Próbálkozhatunk a természetes megtermékenyüléssel?

Tisztelt Doktor Úr!
December 28-án egy 7 cm átmérőjű dermoid ciszta eltávolítása miatt műtöttek meg. Ezen műtét során kiderült az érintett, jobb oldali petevezetékem meg van csavarodva és emiatt a jobb oldali petefészkem teljesen elhalt. Így a cisztán felül a jobb oldali petefészkemet is el kellett távolítani. Jelenleg a lábadozási időszakban vagyok.
A férjemmel tavaly nyáron volt az esküvőnk, éppen a baba tervezés, családalapítás időszakában vagyunk. A kórházban azt javasolták most 3-4 hónapot várjunk a teherbe esési próbálkozással, amíg az egy petefészkemmel beáll a menstruációm.
Én 36 éves vagyok, a férjem 43, vagyis igencsak sürget az idő a családalapítással.
Doktor Úr felé az volna a kérdésem, hogy a türelmi idő lejárta után egyáltalán próbálkozzunk a természetes megtermékenyüléssel vagy menjünk inkább valamely Klinikára, ahol segítséget tudnak nyújtani a biztosabb megtermékenyüléshez?
Valamint milyen gyakorisággal célszerű szűrővizsgálatot tartani az egy petefészkemmel? Sajnos ezt a dermoid cisztát 2 hónapja még nem vették észre és félek nehogy a megmaradt petefészkemmel is probléma legyen.
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel


Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István - szülész-nőgyógyász válasza:

Kedves Kérdező!
Nincs szükség várakozni, a 6 hetes műtét utáni kontrollt követően próbálkozzanak nyugodtan. Tekintettel arra, hogy - az előzmények miatt - a petefészek tartalékja lecsökkent, komplex meddőségi kivizsgálást javasolnék ( nehogy - pl sperma probléma miatt - feleslegesen próbálkozzanak ).
Üdvözlettel Dr. Tekse István
www.szulesz-nogyogyaszt.hu

 

Te is kérdeznél? Dr. Tekse István neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy elmondjam, én is babát várok! 3 hónapig vezettem a grafikont, és nagy nagy köszönettel tartozom a tervezettbaba.hu oldalnak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy megismerhessem a szervezetem működését, az ovulációm pontos időpontját. Továbbá köszönöm, hogy a szinte végtelennek tűnő kíváncsiságomat és érdeklődésemet gyors, szakszerű válaszokkal igyekeztek kielégíteni. Még egyszer köszönöm, és mindenkinek ajánlom, aki babát szeretne! "

Erika

Lájkolj minket!