A kérdés:

Kedves Julianna!
2 év sikertelen próbálkozás és rengeteg orvosi vizsgálat után (minden orvosi lelet jó, nőgyógyászom szerint a férjem és én is tankönyvi esetek vagyunk) másfél hónapja kezdtem el avivázni. 14 évig szedtem fogamzásgátlót, 2 éve hagytam abba, ciklusaim 27-30 naposak.
Az első két nap őrült fájdalmas volt. Az első aviva hónap után 3 napra csökkent a vérzéses napok száma és szerencsére a fájdalom is elmúlt. A második hónapban azonban a ciklus 14. napjától enyhe menstruációs vérzés jelentkezett, (ovulációm a 16. napon van) ami már 6 napja tart. Normális ez a tünet?
Mi okozhatja?
Válaszát előre is köszönöm:
Kati


Tóth Julianna Az Aviva Netzwerk Austria hivatalos oktatója

Tóth Julianna - Az Aviva Netzwerk Austria hivatalos oktatója válasza:

Kedves Kati,
nagyon sok más vetülete is van szerintem a meddőségnek. Lehet gondolni, ételérzékenységre, allergiára, és sok más faktorra is. Én a fogamzásgátlót is elég hosszú időnek tartom, ugyanis 14 évig nem volt rendben az ovulációja. Ennek is lehetnek hormonális következményei. A termékenység témájában nagyon pici kibillent funkcionális folyamatokra kell gondolni. Amelyek sok esetben csak tünetileg vannak jelen vagy úgy sem. Ha érdekli privátban szivesen ajánlok további lehetőségeket a háttér tisztázására! A másik kérdése: a fájdalmak enyhülésének nagyon örülök, az jó jel. A rövidülés is a tornának tudható be. A torna ciklusra gyakorolt hatása kétségtelen, bár eleinte valóban borogató hatása van :), amúgy azt is el tudom gondolni, hogy az ovulációja előbbre jött a gyakorlás által, ezért jött a vérzés korábban. Ha jól értem menstruáció lett a végén, a közti vérzésből? A közti vérzés jelenthet peteérést is, de ha a vérzés nem múlik, akkor ajánlom, hogy forduljon az orvosához. Amúgy a vastag nyálkahártya is okozhat ilyen tüneteket. De az is lehet, hogy a torna hatására beindult egy nagyobb tisztulás. Ha elmúlt a vérzés, akkor ezt egy előbbre tolt havi vérzésnek gondolnám, ami rendjén való a gyakorlás miatt. Ha később is felmerülnek kérdések, akkor az oktatójával vegye fel a kapcsolatot, hiszen a személyes és részletesebb konzultáció talán jobb lenne ebben az esetben. Ugyanis sok lehetőség merülhet ilyenkor fel! Bízom benne, hogy összességében jó tapasztalatai lesznek a rendszeres gyakorlás által!
Üdvözlettel,
Tóth Juli,
www.avivastudio.hu

 

Te is kérdeznél? Julianna neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Ha egy gyermekre vágyó nő tisztában van ovulációja és termékeny napjai pontos idejével, nagyobb eséllyel esik természetes úton teherbe. A TervezettBaba.hu oldal ezt az információt nyújtja felhasználóinak."

Dr. Fülöp István
Meddőségkezelési részlegvezető főorvos
Róbert Károly Klinika

Lájkolj minket!