Sikertelen lombikprogram

Kedves Doktor Úr!
Januárban jártunk Önnél a férjemmel, amikor kiderült hogy gond van:
1,7 M/ml a spermiumszám
11 M összspermium
Progresszív Motilitás:20%
Morfológia: 4%
Vitalitás: 89%
Rengeteg vitamint szedett a férjem 5 hónapig, lemondott a kerékpározásról, szaunáról.
Ön ICSIt javasolt,így felkerestünk egy Meddőségi Központot. Azóta már túl vagyunk egy sikertelen lombikprogramon. 11 petesejtből 8 termékenyült meg és mindegyik embrió eljutott az 5. napig, ami szép eredmény. A biológusok megdicsérték a blasztocisztákat, mert nagyon szépen szabályosan fejlődtek. Sajnos ennek ellenére nem sikerült a beültetés. Azóta már volt egy fagyasztott embrió transzfer is ahol felébredtek az embriók, de szintén sikertelen, nem tapadtak meg. Célszerű lenne további vizsgálatokat csináltatnunk a férjem irányában? Lehet DNS probléma? Vagy ha az lenne akkor nem termékenyültek volna meg ilyen arányban? Sajnos nem tudtam még elmerülni az andrológia rejtelmeibe és nem tudom hogyan tovább. Lehet csak pusztán egy kis szerencsére lenne szükségünk, de megnyugtatna pár ötlet, hogy Ön mit javasolna.
Tanácsait előre is köszönöm,
üdvözlettel, Zsuzsi


Dr. Szabó Ferenc andrológus, urológus

Dr. Szabó Ferenc - andrológus, urológus válasza:

Tisztelt Acelgirl!
Szerintem a férjénél nem kell további vizsgálat, az, hogy elsőre nem sikerült a lombik nem jelenti azt, hogy férje hímivarsejtjei ne lennének jó lombikra.
Tisztelettel: Dr. Szabó Ferenc

 

Te is kérdeznél? Dr. Szabó Ferenc neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy elmondjam, én is babát várok! 3 hónapig vezettem a grafikont, és nagy nagy köszönettel tartozom a tervezettbaba.hu oldalnak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy megismerhessem a szervezetem működését, az ovulációm pontos időpontját. Továbbá köszönöm, hogy a szinte végtelennek tűnő kíváncsiságomat és érdeklődésemet gyors, szakszerű válaszokkal igyekeztek kielégíteni. Még egyszer köszönöm, és mindenkinek ajánlom, aki babát szeretne! "

Erika

Lájkolj minket!