Policisztás petefészek befolyásolja a teherbeesést?

Kedves Doktor Úr,
33 éves, házas nő vagyok és tinikorom óta nagyon fájdalmasak a menstruációim. Fogamzásgátló tablettával rövid ideig próbálkoztam, ez sem segített a fájdalmak ellen. Az utóbbi nőgyógyászati vizsgálatokon kiderült, hogy policisztás petefészkem van és a ciszták mérete is változott a két vizsgálat közben. A nőgyógyász azzal nyugtatott, hogy a ciszták nem jelentenek akadályt a gyerekvállalásban, viszont engem ez nagyon nyugtalanít. A férjemmel most tervezzük a babavállalást, étrendet változtattunk, rendszeresen sportolunk, fogamzás előtt javasolt vitaminokat szedünk, de még mielőtt próbálkoznánk, szeretném tudni, hogy a ciszták jelenléte hogyan befolyásolhatja a teherbeesést és majd a terhességet. Milyen kockázatok vannak? Ön javasolja a laparoszkópiát?
Válaszát előre is nagyon köszönöm.
Tisztelettel és köszönettel.


Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István - szülész-nőgyógyász válasza:

Kedves Kérdező!
Emiatt laparoszkópiát semmiképp. Más kérdés, hogy mi okozza a görcsös menzeszt ( a PCO nem okoz ilyet ). A PCO-ban működés szempontjából nem a petefészek szerkezete a lényeg. Tehát meddőségben járatos endokrinológus és/vagy nőgyógyász konzultáció javasolt.
Üdvözlettel Dr. Tekse István
www.szulesz-nogyogyaszt.hu

 

Te is kérdeznél? Dr. Tekse István neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Köszönöm a tervezettbaba.hu-nak! 3 vetélés után találtam az oldalra, azt hittem már a teherbe esés sem fog menni ennyi műtét után. Már a 2. hónap után sikerült! Köszönöm az oldalnak, hogy ilyen érthetően leírják mi miért van és hogy melyik hormon mit okoz. Igazából egy érdekes kísérletnek indult részemről de már a 13. hétben vagyok! Köszönöm még egyszer. :) Sok sikert kívánok a többi "babavárónak" is!"

BMZS77

Lájkolj minket!