok. A progeszteron szinten sajnos nagyon alacsony, 2,97, de a görbém alapján sajnos ebben a hónapban nem vagyok benne biztos, hogy történt-e egyáltalán ovuláció. Ön szerint ez az alacsony érték az ovuláció elmaradása utal vagy arra, hogy korábban volt és túl későn mentem a vizsgálatra?
Szeretném a segítségét kérni az terheléses vércukor vizsgálatom eredményével kapcsolatban is:
Glükóz: 4,7 mmol/l
Inzulin: 1,7 uIU/ml
Glükóz 60 perc: 9,4 mmol/l
Inzulin 60 perc: 65,39 uIU/ml
Glükóz 120 perc: 6,8 mmol/l
Inzulin 120 perc: 24,2 uIU/ml
Köszönöm szépen!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
11. heti terhesség idején a non-invazív vérteszt Down-szindrómára határérték feletti értéket mutatott. A 12. heti kötelező UH vizsgálaton a kórházban 2,3 mm tarkóredőt és 2,2 mm orrcsontot láttak. Rá 3 napra a vérteszt miatt visszahívtak boholybiopsziára, ami előtt szintén végeztek UH vizsgálatot, amin 2,5 mm tarkóredőt és csökevényes orrcsontot írtak le.
3 nap eltéréssel lehet ilyen különbségeket látni? Elkeserítő a helyzet ezek után, az orvos szerint nem igazán kecsegtető a helyzetünk... Várjuk a biopszia eredményét remélve a jó eredményeket. Bár azt mondják, hogy ezek a vértesztek annyira jók, mint az invazív tesztek.

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm! Inzulinrezisztencia vizsgálatom eredménye 10,4; 60 perces 40,5; 120 perces 46,7 mIU/L. Glükoz: 5,3 mmol/L; 60 perces 6,4 és a 120 perces 5,6. Homa-IR: 2,4. A 22. napi vizsgálat progeszteron 38,12 nmol/L (10.62-81.28). Az IR 120 perc nem tűnik jónak, van vele dolgom vagy pedig rendben van?

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Dr Tekse István!
Párommal kb 1 éve próbálkozunk sajnos sikertelenül, 36 éves vagyok.
Hormon vizsgálatom eredménye 3. nap
LH 4,40 IU/L
FSH 6,20 IU/L
Prolaktin 373,0 mIU/L
Ösztraidol 665,8 pmol/L
AMH 1,13 ng/ML
Tesztoszteron 0,570 nmol/L
Doktor Úr szerint ezek az értékek utalhatnak esetleg arra, hogy nem sikerült sajnos még a teherbeesés? Szükségem lehet gyógyszeres kezelésre? Válaszát és segítségét előre is megköszönve...

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
16+3 hetes várandós kismama vagyok. A tegnapi napon (2021.06.28) a reggeli vérvétel alapján a glükóz csak 2.6 a 3,3-5,1 nmol/l helyett valamint a vizeletben van ketontest is (+).
2x1000 mg Merckformint szed, mivel IR van.
Az alacsonyabb vércukor minek lehet az oka? Magas a Merckformin dózis vagy több szénhidrátot kellene bevinni? 160 g diétán van, de előfordul, hogy nem éri el a 160 grammot, mert éppen nem nincs étvágya, nem kíván semmit, stb. Egyébként nincs rosszulléte, hogy ingadozna a cukra.
Mi lehet a megoldás?

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Dr. Tekse István!
Párommal 1 éve próbálkozunk a babaprojekttel. Van már 2 gyermekem a volt férjemtől. 1 hónapja voltam hormonvizsgálaton, ennek eredménye: (ciklus 3. napján): TSH: 3.5, LH: 7.2, FSH: 6.8, Prolaktin: 11.5, Tesztoszteron: 21,93, Ösztradiol: 67.5.
(ciklus 21. napján): progeszteron: 13.5 ng/mL, ösztradiol: 169,17 pg/mL. Sokat olvastam arról, hogy a TSH-nak 1-2 között kell lennie, de 2 nőgyógyász és 1 endokrinologus is azt mondta, hogy ez így megfelel, de valahogy nem hagy engem ez nyugodni. Endokr. írt fel minimális hormont, de csak azért mert én kértem. Peteérésem kb 2 havonta van, ha van, mivel akkor érzem a szúrkálást a hasamban. Önnek mi a véleménye erről? Nem tudom eldönteni hogy szedjem-e. Nagyon köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Egy friss diagnózis szerint pajzsmirigy alulműködésem van.
TSH: 2,72 mlU (ref:0,55-4,78),
T4: 10,70 pmol/l (ref:11,5-22,7),
T3:4,60 pmol/l (ref:3,5-6,5)
5 napja szedek fél Euthyrox tablettát, aminek az adagját napokon belül fel kell emelnem 1 tablettára. Nem tudom, hogy ennél a gyógyszernél normális dolog-e, de olyan érzésem van, mintha gombóc lenne a torkomban, viszket és be is vagyok rekedve. A betegtájékoztatón nem találtam ilyen mellékhatást, szeretném kérdezni, hogy ez normális reakció a hozzászokás alatt, vagy inkább allergiára gondoljak?
Köszönöm megtisztelő válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
05.13.án volt fagyasztott embrió transzferem, ami most sikerült. ET+12 napon 934 IU/L volt a HCG eredményem, ET+20 napon 12735,9 IU/L, illetve most nézettem progeszteron szintet, ami csak 30,21 nmol/L (referencia 1 trimeszterben 35,68-286,20 nmol/L).
Most Cyclogest 400mg kúpot használok napi 2x1 és Duphaston 10 mg tablettát 2x1.
Eléggé megijedtem, hogy a határérték alatt van a progeszteron szintem, mit javasol a Doktor Úr, szükséges emelni az adagon, veszélytelen?
Köszönöm válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Párom spermaeredményei sajnos nem jók. A napokban pedig 5 napig magas láza is volt. A láz tovább ronthatja az értékeit?! Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Trombózispanel vizsgálat során a következő eredményt kaptam: MTHFR C677T és A1298C mindkettő esetén 1.allél normál
2.allél mutáns
genotípus: heterozygota
Érdeklődni szeretnék, hogy ez pontosan mit jelent, illetve várandósság esetén ez okozhat e gondot, szükséges e valamit szedni rá?
Előre is kösönöm a válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Általában 26-30 naposak a ciklusaim. Luteális szakaszom 12 napos(korábbi hőmérőzésnél kidetült).
Múlt hónapban 33 napos lett a ciklusom.
Utolsó menzesz első napja április 22.
Május 8.-án a ciklus 17.napján középidős fájdalom és tojásfehérjés nyák is volt.Aznap együtt is voltunk párommal.
Luteális fázis leteltével nem jött meg a menzeszem már azt hittem terhesség.A hőm megvolt emelkedve a luteális fázisban.Viszont rá majdnem egy hétre megjött.Így 34 napos lett a ciklusom.Ez mitől lehet? Mikor lehetett akkor peteérés?Olyan egyértelmű jelei voltak pedig a 17 .nap.
Köszönöm válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Az lenne a kérdèsem , hogy 2,89 ng/ml AMH érték 27 évesen ideális ?
Illetve , ovulációkor van hogy a “tojásfehérjés” nyák helyett bő vizes folyásom van 2-3 napig színtelen szagtalan nem kellemetlen ,és általában ovuláció környékén van ez normális vagy a tojásfehérjés lenne a normális?
Köszönöm válaszát.

