Inszemináció lombik előtt?

Kedves DR Úr!
Párommal babát tervezünk, miután engem két évvel ezelőtt kétoldali petefészek endometriózissal műtött Önöknél Rucz DR. Úr <3. A műtét után havonta jártam kontrollra. Rucz DR. Úr szerint, ha nem ő műtött volna, meg sem mondaná, hogy történt itt valami. Nagyon hálás vagyok neki!!!
Kaptunk időt szabad próbálkozásra. Nem jött a csoda...kontrollra jártam. A lombikot valahogy belülről úgy érzem még nem tudom elfogadni. Kicsit meg is nyugodtam, hogy nem tér vissza az endometriózis. Bár tudom erre nincs garancia! Párommal megbeszéltük, hogy próbálkozunk.
1,5 év próbálkozás után elmentünk endokrinológiai kivizsgálásra. Kiderült magas prolaktin. Azt mint a melléklet értékek mutatják a Bromocriptin helyrehozta. IR-el küzdök annak ellenére, hogy 50 kg vagyok, sportolok, MerckforminXR500-at szedek, diátázom.
1.) kérdés: a lenti értékek alapján rendben lehet-e a természetes úton fogantatás, feltételezve, hogy az endometriózis nem lehet akadály (petevezeték átjárhatóság, méhtükrözés rendben volt a műtét során). A 21. napi vérvétel értékek még nincsenek meg!
2.) kérdés: Javasolná az inszeminációt lombik előtt?
3.) Olvastam a honlapon, hogy van IUI meg IUTPI. A választ is elolvastam a kettő közötti különbségről, de nem értem igazán. Az IUTPI-nek nagyobb a kockázata esetleg? vagy mit jelent az, hogy a hasfalba is jutnak spermiumok? Melyik hatékonyabb az én esetember? Ezeknél is lehet nagyobb a rendellenességek száma mint a lombiknál, mivel nem a legéletképesebb spermium jut célba, hanem az orvosok keze ügyébe akadók?
Válaszát előre is köszönöm!
ciklus 5. nap:
TSH: 1,95 mIU/l ref.tart.: 0,27-4,2
T4 szabad funkc: 17,93 pmol/l ref.tart.:12-22
T3 szabad funkc: 4,67 pmol/l ref.tart.:3,1-6,8
LH: 5,03IU/l ref.tart.: 1,9-22,5
FSH: 7,14 IU/l ref.tart.: 2,5-10,20
Prolaktin: 112,7mIU/l ref.tart.: 59-619
Ösztradiol: 157,2 pmol/l ref.tart.: 71,6-529,2
Progeszteron: 0,72 nmol/l ref.tart.: <4,45
Kortizol: 546,4 nmol/l
LH/FSH=0,7


Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István - szülész-nőgyógyász válasza:

Kedves Kérdező!
Válaszaim a kérdéseire:
1. a küldött értékei rendben vannak
2. a javasolt beavatkozás több tényező függvénye, egyik fontos pl. az Ön életkora amit nem írt, tehát a komplex meddőségi kivizsgálás alapján kell javaslatot hozni
3.az IUTPI-vel jobbak a terhességi eredmények, teljesen veszélytelen beavatkozás
Üdvözlettel: Dr. Tekse István
www.szulesz-nogyogyaszt.hu

 

Te is kérdeznél? Dr. Tekse István neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"A párom és én már egy ideje dolgozunk azon, hogy babánk legyen - eddig sajnos nem jártunk sikerrel. Most végre megtaláltam ezt az oldalt, amelyik profi módon tud nekünk segíteni."

S. Anna
Budapest

Lájkolj minket!