Mortgagni-cystak a petevezetékemen

Kedves Doktor Úr!
Szeretném megkérdezni, hogy az értékek alapján rendben lehet-e a természetes úton fogantatás. Elvégeztek rajtam egy petevezeték átjárhatóságot és a méhtükrözést is, igaz két évvel ezelőtt. Minden rendben volt ezekkel kapcsolatban. Most újra el fogom végeztetni az átjárhatóságot, mert úgy tudom egy évnél régebbi leletet nem fogadnak el. Annyit még elmondanék, hogy egy UH alkalmával megállapították, hogy a petevezetőimen Mortgagni-cysták vannak(„Petevezetők fimbrális végén apró folyadéktartalmú képletek”), ennek ellenére átjárhatóak voltak a petevezetékek. Ez okozhat problémát? Olyasmire gondolok, hogy oké, hogy átjárható a petevezeték, de mondjuk van-e olyan ezek a cysták gátolják bennük az áramlást, vagy ilyesmi. Tehát, hogy átjárhatóság esetén okozhatják-e ezek a gondot? Kell-e valamit kezdeni velük, vagy ha már eddig elfértek, elférnek ezután is.
ciklus 5. nap:
TSH: 1,95 mIU/l ref.tart.: 0,27-4,2
T4 szabad funkc: 17,93 pmol/l ref.tart.:12-22
T3 szabad funkc: 4,67 pmol/l ref.tart.:3,1-6,8
LH: 5,03IU/l ref.tart.: 1,9-22,5
FSH: 7,14 IU/l ref.tart.: 2,5-10,20
Prolaktin: 112,7mIU/l ref.tart.: 59-619
Ösztradiol: 157,2 pmol/l ref.tart.: 71,6-529,2
Progeszteron: 0,72 nmol/l ref.tart.: <4,45
Kortizol: 546,4 nmol/l
LH/FSH=0,7
Ciklus 23. nap:
Prolactin: 93,30 mIU/l menopauza előtt 59-619 mIU/l
Progeszteron: 37,31 nmol/l Ref. Tart.:Lutális fázis 10,62-81-28 mnol/l
Leírnám párom adatait is. Ő a Fer14 nevű vitamint szedi. Válaszát előre is köszönöm!
Párom spermavizsgálatának eredménye1:
Karentia: 4 nap
Volume: 5,5 ml
Appearance NORM
Liquefaction NORM
Viscosity NORM
PH 7,4
WBC NORM
Concent. 15M/ml
Prog.motil. 20%
Norm. Morph. 17%
MSC 3,0 M/ml
FSC 1,5 M/ml
SMI 51
ALL sprem 82,5M
Motile sperm 16,5M
Func sperm 8,25M
TSC 20M/ml
Motilitás: 30% progresszíven mozgó spermium
Morfológia: 20% normál szerkezetű spermium
Párom spermavizsgálatának eredménye2 két hónap múlva:
Karentia: 3 nap
Volume: 5,0 ml
Appearance NORM
Liquefaction NORM
Viscosity NORM
PH 7,4
WBC NORM
Concent. 26M/ml
Prog.motil. 30%
Norm. Morph. 19%
MSC 7,6 M/ml
FSC 2,6 M/ml
SMI 74
ALL sprem 130,0M
Motile sperm 39,0M
Func sperm 13,0M
TSC 26 M/ml
Motilitás 30% progresszíven mozgó spermium
Morfológia 20% normál szerkezetű spermium


Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István - szülész-nőgyógyász válasza:

Kedves Kérdező!
Eredményei rendben vannak, párja spermájának csökkent motilitása miatt meddőségi konzultáció javasolt.


Üdvözlettel: Dr. Tekse István
szülész-nőgyógyász
szulesz-nogyogyaszt.hu

 

Te is kérdeznél? Dr. Tekse István neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Pozitív lett a tesztem, aminek nagyon örülünk. Sokat tanultam Önöktől és azoktól a felhasználóktól akik mindennapi tapasztalataikat megosztják a Fórumon. Első hónapban használtam ezt az oldalt és sikerült a baba. Biztatásként 39 éves vagyok és van esély ebben a korban is. Bár egészségesen élek, sok stresszben dolgozom, ettől függetlenül mindenkit bíztatok. Sok sikert mindenkinek. Köszönöm, hogy van ez az oldal!"

Csisze

Lájkolj minket!