Mi állhat az alacsony tesztoszteron szin hátterében?

Tisztelt Dr. Szabó Ferenc,
23 éves fiú vagyok. 6 hónapja fáradtabbnak érzem magam, sokszor nincs motivációm, izzadok, elkezdett kis foltokban hullani a szakállam. Minden lehetséges vizsgalatot végigcsináltattam. Agyi MR-töl vérvételekig...
Minden rendben van viszont sajnos a tesztoszteron szintem alacsony, ami megmagyarázza a tüneteket. Ausztriában élek először nem kaptam rá gyógyszert hazaküldtek, hogy pihenjek többet és szedjek sok vitamint, illetve növényi tesztoszteron fokozókat. 2 Hónap elteltével a tesztoszteron szint ugyan az. Most kaptam testo gélt és pregnyl 1500 ie 3x hetente kell injekcióznom magamnak 1 hónapig, majd kontroll. Heréim, prosztatám rendben van és az LH szintem se volt alacsony Önnek van esetleg ötlete mi állhat az alacsony tesztoszteron szint hátterében?
Illetve ha nem jön helyre a tesztoszteron szintem és a gél használata mellet döntök, az azt jelenti, hogy nem lehet majd gyerekem? Érdemes-e e mar most spermavizsgalatot csináltatnom és (esetleg a meg mostani aktív spermákat lefagyasztatni) vagy ne izguljak ennyire?
Előre is köszönöm!


Dr. Szabó Ferenc andrológus, urológus

Dr. Szabó Ferenc - andrológus, urológus válasza:

Tisztelt BG111!
Ha csak tesztoszteron gélt kap, a spermiumszám lecsökken, érdemes lenne fagyasztani. A gél mellé szerintem elég lenne heti 2x250-500 NE Pregnyl.
Tisztelettel: Dr. Szabó Ferenc

 

Te is kérdeznél? Dr. Szabó Ferenc neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Majdnem négy évi várakozás után fogant meg a kisbabánk. A tervezettbaba.hu-n 7 hónapig kísértem figyelemmel a ciklusomat és az ovulációs idők meghatározása is biztosan sokat segített, hogy most már én is anyuka lehetek. Jelenleg 15 hetes vagyok. Mindenkinek kívánom, hogy sikerüljön!"

Galagonya

Lájkolj minket!