A választ itt olvashatod.
 

Jó napot kívánok.Első lombik előkészítés zajlik, jelenleg a Gonapeptyl injekciót kapom napi egyet.Normálisan 26 napos ciklusaim vannak és már két napja késik a menstruációm , tudom ez nem sok de máskor mindig pontosan jön.Ez normálisnak vehető az injekció miatt?

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
42 éve vagyok, tavaly ősszel októberben teherbe estem annak ellenére, hogy orvosom azt mondta hüvelyi UH alapján hogy vékony a méhnyálkahártya és peteérésem sincs. Sajnos a terhességem 6. hetében elvetéltem. Utána folyamatosan próbálkoztunk de sikertelenül.
Két hete hormonvizsgálat volt.
LH: 12,48 IU/l
FSH: 7.12 IU/l
Progeszteron:7,900nmol/L
Ösztradiol:602,0 pmol/L
Totál tesztoszteron: 1.190 nmol/L 0,480-1,850
Prolactin: 358.05 mIU/L 108,78 -557,13
TSH: 0,870 mIU/L 0,350 -4,940
Anti-Müller : 7.60pmol/l nagyon alacsony:0-2,14 pmol/l alacsony: 2-13 pmol/l
EZ az AMH érték már tényleg nem stimulálható? Vagy van bármi alternatív lehetőség?
Köszönöm előre is DoktorÚr segítségét
Üdvözlettel

A választ itt olvashatod.
 

Jó napot!
34 éves vagyok volt egy lombikom ami sajnos nem sikerült!
Azóta voltam cukorterhelesen az eredményem
Ehgyomori 4.7
60perces 7.1
120perces 3.7
A háziorvosom azt mondta ezek jó eredmények nem utal se inzulinrezisztenciara se cukorbetegsegre!
Arra lennék kíváncsi önnek mi a véleménye lombik hoz ezek jó eredmények?
Az Amh értékem lombik előtt 1,28 pmol volt
Most májusban már 12,5 pmol
Ez jó eredmény vagy nem?
Köszönöm előre válaszát varom!
Üdv

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
25 éves vagyok, 2020. november 11-én szedtem be az utolsó fogamzásgátló tablettát, előtte kb. 9 évig szedtem. Azóta rendszertelen a vérzésem, 2021. februárban kb. végig véreztem egy két nap kimaradással, akkor is barna folyásom volt. Első normálisnak mondható ciklusom 2021.03.21.-04.22. volt, és bízom benne, hogy a jelenlegi is hasonlóan alakul. Férjemmel babát szeretnénk. A 04.22-i vérzés előtt volt pár erősen pozitív korai terhességi tesztem, de sajnos 04.22-én megjött, így az orvos korai vetélést állapított meg aznap és rá egy hétre a kontroll alkalmával is. Ezenkívül korábban azt is mondta, hogy policiszták vannak a petefészkeimen. Május 7-én, tehát a 18. ciklusnapomon csináltam egy terhességi tesztet, hogy kizárjam az álpozitivitást (úgy hallottam, hogy a ciszták okozhatnak ilyet), hiszen ekkor még nem és már nem lehetne pozitív, ehhez képest több teszt is pozitív lett és a véremben 18 egységnyi hcg mutatkozott. Kérdéseim: Ön szerint mi okozhatja a hcg jelenlétét a szervezetemben, lehet-e még ennyi idő elteltével a vetélés következménye? Az, hogy most policisztáim vannak, lehet még a fogamzásgátló hatása? Én bízom benne, hogy csak idő kell a szervezetemnek, hogy újra helyre álljon a hormon-háztartásom és a bekövetező ovulációk miatt ne alakuljon ki több ciszta és a jelenlegiek felszívódjanak. Előre is köszönöm a segítségét! Üdvözlettel!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
A 3 pontos cukorterhelés eredményem értékelésében szeretném a segítségét kérni.
0' Glükóz: 5,6
60' Glükóz: 7,4
120'Glükóz: 5,7
0' Inzulin: 5,8
60' Inzulin: 68,6
120' Inzulin: 45,4
Homa index: 1,45
Köszönöm szépen!

