Lehet még babánk?

Tisztelt Doktor Úr!
Férjemnél azoospermiát állapítottak meg. Az első spermavizsgálaton minden ötödik, tizedik látótérben látható helyben vagy alig mozgó spermium. A második spermavizsgálaton nem volt található spermium. Így a herebiopszia műtétet javasolták de ott sem volt élő és halott spermium sem. Az lenne a kérdésem hogy ilyenkor van-e még valami remény, tehetünk még valamit hogy babánk lehessen? Hormonkezés segítene esetleg? Olyat is mondott a biológus, hogy volt olyanra is példa, akit erre műtöttek, és utána helyre állt, és lett spermium.
Előre is köszönöm válaszát.
Üdv,
Linett


Dr. Szabó Ferenc andrológus, urológus

Dr. Szabó Ferenc - andrológus, urológus válasza:

Kedves Kérdező!
Mi volt a szövettani eredmény? Milyenek a hormonok FSH, LH, teszoszteron, inhibinb? Milyen a genetikai vizsgalat eredménye? Nagyon sok kérdés felmerül. A hormon kezelés egyes esetekben jó hatasú. A további lehetőség hormon kezelés utáni mikrosebészeti biopszia lehetne, ha megfelelőek a laboreredmények.
Üdvözlettel,
Dr. Szabó Ferenc

 

Te is kérdeznél? Dr. Szabó Ferenc neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Ahhoz, hogy bekövetkezzen az a csoda, amit áldott állapotnak hívunk, hihetetlenül sok dolognak kell hibátlanul működnie. Sajnos, ezek a dolgok néha el is romolhatnak. Napjainkban nagyon sokan és kiválóan foglalkoznak az egyes részterületekkel, de az ember egészét csak ritkán látják. Ebben van nagy segítségünkre egy olyan, az egyes szakértőktől és intézetektől független portál, a TervezettBaba.hu, ami segít a sok információt egységes egésszé varázsolni, és így hatékonyan használni."

Dr. Szakács Zoltán
szülész-nőgyógyász főorvos, meddőségi specialista
Kelen Magánkórház

Lájkolj minket!