Sperma vitalitás - javítható az eredmény?

Tisztelt Doktor Úr!
Kétszer már sikerült teherbe esnem, de első alkalommal nem fejlődött megfelelően a baba, a másik alkalommal pedig üres petezsákom volt, így már két missed ab-on estem át! Teljes kivizsgálás sorozatban vagyunk férjemmel és már volt neki spermiogram vizsgálata! Az eredménye az alábbi lett: mennyisége 5 ml, színe normális, pH 7,7 ;koncentrációja 32 M /ml, összspermiumszám 160M/minta, progr. mozgó spermium 47%, összes mozgó spermium 50%, vitalitás 45%, normál morfológia 26%, elfolyósodás 40 perc! Értékelés: normozoospermia A kérdésem az lenne, doktor úr szerint milyen férjem spermiogram eredménye, hiszen a vitalitás csak 45%? Befolyásol ez valamit? Hogyan lehetne ezen javítani? A többi érték a feltüntetett határértéknek megfelelő! Válaszát előre is köszönöm!


Dr. Szabó Ferenc andrológus, urológus

Dr. Szabó Ferenc - andrológus, urológus válasza:

Tisztelt Gabi86!
Érdemes lenne a férjénél un spermium DNS fragmentaciós tesztet végezni (SCSA DNS fargmentációs vizsgálat) ezzel lehetne alaposabban megvizsgálni a párját.
Tisztelettel: Dr. Szabó Ferenc

 

Te is kérdeznél? Dr. Szabó Ferenc neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"A párom és én már egy ideje dolgozunk azon, hogy babánk legyen - eddig sajnos nem jártunk sikerrel. Most végre megtaláltam ezt az oldalt, amelyik profi módon tud nekünk segíteni."

S. Anna
Budapest

Lájkolj minket!