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, hogy a méhnyálkahártya vastagságat mivel lehetne növelni? Több ciklus monitorozas, illetve hormon panelek után kiderult hogy hormonális problémám nincs, illetve a petefeszkeim megfelelően működnek. Azonban a nyalkahartya ovuláció környékén általában 6mm.legutobbi ösztrogén / estrofem 2 mg - napi 2x - ciklus 4-10.napja,ill. Ciklus 17-27. Luteális fázisban progesteron exeltis 100 mg napi 2xszedés ellenére sem lett sajnos vastagabb
Betegség hashimoto, tavaly két missed ab 8.hetben.
Napi 400 mg e vitamin, 75 mg syntroxine, omega 3, babaváró vitamin, d vitamin, magnézium, q10 illetve belfal erősítése re kollagén, valamint roxt komplexen.
Előre is köszönöm válaszát - lehetséges hogy a kérdésem nem válik publikussa!?
Udv

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr! Elozo hónapban candida fertőzés miatt nőgyógyásznál voltam, aki tobbek kozott Fluconazol Generir tablettát (2szem) es Canesten kupot irt fel. A ketelessel a tuneteim elmúltak. Ebben a ciklusban viszont LH teszttel es hőmérséklet méréssel is azt tapasztalom, hogy nincs ovulaciom. Lehetseges, hogy a gyogyszernek koze van hozza? Eddigi mérések alapjan pontosan 28 napos ciklusom es 14-15. Napom volt mindig pozitiv az ovulacios teszt. Honapok ota figyelem. Keressem fel ujra az orvosom vagy túlreagálom es varjam meg a jövő honapot?
Elore is köszönöm megtisztelo válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Van két gyerekem, szeretnék egy harmadik babát. Mindkét gyerekem elég hosszas próbálkozásra jött össze, végül természetes úton. Endometriózisom és adenomiozisom is van.
Már a második gyerek megfoganása előtt el volt záródva a bal petevezetékem. Nemrég megműtöttek laparoszkóppal, hogy megnézzék az endometriózist. A műtét során az átjárhatóságot is vizsgálták, a bal petevezeték lezárt, de nem vették ki.
Júniusban FET-em lenne, jelenleg GNRH-t kapok.
Olvasgattam a hydrosalpinxról és olvastam itt az Ön véleményét is. Azt írja, van, hogy csak középidőben látható a jelenség. A műtét nem középidőben volt, hanem a ciklus 5. napján. Jól értem, hogy Ön az én esetemben mindenképp kivette volna a petevezetéket, vagy minimum lezárta volna?
GNRH alatt jól gondolom, hogy nincs is értelme átjárhatósági vizsgálatot csináltatni? (egy meddőséggel foglalkozó orvos javasolta, hogy ismét csináltassak egy hycosyt, hogy abból lássuk, van-e folyadék a lezárt vezetékben vagy nincs)
Mivel nincs középidő a GNRH miatt, így gondolom, a folyadék úgysem látszódna...
Ön szerint az esetemben el kellene mennem egy újabb laparoszkópiára és kivetetni a petevezetéket még a FET előtt?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Sajnos annyi helyről kaptam egymásnak ellentmondó válaszokat, valószínű Ön sem tud 100%os valaszt adni, de mégis érdekelne a véleménye. Gyerektervezesi fazisbam vagyunk. Egy éve próbálkozunk eddig még sikertelenül.
A covid oltassal kapcsolatban érdekelne az álláspontja. Pfizer oltás elott állok. Orvosom nem javasolja az oltást a gyerektervezes miatt. Masik orvos szerint nyugodtan oltathatom magam a babaprojekttol függetlenül es próbálkozhatunk, nincs hatassal rá. A harmadik szakvélemény pedig oltas mellett all, viszont javasolja a babatervezes felfüggesztését honapokra, amit tekintve az eddigi kudarcokat nagyon nem szeretnénk. Mi az Ön véleménye orvosi szemmel? Kulfoldi tanulnanyok is nagyon eltérő allasponton vannak ebben a témában.
Elore is köszönöm megtisztelő válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Az utolsó menstruáció első napja 2021.03.06-án volt, ez alapján 6 hét + 3 nap a terhesség ideje.
2021.04.20-án volt az első UH vizsgálat. Ott azt írták a leletre, hogy a petezsák 11,5x8,9 mm, a CRL 2,5.
A nőgyógyász szerint ez a 2,5 még belefér, nem kell aggódni, inkább 5 hetes terhességnek felel meg. Ez a méret valóban kicsi, aggodalomra adhat okot? Elképzelhető, hogy később történt a beágyazódás és emiatt kisebb a méret?
Emellett ez szerepel még a leleten: "Bal ovarium: 62x68 mm, benne egy 58x55 mm-es egyrekeszű anechogén cystikus képlet"
A nőgyógyász nem adta a legteljesebbkörű felvilágosítást. Ez a ciszta jelenthez bármiféle problémát? Elvileg ez fel fog szívódni a méhlepény kialakulásával?
Köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Ur,
Korai terhessegem van még csak petezsak es szikholyag lathato.
Frontint szedtem ahogy megtudtam azonnal abbahagytam. Napi 1 szemet szedtem. Okozhat e magzat karosodast?
Koszonom

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm!
Dr. Úr lombik program elött állunk, de az eredményem nem lett túl jó. 37 éves vagyok. A vérvétel a ciklus 3.napi lett volna (azért csak lett volna mert késet így az első időpontot lemondtam kértem másikat de így is szombaton este lett menstruációm és fétfőn reggrl vették le a vért) elég stresszes időszak volt... Tehát az eredméyem: tsh:1310miu/l
Lh:15.30 iu/l
Fsh: 21.20 iu/l
Ploaktin:203.0 miu/l
Ösztradiol:161.0 pmol/l
Amh plusz:0.27 ng/ml
A kérdésem az lenne, hogy ezeken hogyan lehetne javítani, vagy mik a lehetőségek? A lombik program így is elindulhat? D3 vitamint elkezdtem szedni. Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelet Dr úr.
Tegnap tudtam meg h terhes vagyom az uh eredmény ,4 hét .6 nap lapos peteszak látható benne szikholyagal embricio nem . Van esély h meg marad a baba ??
Utolso mensz :2021.03.14

A választ itt olvashatod.
 

Üdvözlöm
Dr úr az lenne a kérdésem hogy ma voltam nőgyógyászati vizsgálaton , és 4+6 honapos terhességet Mutatott az uh vizsgalat .amibe petezsák látható 10 mm es szikholyagal .de embrió nem .lehet még esely ?? H van benne baba ?
Utolso menszesz. 2021.03.14 . 26 napos ciklus
Köszönöm válaszát .

