Lehet túl sok a kálcium?

Tisztelt Doktor Úr!
36hetes kismama vagyok.
Egy e.ü.-ben dolgozó ismerősöm azzal rémített meg a hétvégén, hogy túl sok kalciumot viszek be a szervezetembe és ezzel ártottam és ártok a magzatomnak, mivel a sok kalcium elvileg a koponyavarratok korai elcsontosodását okozza.
Plusz ha az én véremben felhalmazódik a kalcium, akkor annak is nagyon komoly magzatkárosító hatásai vannak.
24.héttől 250mg Béres kalcium tablettát szedek naponta, amit a védőnő nem ellenzett viszont ő nem tudja, hogy mellé elég sok tejet és narancsot fogyasztok. Én nem is gondoltam, hogy ezzel árthatok és nem számoltam ezidáig utána az általam fogyasztott élelmiszerek kalcium mg tartalmának.
Ha lehet adni a tényleges kalcium tartalmára a tejnek,narancsnak,ásványvíznek akkor én a pluszban szedett kalciummal együtt bőven túllépem a napi 1200mg-ot, ami elvileg terhesség alatt megengedett.
Tényleg árthattam ezzel a magzatomnak vagy nem kell emiatt aggodalmaskodnom? A felesleg nem tudott valamilyen formában távozni esetleg a szervezetemből? 
Válaszát előre is nagyon köszönöm!


Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István - szülész-nőgyógyász válasza:

Kedves Kérdező!
Pillanatig se aggódjon, semmi ilyen probléma nem lesz. Azért sem mert a tablettás Ca-nak csak - molekulától függően - 20-40%-a szívódik csak fel.
Üdvözlettel: Dr. Tekse István

 

Te is kérdeznél? Dr. Tekse István neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Örömmel jelzem, hogy tegnap megtörtént az orvosi vizsgálat és hivatalosan is babát várok! 7 hetes és csak úgy zakatolt a kis szíve! :D Köszönöm nektek TervezettBaba.hu a segítséget! :D"

valaki1985

Lájkolj minket!