Terhesség és felfázás

Tisztelt Doktor úr!
Kismama vagyok, a héten a 15. hétbe lépünk.
Körul-belul egy hete felfázás tünetei jöttek elö, hüvelyi fájdalommal és enyhe fehéres-sárgás folyással. Tözegáfonya kapszulát és Multi-gyn Aktigelt használtam. Mindkettö enyhítette a tüneteket, de mivel nem múltak el felkerestem a szülésznőmet. Vizelettenyésztés és kenetvizsgálat folyamatban.
Korábban sajnos gyakran előfordúlt felfázás, amit a Monural 3g (2. tasak 48 óra elteltével) segített, valamint a huvelyi problémákra csak az Ecovag nevu, (Lactobacillus gasseri, Lactobacillus rhamnosus tartalmú) készítmény segített.
A Monural használható biztonságosan terhesség alatt? Az Ecovag készítmény leírásában az van, hogy "terhesség alatt nem ajánlott, szoptatás alatt használható". Ezek a pontos összetevöi: Lactobacillus gasseri, Lactobacillus rhamnosus, laktitolmonohydrat, kukoricakeményítö, zselatin, xantangummi, glukoz (vízmentes), magnesiumstearat och titandioxid (E 171). Ez egy 10 hüvelyi kapszulából álló termék. Rengeteg cikket, tanulmányt és irányadást elolvastam amiben azt írják, hogy "korlátozott adatok miatt nem ajánlják a tejsavbaktériumok hüvelyi használatát terhesség alatt, de valószínűleg nem jelent kockázatot a magzatra". Viszont volt olyan is, ami azt ajánlotta, hogy orvosi felügyelettel használható. Meg tudná mondani Doktor úr, hogy ez biztonsággal használható-e illetve milyen lehetséges problémát okozhat, ha okoz? Más tejsavbaktériumot tartalmazó készítményt nem szívesen probálnék ki, mert korábban már használtam sokfélét és minden más irritációt, további fájdalmat okozott.
Előre is köszönöm szíves válaszát!


Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István - szülész-nőgyógyász válasza:

Kedves Kérdező!
A Monural nyugodtan használható terhességben. A lactobacillus készítmény - ha panasz van - nyugodtan használható, tekintettel arra, hogy nem készítettek vele vizsgálatot, így pontosabb választ erre ( biztonság illetve mit okozhat ) senki nem tud adni Önnek.
Üdvözlettel: Dr. Tekse István
www.szulesz-nogyogyaszt.hu

 

Te is kérdeznél? Dr. Tekse István neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Pozitív lett a tesztem, aminek nagyon örülünk. Sokat tanultam Önöktől és azoktól a felhasználóktól akik mindennapi tapasztalataikat megosztják a Fórumon. Első hónapban használtam ezt az oldalt és sikerült a baba. Biztatásként 39 éves vagyok és van esély ebben a korban is. Bár egészségesen élek, sok stresszben dolgozom, ettől függetlenül mindenkit bíztatok. Sok sikert mindenkinek. Köszönöm, hogy van ez az oldal!"

Csisze

Lájkolj minket!