Szeretném visszakapni a férfiasságomat

Tisztelt Doktor Úr!
36 éves férfi vagyok, rendes alvás után is fáradt vagyok mindig. Erekció megtartási problémám van, rendszeres testedzés mellett se fejlődik izomzat, nem dohányzom, a libidó alacsony.
Múlt év májusában csináltattam tesztoszteron mérést, 11.5 lett. Háziorvosom szerint alacsony ugyan, de a határértékben van.Novemberben felkerestem egy urológust, aki Androgélt írt fel 5mg naponta két hét után éreztem is a hatását. Visszatért az energiám, erekció megmaradt megjelent az éjszakai merevedés is megszűnt minden panaszom. Sajnos csak egy hétig tartott, utána visszaállt minden a régi kerékvágásba. Csináltattam újabb vérképet, a vérvétel napján még használtam az Androgélt. Lh 1.02, Ösztradiol 73, Tesztoszteton 11.1, ekkor abbahagytam a gél használatát az orvos tanácsára, és újabb vérképet csináltatott rá két hétre, hogy mik lesznek az értékek kiürülés után. LH 6.16, FSH 11.48, Prolaktin 221.2, Ösztradiol 176.5, Tesztoszteron 15.9, Free Tesztoszteron 51%, SHBG 31, herék enyhén kisebbek. Az lenne a kérdésem, ha felkeresem Önt, akkor tudna-e segíteni, hogy újból legyen libidóm, normális merevedés megtartásom és visszatérjen az energiám. Nagyon aggódom, hogy ez így marad.
Válaszát előre is nagyon köszönöm!


Dr. Szabó Ferenc andrológus, urológus

Dr. Szabó Ferenc - andrológus, urológus válasza:

Kedves Kérdező!
A 16 nmol/l tesztoszteron teljesen normális, az FSH értéke magas, ami spermium termelési zavarra utalhat. A nemi vágyat nemcsak a tesztoszteron szint határozza meg. Meg kellene próbálni vitaminokat, aminosavak és antioxidánsokat szedni, amivel lehetne növelni az energiaszintjét.
Üdvözlettel,
Dr. Szabó Ferenc

 

Te is kérdeznél? Dr. Szabó Ferenc neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Pozitív lett a tesztem, aminek nagyon örülünk. Sokat tanultam Önöktől és azoktól a felhasználóktól akik mindennapi tapasztalataikat megosztják a Fórumon. Első hónapban használtam ezt az oldalt és sikerült a baba. Biztatásként 39 éves vagyok és van esély ebben a korban is. Bár egészségesen élek, sok stresszben dolgozom, ettől függetlenül mindenkit bíztatok. Sok sikert mindenkinek. Köszönöm, hogy van ez az oldal!"

Csisze

Lájkolj minket!