Megtermékenyítés a műtét után

Tisztelt Doktor Úr!
Az átjárhatósági vizsgálaton kiderűlt, hogy némi folyadék van az egyik petevezetékemben. Októberben kezdenénk a lombikot és az orvos azt javasolta köttessem el azt az oldalt mivel néha a folyadék a méhüregbe szivároghat és kimoshatja az embriót. Ha viszont szeretnénk megcsinálják a lombikot a műtét nélkül is. Azt szeretnem kérdezni van-e értelme végigcsinálni a stimulációt, leszívást, megtermékenyítést, aztán lefagyasztani az összes embriót (igy azok "fiatalok" lesznek és ha valami rosszúl sül el a laparoszkopia során akkor már biztonságban tudhatjuk az embriókat), és utána sort keriteni az elkötésre, majd ezutan visszaültetni az embriót amikor felepültem a műtét után (amennyiben Ön szerint köttessem el a petevezetéket)?
Valamint Ön mennyi időt javasolna várni a laporoszkopia és az azt követő lombik között? Nem tudom mennyivel tolna el az egész folyamatot a műtét.
Köszönöm előre is a válaszát!


Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István - szülész-nőgyógyász válasza:

Kedves Kérdező!
Én - a legbiztosabb eredmény érdekében - előbb végezném a laparoszkópiát, majd a lombikot.
Üdvözlettel: Dr. Tekse István
www.szulesz-nogyogyaszt.hu

 

Te is kérdeznél? Dr. Tekse István neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"1,5 év próbálkozás után az első tervezettbaba.hu oldalon vezett grafikon segítségével a héten pozitívat teszteltem! :) Nagyon örülök hogy véletlenül bár de rátaláltam az interneten erre az oldalra! Köszönet! Kitartást mindenkinek!!!!!!!! Szerintem a négy legfontosabb dolog a sikerhez: egészség, pontos időzítés :) (nem könnyű) , csak pozitív gondolatok legyenek a témában és kitartás!"

Andrea

Lájkolj minket!