Szakértőnk

Dr. Szabó Ferenc andrológus, urológus

Dr. Szabó Ferenc

andrológus, urológus

www.andrologusdoktor.hu

2000-ben urológiából, 2005-ben andrológiából szakvizsgáztam. 2010-ben Európai Andrológiai Akadémián Klinikai Andrológus nemzetközi szakvizsgát tettem.

Fő érdeklődési területem az andrológia, ezen belül is a férfi meddőség kivizsgálása és kezelése.

A férfi meddőség okai között szerepelhet a hímivarsejt képzési zavarai közül a spermiumok számának csökkenése (oligozoospermia), a spermiumok teljes hiánya (azoospermia), a spermiumok alaki eltérése (teratozoospermia) vagy a hímivarsejtek ürülési eltérései.

 
Kérdezni szeretnél? Kérdés feltevéséhez regisztrálj, vagy ha már megtetted, lépj be!

Korábbi kérdések és válaszok


Tisztelt Dr. Szabó Ferenc Úr!
Mivel csak január végére van időpontom, szeretnék véleményt kérni, hogy esetleg van-e mit tenni addig is az alábbi sperma eredményekkel:
DNS Fragmentációsi index: 19%
Fragmentált spermiumok MFI: 876 MFI
Ez még rendben van, azonban a ROS értékek okoznak fejfájást:
ROS+ spermiumok aránya az élő spermiumokon belül: 80%
A sejtekben lévő szabadgyök mennyisége:15437
Összességében a minta szabadgyöktartalma:1235444
Leukociták mérettartományának MFI értéke:79807
Az értékek gyulladásra utalnak, azonban baktérium nem tenyészett ki, és a DNS fragmentáció is rendben van. Ha jól értelmezem, akkor ez friss gyulladás lehet, idült esetben a DNS jobban károsodott volna. Érdemes esetleg IL vizsgálatra elmennem mielőtt a konzultációmra sor kerül? Illetve antioxidánst érdemes szedni?
Köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
A problémám a következő lenne: Vizsgálatkor: UH-al a herék echoszerkezete homogén, bal oldalon kifejezett varicocele látható, a vénák 3-4 mm tágasságúak. Ön szerint ez milyen eredmény? Mindenképpen sebészeti beavatkozást igényelne?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Érdeklődni szeretnék hogy őnmágaban a spermium fejeltérése okozhat-e vetélést? Nálam sajnos csak 3%os normál morfológia van jelenleg (a maradék fejeltérés) és nem tudom hogy a fejeltérés azt jelenti e hogy azok a spermák egyáltalán nem képesek megtermékenyítésre vagy képesek rá és hibás állományt adnak át. Azaz ilyen eredménnyel vajon szabad-e természetes úton próbálkozni vagy előbb rendbe kell tenni a morfológiát?
Motilitás,szám,vitalitas,ros,akroszoma,fragmentacio rendben vannak.
Köszönöm szépen!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr,
Abban szeretném a segítségét kérni, hogy a férjemmel babát tervezünk és sajnos tavaly és idén is volt korai vetélésem (6. és 8. hétben). A nőgyógyászom javaslatára elkeztünk vizsgálatokra járni. Még nincs meg mindennek az eredménye, de a férjem DNS fragmentáció vizsgálatának a következő lett az eredménye:
DNS Fragmentációs Index 23,5% "Emelkedett, határérték körüli DNS fragmentáltság"
Fragmentált spermiumok MFI értéke 464,5 MFI "Közepesen fragmentált DNS állomány"
Erős festődésű DNS állomány (HDS) 2,7% "Megfelelő protamináció"
A Spermaanalízis eredmenye pedig Normozoospermia (normál spermakép) lett.
Érdeklődni szeretnék, hogy a magas fragmentáció okozhatta-e a vetéléseket és hogy ezt az eredményt lehet valahogyan javítani? A férjem 34 éves és nem dohányzik, sokat sportol és csak ritkán iszik alkoholt.
A nőgyógyászomhoz majd akkor kell visszamennem ha minden eredményünk elkészült és az kb decemberben lesz esedékes. Érdemes addig egy szakrendelést felkeresnie a férjemnek?
Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszát és segítségét!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Páromnak a Profertil szedését javasolták rossz spermakép miatt tavaly decemberben.
Azóta szedi a vitamint, naponta 2 szemet. Egyszer volt azóta újból nézetni az értékeit 3 hónappal a szedés megkezdése után, akkor változott az eredménye kicsit, de sajnos azóta sem fogant meg a várva várt baba.
Azt szeretném megkérdezni, hogy mennyi ideig lehet szedni folyamatosan a Profertil.t? És mi az az idő, amin túl Ön szerint már egyáltalán nem szabad, illetve mennyi szünetet kell hagyni vagy mi az az idő, aminek eltelte után egyáltalán felesleges?!
Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Kérdésem a következő: Nem ártalmas-e a férjem egészségére, ha védekezés nélkül élünk házaséletet úgy, hogy reggel-este 400 mg-os progeszteron kúpot/kapszulát alkalmazok vaginálisan (lombikprogramot követően. A beültetésünk egyébként 1 hete volt).
Felszívódhat-e progeszteron így az ő szervezetében is bőrön át?
Az orális szexet most kerüljük az ő egészsége érdekében, de hogyan lehet az, Doktor Úr, hogy sem a Cyclogest, sem a Utrogestan gyógyszerek tájékoztatója nem tartalmaz erre nézve információt? Laikusként nekem úgy tűnik, ez alapvető lenne. Vagy csak én aggódom túl a kérdést, és lehet, hogy valójában nincs is összefüggés a progeszteron alkalmazása, a szexuális élet, és a férjem egészsége között?
Válaszát várva:
Nóra

