Okozhatja-e a tüneteimet az alacsony tesztoszteronszint?

Tisztelt Doktor Úr!
39 éves férfi vagyok. Két éve műtöttek heredaganattal, bal herém eltávolításra került, kemoterápiát nem kaptam.
Az utóbbi egy évben, egyre nehezebben viselem a fizikai megterhelést, (nincs kedvem sportolni sem) a libidóm jelentősen csökkent, cukrom a műtét óta némileg emelkedett (6 mmol/l körül mozog), nagyobb lett az alvásigényem, nagy mértékben híztam hasra.
Elvégeztettem a tesztoszteron szinttel kapcsolatos vizsgálatokat:
TSH: 1,6 mIU/l
LH: 3,53 IU/l
FSH: 11,93 IU/l
Prolaktin: 109 mIU/l
Totál tesztoszteron: 9,33 nmol/l
SHBG: 25,9 nmol/l
Albumin: 48 g/l
Szabad tesztoszteron: 0,185 nmol/l
Bioaktív tesztoszteron: 4,82 nmol/l
Szabad tesztoszteron: 1,98 %
Bioaktív tesztoszteron: 51,66 %
A szabad és totál tesztoszteron szintem mennyire tekinthető alacsonynak?
Okozhatja-e a tüneteimet az alacsony szabad és totál tesztoszteron?
Érdemes-e esetemben valamilyen tesztoszteron növelő kezelésben részesülnöm?
Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!
tocsy


Dr. Szabó Ferenc andrológus, urológus

Dr. Szabó Ferenc - andrológus, urológus válasza:

Szerintem a tesztoszteron szintet ellenőrizze le újra, ha az is ilyen értéket mutat érdemes lenne valamilyen tesztoszteron szint emelést végezni.
Dr. Szabó Ferenc

 

Te is kérdeznél? Dr. Szabó Ferenc neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Elmúltam 40 éves, sajnos volt egy spontán vetélésem... De most kisbabát várok. A Tervezettbaba.hu segítségével 5 hónap után teherbe estem. Itt szeretném még egyszer megköszönni Nektek, akik ezen az oldalon dolgoztok."

Ági
Budapest

Lájkolj minket!