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Egy biokémiai terhesség, egy első trimeszterben történt vetélés és egy méhen kívüli terhesség után 2020. júliusától kezdve két hónap clostilbegyt kezelés után 6 inszemináció következett, sajnos mindegyik eredménytelen volt, így a következő lépés a lombik program lesz. Az ehhez szükséges vizsgálatok alkalmával AMH Plus szintet néztek, ami 2,28 ng/ml lett. Ezzen kapcsolatban azt szeretném kérdezni Öntől, hogy ez a szint megfelelő-e (29 éves vagyok) egy lombik programhoz vagy akár egy spontán teherbeeséshez? Illetve hogy a 9 hónap stimuláció: ebből 7 hónap clostilbegyt és 2 hónap bemfola injekció) ronthat-e az AMH értéken, úgy, hogy a mérés az utolsó sikertelen inszem utáni ciklus 4. napján volt.
Válaszát köszönöm,

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Lassan 2 éve próbálkozom a teherbeeséssel, sajnos sikertelenül. Minden érték eddig nálam és a páromnál is jó, ezért elmentem cukoterheléses vizsgálatra, melynek eredménye a következő:
vércukor:
0’: 5
60’: 10,7
120’: 3,8
inzulin:
0’: 4,9
60’: 60,8
120’: 16,2
Ez alapján fennáll-e az inzulinrezisztencia gyanúja?
Válaszát előre is köszönöm,

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
42 éves leszek a nyáron. 10 éve szültem az első kisfiamat, természetes úton fogant. Úgy döntöttünk megpróbálkozunk még egy kisbabával, de előtte szeretném tudni mik az esélyeim, így elmentem vérvételre. A nőgyógyászati ultrahang rendben volt, ciklusom évek óta átlagosan 24 nap, rendszeres.
3. napi hormoneredményeim az alábbiak:
Acth:18,4pg/ml;
Shbg: 105,4; nmol/l;
Amh: 0,36ng/ml;
Dhea-s:4,8 umol/l;
Cortizol: 447nmol/l;
Tesztoszteron:2,51pmol,
Ösztradiol:391pmol/l,
Prolaktin:12,62ng/ml;
LH:3,25mlu/ml;
FSH:7,79mlu/ml,
TSh: 1,063uLU/ml; ft3:4,6pmol/l; Ft4: 10,39pmol/l.
21. napi eredmények:
ösztradiol:530pmol/l,
Progeszteron:26,74 nmol/l.
Mit gondol ezekről az eredményekről? Megfelelő a hormonok szintje illetve egymáshoz viszonyított aránya? Progeszteron pótlásra szükség lehet már az ovuláció után a vetélés elkerüléséhez?
Nagyon szépen köszönöm előre is!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
35 éves vagyok, párom 40 és több mint egy éve szeretnénk babát.
Páromnál 2021.03. hónapban történt kontroll spermatogram, Eredmények: Spermium koncentráció:6,1 m/ml Teljes spermiumszám 9,76 millió Motilitás:Progresszív 20% Non Pogresszív 10% Immot. 50% elfolyósodási idő: norm. viszkozitás norm. térfogat 1,6 ml Morfológiáról nem kaptam infót.
Profertil kapszula szedését folytassa Ön szerint? Nálam minden rendben. Ginositolt vagy valamilyen terhesvitamint szedjek? Spontán terherbeesésre esélyünk semmiképp sem lehet ilyen eredményekkel? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm! Tisztelettel: F.Iza

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Azt szeretném még megkérdezni az előző kérdésem mellé, hogy a teljes spermiumszám a térfogat és a spermium koncentráció szorzata, és az előző leleten 4,2 térfogat s.konc.: 5,75 és a teljes spermaszámhoz 12 millió szerepel a leleten. Nem értem... Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor úr! A nevem Noémi, Marosvásárhelyen élek. Hat éve diagnosztizáltak nálam méhen belüli fibromat, ami négy év alatt nagyon nagyon kevesett nőtt. Hosszú bő vérzésekkel, 13-14 napos ciklussal, erős hasfajassal. Majdnem öt hónapja elkezdtem Avivazni, részt vettem vettem egy online tanfolyamon és online gyakorló órákon. A ciklusom lerövidult egy hétre, fele annyi vérzéssel, hasfájás nélkül. Nagyon jó közerzetem lett, közben vaspótlas történt és történik, mivel kisült, hogy veszélyesen vérszegény vagyok. Most már a hemoglobin szintem is majdnem normális. Nem kávézok hat hónapja, sokat gyalogolok, DE most visszamenve nőgyógyászati vizsgálatra, kiderült, hogy egy év és egy hónap alatt majdnem két centit nőtt, ami sosem fordult még elő és nagyon jó a vérellátottsága. A kérdésem az hogy emiatt az Aviva lenne a hibás? :-) valamint ön véleménye szerint mit tehetnék? Amúgy a doki azt mondta, azért javult minden mert hátra esett a miomám, eddig a hólyagom nyomta, most meg a súlya miatt, meg amiatt, hogy fiókák lettek rajta, emiatt hátra esett. Mit tehetnék? Annyi homeopátiás, gyógynövényes dolgot kipróbáltam, orvosi kanabiszt, stb... És nemhogy segített volna, rontott a helyzeten. Köszönöm előre is válaszát! P. S. 40 éves vagyok, van egy 15 éves fiam, természetes szülés. Tisztelettel, Noémi :-)

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr Úr ! 39 éves vagyok 2 éve nem sikerül teherbe esnem tudna nekem valami gyógyszert vagy vitamint ajánlani hogy megfelelő peteérésem legyen . Tojásfehérje szerű nyákom sincs de peteérésem van.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr úr! Férjemmel babát szeretnénk de nincs tojásfehérjés nyákom a peteéréskor. Ez mitől lehet ?

