A kérdés:

Kedves Julianna! Elvégeztem a 4 órás Aviva-betanítást, és kérdés merült fel bennem. Babát szeretnénk lassan 2 éve, nincs szervi problémánk. A ciklus 2.felében is végezhetőek az egyszerű gyakorlat alhasat megterhelő gyakorlatai (pl. 11-es)? Nem fog pont ez a folyamatos alhasi feszülés ellentétes hatást kiváltani (baba megtapadás ellen dolgozik)? A progeszteron és a pajzsmirigy hormonokra is jó hatással van a torna? Köszönettel Anna


Tóth Julianna Az Aviva Netzwerk Austria hivatalos oktatója

Tóth Julianna - Az Aviva Netzwerk Austria hivatalos oktatója válasza:

Kedves Anna,
a gyakorlatsor végezhető a ciklus második felében is természetesen. Nincs negatív hatása a hosszú gyakorlatsor 11-es gyakorlatának. Amikor pedig a baba megfogant, csak abban az esetben kell a tornát abbahagyni.
Akik fogamzásgátlásra használják a módszert, azok másképpen tornáznak.
Az Aviva-foglalkozáson az oktatók kitérnek a hormonális működésekre gyakorolt hatásokra is. Természetesen, alkalmas a torna a hormonális egyenetlenségek kezelésére is, bármilyen hormon is van elcsúszva. Én szívesen ajánlok alternatív gyakorlatokat is az óráimon. Célirányosan pajzsmirigy gyakorlatokat például, amelyek a 18 Aviva gyakorlaton felül végzendőek.
Üdvözlettel,
Tóth Julianna
AvivaStudio.hu

 

Te is kérdeznél? Julianna neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Ha egy gyermekre vágyó nő tisztában van ovulációja és termékeny napjai pontos idejével, nagyobb eséllyel esik természetes úton teherbe. A TervezettBaba.hu oldal ezt az információt nyújtja felhasználóinak."

Dr. Fülöp István
Meddőségkezelési részlegvezető főorvos
Róbert Károly Klinika

Lájkolj minket!