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor úr! Feleségemmel, 30 éves én 35, túl vagyunk az első lombik programon, amin a 11 leszívott petesejtből a megtermékenyítés során egy sem marad. Engem el küldtek DNS fragmentációra aminek meg is jött az eredménye amivel kapcsolatban lenne egy kis segítségem szakvélemény gyanánt, mert aug. 4én adtam le és október közepére adtak időpontot az online értékelésre. Addigra ha lehet már javítani is lehetne a helyzeten, nemhogy megbeszélni mi a további teendő számomra.
Eredmény:
DNS fragmentációs index. 18,8%
Fragmentált spermiumok MFI értéke. 730,5 MFI
Erős festődésű DNS állomány. 12,5%
Ezekkel az értékekkel milyen lehetőségek, esélyek vannak arra hogy gyerekem lehessen, vagy mit kell tennem az eredmény javítása érdekében..
Köszönjük szépen.

A választ itt olvashatod.
 

Jó napot doktor.
A kérdésem az lenne hogy lehet esélyünk természetes úton gyerekre ha az én prolaktinom magas a férjemnek pedig a sperma teszt eredménye az volt h nem találtak spermat egyáltalán.
Ilyenkor mi a teendő??
Előre is köszönöm szépen

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktorúr!
37 éves vagyok, a napokban történt a második vetélésem, az 5-7. hétben, az első vetélés a 8-10. hétben volt, az utóbbi 9 hónap folyamán. Összesen 9 hónapja próbálkozunk párommal, aki 40 éves, és előző kapcsolatában szintén volt egy korai vetélés (8-10. hétben). Mindenképp szeretnénk kivizsgáltatni magunkat, és szerencsére ő is készen áll a folyamatra. Izgalommal, és őszintén szólva szorongással várjuk a fejleményeket, én aggódom, hogy a többszörös korai vetélés kapcsán (legalábbis részben) nála találnak valamit.
A megtermékenyüléssel tehát a tapasztalatok alapján nincs gond, a kihordással azonban annál inkább.
Kifejezetten számára milyen vizsgálatokat tudna ajánlani, potenciálisan milyen problémát diagnosztizálhatnak az ő esetében, s nagy vonalakban milyen kezeléssel küszöbölhető ki a probléma? (Amennyiben van probléma.)
Válaszát hálásan köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Augusztus közepén indul a lombik programunk, két sikertelen inszemináció után.
“Apa” problémákkal kerültünk meddőségi intézetbe.
Férjem spermiogram eredménye:
spermiumszám/ejakulátum: 45.5 millió
Össz.motilitás: 42%
Progressziv motilitás: 21%
Nem progresszív: 21%
Immotilis: 58%
Morfológia: Normális: 1% Fejeltérés: 99%
HBA teszt: 66.5%
ROS: 42.1%
DNS fragmentáció: 11.7%
A kérdésem az volna, van-e esély arra hogy ilyen értékekkel is sikeres lehet a lombik programunk, mely PICSI eljárással lesz.
Ezt az eredményt június közepén kaptuk, azóta profertil tablettát szed.
