Magas FSH alacsony AMH eredmény

Üdvözlöm!
31 éves vagyok, 1,5 éve sikertelenül próbálkozunk babával. Volt már egy inszemináció és most készülünk a következőre. Kaáli intézetbe járok, és furcsálltam, hogy nem kérnek hormoneredményt, így én a ciklus 2. napján elmentem hormonvizsgálatra, Eredmény: Fsh 12 Lh:4,5 Prolactin: 201 mIU/l, ösztraidol 125,2 Amh:2 Tsh:2,19.
Mutattam az orvosnak, de csak annyit mondott, hogy magas az FSH és alacsony az AMH. És nagyon nem tetszett neki, hogy én megcsináltattam ezeket az eredményeket. Ezektől az értékektől függetlenül el kellett kezdenem a closty-t és inszeminációt szeretne ebben a hónapban. Van arra esély, hogy én ilyen eredménnyel teherbe tudok esni? Normális ez, hogy nem foglalkoznak a hormonértékekkel? Vagy kit keressek fel, aki ezen tud segíteni?
Köszönöm!


Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István - szülész-nőgyógyász válasza:


A kissé magasabb FSH miatt - és egyébként jó AMH mellett - teherbe lehet esni. Ha ilyen szerény volt az Ön kivizsgálása, úgy biztos nem történt sperma további kivizsgálás: szükséges lenne sperma HBA és DNS fragmentáció vizsgálat, akár lehet az az eredmény is , hogy teljesen feleslegesen történik az inszeminációs próbálkozás.
Üdvözlettel Dr. Tekse István

 

Te is kérdeznél? Dr. Tekse István neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Ahhoz, hogy bekövetkezzen az a csoda, amit áldott állapotnak hívunk, hihetetlenül sok dolognak kell hibátlanul működnie. Sajnos, ezek a dolgok néha el is romolhatnak. Napjainkban nagyon sokan és kiválóan foglalkoznak az egyes részterületekkel, de az ember egészét csak ritkán látják. Ebben van nagy segítségünkre egy olyan, az egyes szakértőktől és intézetektől független portál, a TervezettBaba.hu, ami segít a sok információt egységes egésszé varázsolni, és így hatékonyan használni."

Dr. Szakács Zoltán
szülész-nőgyógyász főorvos, meddőségi specialista
Kelen Magánkórház

Lájkolj minket!