Inszemináció a megoldás?

Tisztelt Doktor úr!
A szakmai vèleményèt szeretnèm kèrni a következőkben. A férjemmel 6hónapja próbàlkozunk, hogy babànk legyen, eddig sajnos eredmènytelenül. Előre tekintve azonban kivizsgàlàsokon vettünk rèszt. Nàlam a vèrvètel csupàn D3 vitamin hiànyt mutatott ki, amelyre szedek heti 5x 2000NE D3 vitamint hètvègi szünetekkel 2hónapig. A ciklus màsodik napjàn mért FSH, LH, Prolaktin, TSH, Anti-Tpo, E2 eredmènyek mind a vérvèteli hely referencia tartomànyànak közèp értèkèhez állnak közel (inkàbb alulról közelìtenek), inzulin-rezisztencia éhgyomori vèrcukor és inzulin összeszàmìtàsàval, illetve terheléses vizsgàlattal negatìv eredmènyt mutat. HYCOSY vizsgàlat negatív, a petevezetékek rögtön àtjàrhatóak voltak, csupàn a jobb oldali tuba kanyargósabb, mèh eltèrès nincs. Hüvelyi uh alapjàn follicometriát vègeztek. A ciklusaim 30-34 nap közötg mozognak, minden hónapban jelentkezik kb5 napig (megelöző napokon erös fejfàjàssal küzdök, első napon heves görcseim vannak, előtte napon barnàzàs előjelként). Ciklus második napjàn több apró tüsző, de nem PCO jellegűek, a bal oldalon a 14cn-on 12mm, endometrium 6,7mm; 16cn 14mm endom 8,9mm; 18cn 16mm endom 10,7mm, 19cn az LH teszt pozìtìv lett, a 21cn-on ellenőriztèk a tüsző megrepedt, mindent renben talàltak, endometrium 10, 7mm. A 27 cn-on tapasztaltam egy kis barnàzàst amelyet nem a fehèrneműn vettem èszre hanem együttlèt utàn, ezt követően semmi ilyet nem tapasztaltam. A 28cn-on nèztek progeszteron szintet, amelyre azt mondtàk, hogy nagyon alacsony (a pontos mèrtèkèt nem mondtàk meg többszöri kèrdezèsre sem, csakhogy nagyon alacsony). A főorvos úr erre az alacsony èrtèkre azt mondta, hogy termèszetes úton nem eshetek teherbe csak inszeminàcióval ès hormon stimulàcióval. A páromnàl a spermatogram rendben van, de szedi a Profertil kapszulàt. Èn pedig Elevit plus tablettàt szedek mèg (a felìrt D3 vitamin mellett).
Azt szeretnèm kérdezni, hogy ilyen esetben tènyleg csak inszeminàció a megoldàs? Màs teràpiàs megoldàs nem létezik? Csak progeszteron pótlàs nem lehet megoldás, egyáltalàn lètezik ilyen adott esetben? Kicsit kètsègbe vagyok esve, hogy esetemben màr csak a mestersèges út vezet a teherbeesèshez!
Előre is köszönöm vàlaszàt! Köszönettel és üdvözlettel, Nikolett


Dr. Tekse István szülész-nőgyógyász

Dr. Tekse István - szülész-nőgyógyász válasza:

Kedves Niki!
Progeszteron pótlásnak nincs értelme abban az esetben, ha nincs peteérés.
Minimális ovuláció indukció - nem inszemináció - semmiféle problémát nem okoz.
Ha ennyire minden jónak tűnik - bár leírásából a peteérése kérdőjeles - úgy még a spermát érdemes tovább vizsgálni (HBA és DNS fragmentációs teszt)
Üdvözlettel Dr. Tekse István

 

Te is kérdeznél? Dr. Tekse István neked is szívesen válaszol!

Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 

Rólunk mondták:

"Örömmel jelzem, hogy tegnap megtörtént az orvosi vizsgálat és hivatalosan is babát várok! 7 hetes és csak úgy zakatolt a kis szíve! :D Köszönöm nektek TervezettBaba.hu a segítséget! :D"

valaki1985

Lájkolj minket!