Milyen esélyekkel indulunk a lombik sikerességét nézve

Kedves Doktor Úr!
Már nem először írok Önnek. 33 éves vagyok, havonta 28-29 naponta van menstruációm, soha nem volt hosszabb kimaradásom a vérzések között. Januárban lett volna az első lombikunk, de sajnos a magas FSH hormon érték miatt el kellett halasztani, így február végén megyünk úja, hátha egy megfelelő tartományt sikerül elkapnunk. Ebben az évben november elején és most január végén mértük 26 miU/ml FSH értéket, a legtöbb hónapban 10-15 között ingadozott. AMH érték is alacsony ,0,5 ng/ml.
Amiket szedek: Inofolic (Ezt nemrég abba kellett hagynom, mert az inzulinomnak nem tett jót), Bio-Melatonin, C –vitamin, D-vitamin, Q10, Omega3, Ovant nőknek, Jutavit kismamavitamin. Pajzsmirigyre fél szem Letrox és a prolaktinra fél szem Bromocriptin, az inzulinomra nem kaptam most egyelőre semmit, csak sport és diéta van előírva, mivel a gyógyszer sem hatott.
Reméltem, hogy a vitaminok hatására javulnak az értékeim, de sajnos nem hozott változást.
Az orvos azt mondta, hogy kevés az antrális tüsző száma (4 db), és az értékeimből is látszik, hogy sajnos korai petefészek kimerülésem van.
Ön szerint ezen hogyan lehetne javítani, és az FSH hormont mivel tudnám valamelyest helyrebillenteni? Milyen esélyekkel indulunk a lombik sikerességét nézve, van még remény?
Köszönöm megtisztelő válaszát!


Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István - szülész-nőgyógyász válasza:

Kedves Kérdező!
Furcsa, hogy a mio-inozit rontotta az inzulinját ( pont segítenie kellene ezen ) szerintem használni kellene az emelkedett FSH miatt. Ha emelkedett az FSH-ja natív vagy csak enyhe stimulációs IVF-el kellene próbálkozni.
Üdvözlettel: Dr. Tekse István

 

Te is kérdeznél? Dr. Tekse István neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Ahhoz, hogy bekövetkezzen az a csoda, amit áldott állapotnak hívunk, hihetetlenül sok dolognak kell hibátlanul működnie. Sajnos, ezek a dolgok néha el is romolhatnak. Napjainkban nagyon sokan és kiválóan foglalkoznak az egyes részterületekkel, de az ember egészét csak ritkán látják. Ebben van nagy segítségünkre egy olyan, az egyes szakértőktől és intézetektől független portál, a TervezettBaba.hu, ami segít a sok információt egységes egésszé varázsolni, és így hatékonyan használni."

Dr. Szakács Zoltán
szülész-nőgyógyász főorvos, meddőségi specialista
Kelen Magánkórház

Lájkolj minket!