Policisztás petefészek befolyásolja a teherbeesést?

Kedves Doktor Úr,
33 éves, házas nő vagyok és tinikorom óta nagyon fájdalmasak a menstruációim. Fogamzásgátló tablettával rövid ideig próbálkoztam, ez sem segített a fájdalmak ellen. Az utóbbi nőgyógyászati vizsgálatokon kiderült, hogy policisztás petefészkem van és a ciszták mérete is változott a két vizsgálat közben. A nőgyógyász azzal nyugtatott, hogy a ciszták nem jelentenek akadályt a gyerekvállalásban, viszont engem ez nagyon nyugtalanít. A férjemmel most tervezzük a babavállalást, étrendet változtattunk, rendszeresen sportolunk, fogamzás előtt javasolt vitaminokat szedünk, de még mielőtt próbálkoznánk, szeretném tudni, hogy a ciszták jelenléte hogyan befolyásolhatja a teherbeesést és majd a terhességet. Milyen kockázatok vannak? Ön javasolja a laparoszkópiát?
Válaszát előre is nagyon köszönöm.
Tisztelettel és köszönettel.


Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István - szülész-nőgyógyász válasza:

Kedves Kérdező!
Emiatt laparoszkópiát semmiképp. Más kérdés, hogy mi okozza a görcsös menzeszt ( a PCO nem okoz ilyet ). A PCO-ban működés szempontjából nem a petefészek szerkezete a lényeg. Tehát meddőségben járatos endokrinológus és/vagy nőgyógyász konzultáció javasolt.
Üdvözlettel Dr. Tekse István
www.szulesz-nogyogyaszt.hu

 

Te is kérdeznél? Dr. Tekse István neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy elmondjam, én is babát várok! 3 hónapig vezettem a grafikont, és nagy nagy köszönettel tartozom a tervezettbaba.hu oldalnak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy megismerhessem a szervezetem működését, az ovulációm pontos időpontját. Továbbá köszönöm, hogy a szinte végtelennek tűnő kíváncsiságomat és érdeklődésemet gyors, szakszerű válaszokkal igyekeztek kielégíteni. Még egyszer köszönöm, és mindenkinek ajánlom, aki babát szeretne! "

Erika

Lájkolj minket!