Lehet még babánk?

Tisztelt Doktor Úr!
Férjemnél azoospermiát állapítottak meg. Az első spermavizsgálaton minden ötödik, tizedik látótérben látható helyben vagy alig mozgó spermium. A második spermavizsgálaton nem volt található spermium. Így a herebiopszia műtétet javasolták de ott sem volt élő és halott spermium sem. Az lenne a kérdésem hogy ilyenkor van-e még valami remény, tehetünk még valamit hogy babánk lehessen? Hormonkezés segítene esetleg? Olyat is mondott a biológus, hogy volt olyanra is példa, akit erre műtöttek, és utána helyre állt, és lett spermium.
Előre is köszönöm válaszát.
Üdv,
Linett


Dr. Szabó Ferenc andrológus, urológus

Dr. Szabó Ferenc - andrológus, urológus válasza:

Kedves Kérdező!
Mi volt a szövettani eredmény? Milyenek a hormonok FSH, LH, teszoszteron, inhibinb? Milyen a genetikai vizsgalat eredménye? Nagyon sok kérdés felmerül. A hormon kezelés egyes esetekben jó hatasú. A további lehetőség hormon kezelés utáni mikrosebészeti biopszia lehetne, ha megfelelőek a laboreredmények.
Üdvözlettel,
Dr. Szabó Ferenc

 

Te is kérdeznél? Dr. Szabó Ferenc neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Másfél év próbálkozás, egy szomorú vetélés után végre újra kimondhatom, h kisbabánk lesz! Csupán 3 hónapig vezettem a görbémet az oldalon, már kicsit én is feladtam, mire pozitívat teszteltem. A legszebb szülinapi ajándékot kaptam meg az élettől. Párom is felhőtlenül boldog. Jövő hét kedden látogatjuk meg a nőgyógyászomat. Addigra már több, mint 6 hetes leszek :) Nagyon szépen köszönöm a tervezettbaba.hu csapatának, h létrehozták ezt az oldalt. Számtalan kismamának és kispapának segítettetek!!! Köszönjük szépen!!!"

Rencsimókus

Lájkolj minket!