Válaszát előre is nagyon köszönjük!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Férjem 45 éves, első gyermeket tervezzük és 3 hónap próbálkozás után elment spermiogramra, aminek ez lett az eredménye:
6 napos önmegtartóztatás után:
térfogat: 1ml
ph: 7,6
koncentráció: 9M/ml
összspermium szám: 9M/minta
mozgó spermium: 25%
Progresszív motilitás: 20%
Normál morfológia: 3%
Az uh vizsgálat után szervi eltérése nincs.
Már bejelentkeztünk doktor úrhoz is, de csak szeptemberre kaptunk időpontot. Egyébként 2021. márciusában covidosok voltunk, enyhe tünetekkel.
Addig is milyen életmód tanácsokat tudna neki adni? Milyen vitamint vagy étrend-kiegészítőt szedjen? Heti 4-5 alkalommal 50-60km-t teker versenykerékpáron, esetleg érdemes lenne most szüneteltetni? Hogyan tudunk az értékein javítani?
Milyen vizsgálatokat végeztessünk el a szeptemberi első konzultációra? (UH-on és spermiogramon volt eddig, ezek eredményét az előző kérdésemben leírtam)
Köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
A férjemnél nemrégiben azoospermiát állapítottak meg (babatervezés miatt derült rá fény). Azóta volt egy varicocele műtétje, majd nem sokkal később (kb. 5-6 hónap) egy TESE herebiopszia műtétje is. Ennek eredménye a következő lett: Mindegyik mintában spermatogenesis teljes hiánya, Leydig sejtes hyperplasia, jobb here alsó-felső polus, bal here alsó polus Bergmann-Kliesch score 0, bal here felső polus Bergmann-Kliesch score 1. Férjem kezelőorvosa szerint sajnos nincs mit tenni, ezért javaslata a donor megtermékenyítés vagy örökbefogadás.
Szeretném kérdezni, hogy mi a Doktor úr véleménye a fenti eredményről, valóban nincs több kezelési lehetőségünk? Van-e esetleg olyan andrológus/intézmény ahol ezekkel az eredményekkel tudnának segíteni talán egy másfajta eljárással? (A bal felső polus B-K score 1-es érték miatt még nem engedtem el teljesen a reményt.)
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
39 éves vagyok, párom 42. Első lombikunk a beültetésig jutott, 2 5 napos blasztoval. Sajnos nem tapadtak meg. Párom spermaanalízise normál képet mutat, HBA tesztje viszont csak 25,2%. Javítható ez az érték? Érdemes e a következő még egyéb vizsgálatot elvégeztetnünk? Az én részemről eddig csak az alacsony AMH szint, amivel küzdünk, ettől függetlenül lett 8 szép petém , 4 embriónk elment a 3 napig, 2 az 5. napig.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Dr úr! A férjemnek oligo-astheno-teratozoospermia diagnózist állapítottak meg, elkezte szedni a profertil tablettát. A kérdésem az lenne, hogy van esély rá hogy javítson az értékein?

