Természetes fogantatás ilyan spermaképpel?

Tisztelt Doktor Úr!
Nemrég derült ki férjemnél, hogy a spermaképével problémák vannak. Az első vizsgálati eredmények alapján az andrológus véleménye az volt, hogy természetes úton ilyen spermaképpel nem lehet saját gyermeke. A háziorvosa homeopáthiás kezelést javasolt, 6 hét gyógyszeres kezelés után az utolsó spermavizsgálati eredményei a következők:
Carentia:5 nap
Szín:Normál
Szám/ml:45 mill.
Mennyiség:3 ml
Elfolyósodási idő:28 perc
Szag:Norm.
Szám/ejac:135 mill.
Mozgás:40%mozgó alak, 2/3 részben lassú, inkoordinált mozgást végző spermiumok.
Szerkezet:50%normális, 50%pathológiás
Fertilitási index:27 millió
Vélemény:Asthenozoospermia
Az első értékekhez képest a szám/ml:25 mill.-ról
45 mill.-re, a szám/ejac.25 mill.-ről 135 mill.-re, a fertilitási index 5 millió alatt-ról 27 millióra, a mozgó alak pedig 30%-ról 40%-ra változott. Kérdésem az lenne, hogy Ön szerint milyen esélyeink vannak a természetes úton történő gyermekvállalásra, mivel a 11 év alatt megannyi, nem egybehangzó véleményt hallottunk, kaptunk a problémával kapcsolatban. A keserű tény viszont az, hogy a mai napig nincs gyermekünk és mindeközben eljár(t) felettünk az idő!
Válaszát előre is köszönjük!
Tisztelettel:Egy babára áhítozó pár


Dr. Szabó Ferenc andrológus, urológus

Dr. Szabó Ferenc - andrológus, urológus válasza:

Tisztelt Tibor!
Érdemes lenne a párjánál spermium HBA tesztet és spermium SCSA DNS fragmentációs tesztet végezni, ezzel a spermiumok funkciójára is lehet következtetni. Természetes fogantatás nagyban függ a nők korától is, nem tudom hogy Ön mennyi idős?
Tisztelettel: Dr. Szabó Ferenc

 

Te is kérdeznél? Dr. Szabó Ferenc neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Örömmel jelzem, hogy tegnap megtörtént az orvosi vizsgálat és hivatalosan is babát várok! 7 hetes és csak úgy zakatolt a kis szíve! :D Köszönöm nektek TervezettBaba.hu a segítséget! :D"

valaki1985

Lájkolj minket!