Mindent rendben találtak, mégsem sikerül teherbe esnem

Tisztelt Doktor Úr!
Férjemmel a kapcsolatunk elején alig 19 évesen becsúszott a baba. Megtartottuk volna, de 10 hetesen elhalt. Missed ab lett a vége. Pár évvel később már tudatosan gondoltunk arra, hogy babánk legyen, de az csak nem sikerült. 4 év után már igencsak aggódni kezdtem, hogy mi lehet az oka. Minden kivizsgáláson átestünk, ahol mindent rendben találtak.( hormon, sperma, inzulinrezisztencia) Még átjárhatósági is csináltattunk, (hycosy) és ott is minden rendben volt. Több orvosnál is jártunk, de mindenki rendben talált mindent.
A ciklusaim pontosak, többször volt már ultrahangos peteérés követés, és a várva várt terhesség mégis elmaradt. Több leletem is van már erről. Most lombikot kezdtünk, és ismét kivizsgálásokat.
Már jó ideje gondolok arra, hogy a missed ab-nál történhetett valami, ami miatt soha többé nem sikerült teherbe esnem. Ön szerint elképzelhető?
Attól félek, hogy így a lombik program sem fog sikerülni, mert a méhemmel történt valami:
Az még a kérdésem, ha tünetmentes endometriózisom lenne, az látható ultrahanggal?
Válaszát előre is megköszönöm!
'


Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István - szülész-nőgyógyász válasza:

Kedves Kérdező!
Ha történt volna valami a méhnyálkahártyával, annak lenne tünete.
Tünetmentes endometriózis ritkán van, egyébként nem látszódna ultrahanggal (amúgy sem ez az elsődleges a diagnózis felállításában).
Üdvözlettel Dr. Tekse István
www.szulesz-nogyogyaszt.hu

 

Te is kérdeznél? Dr. Tekse István neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Két hónapja találtam meg ezt a honlapot. Párommal augusztusban jutottunk el arra az elhatározásra, hogy szeretnénk 7 év után egy második gyermeket. Eddig nem sikerült, de az oldal segítségével ez most összejött. Nagyon szépen köszönöm ezt a lehetőséget."

Éva

Lájkolj minket!