Aggaszt a spermatogramm eredmény

Tisztelt Doktor Úr!
Több mint 1 éve élünk nemi életet férjemmel, babát szeretnénk. Most történt meg a spermiumvizsgálat, melynek eredményei: Mycoplasma és ureaplasma nem tenyészett ki,Clamydia trach.AG:negatív,CO2 -N.gonorrhoea nem tenyészett ki,Streptococcus pneumoniae sok telep (antibiogramm mellékelve), gomba, trichomonas nem tenyészett ki és natív kenet- 8-10fvs.látóterenként.
Spermatogramm:sejtszám-180 mil/ml ,mozgás:80 % aktív,alak:80% kóros,ph:8 , v.a.: 3 ml szokványszínű ondó.Gondolom a baktériumra antibiotikum kell az antibiogramm alapján, de a spermatogram nem tudom, normális-e ,illetve egy dolog zavar: az alak 80 % kóros.Mit jelent ez? Arra kell gondolnunk, hogy ez nem gyógyítható? Vagy gyógyszerrel befolyásolható? Köszönöm válaszát!


Dr. Szabó Ferenc andrológus, urológus

Dr. Szabó Ferenc - andrológus, urológus válasza:

Tisztelt Cseer!
A baktériumra célzott antibiotikumos kezelés kell. A többi érték normális. Érdemes lenne vitaminokat is szedni pl. FER 14 vagy Profertil vagy Ferulant ill ehhez hasonló összetételű készítményt.
Tisztelettel: Dr. Szabó Ferenc

 

Te is kérdeznél? Dr. Szabó Ferenc neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Két hónapja találtam meg ezt a honlapot. Párommal augusztusban jutottunk el arra az elhatározásra, hogy szeretnénk 7 év után egy második gyermeket. Eddig nem sikerült, de az oldal segítségével ez most összejött. Nagyon szépen köszönöm ezt a lehetőséget."

Éva

Lájkolj minket!