Magas tesztoszteron szint

Tisztelt Doktor úr!
1 éve próbálkozunk babával, eddig eredménytelenül.
Most voltam 3. napi vérvételen, melynek eredményei a következők:
TSH: 2,150mIU/l Referencia érték: 0.550-4,780
FT4: 10,19 pmol/l Ref. érték: 11,5- 22,7
FT3: 5,03 pmol/L REf. érték: 3,50 -6.05
D Vitamin: folyamatban
FSH: 6,5 IU/L Follicularis fázis: 2,5- 10,2
LH: 6,5 IU/L Follicularis fázis: 1,9- 12,25
Prolactin 375,0 mIU/l
Postmenopausa
38,0-430,0
Premenopausa
59,0-619,0
Progesteron: 3,14 nmol/l Follicularis fázis: 0,00-4,45
Ösztradiol:86,8 pmol/l
Follicularis fázis Follicularis fázis: 71,6 - 529,2
Tesztoszteron: 2,240 nmol/l Ref. érték: 0,500-2,600
Anti-TPO: 39,0IU/mL Ref. érték: 0,0-60,0
D vitamin szintem szintén rendben.
A T4 kivételével az értékek a referencia tartományon belül vannak. Egy ismerősöm szerint viszont ez a prolaktin és tesztoszteron szint magas a teherbeeséshez. Ön mit gondol? Érdemes lenne egy endokrinológiai szakrendelést felkeresnem?
Válaszát előre is köszönöm!


Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István - szülész-nőgyógyász válasza:

Kedves Kérdező!
Érdemes megismételni a TSH és fT4-et ezek egymásnak ellentmondanak ( fT4-e hypothyreosisra jellemzően alacsony ).
Prolaktinja jó, a 2,2 tesztoszteron magasabb, e mellé SHBG-t is nézni kellene.
Meddőségben járatos endokrinológust keressen fel legyen kedves.
Üdvözlettel Dr. Tekse István
www.szulesz-nogyogyaszt.hu

 

Te is kérdeznél? Dr. Tekse István neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Négy hónap után ma reggel halvány pozitív tesztem lett. Köszönöm szépen az oldalnak a segítséget, és azt is, hogy ez alatt az idő alatt jobban megismerhettem a szervezetem működését. Érdekes volt figyelni a ciklusom alatt mennyi minden változik. Köszönöm szépen! Drukkolok mindenkinek, egészséges terhességet, boldog babázást kívánok!"

lilla72

Lájkolj minket!