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr,
Érdeklődni szeretnék, hogy potencianövelő szer huzamosabb használata (több éven keresztül, heti 2-3 alkalommal) okozhat-e azoospermiát férfiaknál?
Túl vagyunk pár vizsgálaton, a herék kisebbek és az FSH érték nagyon magas, más értékek rendben vannak.
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Párom sajnos jó ideje küzd a korai ejakulació problémájával, ami sajnos igen nagy frusztrációt és szégyenérzetet okoz számára.
Járt már orvosnál a múltban a problémával, de vitaminokon kívül mással, hogy a probléma mihamarabb megoldódjon, vagy enyhüljön, sajnos nem tudtak szolgálni.
Érdekelne a tánacsa az adott problémát illetően, mivel probálkozzunk, hogy esetleg javuljon a helyzet?!
Nem szeretném hogy ez lelkileg teljesen rányomja a bélyegét a midennapi életére.
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
HCG injekciót kaptam (összesen három, kéthetente Chorapur 5000 NE). A tesztoszteron kiváló lett: 17,4-es értékkel. A kérdésem az, hogy meddig tarthat ki ennek a hatása? Az endokrinológus egyelőre nem tartja indokoltnak az újabb injekciót, három hónap múlva akar ránézni a hormonokra.
A másik kérdésem, hogy a HCG injekciónak van hatása a többi hormonra? A prolaktin, SHBG, ösztradiol most is rendben van. Egy hónappal ezelőtt az LH, FSH is rendben volt a HCG injekció előtt, csak a tesztoszteron volt alacsony. FSH, LH mérés most nem volt.
Köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor úr!
Régóta szeretnénk babát a férjemmel nagyon sok vizsgálaton voltam már. Pcos-Ir-Pajzsmirigy alulműködés áll fent nálam.
A férjem volt sperma vizsgálaton sajnos 0%a mozgo sperma. Sokára kapott időpontot vizsgálatra. Szeretném tudni,hogy ettől függetlenül ez gyógyítható-e? Illetve,hogy lehet e babánk majd egyszer? Köszönöm a válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Férjemnek varicocele majd ezt követően hydrocele műtétje volt, 6 sikertelen IVF után, most először lett annyi állomány, hogy el tudták végezni az IV infertilitási csomagot. Sajnos a DNS 33.8 % lett, a HBA 2.3%. Tudjuk ez nagyon siralmas eredmény. Azt szeretném kérdezni, létezik erre megoldás és miben kell gondolkodnunk?
Válaszát köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Férjem spermiogramja jó eredményt mutat (normzoospermia), az egyetlen eltérés hogy az agglutináció 3-as fokozatú (miközben a normál érték 0 lenne). Végeztek MAR tesztet is de mind az IgA mind az IgG negatív lett. Az első inszemináció alkalmával azt mondta az orvos, hogy nem volt túl jó a sperma, mivel túlságosan sűrűn összetapadtak és nem jól reagáltak az előkészítésre. Az agglutináció viszont 3 hónap elteltével sem változott. Félek, hogy ha újabb inszeminációt kezdünk jövő hónapban akkor ugyanez lesz a probléma. Lehet ezen az értéken bárhogyan javítani? Érdemes egyéb teszteket is elvégezni esetleg ezzel kapcsolatban?
Köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Korábban már írtam Önnek. 2020. október elején kaptam meg az utolsó Nebido injekciót. Mint kiderült, hogy hibás terápia volt.
2021. január elején voltam vérvételen, amikor az LH és FSH már normál tartományban volt. Ha az LH, FSH normál, akkor már van ill. volt január elején is spermium termelődés?
Endokrinológus hCG injekciót (5000 NE Choragon) javasolt a herék stimulálására, valamint a tesztoszteron szint emelésére, mert az határérték alatt volt.
Tehát a kérdésem, hogy a normál LH, FSH mellett van már termelődés. Emellett antioxidánsokat is szedek, tehát A, E, D vitamin, cink, szelén.
Köszönöm

