A kérdés:

Kedves Julianna! Babát szeretnénk a férjemmel. A jobb oldali petevezetékem el van záródva, és úgy hallottam, ebben segítséget nyújhat az Aviva torna. A ciklusommal nincsenek nagy gondok, minden hónapban megjön, bár inkább 30-32 napos, mint 28, de nem tudom, ez jelezhet-e valamilyen problémát... Megvettem az Aviva-módszer I. kötetét, de mivel én kifejezetten teherbeesés céljából végezném a tornát, néhány kérdésem lenne:
- Mindegyik gyakorlat segíti a teherbeesést? Ha megadott ideig végzem őket, nem eredményezhetnek menstruációt?
- Az én esetemben mind a 18 gyakorlatot kellene végeznem heti 2x vagy elegendő lenne csak néhányat speciálisan az elzáródásra?
- A tornával egy napon más mozgást is lehet végezni (pl. aerobic, futás, kerékpározás, ...)?
Válaszát előre is nagyon köszönöm! Réka


Tóth Julianna Az Aviva Netzwerk Austria hivatalos oktatója

Tóth Julianna - Az Aviva Netzwerk Austria hivatalos oktatója válasza:

Kedves Réka,
igen, valóban a petevezető elzáródást az Aviva-módszer orvosolni tudja. Sajnos ha a ciklus nem 28 napos, az már jel lehet valamilyen problémára és a teherbeesésnek is akadálya lehet. Tudom, sokan vélik úgy, hogy ha minden hónapban megjön a havi, akkor minden rendben van, legyen az 24 vagy 31 napra. Holott, azzal már a test jelez, hogy valami nincs rendben. És így van ez akkor is, ha több mint 4 napig tart a vérzés, az is rendellenesnek mondható, foglalkozni kellene vele, éppúgy, mint azzal, ha nagyon nagy a vérveszteség. Fontos lenne minden nőnek az egészséges ciklust beállítani.
A 18-as gyakorlatsort kell végezni hetente 2x, a dolgozó zóna szorítása nélkül. Csipőbilllentés helyes végzése nagyon fontos! Addig kell tornázni, amíg pozitív lesz a teszt. Csak a természetes mozgásformák ajánlottak azoknak, akik babát terveznek - azok is módjával, más divatos sport ártalmas is lehet. Ön a lábhinta gyakorlatot többször is végezheti, akár naponta is.
Több fontos részletre is ki tudnék még térni - amire itt nem lehet, ezen keretek között - ha eljönne egy 4 órás foglalkozásra. Ott betanuljuk helyesen a mozdulatokat és beszélünk az életmódbeli hibáinkról, melyek fenntartják vagy előidézik betegségeinket.
Jó tornázást kívánok!
Tóth Juli
AvivaStudio.hu

 

Te is kérdeznél? Julianna neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"A párom és én már egy ideje dolgozunk azon, hogy babánk legyen - eddig sajnos nem jártunk sikerrel. Most végre megtaláltam ezt az oldalt, amelyik profi módon tud nekünk segíteni."

S. Anna
Budapest

Lájkolj minket!