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
43 éves leszek májusban. Januárban történt egy lombik petesejt leszívásom, ami nem termékenyült meg, így már visszaültetés sem volt. Most a két lombik között előírt 3 hónapot töltöm. Közbejött most az is, hogy az orvosom vastagnak találta a méhnyálkakártyámat (mensi 5. napján 16 mm). Most fogamzásgátlót írt fel erre a ciklusra, hátha ettől vékonyodik a méhnyálkahártyám. Ha igen akkor szuper, indulunk a következő lombikkal. Ha nem, akkor abrázió javasolt. Mensim 28 napra jön meg, vérvétel eredményeim tökéletesek egyébként.
Kérdésem pedig, hogy menet közben mit tehetnék azért, hogy a következő hónapban sikerüljön a megtermékenyítés, visszaültetés is? Omega3, QEnzim, Inofolic-ot tervezek szedni, viszont nem tudom, hogy valamelyik ezek közül befolyásolja a mh vastagságát. Tehát nem szeretnék úgy járni, hogy a fogigátlóval vékonyítom, közben pedig a vitaminok vastagítják. Remélem ért Doktor Úr :)
Válaszát köszönöm előre is.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Az lenne a kérdésem, hogy a follikularis fázis mitől változik( illetve az ovuláció időpontja)? Nekem minden hónapba eltérő az ovulációm ideje, nem kis eltéréssel egyik hónapban a 25.napon van a másikban a 14.napon van a harmadikban a 22.napon stb... lh tesztekkel nézem illetve utána progeszteron érték is van nézve( rá 7napra) ez alapján biztos, hogy van, ha csak más miatt is megtud emelkedni ez az érték...akkor nem biztos az ovuláció, de ha nem akkor biztosan van és akkor tájt amiket írtam.
Ahogy utána olvasta az FSH érték nek van köze nekem 7,5IU/L amúgy minden értékem ön szerint tökéletes volt illetve az Ultrahangon a kisebb miómán, kívül mindent rendben talált, amikor a rendelésén voltam önnél. A különböző ovulációk miatt a ciklusom is tolódik.
Érdekelne, hogy miért van ilyen nagy eltérés ciklusonként. Illetve ezt valamivel nem e lehetne, ha nem is teljesen állandóra de , hogy ne legyen mindig ennyire más hosszúságúak a ciklusaim, ovuláció mellett.
Jelenleg d vitamint 2500NE , e vitamint200mg, és infolicot 2x1 szedek.
Köszönöm a válaszát

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
" Ha károsodna a sperma nem esne teherbe. Olyan elváltozást nem fog okozni a gyógyszer amit örökítene a sperma, nyugodtan próbálkozzanak."
Múlt héten feltett kérdésünkre imuran szedésre azt tanácsolta hogy párom, hagyja abba a szedését.
Fenti korábbi válaszát idéztük.
Legyen szíves megválaszolni, hogy most mit tegyünk.
Köszönjük a válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Probléma van a menstruációmmal, mivel a kezdete előtt átlag 5 napig pecsételő vérzésem/barnázásom van. Ezt eleve zavarónak találom, és a babatervezésben sem segít azt hiszem. Emellett aknék is telepedtek az arcomra az elmúlt másfél évben, amióta nem szedek fogamzásgátló tablettát. 3. és 21. napi hormonvizsgálaton voltam, annak küldeném az eredményeit. Egyébként szabályos 28-29 napos ciklusaim vannak, Inzulin és glükóz egész jó a határértékeken bőven belül vannak, de a 120 perces glükóz pontosan a 0 perces értékére esik vissza, szóval az lehet problémás...súlyom a magasságomhoz képest normális 169 cm 62 kg, nem tudom mi lehet az oka a vérzés zavarnak.
Hálás lennék, ha ránézne az eredményeimre!
Köszönöm!
3-5 nap:
Amh: 3,78
FSH: 8,3 ref.: 2,5-10,2
LH: 6,9 ref.: 1,9-12,5
Prolaktin: 176 ref.: 59-619
Ösztradiol: 127,5 ref.: 71,6-529,2
Totál tesztoszteron: 0,69
Szabad tesztoszteron: 0,006
Szabad tesztoszteron %: 0,87 ref.: 0,70-2,19
Bioaktív tesztoszteron: 0,150 ref.: 0,059-0,756
Bioaktív tesztoszteron %: 21,7 ref.: 15,3-47,7
Shgb: 84 ref.: 27,8-146
22 napi értékek:
LH: 10,50 IU/L ref.: 0.5-16,9
FSH: 6.00 IU/L ref.: 1,5-9,1
Ösztradiol: 194,1 pmol/L ref.: 204,8-786,1
Progeszteron: 30,43 nmol/L ref.: 10,62-81,28

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr. Tekse István!
Érdekelne a véleménye az alábbi hormon kèpről, infolicot szedek 2x1 et 2hónapja. Múlthónapban 28napra jött meg és a progeszteronom 66nmol/l lett. A ciklus első felébe TSH 0,630miu/l volt T3,T4 stb mind jó értékkel prolaktin 165miu/L. Most csak a ciklus második felében nézettem hormonokat most 20.ciklus napon volt ovum vélhetőleg így 27. Napon nézték a progeszteront mely 47,67 nmol/l lett. A TSH-m 1,6 miu/l ösztradiol 363pmol/l a Prolaktinom 357miu/L lett. A kérdésem a prolaktinra irányulna, hogy önszerint ez magasnak számít, kellene rá gyógyszert szednem? Illetve furcsállom , ennyire változó. Illetve a ciklus második felében lévő hormonokat látván lehet ösztrogén dominenciám?
Köszönöm előre is a választát

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Legvégső elkeseredésében írok magának.
Kisbabát szeretnénk már a 8 sikertelen hónapon vagyunk túl.
Decemberig semmi baj nem volt a havi vérzés ennel azonban decemberben 7-től 30-ig pecsételő vérzések volt sajnos az orvosom COVID-os volt igy januárban tudott csak fogadni .
Alapos vizsgálat után annyit mondott hogy a nyálkahártyám meg van vastagodva ezert nincs peteérésem es norculut tabletát írt fel 3*1 szemet még el nem fogy.
Be is szedtem 11nap után meg is jött es 5napig megvolt.
Viszont eltelt egy hónap 29. Napra ismét pecsételő vérzésem van mostmár 9 napja.
Mit tegyek? Szedjek valami gyógyszert? Van erre megfelelő segítség?