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Köszönöm szépen az előző kérdésemre adott válaszát. Azt szeretném még megkérdezni, hogy a Profertil kapszulák szedése Ön szerint segíteni fog az eredmények javulásán, illetve azon, hogy a spontán terhesség esélye magasabb legyen, vagy mindenképpen a műtét segít csak?! Mennyire biztos amúgy, hogy a műtét után spontán terhesség esélye nőni fog? Válaszát nagyon szépen köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr! Kezdődő párkapcsolatunkban kedvesemmel felvetődött, hogy szeretnénk közös gyereket is majd. A férfi 58 éves (két felnőtt gyermek), a nő 34 (egy óvodás korú gyermek). Az iránt szeretnénk érdeklődni, hogy az 58 éves kor egy férfinál milyen kockázatokat rejthet, és esetleg milyen előzetes vizsgálatokat szükséges elvégezni. Családjainkban genetikai problémákról nincs tudomásunk, mindketten egészségesek vagyunk. Egy drogériai forgalomban kapható férfi termékenységi tesztet végeztünk el (Prima Home Test), ennek eredményét felemásnak látjuk, mert a megjelenő szín nem volt egységes a használati utasításban megadott 2 perc után (a tesztfelület pereme a kontrollszínnél sötétebb, közepe világosabb volt -- a sötét a magasabb spermiumszámot mutatja), majd pár órával később már egységesebben és valamivel sötétebb színt mutatott, ez alapján azzal áltatjuk magunkat, hogy a spermiumkoncentráció eléri a 15 millió / ml-t.
Mindenképpen biztosak szeretnénk azonban abban lenni, hogy a gyermekvállalás lehetséges-e, és nem kockázatos-e (a Down-kór esélye pl.).
Szeretnénk kérni szíves tájékoztatását: felelős döntés-e közös gyermeket vállalnunk, és ha igen, milyen egészségügyi előkészületeket és vizsgálatokat szükséges elvégeztetnünk.
Válaszát előre is nagyon köszönjük.

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Páromnál 2020.12. hónapban történt spermatogram, illetve fizikai vizsgálat is. UH-al a herék echoszerkezete homogén, bal oldalon kifejezett varicocele látható, a vénák 3-4 mm tágasságúak. Véleményhez: sikertelen fogantatás esetén varicocelectomia. Ön szerint mindenképpen szükséges a műtét, ha nem történik fogantatás. Eredmények nem a legjobbak lettek: Spermium koncentráció:5,57 m/ml Teljes spermiumszám 12 millió Motilitás:Progresszív 10% Non Pogresszív 40% Immot. 60% elfolyósodási idő: megnyúlt viszkozitás:hyper térfogat 4,2 ml Morfológiáról nem kaptam infót.
Profertil kapszula szedését javasolták 3 hónap múlva spermekép kontroll.
Ön szerint segíteni fognak a vitaminok? N4110- diagnózisra savulint kaptam 7 szem, illetve kisvirágú füzike tea fogyasztást javasolták. (vízelet nem csíp, nem véres, vesetáji, herefájdalom nincs) Milyenek az esélyeink így spontán fogantatásra? Válaszát köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Férfi agyalapi mirigy normás működés elősegítésére is lehet használni pl. a barátcserje vagy szurokfű gyógynövényeket? Az interneten böngészve nőknek javasolják, de azt nem olvastam, hogy férfiak esetében is hatásos lehet-e.

A választ itt olvashatod.
 

