Mennyi idő alatt hat a torna?

Kedves Julianna, Babát szeretnék: ovulációs problémák miatt kezdtem el tornázni négy és fél hónapja, illetve abban a reményben, hogy a ciklusom (31-33 napos szokott lenni) beáll egy rövidebb és normális ritmusba. Hetente három alkalommal csinálom a 18 egyszerű gyakorlatot, de a ciklusom továbbra is hol hosszabb, hol rövidebb, a progeszteron-szintemmel pedig nincs megelégedve a nőgyógyászom. El szeretném kerülni a gyógyszereket, a természetes módszerekben jobban bízom. Egészséges életmódot élek egyébként. Mennyi időre számítsak, hogy a torna kifejti a hatását, és esetleg csináljak mellette mást is, ami növeli a hatékonyságot? A válaszát előre is köszönöm, Levender


Tóth Julianna Az Aviva Netzwerk Austria hivatalos oktatója

Tóth Julianna - Az Aviva Netzwerk Austria hivatalos oktatója válasza:

Kedves Levender,
örülök, hogy nyitott az alternatív megoldások felé! Ha a ciklus ilyen hosszú ideje nem állt be a torna hatására, akkor valami más is lehet a háttérben. Gondolkozzunk hangosan, mivel a torna ennyi idő alatt sikeresen be tudja állítani a ciklust a hölgyeknél.
Tényezők, amelyek a ciklusra hatnak: stressz, költözés, hormonok bevitele kívülről, a gyakorlatok rossz kivitelezése, sok hús és tejtermék fogyasztása, rossz testtartás, cukorfogyasztás, lisztfogyasztás, mérgező kozmetikai szerek használata, lelki tényezők stb.
A cukorról: „A finomított cukor gyakorlatilag nem tartalmaz sem vitaminokat, sem ásványi anyagokat. Felgyorsítja a belsõ égési folyamat sebességét, ugyanakkor nem biztosítja az ehhez szükséges egyéb építõ- és szabályozó komponenseket (kalcium, vas, B-vitaminok stb.), sőt azok kiürülését támogatja.” Tóth Gábor, okleveles élelmiszeripari mérnök és táplálkozáskutató.
És pont ezen vitaminokra van a nőknek a legnagyobb szüksége, amelyek a cukor hatására kiürülnek.
Hormontartalmú kozmetikai és háztartási szerek: a tusfürdőtől kezdve a mosóporig, a fogkrémekig és az arckrémekig, sok olyan termékben van a hormonháztartást megzavaró adalékanyag illetve tartósítószer, amely állatkísérleteknél azzal a következménnyel járt hogy az egerek nemet váltottak. Úgy tudom, Dániában már betiltották a bébi-kozmetikumoknál a hormontartalmú bőrápoló szereket, de a felnőttek védtelenek maradtak továbbra is Európa-szerte. Szerek amelyeket érdemes elkerülni: triklozán, parabének, szintetikus illóanyagok, ftalátok, stb. Csak a körültekintő vásárlón múlik, hogy mi az, amire pénzt ad ki. A fürdőszobában az egészséggel még spórolni is lehet! :)
Visszatérve önre, azt is el tudom képzelni, hogy hormonnal volt beállítva a menstruációja korábban, ilyenkor a torna felboríthatja a mesterséges ciklust majd beállítja a saját természetes ritmusra, amely a szervezetnek a megfelelő.
És lássuk a további megoldási lehetőségeket:
Az Aviva-módszernek van egy ovulációt serkentő tornája is, amit megpróbálhat a későbbiekben, bár annak elkezdéséhez jó lenne beállítani a ciklust az egészséges 28 napra. Így a havi egyszeri legtermékenyebb napja felszabadulhat a vérzés alól, ez a Jónás nap. A heti két gyakorlás is elég lehet, plusz az egészséges környezeti hatások biztosítása. Az nem derült ki leveléből, hogy alacsony vagy magas a progeszteron-szintje, így arra reflektálni nem tudok.
Remélem sok ötletet tudtam adni, amivel segítheti egészségét, illetve továbbgondolhatja a további megoldási lehetőségeket!
Szívesen ajánlom, - ha részt vett már Aviva-oktatáson - hogy jöjjön el egy gyakorló órára, ahol meg tudjuk nézni, hogy a gyakorlatokat hogyan végezte eddig, és ha szükséges, korrigáljuk.
Szeretettel, Tóth Juli
AvivaStudio.hu

 

Te is kérdeznél? Julianna neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Elmúltam 40 éves, sajnos volt egy spontán vetélésem... De most kisbabát várok. A Tervezettbaba.hu segítségével 5 hónap után teherbe estem. Itt szeretném még egyszer megköszönni Nektek, akik ezen az oldalon dolgoztok."

Ági
Budapest

Lájkolj minket!