A választ itt olvashatod.
 

Kedves DoktorÚr,
Kérdésem a következő lenne: "Jobb ováriumban 28x15mm endometriómára típusos hyperechogén képlet. Bal ovárium benne 13x10 mmes képlet sejthető - mely hyperechogén, endometrióma is lehet." Minden más rendben van. Hormonszintjeim korábbi vérvétel szerint jók..A ciszták 3 hónappal ezelőtti mérethez képest egyik kb stagnál, másik fele akkora lett.
Pont ezen vizsgálat napján pozitív ovulációs tesztem lett. Ám az ultrahang szerint mégsem látható érett tüsző az aznapi vizsgálaton? Mit gondol, lehet attól nincs rendes peteérésem, hogy van pozitív LH teszt minden hónapban?
Lehetséges a ciszták mellet terhesség, ill. rendes peteérés vagy eszerint segíteni kellene azt?
Szedek vitaminokat és Inofolicot is..
Köszönettel!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr
Páromnak(24 éves) Chron betegsége van, ám 2 éve tünetmentes. Folyamatosan szedi az Imuran 125 mg/ nap + Pentasa 2g / nap gyógyszereket, orvosa javaslatára, mivel ez olyan mennyiség amit ha elhagy lehet több kár keletkezhet belőle. Hozzáteszem folyamatosan sportol, szedjük a szükséges vitaminokat. Nagyon jó egészségnek örvend (ünk). Babát tervezünk, és a kérdésem az lenne,hogy van e bármilyen negatív hatással ez a gyógyszer ( Imuran) a magzatra?
Párom orvosa azt mondta lehetnek elváltozásai a magzatnak. Ám sem a betegtájékoztatón, sem az interneten nem találunk erről információt.
Válaszát előre is köszönjük.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
43 éves vagyok lombik programban vettünk részt a stimulalas során üres volt a tüsző. Nagyon lassan kezdtek el termelődni a tűszők. 8.napon emelték a hormon adagot utána kezdett el több is indulni.15. Napon volt a leszívás. A stimulalas előtt nagy mennyiségben kaptam a derékfályásomra nem szteroid típusú gyulladásgátlót. Háziorvos által. Olvastam hogy okozhat peteérési nehézségeket. Benne is van a betegtályékoztatóban. Okozhat ilyent egy gyógyszer vagy sajnos kimerültek a petefészkeim.Amh:0.45 ciklus 2.napi vervetel; tsh :1.770,
lh/fsh0. 73,
fsh7.7,
lh 5.6
.proaktin:284,
ösztradiol 156
,tesztoszteron 1.1
,dhea :5.9.
21.napi vérvétel 334,progeszteron :58.3
Köszönöm szépen a válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
40 éves vagyok, gyereket szeretnék. Hormonvizsgálaton voltam a ciklus 4. napján. Az adatok a következők:
TSH 3,420 mIU/L 0,550 - 4,780
LH 5,50 IU/L
Follikuláris fázis : 1.9 - 12.5 IU/L
Középidõ : 8.7 - 76.3 IU/L
Luteális fázis : 0.5 - 16.9 IU/L
Menopauza után : 7.9 - 53.8 IU/L
FSH 8,80 IU/L
Follikuláris fázis : 2.5 - 10.2 IU/L
Középidõ : 3.4 - 33.4 IU/L
Luteális fázis : 1.5 - 9.1 IU/L
Menopauza után : 23.0 - 116.3 IU/L
Prolaktin 275,0 mIU/L
Menopauza elõtt : 59 - 619 mIU/L
Menopauza után : 38 - 430 mIU/L
Ösztradiol 179,6 pmol/L
Follikuláris fázis : 71.6 - 529.2 pmol/L
Középidõ : 234.5 - 1309.1 pmol/L
Luteális fázis : 204.8 - 786.1 pmol/L
Menopauza után : < 118.2 pmol/L
Premenarche : < 100.0 pmol/L
AMH plusz (Anti-müllerian hormon) 0,57 ng/mL
0,15 - 7,49 Átszámítás: ng/ml*7,14=pmol/l
Amit én is látok, hogy az AMH nagyon alacsony sajnos.
Legyen szíves egy véleményt írni, milyen a helyzet. Van-e valami kezelési mód az eredmények javítására, vagy mit lehet tenni?
Előre is köszönöm a válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Az lenne a kérdèsem, hogy az Ovitrelle tüszőrepesztő injekció hány nap alatt ürül ki a szervezetből?
Köszönettel!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr Úr! Babát szeretnénk de sajnos nem jön össze. Hormon vizsgálaton voltam ahol az fsh érték 13.9 lh 4.5 actöbbi az mind határon belül volt. A 21.-dik napon a progeszteron 26.7 lett. Szeretném kérdezni hogy van esély még hogy babám legyen vagy már nincs. Az orvos akinél voltam azt mondta természetes uton nincs esély ilyen értékkel. Mivel tudnám javitani az értékeken? Köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
7 hónapja próbálkozunk teherbe eséssel.Eddig 3x sikerült teherbe esnem ,de a pozitív teszt után egy héttel mindig megjött a menstruációm. Orvosnál voltam, aki megerősítette vérvétellel, hogy van hcg a véremben. Azt mondta próbálkozzunk tovább, mert minden hormonom rendben van, biztos nem fejlődött rendesen. Tudom, hogy így nehéz válaszolni, de esetleg van ötlete mi lehet a gond?
Az orvosom szerint semmi és majd sikerül, de én nem tartom normálisnak, hogy 7 hónap alatt 3x ez történt.
Előre is köszönöm a válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Kb. 1 éve pajzsmirigy gyulladást diagnosztizáltak nálam. (Túlműködésből (0,02MU/L) fél év alatt 5,42 MU/L-ig ment fel a TSH, Anti Tpo: 380 IU/ml).
Azóta életmódváltásnak, vitaminszedésnek köszönhetően a jelenlegi laborértékeim: TSH: 4,03 mU/L (0,4-3,7); FT4: 14,75 pmol/l (9,14-23,810); FT3: 5,13 pmol/l (2,23-6,50); Anti Tpo: 119,5 IU/ml (0-30)
Jól érzem magamat, semmilyen tünetem nincs.
Ezen értékek mellett sikerülhet a teerbeesés? Milyen vitaminokat javasol?Milyen irányba induljak el?Szükséges gyógyszert szednem ezekre az értékekre?
Köszönöm szépen a válaszát.

