Missed ab műtét

Tisztelt Doktor úr!
November 26-án a negyedik missed ab műtétemen estem át. A terhesség kezdetétől kaptam progeszteront és Rutascorbint az előző missed abok, illetve barnázás, vérzés miatt. Két hétig szedtem kórházban tartózkodás mellett, de sajnos a baba nem fejlődött, a már észlelt szívhang megszünt, ezért műtéttel fejezték be a terhességet. A problémám innen kezdődik, ami már eléggé aggaszt. A műtét napján véreztem, az azt követő 4 napban szinte alig, majd ezután kb. egy hétig kicsit intenzívebben, de csökkenő mennyiségben. Aztán egy alkalommal kb. a műtét után 12 nappal ismét erősebb lett, és mintha alvadt vér/szövetdarab? távozott volna. Ekkor megijedtem, és elmentem kontroll vizsgálatra, ahol hüvelyi UH-gal vizsgáltak, a méhet tisztának, kiürültnek látták. A vérzés elmulasztása érdekeben Norcolut tablettát és Ergam cseppet, valamint Mesulid és Zinnat antibiotikumot kaptam. Már 5 napja szedem, de a vérzés nem múlt el teljesen, nagyon minimális színes folyás még mindig jelen van. A jobb petefészeknél egy 5 cm-es ciszta van, de azt mondták ezzel egyenlőre nincs teendő, hátha a következő menstruációval távozik.
Kérdésem az lenne, hogy mi okozhatja a még mindig tartó vérezgetést? Vissza kell mennem újabb vizsgálatra? Az orvos azt mondta, hogy a menstruáció után kellene mennem. Ha esetleg műtéti szövődmény lenne, annak lennének más jelei is?
Elnézést a hosszú levélért, de próbáltam minél részletesebben írni, hátha ezzel segíthetem a válaszadást.
Segítő válaszát előre is köszönöm!


Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István - szülész-nőgyógyász válasza:

Kedves Kérdező!
Ha tényleg üres a méhűr és nincs reziduum, a látott ciszta okozhatja ezt a panaszt.
Üdvözlettel Dr. Tekse István
www.szulesz-nogyogyaszt.hu

 

Te is kérdeznél? Dr. Tekse István neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Pozitív lett a tesztem, aminek nagyon örülünk. Sokat tanultam Önöktől és azoktól a felhasználóktól akik mindennapi tapasztalataikat megosztják a Fórumon. Első hónapban használtam ezt az oldalt és sikerült a baba. Biztatásként 39 éves vagyok és van esély ebben a korban is. Bár egészségesen élek, sok stresszben dolgozom, ettől függetlenül mindenkit bíztatok. Sok sikert mindenkinek. Köszönöm, hogy van ez az oldal!"

Csisze

Lájkolj minket!