Megszakításos közösüléskor teherbe eshetek?

Tisztelt Doktor Úr!
A párom sajnos régóta füvezik, van, hogy naponta 1-2 szál. Én minden káros szenvedélytől mentes vagyok és próbálok egészségesen élni. Óvszerrel védekezzünk, de legutóbb sajnos megszakításos közösülés volt, amit már bánok, hogy bele mentem. Ha véletlenül teherbe estem a babának lehet baja a párom miatt. 2 napja késik a havi vérzésem, 1 éve nem szedek fogamzásgátlót. Sajnos kicsit felborult a ciklusom, hogy abba hagytam a gyógyszer szedését. Volt, hogy 24 napra jött meg, de volt, hogy 29 napra. Mennyi az esélyem, hogy esetleg most teherbe estem? 38 éves vagyok, még nem voltam terhes. Köszönöm szépen előre is válaszát! Üdv: Elinor


Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István - szülész-nőgyógyász válasza:

Kedves Elinor!
Védekezés nélkül ugyanannyi esélye van teherbe esnie, mint másnak. Főleg ha az ovuláció környékén történt az együttlét. Terhességi teszt végzése javasolt.
Üdvözlettel: Dr. Tekse István
www.szulesz-nogyogyaszt.hu

 

Te is kérdeznél? Dr. Tekse István neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Ahhoz, hogy bekövetkezzen az a csoda, amit áldott állapotnak hívunk, hihetetlenül sok dolognak kell hibátlanul működnie. Sajnos, ezek a dolgok néha el is romolhatnak. Napjainkban nagyon sokan és kiválóan foglalkoznak az egyes részterületekkel, de az ember egészét csak ritkán látják. Ebben van nagy segítségünkre egy olyan, az egyes szakértőktől és intézetektől független portál, a TervezettBaba.hu, ami segít a sok információt egységes egésszé varázsolni, és így hatékonyan használni."

Dr. Szakács Zoltán
szülész-nőgyógyász főorvos, meddőségi specialista
Kelen Magánkórház

Lájkolj minket!