A választ itt olvashatod.
 

Tiszteletem!
Várandosan 34.hétben vagyunk. Még a legelején, -mivel voltak panaszaim- a nögyógyászom csináltatott tenyésztést, ahol streptococcus b-re jött pozitiv eredmény. Mivel szerinte a magzat már bent is fertözödhet, kaptam Augmentin Duo-t, majd ujabb tenyésztés, nem mult el, ekkor Zinnat 250. Bár mondta, hogy, ha negatív, akkor is lehet, hogy hetek múlva újra pozitív lesz, hisz végleg nem irtható ki. Több kérdésem is lenne ezzel kapcsolatban (ugyanis a nögyógyászom bizonytalan volt e témákban).
Azzal, hogy szedtem ezeket az antibiotikumokat, ha fertözödött bent a kicsi, ez hozzá is átjutott, vagyis meggyógyíthatta?
Ha még az utolsó hetekben szedek újra szájon át antibiotikumot, az védi öt szülés közben?
A kórház, ahol szülni fogok, hiába volt már pozitív, csak akkor ad vénásan szülés közben, ha a 36. heti is pozitív. Emiatt két félelmem van, az egyik, hogy állitolag sok esetben álnegatív, a másik, hogy az elso fiam kevesebb, mint 3 óra alatt jött a világra, s mivel min. 4 órával elötte kéne beadni, félek, hogy erröl lecsuszok.
Ha elötte lévö egy-két hétben kapnék vénásan antibiotikumot, az a kicsit védené szülés közben? Vagy elég lenne ehhez szájon át?
Ebben az esetben, ha szülés közben nem kapom meg a vénásat, mi a legbiztosabb módja, hogy védve legyen a kicsi???
A kórházban a protokolljuk szerint, se nem tenyésztik a babát, se nem kezelik és két nap múlva haza is eresztenek. ügy tudom, hogy vagy az elsö 3 napban jelentkezik tünet vagy kb a 3 hét után, de ha tünet van, már sok esetben végzetes vagy sulyos következményekkel jár. Egyébként, ha születésénél néznék a tenyésztést az a késöbbi (3.hét körüli) jelentkezésëröl is ad képet, vagy az ilyen korán nem mutathato ki?
Kérem adjon tanácsot, hogy tudnék megnyugodni, illetve biztositani a gyermekem számára, hogy megússza ezt?
Köszönettel

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
35 éves vagyok, párom 40 és több mint egy éve szeretnénk babát.
Páromnál 2020.12. hónapban történt spermatogram, illetve fizikai vizsgálat is. UH-al a herék echoszerkezete homogén, bal oldalon kifejezett varicocele látható, a vénák 3-4 mm tágasságúak. Véleményhez: sikertelen fogantatás esetén varicocelectomia. Bár a műtét után sem számolnak be túl sokan javulásról. Eredmények nem a legjobbak lettek: Spermium koncentráció:5,57 m/ml Teljes spermiumszám 12 millió Motilitás:Progresszív 10% Non Pogresszív 40% Immot. 60% elfolyósodási idő: megnyúlt viszkozitás:hyper térfogat 4,2 ml Morfológiáról nem kaptam infót.
Profertil kapszula szedését javasolták 3 hónap múlva spermekép kontroll. Nálam minden rendben. Ginositolt vagy valamilyen terhesvitamint szedjek? Spontán terherbeesésre illetve Inszeminációra nincs is esélyünk ilyen eredményekkel? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm! Tisztelettel: F.Iza

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Dr. Úr!
Tegnap voltam nőgyógyásznál és nézett ultrahangot és azt mondta, hogy az endometrium 6,8 mm és BDF 18 mm.
Kisbabát szeretnénk, de elfelejtettem rendelés közben megkérdezni, hogy ilyenkor mikor érdemes összebújni a férjemmel, hogy esély legyen a babára?
köszönöm a válaszát

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr! Ureaplazma fertőzés derült ki nálam, ami lehet hogy nagyon régóta kezeletlen, és lombik programra készülünk. A kérdésem csak az lenne hogy az Ön véleménye szerint mindenképpen meg kell e várni az eltűnését vagy ez nem befolyásolja a sikerességi rátánkat? Illetve az is kérdésem lenne, hogy hogy az ureaplazma befolyásolja e a petesejtjeim minőségét ha nem kezeljük?

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Tanácsot szeretnék kérni.
44 éves vagyok, van egy 13 éves és egy 3 éves kislányom.
Pár napja pozitív lett a terhességi tesztem.
01.17-én volt a legutolsó menstruációm.
Az orvosom 03.11-én tud fogadni.
Gravidát elkezdtem szedni.
A koromra való tekintettel Ön javasolna e valamit addig is.
Köszönöm szépen a segítségét!
Üdvözlettel

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr !
26 éves vagyok Átlagosan 30-33 napra jön meg. Múlthónapban a 22. Napi vérvételem progeszteron szintje 2,55nmol|L lett el is keseredtem mert a follikuláris fázisnak felelt meg. Ebben a ciklusba ittam napi 2x1 infolicot LH teszt 13.napon volt pozitív a 22. napon a progeszteron szintem. 67,9 nmol/L. A ref tartomány 3,816-50,56 nmol/L Ez azt jelenti , hogy volt pete érésem? Illetve , hogy meg is repedt a tüsző? Az baj hogy a referencia tartományon felül van az eredmény ? Minden más hormon és labor eredményem tökéletes.
Ebből az értékből, úgy tudom lehet következtetni nagyjából mikor volt az ovuláció ez megfelel egy 14. Napi ovulációnak?
Köszönöm szépen előre is a választ és köszönöm ha válaszol nagyjából a kérdéseimre.

