Sikertelen inszemináció után

Tisztelt doktor úr!
41 éves vagyok, a férjem 45 éves. Két meddőségi osztályt megjártunk 2014 óta. 4 inszemináció és 1 lombik volt, sikertelenül. Az orvos szerint kimerülőben van a petefészkem. Leszívás előtt 4 tüsző volt, de csak 2 petesejt (1 érett - 1 éretlen) a férjem spermájával termékenyítették meg, de az érett sem indult osztódásnak. A biológus szerint salakos volt belülről a petesejt. Ennek tudatában próbálkozzunk még, vagy mondjunk le végleg a közös babáról?
Nekem első házasságomból 2 fiú lett (22 és 19 évesek) a mostani férjemnek nincs még gyermeke. Az örökbefogadás nem jöhet szóba.
2010-ben jobb oldali petefészkemet eltávolították, elhalt - leszakadt egy lágyéksérv következtében.
Várom válaszát, köszönöm!


Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István - szülész-nőgyógyász válasza:

Kedves Kérdező!
A próbálkozást - igen vagy nem - igazából Önöknek kell eldönteni az alapján, amely felvilágosítást kapnak kezelőorvosuktól.
Ha nem megy - nincs érdemi esélye a lombikprogramnak - úgy esetleg petesejt donációs program lehet a megfelelő alternatíva.
Üdvözlettel: Dr. Tekse István

 

Te is kérdeznél? Dr. Tekse István neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Én is elmonhatom a nagy hírt, hogy 7 hónapi próbálkozás után, sikerült teherbe esnem. A weboldalatok segítségével, a pontos hőmérőzéssel és lejegyzésével meg tudtam határozni, mikor történik az ovuláció, ami az én esetemben kiderült, nem a középidőben van, hanem utána...DE segítségetekkel már az első hónapban megfogant a Kisbabánk! Most már "csak" vigyáznunk kell rá, hogy minden a legnagyobb rendben legyen a következő még 8 hónapban! Köszönöm!"

Menor

Lájkolj minket!