Kedves Doktor Úr!
Férjem nemrég covid-os lett, és gyakran volt magas (maximum 39,5 fokos) láza.
Azt olvastam, hogy ez csökkentheti a spermiumok számát és minőségét, ezért szeretném megkérdezni, hogy a férjem gyógyulása után mennyit kéne várnunk, ha gyereket szeretnénk. (Mivel a korunk miatt már eleve nagyon kicsi az esélyünk a sikerre, csak annyit várnánk, amennyit feltétlenül szükséges.)
Illetve ha nem védekeznénk, és valami csoda folytán 3 hónapon belül megfoganna a baba, Ön szerint okozhat problémákat (vetélés, fejlődési rendellenesség) az, hogy a láz miatt károsodtak a hímivarsejtek? Mennyire kell óvatosnak lennünk?
Előre is köszönöm a segítséget!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Nagyon köszönöm válaszát, amit az alábbi kérdésemre adott:
http://tervezettbaba.hu/segitseg/azzal--hogy-a-nebido-elmarad--varhato-hogy-az-lh-ertek-sajat-magatol-noni-fog---3634
Kérem még arra válaszoljon, hogy mennyi időbe telhet, amire az LH, FSH érték saját magától visszaállhat! Akkor a január eleji spermiogram vizsgálattól ne sok jót várjak még az A, E vitamin és cink ellenére is?
Az viszont igen csak aggasztó számomra, hogy gyakorlatilag 4 évig félrekezeltek! :( nem is értem, hogy egy urológus szakembernek ez miért nem egyértelmű, amit ön is írt a Nebido hatásáról, miközben tudta, hogy mi a cél, tehát a babatervezés! :(
Köszönöm válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr!
Kb. 10 évvel ezelőtt volt varicocele műtétem oligozospermia max. miatt. A műtét után három hónappal A, E vitamin kúrát követően normál értékeim lettek.
Az évek során az urológus orvos rendszeresen rendelt vissza ellenőrzésre, a spermaképem hol jobb volt, hol rosszabb, de soha nem voltak olyan rossz értékekek, melyek kizárták volna a megtermékenyítést.
2016-ban az orvos hormonvizsgálatot kért, ami azt mutatta, hogy valamivel határérték alatt van a tesztoszteron értékem. Nebido injekciót kapok azóta 3 havonta.
Nem rég új orvosom lett, aki kért újabb hormonvizsgálatot. Az eredmény szerint a tesztoszteron érték nem nőtt, viszont az LH értékem gyakorlatilag 0, az FSH is alacsony. A 2016-os eredményt megnéztem és akkor az LH normál tartományba esett, az FSH akkor magas volt. Úgy tűnik a Nebido miatt négy év alatt az LH érték szinte 0-ra csökkent.
A soron következő Nebido injekciót nem kaptam meg, és kaptam spermiogamra időpontot + endokrinológushoz is elküldtek.
A kérdéseim:
- Azzal, hogy a Nebido elmarad, várható hogy az LH érték saját magától nőni fog?
- Az elmúlt négy évben elképzelhető, hogy a Nebido tartós károsodást okozott és az LH, FSH magától nem fog nőni?
- Milyen eredményt várhatok a spermiogam vizsgálaton ezek után? Annyit hozzátennék, hogy épp a babatervezés miatt az elmúlt 6 hónapban A, E vitamint és cinket szedtem.
Meg voltam róla győződve, abban hittem, hogy a kezelés jó, a Nebido miatt javul a spermaképem, ezt akartam támogatni a vitaminokkal. Lehet, hogy a vitaminok tudják kicsit ellensúlyozni az LH alacsony értékét?
Köszönöm válaszát!

A választ itt olvashatod.
 

Tisztelt Doktor Úr,
Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy idén februárban volt egy vetélésem amit műszeresen fejeztek be. A műtét után 3 hónapra újra elkezdtünk próbálkozni, de még nem sikerült teherbe esnem. A nőgyógyászom azt javasolta, a párom menjen el spermatogram vizsgálatra.
Az eredmény a következő lett:
Normál viszkozitású ondó
Volumen 2.5 ml
ph: 7.5
Színe: sárgás-fehér
TCS: 50 M/ml
Motilitás:
40% progresszíven mozgó spermium
30% nem progresszíven mozgó spermium
30% immotilis
Morfológia: 15% normál szerkezetű spermium
Vélemény: Normozoospermia
A baktérium tenyészet eredménye a következő:
Mintában kimutatott mikroba: Streptococcus mitis Csíraszám: 10'3/ml
A Doktor Úr szerint az eredményei rendben vannak? Illetve a baktérium miatt javasolt valamilyen kezelés vagy plusz orvosi vizsgálat?
Válaszát előre is köszönöm!

A választ itt olvashatod.
 

Régebbi kérdések és válaszok

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Örömmel jelzem, hogy tegnap megtörtént az orvosi vizsgálat és hivatalosan is babát várok! 7 hetes és csak úgy zakatolt a kis szíve! :D Köszönöm nektek TervezettBaba.hu a segítséget! :D"

valaki1985

Lájkolj minket!