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Február 1-jén volt az első inszeminációm, utána 14 napig reggel-este használtam a Cyclogest kúpot. A 14. és 15.napon teszteltem, ami negatív lett viszont 3.napja késik a menstruációm. Picit aggódom, hogy valami baj lehet, itt gondolok méhen kívüli terhességre vagy cisztákra stb.
A havi vérzésem mindig pontos szokott lenni, 24-25 napos a ciklusom. Semmilyen egyéb tünetem nincs és nem is volt, se hányinger, se hasi fájdalom, semmi. Nem tudom, hogy most menjek-e el ultrahangra, vagy várjak pár napot és teszteljek újra? Mit tegyek?
Tanácsát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt dr Úr! Kérdésem az lenne hogy hogyan növelhető az AMH szint? Köszönöm a válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr. Tekse István doktor Úr!
39 éves vagyok, pajzsmirigy alul működéssel, friss TSH-m 10,18. Beállítása folyamatban van, azonban időközben lett egy pozitív terhességi tesztem, aminek nagyon nagyon örülök, viszont mérhetetlenül aggódok is. Utolsó menstruációm első napja 2021. január 10-e volt. Panaszom nincs, némi hányingert leszámítva, hivatalos terhességmegállapítási vizsgálat még nem volt, korainak tartották. Hogyan tovább? Megmarad a terhesség ilyen magas érték mellett?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor!
Babat tervezunk.
Ciklus 3. Napi eredményem:
Glükóz: 5.4
Tsh: 0.650
Szabad t4: 19.90
LH: 3,30
Fsh: 7.40
Prolaktin: 78
Osztradiol: 172.2
Progeszteron: 1.63
Tesztoszteron: 8,20
D vitamin: 83.6
SHBG: 105,6
Inzulin: 8,9
DHEAS: 4,90
Tudom, hogy nem minden hónapba történhet ovulacio PCOS esetén.
Múlt hónapba a 21. Napján 65os progeszteron szintem volt (gondolom ez azt jelenti, hogy volt peteeresem).
A jelenlegi ertekeim alapján ezek az eredmények jonak mondhatóak a mostani cikkusomban? Ha megérik a pete, megfoganhat most a baba?
Köszönettel!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor úr!
41 éves vagyok egy éve próbálkozunk a férjemmel. Eddig minden leletünk jó lett, hormonsor, rákszűrés, spermakép. Van peteérésem, vezetem a hőgörbét, Sajnos egy hónapja, pozitív lett a pct teszt. Kíváncsi lennék rá, hogy ez változhat? Hallottam olyat hogy valaki ennek ellenére terhes lett. Mennyire lehet rá alapozni. MI ilyenkor a teendő? Az inszemináción kívül más lehetőség nincs?
Köszönöm szépen a válaszát

A választ itt olvashatod.
 

Kedves DoktorÚr!
Mindkét petefészkemben 25 mm-es valószínűleg endometriózisos ciszta található. Ön mit javasol, műtétet? Vagy esetleg fogamzásgátló mellett felszívódnának a ciszták? Babát szeretnénk, de ha esetleg fogamzasgátló mellett vagy egyéb más kezelés mellett elkerülhető a műtét az a megoldás is érdekelne..Mit ajánlana? Köszönettel!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr
38 éves vagyok, babát szeretnénk.
Amh:0.23
Fsh:16
Lh:6.5
Tesztoszteron:0.37
Dhea:1.97
Jelenleg 100 mg q10-et
3 mg melatonint, 2*1 inofolicot szedek.
Javithat az értéken ha dhea kapszulát szedek?
A Q10 emelhető, van értelme? Előre is köszönöm a segítséget

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktot Úr!
A Covid oltással kapcsolatban szeretném kikérni a véleményét, bár úgy tudom nem ajánlják a várandósok mellett azoknak sem, akik gyermekvállalást terveznek; ugye?! Párommal több mint egy éve próbálkozunk eddig sajnos sikertelenül.
Gynositol pornál milyen adagolást javasolna és maximum mennyi ideig való szedését? Köszönettel!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Jelenleg a 13. hétben járok. Több helyen olvastam, hogy a meleg vizes kádfürdő nem javasolt terhesség alatt. Mennyire igaz ez, javasolt inkább zuhanyzást választani? Eddig mindig a fürdést választottam, nem mértem hőmérsékletet de több alkalommal biztosan jóval melegebb volt a javasolt 37 foknál. Okozhattam ezzel kárt a babának? Nem szoktam teljesen elmerülni a vízben és túl sok ideig sem szoktam bent tartózkodni.
Köszönöm szépen.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr!
Még csak 3 hónapja próbálkozunk a babával, de mielőtt elkezdtük, a biztonság kedvéért végeztettem előzetes vizsgálatokat, hogy ezzel is időt nyerjünk. Így derült ki, hogy az FSH értékem kissé magas (11, 14, 15 volt eddig a 3-5. napon). A többi értékem jó (LH, TSH, progeszteron). Igaz, az ösztradiol a 21. napon picit a felső határérték felett van de nem jelentősen. Illetve a magas FSH ellenére az AMH értékem nagyon jó, az ovulációmat figyelem teszttel és mindig van (a folliculometria is ezt mutatta), illetve a 21. napi progeszteron (44, 55 volt eddig) alapján tüszőrepedésem is van. A nőgyógyászom ezek alapján javasolta, hogy próbálkozzunk 6 hónapig és csak azután induljunk tovább. De engem továbbra is aggaszt az FSH, hiszen valami okának lennie kell. Ön szerint mi lehet az és aggódnom kellene-e, hogy esetleg akadályozza a teherbeesést vagy jelen értékek mellett nem kell vele foglalkozni? Köszönöm a segítségét!

A választ itt olvashatod.
 

Régebbi kérdések és válaszok

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Másfél év próbálkozás után, végre az én tesztem is két csíkos lett. Köszönet a Tervezettbaba-nak, itt derült ki, nem akkor van peteérésem amikor azt én gondoltam, hanem előbb!"

timcsike0718

Lájkolj minket!