A kérdés:

Kedves Julianna! A kérdésem lényege az lenne, hogy lehet-e a tornát túl gyakran végezni? A részletek a következőek: a szülésem után a 8. hónapban volt először menstruációm, jellemzően 30-33 napos ciklusaim voltak. Ezt szerettem volna rendbe szedni, ezért kezdtem el tornázni. Fantasztikus eredmény volt, hogy rögtön az első ciklusnál pontosan 28 napot sikerült elérni, de ez a 2. hónapban 26 napra, a harmadikban 24 napra csökkent. Ebben az időszakban a ciklus első 14 napjában minden nap tornáztam (max. 1-2 nap maradt ki) - gondoltam ártani nem árthat, legalább mozgok. De lehet, hogy "túlstimuláltam" a szervezetemet? A tornára is igaz "a kevesebb több": maradjak a heti kettő alkalomnál? Második babát tervezünk már 5 hónapja. Nagyon köszönöm a segítségét! Üdvözlettel, Nóra


Tóth Julianna Az Aviva Netzwerk Austria hivatalos oktatója

Tóth Julianna - Az Aviva Netzwerk Austria hivatalos oktatója válasza:

Kedves Nóra,
a tornát csak hetente 3x lehet maximum végezni, de a heti kettőt szoktam ajánlani. Többször nem szabad! És pár nap teljen el a két torna között! Heti kettővel meglátja hogyan áll be a ciklusa, eleinte nem gond ha felborítja ezt a torna, ezt az egészségünkért teszi, hogy akkor menstruáljunk, amikor a testnek erre szüksége van. És az új ciklus már optimálisabban fog beállni, ha 3 hónap után sem 28 napos a ciklusa akkor írjon nekem privátba és megbeszéljük, mit lehet tenni. Eredményes és élményteli tornát kívánok!

Üdvözlettel,
Tóth Julianna
AvivaStudio.hu

 

Te is kérdeznél? Julianna neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Négy ciklus vezetése után tegnap reggel halvány pozitív a tesztem. Igazából még fel sem fogtam, hogy sikerült. Nagyon boldog vagyok! Köszönöm szépen az oldalnak, hogy megkönnyíti a jövendőbeli anyukák életét! Lányok kívánok nektek kitartást, bízzatok benne, hogy összejön!"

Volpe

Lájkolj minket!