Van lehetőség a spermium morfológia javítására?

Tisztelt Doktor Úr!
A páromnak korábban necrozoospermiát diagnosztizáltak, de vitaminok segítségével sikerült súlyos OAT szindrómává javítani a diagnózist.
Azonban a morfológiánál minden esetben 0 szerepel, de a meddőségi klinikán ahova járunk azt az információt kaptuk, hogy ha van progresszíven mozgó spermium akkor nem tartja valószínűnek, hogy nincs normál morfológiájú spermium.Önnek ezzel kapcoslatban mi az állásfoglalása? Van valamilyen lehetőség a morfológia javítására?
Egy herevisszér műtét segíthet a morfológia javításán? (korábban nem tartották indokoltnak ennek megműtését)


Dr. Szabó Ferenc andrológus, urológus

Dr. Szabó Ferenc - andrológus, urológus válasza:

Ha van jól mozgó spermium, az teljesen jó a lombikhoz, ha van visszértágulata, azt érdemes megoperálni, ha az FSH érteke nem túl magas.
Sajnos így látatlanban többet nem tudok mondani.
Ha visszértágulata van érdemes megoperálni, emellett fontos a vitaminok szedése is. Mindkettővel javítható a morfológia.
Ha az FSH érték magas a varicokele műtét kevésbé sikeres.
Dr. Szabó Ferenc

 

Te is kérdeznél? Dr. Szabó Ferenc neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Másfél év próbálkozás, egy szomorú vetélés után végre újra kimondhatom, h kisbabánk lesz! Csupán 3 hónapig vezettem a görbémet az oldalon, már kicsit én is feladtam, mire pozitívat teszteltem. A legszebb szülinapi ajándékot kaptam meg az élettől. Párom is felhőtlenül boldog. Jövő hét kedden látogatjuk meg a nőgyógyászomat. Addigra már több, mint 6 hetes leszek :) Nagyon szépen köszönöm a tervezettbaba.hu csapatának, h létrehozták ezt az oldalt. Számtalan kismamának és kispapának segítettetek!!! Köszönjük szépen!!!"

Rencsimókus

Lájkolj minket!