Mikorra áll be a megfelelő hormonszint?

Tisztelt Dr. Úr!
A nyáron eldöntöttük a párommal, hogy szeretnék a 2 kislányunk mellé egy kisfiút. :) Gyógyszert nem szedek, korábban is óvszerrel védekeztünk. A ciklusaim rendszeresek 29 napra, eddig minden rendben volt, teljesen szeptember végéig. Akkor megjött a menstruáció szeptember 29-én, majd legközelebb csak november 2-án és nem az a mennyiség és állagban sem ami a megszokott. Ezért felkerestem az kezelőorvosomat, aki UH vizsgálatot végzett. Semmi eltérést nem talált, ezért kért egy vérképet. A vérvételem a menstruáció 2. napján történt az alábbi eredménnyel:
HTSH 8,52
FT4 8,9
FSH 6,8
LH 3,50
Prolactin 182
Tesztoszteron 0,83
Ösztradiol 118
Az orvosom kérte, hogy elég neki emailben átküldeni az eredményemet, amin meglepődtem de átküldtem. Sajnos azóta sem elérhető és nem tudom hogy minden rendben van-e. A háziorvosomhoz elmentem, aki annyit mondott, hogy pajzsmirigy alulműködésem van mert a TSH érték magas. Kaptam rá L-Thyroxin 50 tablettát, napi 1 szedésre. Javaslatára bejelentkeztem endokrinológiai vizsgálatra is, de a hosszú várakozási idő ( még magán úton is ) miatt a vizsgálat még egy kicsit messze van. Számtalan kérdés fut végig bennem, kérem segítsen nekem a tanácsával. Mennyi idő szükséges, hogy a gyógyszer beállítsa a megfelelő hormon szintet? Elég ennyire kevés gyógyszer szedés ekkora eltérés mellett is? Addig is lehet próbálkoznunk a babával?
Nagyon köszönöm a válaszát
Nikolett


Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István - szülész-nőgyógyász válasza:

Kedves Nikolett!
A gyógyszer elkezdése után 5 héttel kontroll fT4 és TSH javasolt, akár már addigra is beállhat a megfelelő hormonszint. A vérvétellel kérni kellene még aTPO és aTG vérvételt is, valamint nyaki UH-ot.
Mindezek eredményével jelentkezzen majd endokrinológusnál. Használjon még 1x100 mcg Szelén/nap is. Próbálkozzanak nyugodtan tovább, ez viszonylag gyorsan megoldódik.
Üdvözlettel Dr. Tekse István
www.szulesz-nogyogyaszt.hu

 

Te is kérdeznél? Dr. Tekse István neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Sziasztok! Mariann vagyok 38 éves. Mi a párommal több mint egy éve próbálkoztunk míg rá nem találtam erre az oldalra. Nagyon sokat köszönhetek neki és az itt együttműködő orvosoknak is. Hála Istenek 5 hetes terhes vagyok! Ez mindössze 4 hónap alatt sikerült. Ne aggódjatok, mindenkinek sok sikert kívánok! És köszönöm még egyszer a tervezettbaba.hu-nak :)))"

Mariann74

Lájkolj minket!