Mire számíthatok, ha megyek kontrollra

Tisztelt Doktor Úr!
3x nézték (3 különböző évben) az uterus saginális átmérőjét ami 45 41 és most 34 mm volt. Endometrum vastagsága meg most 10,3 mm előtte meg 5-6 mm. 2016-án műtöttek aminek az eredménye hyperplasia endometrii amire egy darabig szedtem gyógyszert, de utána nem mentem vissza mert a doki azt mondta ha nem hat a gyógyszer, megint műteni kell. Továbbra is (műtét 2016 június 16-án volt) változó gyakoriságú(12-47 nap) és hosszúságú (2-16 nap). 2016 márciusában a jobb ováriumban 2 nagyobb tüsző volt és néhány kisebb most (TeGNAP) szintén a jobb oldaliba 2 kisebb. Mostani első laborom (3-5 napos) jó a 2. tegnap volt és hétfőn lesz eredmény (PROG,PROL). 36 leszek és nem szültem, nincs párom. Aggódom mert állandóan rosszul vagyok, menstruációkor izomfájdalom, erős hasi görcs, majdnem mindig erős és sok vérzés, nem tudok normális test helyzetben lenni amikor nagyon szenvedek, hányinger, hányás, fejfájás stb. Menstruációs problémáim 18-20 éves koromtól vannak. 12-13 éves koromba jött meg először kb.2016-ban cisztám is volt. Lehet kiújult vagy rosszabbodott a hyperplasia endometrii vagy ez más betegség lehet? 13-15 éves koromban a jobb mellemben volt jóindulatú ciszta és kb. 18 éves koromig jártam ellenőrzésre onkológiára vagy hova, aztán nem tudom, nem kellett vagy miért nem. Nem is nézik igaz a dokik nem tudják. Lehet a 2 között összefüggés? Városomban az orvosok nem foglalkoznak vele csak gyógyszereket írnak, nem fogamzásgátlót meg elvétve labor de nemigen van eltérés, így legyintenek és nem vizsgálnak tovább. Legutóbb azt mondta az orvos ha nem hatott a gyógyszer (Provera a hyperplasia endometriira kaptam) mit csináljon? Aztán megvizsgált P2 meg gyulladás lett a cytológia és elküldött laborokba meg UH-ra. Mire számítsak ha megyek kontrollra? Köszönöm előre is a válaszait!


Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István - szülész-nőgyógyász válasza:

Kedves Esztike!
Véleményem szerint másik nőgyógyásznál is kellene egy kontroll vizsgálat az összes addigi endokrinológiai ( a 2-5 és a 19-21. napi ) leleteivel. Családtervezési szándéktól függően kellene terápiát megbeszélni.
Üdvözlettel Dr. Tekse István
www.szulesz-nogyogyaszt.hu

 

Te is kérdeznél? Dr. Tekse István neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Én is elmonhatom a nagy hírt, hogy 7 hónapi próbálkozás után, sikerült teherbe esnem. A weboldalatok segítségével, a pontos hőmérőzéssel és lejegyzésével meg tudtam határozni, mikor történik az ovuláció, ami az én esetemben kiderült, nem a középidőben van, hanem utána...DE segítségetekkel már az első hónapban megfogant a Kisbabánk! Most már "csak" vigyáznunk kell rá, hogy minden a legnagyobb rendben legyen a következő még 8 hónapban! Köszönöm!"

Menor

Lájkolj minket!